מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בתזונה בתינוקת בת 10 חודשיםמורן25/09/2011
שלום,
בתי החלה ללכת לגן לפני שלושה שבועות, עד אז היתה איתי בבית.
לא סובלת ממשקל נמוך, אכלה הכל עד כה ללא בעיות.
לפני שבועיים קיבלה אנטיביוטיקה בשל פצע ברגל, שגרמה ליציאות נוזליות יותר ולירידה בתאבון.
מאז ומזה כשבועיים לא מוכנה בשום אופן לאכול אוכל מרוסק/ מבושל בכלל.
כן אוכלת פירות, כריך- גם לא מתוק, יוגורט לבן ללא סוכר וללא מתיקות.
כלומר פוסחת לגמרי על ארוחת צהרים בגן! (אם יתנו לה בקבוק- תאכל בשמחה)
אני מוטרדת משום שמהבוקר (09:00) ועד אחה"צ (15:30) לא אוכלת שום דבר.
האם לתת בקבוק? למרות שלא "מבקשת" (גם לא ממש יכולה לבקש...- אך הגננת אומרת שהיא לא רעבה וגם אני ראיתי זאת בסופ"ש)
אני מוטרדת כי לא מקבלת בכלל מקור לברזל - לא בשר ולא בקר... ולא ירקות!
מה לעשות- אני לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה- אנחנו מנסים כל יום- כל פעם בסיטואציה אחרת ובהקשר אחר אך לא מוכנה לאכול- האם בכלל ההתעקשות היא נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בתזונה בתינוקת בת 10 חודשים - תגובה
איילת בר25/09/2011שלום מורן,
ביתך עברה משבר מחלה וגם המעבר לגן יכול בהחלט להשפיע על התאבון.
כדי לעודד ילד לאכול חשוב ליצור מצבים שאתם אוכלים יחד.תושיבי אותה אתכם סביב שולחן ותציעי לה לאכול ממה שאתם אוכלים.
בתך כבר בת 10 חודשים וישנה אפשרות שהמרקם הטחון כבר לא מתאים לה.
תתני לה אוכל מרוסק במזלג יש סיכוי שתאכל יותר.
ילדים משתנים כל הזמן אחרי שתסתגל לגן החדש היא תצליח להפתח למאכלים חדשים.
בימים שלא אוכלת צהריים ממליצה כן להשלים בבקבוק ולו רק כדי שתהיה רגועה שקבלה מספיק מזון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?נון25/09/2011
התינוקת שלי בת 5 חודשים , יונקת, גדלה מאד מהר (נולדה 3.5) ,היא מאד שמנה (לפני שבועיים שקלה 8.200) וקצת חיוורת . יש לה עיגולים סגלגלים מתחת לעינים , ונדמה לי שהיא עצבנית.
באכילה ,היא מקבלת פעם ביום קצת תפוח או אגס , ניסיתי תפו"א , בטטה , מרק עוף - לא כל כך אוהבת.
ולשאלות:
1. האם יתכן שחסר לה ברזל?
2. אני קצת מבולבלת , יש שאומרים שהתוסף לא עוזר , יש שאומרים שחייבים , יש שאומרים שהוא מזיק. כרגע לא מקבלת ברזל . האם כדאי לרכוש טיפות ברזל לתינוקות? או שזה לא נספג טוב ומפריע לספיגה של הברזל שאמור להיות בחלב שלי?
3. בעניין בשר, אני פוחדת לתת לה כי היא קצת נשנקת וזאת למרות שיש לה שתי שיניים תחתונות. יש עצות?
תודה :) וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ? - תגובה
איילת בר25/09/2011שלום נון,
ממליצה לך לגשת לרופאה המטפל כדי שיראה את התינוקת.
לא ניתן לאבחן בשלט רחוק אם חסר לה ברזל.
כדי לדעת אם חסר ברזל צריך לעשות בדיקת דם.
ממליצה לך לתת טיפות ברזל לפי ההנחיה בטיפת חלב,אין בעיה עם הספיגה של חלב אם ואם אתחוששת ניתן לתת בין הארוחות.
לגבי תוספת בשר - אין קשר לשיניים הרי את טוחנת את הבשר עם המרק.
תתחילי עם הודו אדום ורצוי שיהיה אורגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בהריוןגלב25/09/2011
שלום,
בתי בת חצי שנה יונקת, וגם אוכלת ארוחה אחת של מרק ירקות טחון וארוחה אחת של פירות טחונים, חוץ מזה יש עוד ארבע ארוחות חלב אם- יניקה.
