מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי לאחר סיום בקבוקרחל23/06/2013
שלום,
הבת שלי בת 14 שבועות, יונקת ואוכלת מבקבוק,
בגובה היא באחוזון 15 ובמשקל אחוזון חמישים,
התחלתי לתת לה בקבוק מאחר והיא היתה מאוד לא רגועה, גם אחרי ההנקה,
וחששתי שאין לי מספיק לתת לה (מה שאני חושבת עד היום)
השאלה שלי היא כזו,
כשאני מניקה אותה, היא מפסיקה לבד לינוק, ז"א היא מוצצת בערך 7 דקות מהשד, אחרי בערך 7 דקות רצופות היא מוצצת כמה שניות ואז מפסיקה ומסתכלת עלי ומחייכת ואחרי כמה שניות שוב מוצצת ושוב מפסיקה, עד שההפסקות הופכות ליותר ארוכות, ואז אני מפסיקה להניק,
עם הבקבוק זה ממש שונה,
היא מוצצת עד שנגמר לגמרי ואז היא מתחילה לבכות בכי קרע לב, אני מחזיקה לגיהוק ואז היא נרגעת בד"כ, או אחרי שהיא מגהקת, אם היא לא נרגעת אחרי חצי דקה אני נותנת לה עוד בקבוק,
אני לא נותנת לה ישר עוד משני סיבות, קודם כל אני מעדיפה שהיא תינק ולא תאכל מבקבוק,
חוצמיזה,
היא פולטת הרבה אם אני נותנת לה עוד היא תיפלוט את הכל,
הבעיה שלי בבכי,
קודם כל אני לא נהנית סתם שהיא בוכה,
והדבר החשוב-
אני מפחדת שאני עושה קומפלקס עם האוכל, שכשהיא תגדל זה יגרום לה ח"ו להשמנה או אפילו דברים גרועים יותר....
מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי לאחר סיום בקבוק - תגובה
דפנה רון23/06/2013רחל שלום,
האם את יודעת להגיד מה הסימנים שלה לרעב ולשובע?
תכתבי לי ואז ארחיב את התייחסותי בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי לאחר סיום בקבוק- המשך
רחל23/06/2013ממש להגיד שהבכי הזה נובע מרעב לא,
אבל בד"כ היא עצבנית כשהיא לא שבעה, והיא לא מוכנה לשכב בשקט,
(כשמרימים אותה על הידיים או משחקים איתה היא שוכחת שהיא רעבה)
אם היא ממש רעבה צריך לקפוץ איתה כדי שהיא תרגע,
ואם היא ממש ממש רעבה גם קפיצות לא עוזרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי לאחר סיום בקבוק- המשך - תגובה
דפנה רון23/06/2013רחל,
איך את מבדילה בין בכי ואי-שקט שקשור לרעב לבין בכי ואי-שקט שקשור למשהו אחר שמציק כמו כאב בטן, עייפות, אי-נוחות, חוסר-סבלנות ועוד?
מה הם הסימנים שלה שהיא שבעה ורוצה להפסיק לאכול?
חשוב לדעת להבדיל כדי להבין את המקור לבכי , כדי לדעת מה לעשות.
אם היא רעבה קפיצות לא ירגיעו אותה, אולי אם היא עייפה קפיצות ירגיעו אותה.
כשהיא שבעה היא תעזוב את ההנקה. לפי עקומת המשקל והגובה, אולי אין בעיה של מחסור בחלב ואולי משהוא אחר מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורטמירית22/06/2013
שלום רב,
רציתי לשאול האם זה בסדר לתת לילד בן שנתיים לאכול יוגורט ביו 1.5 אחוז? או שגם בגיל זה רצוי לתת 3 אחוז ומעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט - תגובה
דפנה רון23/06/2013מירית,
אין כל בעיה לתת לו יוגורט 1.5% , בהנחה שאין הקפדה על מוצרי חלב דלי שומן בסך הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 10.5 חודשיםעינת21/06/2013
שלום
בני בן 10 חודשים מתוקן 9.5 מתוק וחייכן יש לי שתי שאלות:
1) לא ממש מתלהב מעניין הלעיסה מעדיף אוכל מרוסק מה ניתן לעשות?
2) מגיל 3 שבועות היה ניזון מתמ״ל חלבי היה פולט הרבה אך הרופא לא איבחן ריפלוקס או רגישות לחלב , עם זאת לפני כשלושה שבועות הילד התחיל לאכול גבינת סקי ומאז יש לו נזלת וליחנ, לא נושם כלל דרך האף אלא דרך הפא בלבד, שבועיים של אינהלציה מי מלח ותרסיס לא עוזרים כלל, האם יכול להיות שבעל זאת מדובר ברגישות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 10.5 חודשים - תגובה
תרצה שני22/06/2013עינת הי,
האם כבר אוכל אוכל אצבעות ומאכיל את עצמו לפחות חלקית? האם גם בסוג אוכל זה אינו מעוניין?
על כל מקרה חשוב להמשיך לחשוף אותו, את יכולה לעבור בשלב ראשון לאוכל מעוך במזלג ובהמשך לאוכל בקוביות.
לגבי הרגישות (לא אלרגיה) יתכן, ניתן לנהל תזונה ללא מוצרי חלב, גשי לדיאטנית ילדים בקופה שלך כדי לקבל הדרכה מותאמת כך שלא יווצרו מחסורים תזונתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב ללעוס
עינת23/06/2013יש לו תאבון בריא בלי עין הרע אוהב לאכול , העניין הוא שלא ממש אוהב ללעוס אוכל לבד יפה מכפית, אוכל עוגיות לתינוקות , תפוח אך ממנו יכול לנגוס חתיכה גדולה ויש מורך להוציא אותה מהפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב ללעוס - תגובה
תרצה שני23/06/2013עינת ישנו מגוון גדול של אוכל אצבעות כמו ביצה מקושקשת, כדורי בשר, לביבות ועוד, חשוב לעודד אותו לאכילה כזו כי היא הבסיס להאכלה עצמית ולפיתוח מיומנות הלעיסה. התחילי תמיד ארוחה עם מזון מסוג זה, ורק בהמשך כאשר הוא מתעייף השלימי עם מזון טחון. את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולהזמין את המדריך לאוכל אצבעות, הוא יתכן לך מגוון רעיונות לאוכל מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להזמין מדריך זה
עינת23/06/2013אשמח מאוד להזמין מדיך זה מה כתובת האתר בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להזמין מדריך זה - תגובה
תרצה שני24/06/2013תרצה שני - תזונת ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות יציאותמיכל21/06/2013
שלום,
בתי בת שמונה חודשים. צוחקת, ממלמלת, מתהפכת ,עושה כפיים...
מיום היוולדה יש לה כחמש יציאות ביום. (לא שלשול). היא אוכלת בתאבון מרק, פירות, סימילאק. האם נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות יציאות - תגובה
תרצה שני22/06/2013נורמלי לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שש וחצי חודשיםLeah20/06/2013
שלום בני בן שש וחצי חודשים.... התחלתי לפני חודש להביא לו טעימות שהפכו כמעט למנה שלמה (כוס בערך) התחלתי ירקות לאט לאט הוספתי עוד ועוד ולאחרונה הוספתי בשר הודו.... וגם התחלתי פרות.... אבל פתאום הוא לא רוצה לאכול כלום לא מרק ולא פרות זה מה שניסיתי....ניסיתי wheatbeek שזה סוג של דגנים שיסה כזו והוא אוכל מצוין בבוקר ובשאר היום שאני מנסה להביא לו הוא לא פותח את הפה.... מה לעשות ?? עוד שאלה קטנה אני רוצה להביא לו טחינה איך אני משלבת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שש וחצי חודשים - תגובה
ענת תבור22/06/2013שלום לאה. קודם כל לגבי ה-wheatabeeks - מוצר זה מבוסס בעיקר על סיבי סובין גסים מאוד שאינם מתאימים לתינוקות. מאוד יתכן שעצם העובדה שנתת לו את הדייסה הזו גרמה לו להפסיק לאכול מאכלים אחרים. סיבים מסוג זה עלולים לגרום גירוי יתר וחוסר נוחות במעיים ולכן לחוסר תיאבון ולחוסר רצון לאכול אוכל מוצק. הפסיקי מיד את הדייסה הזאת ועברי למשהו עדין יותר, שמותאם לתינוקות. אם הוא אוהב דייסה אפשר לתת לו דייסות של תינוקות או מעט דייסת קוואקר על בסיס חלב אורז או חלב שקדים בתור ארוחת בוקר. לא התייחסת גם למרקם של היציאות שלו או לנושא כאבי בטן, את מוזמנת לחזור אלי עם נתונים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב תחינהנילי18/06/2013
תינוקת שלי בת 6 חודשים אוכלת מנת פרי בדרך כלל בננה ועוד משהו ומרק רציתי לשאול לגבי מצב תחינה האם צריך להיות נוזלי או סמיך המרק ממש נוזלי יוצא לי ובננה לפעמים אני עושה לה ריסוק עם מזלג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב תחינה - תגובה
תרצה שני20/06/2013אוכל צריך להיות יותר סמיך מנוזלי, הורידי מכמות הנוזלים במרק לפני שאת טוחנת אותו. משהו כמו מרקם של גרבר.
