מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן וריפלוקסדקלה16/07/2013
שלום רב,
בני בן חצי שנה, ניזון מהנקה עד גיל שלושה חודשים, חלב שאוב עד לפני שלושה שבועות ועכשיו אני משלבת סימילאק וחלב שאוב. בקרוב אפסיק לשאוב אבל אני חוששת שהפורמולה לא עושה טוב, יש לו עצירות והוא מקשית את הגב אחרי ובמהלך הארוחה.
מצד שני, גם עם החלב השאוב הוא מקשית את הגב אבל לפחות לא היה עצירות.
בנוסף הוא אובחן עם ריפלוקס לפני חודשיים אבל לא נתתי לו תרופה כי לא היה נראה שזה ממש מפריע לו.
אני גרה בארה"ב- יש פורמולות שהן ידועות כקלות יותר לעיכול?
האם העובדה שהפורמולה חלבית מחמירה את הריפלוקס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וריפלוקס - תגובה
ענת תבור20/07/2013שלום דקלה, פורמולה חלבית לא קשורה ליותר חומציות/ריפלוקס. לגבי העצירות, חשוב להבין שבגיל חצי שנה כבר לא מסתמכים רק על הפורמולה אלא מתחילים במזונות נוספים, באמצעותם ניתן להקל בצורה ניכרת על העצירות. בפרט כדאי להוסיף מזונות מקבוצת הירקות והפירות העשירים בסיבים תזונתיים ובנוזלים והעוזרים למניעת עצירות. אני בהחלט כן הייתי ממליצה לתת תרופה לריפלוקס מכיוון שהיא מקלה מאוד על התסמינים ומשפרת את איכות החיים. לא חייבים להמשיך בתרופה לאורך זמן ממושך אלא לתקופה של מספר שבועותצ ולאחריה ניתן להפסיק ולראות איך הוא מגיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות תינוק בן 3 חודשיםחגית14/07/2013
שלום
בני בן 3 חודשים סובל מעצירות , יש לו יציאות פעם ב 3-4 ימים הצואה יוצאת קשה
ניסיתי להחליף פורמולה וזה לא עזר. כשנולד הנקתי+פורמולה והיה לו מס' יציאות ביום
כיום ניזון רק מפורמולה.
בנוסף אני עושה לו מסאג' בבטן כדי לנסות לעזור לו
מה ניתן לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות תינוק בן 3 חודשים - תגובה
דפנה רון15/07/2013חגית שלום,
אילו פורמולות כבר ניסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות תינוק בן 3 חודשים
חגית15/07/2013אני גרה בחו"ל
ניסינו
Similac Advanc
Similac Sensitiv
gerber soy
ועכשיו אנחנו מנסים
gerber protect
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות תינוק בן 3 חודשים - תגובה
דפנה רון17/07/2013כל כמה זמן יש יציאה?
מה מרקם היציאות? האם הן בחתיכות או אחידות? רכות או קשות? מתחילות קשה וממשיכות רך?....
צבע היציאות?
מה משקלה ואורכה?
האם היה שינוי במרקם, צבע או תדירות היציאות כאשר עברתם מפורמולה מסוג אחד לאחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום תינוק 7 חודשיםאולגה12/07/2013
שלום,
בתי בת 8.5 חודשים כרונולוגי ו7 חודשים מתוקן. כרגע סדר יום שלה הוא כזה:
6/6.5 קמה ובשעה 7:00- בקבוק
8:30-9:00 - ארוחת פירות, מים
שינה
11:00- בקבוק
12:30-13:00- מרק ירקות ( כשלא הספקתי להוציא בשר אז מוסיפה עדשים)
שינה
15:00- בקבוק
18:30 בקבוק לפני השינה.
לפני כן הייתה אוכלת כל שלוש שעות אבל כדי להוסיף מוצקים הגדלתי לה את הפער ל4 שעות בין הבקבוקים,
הבעיה היא שלבקבוק בשעה 11:00 ו 15:00 היא מגיעה מאוד רעבה! אציין שבמוצקים היא לא אוכלת כרגע יותר מ 100 מ״ל ( האם אני חייבת להוסיף לפירות משהו שומני כמו אבוקדו טחינה או שקדיה?) האם כדאי לתת השלמה של בקבוק לאחר ארוחת מוצקים?
אשמח לתשובה, תודה רבה!
הוסף תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום תינוק 7 חודשים - תגובה
תרצה שני13/07/2013אולגה לפרות הוסיפי טחינה/אבוקדו/שקדיה.
ולאחר שסיימה לאכול את המוצקים יתכן והתעייפה אך לא באמת שבעה הציעי לה בקבוק, אם עדין רעבה היא תאכל מהתמ"ל.
לוקח לילדים זמן להגיע לכמות מוצקים שתשביע אותם, אכילת המוצקים היא מיומנות הדורשת שרירים אחרים מאשר יניקה או מציצת בקבוק. במהלך הזמן היא תגדיל את כמות המוצקים ואז לא תזדקקי להשלמה ע"י התמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אולגה13/07/2013האם עליי להמשיך במתכונת הזאת מבחינת זמנים או שעליי לעבור להאכלת מוצקים כל 3 שעות עם השלמת בקבוק?
את ממליצה להשלים ישר עם תמל או לחכות קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
תרצה שני13/07/2013אני מניחה שבעקבות השלמה הארוחה עם תמ"ל יווצרו פערים גדולים יותר משעה וחצי בין הארוחות. באופן כללי תנסי לראות מתי הוא רעב ובהתאם האכילי.
השלימי עם תמ"ל 3-4 דקות לאחר סיום אכילת מוצקים באם הילד מעוניין להמשיך ולאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני שנה ו-5רוני10/07/2013
שלום,
רציתי לדעת במה אני יכולה להחליף (באיחור רב..) את הבקבוק של שעה 16?
למיטב הבנתי נותנים פירות אבל מה לתת ואיזה כמיות כדי שזה יחזיק אותם עד ארוחת הערב ב 19?
הילדים אוכלים צהריים בסביבות 12:30 שניצל,פסטה,אפונה,קציצות וכו.. הבת אוכלת קצת פחות מהבן, שהוא מתעורר משנת הצהריים כבר ממש לא בא לו בקבוק לעומתו הבת שואבת בקבוק של 180 בלי בעיה חשוב לי לציין שהיא כמעט תמיד קמה בוכה מהשנת צהריים לדעתי זה בגלל רעב כי אחרי הבקבוק חיוך עולה על פניה...
בספטמבר הם נכנסים לגן לכן חשוב לי להכניס אותם לשיגרה של תזונה ולנסות להוריד את הבקבוק הזה.
לגבי הבת, במידה והיא קמה בבכי וממש רעבה האם נכון להוריד לה את הבקבוק של 16?
שאלה נוספת: נכון להיום הם קמים בבוקר ובסביבות 9-9:20 אני נותנת להם פירות+ חצי כריך עם גבינה , מתי עוברים לארוחת בוקר מלאה של ביצים,טוסט וכו.. ומה נותנים בערב רם בבוקר הם אוכלים ביצה?
תודה רבה והמשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנה ו-5 - תגובה
תרצה שני10/07/2013לא לגמרי הבנתי את סדר היום של הילדים, האם ישנים עד שעה 9.00 בבוקר?
נסי לארגן סדר יום פחות או יותר כזה:
בוקר - דיסה/תמ"ל / חלב
ביניים: פירות
צהרים: בשרי+ירקות מבושלים+תוספת אורז/פסטה וכדומה
אחר הצהריים: יוגורט+פרי או לחם עם טחינה/חומוס
ערב: ביצה, סלט קטן, גבינות, לחם עם ממרח, או פשטידה או קיטניות
לפני השינה: בקבוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8.5 חודשים שעוד לא התחיל טעימותיפעת07/07/2013
שלום, אני צריכה עצה.... (קצת ארוך)
הבן שלי, בן 8.5 חודשים, עדיין לא אוכל מוצקים, אפילו לא טעימות. בגיל חצי שנה גילינו שהוא חלה ברוטה. הוא לא שילשל ולא הקיא ולא היה חולה. פשוט היציאות שלו (וסליחה מראש על התיאור) היו יותר ירוקות וריריות. עד אז היה על הנקה מלאה וזה היה שינוי נראה לעין. בעקבות היציאות האלה עשינו בדיקה וראינו שיש רוטה. לכן דחינו את החיסונים של חצי שנה ולכן גם דחינו את הטעימות. אחרי שבועיים-שלושה עשינו שוב בדיקה וכבר לא היה רוטה. אבל היציאות עדיין לא תקינות, עדיין ירוק ורירי. הרופאה אמרה שאולי מהוירוס נפגמה דופן המעי, או משהו כזה, ואמרה לחכות עוד קצת. את החיסונים בינתיים עשינו חוץ מהרוטה. ואז התחיל לו צינון והיציאות עדיין לא תקינות, אז אולי זה כבר בגלל הצינון וכבר לא הרוטה. במקביל, אני סובלת מכאבים בהנקה כבר מלא זמן והחלטתי לעבור בהדרגה לתמ"ל. בהמלצת הרופאה התחלתי עם סימילאק איזומיל כדי לא לתת חלבי ולא לגרות את המעיים עד שיחזור ליציאות תקינות. והיציאות התקינות לא חוזרות. את חלון הזמנים לחיסון הרוטה כבר פספסנו ממילא, אבל בא לי לתת לו תמ"ל חלבי, ובא לי לתת לו טעימות! ובינתיים שוב היה לו צינון, ואני לוקחת בחשבון שבטח היציאות שלו השתנו גם ככה בגלל תוספת התמ"ל (הוא עדיין יונק 3 פעמים ביום, אבל בין לבין הוא מקבל איזומיל), ואולי הוא כבר עובד על שיניים שזה גם משפיע על היציאות (למרות שלא ממש נראה שזה קרוב עדיין). כלומר, יכול להיות שהיציאות שלו כבר תקינות אבל בגלל כל ההשפעות מסביב זה עדיין ירקרק (ולפעמים גם קצת רירי). שוב, נראה שהוא מרגיש טוב, ואין לי הצפה של חיתולים בכמות מטורפת, לא משהו קיצוני.