בשבוע האחרון גילתי שאני בהריון שוב... והרופאים אמרו לי להפסיק להניק מיד!
אשמח לדעת מה דעתך בנושא?
ובנוסף- חשבתי להוסיף ארוחה אחת של דייסה במקום יניקה, אך אני לא מעוניינת לתת דייסה מוכנה של מטרנה או כל תחליף אחר, איזה דייסה ביתית אפשר להכין כך שתכלול את כל המרכיבים הרצויים?
מחכה לתשובה בקוצר רוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בהריון - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/09/2011שלום גלב,
איני מבינה מדוע הרופאים המליצו להפסיק להניק. אין כל בעיה להניק בזמן הריון כל עוד את בריאה ולא משתמשת בתרופות כימיות או אם יש בעיה בהריון המצריך מעקב וחשש לצירים. אני מציעה שתשאלי שוב את הרופאים אך אם לא יגידו טענה מוצדקת אין סיבה להפסיק.
שני דברים שיכולים לקרות בזמן הריון אך לא מחייב: 1. שטעם החלב ישתנה וביתך לא תרצה לינוק יותר, 2. שהחלב יפסק. אך אלו הם דברים די נדירים לרב אין בעיה כאמור להניק בהריון.
לגבי דייסה הכי חשוב בעיני זה לגוון בסוגי המזונות כך גם לגבי הפירות והירקות במרק. אני ממליצה לך על דייסת שיבולת שועל, או דייסת סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים/חלב שיבולת שועל/חלב אורז מלא וכן הלאה...
דבר מומלץ נוסף הוא להוסיף למרק דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, בורגול, כוסמת וקטניות כמו עדשים בכל הצבעים, ואפונה ובשלב מאוחר יותר גם גרגרי חומוס ושעועית טחונים.
כשתדעי את תשובת הרופאים אנא תיידעי אותי ואכתוב לך את דעתי בנושא ההנקה.
חג שמח ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בהריון
גלב26/09/2011שלום,
תודה על המידע לגבי הדייסות!
לגבי הנקה בהריון- הרופאים אומרים כי בזמן ההנקה מופרש הורמון הפרלוקטין ( מקווה שלא טעיתי בשם...) בתדירות גבוהה שיכולה לגרום להתכווצויות ברחם, מה שיכול להוביל ולהעלות את הסיכון להפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בהריון - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011נכון הנקה מעודדת צירים אך לפי רב הדעות של יועצות ההנקה אין בעיה עם המשך הנקה בהריון כל עוד יש חלב והתינוק מסכים. ורק אם אין חשש להפלה כתוצאה מרגישות או בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לדייסה ביתית
גלב26/09/2011לגבי הדייסה:
אשמח לקבל מתכון ברור יותר להכנה כי ממש אין לי מושג מה שלבי ההכנה,
וגם איפה קונים את החלב שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לדייסה ביתית - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011ממליצה לך לקנות שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה פלוס חלב צמחי שקדים או אורז מלא או חלב שיבולת שועל בכל סופר רגיל לרב מוכרים חלב צמחי. לחמם כוס חלב עם ארבע כפות מהדגן לערבב היטב כמה דקות עד שהדייסה סמיכה. להוסיף כפית סילאן או סירופ מייפל וזהו. ניתן להוסיף פרי או כפית טחינה משקדים או שומשום מלאים. פשוט תבקשי בחנות שיראו לך מה זה.
חג שמח שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 7 חודשיםשירד25/09/2011
שלום רב
בתי בת 7 חודשים, שוקלת 6.300, גובה 63 ס"מ. נולדה קטנה- 2.300, כיום יונקת כ-4 ארוחות ביום ועוד 2 בלילה ואוכלת 2 ארוחות מוצקות ביום- פירות+ ירקות עם עוף או הודו
לאחרונה גם התחלתי לתת לה מספר כפיות של דייסת סולת ביתית בערב כי הרגשתי שההנקה מעט ירדה
א. כמה היא אמורה לאכול בגיל זה בארוחה מוצקה?- כרגע אוכלת כמות של בערך 3/4 קערית או 1 כוס חד פעמית
ב. אני חוזרת לעבוד בעוד חודש כשתהיה בת 8 חודשים, ולא הייתי מעוניינת לתת לה תחליף חלב. האם אפשר להכניס עוד ארוחות מוצקות ומה מומלץ. אני מאוד רוצה להניק בבוקר ובערב ושבשאר היום במסגרת המעון יתנו לה אוכל רגיל. זה אפשרי?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 7 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי25/09/2011שירד שלום
ארוחת טעימות צריכה להיות בהתחלה כ-2 כפות קטנות ולאחר מכן בהדרגה מגדילים את הכמות ומשלבים כמה סוגים של מוצקים כמו שאת עושה כיום, כמו כן גודל הארוחה הוא בהתאם לתינוקת ולצרכים שלה אין המלצה גורפת, נסי להתאים את הכמויות לצרכים אם סוגרת את הפה ומפנה את הראש כניראה שכבר לא מעוניינת יותר.
