פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירות ים בגיל שנתיים
    טניה
    03/04/2013

שלום, בתי בת 2 בררנית באוכל, היא שוקלת רק 9 וקצת קילו.
    היא מאוד אוהבת שרימפסים וקלמרים, אני נותנת לה בארוחת ערב 4 ימים בשבוע. אני מתגנת בחמאה עם הרבה שום ובזיליקום.
    האם יש הגבלה על כמות פירות ים בגיל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירות ים בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• פירות ים בגיל שנתיים - תגובה

תרצה שני
    04/04/2013

טניה איתגרת אותי,
    בדקתי קצת בנושא, אם הילדה אינה מפתחת אלרגיות
    (ישנם ילדים המפתחים אלרגיות לפרות ים) אפשר להגישם לילדים בגיל זה .
    חשוב לבדוק שהשרימפס והקלמרי שאת נותנת אינם מכילים הרבה בכספית, נסי לבדוק מהחברה שממנה את קונה אם הם יכולים לתת לך פרטים. בדרך כלל ברכיכות אין כמויות גדולות של כספית, יחד עם זאת ממליצה לנסות ולגוון את האוכל של הקטנה במגוון מזונות נוסף שיכול להעשיר אותה קלורית. גשי לקבל יעוץ אצל דיאטנית ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות רבות
    יפעת44
    02/04/2013

התינוקת שלי בת חודש וחצי, אוכלת 90 מ'ל סימילק אדוונס פלוס. פולטת המון וגם לפעמים לא יוצא לה גרפס ,בהיותי אם בפעם הראשונה הדבר מתסכלני עד מאוד.בטיפת חלב אמרו לי לתת לה 60 מל', אך זו הכמות שניתנה לה בתינוקיה אי שם כאשר נולדה.
    נא תשובתכם. תודה יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות רבות

הוספת תגובה

• פליטות רבות - תגובה

ענת תבור
    02/04/2013

שלום יפעת, כדאי לבדוק באיזו מהירות את נותנת לתינוקת את תכולת הבקבוק. חשוב להקפיד על האכלה איטית, אפילו אם זה דורש בהתחלה המון סבלנות ומלווה במעט תסכול מצידך ומצד התינוקת. האכלה בבקבוק מלכתחילה היא מהירה מאוד יחסית להנקה ולכן התינוקות מתרגלים לאכול מהר ולעיתים נדמה לנו שהם זקוקים לכמות מזון גדולה מהנחוץ באמת. הפליטות יכולות אולי (לא בהכרח) להעיד על כך שהיא אוכלת יותר מדי בארוחה והעודף פשוט נפלט החוצה. אז בשלב ראשון כדאי להאט את קצב ההאכלה ולשים לב בדיוק מתי התינוקת מפסיקה ונחה, ברגעים אלה יש לאפשר לה את המנוחה ולא לעודד להמשיך לאכול. כדאי להשתמש בפיטמה עם זרימה איטית ואפילו לעשות הפסקות קטנות יזומות באמצע ההאכלה. לא ציינת גם מה ההתקדמות שלה מבחינת עליה בעקומות הגדילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל
    ליאת
    01/04/2013

בתי בת 3.5 חודשים והיא אוכל 120 ( מגיל חודש וחצי) עם פיטמה שלב 1.
    האם הכמות בסדר או קצת ?לפעמים היא אוכל כל 4 שעות או 3 שעות והיא לא בוכה לאכול אני רואה שהיא מתחילה למצוץ את המוצץ בקריזה אז אני מביאה לה לאכול.
    מתי אני צריכה להחליף לה שלב בפיטמה של הבקבוק?לוקח לה לסיים בקבוק ברבע שעה בערך.בגיל 3 חודשים היא שקלה 5.400

לקביעת תור
    סגירה
    כמות אוכל

הוספת תגובה

• כמות אוכל - תגובה

דפנה רון
    01/04/2013

ליאת שלום,

מה מעלה לך את השאלה "האם הכמות בסדר"?

באופן כללי,
    כל עוד הבת שלך ממשיכה לעלות במשקל על קו העקומה שלה, זה אומר שהיא מווסתת את האכילה שלה. כשתראי שהיא גומרת בקבוק של 120 והיא עוד לא לגמרי רגועה, תגדילי את הכמות.
    ממה שאת מתארת, נשמע שאת קשובה לסימני רעב שלה, שהם מציצה אינטנסיבית יותר של המוצץ (שבעצם דומה לפיטמת הבקבוק במובן מסוים) כשהיא רעבה.

באותו אופן, היי קשובה לקצב יניקה שלה. את יכולה להמשיך עם פיטמה שלב 1 עד שאת רואה קוצר סבלנות ואז לנסות לעבור לשלב 2, ולראות אם מתאים לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאוכלת יותר מידי
    נועה
    31/03/2013

שלום. ביתי בת השנה ו-8 שמנמונת. היא מסוגלת לאכול כמויות מאוד גדולות של אוכל (לחם, חביתה, דיסה, פירות, )וכמובן שמאז שגילתה מזו עוגיה כל היום מבקשת. אני מאוד מקפידה על תזונה בריאה מאוד בבית ומשתדלת כמעט לא לתת עוגיה, או פעם פעמיים בשבוע. כל מאכל שאנסה להגביל לה היא ישר צורחת ובוכה. גם כשהיא כבר מפוצצת. אוסיף שהיא שמנמנה כבר מגיל 3 חודשים. בקבוק כבר כמה חודשים מקבל אחד ב5 בבוקר.
    האם יש מקום להתערבות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאוכלת יותר מידי

הוספת תגובה

• ילדה שאוכלת יותר מידי - תגובה

תרצה שני
    02/04/2013

נועה שלום,
    אם את מגישה מזון בריא בבית הכולל הרבה ירקות אין להגביל את כמות האוכל. את יכולה לשים על השולחן כאשר אתם אוכלים כמות מוגבלת של פחמימות וכאשר היא נגמרת עבור כולם היא גם נגמרת עבור בתך. דאגי שתמיד יהיו מאכלים נוספים שניתן להוסיף מנה נוספת מהם כמו תבשילי ירקות, מרקים ועוד.
    אחת הדרכים הטובות הן לדאוג לפעילות במשך היום. נסי לצאת עם הילדה לגני שעשועים, לטיולים שלא על עגלה. להרבות בשתיית מים ופחות שוקו או חלב (אלא אם זה תחליף לארוחת ביניים).
    שמרי על מסגרת ארוחות וארוחות ביניים ליד השולחן, אני מאמינה שהדברים יסתדרו במשך הזמן.
    בהנאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זורק אוכל על הריצפה
    רוני
    30/03/2013

דיייי אני מיואשת לגמרי כבר וחייבת קצת עזרה
    או טיפים שיעזרו לי להתמודד עם זריקות האוכל...
    יש לי תאומים בני שנה וחודשים הם איתי בבית והולכים לגן בספטמבר
    כל ארוחת צהריים היא בלאגן אחד גדול שאחריו אני חייבת לנקות את הבית ואת הקירות
    הבת אוכלת יחסית בסדר וופחות זורקת את האוכל הבן פשווט מעיף את האוכל לכל כיוון
    וצוחק , אני בטוחה שהוא יודע שזה לא בסדר והוא הופך את זה למין קטע של צומי כזה
    (ככה לפחות לי זה ניראה..) יש פעמים שהוא אוכל ומה שלא בא לו הוא מעיף לכל כיוון
    מה לעשות איך להתמודד עם זה???
    חשוב לי לציין שעדין לא התחלתי ללמד אותם לאכול בכפית והם אוכלים עם הידיים
    לגבי האכלה עם כפית-איך להתחיל?
    תודה רבה וחג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה
    זורק אוכל על הריצפה

