מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קציצות טבעולרונית14/09/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת עם לא מזיק לתת כל יום לתינוק בן 11 חודשים בגן כל יום תחליפי בשר מן הצומח למשל קציצות בטעם בשר אשר מגיעות מוכנות וקנויות.
תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות טבעול - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום רונית,
איני רואה את הצורך לתת מזון כתחליף לבשר. הקציצות שאת קונה הן לא מזון בריאותי. מכילות הרבה נתרן, ושומנים לא טובים והמרכיבים שבהן לא איכותיים בעיני.
עדיף להכין קציצות בבית, או לתת לאכול ירקות מאודים וקטניות כמו אפונה, חומוס, שעועית מאש, אזוקי, לנשנוש.
תמיד תעדיפי לתת מזון שקרוב לצורתו הטבעית, כמה שפחות עיבוד, והכנה ביתית. כמובן שזה מצריך ממך להיות יותר פעילה במטבח, אך בסך הכל זה משתלם בריאותית.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת 8 חודשיםדנה14/09/2011
שלום
אודה לכן על עזרה בתוספות אפשריות לתפריט לתינוקת בת 8 וחצי חודשים שעדיין
לא הגיעה ל- 8 ק"ג. בטיפת חלב אמרו להוסיף 180 דייסה ביום. היא מסרבת לשתות מטרנה/סימילק בלי ועם דייסות למיניהן. קניתי מספר סוגים וערבבתי עם מטרנה/סימילק.
בכל פעם שהדייסה לא טעימה לה היא רוצה רק הנקה.
התפריט היום הוא:
5:00 הנקה
8:00 הנקה
10:00 פירות - אגס, תפוח, אבוקדו, בננה, טחינה
12:30 מרק: בשר הודו נקבה, תפוח אדמה, גזר, בטטה,שמן זית, קישוא
לפעמים מוסיפה למרק כף אטריות במקום תפוח האדמה
(וזאת בהמלצת טיפת חלב ששניהם זה מוגזם)
*אוכלת 2 ביסקויטים אצבעות של מטרנה כל יום.האם זה יותר מידי סוכר?
משעות אחה"צ עד למחרת - רק הנקה כי היא מסרבת לשתות דייסות. הכנתי לה גם פסטה טחונה בנפרד כארוחת ערב וכן פירה טחון בבלנדר והיא לא אוהבת. לא אוהבת גם פסטה לתינוקות של מטרנה.
החל מ- 15:30 אחה"צ היא למעשה רעבה. לעיתים אני מכינה כמות מרק גדולה
יותר ונותנת לה מרק גם ב- 19:00. לעיתים אני נותנת לה גרבר שלב 2 בבוקר ועוד אחד בערב. כמה גרבר פירות מותר לתת בגיל זה?
בטיפת חלב אמרו להמתין עוד שבועיים עד שתתחיל לאכול מוצרי חלב
ואז תעלה במשקל.
האם מותר להוסיף למרק אפונה עדינה של סנפרוסט? אם כן איזו כמות
כדי שלא יהיו לה כאבי בטן? אני עדיין לא מוסיפה עדשים כי בעבר נגרמו לי
כאבי בטן עזים מעדשים כתומים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שהתפריט מאוזן
רות14/09/2011את בהחלט יכולה לתת 2 אצבעות מטרנה ו- 2 גרברים, הייתי מוסיפה אפונה ועדשים למרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לתינוקת בת 8 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום דנה,
המשקל של ביתך לא צריך להטריד אותך. אם היא שוקלת 7 + אז זה סביר לגמריי.
לגבי ארוחת הבוקר: אני ממליצה לך לגוון בסוגי הפירות. ולא לתת כל יום טחינה משומשום מלא. עדיף לגוון את הטחינות. יש טחינה משקדים, טחינה מגרעיני חמניה וכך הלאה... כי כשחוזרים כל יום על אותו סוג חלבון יש סיכון להיתפתחות אלרגיה.
ולגבי המרק: אני מאד ממליצה לך להוסיף דגנים מלאים וקטניות: קינואה, כוסמת, אורז מלא, דוחן, אפונה (אפשר קפוא), עדשים (אני לא חושבת שכאבי הבטן החד פעמים שהיו לך מצידקים להימנע מהן לתמיד), שעועית לבנה, כמובן שהכל יהיה רך רך וטחון היטב.
כמו כן, אני מאד ממליצה שתגווני בסוגי הירקות. את יכולה להוסיף גם בצל, ודלעת, כרובית, ברוקולי, עגבניות ועוד...
לגבי האטריות לדעתי מיותר, במיוחד אם הן מקמח לבן. תפוחי אדמה הם טובים ואין סיבה לפחד מהם. לגבי הבשר: אני ממליצה לא לתת כל יום. 3 פעמים בשבוע בהחלט מספיק ובשאר דגנים וקטניות.