בהחלט ניתן למעוך עם מזלג את חלק מהאוכל אם הילד מוכן לאכול כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםנילי17/06/2013
שלום האם צריך להרתיח מים מינרלים ומים שיוצאים מאלקטרה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים - תגובה
ענת תבור22/06/2013על פי המלצת משרד הבריאות יש להרתיח מים מכל מקור לתינוקות עד גיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 8 חודשיםשירי15/06/2013
שלום רב
ילדתי בת 8 חודשים עד לפני שבועיים היתה אוכלת
120 מטרנה בבוקר כולל חצי כפית של דייסה
ב10:30 בערך כוס פירות מלאה (בכיף!!!)
בסביבות 12:30 שוב כ120 מטרנה (לא תמיד מסיימת הכל לפעמים אוכלת 60 או 90)
ב15:30-16:00 מרק ירקות
ב18:00 עוד 120 מטרנה שגם אותו לא מסיימת
וב-20:30-21:00 עוד 120 מטרנה עם חצי כפית דייסה
בשבועיים האחרונים מסרבת לאכול כולל את הדייסה בקושי 3 ארוחות ביום של מטרנה בלבד וגם הם לא שלמות
אני נותנת לה הרבה מים מחשש שחלילה תתייבש
והיא הקיאה פעמיים בקשת ב3 ימים האחרונים
יתכן וכל זה היא רגישותת וחוסר תאבון בגלל הוצאת שיניים עליונות ?
כי חשוב לי לציין כשהיא הוציאה שיניים תחתונות היא עדיין אכלה יפה
וכמובן שהיא עצבנית ברמות של חוסר שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 8 חודשים - תגובה
תרצה שני16/06/2013תופעה מוכרת היא שילדים מאבדים את התאבון שלהם עקב מחלות ויציאת שיניים. אני חושבת שאין סיבה לדאגה. המשיכי להציע לה אוכל, כאשר תהיה רעבה תאכל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותענת14/06/2013
היי, התינוקת שלי מסרבת לאכול פירות ואני חושבת שזה אולי בגלל שהם מוגשים קרים ( את המרק אוכלת רק כשהוא חמים)
כיצדניתן לחמם את הפירות? האם יעזור אם אבשל אותם קודם? האם להכניס למיקרו? האם אפשר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות - תגובה
תרצה שני17/06/2013ניתן לבשל את הפירות במיקרו, אך כדאי לדעת שהם מאבדים מערכם את הויטמין C שמתפרק בחימום. לכן נסי בשלב ראשון לתת את הפירות כשהם פושרים. הוציא אותם שעתיים לפני הכנה מהמקרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגוןרוית12/06/2013
שלום,
רציתי לדעת עם אני מטגנת קציצות,אז מותר לי לתת לילדה שלי בת השנה וחודש
טיגון זה לא הכי בריא,אבל אני רוצה להרגיל אותה לאכול מוצקים ושתטעם גם דברים אחרים.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי!!!!!!!
רוית13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיגון - תגובה
תרצה שני16/06/2013את יכולה להכין את הקציצות בתנור. על נייר אפיה ארגני את הקציצות, מרחי מעט שמן קנולה עם מכחול והכניסי לגריל בתנור, לאחר שהקציצות מוכנות בצד אחד הפכי אותם לצד שני. כמו כן אפשר להכין קציצות ברוטב עגבניות בתנור, מאד מומלצות לילדים, גם אז הילדים יכולים להחזיקם ביד, ולא נורא אם יתלכלכו, זה חלק מהאכילה והארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות בת שנה וחודשרוית12/06/2013
שלום,
רציתי לדעת מה אני יכולה לתת לילדה שלי לאכול,היא עדיין לא אוכלת מוצקים ממש,אני בערב מגרדת עגבניה,היא אוכלת את החלמון של הביצה,אבל טחינה למשל ומלפפון היא לא אוכלת,מעדנים היא כן אוכלת,מה אני יכולה להוסיף לארוחת ערב?
כדי שהיא תשבע ושתתרגל לאכול דברים מוצקים?
אני נותנת לה בסוף הערב מטרנה,אבל אני רוצה שהיא תתרגלת לאכול ממש אוכל
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות בת שנה וחודש - תגובה
תרצה שני12/06/2013ביצה מקושקשת, לביבות או פשטידות המשלבות ירקות עם ביצים, קוביות של ירקות כמו עגבנייה קלופה, מלפפון קלוף. לחם עם ממרחים שונים, אבוקדו,גבינות, טונה מדי פעם, עדשים מבושלים. למעשה כל מה שאתם אוכלים במשפחה לארוחת ערב רק במרקם שיכולה לאכול ולהתמודד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשטידהענת12/06/2013
תוכלי לתת לי מתכון לפשטידה לתינוק בן 7 חודשים?
תוכלי להסביר כיצד מכינים והאם בסוף טוחנים הכל?
האם מותר לתת לתינוק בן 7 חודשים ביצה? ממה מתחילים, מהצהוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשטידה - תגובה
תרצה שני12/06/2013לא משנה ממה את מתחילה מהחלבון או החלמון העיקר להפריד בהתחלה כדי לוודא שאין תגובה אלרגית. את יכולה למעוך את החלמון עם מעט רסק עגבניות ולנסות להאכיל. אותו דבר אפשר לגרד דק את החלבון.
מתכון לפשטידה: לבשל ירקות למעוך לערבב עם ביצה + מעט קמח לאיחוד כל החומרים יחד ולאפות בתנור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשיםענת11/06/2013
מס' שאלות.
1. מסרבת לאכול מנת פרות בכל תוקף. האם יש תחליף?
2. אוכלת מרק הכולל- תפו"א, דלעת, בטטה, קישוא, גזר, דלורית+ עוף/הודו+ אורז מלא/פסטה ממה של מטרנה. מה ניתן להוסיף למרק על מנת לגוונו?
3. כיצד מוסיפים עדשים אדומות? מותר סנפרוסט? צריך להשרות לפני או ניתן לשים יחד עם כל הירקות?
4. מה ניתן במקום אורז מלא? שיבולת שועל/גרגרי כוסת/קינואה?...ומהי הכמות המומלצת ( באורז אני שמה שלושת רבעי כוס לתוך המרק הגדול)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7 חודשים - תגובה
תרצה שני11/06/2013רקה נסי להחליף את מנת הפירות ברסק עגבניות עם טחינה לפחות באופן זמני, ניתן לנסות כעבור תקופה לתת לה את הפירות מעוך במזלג או כאוכל אצבעות, אל תוותרי עליהן .
למרק אפשר להוסיף סלק, ברוקולי, כרובית, בצל, את העדשים הוסיפי למרק בזמן הבישול, הן מתרככות מהר. אין בעייה לצרף גם מוצרים של סנפרוסט כמו אפונת גינה.
אורז/כוסמת וקינואה הוסיפי בכמות קטנה יותר חשובה מנת הבשר/עוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
ענת12/06/20131. האם אפונה ניתן לשים ישר במרק או שצריך לקלף קודם?
2. בגלל שבתי אינה אוכלת פרות ( אנסה את העגבנייה) יוצא שהיא אוכלת שתי מנות של מרק ביום.( המרק כולל גם עוף/הודו). מה יותר חשוב שתאכל מרק במקום בקבוק ואז אשאר עם שתי מנות מרק ביום או שיותר נכון לתת מנת מרק אחת ביום והשאר בקבוקים עד שתסכים לאכול את הפרות?
3. האם לדעתך אני יכולה לנסות לשים לה את הפרות בתוך המטרנה? אם זה נכון לעשות, תוכלי לומר לי איך עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
תרצה שני12/06/2013אם את טוחנת היטב את המרק אין צורך לקלוף את אפונת הגינה.
את המטרנה היא אוכלת בבקבוק וכיוון שאני לא ממליצה להאכיל פירות בבקבוק, אפשר לנסות להכין את הפרות ולהוסיף להם קצת דיסת אינסטנט למשל שיבולת שועל או סולת ולהאכיל בכפית. אולי זה יעודד אותה לאכול פרות. במידה ולא עדיף לתת פעמים ביום ארוחה בשרית+ירקות והוסיפי לארוחה אחת לאחר בישול מעט פרי טרי פנימה כמקור לויטמין C,
למעשה גם אנחנו כמבוגרים אוכלים פעמים רבות בשר מתוק, אולי בדרך זו תתחבר יותר לפירות ואם לא לא נורא יש עוד חודשים רבים להכיר לה את הפרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שתיהנאדיה11/06/2013
בתי בת 9 חודשים אנחנו מסתדרות מבחינת אוכל מוצקים יש ימים שהיא אוכלת טוב וימים פחות ואני לא לחוצה מזה חשוב לי לציין שאני מניקה הנקה מלא ללא תוספות של תמ"ל
לאחרונה ומכיוון שהיא מסרבת לשתות מיים בימים חמים אני מוהלת לה בתוך המיים ספרייט דאיט או מיץ אפרסקים על בסיס 150 מ"ל מיים ו 30 תוספת כלשהי ואז היא גומרת את הבקבוק האם זה בסדר ואם לא איך אני ארגיל אותה לשתיית מיים רגילים נא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נאדיה12/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שתיה - תגובה
תרצה שני12/06/2013ממליצה לא להרגיל את הקטנה לשתייה שיש בה טעם מתוק. בוודאי שדיאט אינו מתאים לקטנים כי מכיל תחליפי סוכר שלא ברורה השפעתם על ילדים כיוון שלא נחקרו.
אפשר לתת לילד לשחק עם בקבוק מים שיש בו מעט מים, ולאו דוקא כאשר היא צמאה אלא דרך משחק , פשוט להניח את הבקבוק בי המשחקים. אפשר לנסות עם כוס מותאמת לילדים או כוס פלסטיק רגילה אפילו באמבטיה כמשחק. ככל שתחשפי אותה יותר לשתיית מים הסיכויי שהיא תתחיל לשתות עולה.
נקודה אחרונה אם במשך היום נמצאת במקומות שמוצלים ואינם חמים מאד וכיוון שאת מניקה, יש לשאר שמקבלת את הכמות הנוזלים העיקרית מהנקה ואין חשש להתיבשות.
בהצלחה, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבנילי11/06/2013
שלום ! בגיל חצי שנה אפשר לתת גבינה לבנה קוטג אשל וגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב - תגובה
תרצה שני11/06/2013יעל שלום,
בהתאם להנחיות החדשות של משרד הבריאות (דצמבר 2012), ניתן החל מגיל 1/2 לתת מעט מוצרי חלב לילדים, בעיקר אם הם חלק ממאכל אחר שהוכן כמו פשטידה. לא מומלץ להכניס את מוצרי החלב כארוחה עד גיל 9 ח' בעיקר כיוון שהם מפחיתים את ספיגת הברזל. וכן תופסים את מקומם של מזונות המכילים ברזל ועוזרים לספיגתו.
נושא הברזל מאד חשוב בגיל הצעיר כיוון שמחסור בברזל יכול לגרור בעיות בהתפתחות הקוגנטיבית של הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)