הוספת תגובה

• זורק אוכל על הריצפה - תגובה

תרצה שני
    31/03/2013

רוני שלום,
    זריקת האוכל היא חלק מהלימוד של ילדים לאכול. יתכן והבן שלך מגזים כי ראה את תגובתך.
    הדרך לצמצם זאת היא ע"י הנחת מעט אוכל, 2-3 חתיכות ממגן האוכל ולא יותר. כך שרק כשגומר את מה ששמת לו על המגש את מוסיפה עוד 2 חתיכות.
    לגבי האכלה בכפית, תני לו ליד את הכפית אפילו שהאוכל עצמו מכיל קוביות אותם אמור לקחת ביד. יתכן והכפית תעסיק יד אחת והוא יזרוק פחות אוכל. בהמשך קחי כפית ושימי עליה מעט אוכל והגישי לו את הידית כך שהוא יחזיק בידית ויכניס לפיו.
    לגבי הלכלוך שנוצר את יכולה לשים מתחת לכסאות האוכל עיתון, מפה חד פעמים או חתיכת ניילון גדולה לאיסוף הלכלוך.
    צלמי את האירועים הללו למזכרת, זהו שלב חולף.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למטרנה ותזונה בת שנה וחודשיים
    שרית
    30/03/2013

שלום,
    בתי בת שנה וחודשיים.מאז ומתמיד עשתה לנו בעיות באוכל. אני שואבת לה בקבוקים וזה האוכל היחידי שהיא מוכנה לאכול אצלנו.בגן היא אוכלת יפה פירות בבוקר+ירקות בצהריים, ומאז שהיא חוזרת הבייתה (ב 13:00)לא מוכנה לאכול כלום!!! חוץ מבקבוקים שאובים. בשישי ושבת היא לא מכניסה כלום לפה חוץ מבקבוק שאוב.ניסיתי ה כ ל.טחון/מרוסק, ניסיתי לתת לה פירות כמו שהם כמו בננה, אגס..אוכלת כמה ביסים ומסובבת את הראש. ניסינו מעדן, לחם, חביתה.אני מאוד רוצה להפסיק לשאוב/להניק, ובימים אלו "נלחמת" איתה על מטרנה.היא צורחת, בוכה ובשום אופן לא מוכנה לאכול ונרגעת רק כשאני נותנת לה בקבוק שאוב.אנחנו ממש מיואשים וממש קשה לנו ולא יודעים מה עוד לעשות.אני רוצה לציין שזו ילדה שנייה, וגם הילד הראשון היה בעייתי באוכל אבל לא ברמה כזו.ניסינו גם להעסיק אותה בצעצועים תוך כדי הארוחה (אנחנו יודעים שזה לא טוב..) אבל אפילו זה לא עוזר.היא פשוט מסובבת את הראש ובוכה.
    בבקשה תעזרו לנו...
    תודה

הוספת תגובה

• מקפיצה..תודה!

שרית
    31/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסית להוסיף לה כפית דייסת וניל של

רננה
    31/03/2013

מטרנה לבקבוק, אצלנו זה הדבר היחיד שעבד. מקסימום תכיני לה דייסה סמיכה בכפית עם מחית פרי, זה טעים להם, יכולה לנסות "גם וגם", בקשי ממטרנה דוגמיות לפני שאת קונה שקית ותראי אם טעים לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למטרנה ותזונה בת שנה וחודשיים - תגובה

דפנה רון
    01/04/2013

שרית שלום,

ראשית, אם את רוצה להפסיק להניק, את יכולה לתת לה פורמולה במקום. האם ניסית?

שנית, נשמע שכרגע יש מאבקי-כח סביב הבקבוק והאוכל, ולכן קודם כל חשוב לצאת מהמעגל הזה. כלומר - לתת לה בקבוק אם זה מה שהיא רוצה ולא לנסות לשכנע אותה לאכול מוצקים.
    יש תינוקות (בעיקר יונקים)- שעוברים לארוחות מוצקים שלמות בגיל מאוחר יותר, יש תינוקות שסביב יציאת השיניים מעדיפים בקבוק. כך שעד גיל שנתיים , תינוקות עדיין עשויים לרצות הרבה חלב. מצד שני צריך לשלול מצב של אנמיה או חסרים תזונתיים אחרים, ולברר שלא מדובר בדחיית מוצקים התנהגותית (העשויה לנבוע מטראומה או ממאבקי כוחות סביב האוכל).

מאחר ומדובר בילד שני שאתם מגדירים כ"בעייתי באוכל" אולי כדאי ללכת להתיעץ עם תזונאית ילדים.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון תינוקת בת שנה וחודש
    מ
    29/03/2013

תרצה,שלום רב!תודה רבה על תשובתך מלפני כמה שבועות,ופעלתי עפ"י עצתך(דברים שאמרה לי אח"כ גם האחות בטיפת חלב בחיסון של גיל שנה),אלא שמאז החיסון חלפו כמעט חודשיים וחוץ ממטרנה וחטיף בייבי ביס יומי היא לא מוכנה לאכול כלום למעט טעימות!למשל מעדן,כ-5 כפיות,רבע קציצה וכו'.ניסיתי כל דרך אפשרית והיא לא אוכלת.מדובר בילדה שלפני החיסון הכניסה כל דבר לפה ונהגה לאכול כמות מכובדת,כולל ירקות טריים ופירות.היום מכל דבר היא אוכלת קומץ.אני חוששת לבריאותה ולחסרים.במקביל לאחרונה רק בקעו לה 2 שיניים עליונות(התחתונות בגיל 8 חודשים) וזה מלווה כמובן בשלשולים יומיים.מה עלינו לעשות?להמשיך עם מטרנה כמעט כל היום? יצויין,שלרוב היא אינה מתעוררת בלילה למעט מקרים חריגים,כך שאני יודעת שהיא שבעה.היא ערנית ופעילה במשך היום.האם התיאבון עשוי לחזור?מבחינת המשקל היא מרזה למראית עין.בטיפת חלב הייתה באחוזון 90.המון תודה על הסיוע!חג שמח!

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון תינוקת בת שנה וחודש - תגובה

תרצה שני
    31/03/2013

מ שלום
    נסו לרדת לשתי ארוחות של מטרנה ביום. בשאר היום להציע אוכל יחד איתכם כאשר אתם אוכלים במקביל אליה. כך שהילדה תאכל מה שאתם אוכלים. השתדלו לא להציע תחליפים במקום הארוחות. באם נושא האוכל ממשיך להיות בעייה בקשו הפנייה לדיאטנית ילדים שתתן לכם הדרכה אישית מותאמת.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה ושלושה חודשים
    נטע
    28/03/2013

הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. עדיין יונק בזמנים קבועים (בוקר, צהריים וערב, ובלילה בין 1-3 פעמים תלוי כמה מתעורר).
    מעבר ליניקה - אוכל:
    בסביבות 7:30 פרוסה מרוחה בטחינה+פרוסות עגבניה+רצועות מלפפון
    בסביבות 10:30 (תלוי מתי התעורר משנת הבוקר) יוגורט ופרי
    בסביבות 12:00-12:30 ארוחת צהריים (זהיכול להיות אורז עם עדשים כתומות וקציצה, או עוף, מרק, שניצל וכו)
    כשקם משנ"צ פרי כלשהו
    וארוחת ערב ב 18:00 - פרוסת לחם+ חתיכה פשטידת תרד או ברוקולי או כרובית, סלט מעגבנייה ומלפפון, וגבינה\קוטג.
    אז מה הבעיה...? יש לי כמה שאלות
    איך אני יודעת כמותית כמה להגיד לו וכמה מספיק? לפעמים הוא טורף את הארוחה ולי זה ניראה המון אז אני לא מוסיפה - האם אני צריכה להוסיף? האם פרוסת לחם אחת בארוחה שבה הוא אוכל לחם זה מספיק? אם מסיים אותו להציע עוד חצי פרוסה למשל?
    הרבה פעמים הוא לא אוכל את ארוחת הביניים טוב או בכלל לא. את הפרי בבוקר הוא לא תמיד אוכל,ולפעמים הוא אוכל חצי יוגורט וזהו, ואז טורף את ארוחת הצהריים כי מורעב כבר. מה לעשות בנוגע לזה? מן הסתם כשהוא לא אוכל אין לי יותר מידי מה לעשות...
    הוא לא רזה. הוא דיי בדיוק כרגע מבחינת המשקל, אבל האכילה הבררנית לפעמים בשילוב השתוללות אין סופית כל היום - אני דואגת שהוא לא מקבל מספיק.
    אשמח לתשובות :-)

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנה ושלושה חודשים - תגובה

תרצה שני
    28/03/2013

נטע הי,
    נראה שהבן שלך בסך הכל אוכל מגוון ויפה. הכמויות שילד אוכל בארוחה משתנות בין ארוחה לארוחה ובין יום ליום. השינוי היחיד שאולי ניתן לעשות הוא להוסיף בבוקר ביצה, וגבינות מעבר לפרוסת הלחם. ובארוחת פרי הבאה להגיש לו רק פירות, כך שיגיע מספיק רעב לארוחת צהריים.
    מעבר לזה לא נראה שיש צורך בשינוי.
    אם את חוששת שאינו אוכל מגוון וכמויות מספיקות, פני לייעוץ של דיאטנית ילדים עם רישום תזונתי מה וכמה הוא אוכל במשך 4 ימים רצופים. כדי שתערוך לו אנמנזה תזונתית ותמליץ בהתאם.
    כל עוד הוא גודל בהתאם לעקומות הגדילה שלו, ממליצה להוריד ממנו לחץ. ילדים מרגישים כמה הם צריכים לאכול, וחשוב לכבד זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מזון
    איריס
    28/03/2013

שלום רב,
    הבן שלי בן 10 ימים וניזון כיום מסימילאק,60 CC בכל ארוחה, כל 3 שעות בערך.
    התחושה שלי שהוא נשאר רעב אחרי כל ארוחה.
    יתכן שצריך להעלות את המינון?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות מזון

הוספת תגובה

• כמות מזון - תגובה

תרצה שני
    29/03/2013

איריס הי,
    את יכולה להעלות את הכמות. אם יהיה רעב יאכל יותר. שימי לב לסימנים המעידים כי אכל מספיק, הסבת הראש, סגירת השפתיים, הפסקת המציצה מבקבוק לאורך זמן.
    במקביל שימי לב כמה זמן עד שהוא מבקש לאכול שוב לאחר ארוחה של 60 מ"ל. באם הוא מחזיק 3 שעות סימן שהכמות של 60 אכן מספיקה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה וסירוב לתחליפי חלב
    רותי
    27/03/2013

שלום רב!
    בני בן שנה וחודשיים. ינק עד עכשיו ולא אכל קודם תמ"ל. אוכל די מגוון במשך היום אך בכמויות קטנות ובלילה מתעורר הרבה לינוק. כעת אני נאלצת לגמול אותו מהנקה מסיבות שונות. התחלנו תהליך גמילה אך מתעוררים קשיים. הוא מסרב בתוקף לשתות תמ"ל. נראה שזה מאוד לא טעים לו. ניסיתי כבר כמה תרכובות(מטרנה,אופטימיל, סימילאק) והצעתי לו הרבה פעמים במשך החודש האחרון. כמה פעמים ביום ובזמנים שונים- הוא מסרב בתוקף וצורח עד כלות שרוצה לינוק. מסרב גם לחלב פרה קר או חם ואפילו לשוקו..
    שאלותיי:
    האם לנסות לתת תמ"ל בגיל הזה אף שמסרב בתוקף או שניתן להסתפק במה שאוכל במשך היום?
    האם לנסות לתת חלב שיבולת שועל או חלב שקדים?
    איך גומלים מהנקה במצב הזה?
    שוב, אני נאלצת לגמול אותו..
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה וסירוב לתחליפי חלב - תגובה

תרצה שני
    28/03/2013

בהחלט מובנת תגובתו של בן כאשר הוא נאלץ לוותר על מה שאהוב עליו ולהחליפו במשהו שאינו רגיל. חשבי כמה לנו המבוגרים קשה לשנות הרגלים. אחלק את תשובתי לשתיים.
    1. בלילה ניתן לנסות להפסיק להאכיל כלל ולמצוא דרכים אחרות להרגעה, זהו תהליך לא פשוט ללמד את הילד לחזור ולהרדם ללא עזרת הנקה. לכן קחו בחשבון שיקח כמה לילות שיהיו עם הרבה בכי מצידו, וסבלנות מצדכם עד שהו יבין שאינו מקבל הנקה. מומולץ שלפחות בהתחלה לא את תקומי אליו אלא אבא שלו, כיוון שהילד מכיר את הריך והמגע שלך ומצפה לקבל ממך הנקה.
    2. ניתן להמשיך לתת בקבוק או שתייה של משהו חליפי לפני השינה ובבוקר שמתעוררים. האפשרויות הן: תמ"ל, חלב פרה או משקה שקדים. משקה אורז או שיבולת שועל מכילים בעיקר סוכרים ולכן אינן מומלצים כתחליף להנקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאפים ותיאבון
    רננה
    24/03/2013

שלום וברכה ביתי בת השנתיים לוקחת באופן קבוע משאפים עקב אסתמה מולדת.
    רק לאחרונה התחלנו עם הטיפול המונע ומאז שמתי לב כי התיאבון שלה ירד בצורה דרסטית עד כדי כך שהיא כמעט ולא אוכלת. האם זאת תופעה מוכרת? ומה ניתן לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משאפים ותיאבון

הוספת תגובה

• משאפים ותיאבון - תגובה

תרצה שני
    28/03/2013

רננה שלום,
    עד כמה שידוע לי הטיפול המונע לאסטמה כולל משאפים המכילים כמויות קטנות של סטרואידים. בדרך כלל סטרואידים משפיעים על הגברת התיאבון ולא החלשתו.
    באם ההשפעה שאת תיארת ממשיכה, גשי להתיעץ עם רופא הילדים.
    רק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט רזה...
    גילי
    23/03/2013

שלום רב,

בני בן שנה ושמונה חודשים, נולד במשקל 2775, מתחילת המוצקים לא התלהב מאוכל, לא אכלן גדול אבל במשפחתון אוכל סביר. לא רוצה לשתות מטרנה, עדיין יונק רק לפני השינה.

הוא מאד רזה - משקלו 9.200, כבר מספר חודשים שלא עלה במשקל. לא מדדתי גובה לאחרונה אבל סביב 75 ס"מ.

בסך הכל הוא עליז, חכם, פעלתן, עשינו בדיקות דם, הברזל בסדר, שללנו צליאק, היינו אצל רופא, אמר שהכל נראה בסדר.

מה לעשות עוד? הוא כבר מתחת לאחוזון 3...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט רזה...

הוספת תגובה

• מפרטת מה אוכל...

גילי
    23/03/2013

בבוקר חצי יוגורט עם צ'יריוס לא מתוק, ומעט אגוזים טחונים.

בגן אוכל בתשע חצי כריך או לחם מטוגן.

בעשר פירות - אוהב מאד.

בצהריים ארוחת צהריים סבירה לגמרי - קציצה או עוף עם פסטה או אורז, מה שמכינים.

בשלוש כריך ואז מגיע הביתה, אני משתדלת שלא ינשנש ובערב אוכל ביום טוב פרוסת לחם מטוגן עם ביצה וחלב, או חצי כריך וקצת חביתה, מנסה להוסיף מעט אבוקדו, עגבניה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרטת מה אוכל... - תגובה

תרצה שני
    23/03/2013

גילי הי,
    חשוב לראות את הילד על העקומות לאורך זמן. מהנקודות שנתנת 0לידה ועכשיו) והצבתן על עקומות היונקים נראה שבנך נולד באחוזון 3 ושומר עליו.
    השינוי היחיד שהיתי עורכת בתפריט בהתאם למה שכתבת הוא להוריד את הלחם בערב ולאכול במקומו תחליף כמו דייסה על בסיס תמ"ל או חלב עם טחינה, או פשטידה עשירה או לביבות +ירקות,
    מעבר לזה נראה שאוכל כל צרכו. יש ילדים הגדלים מצויין על עקומה 3. לא סיפרת האם אתם ההורים גדולים פיזית? לנושא הגנטיקה ישנה השפעה מסויימת.
    באם נושא המשקל ימשיך להטריד אותך ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים להערכה תזונתית והמלצות מותאמות אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים לתינוקות. ממתי אפשר ואיזה סוג?
    אורית
    22/03/2013

הטם אפשר לתת קציצות דגים? מאיזה גיל?
    תודה

הוספת תגובה

• דגים לתינוקות. ממתי אפשר ואיזה סוג? - תגובה

תרצה שני
    22/03/2013

יערה בוקר טוב,
    ניתן לתת לילדים דגים מגיל 1/2 שנה. יחד עם זאת חשוב לשים לב שלא יהיו הידרות ועצמות קטנות. ובמקביל לתגובת הילד לאכילת הדג.
    לכן אני ממליצה להתחיל בכמות קטנה בשעות הבוקר, כך שאם תהיה איזה שהיא תגובה היא תתרחש בשעות הערות שלנו ולא בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתחילים
    יעל
    20/03/2013

בתי עוד מאט בת 4 חודשים אוכלת רק הנקה מתי אפשר להתחיל טעימות ומים ואם מה להתחיל
    תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מתחילים

הוספת תגובה

• מתי מתחילים - תגובה

תרצה שני
    20/03/2013

נילי שלום,
    בהתאם להנחיות החדשות מדצמבר 2012 של משרד הבריאות תחילת טעימות הועבר לגיל 1/2 שנה. עד אז המשיכי להניק. ניתן לתת בשלב זה כפית של דיסת סולת למען חשיפה לגלוטן מדי פעם. בסביבות גיל 1/2 שנה בהתאם למוכנות התינוקת, התחילי עם טעימות של מזונות שונים כל אחד סנפרד במשך 3 ימים לזיהוי אם יש תגובה אלרגית למזון מסויים.
    מים ניתנים כאשר המזון הטחון מחליף ארוחה. בכמויות קטנות בין הארוחות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים
    YASMIN
    20/03/2013

שלום רב! בתי עוד כמה ימים בת 6 חודשים. מגיל 5.5 חודשים היתחלתי עם טעימיות של פירות וירקות מאודים. עד עכש'ו עשיתי לה מחיות מדלעת, קישוא, גזר, אגס ותפוח. התחלתי מכפית 1 ועכש'ו היא אוכלת כבר 4-5 כפיות פעמיים בים. פעם 1 מנת ירקות ופעם שניה מנת פירות. יש לי כמה שאלות:
    1. באיזה גיל היא כבר צריכה לאכול מנה שלמה של הפירות וירקות ומה הכמות של המנה 1.
    2. כמה מיים אני צריכה לתת לה עכש'ו כש היא לוקחת רק כמה כפיות וכמה מיים אני אצטרך לתת לה כשהיא תוכל מנה שלמה?
    3. רציתי לתת לה בטטה, אבל כל הבטטות שקניתי היו עם הרבה סיבים, אז פחדתי לתת לה. מה עושים?
    4. אני רוצה לתת לה אבוקדו, כמה לתת?
    5. בהמשך לעבור למרקים עם המרקם יותר מימי או להמשיך עם מחיות? באיזה מרקם אני צריכה להגיש אוכל?
    6. מה עוד אני יכולה להציע לה בגיל הזה?
    תודה רבה, יסמין

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים - תגובה

דפנה רון
    20/03/2013

יסמין שלום,

1) הבת שלך תקבע לפי הקצב שלה, מתי הארוחה תחליף בקבוק, וזה לפי שתדלג על בקבוק, כי כבר תהיה שבעה מהמוצקים.
    2) הגישי לה בקבוק עם מים, לא בדיוק בזמן שהיא גם רעבה, כדי שלא תשתה במקום לאכול. כמה שהיא תרצה היא תשתה, ככה תדעי בערך איזו כמות למלא בבקבוק.
    3) באמת עדיף ירקות ושורשים לא סיביים. תקני את הירקות והשורשים הצעירים ביותר שאת מוצאת בעונה.
    4)תמעכי מעט אבוקדו והיא תקבע כמה.
    5) בינתיים תשארי במרקם מחיתי.
    6) את יכולה להציע לה ירקות שורש, דלעת ודלורית, ירקות ופירות חיים טריים מרוסקים, מרקי קטניות (אחרי השרייה של 24 שעות והחלפת מים פעמיים ביום), פירה מאפונה או מעדשים כתומות, חומוס בייתי, מחיות אגוזים ושקדים, מרק עם עוף מרוסק, מעט טחינה.

בהצלחה
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה