פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה בלילה
    מיטל
    23/10/2011

לצוות שלום,
    בני בן שנה וחודש ועדיין אוכל בלילה....לפעמים אפילו פעמיים. ברצוני לציין כי הוא לא מנשנש אלא אוכל מנות גדולות בין 180-240CC . כרגע הוא בפעוטון והגננת אומרת כי הוא לא אוכל מי יודע מה במהלך היום ( בערך רבע צלחת של מוצקים). אז מאוד יתכן כי את השלמת הקלוריות הוא עושה בלילה. שאלתי היא איך יוצאים מהפלונטר הזה? ניסיתי כמה פעמים לתת לו מים במקום והוא פשוט לא מוכן וזורק את הבקבוק...האם להמשיך להתעקש למרות שהוא צורח ואולי באמת רעב?ברצוני לציין כי אם הוא אינו מסיים מנות מלאות במשך היום הגננת לא עושה לו השלמה והוא גם לא מבקש , אלא רק אם באמת בקושי אכל באותו יום וזאת כדי להרגיל אותו לאכול יותר מוצקים. האם התנהלות זו תקינה ? ברור לי כי כדי שיאכל יותר במהלך היום צריך להוריד בקבוקים בלילה אבל איך עושים זאת אם הילד צורח ולא מוכן למים בשום אופן ובכלל מה נחשבת "מנה טובה"? לפעמים הוא אוכל רק רבע צלחת וזה מספיק לו.....

לעצתכם אודה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה

הוספת תגובה

• אכילה בלילה - תגובה

איילת בר
    23/10/2011

שלום מיטל,
    את מתארת מצב זמני בו כנראה מסתגל לאוכל של הגן.
    ממליצה לך לאפשר לו לאכול בלילה עד שיתאזן ולא למנוע ממנו השלמה.
    הוא עדיין קטן ועם הגיל ירד בדרישה לינוק בלילה.

במידה ואת מאוד רוצה להפסיק עם אכילת הלילה ממליצה לתת לו ארוחת ערב טוב בסביבות 18:00 ובקבוק לפני השינה. אולי זה יספק אותו.

דבר נוסף שניתן לעשות . בפעם הראשונה שמתעורר לתת לו בקבוק . ובפעמים הבאות עד הבוקר להציע מים פושרים כדי לצמצם את מספר הפעמים שמתעורר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שישה חודשים-תזונה
    לימור
    22/10/2011

שלום,
    בתי בת שישה וחצי חודשים וניזונה מסימילאק + מרק בצהריים.
    הייתי מעוניינת לדעת בבקשה:
    1. איזו כמות של מרק ירקות היא אמורה לאכול (כולל עוף)? והאם יש מקום להוסיף פירות, אם כן כמה?
    2. לפני כשבועיים החלפנו לה את המזון מסימילאק שלב אחד לשלב שניים והיא מאז עם יציאות קשות במיוחד. מה עליי לעשות? אני שמה לה כפית מיץ שזיפים שעוזרת אבל אני מעוניינת לדעת מה הפיתרון לכך, שכן עצירות איננה דבר נורמלי.
    3. הייתי ממש שמחה אם היית מייעצת לי על מתכונים מעניינים חוץ מירקות שורש+עוף/הודו טחון.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת שישה חודשים-תזונה

הוספת תגובה

• בת שישה חודשים-תזונה - תגובה

איילת בר
    23/10/2011

שלום לימור,
    כמות המרק שאמורה לצרוך תלוי בהתקדמות שלה עם המוצקים.
    אם התחלת כבר בגיל ארבעה חודשים ועכשיו נמצאת בשלב שמספק מנה יכולה לאכול כ- 120 cc . .אני ממליצה לתת לה לאכול על פי דרישה.

לגבי פירות את בהחלט יכולה להוסיף לה פירות ולתת כארוחת בוקר. שימי לב לחשוף אותה לכל פרי בנפרד ולראות איך מגיבה.

אחת התגובות למעבר לשלב 2 הוא עצירות ממליצה דווקא לעשות את המעבר בהדרגה.
    ז"א שילוב של שתי הפורמולות.

לגבי גיוון במרק. את יכולה לתת את רוב הירקות שאת מכירה ולגוון איתם.
    במקום הודו את יכולה להוסיף כף קינואה למרק וכף שיבולת שועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות היא המפתח

אוסי
    25/10/2011

אניבמעבר באמת עירבבתי בין שתי הפורמולות
    בגיל שבעה חודשים הקטנה שלי כבר אכלה מרקים
    אני לא נמנעתי מלשים לה עוף ובחרתי בטבעוף כי הוא הבחירה הבריאה ביותר כרגע בשוק
    לגבי פירות, כמו שהמליצו לך, כל פרי לנסות בנפרד, שלי גילתה סלידה לתפוח לצערי..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

לימור
    25/10/2011

תודה רבה רבה על העצות הטובות,
    גם הקטנה שלי סולדת מתפוח... ):
    האם יש מתכונים עם שיבולת שועל או קינואה שאתן יכולות לעזור לי בהן?
    פשוט להוסיף סתם כך לא בהכרח טעים או נכון מבחינה תזונתית.

וגם, האם אני יכולה להוסיף לה טחינה גולמית? או שעדיף להימנע משומשום עד גיל מאוחר יותר?

שוב תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונה ומיני ירקות
    שני
    22/10/2011

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי, אוכל טוב ישן טוב, קצת גרגרן.. :) אחוזון חמישים בגובה ובמשקל מאז שנולד.
    לא אוהב לאכול ירקות אבל מאוד אוהב קציצות ומאוד אוהב טונה.
    1. כמה טונה מומלץ לאכול בשבוע? אני יודעת שיש הגבלה בגלל עניין הכספית
    2. אני עושה לו המון קציצות של ירקות (למשל קציצות שמורכבות מתפ"א, גזר, רבע בטטה, בצל, פטרוזיליה, ביצה ופירורי לחם, ואני תמידעושה את הקציצות בתנור עם מעט שמן זית על התבנית. האם זה בסדר?...

לקביעת תור
    סגירה
    טונה ומיני ירקות

הוספת תגובה

• טונה ומיני ירקות - תגובה

איילת בר
    23/10/2011

שלום אמא.
    אם בנך אוהב דגים ממליצה לך להכין קציצות מדגים טריים ופחות משימורים. דגים המכילים אומגה 3 מסוג סלמון,מקרל ,סול . גם טונה טריה.
    לגבי הטונה את יכולה לתת לו 3 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תמל בערב
    אמא חדשה
    22/10/2011

שלום,
    יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים. אני עובדת מהבית ברוב ימי השבוע ונותנת הנקה מלאה, לפי דרישה.
    בימים שבהם אני חצי יום בערך בעבודה מחוץ לבית, אני דואגת לשאוב בכדי שיתנו לו בקבוקים עם חלב אם.
    גם בלילה התינוק יונק.
    בסביבות 21:30 בערב נרדם ואז קם להנקה בשעה 24-24:30 ואחר כך שוב בסביבות 3 לפנות בוקר ואז אני כבר נותנת לו הנקה בשכיבה איתי והוא נרדם לידי. כך שלמעשה יש לו את הציצי זמין ולפעמים הוא שוב קם אחרי שעה ליניקה קצרה.
    בדרך כלל בשעה 5:30 בבוקר הוא קם ליום העירני שלו.

התינוק כמעט ולא ישן במהלך היום.
    ההנקה חשובה לי מאוד אל בעלי מבקש כעת שבלילה בחצות אתן לו בקבוק של תמ"ל על מנת שישן טוב וכך גם אני אוכל לישון שינה רציפה ולא לקום עייפה...

