פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוקת בת 4.5 חודשים
    מירית
    27/05/2013

שלום רב, הבת שלי בת 4.5 חודשים וזהו סדר היום שלה:
    6:30 הנקה, 10:00הנקה, 12:30 בקבוק תמ"ל, 15:30 בקבוק תמ"ל, 18:30 הנקה,
    2:30 הנקה

1. בארוחה של 15:30 היא כמעט ולא אוכלת בכלל. בדרך כלל הכמות היא בין 30-60. האם זה נורמלי? בגלל שהיא עדיין קמה בלילה לאכול אני מנסה לתת לה לאכול יותר ביום אבל היא לא מוכנה.
    2. אני רוצה להתחיל לשלב לה 2 טעימות ביום בהדרגה. מתי כדאי לעשות זאת? אני מניחה שאחת הטעימות תהיה ב12:30 לפני שנת הצהריים. השאלה האם הטעימה השניה תהיה בבוקר למרות שזה קצת צפוף, או ב15:30?
    3. האם כדאי להתחיל לגמול אותה מאכילה בלילה או שרצוי להמשיך לתת לה כל עוד היא רוצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 4.5 חודשים - תגובה

תרצה שני
    30/05/2013

מירית גישתי היא שיש לתת לתינוק לאכול בהתאם לדרישה שלו. כנראה בארוחה של 15.30 אינה רעבה לאחר שאכלה בשעה 12.30. ניתן לנסות להאכיל אותה יותר מאוחר בשעה 16.30. ולראות מה קורה בהמשך היום.
    לגבי טעימות, ההמלצה היום לחכות עד שהתינוק מראה מוכנות. כלומר האם היא מתעניינת באוכל שאתם אוכלים? בסביבות גיל 5.5 ח' אפשר להתחיל לתת עד 2 כפיות ליום. את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולהזמין את המדריך לטעימות מזון, הוא יספק לך תשובות על מה וכמה לתת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    יעלי
    26/05/2013

שלום רב התינוקת שלי עוד מאט בת חצי שנה כבר כמה חודשים נותנים טעימות וראיתי שהיא מאוד מתעניינת באוכל ואוהבת אז התחלנו אם אוכל כבר מרק ירקות ועוף וגם פרות היא אוכלת רק הנקה בנוסף האם אפשר לתת לה כבר 2 ארוחות ביום 1 מרק 1 פרות במקום הנקה ? כמה ארוחות סך הכול גדולות אמורה בערך לאכול ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

תרצה שני
    26/05/2013

יעלי הי,
    בדרך כלל בגיל 1/2 שנה מתחילים עם 2 ארוחות מוצקים:
    1. פרות+טחינה/אבוקדו/שקדיה
    2. ירקות מבושלים+עוף/הודו/בשר/קיטניות
    הכמויות של האוכל המוצק עולות בהדרגה עד שהילד אינו זקוק יותר להשלמה של הנקה.
    שאר הארוחות הן הנקה בהתאם לדרישה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את הפרי

יעלי
    26/05/2013

את הפרי צריך לערבב עם טחינה וסליחה מה זה שקדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיטניות

יעלי
    29/05/2013

איזה קיטניות אפשר לתת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיטניות - תגובה

תרצה שני
    29/05/2013

כן מערבבים את הטחינה הגולמית עם הפירות, ושקדיה זה ממרח שקדים טחונים.
    קיטניות מתאימות להתחלת אכילה בעיקר עדשים כתומים, הם עדינים ומתאימים לאכילה ראשונה. באופן כללי להעדיף בשרים/עוף כדי לספק מקור לברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן בקבוק+מים
    נרי
    22/05/2013

שלום רב,
    בני בן 9 חודשים. יונק ואוכל פירות, מרק עם עוף, דייסות, ביסקוויט אבל לא מוכן לשתות מים כלל. רק הנקה. זה בסדר?
    בנוסף לא מוכן לשתות מבקבוק/כוס יש המלצה על בקבוק שיכול להועיל? אני צריכה להתחיל להרגיל אותו לפני כניסה למסגרת.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    סרבן בקבוק+מים

הוספת תגובה

• סרבן בקבוק+מים - תגובה

דפנה רון
    23/05/2013

נרי שלום,

האם עור השפתיים שלו יבש? האם השתן צהוב כהה יותר? (צריך להיות שקוף בהיר)
    אם עור יבש , שתן כהה ונטייה לעצירות בימים החמים, זה אומר שהוא לא מקבל מספיק נוזלים.
    אם אין לו את מה שתארתי, אני משערת שאת הנוזלים הוא מקבל מההנקה. זה מאפיין תינוקות יונקים רבים , אשר משלימים את הנוזלים מהחלב ולא ממים.

לגבי המסגרת אני מניחה שברגע שלא תהיה לו השלמה מהנקה, הוא יחפש את הנוזלים ממקור אחר ויתחיל לשתות מים. חשוב שיציעו לו בקבוק/כוס, כדי שיוכל ללמוד לקשר בין המים לסיפוק הצורך שלו. הוא גם יראה ילדים אחרים.
    יחד אם זאת קחי בחשבון שהוא עשוי גם להשלים נוזלים בערב (ולא במסגרת)- אם את מתכוונת להמשיך להניק, או באופן אחר. אם תראי שמפתח יובש - תתיעצי מחדש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נרי
    23/05/2013

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה שאוכל לא בהנאה,
    צליל
    18/05/2013

שלום בני שבוע הבא יהי בן חצי שנה חודש שלם הנקתי יום וליל,(עקב המנגיומה)גוש בברך כל החשק להנקה ירד סטרס וכו, ברוך השם יש לו גוש שפיר, שאלתי היא כזאת התחלתי עם מטרנה שראיתי שהוא פולט בקשת בצורה לא רגילה כל האכלה מלווה בפליטה גם אחרי גרעפס גם אחרי שעות,כולל התקשות הגב יציאה וכניסה מהבקבוק, ניגשתי לרופא ילדים שנתן לי אינפמיל ממש גרוע, ניגשתי לגסטרו הסביר לי על נמטרנה לשים 2כפיות על 100 במקום 120מים עם קורנפלור מהפיטמה זה לא יצא, ועזבתי קניתי אדוונס סימילאק, כמה חודשים היה נהדר כמעט ללא פליטות למעט יצאות כל יומיים, לפני 3שבועות זה חזר בכי ללא סוף התפתלויות יוצא נכנס מהבקבוק(בעלי לא מוכן לשמע גסטרו ולא הפרעות אכילה בבית חולים שאקח אותו)אתמול ניגשתי לרופא ילדים לא בדק ולא כלום ישר זרק ליד שלי סימילאק קומפורט ואמר תנסי,ברור שלא החלפתי מה אני עושה? האם יש לבני ריפלוקס עזרה בבקשה? (קניתי בקבוק אחר לא הכי עוזר, סליחה על האורך אך זה עובר באיזה שלב?

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה שאוכל לא בהנאה, - תגובה

דפנה רון
    19/05/2013

שלום צליל,

תראי, אני לא יכולה להגיד לך אם יש לו ריפלוקס מבלי לראות אותו ולהעמיק בירור. מה הגסטרואנטרולוג אמר? האם הגדיר שיש לו ריפלוקס?
    אם כן (וגם אם לא), חשוב לנסות למצוא את נוסחת הפורמולה שמתאימה לו עד שזה יעבור. עדיף שלא יסבול מההאכלות, ולמנוע מהחומצות שעולות לקיבה לצרוב את מעטפת הושט והגרון.
    מלבד פורמולה יש הנחיות נוספות שיכולות לעזור, בשביל זה צריך לראות את סדר היום שלו, ולהבין את צורת האכלה והתנאים. האם היית אצל דיאטנית תינוקות/ילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי,

צליל
    22/05/2013

ובכן גסטרו לא ערך בדיקה אמר איך להביא לו בצורה אחרת את המטרנה זה המשיך ונעשה חמור, כולל אינפמיל החלפתי לאוודנס ושוב זה קרה הרופא נתן השבוע סימילאק קומפורט , מצד שני יש לי הפניה שממזן הרופא נתן להפרעות אכילה בבית חולים, עכשיו אומר אין צורך אם תרצי אתן הפניה לגסטרו אותי כבר בילבלו, לא חושבת שידאטנית תעזור הוא פשוט סובל בהאכלה מה עושים?רק בקבוק אוכל כרגע בקושי 150

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי, - תגובה

דפנה רון
    23/05/2013

צליל,

האם יש שינוי בעקומות הגדילה שלו?
    נשמע לי חשוב שתלכי על בירור אצל גסטרו - עד הסוף. כי אם מדובר ברפלוקס יש מה לעשות.
    תחשבי שתינוק שסובל הרבה זמן מהאכלות עשוי לפתח סוג של אנטי לאוכל, זה דחוף לנסות להקל עליו ולצור חוויה אחרת במידת האפשר.

תחזרי לגסטרו עד שתקבלי איבחון מלא, אחר כך דיאטנית יכולה לעזור להנחות בהתאם לאבחנה, לגבי סוג האוכל, לגבי צורת ההאכלה, לגבי מה שיכול להשפיע על התנהגות אכילה.

את מוזמנת לעדכן אותי בהמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה,

צליל
    08/06/2013

תודה רבה מטופלים כגרע בוולפסון במרפאת הפרעות אכילה גסטרו, הביאו לו זנטק פעמיים ביום 2 סיסי, נקווה לטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים
    סיון
    16/05/2013

שלום, בתי בת 4 חודשים אוכלת ארוחה אחרונה בסביבות 18:30-19:00 ונרדמת בסביבות 20:00. עד לאחרונה הייתה מתעוררת פעם אחת סביב 1:00-3:00 ופעם נוספת בין 4:00-7:00
    לפני שלושה ימים הקטנה לא התעוררה ובשעה 4:00 הערתי והאכלתי מחשש שעבר זמן רב מדי בין ההאכלות. האם בגיל הזה זה בסדר שתינוק לא יאכל כל כך הרבה שעות (אם לא הייתי מעירה אותה היו יכולות לחלוף גם 12 שעות ללא אוכל).
    יש לציין שמדובר בילדה באחוזון 3, אבל אוכלת יפה ועולה יפה במשקל (קצב של כ- 300 גרם כל שבועיים). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 4 חודשים - תגובה

דפנה רון
    19/05/2013

תמר שלום,

באופן כללי, דפוסי אכילה של תינוקות יכולים להשתנות כל הזמן- לפי צרכי הגוף והגדילה. תינוק שעולה במשקל וגדל עם העקומות שלו, מווסת את המשקל שלו. זה אומר שאם היא ישנה יותר , אולי היא לא רעבה בשביל הארוחה הזו, או אולי זקוקה ליותר שינה ותשלים את הכמות אחר כך במשך היום.
    חשוב לזכור שלפעמים יש קפיצות גדילה וכמות האוכל משתנה או שיש האטה בגדילה, לכן הכי טוב זה להסתמך על הבת שלך שתקבע אם נחוצה לה הארוחה בשעה זו.
    אני מציעה שלא תעירי אותה ותראי מה קורה בשבוע - שבועיים הבאים, אם יש ירידה בכמות הפורמולה, חזרי לשקול אותה כדי לדעת אם צריך עוד בירור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 6 וחצי חודשים
    רינת
    15/05/2013

שלום רב ,

אני אמא לתינוק בו 6 וחצי חודשים , התחלתי לתת לו טעימות בגיל 4 חודשים , ירקות ופירות הוא אוכל כמעט הכל .
    אך בבית מרק הוא אוכל כמה כפיות וזהו , יותר מצליח לאכול מנה של פירות וגם אחרי חצי שעה הוא מבקש מנה של תמ"ל .
    במשפחתון הם אומרים שהוא אוכל מנה שלמה של מרק, ומנה שלמה של פירות, ורק פעם אחת יוצא לו לאכול תמ"ל.
    בבית לרוב הוא אוכל תמ"ל , ואני נורא מודאגת מהעניין של האכילה של תמ"ל בלבד , האם זה בסדר?
    מה ניתן כן להוסיף מהדייסות?
    מה עוד ניתן לתת לטעימות ?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 6 וחצי חודשים - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

רינת שלום,
    ראשית בקשי להיות נוכחת בארוחה במשפחתון ולראות איך הם מאכילים אותו. אם הם משתמשים בהסחות דעת כדי שהוא יסיים את המנה, ממליצה לבקש מהם להפסיק. במידה והוא אוכל שם יותר טוב בלי הסחות דעת, היתי מרפה, אולי הוא מרגיש בלחץ שלך בבית.
    בגיל של הילד שלך עדין תקין לאכול חלק מהאוכל כטחון ולהשלים בתמ"ל, לא ממליצה על תוספת דיסות אלא אם יש בעיית משקל נמוך.
    לגבי מגוון, למעשה את יכולה להכניס כל דבר שאתם אוכלים למעט חלב, דבש וגבינות בכמות גדולה. שימי לב שלא יהיה מטובל מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה
    tuti
    15/05/2013

שלום רב.בני בן 11 חודשים
    באחזון 25 שוקל כ-9.5 קילו ילד פעלתן וחיוני.
    עדיין יונק 4-5 פעמים ביום

בבוקר אוכל דייסת קוואקר עם מעט שקדייה או טחינה-מאוד אוהב.
    לא כל כך אוהב מרק ירקות (לא חתיכותולא מרקם חלק.
    עוף אוכל לא כל יום בחתיכות קטנות מידי פעם פסטה

אוכל חצי אבוקדו ליום יודרט מחלב עיזים או כבשים 3-5 כפות
    בערב אוהב חביתה או מקושקשת
    עם מעט ירקות (רק בשביל אימון אצבעות ) ולחם חתוך לקוביות קטנות

הולך לישון בערך ב 8וחצי אך מתעורר בלילה פעם אחת
    אני מודעת לכך שמטרנה משביעה יותר אבל בחרתי לא לתת.
    מה אני יכולה לעשות לו לתחליף כדי שישבע.
    אני מודעת לזה שהחלב ביניקרה לא מספיק ומה גם שהוא תמיד אוכל במנות קטנות.

הכוונה שלי לא לדחוף לו או להכריח כי הוא ילד אקטיבי ופעיל
    אני מנסה לחשוב רק על שנת הלילה שלו ושלי.
    האם למשל חלב עיזים עם מנת דייסה מדולל בבקבוק יכול לסתום אוטו אני לא הכי בקיעה בכמויות שצריך בגיל שכזה.
    תמיד יש את האכלנים ויש את הציפורים :)
    אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן שנה

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

tuti הי,
    חלב אם משביע לא פחות מתמ"ל ואני מעודדת אותך להמשיך ולהניק. להערכתי צריך להקטין את מספר ההנקות היומיות עד מקסימום 3 ביום ולא יותר. יתכן וחלק מהפעמים זאת דרך של ילדך להירגע והוא אינו באמת רעב.
    נסי לארגן כ - 3 שעות בין ארוחה לארוחה (כולל הנקה) כדי שהילד יגיע רעב לארוחה. המשיכי להציע אוכל אצבעות לאכיל לבד כמו כדורי בשר, לביבות, פשטידות, קוביות ירקות כמו גזר מבושל, סלק, בטטה, אפונת גינה.
    את יכולה להוסיף לארוחת הערב טחינה, ביצה, גבינות, וקצת ירקות, חתיכת לחם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

tuti
    16/05/2013

תודה על המענה.

אני חושבת שהמנות שהוא לוקח כל ארוחה הן קטנות אותו דבר בהנקה הוא יונק כמה דקות לפני השינה משני צדדים אחרי שאכל ארוחת ערב נאמר ב-8 ואז בסביבות 3 קם לאכול צד אחד.
    ניסינו לתת מים אבל בשום אופן לא רצה.אני לא יודעת אם זה באמת רעב או צורך מסויים?
    עד איזה גיל היית מעודדת להניק?
    אני בטוחה שכמות החלב שלי כבר לא כמו פעם.אני מאוד רזה ולא מצליחה לעלות במשקל מיום שנולד מה גם שלקום בלילה מעייף אותי ואותו.

לגבי היום אין שום בעיה הוא אוכל די מגוון ובשמחה.

אבל בערב והלילה אני שומעת מחברות שנותנות בקבוק ילד ישן עד הבוקר ברוב המקרים

שאלה נוספת אם יש לך מושג יש לו פסים לבנים על כמה מהצפורניים האם זה מצביע על מחסור באבץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

את יכולה לשאוב חלב אם ולנסות לתת לו בבקבוק ואז לראות כמה הוא אוכל כדי לקבל התרשמות.
    בדרך כלל ילדים שמגיעים לגיל זה יודעים לינוק בצורה יעילה ולא צריכה להיות בעייה. אני מניחה שאם תקפידי על שתייה ואכילה מסודרת גם לא צריכה להיות בעייה בכמות החלב.
    לגבי משך ההנקה, זה תלוי בך, אם את מרגישה שזה כבר מתיש אותך את יכולה לעבור לתמ"ל, מבחינתי גם הנקה עד גיל שנתיים בוקר ולילה תקינה.
    קשה לי להאמין שתינוק שינק ומקבל את כל רכיבי המזון מחלב האם יווצרו אצלו מחסורים תזונתיים. על כל מקרה את יכולה להוסיף לו שקדייה לפירות כמקור לאבץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימור הירק
    אדווה
    15/05/2013

היי....
    רציתי לדעת אם אני נותנת טעימות ירקות בכמות ממש קטנה להתחלה, האם אפשר מכפית לכפית לשמור את הירק המעוך במקרר ? השאלה רלוונטית גם לגבי הפירות.
    בימים חמים נראה לי שעדיף לא להשאיר בחוץ.
    אשמח לתשובה :):):)

לקביעת תור
    סגירה
    שימור הירק

הוספת תגובה

• שימור הירק - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

ירק כיוון שהוא מבושל ניתן לשמור במקרר עד יומיים לא יותר.
    לגבי פירות, לאחר טחינה מתחיל תהליך של איבוד ויטמין C מתוכם. לכן אני ממליצה להכין טרי כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימה ראשונה
    אדווה
    15/05/2013

חג שבועות שמייח!!!!
    ביתי בת חמישה וחצי חודשים ממש אוטוטו והחלטתי למרות משרד הבריאות להתחיל ממש בקטנה לתת לה טעימות ראשונות.
    היום הרתחתי גזר וריסקתי לה לכדי מחית גזר...יש לי מספר שאלות להבנה ועשייה נכונה בנושא:
    1-האם כל ירק ראשוני שאני מנסה עדיף וכדאי לנסות במהלך יומיים-שלושה? או מספיק יום אחד על מנת לבחון תופעות לוואי?
    2-האם את הירקות יש להרתיח עם הקליפה? דהיינו גזר, תפו"א,קישוא וכיו"ב
    3-האם זה בסדר לאחר הטעימה לתת מעט בדגש על מעט מים לשתייה?
    4-מה הסדר הרצוי צבחינת הטעימות בירקות ובפירות, כלומר, ממה להתחיל בירקות (גזר הבנתי שהכי נכון ראשון)ולהמשיך ומאיזה פרי עדיף להתחיל ולהמשיך?
    תודה רבה על הסבלנות (התרגשות גדולה ילדה ראשונה).
    אור :)

לקביעת תור
    סגירה
    טעימה ראשונה

הוספת תגובה

• טעימה ראשונה - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

אדוה הי,
    1. אכן כל ירק את נותנת בנפרד במשך 3 ימים כדי לשלול תגובה אלרגית, ולתת למערכת העיכול להכיר אותו.
    2. בשלבים הראשונים מומלץ לקלוף את הקליפה, היא לרוב מכילה סיבים רבים ומערכת העיכול עדין לא בשלה להתמודד איתם.
    3. מים מתחילים לתת רק כאשר אכילת המוצקים עוברת לארוחה שלמה ולא רק לשתיים-שלוש כפיות.
    4. הירקות הדלים יותר בסיבים ומומלץ להתחיל איתם הם קישואים, גזר, דלעת.
    את מוזמנת להזמין מהאתר שלי מדריך לטעימות ראשונות שיכול לעזור לך.
    תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים
    עירית
    13/05/2013

שלום, בני בן חודשיים. עד לפני כשלושה שבועות היה בהנקה מלאה אבל בגלל שלא עלה מספיק במשקל ובהנחיית רופאת ילדים עברתי בהדרגה לשילוב פורמולה ולפני כיומיים הפסקתי לגמרי להניק. שקילה אחרונה לפני פחות משבוע היתה 4.330 (משקל לידה 2.980).
    בימים האחרונים הוא כל הזמן רעב, דורש ומקבל כמויות שנראות לי מוגזמות לגילו - כ 150 כל שעתיים שלוש, כלומר עבר מלאכול 5-6 ארוחות ביום ולישון כ 6 שעות ברצף בלילה, ללאכול כ 7-8 ארוחות (גדולות) ביום ולמרבה הצער גם בלילה...
    האם כמויות כאלה הן סבירות לגילו ומשקלו?
    האם יש תקווה שיחזור בקרוב לישון בלילה ברצף?
    בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• מקפיצה

עירית
    16/05/2013

אשמח לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים - תגובה

תרצה שני
    16/05/2013

ליאן בגיל זה תקין בהחלט לילד להתעורר לארוחה במשך הלילה. גם בכמויות אפשרי לו לאכול כמה שמבקש, יתכן ונמצא בקפיצת גדילה או בהשלמה למה שהחסיר קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונה עם קצת מיונז או בלי או סרדין
    נאדיה
    09/05/2013

לבת 8 חודשים מותר להוסיף קצת טונה בשביל הגיוון היא אוכלת חומס ביתי פירות אבוקדו חצילים קלויים בתנור עם טחינה ביצה קשה בצהריים ממה שמבשלים לפעמיים קישאו ממולה ומרק בשר וכל מיני אבל הבעייה שלי כארוחת בוקר וערב לפעמים אני עושה ביצה מקשקשת עם כף שמן זית האם זה מותר

הוספת תגובה

• טונה עם קצת מיונז או בלי או סרדין - תגובה

תרצה שני
    09/05/2013

נאדיה, אין הנחיות נגד, אני אישית מעדיפה להמליץ לתת שימורים רק מגיל שנה והלאה.
    באופן כללי בגיל זה יש רק 2 ארוחות של מוצקים. אחת של פרי+טחינה /אבוקדו/שקדיה. והשנייה של ירקות מבושלים ובשר/עוף/הודו/קיטניות. מעבר לזה כל הארוחות אמורות להיות הנקה/תמ"ל.
    עיקר השינוי בגיל זה הוא מעבר לאוכל אצבעות שהילד מאכיל את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרדינים לבני 1.5
    שירלי
    09/05/2013

שלום,
    האם אפשר לתת סרדינים לבני 1.5?
    שואלת בגלל כמויות המלח...

אם כן, כמה יחידות ובאיזו תדירות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סרדינים לבני 1.5

הוספת תגובה

• סרדינים לבני 1.5 - תגובה

תרצה שני
    09/05/2013

את יכלה לתת פעם בשבוע. דאגי להוציא את העצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות לגבי תזונת תינוקת
    מירית
    07/05/2013

שלום,
    בתי בת 5 חודשים ושבועיים. היא אוכלת כבר מנה של כוס פירות טחונים או ירקות כבר בערך 3 שבועות.
    1). האם הגדלת הכמות מכפית לכוס מלאה בגיל שהוא פחות מחצי שנה תגרום לנזק כלשהו? הגדלתי את הכמות כי היא ממש ירדה בכמות אכילת הפורמולה מאז הטעימות.
    2). מאז שהיא אוכלת פירות או ירקות, היא מסרבת לאכול את הפורמולה אותה היתה אוכלת (אינפמיל, בשל פליטות). היא אוכלת ממש כמות קטנה, של 40-60 מ"ל בסך הכל. מה לעשות??
    3). האם זה בסדר שכבר מעכשיו אתן לה בבוקר כוס פירות ובצהריים כוס ירקות?
    4). מתי לתת הודו?
    5). התינוקת שלי ישנה כ-12 שעות בלילה, מבלי לאכול. היא קצת ירדה מהאחוזון שהיתה בו (היתה 90 וכעת בין 75 ל-90). האם תקין?
    תודה.

הוספת תגובה

• מס' שאלות לגבי תזונת תינוקת - תגובה

תרצה שני
    07/05/2013

מירית ההמלצה היא עד גיל חצי שנה לתת לא יותר משתי כפיות ליום מאוכל טחון כאשר כל האוכל הוא מהנקה או תמ"ל. האוכל הטחון עד גיל 1/2 שנה אינו ממלא את הצרכים התזונתיים של התינוק.
    נכון להיום בהתאם למצב שבו הילד שלך כבר רגילה לאכול מנת פירות, נסי להעשיר את הפירות עם טחינה/אבוקדו/שקדיה.
    חכי עוד שבועיים והתחילי עם טעימות של ירקות ובשר ובהמשך העלי את הכמות.
    באם ישנה בעייה של עלייה בלתי מספקת במשקל, ממליצה להתייעץ עם דיאטנית ילדים בקופת החולים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחודש עם שלשולים כבר שבועיים
    אפרת
    06/05/2013

שלום,
    בתי החלה לפני שבועיים להקיא ולשלשל ואושפזנו ל 3 ימים בגלל הקאות מרובות שנפסקו ונשארו רק השילשולים בין5-8 שלשולים ביום כמובן שירדה במשקל ואנחנו במעקב, קיבלנו מרופא משפחה תחליף חלב נוטרימגן שהיא מסברת לאכול אותו , יש לציין שהיא קטנה ובאחוזון נמוך מה עוד אפשר לעשות???

הוספת תגובה

• שנה וחודש עם שלשולים כבר שבועיים - תגובה

תרצה שני
    06/05/2013

אפרת שלום,
    ראשית מקווה שהילדה מרגישה יותר טוב.ניתן לנסות לתת דיסת אורז על מים לכמה ימים, במקביל יכולה לאכול לחם, בננות, אורז, חלבון ביצה, עוף ומרק עוף. בהדרגה עם שיפור נושא היציאות חזרו להאכלה רגילה. באם השלשולים נמשכים יותר מכמה ימים גשו לדיאטנית ילדים שתתן הדרכה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה למיניקה נטולת קמח מלא
    יהודית
    06/05/2013

שלום,
    1.הבת שלי כ6 שבועות אחרי לידה, מניקה ויש לה עוד בן בן שנתיים שינק עד גיל שנה וחצי.
    בשבוע שעבר , בהמלצת חברה, פנתה לייעוץ אצל תזונאי שאיני רוצה לנקוב בשמו,
    והוא נתן ייעוץ לכל המשפחה על סמך כך שהוא "מרגיש" אותם, וכמו כן השתמש במטוטלת.
    מהייעוץ הבנתי שהוא אמר להם להמנע מקמח מלא, אלא רק קמח כוסמין ושיפון,
    מהפירות לאכול רק תמרים ותפוחי עץ, חלב רק עיזים.איני יודעת לגבי השארץ
    לבתי הצמחונית מאז היותה בת 6, הוא טען שהתינוק הוא בתת תזונה ולכן למענו עליה לאכול פעמיים ביום עוף.
    2. שאלתי הינה לגבי הילד בן השנתיים שמונעים ממנו בננות ופסטה שמאד אהב,
    האם ייתכן לצמצם את התזונה שלו ל 2 פירות בלבד? כמו כן אינו אוכל יותר ברנפלקס בארוחת הבוקר, אלא יוגורט ועגבניה, אשר הבנתי שכרגע אינו אוכל בבוקר, אלא בגן.
    למזלו, הגננות לא הוגבלו, ושינוי התזונה הוא בבית.
    3. התינוק, בעת ההנקה משמיעה קולות מוזרים, ולפעמים אף בוכה תוך כדי,
    ועלייתו במשקל היא קטנה, הבת שלי לא משתפת בכמה.
    אני גם חוששת למחסור ב B1 הנמצא בדגנים שנמנעו מהם. האם לחם שיפון מספק את הכמות היומית לאם לתינוק ולילד?
    רופאת הילדים המליצה להמשיך בהנקה ולא לתת תוספות.
    אשמח לשמוע את חוות דעתכן בנוגע לתזונה משונה זו .
    בברכה
    סבתא מודאגת

הוספת תגובה

• תזונה למיניקה נטולת קמח מלא - תגובה

תרצה שני
    06/05/2013

לגבי התזונה איני יכולה להתיחס, אם האמא של הילדה רוצה המלצה מסודרת שתגיע לדיאטנית.
    תינוקת שיונקת לא סביר שתסבול ממחסורים. לגבי מצב האם לא ניתן בפורום הנוכחי להתיחס, ממליצה להגיע דיאטנית לקבלת יעוץ מסודר מבל מקצוע מוסמך.
    ההמלצה על המשך הנקה מצויינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה