פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירות תינוק בן שנה
    בת אל
    19/03/2013

שלום רב,
    התינוק שלי בן השנה לא מוכן לאכול פירות בשום צורה משום סוג.
    בעבר הוא אכל פירות טחונים אך כיום ברגע שהוא מרגיש שזה פרי הוא מוציא החוצה.
    ניסיתי כארטיק,מיץ,בתוך יוגורט וכו-ללא הצלחה.
    זה נמשך כבר חודשיים ואני חוששת שהתזונה שלו נפגמת.
    הוא באחוזון 50 ועולה יפה במשקל.
    מה עושים?יש תחליף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירות תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• פירות תינוק בן שנה - תגובה

תרצה שני
    19/03/2013

בת אל, האם הוא אוכל ירקות?
    במידה וכן ניתן למלא את הצרכים התזונתיים דרך הירקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לסימילאק אדוונס שלב 3
    גלי
    17/03/2013

שלום רב.
    ב"ה בעוד שבוע וחצי בתי תחגוג יום הולדת שנה.
    ניזונה פעמיים ביום מ- 240 CC סימילאק (בוקר וערב).
    הקופסא שיש לי של שלב 2 אמורה להגמר במהלך השבוע.
    האם אפשר להתחיל לתת לה כבר השבוע את שלב 3 (שמיועד לילדים מגיל שנה
    ומעלה) או שצריך להמשיך ולתת לה את שלב 2?
    (פשוט יש לי בבית קופסאות של שלב 3 וחבל לי לקנות סתם
    קופסא שלמה של שלב 2 אם אין צורך בכך...)

הוספת תגובה

• מעבר לסימילאק אדוונס שלב 3 - תגובה

ענת תבור
    17/03/2013

הי גלי, ברור שמותר לתת לה כבר את האדוונס שלב 3 ללא על חשש! מדובר על טוות גילאים לכל פורמולה ואין שום משמעות לשבוע- שבועיים הבדל בגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גלי
    17/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי מנה בשרית יומית
    שולה
    11/03/2013

שלום רב, הילד שלי כבר בן שמונה חודשים הוא מקבל מאה ושמונים סמק תחליף בבוקר בערך בשעה שבע. בשעה עשר לערך מקבל פירות ממרוסקים במעון ובשתים עשרה וחצי לערך מרק ירקות ושוב תחליף חלב בערך בשתיים וחצי. הוא מגיע עייף הבית הונרדם ואני לא מספיקה לתת לו את המנה הבשרית היומית שלו שהכנתי בעוד מועד. אני ממש חוששת שזה ייצור אצלו חוסרים. אניע ובדת כל יום עד חמש ואין לי אפשרות לתת לו את המנה הזו לפני חזרתי מהעבודה. מה עושים? אודה לתשובות. בכלל האם דפוס השינה הארוכה בשעה שש בערב הוא בסדר? נורא מבולבלת

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי מנה בשרית יומית - תגובה

דפנה רון
    11/03/2013

שולה שלום,

את יכולה לתת לו מנה בשרית בשישי ושבת. לחלק מהתינוקות זה מספק את מה שדרוש להם. בדרך כלל אם הוא יצטרך יותר מהערכים שיש בבשר, הוא יאכל כמות גדולה יותר כשאת מציעה אותו בסוף השבוע.
    אם את חוששת ממחסור בברזל או בויטמין B12, את יכולה לעקוב אחר סימנים לאנמיה. אם תרצי, אשלח לך דרך מייל מסמך המפרט את הסימנים.
    לגבי שעות השינה-
    שעה 18:00 יכולה להיות שעה מתאימה לשינה. שימי לב אם הוא עייף וחסר אנרגיות במשך היום, מפני שזה יכול להיות סימן לאנמיה.
    האם גם בשישי ושבת הולך לישון ב18:00?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות ראשונות
    YASMIN
    11/03/2013

המשך לשאלה קודמת..... בתי 5.5 חודשים. התחלתי עם טעימות ראשונות של הפירות וירקות. רציתי לשאל איזה פירות וירקות מומלצים לגיל הזה ואיזה פירות וירקות גורמות לעצירות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות ראשונות

הוספת תגובה

• טעימות ראשונות - תגובה

תרצה שני
    12/03/2013

יסמין פעמים רבות תינוקות שעוברים למזון מוצק סובלים מעצירות, בעיקר משינוי תכיפות היציאות. מערכת העיכול לומדת להכיר, לפרק ולספוג חומרים חדשים ולכן צפוי השינוי.
    במידה והעצירות נמשכת נסי להוסיף מעט סלק (גורם לשתן ורוד כך שאל תיבהלי), מיץ מעגבניה טרייה.
    למעשה כל הירקות והפרות מומלצים, אך אלה ממשפחת הכרובים (כרוב, כרובית, ברוקולי) יכולים לגרום לפעילות מעיים חזקה לכן כדאי להמעיט בהם לפחות בהתחלה.
    אגב עם המעבר למזון מוצק הקפיד לתת מים לשתייה בעיקר בימים החמים שעוברים עלינו כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מוצק כשאין שיניים
    מ
    10/03/2013

בתי בת שנה מבחינת משקל באחוזון 95.לפי חוו"ד רפואיות היא ניזונה היטב והתפריט שלה עשיר למדיי-היא די אוהבת לאכול.הבעיה היא שיש לה רק שתי שיניים קדמיות וכשאני נותנת לה אוכל קשה מדי היא מכניסה את כולו לפה.אני חוששת מחנק וכן לא נותנת לה לחם או כל דבר מוצק אחר שקראתי אלא אם הוא מתמוסס בפה.החשש שלי הוא שהיא לא תתפתח מוטורית בצורה המתבקשת לגילה ולא תכיר את המזונות הללו.האם לחכות עד שייצאו לה השיניים האחרות?את המרק שלה אני טוחנת.מבחינת "מזון אצבעות, היא מסתדרת אם נותנים לה עוגיה רכה או קוביות של ירק רך.מתי היא אמורה לאכול עצמאית עם כפית?כיום לרוב אני מאכילה אותה בכפית או שהיא אוכלת לבד מטרנה פעם ביום.כמה פעמים אף מומלץ מטרנה ביום?המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מזון מוצק כשאין שיניים

הוספת תגובה

• מזון מוצק כשאין שיניים - תגובה

תרצה שני
    10/03/2013

שאלת הרבה שאלות ואשתדל לענות לפחות על חלקן.
    לפעוטים אין צורך בשיניים ללעיסת המזון, החניכיים שלהם מספיק חדים לעשות פעולה זו. אם את נותנת פסטה או קוביות לא גדולות של לחם ללא הקשה הילד לועס עד שהוא מרגיש שמסוגל לבלוע. גם אם לפעמים הוא קצת משתעל כדי ללמוד עד כמה ללעוס לפני בליעה.
    אפשרי אכילה כמעט עצמאית בידיים של מזון אצבעות, את מוזמנת אלי לדף לבקש מדריך שישלח אליך.
    בקשר להאכלה בכפית, שלבי תני לה כפית שהיא תנסי להאכיל את עצמה, מדי פעם מלאי לה את הכפית ובמקביל האכילי את אותה במזונות שדורשים האכלה בכפית.
    בגיל שנה לרוב נשארות 2 ארוחות תמ"ל לפני השינה ובבוקר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת חצי שנה
    יעל
    09/03/2013

שלום לכן,

בתי נולדה במשקל 860 גרם. כיום בת חצי שנה היא שוקלת 7.200 קילו. עד לא מזמן אכלה סימילאק פגים בכמות של 150. לפעמים אפילו כמעט 180. החלפתי לה את האוכל לסימילאק רגיל וכעת אוכלת 90, 130, גג 150. ממש כאילו מסרבת לאכול. היא אוכלת 5 ארוחות ביום. אציין שהתחלנו השבוע טעימות. ומרק ירקות וגם על זה היא לא ממש "עפה".
    שאלתי:
    כמה אוכל היא אמורה לאכול בארוחה לפי משקלה?
    כמה ארוחות ביום?
    חשבתי אולי שבגלל שאוכלת מעט לתת יותר ארוחות ביום, 6 למשל. האם כדאי?

ניסיתי להחליף את האוכל לאוכל שהתאומה שלה אוכלת- סימילאק ללא לקטוז כי היא גם שילשלה. יש אוכל מומלץ?

לתשובתכם המהירה אודה
    יעל

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

דפנה רון
    10/03/2013

יעל שלום,

מה הגיל "המתוקן" שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת חצי שנה

יעל
    10/03/2013

הגיל המתוקן הוא 3 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת חצי שנה - תגובה

דפנה רון
    11/03/2013

יעל, שוב שלום.

מה הסימנים שלך לכך שהיא לא אוכלת מספיק?

מהסתכלות על משקל לפי גיל מתוקן, היא נמצאת מעט מעבר לנקודה העליונה של העקומה, כך שאין מה לדאוג מזה שלא אוכלת מספיק.
    כל עוד היא בטווח העקומות וגם ממשיכה לגבוה בלי לרדת בעקומות, זה אומר שהיא אוכלת מספיק ומווסתת טוב את הכמויות. את מגישה את הבקבוק והיא קובעת את הכמות.

לגבי מספר הארוחות- רצוי באמת לתת בקבוק כל 2.5-3 שעות (זה יוצא בערך 6 ארוחות ביום), מה שאומר שיכול להיות שתאכל מעט יותר בכל פעם. יש תינוקות שמתאים להם רווח יותר גדול. תצטרכי לשים לב איך היא מסתדרת עם טווחי אכילה כפי שהצעתי.

לגבי השלשולים, את יכולה לנסות פורמולות כגון נוטרילון, סימילאק אדוונס, סימילאק קומפורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות, בת 6 חודשים עם הנקה מלא
    נאדיה
    07/03/2013

בת 6 חודשים עם הנקה מלא עם קצת תוספת בננה אגם ביסקוויט ירקות מבושלים אבל ממש קצת כף או 2 כפות פעמיים ביום (טעימות מה שנקרא) אבל בננה שלמה לפעמים היא אוכל,ביום שבת שעבר הרגשתי שהיא לוחצת ולוחצת ובסוף יצאה קצת צואה ואבני צואה,אך למחרת היא עשתה קאקי פעמיים
    אתמול לא עשתה בכלל והיום בבוקר ממש מצאתי גרגיר ובצהריים התאמצה ובסוף יצה גרגיר קצת יותר גדול(סליחה על התיאור) אני ממש דואגת חשוב לי לציין שאני לא מרגישה שאני בעצירות מימלא אני נכנסת פעם ביומיים עקב ניתוח קיצור קיבה.

הוספת תגובה

• עצירות, בת 6 חודשים עם הנקה מלא - תגובה

ענת תבור
    07/03/2013

שלום נאדיה, קורה לעיתים שבתינוקות העוברים מהנקה לטעימות יש שינוי בתדירות היציאות. לא ציינת מה היתה תדירות היציאות והמרקם שלהם לפני התחלת הטעימות כל שקשה לי להשוות. בכל מקרה, הייתי מורידה לזמן מה את הבננה מהתפריט ובודקת אם יש שיפור. לעיתים קורה שבננות גורמות לעצירות. כמו כן, מומלץ להוסיף בכל פעם טעימה רק מסוג אחד של מזון בכדי לדעת כיצד התינוקת מגיבה למזון זה. לא כדאי לדאוג מדי, אני בטוחה שהיציאות יסתדרו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת אוכל עם החניכיים
    שגית
    06/03/2013

שלום

חברה סיפרה לי שהיא מהיום הראשון לא טחנה בבלנדר את האוכל של הילדים שלה, אלא נתנה להם לאכול מוצק וקשה גם שלא היו להם שיניים, אז הם נגסו עם החניכיים וככה אכלו למשל פירות וירקות.

האם זה כדאי? האם זה יכול לגרום לבעיות חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת אוכל עם החניכיים

הוספת תגובה

• אכילת אוכל עם החניכיים - תגובה

תרצה שני
    06/03/2013

זה לא יפגע בשיניים אך דורש מיומנות. חשוב שהילד ילעס את האוכל היטב כדי שיעבור חלק בגרון ולא יגרום לו להשתעל.
    לכן עברי בהדרגה מאוכל טחון למעוך ולאוכל הצבעות, שימי לב ללעיסה של הילד, ולכך שאינו מתקשה בבליעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת ערב לפעוט
    שירה
    06/03/2013

שלום,
    בני בן שנה ו-3 חודשים, נמצא איתי בבית. לשמחתי אוכל ארוחות מלאות ומסודרות. אך קיימת בעיה לגבי ארוחת הערב. כאשר אוכל ארוחת ערב, אח"כ לא אוכל את כל כמות התמ"ל לפני השינה. מצרפת את סדר הארוחות. אשמח לקבל המלצות.

5:30 - 240 מ"ל תמ"ל
    8:30 - ארוחת בוקר הכוללת ביצה, לחם, גבינה וירק
    12:30 - ארוחת צהריים הכוללת מנת עוף/בשר, פחמימות, קטניות וירקות
    15:30 - ארוחת ביניים הכוללת יוגורט ועוגיה
    17:00 - ארוחת ערב הכוללת פירות
    19:30 - 240 מ"ל תמ"ל

תודה, שירה

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת ערב לפעוט

הוספת תגובה

• ארוחת ערב לפעוט - תגובה

תרצה שני
    06/03/2013

שירה הי,
    נסי להחליף את העוגייה אחר הצהריים בפרי. זה בריא יותר ויוריד את הצורך לתת פרות בארוחת הערב.
    אם הילד אינו גומר את כמות התמ"ל לפני השינה כנראה אינו זקוק ליותר.
    בטחי בילד שהוא יודע לכמה הוא זקוק ואוכל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    07/03/2013

תודה על תשובתך,
    אם כך מה את ממליצה להגיש בארוחת ערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

תרצה שני
    07/03/2013

בדרך כלל בגיל זה הילד יכול ומומלץ להצטרף לארוחת הערב המשפחתית שכוללת:
    סלט, גבינות, סוגי ביצים (שקשוקה, סלט עם אבוקדו, חביתה) או פשטידה, לחם, טחינה/חומוס, טונה וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    07/03/2013

מה ההבדל בין ארוחת הבוקר לערב?
    אם בבוקר הילד אוכל: ביצה, גבינות לחם וכו' אז מה להגיש לו בערב?
    והאם ניתן להגיש כל יום ביצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

תרצה שני
    07/03/2013

מבחינת האוכל אין הרבה הבדל בין בוקר לערב, שתיהן ארוחות חלביות וכוללות סלט, לחם וממרחים. אם ילדה אכלה ביצה שלמה בבוקר עדיף בערב לתת משהו אחר כמו קיטניות או טונה או חומוס או דיסה על חלב. אין בעיה ואפילו מומלץ לתת יום יום ביצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    08/03/2013

תודה על התשובות,
    שבת שלום, שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשעה כל הזמן רוצה אוכל
    רוני
    06/03/2013

היי,
    הבת שלי מהרגע שהיא קמה עד לדקה שהיא הולכת לישון מבקשת אוכל ולרוב בצורה בררנית היא מבקשת משהו ספציפי לאכול ולא מוכנה משהו אחר עד שרבים איתה.
    גם אם היא מקבלת את מה שביקשה כמו למשל תפוח אז היא אוכלת ביס מכל פלח ואז רוצה תפוח חדש.
    הגענו למצב שכל שעה הילדה מבקשת אוכל.
    אין לי בעיה עם כמות האוכל אבל זה מתחיל להרגיש חלק ממשחק ופחות מרעב, הייתי שמחה לדעת איך להרגיל אותה לאכול בארוחות מסודרות כמות מספיקה של אוכל שתחזיק אותה כמה שעות במקום כל הזמן קצת.
    ובנוסף איך מונעים את התפרצויות הבכי והצעקות שהיא רוצה לאכול משהו שאין או שאני לא רוצה לתת לה כמו מעדן שלישי באותו יום?
    תודה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשעה כל הזמן רוצה אוכל - תגובה

ענת תבור
    06/03/2013

בתך אכן עסוקה בחיפוש אחר תשומת לב דרך האיטרקציה מסביב לאוכל. חשוב להציב לה גבולות מאוד ברורים ומוגדרים. בגיל שנה ותשעה חודשים היא יכולה בהחלט להבין גם הסברים מילוליים קצרים. חשוב לדבר אליה בצורה ברורה ותקיפה, אך בשום אופן ללא כעס וללא תוקפנות. התקפי בכי והתפרצויות זעם עובדים רק אם ההורים נכנעים להם. אם לא תכנעי ותתני לה את מה שהיא דורשת היא תבין מהר מאוד שההתנהגות הזאת לא תועיל לה ותפסיק זאת, אפשרי להסיח את דעתה מהמאבק על האוכל באמצעות הצעה למשחק או פעילות אחרת שתעשה יחד עם ההורים. כדאי לתת לה חיזוק חיובי על כל התנהגות רצויה. חשוב גם לבדוק במקביל איפה אפשרי להעניק לה יותר תשומת לב כמו למשל לשחק איתה ולעשות יחד פעילויות מהנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה שקדיה מאיפה משיגים
    נאדיה
    04/03/2013

מה זה שקדיה מאיפה משיגים

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה שקדיה מאיפה משיגים

הוספת תגובה

• מה זה שקדיה מאיפה משיגים - תגובה

תרצה שני
    05/03/2013

שקידה זה ממרח שקדים, ישנם של כמה חברות נמכר בעיקר בבתי טבע אך גם בסופרמרקטים.
    הקפידי לקנות אחד ללא תוספת סוכר, הסתכלי ברכיבים שלו כאשר את קונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת
    YASMIN
    03/03/2013

שלום רב. בתי בת 5.5 חודשים, ניזנת מחלב אם ופעמיים ביום פורמולה נאוקייט. בדרך כלל יש לה יציאות יום כן( שזה יכול להיות עד 3 פעמים ביום) ויום לא. כבר 3 ימים אין לה יציאות, ואני רואה שבלילה היא לא ישנה טוב בגלל זה. איך אפשר להקל אליה? ומתי נחשב שלתינוק בגיל הזה יש עצירות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות אצל תינוקת

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת - תגובה

דפנה רון
    06/03/2013

yasmin שלום,

עצירות מוגדרת ביחס לנורמה של אותו תינוק. כלומר אם בדרך כלל יש לה יציאה יום כן-יום לא, ועכשיו 3 ימים אין לה יציאה, בשבילה זו עצירות.
    2 כיוונים שבהם את יכולה לסייע לה:
    1) לערוך מעקב אחר השתייה והתזונה שלך. עכשיו הימים חמים יותר ויתכן שזקוקה ליותר נוזלים מהחלב. האם את הגדלת את כמות השתייה שלך? אם לא, שימי לב שכשמתחמם רצוי להקדיש יותר תשומת לב לשתייה. בדקי אם יש לך שפתיים יבשות או שתן כהה ולפי זה תדעי אם את צריכה להגדיל את כמות השתייה.
    לגבי התזונה, שימי לב כמה ירקות ופירות היא כוללת. אם תראי שיש פחות מ-8 מנות - תגדילי את כמותם.
    2) נסי להחליף לה תמ"ל לנוטרילון או סימילאק אדוונס או סימילאק קומפורט. תראי אם עוזר. אלו פורמולות המיועדות להקל על העיכול ולחזק את מערכת העיכול.

את מוזמנת לעדכן אותי בהמשך
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת - תגובה

דפנה רון
    06/03/2013

שכחתי לשאול אותך למ היא מקבלת נאוקט, לפי שהמלצתי על מעבר לתמ"לים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים
    נאדיה
    03/03/2013

אשמח את תתנו לי קצת הדרכה לגבי תזונה תנוקת בת 6 חודשים עם הנקה מלא.התחלתי לתת טעימות של בננה תפוח ואגס וקצת ירקות מבושלים מעוכים.אני מתלבטטת לגבי כמויות וזמנים וסוגי אוכל יענו איזה שילובים..בעברי סבלתי מהשמנת יתר ועברתי ניתוח של קיצור קיבה עם ירידה של 75 קג בקיצור יש לי טראומה מהשמנה ואוכל אני מפחדת לא לתת לבת שלי אוכל מספיק כדי לחסוך ממנה השמנה ומצד שני מפחדת שזה יתבטא רצון לאכול יותר אצלה נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים - תגובה

תרצה שני
    03/03/2013

נאדיה הי,
    בדרך כלל בסביבות 9-10 בבוקר ארוחת פרי עם טחינה/אבוקודו/שקדיה כדי שתהיה יותר מזינה. לאחר כ - 3 שעות ירקות עם עוף/הודו/בשר.
    הכמויות בהתאם לילדה, להעלות בהדרגה בכמות עד שלא יהיה צורך להשלים עם הנקה והיא מושכת עד לארוחה הבאה.
    בקשר לכמות היא יכולה להשתנות בין ילד לילד וכן בין ימים שונים באותו ילד. לכן תזרמי איתה בהתאם לסימנים שלה. ילד שאינו רעב יותר יפנה את ראשו או יסגור את הפה.
    אם תבטחי ביכולות של הילדה שלך לדעת מתי היא שבעה ותלכי לפי הסימנים שלה היא לא תהפוך לאחת עם בעיית אכילה.
    כיוון שיש לך חששות לגבי ההתנהלות שלך בנושא, ממליצה לקבל יעוץ עבור ההתנהלות שלך בצורה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוקת ניזונה מתמל
    מאיה
    02/03/2013

שלום רב.
    ילדתי לפני 12 ימים. בימים הראשונים הזנתי את התינוקת בשילוב של תמל וחלב אם- יותר תמל מאשר חלב אם. היו 4-5 יציאות ביום.
    מזה כמעט שבוע אוכלת תמל בלבד- כמות של כ85 מ"ל בכל ארוחה, 6 פעמים ביום.
    היציאות שלה ירדו לפעם ביום- יום וחצי, אך יותר מדאיג אותי המרקם. כבר פעמיים (לא רצופות) שהיא עשתה קקי ממש קטן וקשה, סליחה על הפירוט אבל ממש גוש קטן של קקי בצבע חרדל.
    בגדול היא תינוקת מאוד נוחה, אוכלת בתאבון ושקטה. יש לה קצת כאבי גזים בערב אבל היא נרגעת די מהר ומשחררת גזים. אני לא שמה לב מתי היא עושה קקי אז אני מניחה שהיא לא סובלת מהיציאה עצמה.. כאמא טריה ודי היסטרית רציתי לדעת אם יש לי סיבה לדאגה.. אני קוראת שאולי כדאי להחליף את סוג התמל אבל זה לא קצת מוקדם אחרי שבוע בלבד?
    כמו כן יש לציין שבכל החלפה החיתול רטוב ואין ריח חריף של פיפי או צבע כהה..
    אשמח להתייחסות.. תודה.

הוספת תגובה

• עצירות לתינוקת ניזונה מתמל - תגובה

תרצה שני
    03/03/2013

הצואה והיציאות של תינוקות הניזונים מתמ"ל שונה מאלה שיונקים. בהחלט יתכן מצב של יציאה אחת ליום במרקם קשה יותר.
    ניתן להקל ע"י שינוי לפורמולות אחרות של תמ"ל במידה והקושי ממשיך.
    קיימים התמ"לים הבאים שיכולים להוות אפשרות חליפית:
    סימילק ג'נטל, מטרנה דל לקטוז או נוטרילון.
    כמויות האוכל והנוזלים שמקבלת מתאימות לגילה.
    בהנאה מכל שלב בהתפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו נתנו מטרנה ללא לקטוז בתקופה

מורמורית
    04/03/2013

הראשונה והשיפור ניכר, אח"כ חזרנו בחזרה לחלבית, שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בעזרקאין בהנקה
    שיר
    01/03/2013

הי,
    לפני ההריון הייתי מטפלת בהסרת שיער בלייזר ומשתמשת במשחת אלחוש עזרקאין קרם 5% , כעת לאחר הלידה חזרתי לעשות את הטיפולים ומכיוון שהם נורא כואבים לי אני חייבת להשתמש במשחה זו ,
    אני משתדלת להניק וברצוני לדעת אם שימוש במשחה זו אסור בזמן הנקה ואם השתמשתי האם עלי להפסיק להניק? או שאולי אפשרי להשתמש ולא להניק כמה שעות אחרי עד שהשפעת התרופה תפוג,
    יש לציין שלעיתים השימוש בתרופה הוא על שטחים נרחבים,
    אשמח לתשובה בהקדם, אני אחרי טיפול ואיני יודעת האם מותר להניק,
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בעזרקאין בהנקה

הוספת תגובה