אני קצת מודאגת מהעניין הזה של תמ:ל כי אני מאוד רוצה לתת הנקה מלאה ואני מאמינה בהנקה של חלב אם בלבד, אז יש פה עניין שעלי להתחשב גם ברצונות שלו (לא נכנס לזה אבל העייפות שלי מביאה לחוסר שקט שמביא לחוסר שקט של בעלי ומריבות...כך בכל אופן הוא רואה את זה.)

האם בקבוק תמ"ל אכן יפריע להנקה?
    בנוסף מדובר בתינוק שיש לו יציאה אחת לשבוע+ . הוא סובל מכאבי בטן. כעת בטיפול הומאוםטי שמטיב עימו. האם תמ,ל יעזור גם להרגעת הבטן או רק יקשה עליה יותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תמל בערב

הוספת תגובה

• הוספת תמל בערב - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/10/2011

אמא חדשה שלום
    כל הכבוד על ההנקה ועל הדבקות במטרה וכל הכבוד לבעלך שמאפשר לך לישון. למה שלא תתני בלילה בקבוק של חלב שאוב כך תוכלי להמשיך הנקה מלאה ועדיין בעלך יוכל לתת את הבקבוק במקומך. בשלב זה ההנקה התבססה כך שלא אמורה להיות בעייה עם מתן בקבוק. עם זאת גם לתת בקבוק אחד של תמ"ל לא יהרוס את ההנקה עדיין מרבית היום מקבל חלב שלך כך שאת כל מה שצריך לקבל מקבל.
    אני בהחלט ממליצה על שילוב של בקבוק בלילה במקום הנקה על מנת שתוכלי לישון ואת יכולה לבחור בין תמ"ל לשאוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה
    שואלת שאלה
    21/10/2011

בתי בת שנה.משקל 8.3 ק"ג.
    אפשר להגיד עליה בפה מלא שלא מדובר בילדה אכלנית,פשוטו כמשמעו.אוכלת את מנת הפירות באופן יפה בבוקר,אולם בצהריים לא מוכנה לאכול ירקות/אוכל מבושל.ניסיתי כבר כעט הכל-מרק,אוכל שלנו (כדוג' פסטה, אורז,קוסקוס,פסטה של תינוקות),מרוסק,חתיכות קטנות..
    הדברים שהיא כן אוהבת מוכנה לאכול הם גבינות,ומוצרי חלב (מעדנים שונים).בבוקר ובערב לפני השינה אוכלת מטרנה.
    אני יודעת שמצד אחד יש לך את כל חייה לאכול מוצקים,אבל נמאס לי כבר מלחשוב על מה היא אוכלת כל הזמן,ויתרה מכך-על זה שהיא לא אוכלת.

מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• בת שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום לך

לפי דעתי אם את רוצה לחולל שינוי בתפריט ביתך את חייבת קודם כל להימנע מלהכניס הביתה את המעדנים שהיא כן מסכימה לאכול. כי בסך הכל הם מלאי סוכר למעשה, אני מעדיפה להמליץ להימנע ממוצרי חלב.

בנוסף אני חייבת לציין כי כל המזונות שציינת הם לא מזונות מומלצים בעיני. כולם מעובדים ומקמח לבן וללא קליפה. פסטות רגילות, ואורז לבן.

כדאי להציע לה ירקות מאודים, בתנור, טריים, דגנים מלאים כדייסות, וקטניות במרקים כמו עדשים בכל הצבעים, שעועית, אפונה וכן הלאה...

כאשר לא יהיו לה את המעדנים היא בבדאי תיהיה רעבה וכן תסכים לאכול אופציה אחרת. הכל עיניין של עקשנות מצידך וסבלנות. והכי חשוב להציע לה כל פעם סוגי מזונות שונים ומגוונים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך יש לי שאלה נוספת נטלי.

דיקלה
    23/10/2011

שלום,
    לא אני כתבתי את השאלה אבל היא גם נוגעת אלי.
    יש לי תינוקת בת 7 חודשים עדין לא אוכלת מוצרי חלב (מלבד מטרנה כמובן)
    מדברייך הבנתי שעדיף להמנע ממוצרי חלב מעדנים וגבינות לבנות.
    השאלה שלי היא למה???
    הרי תמיד חשבתי שמוצרי חלב זה מאוד בריא לכלום, גם לילדים וגם לנו המבוגרים
    האם אני טועה אשמח להסבר לפני שאני מתחילה לתת לה לאכול משהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב בריאים?

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/10/2011

היי דיקלה,

יצרני חברות מוצרי החלב דואגים להכניס לנו מילדות שהמוצרים שלהם חיוניים ובריאים. גם המחקרים שלהם יכולים להוכיח שסידן נספג, ושיש יתרונות מסוימים, אך הם מתעלמים מנתונים וממרכיבים לא בריאים מהותיים הנמצאים בחלב.

הדעה שלי ושל רבים וגם מתוך מחקרים שנעשו, היא שמוצרי חלב מן החי אינם מותאמים לנו אלא לחיה ממנה היא נשאבה. החלב פרה מותאם לעגל ולא לצורכיי בני אדם, בנוסף אף חיה בטבע אינה ממשיכה לצרוך חלב אחרי גיל הינקות אלא רק בני האדם המציאו את זה.

בחלב הקזאין (החלבון) בעייתי לגופינו, ההורמוני הגדילה הטבעיים הנמצאים בחלב הנועדו לגרום לעגל לגדול במהירות, הלקטוז (סוכר החלב), ומרכיבים נוספים לא מעטים יוצרים בעיות רבות.

זה לא מזון טבעי, ולכן גורם לבעיות בריאותיות רבות, למרות שאחרים יכולים לטעון נגד אמירות אלו, זו פשוט עובדת טבע. החלב של הפרה נועד לעגל פשוטו כמשמעו. כתוצאה מאי ההתאמה הזו עלולים להיווצר אלרגיות, בעיות במערכת העיכול, דלקות, דימומים סמויים, וגם מחלות אוטואימוניות שונות. לא מדובר רק על הרכב מינרלים וויטמינים שונה אלא ממש על חוסר התאמה מוחלטת. לגוף זה פשוט חומר זר.

לא אצל כולם זה מתבטא בבעיה בריאותית, אך בהחלט יכול לגרום לכך. זה תלוי בגנטיקה, במערכת החיסון ובהרבה גורמים נוספים.

בנוסף, בגלל שהמזון הזה אינו טבעי ואינו נועד לבני אדם, אין בו הכרח ובעצם כל הסיפור על סידן הוא שקר, סידן ניתן למצוא במזונות מהצומח, ירקות, דגנים מלאים קטניות זרעים אגוזים וגריעינים שונים כמו טחינה. הכל עיניין של גיוון במזון.

המלצתי היא לצרוך מזונות אשר מותאמים לעיכול וספיגה במערכת העיכול שלנו, דבר המצמצם משמעותית את הסיכוי לבעיות בריאותיות. האדם לא נועד להיות חולה, אין סיבה שלא נישאר בריאים. הכל עיניין של התאמה תזונתית ואורח חיים.

ולגבי מעדנים, פשוט עשירים בסוכר, דבר מיותר המחליש את מערכת החיסון וגורם לילד להתמכר לטעם המתוק המלאכותי.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת ואם את רוצה להעמיק בנושא החלב אוכל להפנות אותך לספרים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה 3 במקום 1 -מה לעשות?
    נועה
    21/10/2011

גילינו הבוקר שבמשך השבוע האחרון תינוקי בן השלושה וחצי חודשים אכל פעם ביום בקבוק מטרנה סוג 3 (במקום 1) :-( . בנוסף להנקה בשאר היום . האם נגרם נזק? האם נכון לגשת לרופא? לא היו תופעות מיוחדות והוא מרגיש מצויין
    אשמח ליעוץ. מאוד מבוהלת!

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה 3 במקום 1 -מה לעשות?

הוספת תגובה

• מטרנה 3 במקום 1 -מה לעשות? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום נועה,

לא צריכה להיות בעיה כל הפורמולות מכילות את כל הערכים התזונתיים החשובים. פשוט חיזרי לתחליף החלב שלב 1. את יכולה להתייעץ גם עם חברת תחליף החלב או בטיפת חלב כדי להיות בטוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורמולה לתינוק אקסטרא קייר אדוונס
    נתלי
    21/10/2011

שלום לכולם,
    אני אמא לצמד תאומים מקסימים בני חמישה חודשים.
    מיום לידתם ועד גיל שלושה חודשים התינוקות ינקו בצורה מושלמת. מאז היה שילוב של הנקה ותוספת פורמולה לשבועיים נוספים ובגיל שלושה וחצי חודשים עברו להזנת פורמולה בלבד.
    המזון אשר הוזנו הינו סימיליק אדוונס(לבן) ומטרנה אקסטרא קייר (לבת) שלב 1.
    שאלתי היא, מתי לעבור לשלב 2 והאם להמשיך עם ההזנה של האדוונס/אקסטרא קר או להעביר למזון העדין יותר מבחינת קלוריות?
    יש לציין שהעליה במשקל טובה מאוד (טפו טפו חמסה חמסה) ולפעמים אני מזינה בארוחה לפני השינה עם כפית של דייסה אחת מקסימום.

תודה לעזרה ושבת שלום

הוספת תגובה

• יש לציין שהתינוקות נולדו פגים

נתלי
    21/10/2011

לכן ההזנה מלכתחילה היתה מזון מועשר ויטמנים/קלוריות (אדוונס של סימילאק, אקסטרא קייר של מטרנה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מתאימה לתינוקת בת שנה וחודש
    יאיר
    20/10/2011

שלום.אנו הורים צעירים לתינוקת בת שנה וחודש.משקלה 9.5 ק"ג.
    ברצוננו לבדוק אם התזונה שאנו מספקים לתינוקת היא סבירה לגילה:
    7.30 בבוקר- מטרנה 120 מ"ל
    10.00בבוקר- מנת פירות 180 מ"ל
    13.00 - מרק ירקות 200 מ"ל
    17.30 - מעדן וניל עם 3 כפות גבינה לבנה.
    20.00 - מטרנה 120 מ"ל.
    אשמח לשמוע תגובתכם.
    בתודה.

הוספת תגובה

• תזונה מתאימה לתינוקת בת שנה וחודש - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום יאיר,

לדעתי כדאי להוריד את המעדן אחר הצהריים ולתת במקום דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב שקדים. אפשר לגרד פרי טרי או לשים פירות יבשים קטנים כמו צימוקים ולהמתיק עם סירופ מייפל טבעי או סילאן. הרבה יותר בריא ומזין.

בנוסף במנת הירקות של הצהריים חשוב להוסיף קטניות: אפונה, שעועית, חומוס, עדשים בכל הצבעים. ואפשר גם להוסיף מעט דגנים: קינואה, דוחן, אורז מלא, גריסים, וכן הלאה... מאד מזין וחשוב.

את מנת הפירות אפשר להעשיר בכפית שקדייה (ממרח משקדים) או טחינה משומשום מלא.

באופן כללי כדאי לגוון בסוגי המזונות כדי להרגיל לכל הטעמים + לתת לה לאכול לבד מהשולחן מזונות קטנים כמו אפונה, תירס וכן הלאה...

ובכלל מעל גיל שנה אפשר להפחית משמעותית עד כדי הפסקת תחליף החלב לגמריי. ולהרגיל לאט לאט לאכילת מוצקים בלבד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לוותר על בקבוק לפני שינה?
    חגית
    20/10/2011