לגבי הבסיקוויטים זה לא מהותי, אך אני מעדיפה להמליץ לוותר עליהם ולתת מקמח מלא. יש לקנות בבתי טבע.
לגבי גרבר - לדעתי מיותר לתת. מדובר על מזון לא טרי ולא איכותי. אם את רוצה לתת מחית עדיף להכין בבית יותר זול, יותר בריא ויותר טעים.
ודבר אחרון לגבי מוצרי חלב פרה, גישתי היא להימנע ממוצרי חלב. הם לא מותאמים לנו מבחינה תזונתית (אלא לעגל) ויכולים לגרום להרבה בעיות בריאותיות כמו אלרגיות ובעיות של מערכת העיכול.
אני מאד ממליצה לך להמשיך להניק מכיוון שזו התזונה האידיאלית עבור ביתך. אל תנסי לתת תחליף חלב, אני ממש נגד זה כל עוד את יכולה להמשיך להניק.
אל תנסי להעלות אותה בכח במשקל, אין צורך. הגישה היום היא לראות תינוקות שמנים היא מוטעת בעיני, כל תינוק אוכל לפי היכולת שלו ומתפתח בקצב שלו. כל עוד היא חיונית ולא בתת משקל אין מה לדאוג.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהציפי13/09/2011
הי, אלונה בת חצי שנה השבוע, ויונקת הנקה מלאה, בגיל 5 חודשים טעימות, מהרגע שנולדה היציאות שלה היו לאחר פרקי זמן ארוכים, לפחות 5 ימים, אמרו לי כשאעבור למוצקים זה יסתדר, היא כבר אוכלת מדי יום פעם ביום בשעות הבוקר המאוחרות, פירות וירקות לפעמים גם ערבובים והיציאות עדיין פעם ב 5 - 7 ימים האם זה טיבעי, ואם לא מה עליי לעשות?
מתי לעבור לשתי ארוחות?
מה החשיבות של שתיית מים לאחר הארוחה אם היא יונקת? כי היא לא ממש מתלהבת מהרעיון.
תודה רבה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום ציפי,
יציאה פעם בחמישה -שבעה ימים אינה תקינה. אני ממליצה לך לשנות את תזונתך בהתאמה אישית ולאבחן מה גורם לעצירות הזו באופן פרטני אצל נטורופתית, האוכל שאת אוכלת יכול להשפיע רבות על עיכול המזון אצל ביתך.
אם היא אוכלת מזון מוצק חשוב שתשתה גם מעט מים, לא חייב מיד אחרי האוכל אפשר גם במהלך היום.
לגבי חלוקת הארוחות לשניים אין עם זה בעיה, את צריכה להרגיש האם ביתך מוכנה לכך. תנסי ותראי. מומלץ להוסיף מלבד פירות וירקות גם דגנים מלאים. דייסה ביתית משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה יכולה להיות פתרון טוב לבנתיים.
אך כאמור, צריך לפתור את העצירות כי זה לא תקין (למרות שיש אחרים שיגידו שזה תקין) לדעתי זה לא. במיוחד אם הצואה יוצאת לה גם קשה.
אשמח לעזור ולענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרינה13/09/2011
בתי בת 4.5 חודשים לא אוכלת בלילה כבר 4 לילות.וישנה מ-7 עד 7 בבוקר.היא מתעוררת כ-פעם פעמיים בלילה לדקות אחדות ונרדמת בחזרה.האם זה אומר שהיא כבר לא זקוקה לבקבוק בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריה
ציפי13/09/2011וואוו, איזה כיף לך, זה מדהים, איך מגיעים לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום מריה,
ביתך יודעת מה טוב עבורה, אם אינה מבקשת עוד בלילה בקבוק כנראה שאינה זקוקה לו עוד. תיהיי ערנית. ותנסי לתת לה לשתות מעט מים.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותמרינה13/09/2011
שלום.
בתי בת 4.5 חודשים ואני מעוניינת להתחיל בטעימות.
כמה זמן לפני או אחרי ארוחה לתת את הטעימות , כך שזה לא יפגע לה בתאבון?היא גם כך לא אכלנית גדולה ואני חוששת שזה יפגע לה בנפח שהיא אוכלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום מריה,
טעימה הינה 1-3 כפיות. זה לא יכול לפגוע בתאבון ובארוחות.
אני ממליצה לתת את הטעימות בערך שעה וחצי אחרי ארוחה. כמובן לחכות בין סוגי מזונות לפחות 3 ימים כדי לשלול אלרגיות.