מה אתם מציעים? להתחיל בכל זאת טעימות, למרות שהיציאות לא תקינות? האם לנסות תמ"ל חלבי או להמשיך עם איזומיל? אולי לנסות חלבי ללא לקטוז (לא בגלל רגישות ללקטוז, אלא כדי שהלקטוז לא יגרה את המעיים אבל שבכל זאת יטעם טעם של תמ"ל חלבי)? או שלהמשיך לחכות אבל עד מתי? עוד חודשיים הוא מתחיל גן, ואז מה - רק אז הוא יתחיל טעימות? אשמח להצעות מחכימות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8.5 חודשים שעוד לא התחיל טעימות - תגובה
תרצה שני07/07/2013ממליצה להתחיל טעימות גם אם ישנן בעיות בריאותיות קלות כמו צינון או יציאת שיניים, זה אינו מפריע להתחיל בגזר, תפוח אדמה, קישוא וכדומה. בהמשך נסי גם טעימות של פירות. דחייה בהתחלת טעימות עלולה להוריד את הנכונות שלו להתנסות במזון מוצק.
בקשר לתמ"ל עדיף לקבל המשך הנחייה מרופאת הילדים שלכם שכן היא המליצה על תמ"ל מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי - שאלותנטע07/07/2013
הבן שלי בן שנה וחצי. יונק בוקר וערב ואוכל יפה ומגוון בארוחות הרגילות. בין השאר התפריט שלו כולל אפונה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה גם ברוטב עגבניות. כבר כמה פעמים שראיתי בקקי שלו את האפונה בשלמותה וכנ"ל השעועית. האם להפסיק לתת לו את המאכלים הנ"ל מכיוון שככל הניראה הוא אינו מעכל אותם? ואם להפסיק - מה כדאי לתת במקום?
באופן כללי במהלך היום הוא אוכל מזונות כמו לחם עם גבינה או טחינה, עגבניה ומלפפון טריים,שקשוקה, אורז\פתיתים\פסטה\גריסים עדשים כתומות או ירוקות, בטטה וגזר מבושלים, חומוס מבושל,אפונה מבושלת, שעועית ירוקה, שניצל ביתי, קציצות או רוטב בולונז. זה פחות או יותר האוכל שהוא אוכל - כל יום משהו אחר.
אשמח לתובנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי - שאלות - תגובה
דפנה רון07/07/2013נטע שלום,
נשמע שבנך אוכל מגוון. ולשאלתך לגבי האפונה והשעועית, אני ממליצה לרסק אותם, עד שיוכל להתמודד איתם בעצמו כשיצמחו רוב שיניו.
חשוב שהאוכל יהיה מרוסק כשנבלע כדי להקל על העיכול ולאפשר ניצול מלא של ערכי המזון.
במקביל חשוב שיקבל מכם דוגמה לאכילה איטית ויסודית (זה בשביל העיכול של האוכל בטווח הרחוק)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה בבקשה - יוגורטרינת02/07/2013
אני מביאה לביתי כמעט כל יום יוגורט ביו 2% במתיקות מעודנת (גיל שנתיים ושלושה חודשים)
האם נחשב בריא ומזין???
ואם לא אשמח לקבל המלצה
ניסיתי כמובן את הטיבעי היא לא מוכנה לאכול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה בבקשה - יוגורט - תגובה
ענת תבור02/07/2013שלום רינת, אכן, יוגורט מעודן מכיל בערך כפית אחת של סוכר אבל זה לא נורא ואת יכולה לתת אותו לבת שלך בלי בעיה. הוא עדיף על פני מעדנים למיניהם שמכילים כמות גדולה בהרבה של סוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגני בוקררינת02/07/2013
שלום יש ילדה בת שנתיים ושלושה חודשים, אני מאוד משתדלת להקפיד על ארוחות בריאות יחיסית.
לאחרונה התחילה לאכול דגני בוקר והיא מאוד אוהבת, אני קונה לי והיא אוכלת גם.
השאלה שלי שאני לא יודעת מה הכי בריא מכל המבחר שיש אני הבאתי לה קרנצים אבל זה דיאטאטי ועם תחליפי סוכר וזה לא ניראה לי בריא לה
רציתי המלצה כי חיפשתי בסופר ולא הצלחתי להבין מה יותר בריא ומזין??
דליפקאן - נחשב טוב??
או פיטנס שקדים בדבש עדיף???
כל המלצה אחרת תתקבל בברכה
(אני משתדלת לא לקנות את האלה שמיועדים לילדים כי תמיד ניראה לי שזה מלא בסוכר)
אשמח מאוד מאוד להמלצה טובה של סוג דגנים
עכשיו זאת ההזדמנות שלי שהיא לא מכירה את הכל הדברים בגלל זה אני שואלת לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקר - תגובה
ענת תבור02/07/2013שלום רינת. אם תשאלי לדעתי המקצועית, אגיד לך שאני ממש לא חושבת שדגני בוקר הם בריאים במיוחד, לא לילדים ולא למבוגרים. מדובר בתערובת מעובדת ביותר של דגנים ועתירת קלוריות למדי, בפרט הסוגים הממותקים. גם הויטמינים והסיבים שמתיימרים להכניס לשם לא מפצים על כך לדעתי. מצד שני, זה מאוד נוח ומהיר בבוקר... ולכן קודם כל תבחרי את הדגנים שנראים לך הכי סבירים מבחינת הרכיבים שבהם, ובאמת רצוי ללא ממתיקים מלאכותיים. מעבר לזה, אני לא ממליצה בשום אופן לאכול דגני בוקר מלבד בבוקר או בתור תחליף לממתק אחה"צ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה תודה רבה
רינת03/07/2013בוקר טוב ותודה רבה על התגובה,
היא אוכלת בערך 3 פעמים בשבוע דגני בוקר, לאחרונה הבאתי לה קראנצים כי ראיתי שזה מחיטה מלאה וגם ללא סוכר ואבל אחר כך התברר שיש שם אספרטיים!!!
אני לא מבינה בזה בכלל, ,בכל הדברים שכתובים בקטן אני מנסה לבחור לה את האפשרות הכי מזינה שאפשר עבורה.
אני לא קונה לה את כל דגני הילדים (קוקומן, עוגי שוקי וכו') כי זה ניראה לי ממש ממתק. אז רציתי בכל זאת לברר מה דעתך על פיטנס??
או דלי פקאן?? אלו מה שהיו ניראים לי הכי טובים אבל אני מפחדת שאני טועה.
אשמח לקבל שם של מוצר שאת מכירה שהוא מחיטה מלאה ומעט סוכר וללא תחליפי סוכר פשוט מעט סוכר!!
מודה על ההעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה מסרב לאכול....אמא של עומרי01/07/2013
שלום
בני בן שנה ו 4 חו' מסרב לאחרונה לאכול ארוחה חמה.
בד"כ תזונתו טובה והוא אוכל יפה פירות, מרק, בשר או כל דבר אחר.
במהלך 3 השבועות האחרונים הוא מסרב לאכול את הארוחה החמה בצהריים, (בעיקר בשר) וגם בערב הוא מסרב. פשוט סוגר את הפה או מניף את ידו ומסרב לאכול.
הוא מסכים לאכול ביצה בערב, או מעדן.
אציין כי הוא מצונן ולכן ייתכן וזה פוגע לו בחוש הטעם. בנוסף, עדיין מוציא שינים אז ייתכן כי זה מה שגורם לו לסרב לאכול?
מה עושים? החשש שלי שלא ירצה לאכול ארוחות חמות ויתרגל רק לדברים הטעימים כגון מעדן, עוגיות
--
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרונה מסרב לאכול.... - תגובה
תרצה שני02/07/2013יעל, כפי שציינת השלב הראשון לא להתפתות ולתת לו חטיפים ועוגיות בין הארוחות.
שמרי על סדר ארוחות קבוע הכולל ארוחות בינים קטנות.
ניתן להציע את הארוחה החמה גם בטמפרטורה קרה, אולי יעדיף את קציצות הבשר קרות, או את הפסטה כסלט פסטה קר.
אם תשמרי על סדר יום תזונתי גם בזמני מחלה ורגרסיה באכילה, בסופו של יום הילד ילמד לאכול נכון ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום אוכלענת29/06/2013
אני מכינה לבני מרק פעם בשבוע הכולל עוף, ירקות ואורז, טוחנת ומקפיאה. בכל ארוחה, אני מוצאיה את האוכל מן המקפיא, מחממת במיקרו ובני אוכל בהנאה. מדיי פעם, מסרב לאכול. שאלתי היא האם אחרי שחיממתי את המרק עליי לזרוק אותו או שניתן לחמם פעם נוספת מאוחר יותר באותו יום או אפילו למחרת אחרי ששמתי במקרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום אוכל - תגובה
תרצה שני01/07/2013לאחר שהפשרת וחיממת לא ממליצה לחזור ולחמם שוב את אותו מרק, בעיקר בקיץ כאשר הטמפרטורה בחוץ חמה והקיבה של התינוק מאד רגישה לזיהומים וקלקולי קיבה חוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשים- משום מה לא עניתענת29/06/2013
תפריט מורכב מחמש ארוחות ביממה. בוקר- בקבוק, אח"כ מנת פירות, אח"כ מנת מרק ( עוף+אורז מלא+ ירקות ) אח"כ בקבוק ולקראת שינה עוד בקבוק. ישנה מעולה כל הלילה, משקל תקין, אחוזון 50
האם תפריט נכון? האם צריך להוסיף משהו לתפריט?
כרגע האוכל שמוגש לה טחון לגמרי, מתי להפוך לפחות טחון? וכיצד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 חודשים- משום מה לא ענית - תגובה
תרצה שני01/07/2013נראה בסדר גמור, אפשר לעבור לאוכל מעוך במזלג. ובהמשך כאשר יושבת יציב בכיסא אוכל כשמושיבים אותה, ניתן לעבור לאוכל אצבעות שבו היא לומדת להאכיל את עצמה.
בהנאה, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה בת שנה וארבע רגישה לחלבקארין26/06/2013
שלום רב, הבת שלי בת שנה ו4 רגישה לחלב(זה נבדק ע"י רופא אלרגיה)
עוד כמה חודשים אנחנו בודקים אם האלרגיה חלפה ובינתים אני אשמח לקבל רעיונות לתפריט מזין עבורה ללא מוצרי חלב,
בצהריים אוכלת אוכל מבושל ובבוקר ולפני השינה בקבוק נוטרמיגן.
מהי כמות הביצים המומלצת בשבוע בגילה?
באיזה גיל להפסיק עם הנוטרמיגן?
המון תודה!
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה בת שנה וארבע רגישה לחלב - תגובה
דפנה רון27/06/2013שלום קארין,
מתחילה מהסוף, נטרמיגן, חשוב שיהיה לה זמין עד גיל שנתיים בערך. כשמגיעה לקראת גיל שנתיים תתחילי לשים לב אם כבר אוכלת מספיק אוכל והחלב הוא רק פינוק, ולפי זה תחליטי מתי בדיוק.
ביצים - 2-3 בשבוע
תחליפים למוצרי חלב:
אם היא לא מקבלת מוצרי-חלב, חשוב לתת מזונות המכילים חלבון , כגון קטניות (חומוס, עדשים, אפונה) וביצים, ומזונות המכילים מינרלים רבים, כגון מחיות אגוזים מכל הסוגים: קשיו, שקדייה ,טחינה משומשום מלא, גרעינים. כמו כן לדאוג שהתפריט יהיה עשיר בירקות ונבטים מרוסקים.
דוגמאות:
להכין ממרח מאגוזי-מלך, מפקאנים, בוטנים, קשיו, מקדמיה. כדי שיהיה מחיתי ולא פירורים צריך להוסיף שמן זית/שמן שומשום.
לקנות שקדייה ומחית אגוזי לוז.
גבינת קשיו (חפשי בגוגל או שלחי לי כתובת מייל שאוכל לשלוח לך)
חומוס ביתי
טחינה משומשום מלא (עדיף משומשום מונבט- הטחינה האתיופית), אפשר להגדיל את המגוון על-ידי הכנת טחינה ירוקה (עם הרבה עשבי-תיבול) או אדומה (עם עגבניות שרי) או סמוקה (עם סלק- יוצא מקסים) או כל רעיון אחר שעולה על דעתך.
ממרחי פסטו (בוריאציות של ירק שונה כולל כוסברה, נבטים וסלרי , צנוברים, אגוזים, בוטנים וקשיו)
אפשר להוסיף שומשום מלא טחון, או גרעינים טחונים היטב למזונות אחרים כמו דייסת קוואקר, קציצות. יש כאלו ששמים טחינה בקציצות אפויות כי זה שומר על עסיסיותן.
פשטידות ולביבות אפויות על בסיס ירקות, קטניות, ביצה, שמן זית וקמח מלא.
מחיות של קטניות כמו - מחית אפונה ירוקה, דאל מעדשים אדומים או חומים.
מרקים המכילים גם קטניות (מרק דלעת שמוסיפים לא 1/2 כוס גרגירי חומוס עם מי הבישול ואז טוחנים), מרק אפונה, מרק עדשים כתומים עם כורכום וכדומה.
במקום מעדן- דייסת קוואקר עם סילאן ללא סוכר ושקדייה או מחית אגוזי לוז
ממרח בטעם שוקולד- על בסיס סילאן, מחיות אגוזים ואבקת חרובים.
בתאבון ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוון האוכללילך25/06/2013
היי,
בני אוכל מעט אבוקדו עם ביצה קשה טחונים,
קצת שמנת,גבינה לבנה,מעט חביתה מרוסקת.
מעט פרי
בצהריים מרק
ובערב אני לא לא יודעת מה לתת לו..
האם לתת שוב מוצרי חלב?שוב אבוקדו?
הוא עדיין לא לועס בצורה מיטבית וחלק מהאוכל יוצא החוצה אז אי אפשר לתת כל דבר
הוא בן כמעט 10 חודשים.
אשמח להצעות.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון האוכל - תגובה
דפנה רון27/06/2013לילך, שלום שוב,
בערב את יכולה לתת לו ירקות אפויים בתנור מעוכים כמו בטטה/דלעת/קישוא - מעוכים, אבוקדו, מוצרי חלב. לביבות ירק שהירק רוסק חי לפני שעורבב עם הביצה, כך שיוצאות מאוד רכות. והן אפויות בתנור.
את יכולה להכין מרק סמיך מאפונה ירוקה (בישול קצר)- להעביר בבלנדר ולסנן. או פשוט כשאת יושבת לאכול איתו, לתת לו אפונה אחרי אפונה (תבחרי את הרכות), אחרי שהוצאת אותן מקליפתן. את יכולה לתת עגבניות מרוסקות (ללא הקליפה והגרעינים עם מעט מאד שמן זית. אפשר לתת צזיקי שהמלפפון בו מרוסק היטב בבלנדר.
כמו שאת רואה אלו גם דברים שאת יכולה לאכול יחד איתו.
אם את רוצה, תכתבי לי מה את נוהגת לאכול בארוחת ערב ונראה יחד עם זה מתאים לו, ואיך יתאים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ...לילך24/06/2013
שלום,
בני שיהיה בריא בן כ10 חודשים,
לעיתים מסכים לאכול מרק ירקות עם עוף טחון בצהריים ולפעמים לא ממש אלא אם אני נותנת לו במקביל שמנת...
אין לי ברירה אז כדי שיאכל מהמרק אני נותנת גם את השמנת החמוצה וכך הוא אוכל בכפית גם שמנת וגם מהמרק.
אין לי בעיה של לשמור כשרות כך שהשאלה היא רק בריאותית האם אין בעיה עם זה..
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ... - תגובה
דפנה רון27/06/2013לילך שלום,
אתחיל עם השאלה , מדוע חשוב לך שיאכל כל יום את המרק?
1) לתינוקות יש יכולת טובה להיות קשובים לצרכי הגוף. כשהוא לא רוצה מרק כל יום, יכול להיות שלגוף יש מספיק מהערכים שלמרק יש, יכול להיות שירצה אחד מהמרכיבים של המרק ולא את כולו.
2) חשוב לעודד להקשבה לגוף ולסמוך עליו שבוחר מה שנכון לו דרך התזונה, כך שאם הוא לא רוצה מזון מסוים. אני ממליצה שלא לנסות אפילו עוד פעם אחת. לתת לו את מה שרוצה. אפשר גם רק את השמנת החמוצה למשל.
3) לפעמים תינוק עשוי לאכול שלא מתוך הקשבה לגוף וזה יכול להיות כשמקבל ממתקים או אוכל מתוק מסוכר, כאשר יש הסחות בזמן שהוא אוכל או כאשר לאכילה שלו יש תפקיד בקשר שלו עם ההורה. מצב כזה יכול להיות כאשר הורה דואג מהאכילה של הילד, לא סומך עליו או מנסה לשכנע אותו לאכול בכל מני דרכים.
אז מה אני ממליצה?
לגוון את הארוחות, והדרך הקלה ביותר לגוון מבלי מאמץ, היא לצרף אותו ארוחות שלך, ולטחון את מה שאת יכולה מהאוכל שאת אוכלת. כמובן, בתנאי שזה לא חריף.
את תגישי את סוגי האוכל והוא יקבע מאיזה סוג אוכל רוצה לאכול וכמה מכל סוג.
והכי חשוב שתהנו מהאכילה המשותפת.
כמובן שאם משהו לא מסתדר לך, אני מליצה על המשך יעוץ
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך27/06/2013חשוב לי שיאכל מרק כי אני שמה שם עוף,עדשים,ירקות רבים טובים וזו מבחינתי כאילו ה מנה של היום מעבר לשאר האוכל בבוקר ומעט בערב.
עוף בפיסות קטנות עדיין קשה לו לאכול ממש הוא לועס ומוציא את הרוב וחשוב לי שיאכל עוף.
בקר עדיין לא ניסיתי,האם אפשר לתת קציצות למשל אני חוששת מהגרגירים של הבשר הטחונים.
האם פסטה ואיך כדאי?(בשר בולונז למשל..)
קשה לי גם להושיב אותו לאכול בכסא אוכל שלו,הוא בוכה ולא מסכים בקלות,אני משחדת אותו בכל מיני צעצועים שיישב וגם לא תמיד הוא נרגע מהר...אבל מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
דפנה רון03/07/2013לילך שלום,
אחרי שקראתי מה שכתבת חשבתי שכדאי להדגיש כמה דברים:
1) מאד אפייני לתינוקות ולילדים בריאים, לשנות העדפות וטעם. הם יכולים לאכול משהו בהנאה ולמחרת לא לרצות אותו.
הסיבות יכולות להיות:
א. שהם קשובים מאד לסימנים של הגוף. אם יש להם צורך ביותר ברזל, למשל הם עשויים לרצות מאד עוף, בשר א הודו. ואם לא אז יכול להיות שימעיטו באכילה או לא ירצו בכלל בשר.
ב. אם הם לא מעכלים טוב את האוכל ואז זה גורם להם לאי-נוחות. מערכת העיכול מסיימת את ההבשלה שלה סביב גיל שנתיים. עד אז חלק מהתינוקות לא תמיד יאכלו באופן עיקבי.
ג. לתינוקות, כמו לנו, יש העדפות מבחינת טעם, ריח ומרקם, בעיקר שהמרקם מורגש חזק פי 8 ממה שאנחנו מרגישים.
2) חשוב לעודד תינוק להיות קשוב לסימני הגוף. לתינוק שגדל להיות ילד ואחר כך מבוגר המקשיב לסימני הגוף, קל יותר לשמור על משקל גוף מאוזן ולבחור באכילה בריאה.
3) חשוב להשאיר את הרצון ואת האחריות על האכילה אצל התינוק. אכילה היא צורך השרדותי והוא יאכל כמה שצריך ויסרב לאכול כאשר לא מתאים לו.
אצל תינוק שחש שרוצים שיאכל יותר מאשר הוא עצמו רוצה, יכול להכנס עם הוריו למאבקים על אוכל ויכולה להתפתח אצלו בעייה בהתנהגות אכילה או הפרעת אכילה.
אז מה אני ממליצה?
לשבת לאכול איתו בארוחות, כאשר את אוכלת את האוכל שלך, ואם הוא מבקש , תרסקי או תמעכי ותני לו מה שרוצה וכמה שרוצה (כמובן אם האוכל לא חריף). אם יש מזון שהכנת לו והוא לא אוהב, לא לנסות לשכנע אותו (אפילו לא פעם אחת) ולא לשחק איתו או להראות לו טלויזיה תוך כדי אכילה. להפסיק להאכיל והשלים לו תזונה עם פורמולה/הנקה.
אם את חשה שהדברים לא מסתדרים מבחינה מעשית, חשוב שתפני לקבל יעוץ אצל תזונאית ילדים, לפחות מפגש או שניים, כדי לראות איך תוכלי להאכיל ללא מאמץ, ותוך כדי הקשבה והענות לסמנים של בנך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול צהרייקטי23/06/2013
שלום רב,
התינוק המקסים שלי בן 11 חודשים. עד לפני כחודש אכל הכל, ממש כל מה שנתתי לו הוא אכל בתאבון גדול (אוכל טחון)
לפני כחודש הוא הפסיק בפתאומיות לאכול כל מה שלא מתוק. האוכל היחיד שהוא מסכים לאכול זה פירות, יוגורט ותחליף חלב עם דייסות.
כשהוא התחיל לסרב לאוכל, חשבנו שאולי זה הזמן לעבור למוצקים אבל גם אלו לא התקבלו בשמחה. למרות שיש לו 8 שיניים הוא לא מצליח ללעוס ויורק את הכל. אחרי כמה נסיונות עם אוכל מוצק, כולל בכל מיני צבעים ובכל מיני צורות שום דבר לא הלך(נתתי לו גם לשחק לבד עם האוכל ולהתלכלך ולא התערבתי, חשבתי אולי באופן הזה יהיה לו יותר כיף).
חזרנו לאוכל טחון אבל גם אותו לא אוכל. ניסינו גם לדלג על ארוחה ע"מ שיהיה רעב ויוכל את ארוחת הצהריים אבל גם זה לא עזר. ברגע שהוא מרגיש שזה לא מתוק- הוא עושה פרצוף נגעל ויורק.
היינו בטיפת חלב, מבחינת משקל הכל בסדר. אבל יש לו חוסר ברזל ולכן חשוב לי שיאכל את מה שאני נותנת לו, מעבר לכך שזה פשוט לא בריא כל הזמן לאכול רק מתוק.
אתמול בעלי החליט לפעול בשיטה אחרת. הוא פשוט הכריח אותו לאכול את כל הצלחת, ולא ויתר לו למרות הבכי ההיסטרי והצרחות. זה היה מחזה קורע לב!!
האם זה נכון מה שעשינו? אנחנו פשוט חסרי אונים ולא יודעים כיצד להתנהג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול צהריי - תגובה
תרצה שני24/06/2013ממליצה לא להכריח ילד לאכול, התנהלות זו עשויה לגרור מאבקי כוחות בנושאי האוכל והפרעות אכילה.
בשלב ראשון אתם צריכים לקבל, שלא יקרה כלום אם הילד יחליט שלא רוצה לאכול וידלג על ארוחה מדי פעם (זה פחות או יותר מה שקורה לילדים כשהם חולים). לאחר שאתם שלמים עם זה, הגישו ארוחות בהתאם למומלץ לגיל זה כלומר לפחות 2-3 ארוחות שאינן כוללות אוכל מתוק. שהילד יבחר לאכול מתוך מה שמוגש, כלומר תנו לו קצת מכל מזון שהכנת. אם אינו רוצה לא להתרגש, ולא לרוץ ולהכין תחליף אחר.
ואכן הוא בגיל שרוב האוכל המוגש צריך להיות אוכל אצבעות.
המלצה נוספת היא לשבת ולאכול ביחד איתו, שיראה אותכם אוכלים מגוון של מאכלים.
עדכני איך הסתדרתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
קטי24/06/2013שלום רב ותודה על תגובתך,
אתמול למרבה הפלא הילד אכל את ארוחת הצהריים שלו, נדמה שהשיטה עבדה.
הרגשנו מאוד אשמים ולא היינו בטוחים שזו הדרך, אבל בשורה התחתונה יום למחרת הוא אכל בלי בכי, בלי צעקות, ולא הייתי צריכה להכריח אותו.
את אומרת לא להתרגש אם הילד מדלג על ארוחות מדי פעם, אבל העניין הוא שהוא לא אכל ארוחת צהריים כבר חודש, כלומר חודש בלי בשר, בלי דגים, בלי קטניות, בלי ירקות.. נראה לי לא כל כך בריא, וחוץ מזה נראה שהוא ממש התרגל לא לאכול בצהריים, וכך היה יוצא שהוא היה אוכל ארוחת עשר (פירות) ולאחר מכן רק בערב (תחליף חלב עם דייסה), אם במקום ארוחת צהריים הייתי נשברת ומביאה לו משהו טעים אז הוא היה אוכל, ואם לא- היה מחכה לארוחה הטעימה של הערב :)
בכל מקרה, תודה
נראה כיצד ילך היום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)