הקטן יהיה בן שנה בחודש הבא. לפני כחודש גמלתי אותו מהנקה ומאז הוא מקבל בקבוק אחד בבוקר (6 בבוקר בערך) ואחד בערב לפני השינה (זה בדרך כלל יוצא כשעה או אפילו פחות אחרי ארוחת הערב) שני הבקבוקים של כ 180-240 CC תלוי כמה הוא אכל לפני. אני מתלבטת אם לוותר על הבקבוק של לפני השינה. רוב הפעמים הוא אוכל ארוחת ערב ממש טובה כך שהבקבוק הזה נלקח לא מתוך רעב אלא נראה לי שמתוך הרגל.בנוסף הוא אוכל ממש טוב במהלך היום . ארוחת בוקר, צהריים , יוגורט עם פרי ב 4 וארוחת ערב. העניין הוא שהוא בדרך כלל מסיים את הבקבוק ולפעמים אפילו בוכה שהבקבוק נגמר למרות שהוא שותה אותו פחות משעה לאחר ארוחת הערב... אני תוהה אם הוא צריך את הבקבוק הזה ואולי אפשר להתחיל לוותר עליו. ואם כן , אז איך מומלץ לעשות זאת. להחליף את הבקבוק בעוד איזה נשנוש או שאפילו את זה הוא לא צריך? (הילד אוכל יפה עם תאבון ולא מהרזים שבחבורה , מה שנקרא בנוי טוב)

הוספת תגובה

• האם לוותר על בקבוק לפני שינה? - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/10/2011

חגית שלום
    לפי מה שאת מתארת נישמע כאילו הבקבוק אכן אינו הכרחי ניתן להחליפו בכוס /בקבוק חלב / חלב אורז וכו' כך יקבל "נישנוש" אבל לא תחליף חלב מעין ארוחת לילה
    נסי לתת אולי כמות קטנה יותר של חלב ולאחר מכן מים
    והכל בהדרגה כמובן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    מרינה
    19/10/2011

שלום.
    נראה שהתינוקת שלי אוהבת רק מה שמתקתק.
    איך לגרום לה לאכול גם דברים אחרים?בשר למשל?קניתי לה פסטה לתינוקות - היא יורקת.
    עם מה אפשר לתת אבוקדו חוץ מפירות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

יעל משיח ארזי
    19/10/2011

מרינה שלום
    לא כתבת מה גילה של ביתך
    באופן כללי חושב להמשיך ולהציע מזונות בטעמים כמה שיותר בסיסיים, ההעדפה הטבעית של כל התינוקות וגם של מרבית המבוגרים היא הטעם המתוק, לכן כדאי לתת את הטעמים הטבעיים לפני שמוסיפים טעמים , אני לא יודעת מה גילה של ביתך ולכן קה לי להתייחס בצורה יותר מפורטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 9 חודשים
    אליה
    19/10/2011

מהי התזונה האפטימלית לתינוקת בת 9 חודשים (היא שוקלת 8.600 ק"ג)?כמה ארוחות מוצקות צריך לתת ובאיזה מרקם? האם מותר להתחיל לתת מוצרי חלב,כגון יוגורט לא ממותק/קוטג'?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 9 חודשים - תגובה

איילת בר
    19/10/2011

שלום אליה,
    שאלתך מאוד ספציפית אך קשה לענות במדויק משום שתלוי בהתפתחות התינוקת ובשיתוף הפעולה שלה.

ישנם תינוקות בשלב זה שכבר יושבים ואוכלים לבד מזון חתוך דק.
    וישנם כאלה שעדיין אוכלים מרוסק.

את יכולה בהחלט לתת לה 3 מנות מוצקות ביום ואתהמרקם תתאימי להתפתחות שלה.
    לגבי מוצרי חלב לא הייתי ממהרת לתת ואם כבר בחרת שכן רצוי לתת חלב עיזים ולא בקר.

חשוב שהתזונה תכלול הרבה ירקות גם ירוקים, אבוקדו., פירות, דגניםמסוג: קינואה, בורגול, דוחן, אורז מלא, כוסמת.
    וקטניות מונבטות קלות לעיכול- נבטוטים- ניתן לרכוש בכל סופר.
    עדשים מזון מאוד מזין ובריא.
    טחינה של סומסום, שקדים לבנים, אגוזי מלך.
    הודו אדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    מרינה
    18/10/2011

שלום .
    בתי בת 5.5 . התחלנו עם המוצקים בגי ל 4 חודשים.
    כמה זמן אחרי הבקבוק מומלץ לתת פירות?האם נתינת פירות בין הארוחות לא תפחית את התיאבון?
    כנ"ל עם הירקות.לכמה זמן זה משביע?החשש שלי שזה יקלקל את התיאבון והיא לא תוכל מהתמ"ל .
    כמו כן , נראה שהיא אוהבת כל מה שמתקתק.
    איך לגרום לה לאכול בשר - לדוגמא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

איילת בר
    19/10/2011

שלום מרינה,

בין גיל ארבעה חודשים עד שישה חודשים זהו שלב הטעימות בו חושפים את התינוק בהדרגה למזון מוצק.
    מתחילים עם ירקות בהדרגה כל כמה ימים ירק חדש ולאחר מכן עם הפירות. וכמובן עולים בכמויות לפי הדרישה.

המעבר למוצקים הוא תהליך הדרגתי שמטרתו בסופו שלדבר להפחית את התמ"ל כך שאין לך מה לחשוש שביתך תאבד את התאבון לתמ"ל אלא ראי זאת כתהליך טבעי.
    הרי את מאכילה אותה במזון טבעי אחר.

את הפירות את יכולה לתת לה בשעות הבוקר המוקדמות כשעתיים אחרי התמ"ל הראשון ולהשלים לה את המנה עם תמ"ל.

ממליצה לך לתת לילדה שלך לאותת לך מתי היא רעבה שוב אחרי מנת מוצקים ולספק לה השלמה לפי דרישתה.

המשך חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

מעיין
    24/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא עולה טוב במשקל
    מעיין
    18/10/2011

הקטן שלי בן חצי שנה, נולד 4.400 וכעת שוקל 6.200...
    בקיצור, עלייה של 300-400 גר' בחודש בערך.
    אני מאכילה אותו בדייסות, מאז שהיה בן חודשיים, בגלל הריפלוקס, אבל גם עכשיו, כשהוא לא פולט כמעט בגלל היציקות שהוא מקבל- עדיין ממשיך לעלות מעט מאד כל חודש
    יש איזושהי דרך "לנפח" אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא עולה טוב במשקל

הוספת תגובה

• תינוק שלא עולה טוב במשקל - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום מעיין,

אין צורך לנפח תינוק. כל אחד גדל בקצב שלו.
    העיקר הוא שהוא עולה במשקל ונראה חיוני ומאושר ושבע.

אני לא יודעת מה להגיד ולהמליץ לך לגביי הדייסות. אם את רוצה דעה יותר מקצועית וספציפית את מוזמנת לצלצל אלי.

מה שכן רק דייסות כמזון עיקרי זה לא טוב, ולדעתי אם לא נתת עדיין עוד מזונות אז כדאי (פירות, ירקות, קטניות עדינות, ודגנים שונים לא מדייסות איסטנט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות וירקות

מעיין
    22/10/2011

הוא דווקא מקבל, ובלילה 3 פעמים בקבוק (בממוצע 120 מ"ל כל פעם)
    ניסיתי לתת לו דייסת קוואקר שהכנתי בעצמי, על בסיס מים, עם קצת טחינה וסילאן- והוא פשוט התחלחל ולא הסכים לאכול.
    התחלתי את הדייסות בעצם לא כדי "לנפח" אותו, אלא בגלל שהוא פלט כמויות מטורפות, והרופא המליץ לעבור למוצקים.
    אז מה עוד ניתן לתת לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

מעיין
    22/10/2011

האם כבר אפשר לתת לו חביתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/10/2011

עם ביצה כדאי לחכות לקראת גיל 10 חודשים. ולא לתת יותר משלוש פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות וירקות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    23/10/2011

הדייסה כפי שאת מתארת אותה באמת לא נשמעת משהו :-)
    תנסי להכין על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב אורז מלא.
    להמתיק עם סירופ מייפל טבעי, ולטחון את השיבולת שועל לאבקה כדי שתיהיה במרקם נעים בפה.