את יכולה להתחיל עם פירות רכים: אגס, אבטיח, תפוח, אבוקדו.
ולתת ירקות מאודים: דלעת, גזר, בטטה, תפוח אדמה, קישוא.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות ושמן פארפין לתינוקת בת 5 חודשרינת13/09/2011
שלום,
פורום מאוד מעניין מצאתי פה המון תשובות לשאלות שלי אז תודה רבה!!
יש לי בובה בת 5 חודשים כבר אוכלת מרק ופירות, כרגע טעמה רק: תפוח, אגס, מילון (בננה אני לא נותנת לה בגלל שסובלת מעצירות וקיבה קשה)
בעקבות הקיבה הקשה היינו איתה במיון ששם המליצו לנו לתת לה כף שמן פראפין בוקר וערב כטיפול לקיבה. (אבל אני נותנת רק פעם ביום עכשיו)
1- הייתי רוצה לגוון לה את הפירות ולעשות לה שילובים נוספים אבל אני לא יודעת מה מותר, ההייתי שמחה לקבל פירוט לגבי הפירות שמותרים. ומה לגבי מנגו ואפרסק האם מותר בגיל הזה???
2- רציתי לדעת לגבי השמן פראפין מה ההשלכות של זה? האם יכול להזיק לה בטיפול ממושך?? ומתי אני צריכה להפסיק את הטיפול בשמן???? לא נאמר לי כלום על הזה
אשמח לעזרתכן ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
רינת14/09/2011גם לגבי הפירות שמותרים
וגן לגבי הטיפול בשמן הפראפין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות ושמן פארפין לתינוקת בת 5 חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום רינת,
איני בעד מתן תוספות של שמן פראפין לתקופה ארוכה. השמן יכול לגרום לעיכוב בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן כמו ADEK. מצידי ולדעתי כדאי להפסיק מידית ולטפל באמצעות חומרים פחות מזיקים. אם יש לה צואה קשה צריך להבין מה המקור לבעיה ולטפל בגורם. השמן לא יפתור את הבעיה מהשורש.
לא כתבת לי האם יונקת או מקבלת תחליף חלב?
אם היא יונקת את צריכה לשנות את התזונה שלך.
אם היא מקבלת תחליף חלב אני ממליצה להחליף לה את סוג התחליף ולהוסיף לה פרוביוטיקה - חיידקים חיוביים ללא לקטוז שניתן לקנות בבית טבע. הדבר יכול לעזור לעיכול ולחיזוק מערכת החיסון.
לגבי הפירות: בננה לא גורמת לעצירות מדובר במיתוס.
כל פרי שאת מוסיפה מומלץ לחכות ולבדוק שאין אלרגיה.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב שאלה
ר15/09/2011נטלי תודה רבה רבה על התשובה!
לגבי שאלתך אני משלבת לה בין הנקה לבין תמ"ל, 2 תמ"ל ביום ו 3 הנקות בדרך כלל וארוחת מוצקים אחת.
עד לפני שהיינו במיון עם הגוש צוואה שילבתי לה עם סימלאק אדוונס שם כמו שאמרתי טופלה בשמן פארפין ונר גליצרין (שיצא אחר כך בטיטול) ונאמר לי להחליף לה את התמ"ל
אז החלפתי לה למטרנה אקסטרה קאר.
אין עדיןן שיפור רק בעזרת השמן.
מה לעשות? לאיזה דרכים פחות מזיקות את מתכוונת? האם להחליף לה שוב לאוכל מסוג אחר?? (הכוונה אולי לדל לקטוז או צמחי)
אני ממש חסרת אונים ומאוד רוצה לעזור לה בדרך הכי נכונה ואין לי מושג מה לעשות..
כרגע היום לא הבאתי לה שמן רק אתמול כף אחת בבוקר.
אני מפחדת לגרום לה לתלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רינת
דנה15/09/2011גם התינוקת שלי סבלה מעצירות
אני נתתי לה רק במקרה קשים שהיא צרחה והצואה לא יצאה נר
(וכמו שאמרת זה יצא בטיטול)
אז תחזיקי מלאי של נרות לתינוק (שכחתי את השם )ליתר ביטחון
ואם את רוצה להפסיק עם השמן תשתמשי בנתיים בנר
לדעתי תישארי בנתיים עם המטרנה אקסטרה קר (גם אצלי כנראה הסימליאק גרם לעצירות)
ומה שהכי יעזור זה באמת מוצקים
חוץ מהפירות תתני לה גם ירקות : בטטה + עגבניה מרוסקת עם קצת שמן זית למשל
בד"כ הפירות והירקות מתניעים את המערכת
ואם את יכולה להניק יותר אז נראה לי שעדיף
ותחכי קצת לוקח קצת זמן להתרגל לאוכל מוצק ולשינוי בתמ"ל
ושווה לנסות גם את הפרוביוטיקה (יש של סולגאר abc דופילוס ובטח של עוד חברות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי את השזיפים ...
דנה15/09/2011היי רינת
עוד משהו שמאוד עזר
לקחת 4 שזיפים מיובשים ולשים בכוס (את יכולה לקנות גם חבילה אורגנית בחנויות טבע אבל אם אין אז תקני רגיל כי נראה לי שהמצב דחוף)
לשפוך מיים רותחים
להשהות ללילה מכוסה בצלחת
ולמחרת להשתמש במיים כתחליף לשליש מהמים לתמ"ל
לדוגמא אם שותה 120 (40 מ"ל מי שזיפים והשאר מיים רגילים)
עשיתי את זה פעם אחת וזה עזר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם לתת גרבר שזיפים
ממושקה20/09/2011אצלנו זה מאוד משחרר עצירות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב שאלה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/09/2011לדעתי אם את עדיין מניקה, תעברי להנקה מלאה.
יש סיכוי גבוה מאד שתחליפי החלב גורמים לה עצירות.
האם זה אפשרי מבחינת הזמנים שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות אבל..
רינת18/09/2011לגבי שאלתך אני לא יכולה להניק הנקה מלאה (אם הייתי יכולה ברור שהייתי עושה זאת, מניקה בכל פעם שרק יכולה) השאלה היא האם יכול להיות שאולי השילוב בין הנקה ומטרנה עושה לה יותר קשיי עיקול?? ועדיף לי כבר לתת לה רק מטרנה ולהפסיק לשלב?? יכול להיות דבר כזה???
ולגבי עצותיה של דנה האם באמת מי שזיפים יכול לעזור? ואם מותר למהול לה בתמ"ל?
ולגבי הנרות זה גם תרופה ואני רוצה לפתור את הבעיה ללא עזרה תרופתית שברגע שנפסיק הבעיה תחזור. אבל בכל זאת מה פחות גרוע נרות או שמן פראפין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות אבל.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/09/2011אין לי ספק שהשילוב הוא הרבה יותר טוב מאשר הפסקת ההנקה לגמריי.
הנקה יכולה לעשות רק טוב, כי היא מותאמת בידיוק לצורכי התינוק. מה שכן, יכול להיות שאת גם צריכה לאזן את תזונתך ולהשלים חסרים תזונתיים כי מה שיש אצלך עובר אליה ולפעמיים המזון שהאם אוכלת משפיע מאד על מערכת העיכול של התינוק.
מי שזיפים יכול לעזור וניתן לתת בין הארוחות אני ממליצה שיהיה אורגני.
ובלי קשר אני בעד לפתור את הבעיה מהגורם לה.
מה יותר גרוע? שמן פראפין או תרופה? לא יכולה לענות על זה, לדעתי שניהם מזיקים וכדאי בלעדיהם.
את מוזמנת להגיע ליעוץ פרטני בקליניקה.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית12/09/2011
שלום,
אני אמא לתינוקת בת שנה. היא שוקלת 9.3 קילו.
בדרך כלל יש לה תאבון סביר, למרות שהיא לא אכלנית גדולה.
היא מסרבת לאכול המון דברים ומשאירה אותי מיואשת לגמרי. אני מנסה להמציא מאכלים ולהיות יצירתית.
בעבר היו תקופות שהיא סירבה לאכול/איבדה את התאבון לגמרי בעקבות מחלה או לתקופה לפני מחלה, אבל אח"כ התאבון חזר.
עכשיו כבר בערך שבוע וחצי ששוב אין לה תאבון או חשק לאכול אוכל מוצק בכלל, אבל היא כן מסכימה לקחת בקבוק.
היינו אצל רופא ועשינו בדיקות דם. הכל נראה תקין. אולי יוצאת לה שן, אבל לא נראה שהיא סובלת מזה בכלל. יש לה מצב רוח מצויין והיא משחקת כרגיל.
אני מוצאת את עצמי רודפת אחרי עם אוכל, מנסה איכשהו להכניס לה משהו לפה. ברוב המקרים היא מסרבת או אם במקרה פתחה את הפה והצלחתי להכניס לה משהו, היא מנסה להוציא את זה מהפה בכוח עם הידיים ומתחילה לעשות קולות של הקאה עד שאני מוציאה לה את זה מהפה.
אני לא מבינה מה זה הדבר הזה. אני לגמרי מיואשת ולא יודעת מה לעשות.
הפתרון הקל הוא פשוט לתת לה בקבוק.
הפתרון השני הוא פשוט לחכות ולא לתת לה אוכל בכלל עד שתהיה מאוד רעבה. ניסיתי את זה, אבל היא עדיין מסרבת לאוכל מוצק ורוצה בקבוק.
האם יכול להיות שמשהו מפריע לה? זה יכול להיות בגלל שיניים?
האם יכול להיות שזה פינוק?
אני זקוקה להמלצה מה לעשות ואיך להתנהג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל משיח ארזי13/09/2011טלי שלום,
במצבים כאלה הכי חשוב זה לא להילחץ ובטח לא להתייאש
חשוב לספק לביתך אווירה נינוחה ודוגמא אישית סביב האוכל. ילדים מרגישים את הלחץ שאנו מקרינים ולפעמים מנצלים אותו כדי לקבל עוד תשומת לב. מציעה לך לאכול איתה ביחד, יותר ארוחות משפחתיות. סיכוי גדול יותר שתרצה לאכול אם גם את אוכלת.
כל מה שציינת אפשרי, זאת תקופה של שינויים, תחילת גן, יכול להיות גם סוג של פינוק אבל אסור להתייאש
תהיי סבלנית והמצב ישתפר
אבל המשיכי לתת מוצקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך
אנונימית13/09/2011האם זה קריטי לחנך תינוקת בת שנה שאוכלים רק ליד שולחן?
לרוב אנחנו מאכילים את התינוקת ליד השולחן בכיסא שלה, אבל מהר מאוד נמאס לה לשבת שם והיא מבקשת לצאת. לרוב היא עדיין לא סיימה לאכול ואני ממשיכה להאכיל אותה בישיבה על הריצפה כשהיא זוחלת סביבי או ליד הצעצועים שלה. לעיתים קרובות היא ממשיכה לאכול עוד כמות יפה, שהייתה נמנעת אם הייתי מתעקשת שתאכל רק ליד השולחן.
אני יכולה אולי קצת למשוך את הישיבה שלה ליד השולחן רק אם עושים לה הצגות ושרים לה שירים, בקיצור הכל כדי שלא תשתעמם.
האם אני מעבירה כאן מסר לא נכון בכך שמוותרת לה בנושא הזה?
מה ההתנהגות הנכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בגיל חמישה חודשיםנועה12/09/2011
בתי כמעט בת חמישה חודשים ומאז גיל שלושה חודשים שהפסקתי להניק, ניסינו מטרנה שעשתה לה כאבי בטן ואז עברנו לסימילאק שגם עשה לה כאבי בטן והיא התפתלה בזמן האוכל. לפני כחודש עברנו לאחר התייעצות רופא למטרנה צמחי ובהתחלה היה בסדר אך בזמן האחרון שוב נראה כי סובלת מכאבי בטן ומתפתלת לעיתים בזמן הארוחות אם כי לא כמו בעבר. בנוסף, הרופא אמר שניתן להפסיק את הברזל לתקופה קצרה מאחר והייתה לה עצירות וזה קצת עזר אך לא מספיק.. אני כבר לא יודעת מה לעשות, היא נורא מתאמצת לעשות קקי והיא מתעוררת מזה מספר פעמים בלילה... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי יכולה לענות לי בבקשה...?
נועה13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לגזר?אמא של נוח12/09/2011
שלום, תינוקי המתוק בן 6 חודשים, לפני חודשיים התחלנו טעימות שלא הלכו טוב, כי הוא סובל מעצירות. והדייסות לא היו לא טובות במיוחד. יצא לו קקי עם דם ומאוד קשה. הפסקנו, והתחלתי שוב בגיל 5 וחצי חודשים. תפוח לא אוכל, רק של הגרבר, אגסים של הגרבר לא יותר מ 2 כפיות. ואז ניסיתי גזר בהכנה ביתית. בישלתי, ריסקתי, והוא כל כך אהב את זה שפתח את הפה. נתתי בבת אחת 3 כפיות. תוך שעתיים בטנו פרחה בנקודות אדומות. האם לנסות לתת שוב גזר מאוחר יותר? הוא לא מת על מוצקים. פה ושם עושה רפלקס הקעה. אבל גזר הוא ממש אהב, ודווקה זה עשה לו פריחה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לגזר? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/09/2011שלום אמא של נוח,
לא פירטת מה המזון שהוא אוכל ? האם יונק או מקבל תחליף חלב?
האם סבל תמיד מעצירות?
כיתבי את תשובותייך ואוכל להתייחס לשאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקתעדי12/09/2011
בת שנה וארבעה חודשיים הייתי רוצה מאוד לדעת מה אפשר לתת במשך היום יש
לציין שחשוב לי לתת סיבים תזונתיים ולרדת קצת מהמטרנה
זאת ילדה ראשונה ואי לי שמץ לגבי כל הקוואקר שבולת שועל וכו...עד עכשיו לא אכלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה איתי??למה מדלגים
עדי13/09/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לתינוקת - תגובה
יעל משיח ארזי13/09/2011עדי שלום
אנא רשמי מה את נותנת לביתך היום ואוכל לתקן ואו להוסיף בהתאם
ממתינה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
עדי13/09/2011היי אז ככה יש לציי שהיא עדיין בלי שיניים ואולי לכן קשה לי לתת כל דבר ...
היא אוכלת 4פעמיים מטרנה 180מל ביום בין לבין פרות ומעדני חלב שאני מעדיפה לא לתת אבל זה מה שהיא אוהבת מדי פעם אוכלת טיפה 2-3כפיות אורז או קוסקוס..
אני יודעת שזה נורא שהיא בקושי אוכלת אוכל של גדולים...היא פשוט לא מוכנה ...
מנסה מטרנה שבולת שועל ו8דגנים ורימונים לא מתלהבת
מה לעשות ???רוצה אוכל מזין שייספק לה את כל הויטמינים ומה שצריך אבל לא הולך לי יש לציין שזאת בת ראשונה נולדה פגית 1360ובהתחלה היו לי הרבה חשוות שלא תיחנק ולא לתת כל דבר ...
אני רואה מסביבי שבגילה אוכלים הכל היא בת שנה ו3חודשיים
האם המטרנה מספקת את מה שצריך??שלב 3?אשמח לדעת פרוט של תפריט ואתחיל בכל הכוח תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
יעל משיח ארזי14/09/2011היי עדי
אז ככה קודם כל נסי פחות להילחץ סביב נושא האוכל כי ביתך מרגישה זאת ויכול להיות שזאת אחת הסיבות לקושי סביב ההאכלה
שנית, חשוב מאוד שתקני לה כמה שיותר דוגמא אישית על ידי כך שתשבי איתה ותאכלי איתה.
לגבי המטרנה, יכול להוות תחלליף הולם אבל כמובן שהעדיפות היא מזון מוצק הן מבחינת מרקמים מבחר, טעמים, ובכלל התקדמות טבעית.
לגבי תפריט לדוגמא
כמובן שההתקדמות צריכה להיות הדרגתית והיות וביתך בגילה יכולה לאכול הכל את לא מוגבלת
ארוחת בוקר יכולה להיות דגני בוקר עם חלב (דגנים מלאים ללא תוספות מיותרות של סוכר) או דייסת קוואקר או פרוסה עם טחינה / שקדייה / גבינה
ארוחת ביניים יכולה להיות פרי רך כמו בננה / רסק למשל של תפוחים
בצהריים את יכולה לערבב את הקוסקוס עם קטניות כמו עדשים/ אפונה / שעועית ולהעדיף את הקוסקוס המלא ולנסות מידי פעם להוסיף הודו/ בשר/ עוף
ארוחת ביניים אחה"צ יכולה להיות שוב פרוסה עם ממרח / יוגורט עם כפית סילאן
ארוחת ערב למשל ביצה עם מעט גבינה מעט ירק ופרוסה עם ממרח גבינה / אבוקדו /טחינה
חשוב קודם להציע את האוכל ורק בסופו אם עדיין רעבה להציע את הבקבוק
נסי לאכול איתה ואל תראי סימני מצוקה , בסוף היא תאכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יעל
עדי14/09/2011כמובן שאנסה בתקווה שתשתף פעולה אגב כל ערב אני ובעלי יושבים איתה מסביב לשולחן כדי שיהיה לה חשק היא טועמת ממש קצת לא אוכלת כמויות
אשתף אותך בשלב מאוחר תודה...יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיק האכלות לילה?רותי11/09/2011
בני בן 10 חודשים.
הוא הולך לישון בשבע וחצי לאחר בקבוק מטרנה.
כל לילה הוא קם בסביבות עשר ובסביבות אחת לאחר חצות על מנת לאכול. בעשר אני נותנת לו מנה רגילה של 210 מיל' ולאחר מכן רק 60 מיל' (אליהם הגעתי לאט לאט בתהליך הדרגתי של הורדה בכמות ואז נתקעתי על הכמות הזו כבר המון זמן (כמה חודשים..)
במשך היום הוא אוכל 2 ארוחות מלאות וארוחת ביניים 1 של מוצקים ועוד 2-3 בקבוקים מטרנה.
כשהוא קם לאכול בלילה הוא ממש רעב ובסופו של הבקבוק עם המנה הקטנה של ה-60 מיל' הוא תמיד בוכה בסיומו עקב כך שנגמר לפני ששבע.
מה לעשות ואיך על מנת להיגמל מהאכלות אלו? או לפחות מהאכלה לאחר חצות?
תודה רבה - רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להפסיק האכלות לילה? - תגובה
איילת בר11/09/2011שלום רותם,
נראה כי תינוקך זקוק למנה גדולה יותר ב- אחת בלילה אם בוכה אחרי שנגמר הבקבוק.
אני מציעה לתת לו לאכול גם בלילה אם דורש לפחות עד גיל שנה.
אני יודעת ומבינה את הקושי לקום בלילות ובכל זאת מדובר בתינוק בן 10חודשים.
אם בכל זאת את רוצה לגרום לו להפסיק לאכול בלילה. הדרך לעשות זאת היא להציע לו מים במקום חלב. ובמקביל לעלות את כמות המזון/קלוריות במהלך היום כך לא יהיה לו צורך לתוספת מזון בלילה.
ניתן למשוך את שעת האכלה של 22:00 ל- 23:00 או יותר מאוחר ע" יזה שתתני לו מוצץ ובשעה 23:00 לתתמנה מלאה. סביר להניח שלא ידרוששוב בקבוק ב- 1:00
שיהיה לילה טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וסדר יום לבת 9 חודשיםמיכל11/09/2011
שלום, ביתי בת 9 חודשים ואשמח להמלצות לגבי סדר יום מבחינת זמני ארוחות וסוג האוכל
כרגע היום נראה כך:
מתעוררת סביב 5:00 בבוקר יונקת ונרדמת חזרה.
מתעוררת שוב ב- 6:00-7:00.
ב- 7:30 כבר שוב מאוד רעבה אז מקבלת דייסת שיבולת שועל עם פרי.
סביב 10:00-11:00 כשמתעוררת משנת הבוקר יונקת.
בערך ב13:00 א. צהריים - עד לא מזמן הייתה אוכלת מנה של ירקות ועוף מרוסקים לפעמים עם פסטה של תינוקות/ עדשים/ אפונה. לאחרונה מסרבת לאכול אוכל מרוסק ורוצה לאכול את מה שאנחנו אוכלים. אז אוכלת יחד איתנו (אוכל מגוון: אורז, ירקות, עוף, בשר, לזניה... הכל מעוך, עדיין אין לה שיניים). אך השינוי גרם לכך שאוכלת כמות קטנה יותר.
סביב 15:00-16:00 יונקת (לרוב זה לאחר שמתעוררת משנת הצהריים, אך לעתים יוצא לפני השינה).
17:30-18:00 - עוד ארוחה קטנה של פירות/ עגבניה עם צהוב של ביצה קשה..
19:00 יונקת.
בנוסף אני אציין כי לאחר החגים היא תכנס לגן, האם כדאי לשנות את זמני הארוחות כך שיתאימו יותר לסדר יום בגן?
האם כדאי להתחיל לתת לה יוגורט? אם כן - אפשר לתת בארוחה של 18:00? מה כדאי להוסיף לזה? ומה מומלץ יותר יוגורט חלב עיזים? או פרה?
תודה! והמשך יום נעים, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וסדר יום לבת 9 חודשים - תגובה
איילת בר11/09/2011שלום מיכל,
נראה כי ביתך אוכלת אוכל מגוון ואיכותי.
לגבי שעות הגן נראה לי שהן דומות לשעות שהיא אוכלת את ארוחת הבוקר והצהריים כך שלא תהיה בעיה.
אם את מתכננת לשאוב חלב ממליצה לך להתחיל לתת לה בקבוק עם חלב שאוב בשעות שאמורה להיות בגן כדי שתתרגל לאכול מבקבוק.
ואם לא אז לפתוח פערים בהנקה ולתת לה תחליפים צמחיים מסוג חלב אורז, שקדים וכד'.
לארוחת הערב את יכול להוסיף דגנים מסוג קינואה, כוסמת, גריסי פנינה עם רצועות ירקות ברוקולי, כרובית, מלפפון, - לגוון לא לתת רק עגבניה.
ניתן להוסיף יוגורט אך עדיף שתתני לה את היוגורט בשעה 16:00 כארוחת מנחה.
לגבי מוצרי חלב אני ממליצה על חלב עיזים ולא על חלב פרה גם ביוגורטים.
תוכלי להוסיף ליוגורט פרי או ירק מגורר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות טחונים או גרברמיכאלה11/09/2011
שלום, רציתי לדעת נב עדיף לתת לתינוק בן 7 חודשים? מאחר וכעת חזרתי לעבודה אני טוחנת את הפירות ומביאה בבוקר למטפלת. חברתי אמרה לי שאם לא נותנים מיד את הפירות והם משחירים הם למעשה מאבדים מהויטמינים שלהם... מה לעשות, יתכן ועדיף לתת גרבר?.....מה הפירות המומלצים בגיל הזה והאם גדאי להוסיף שקדיה?
צודה מראש על התשובה,
מיכאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות טחונים או גרבר - תגובה
איילת בר11/09/2011שלום מיכאלה,
אני מעדיפה פירות טריים על גרבר גם במקרה שלך.
ניתן להוסיף מעט לימון שימנע את התחמצנות הפירות.
רצוי מאוד להוסיף שקדיה או טחינה גולמית.
בגיל זה ניתן לתת בננה, אגס, תפוח, מלון, אבוקדו, ענבים, אפרסק.
יש להוסיף פרי חדש בניפרד מפרי חדש אחר ולחכות 3 ימים לראות איך התינוק מגיב.
פירות טרופיים מסוג מנגו, אננס, אפרסמון עשויים לעשות קיבה רכה לתת במינון נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משלבת..
רות12/09/2011לעיתים טוחנת פירות טריים (המטפלת לא יכולה למעוך בננה ולגרד פרי נוסף...?), ולעיתים נותנת גרבר סלט פירות, אפרסק ותפוח וכיו"ב. לשניהם מוסיפה כפית שקדייה ולעיתים גם אצבע מטרנה מפוררת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל שנהקרן11/09/2011
שלום
הבת שלי בת שנה
כרגע היא אוכלת הכל (למרות שיש לה רק 2 שיניים)
בנוסף לאוכל אני נותנת לה סימילאק בבוקר ולפני השינה
אני רוצה להחליף את הבוקר במשהו אחר ואין לי מושג מה כדאי
הבנתי שהבקבוק של הבוקר חשוב מבחינת כל הערכים התזונתיים שהוא נותן בגיל הזה
אני תוהה אם בכלל זה טוב לוותר עליו בבוקר
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל שנה - תגובה
איילת בר11/09/2011שלום קרן,
לגבי התמ"ל תינוקות אוהבים לשתות בקבוק עם הקימה, השאלה אם ביתך תסכים לוותר על הבקבוק.
ניתן לתת כתחליף לתמ"ל דייסת קוואקר על בסיס מים בתוספת כפית שקדיה או על בסיס חלב שקדים. כך תקבלי ראוחה מזינה עם ערך תזונתי גבוה.
אפשר לתת חלב צמחי שקדים שיבולת שועל או אורז בכוס או בבקבוק בתוספת של כריך עם ממרח אבוקדו או טחינה או כל ממרח שהיא אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמויות אוכליפעת11/09/2011
שלום רב
בני בן 14 שבועות , וסבל מהלידה מגזים קשים שלוו בעיקר בהמון גרפסים תקועים שמפריעים לו לאכול , היה שלב לפני חודש בערך שהיתה הקלה מסוימת אבל בשבועיים האחרונים המצב שוב מאוד קשה ..כל ארוחה מיד כשאני שמה לו את הבקבוק בפה הוא מתחיל לבכות ומעיף את הבקבוק ואז אני מרימה אותו לגרפס וממשיכה ואז שוב אחרי כמה יניקות עוד הפסקה ובכי ..וכך הארוחה מתמשכת כשעה ...ורק לאחר נדנודים הוא נרגע ואוכל ולרוב לא מסיים את האוכל..הוא אוכל כ 550 CC ביום במקום 900 CC שאמור לאכול .
שוקל 6 ק"ג , עולה יפה מאוד במשקל , ילד מאוד רגוע בין הארוחות ישן טוב ועירני אולם מה שמטריד אותי שלפעמים בגלל גרפס תקוע מפספס ארוחות שלמות ויוצא ש 6-7 שעות פשוט לא אוכל האם עליי להחליף פטמה הוא עדין יונק עם פטמה שלב 1 , האם עליי להפסיק להתעקש איתו על סיום הבקבוק ? שכן אני חוששת שיתייבש אם לא אתעקש איתו יאכל כל ארוחה 60-70 במקום 120-150 הוא אוכל 4 ארוחות ביום ו 1 ב 5 לפנות בוקר (60CC בלבד)
אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמויות אוכל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/09/2011שלום יפעת,
איזה מזון הוא אוכל? אולי שווה להחליף סוג פורמולה.
בנוסף אני ממליצה שתגשי לבית טבע ותקני פרוביוטיקה - חיידקים חיוביים שיכולים לעזור למערכת העיכול לתפקד יותר טוב ובכך להשפיע על כל הבריאות לטובה.
דבר נוסף שאני ממליצה שתקני מוצרים טבעיים בטיפול לתינוקות מצמחי מרפא להקלה על גזים.
אם כל המכלול של הדברים לא יעזרו חיזרי לפה ונראה איך להמשיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)