לגבי תוספת ארוחה שלישית לאחר כחודש מתחילת הצעת הטעימות אפשר להוסיף כבר ארוחה שלישית, היות ואת יוצאת לעבוד ממליצה לך להכין מאגר קטן של חלב שאוב (אם את מעדיפה להימנע מתמ"ל) וכך תמיד תהיה אופציה של שתית חלב שאוב מבקבוק בהעדרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התפריט מתאים לילד בן 9 וחצי חודשרון25/09/2011
שלום רב,
בני בן 9 וחצי חודשים ואני מרגישה שאני מאכילה אותו קצת יותר מידי אני מנסה לעשות סדר בבלאגן וגם להוריד לו את הבקבוק השלישי של אחרי הצהרים זה שלב קצת קשה כי אני מרגישה שקשה לו עם זה ,במיוחד שגם הרבה פעמים נתתי לו בקבוק במקום מרק ואת המרק אחה"צ הרגשתי שזה מה שנכון בשבילו. אבל עכשיו אני רוצה להתחיל לעשות סדר בארוחות ורציתי לדעת עם סדר היום שלו מבחינת ארוחות הוא נכון
7:00 -התעוררות תמ"ל 210 מ"ל
9:45-10:00 -פירות מרוסקים (כמות יפה כמה פירות -לפעמים גם אבוקדו או ביבי ביס )
12:30- 13:00 - מרק (עוף או הודו עם ירקות ואו עדשים או אורז)
15:30 - עד עכשיו היה בקבוק 180 - מנסה להחליף ליוגורט
18:00 - עד עכשיו הוא אכל בשעה הזו או יוגורט או פרי או פרוסה עם גבינה -עכשיו חשבתי להתחיל לתת ביצה עם משהו
19:45 - בקבוק 210 מ"ל
בנוסף הוא מנשנש לפחות 2 ביבי ביס ועוד חטיף לתינוקות שיש לי כאן בארה"ב.
האם זה לא יותר מידי? בנוסף לפעמים הוא עייף כבר ב12 לשנת צהרים והוא רגיל ללכת לישון אחרי אוכל האם זה הפרש קטן מידי שעתים ורבע מהפירות?? אני מרגישה שכל היום הוא אוכל??
אשמח לחוות דעתכם
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התפריט מתאים לילד בן 9 וחצי חוד - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/09/2011שלום שרון
הנה המלצותיי לגבי תזונת בנך:
1. איני רואה צורך לתת את הקרקר או העוגייה יחד עם הפירות על בסיס קבוע.
2. לגוון בסוגי הדגנים והקטניות: קינואה, בורגול, כוסמת, אפונה, עדשים בכל הצבעים.
3. לא לתת יוגורט פעמיים ביום (אני ממליצה להפחית ככל הניתן) ובמקום לתת דייסה ביתית משיבולת שועל/סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחיץ
4. במנה הנוספת אני מעדיפה להמליץ לך לתת או ירקות טריים חתוכים או פירות טריים /יבשים חתוכים קטן אם יש שיניים על מוצרי חלב או ביצה.
בכל מקרה ביצה עד 2-3 פעמים בשבוע לא יותר.
אם את מרגישה שבנך אוכל יותר מידי נסי להיות ערנית ולראות אולי הוא לא רעב ? אם הוא התרגל לאכול את הכמויות הללו סביר להניח שיהיה לו כבר קשה בלעדיהם.
פשוט החליפי את המזונות הלא בריאים ביותר בריאים.
ומעל גיל שנה הפחיתי בהדרגה את התחליף חלב במזונות מוצקים נוספים.
אשמח לענות על כל שאלה
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיקה לאכול לפני שינהמרין24/09/2011
שלום!
אני אמא לילדה בת שנה+3 שתפריטה היומי נראה בערך כך:
7.00 - בקבוק סימילאק 240 (לעיתים עם תוספת דייסה)
10.30/11.00 - מנת פירות (לעיתים בשילוב אבוקדו או גזר)
14.00- בקבוק סימילאק 240
17.00/17.30 - מנת מרק ירקות עם עוף/בשר /הודו/ מרק ירקות רגיל או פסטה עם קצת עוף וכו'
*לעיתים את ארוחת הפירות מחליף מעדן ואת ארוחת המרק מחליפה חביתה עם ירקות או גבינה לבנה.
20.00/20.30- בקבוק סימילאק 240 (שכמעט אף פעם לא מסיימת את כולו)
מלפני כשבוע ימים - מסרבת לאכול לפני שינה, ניסינו בקבוק, מעדן, פרוסה עם משהו = כלום! - רוצה לשתות רק מים (ודי הרבה)
פעמיים אכלה ללא רצון כמה כפיות של מעדן וזהו...
ציפיתי שתקום בלילה לאכול - אבל הילדה יושנת רגוע עד 7.00...
כמה פעמים אכן בכתה אבל כשניסיתי לתת בקבוק מיד זיהתה וסירבה ובמקום שתתה רק מים!!!!
האם זה נורמלי שילדה לא אוכלת לפני השינה ושבעצם יוצא שאינה אוכלת יותר מ12 שעות? *אציין רק שאנחנו מטיילים איתה הרבה בשעות הערב ודי חם אצלנו באילת לפעמים אוכלת עוגייה או שתיים בטיול - האם מהחום לא בא לה לאכול אלא רק לשתות??? ההירדמות יותר קשה לה על בטן ריקה אבל השינה עצמה - רגועה ביותר...
האם לנסות לעשות משהו בנדון או להשאיר זאת כך??? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
מרין25/09/2011רציתי רק לציין שכמעט ואף פעם אינה מסיימת בקבוק של 240 - לעיתים בבוקר (לאחר שלא אכלה יותר מ-12 שעות).
וגם במקרה שלא ציינתי - בטיולים שלה תמיד שותה מים ובכלל לאורך היום (כי בחום של אילת אי אפשר אחרת). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
יעל משיח ארזי25/09/2011מרין שלום
בגיל שנה ומעלה כדאי בהדרגה להפחית את ארוחות התמ"ל ולהגדיל את ארוחות המוצקים בהדרגה. נסי לתת אחר הצהריים במקום עוגיה פרוסה עם טחינה או דייסת דגנים עם שקדייה. כך תקטיני את מספר השעות ללא אוכל, יכול להיות שלפני השינה פחות מתחשק לה לאכול אבל זה לא אומר שאי אפשר לשלב ארוחה קצת יותר מוקדם. כמו כן מים אכן חשוב לשתות אך רק לאחר שאכלה על מנת שלא תתמלא מהמים ותסרב לאכול אוכל.
בקרוב מזג האויר ישתנה, גם באילת, ותוכלי לבדוק אם אכן התאבון עולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן שבוע וחצי- בדחיפותאלמונית24/09/2011
בן שבוע וחצי אוכל מטרנה. בבי"ח קיבל סימילאק. יש האכלות שהן בסדר אוכל בסביבות 60-70 וישן 3 שעות אבל יש האכלות שאוכל ממש קצת נרדם לאחר מכן לשעה בערך ואחר כך מתעורר, כאילו רוצה לאכול עוד אבל מתקשה לאכול עוד או להירדם, כואבת לו הבטן ונראה שיש לו גזים. הדבר המרגיע אותו זה שהוא אוכל כל פעם קצת אבל מרגישים שזה גורם לו לכאבי בטן והוא לא רגוע - במיוחד בלילה ואחרי הצהריים ואז גם יש בלאגן בארוחת כי הוא לא אוכל סדיר.מה לדעתך לעשות? האם צריך להחליף לו את האוכל בחזרה לסימילאק? יש לציין כי הצואה היא צהובה במרקם של משחה סמיכה כזאת. תודה על התשובה. מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שבוע וחצי- בדחיפות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/09/2011שלום מיה,
כנראה שבנך עייף וחלש אל תשכחי הוא רק נולד לפני שבוע וחצי, אי אפשר לצפות ממנו לאכול כמויות גדולות בכל מנה.
אני חייבת לשאול, האם ניסית להניק? זה יכול לפתור הרבה מבעיות העיכול. כך שאני מאד בעד להיפגש עם יועצת הנקה, לרב זה עדיין לא מאוחר.
אם אין לך אפשרות להניק, נסי להחליף לתחליף החלב הקודם ותראי האם יש הקלה. דבר נוסף שניתן לעשות זה להוסיף חיידקים חיוביים (פרוביוטיקה) לכי לבית טבע להתייעץ.
אשמח לענות על כל שאלה
חג שמח ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה בלילהשמרית23/09/2011
יש לי תינוקת בת שנה,יונקת ואוכלת.
לאחרונה החלטתי להפסיק להניק בלילה,מאחר והיתה מתעוררת בממוצע 4 פעמים בלילה או יותר.
במשך היום אוכלת 3-4 ארוחות,לא גדולות במיוחד,ויונקת לפי דרישה כ-3-4 פעמים.
היא אוכלת ארוחת ערב עם כל המשפחה בסביבות 18:30-19:00,בד"כ מנה מבושלת או דייסה או לחם,ביצה וירקות. לא אוכלת הרבה במיוחד.אוהבת מאד לשתות מים עם הארוחה.
בשני הלילות האחרונים לא קמתי להניק ,ובמקום זה בן זוגי ניגש ומרים אותה,נותן לשתות מים,וכו'.מסתבר ששום דבר לא מרגיע אותה חוץ מארוחת דייסה באמצע הלילה,כלומר-היא פשוט רעבה.ואני לא רוצה שזה יהפוך להרגל במקום ההנקה.
אני גם לא רוצה להתחיל עם בקבוקים עכשיו בגיל כזה.
האם יש פתרון?
או אולי יש דרך לגרום לה להיות יותר רעבה בארוחת הערב ולאכול יותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה בלילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/09/2011שלום שמרית,
עד כמה שהתשובה אולי לא תספק אותך לפי דעתי הכי כדאי שתמשיכי להניק באמצע הלילה. להכין לה ארוחת דייסה באמצע הלילה לא יפתור שום דבר, וגם דייסה היא ארוחה כבדה מידי לטעמי לאמצע הלילה זה בהחלט לא הרגל טוב עבורה.
להקלה על קימה באמצע הלילה אני ממליצה על שינה משותפת כך לשני הצדדים יותר קל גם לך וגם לה. אני מאמינה שזה הדבר הנכון ביותר.
אני לא רואה פתרון אחר טוב יותר
הרבה בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בלילה
שמרית23/09/2011את באמת מאמינה שבגיל שנה צריך לאכול בלילה? ומה עם תינוקות שניזונים מפורמולה -גם להם מומלץ להמשיך בארוחות הליליות?
אנחנו בלינה משותפת ולמרות זאת אני מותשת מההנקות האינסופיות בלילה.יש לי עוד 2 בנות וקשה לתפקד ביום כאמא וכאשה עובדת.
הייתי שמחה לקבל עוד רעיונות אם יש לעוד מישהו....תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בלילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011כן, אני באמת מאמינה שצריך לתת לתינוק את שהוא מבקש. תינוק רעב צריך לאכול גם בלילה כל עוד מדובר על חלב או תחליף חלב כשתינוק לא יונק. ניתן לנסות לאזן או לכוון למשהו אחר אך אני לא בעד גמילה בכח. כל תינוק בקצב שלו זה לפי גישתי.
חג שמח ושנה נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעבור לארוחה שלמה?רוית22/09/2011
שלום, בני בן 5 חוד' ושבוע, התחלתי לתת לו טעימות לפני קצת פחות מחודש. טעם כבר תפוח, בננה, מלון, אבוקדו, גזר, דלורית, קישוא, תפוח-אדמה, טחינה, תמר וגלידה :).
אוהב הכל ומאד סקרן. נותנת לו כ7-8 כפיות בכל ארוחה (בוקר וצהריים)עם שילובים שונים. אוהב מאד לשתות מים אחרי האוכל. מתי להוסיף דגנים? אם גלוטן או בלי? של מטרנה או שאפשר גם פשוט לבשל בבית ולטחון?
מתי עוברים לארוחה שלמה? נראה לי שזה קצת מוקדם. הוא אוכל אחרי הטעימות כ180cc
בלי בעיה.מה זו כמות של ארוחה שלמה? 180cc? זה יקח שעות....
המון שאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעבור לארוחה שלמה? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/09/2011היי רוית
את המעבר לארוחה מלאה את יכולה לעשות בקצב של בנך, ולהעלות את המינון בהדרגה בהתאם למה שהוא מסוגל ומעוניין.
דגנים מלאים ניתן לתת מגיל חצי שנה, דייסות ביתיות יותר מומלצות בעיני מאשר הדייסות איסטנט. גלוטן לא מהווה בעיה, העיקר זה לגוון בסוגי הדגנים ולא לתת כל יום את אותו המזון.
כמות של ארוחה שלמה לא צריכה להיות מדודה לפי כמויות. כל תינוק אוכל לפי הקצב שלו, הכמות שטובה לו ומשביעה אותו ולכן, אני מציעה שתגדילי כמויות לאט לאט ותראי בהמשך כמה הוא דורש.
שבת שלום ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר משלב 1 לשלב 2קרן22/09/2011
שלום וברכה שמי קרן ויש לי תינוקת בת חצי שנה שאוכלת מטרנה אקסטרה קר שלב 1 ואני צריכה להתחיל לעבור כבר לשלב 2, עד כה לא אכלה דייסות ועכשיו אני כבר צריכה להתחיל גם עם דייסות.
מה עדיף האם לקנות אקסטרה קר שלב 2 ולהוסיף לה דייסת קרונפלור?
או שאפשר לקנות את הדייסות גם וגם של מטרנה?? לא רוצה שהמעבר יהיה קשה אז מה יותר נכון לעשות? גם תזונתית מה העדיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר משלב 1 לשלב 2 - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/09/2011שלום קרן,
תזונתית עדיף להכין דייסות ביתיות ולא לקנות את הדייסות האיסטנט (הכנה מהירה) הקניות באבקה.דייסה ביתית ניתן להכין מכל סוגי הדגנים: הכי מהירים וטעימים הם שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה אך בשלב מאוחר ניתן להכין גם מקינואה, דוחן ואורז מלא.
אני ממליצה לטחון את הדגן לאבקה כך ההכנה מהירה יותר.
ניתן להכין על בסיס חלב צמחי או מים. להמתיק בסילאן או סירופ מייפל טבעי או לא להמתיק כלל. ניתן להוסיף פרי או כפית טחינה משומשום מלא או שקדים מלאים.
מה שבטוח דייסת קורנפלור אינה מזינה ואינה מוסיפה דבר לבריאות מלבד לגרום לשובע ואני מניחה שאת מבינה שאיני ממליצה.
לגבי שלב 2 בתחליף החלב, לעבור לאט לאט, לערבב את שני הסוגים או לתת סקבוק אחד כזה ובקבוק אחד כזה למשך כמה ימים ואז לעבור לשלב 2 בלעדי.
שיהיה חג שמח ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות
שושי26/09/2011גם לכן שיהיה חג שמח שנה טובה הרבה בריאות ותודה רבה מכל הלב על העזרה הרבה שלכן.
הבנתי את דבריך לגבי דייסת הקרונפלור אשמח לכמה הבהרות נוספות
תזונת ביתי ובריאותה חשובים לי מכל אבל לצערי אנחנו בבית לא ממש אוכלים בריא ואין לי מושג מאיפה קונים את המיצרכים להכנת דייסה ביתית ומאיפה קונים חלב צמחי, ואני קוראת פה המון שאתן ממליצות גם על טחינת שקדיה ואין לי מושג גם מה זה. אז אשמח מאוד לקבל קצת עזרה בעניין של מאיפה קונים?? ואיך בדיוק מכינים?? שיהיה לה גם מזין וגם טעים
ולגבי הדייסות המוכנות של מטרנה קיבלתי את הערתך שעדיף להכין ביתיות אבל ליתר ביטחון תמיד עדיף שיהיה בבית לימי שבת או לימים עמוסים. אז אמרת שקרונפלור רק משביע ללא ערך תזונתי ורציתי לדעת האם יש דייסות מוכנות של מטרנה שיש להם ערך תזונתי טוב יותר למשל דייסת סולת רימונים או 7 דגנים?? שעדיפים מהקרונפלור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדייסות מטרנה יש ברזל וויטמינים
ממושקה27/09/2011ואני מוצאת שהן בריאות יותר מקורנפלור עם חלב. את בהחלט יכולה לתת אותן בלב שלם, הן מזינות ומעולם לא ראיתי תינוק ש"התנפתח" מהן, זה סתם מיתוס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011לדייסה ביתית אני ממליצה לך לקנות שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה פלוס חלב צמחי שקדים או אורז מלא או חלב שיבולת שועל. לחמם כוס חלב עם ארבע כפות מהדגן לערבב היטב כמה דקות עד שהדייסה סמיכה. להוסיף כפית סילאן או סירופ מייפל וזהו. ניתן להוסיף פרי או כפי שכתבת טחינה משקדים או שומשטם מלאים. פשוט תבקשי בחנות שיראו לך מה זה.
דייסת איסטנט טובה מקורנפלור הינה שיבולת שועל אך כפי שבעצמך כתבת לא מומלץ על בסיס יומי אלא רק במקרים מסויימים.
אם את חושבת שאת זקוקה ליעוץ והכוונה תזונתית את מוזמנת להגיע ליעוץ.
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - אכילה של בן חודשיים וחצישי22/09/2011
שלום רב. יש לי שאלה קטנה לגבי בן חודשיים וחצי.
בימים האחרונים אנחנו מקלחים אותו ומאכילים אותו באזור 8 בערך, והוא ישן בשעה 20:30. הוא מתעורר בשעה 04:00 בערך, אוכל עשרים דקות וחוזר לישון עד 7 בערך.
האם לגילו מדובר בשינה מוגזמת מכיוון שצריך לאכול באמצע ? האם 7-8 שעות שינה רצופות ואי אכילה באמצע אינן פוגעות בתינוק ? האם 15-20 דקות בלילה הן ארוחה מספיקה בשבילו ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - אכילה של בן חודשיים וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי22/09/2011שי שלום
שינת התינוק חשובה לא פחות מאכילה. לרוב התינוק יודע למה הוא זקוק אם שינה / אכילה
אבל, חשוב לעקוב אחר עליתו במשקל, במידה ועולה במשקל על פי האחוזונים אין כל סיבה להעירו במיוחד על מנת לאכול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה וחצי חודשיםתמר21/09/2011
שלום וברכה,
יש לי תינוקת מתוקה ורזונת בת 3 וחצי חודשים.
אני מניקה אותה הנקה מלאה בלבד משום שלא מוכנה בשום אופן לקחת בקבוק (וגם לא מוצץ לצורך העניין).
נולדה במשקל 3100 וכיום שוקלת 5070 בלבד!!
בהמלצת הרופאה וטיפת חלב התחלתי השבוע להביא לה חלב אם שאוב בצירוף דייסת קורנפלור בכפית!!
אנחנו נותנים לה כרגע בערך 50 מ"ל חלב אם+ 3 כפיות דייסה פעמיים ביום (בוקר וערב) ושאר הזמן הנקה.
היא לאט לאט מתרגלת לכפית ואני מקווה שכך תעלה במשקל.
שאלותיי הן:
1. האם מה שאנחנו עושים כרגע זו אכן שיטה טובה להעלאה במשקל ולתזונה טובה? או שהאם ניתן לתת לי עצה אחרת?
(כמובן שבגיל 4 חודשים נתחיל מוצקים)
2. בשלב הזה היא מוצצת את הכפית עם האוכל וכך בולעת אותו. האם תקין?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שלושה וחצי חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/09/2011שלום גלית,
אני לא אוהבת את הגישה של להעלות את המשקל בכח. כל תינוק עולה במשקל בקצב שלו, אם היא ערנית ופעילה ויונקת ללא בעיה ושבעה אז אין סיבה להוסיף קורנפלור ולהשביע אותה במזון לא מזין.
לדעתי זה מיותר, תתמקדי להעשיר את התזונה שלך בשומנים חיוניים ומזון בריא, ולבדוק בדיקות דם כדי לראות שאין לך חסרים בויטמין B12, ויטמין D, ברזל מאגרי ברזל, מגנזיום וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בן 6חודשיםוירה21/09/2011
בני בן 6חודשים התחיל לאכול מרקים ופירות. את המנת פירות הוא אוכל מכפית ולא עושה בעיות, אך עם מרק הולך קשה. הוא אוכל כצת מכפית ומתעייף אז אני מעבירה את מרק לבקבוק והוא מסיים הכל. אני ידעת שצריך לעודד את האכילה מכפית,אך מה לעשות שילד עדיין לא מוכן לאכול כמות כזות מכפית(200 סיסי)?
סדר יום שלו כזה:
6-7 בבוקר סימילק 240 סיסי
10-11 מנת פירות
13-14 מרק עם עוף וירוקות
18.00 דייסה 180 סיסי
21.00 סימילק 240 סיסי
האם זה בסדר
הוא שוקל 7600 וגובה -70* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בן 6חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/09/2011שלום וירה,
אין בעיה לתת לאוכל מבקבוק, הוא רק בן שישה חודשים, ולא חייב לסיים 200 סיסי כל תינוק אוכל בכמות שונה, ואם אוכל בבוקר פירות מכפית סימן שאין בעיה עם זה - כלומר הוא יודע לאכול ומה אין מה לדאוג כך או כך כולם למדים בסוף לאכול מכפית. תעשי מה שאת מרגישה שבנך זקוק לו.
בשלב זה התפריט בסדר גמור, מאוחר יותר כדאי לשלב דייסות מדגנים מלאים וקטניות כמו עדשים, אפונה, שעועית אזוקי, מאש, חומוס, וכו'....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת אחרי צהרייםצליל21/09/2011
שלום בני בן שנה וחצי, סדר היום שלו כך בבוקר סימילאק 240, לא תמיד מסיים, אחכ בגן פירות, יותר מאוחר מרק, בצהריים מעדן עם פתי בר, מ4עד 8שאני מביאה אותו מהגן בקושי שאוכל כל נסיונותי כשלו, פתיתים, מקרוני, אוכל אחרי כמה כפיות מעיף, פירה עם חמאה אכל עד עכשיו אתמול החליט שלא רוצה, בסופו של דבר הבאתי לו חתיכת עוגה פתיבר, ניסיתי לקראת הערב אבוקדו כמעט הקיא את זה, לא יתכן שמשעה 4עד 8הילד לא אוכל כלום, מלבד במבה, בבקשב עיזרו לי, אני רואה גם שהטיטול נעשה גדול כנראה מרזה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקות אחרי הצהריים
צליל22/09/2011מה הסיבה שלא עונים כאן על שאלות ומשאירים אנשים לחכות לא סתם אני שואלת, זה עוזר עד שאקח את בני לרופא,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור של סימילאק,
צליל22/09/2011תודה בכל אופן, רק לדעת אם לא אתן סימילאק בבוקר מה נותנים במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתור של סימילאק, - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין23/09/2011בתור התחלה את יכולה לתת חלב צמחי רגיל כמו חלב שקדים חלב שיבולת שועל חלב סויה אורגנית או חלב אורז מלא.
אבל המטרה היא להחליף את החלב בארוחה כך שיהיה רעב יותר. מדובר על גמילה לכל דבר. אך זו לא המטרה היחידה, כאמור אני מאד ממליצה לכם על שינוי תזונתי כללי בהתאמה אישית.
שבת שלום ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת אחרי צהריים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/09/2011שלום טוהר,
אין צורך להמשיך לתת תחליף חלב בבוקר, לדעתי את צריכה לעשות שינויים רבים בתזונה שלו ואני מניחה שגם בתזונה שלך (כי הילדים לרב אוכלים מה שההורים אוכלים וזה קשור יחד).
אם תורידי לו את תחליף החלב כמובן שבהדרגה, הוא יהיה יותר רעב לאכול מזונות אחרים. אני מאד ממליצה להרגיל אותו לאכילת ירקות, פירות, ודגנים מלאים וקטניות זה מאד חשוב.
אני מציעה שתגשי ליעוץ תזונתי פרטני
אני יותר מאשמח לעזור לכם
בברכה
נטלי שוינקלשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לילהרווית21/09/2011
שלום,
ביתי בת חצי שנה ושבועיים, יונקת.
סדר ארוחות:
6:00 - יונקת
9:00 - פירות במעון
11:45 - מרק במעון
14:00 - בקבוק שאוב בד"כ אוכלת כ130
16:30 - יונקת
18:30 - מוצקים (מרק עם עוף/פירות/תלוי מה אנחנו אוכלים)
21:00 - יונקת
הולכת לישון בין 9:00 ל 10:30.
בזמן האחרון בלילה כמה כל כשעתיים, לוקחת מספר שלוקים (מהציצי) ונרדמת.
עד לפני כן, הייתה מתעוררת כל כ-3 שעות.
אני רוצה לגמול אותה מהנקת לילה כי חזרתי לעבודה וקשה לי.
אני לא יודעת אם היא מתעוררת כי רעבה, או כי צריכה את הקרבה, והציצי מספק לה את זה.
האם לתת לה לפני השינה בקבוק תמ"ל?
כמה?
ועוד שאלה - בגלל שהיא בת חצי שנה, אני מתחילה ישר משלב 2 במטרנה/סימילק נכון?
האם יש לכם הצעות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לילה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין22/09/2011שלום רווית,
לפני שאת ישר ניגשת לקל ביותר שהוא תחליף חלב, לא בטוח שמדובר בכלל על רעב. את אומרת שהיא לוקחת רק כמה שלוקים, אולי זה צורך שלה להיתקרב.
אני בטוחה שזה קשה, אך אולי תנסי לישון איתה יחד? כך היא לא תפריע לרצף השינה. ואולי זו רק תקופה והיא תעבור.
ואם מסתבר וכן מדובר על רעב, אולי כדאי לבדוק האם אוכלת מספיק ? אולי היא רעבה....?
אני ממליצה להציע לה דייסה ביתית משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב שקדים או חלב צמחי אחר חצי שעה לפני השינה. אולי זה יעזור לה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)