את יכולה לתת דגנים מלאים מכל הסוגים: אורז, קינואה, דוחן, כוסמת, גריסים, חיטה, כוסמין. קטניות: אפונה, עדשים בכל הצבעים, שעועית וחומוס טחונים היטב, זרעים וגריענים כטחינה כמו טחינה משקדים, טחינה משומשום מלא, טחינה מאגוזי מלך, פירות מכל הסוגים וירקות מכל הסוגים. להכין מרקים, דייסות, וירקות מאודים, פירות טחונים מעורבבים עם טחינה ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה לאכול מוצקים בבקשה עזרה
    אתי
    17/10/2011

בתי בת 9 חודשים עד לפני שלושה ימים היא הייתה אוכלת 2 ארוחות מוצקים (בצהריים מרק ובערב פירות או דייסה) יצויין כי היא אכלה אותם בתאבון וברצון.

ביום שבת ככל הנראנ המרק שהיה בכפית היה מעט חם והיא קצת נבהלה מהכפית ומאותו רגע היא לא מוכנה לאכול מרק בכלל וגם פירות או דיסה היא כמעט שלא אוכלת... היא אוכלת כמה כפיות ואז היא לא רוצה יותר למרות כל הניסיונות.

יש לי מספר שאלות

1. האם יכול להיות שהיא קיבלה טראומה מהכפית החמה או שפשוט הטעמים השתנו? ואם זו טראומה מה ניתן לעשות?

2. האם עליי להמשיך לנסות וללחוץ עליה לאכול בכל ארוחה או שזה רק יעורר אנטיגוניזם לעניין? שכן כיום אני מנסה בכל ארוחה 40 -50 דקות.

3. מה ניתן לתת במקום כי מלבד זה היא תינוקת יונקת ואני מפחדת לתת לה יותר מדי אוכל באמצעות בקבוק שלא תפסיק לינוק

אני לחוצה וחרדה ואודה לתשובה מהירה

בתודה ובברכת חג שמח

אתי

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

אתי
    18/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה לאכול מוצקים בבקשה עזרה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    21/10/2011

שלום אתי,

אני לא מאמינה שמדובר על טראומה. יכול להיות שאולי היא לא מרגישה כל כך טוב?
    אולי זה וירוס וזה יחלוף. מה שכן אל תנסי ללחוץ עליה כי זה לא יעזור, להיפך אני מציעה שכמה ימים פשוט תניחי לה מאוכל, כדי שלא תעשה "דווקא".

תאכלי לידה ואם תבקש תתני אך אל תציעי יותר מפעם אחת. תעדכני אותי מה קורה ביום יומיים האחרונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 10 חודשים
    מיכל
    17/10/2011

שלום
    בתי בת 10 וחצי חודשים. אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל יחד עם פרי.
    נאמר לי שכדאי להוסיף לה קצת שומנים לתפריט (היא רזה וקטנטונת).
    אילו שומנים אפשר להוסיף?
    שמעתי שאפשר לשים בדייסה קצת חמאה או אגוזים טחונים. האם זה באמת בריא וכדאי?

בנוסף אשמח לקבל המלצות ורעיונות לארוחת ערב. כרגע אוכלת פרוסת לחם עם קוטג'/גבינה/אבוקדו וביצה מקושקשת. האם זה בסדר לתת כל ערב ביצה? או שזה יותר מידי? (בדר"כ לא מסיימת ביצה שלמה)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת 10 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    17/10/2011

מיכל שלום
    הכוונה בשמנים בריאים היא אבוקדו טחינה שקדיה שמן זית או קנולה וכדומה , ניתן להוסיף לדייסה טחינה גולמית או שקדייה
    ניתן לערבב פירות עם אבוקדו או עם טחינה גולמית או עם שקדייה
    רעיונות לארוחת ערב יכול להיות פשטידות / לזניה חלבית / חלה מטוגנת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה