פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מיים
    נאדיה
    06/05/2013

לבת 8 חודשים שניזונה מהנקה ו קצת מוצקים כמה מיים צריך לשתות במשך היום וכמה זמן אפשר לשמר פירות מעוכים (בננה תפוח ואגס) מחוץ למקרר ובתוכו יש לציין שפירות אלה משחירות ברגע שמכינים אותם האם זה פוגע באיכות הפרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות מיים

הוספת תגובה

• מקפיצה

נאדיה
    07/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זוכרת שאני התחלתי עם המים

מיכל
    08/05/2013

ברגע שהיא התחילה ממש לאכול ארוחה ביום (זה היה בסביבות גיל 8 חודשים). אל תשכחי שגם בפירות וירקות יש נוזלים כך שאם היא לא ממש אוכלת היא מקבלת את הנוזלים מההנקה (וכפי שכתבו לך חשוב שאת תשתי המון). עד גיל שנה נתתי לה מים מורתחים ומגיל שנה בערך (עד היום) כבר התחלתי לתת את הבקבוקים הקטנים של מי עדן. אני באופן אישי לא ממליצה לך לשמור פירות מעוכים כי הם מאבדים מהויטמינים שלהם (ואת זה הסבתא אמרה :)) לדעתי תכיני כל פעם קצת ובמידה והיא תרצה עוד - תכיני עוד, ככה שלא תצטרכי לזרוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו 1.5 שלא אוכל בשר וירקות
    שירלי
    05/05/2013

שלום,
    כבר למעלה מחצי שנה שבני הפך למאוד בררן באוכל, רק שעכשיו זה החמיר.
    הפסיק עם ירקות ובשר לגמרי, לכן נותנת לו תוסף ברזל.

האם לתת מולטיויטמין?
    עדיין מניקה בבוקר ובערב, לא נותנת תמ״ל. האם צריך לתת תמ״ל ולהפסיק להניק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בו 1.5 שלא אוכל בשר וירקות

הוספת תגובה

• בו 1.5 שלא אוכל בשר וירקות - תגובה

תרצה שני
    05/05/2013

אורלי כמה שהבנתי ישנם כאן 3 נושאים שונים.
    1. בררנות האכילה של בנך, לגביה חשוב שתאכלו ארוחות מגוונות יחד איתו, ולא תעשו 'עניין' מאוכל. התמידו לתת אוכל בארוחות ולא להתפתות לנשנושים בין הארוחות שימלאו אותו. [כשאני מדברת על אורוחות זה כולל א. ביניים]. עוד טיפים יש בדף שלי.
    2. נושא ההנקה, ממליצה להמשיך להניק כמה שאת יכולה, לחלב אם תמיד יש העדפה על פני תמ"ל הוא מכיל את כל הויטמינים והמירלים ממך ועוד דברים שאין בתמ"ל.
    3. מתן מולטיויטמינים לילדים רק על פי אנמנזה תזונתית ובמסגרת הנוכחית אין אפשרות. את יכולה להגיע לדיאטנית ילדים לשם כך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים הפסיקה לאכול א.צהריים
    אולגה
    01/05/2013

שלום,
    התינוקת שלי בת 10 חודשים, מזה כחודש לא מוכנה לאכול ירקות, קטניות או בשר.
    ניסיתי בכל מיני וריאציות: טחון,חצי טחון, אוכל אצבעות וכלום לא עוזר.
    אני ממש מיואשת ומתוסכלת. היא מוכנה רק לאכול רק פירות ודייסה.
    אני טוחנת לה לתוך הפירות גם לחם, מכינה פירות עם שקדיה או טחינה.
    ניסיתי לעשות הפסקה של כמה ימים ולחזור לירקות אבל היא לא הייתה מוכנה לאכול.
    אני כן מצליחה להוסיף לה גזר חי טחון לפירות.

תודה מראש.

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים הפסיקה לאכול א.צהריים - תגובה

תרצה שני
    08/05/2013

בגיל 10 ח' ניתן בהחלט לעבור לאכילה של אוכל אצבעות, נסי גם את הפרות לתת בצורה שתאכל עצמעית, למשל מילון, אבטיח, שסק קלוף, אפרסק רך, בננה וכדומה.
    לגבי הארוחות המבושלות נסי להגי לה את האוכל קר, אולי תעדיף קציצות קרות, פסטה קרה? אם גם לזה מסרבת, אפשר לנסות לביבות שבהן את מכניסה מגוון ירקות בשילוב של ביצים/גבינתו/קיטניות מבושלות טחונות כמו עדשים.
    חשוב לנסות כמה פעמים ולא לאחר פעם אחת להרים ידיים. הושיבי אותה לאכול כאשר גם את אוכלת כך שיכולה לראות אותך ולקבל מודל חיקוי.
    עדכני איך את מתקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 9.5 חודשים
    אלה
    30/04/2013

שלום רב,
    בתי בת 9.5 חודשים. אוכלת שתי ארוחות מוצקים :מרק עוף / ירקות / כוסמת.
    ארוחה נוספת זה פרי. לאחרונה התחלתי לתת לה גם יוגורט ( ללא סוכר), לפעמים משלבת את זה עם פרי (לרוב בננה).
    האם ניתן לתת בשלב הזה כבר דייסת שיבולת שועל (בהכנה עצמית ולא של מטרנה),
    מה ניתן להוסיף לתוך הדייסה על מנת שתהיה לה קצת טעם.
    מה עוד ניתן לתת לתינוקת בגילה כארוחת ערב שעדיין אוכלת אוכל מרוסק?
    חוץ מזה עדיין יונקת (לא מוכנה לשתות תחליף חלב) ובנוסף שותה גם מים.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לבת 9.5 חודשים - תגובה

תרצה שני
    30/04/2013

אלה נסי להשאר עם ארוחת אחר הצהריים כמו שציינת יוגורט+פרי, אין צורך כרגע להוסיף דיסה. בארוחת ערב את יכולה לשלב ביצה, אבוקדו, טחינה, רסק עגבניות, גבינה.
    אגב זה הזמן להתחיל לעבור לאוכל אצבעות, התחילי עם מזונות שאת יכולה למעוך במזלג, עברי למזונות חתוכים קטן שהילדה יכולה לתפוס בין האצבעות והמשיכי במזונות גדולים יותר כמו חתיכת בננה, גזר מבושל וכדומה.
    בהצלחה ובהנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות

אלה
    01/05/2013

תודה רבה!

עם ביצה וגבינה לבנה לא כל כך הולך לנו בינתניים , לכן אני מחפשת משהו במקום.
    האם ניתן כבר לתת גם חלבון של ביצה?
    הייתי גם רוצה לדעת למה לא מומלץ להתחיל עם הדייסות (שיבולת שועל/ סולת / אורז) בגיל הזה? מתי כן מומלץ לתת דייסות?

תודה רבה ויום טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

תרצה שני
    01/05/2013

תחליף טוב לביצה יכולה להיות לביבה בכיוון פנקיק אך עם גבינה וביצים, הקטנה יכולה להחזיק לבד ולאכול ממנה..
    דיסות הן אפשרות כתחליף ללחם בכמות קטנה. אך כיוון שישנה מגמה שהילד ילמד לאכול עצמאי עדיף להגיש לו קוביות לחם עם טחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    רוני
    29/04/2013

שלום,
    יש לי תינוקת בת 10 חודשים. ילדה ראשונה.
    לאחרונה התחלתי למעוך לה את האוכל במזלג או לגרד בפומפיה במקום לטחון בבלנדר
    משום שהיא כבר לא רצתה לאכול את זה וגם הגיע הזמן להתקדם. אני מאוד חוששת מחנק ולא יודעת מה ניתן ולא ניתן לתת בגיל הזה.
    1. האם בגיל זה ניתן למעוך עדשים? אפונה? שעועית לבנה? האם זה לא מסוכן לתת בגלל המעטפת שיש לקיטניות אלו? לדוגמא על עדשים רשום סכנת חנק עד גיל 5.
    2. האם בגילה היא כבר יכולה להחזיק פרוסת לחם פרוס לבד עם ממרחים? או שעליי להאכיל אותה במידה ואני נותנת לה לחם?
    3. איזה ממרחים טובים לגיל הזה? מה אתן ממליצות?
    4. באיזה גיל כבר אין צורך למעוך אוכל כמו אורז, פתיתים, ספגטי וניתן לתת בצורתם הרגילה?
    5. אילו סוגי בשר ניתן לתת בגיל הזה ללא טחינה בבלנדר?
    6. אילו ירקות חשובים במיוחד? מאחר ובגיל הזה היא כבר אוכלת פחממה ובשר חשוב לי לדעת מה להוסיף.
    7. מה מסוכן לתת בגיל הזה? ממה להימנע?
    8. איך כדאי לחתוך אוכל? באיזה צורה הסיכוי להיחנק נמוך?
    תודה רבה רבה רבה!!!!!!!!
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תזונה - תגובה

תרצה שני
    29/04/2013

גיל 10 ח' הינו בהחלט גיל מתאים לאוכל אצבעות. התחילי עם אוכל חתוך לקוביות קטנות ובהמשך עברי לאוכל שניתן להחזיק ביד כמו גזר מבושל, פסטה, בננה, אבוקדו ואפילו כדור בשר. לגבי הקיטניות נסי את אלה הרכות יותר כמו העדשים הכתומות, מאש ועדשים ירקות. ניתן לתת לילד גם אפונת גינה או גרגרי חומוס (ממליצה להוריד את הקליפה השקופה). את מוזמנת לקבל את המדריך שלי לאוכל אצבעות דרך האתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חד' ירדה במשקל לאחוזון 3-5
    אלה
    28/04/2013

היינו היום בטיפת חלב ובתי בת 10 חודשים ירדה לאחוזון 3-5% במשקל. היא נולדה בלידה רגילה במשקל 3750 גרם. עד גיל חצי שנה הנקה מלאה בה ירדה לאחוזון 25-50% מגיל חצי שנה אוכלת מטרנה ואוכל מוצק. מאז שהפסקתי להניק יציאות שלה נהיו מרובות. כמעט תמיד אחרי ארוחה יש יציאה (לא שלשול). אוכלת כמות יפה של מוצקים ומטרנה שותה 120-200 מל. היום שוקלת 7320 גרם.
    בעלי רזה ואוכל הרבה.
    בטיפת חלב אמרו להוסיף דייסה למטרנה ולהוסיף שמן וחמאה לאוכל מוצק. האם אתם ממליצים להוסיף דברים שמנים לאוכל? או משהו אחר ממה שציינתי? והאם זה תקין 4-5 יציאות ביום?

הוספת תגובה

• בת 10 חד' ירדה במשקל לאחוזון 3-5 - תגובה

תרצה שני
    28/04/2013

אלה הנתונים שציינת שווים מעקב, האם ערכתם בדיקות דם בגיל 9 ח' לספירת דם? האם היה תקין?
    את יכולה להוסיף טחינה, שקדיה ואבוקדו להעשרה קלורית.
    באם את מודאגת ממליצה להגיע למעקב אצל דיאטנית ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חד' ירדה במשקל לאחוזון 3-5

אלה
    28/04/2013

לא עשינו בדיקת דם בגיל 9 חודשים. עושים אותה בגיל שנה, לא?
    את ממליצה ללכת לעשות בדיקת דם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חד' ירדה במשקל לאחוזון 3-5 - תגובה

תרצה שני
    28/04/2013

בהתאם להנחיות שיצאו לפני זמן קצר כל תינוק אמור לעבור ספירת דם בגיל 9 ח', אם לא עשיתם אני מניחה שתעשו בגיל שנה. אין מה לרוץ כרגע לערוך בדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צימוקים לבת שנה ושמונה חודשים
    נטע
    28/04/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה ושמונה חודשים, אוכלת יפה ומגוון, אוהבת מאד (מאד!) צימוקים, ומבקשת כל הזמן "קימוקים".

האם צריך להגביל את הכמות שנותנים לה? אני מרגישה שבזמן האחרון היא נהייתה יותר שמנמנה- זה קשור?

תודה!

הוספת תגובה

• צימוקים לבת שנה ושמונה חודשים - תגובה

תרצה שני
    30/04/2013

צימוקים מאד מתוקים וכיוון שכל ילד נולד עם הנטייה למתוק מובנת הבקשה של בתך. כמו כל המאכלים המתוקים חשוב להגביל אותם בכמות ומומלץ לצרף אותם לארוחה קטנה למשל ארוחת מנחה יחד עם יוגורט ופרי נוסף.
    שימי לב בגיל הצעיר צימוק עלול להגיע לצינור הנשימה במקום לצינור הבליעה, יש אפילו הממליצים לחכות עם הצימוקים לגילאים בוגרים יותר מסיבה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ברזל
    לידיה
    27/04/2013

בתי בת 4.5 חודשים ואני מניקה בלבד לפני כמה ימים התחילה לקחת ברזל, 3 טיפות ביום של טיפטיפות במקביל התחלתי לתת לה לנסות לטעום גזר ... חזרו לה הגזים ומשהו מציק לה היא לא ישנה טוב כל כך... בנוסף היא קצת מקורררת. האם כדאי להמשיך עם הטעימות? מה יכל לגרום לבעיה הברזל או הגזר? יתכן שזו אלרגיה?
    מה הכמות של ירק שכדאי לתת כשמתחילים? תדה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ברזל

הוספת תגובה

• נטילת ברזל - תגובה

דפנה רון
    29/04/2013

לידיה שלום,

הבת שלך בגיל שבו רק מתחילים עם טעימות. אם היא מראה רצון לאכול, מושיטה גוף וידיים בנסיון לאכול מהצלחת שלך או לתפוס אוכל מהיד שלך כשאת אוכלת, אז את יכולה להיענות לרצון שלה על-ידי נתינת 1-2 כפיות לטעימה.

כדי לדעת אם הברזל הוא זה שעושה את התופעות, את יכולה להפסיק ליום אחד את הטעימות ולראות אם עדיין יש גזים ושינה פחות טובה. כמובן ששינה פחות טובה יכולה להיות תוצאה של ההתקררות.

אחרי הנסיון שאני מציעה, אם את מגיעה למסקנה שהברזל הוא הגורם, אפשר לחשוב מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים
    עדי
    25/04/2013

כמה שאלות- בני בן שלושה חודשים, אני מניקה ומשלבת בקבוקים, לאחרונה התחלתי לתת אינפמיל נוטרימגן-
    1. ראיתי שניתן להוסיף תמצית וניל , כמה להוסיף?
    2.כמה תינוק בגיל זה אמור לאכול?
    3. האם ניתן לתת את הפורמולה הזו למרות שאין כרגע חשד לאלרגיה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים - תגובה

תרצה שני
    25/04/2013

כלנית לא ברור ממה שכתבת האם בנך מקבל נוטרמיגן או אנפמיל (2 תרכובות שונות). מה הסיבה שאתם נותנים לו את אלה ומי הפנה אותכם לשימוש בתרכובות אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחודשיים לא אוכלת
    סיון
    24/04/2013

שלום ,
    בתי כבת שנה וחודשיים ולא אוכלת את ארוחת הצהריים שאני/אחותי מכינות. לפעמים היא מנשנשת ורק ״טועמת״ כמה כפיות ולפעמים ממש לא פותחת את הפה.
    כמובן שאני נותנת לה לאכול שאני יודעת שהיא רעבה( אחרי 3 שעות מארוחת בוקר שכוללת נשנוש של סנדביץ עם גבינה או חביתה ומעדן, וגם לא תמיד היא אוכלת הכל)
    כמובן שאני מכינה אוכל שאני יודעת שהיא אוהבת כמו פתיתים, בורגול,אפונה וגזר וכנפיים אבל ממש קשה להאכיל אותה. תמיד אני נותנת איזשהו משחק ביד כדי שתתעסק איתו ויסיח את דעתה וכך אני מאכילה אותה. אני יודעת שזו לא השיטה הכי טובה אבל רק בדרך הזו היא אוכלת. כל פעם אני מנסה להמציא את הגלגל מחדש ולתת לה "משחק" אחר כמו שלט, תג עובד, בקבוק עם עט בפנים שיעשה רעש ועוד..זה מחזיק מס' דקות עד שאני צריכה לעבור למשחק אחר. ניסיתי גם בלי הרבה אטרקציות מסביב- לא ככ הולך, אלא אם כן היא מאוד מאוד רעבה ואני משתדלת לא להגיע איתה למצבים האלו (לדוג' פער של 6 שעות מהמטרנה בבוקר).
    עליי לציין שהיא יושבת בכיסא אוכל, אני נותנת לה להתנסות לבד ולאכול לבד. לרוב היא משחקת אבל כשבא לה שמה בפה. אני מראה לה שגם אני אוכלת ביחד איתה כדי שידרבן אותה אבל לא תמיד עוזר.
    עליי לציין שהמשקל שלה יחסית נמוך. בגיל שנה שקלה קרוב ל-9 ק"ג.

מה ניתן לעשות?
    משבוע הבא אני מכניסה אותה לגן ומאוד חוששת שבגלל שלא יצליחו להאכיל אותה יתנו לה רק מטרנה בבקבוק..

תודה על המענה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחודשיים לא אוכלת - תגובה

תרצה שני
    25/04/2013

סיוון הי,
    יתכן שדווקא הכניסה לגן כן תאפשר התקדמות בנושא האוכל. לרוב צוותי חינוך מנוסים בהאכלת ילדים. כמו כן ישנה השפעה של הסביבה של ילדים אחרים שאוכלים. סביבה זו פעמים רבות משפיעה על הילדים יותר מסביבת המבוגרים.
    לעצם הנושא של מיעוט האכילה. הכמות אותה הילד צורך שונה בין ילדים שונים, אם היא שומרת על האחוזון משקל שלה, גם אם הוא נמוך מלכתחילה, אין בעייה. אם ישנה בעייה של משקל מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים שתיתן לכם המלצות איך להעשיר את תזונת הילדה, ואיך להתנהל תזונתית בצורה מייטבית עבורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנ וחצי- פשוט לא אוכל...
    מיטל
    24/04/2013

ערב טוב,
    בני בן שנה וחצי, פשוט לא אוכל
    בבוקר אוכל בערך 50 מ"ל סימילאק (הנקתי עד גיל יחסית מאוחר והוא פשוט לא מתחבר לשום סוג של פורמולה), עוגיה קטנה והולך לגן
    בגן אוכל- הגננת אומרת שאוכל טוב. אין לי מידע שתומך או סותר.
    חוזר מהגן בארבע אוכל חצי כריך עם חומוס/ גבינה
    ארוחת ערב אני משתדלת לעשות ארוחה חמה: פתיתים עם קציצות, אורז עם עדשים, עוף, קלחי תירס וכד'... אוכל אולי ארבע כפיות (לא משנה מה מנת הבית באותו יום) ורוצה לרדת מהכסא. בלית ברירה אני מכינה לו אח"כ טוסט או ביצה מקושקשת, אוכל כמה ביסים. וזהו הולך לישון.
    הוא תמיד היה באחוזון 20 במשקל, בפעם אחרונה ירד לאחוזון 10 אבל גם היה חולה הרבה...
    אשמח לעצות לגבי התפריט.
    אני ממש אובדת עצות
    תודה!

הוספת תגובה

• ילד בן שנ וחצי- פשוט לא אוכל... - תגובה

דפנה רון
    25/04/2013

מיטל שלום,

לפני כמה זמן היתה השקילה האחרונה?
    באיזה אחוזון גובה הוא נמצא והאם גם שם יש שינוי?
    איזה סוג אוכל מקבל לאכול בגן ובאילו שעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מיטל
    02/05/2013

בגיל שנה וחצי שקל 10.5 ק"ג (לפני כחודש)
    בגן אוכלים ארוחת בוקר בשמונה וחצי (לחם עם גבינה, לחם מטוגן, ביצה קשה, סלט טונה- כל יום משהו אחר). אוחת צהריים ב 12.00- פתיתים+שניצל, קבב+אורז וכד'. תמיד יש גם סלט.
    אני מיום ליום אובדת עצות יותר ויותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגובה הוא שומר על העקומה שלו

מיטל
    02/05/2013

הוא באחוזון 25 מאז הלידה ועד היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגובה הוא שומר על העקומה שלו - תגובה

דפנה רון
    02/05/2013

מיטל,

מתי התחלת לדאוג מהאכילה שלו? האם מאז המחלה או לפני כן?
    מה הסימנים שלך לכך שלא אוכל מספיק?
    באיזה אחוזון משקל היה כשנולד? האם היתה ירידה באחוזון המשקל עוד לפני המחלה שהיה חולה בה לפני חודש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה+8 חודשים
    שרון
    24/04/2013

ביתי בת שנה+8 חודשים נמצאים באחוזון 97 ו 92 במשקל וגובה. עד לפני חודשיים שתתה 2 בקבוקי סימילק של 180 מ"ל בבוקר ובערב. לפני כחודשיים הורדתי לה את בקבוק הערב והוספתי בארוחת 4 או ערב קוטג/יוגורט/גבינה כ 100 ג"ר.
    בטיפת חלב אמרו לי שמשרד הבריאות מגדיר שיש לשתות כחצי ליטר חלב ביום, ללא קשר לדברי חלב עד גיל שנתיים. האם אכן? האם עלי להחזיר את בקבוק הערב?
    חשוב לציין שהקטנטונת אוכלת הכל.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה+8 חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה+8 חודשים - תגובה

דפנה רון
    25/04/2013

שרון שלום,

באופן כללי לוקח כשנתיים להבשלה מלאה של מערכת העיכול של התינוק ולכן ההמלצה היא להמשיך לתת חלב עד גיל שנתיים.
    כאם את צריכה לקחת בחשבון שיש שונות בין התינוקות. יש תינוקות שיהיו בשלים לעכל אוכל מלא בשלב מוקדם יותר, ואולי הבת שלך ביניהם. במקרה כזה אפשר לצמצם את כמות החלב כפי שעשית.
    אני משערת שהיתה לך סיבה לצמצם חלב. האם בגלל שראית שהיא אוכלת טוב וזקוקה פחות לחלב?
    במקביל תעקבי אחר המשקל ואחר היציאות. אם היא ממשיכה לעלות במשקל, ביציאות שלה לא נראה אוכל שאינו מעוכל ואין לה גזים מרובים, כנראה שהצמצום שעשית מתאים לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת 7 חודשים
    YASMIN
    24/04/2013

שלום רב. הבתי כבר היגיעה לגיל 7 חודשים. היא אוכלת בערך 6 פעמים ביום, 4 פעמים זה הנקה או פורמולה , פעם 1 - מנת פירות עם כף ממרח שקדיה, עד עכש'ו היא טעמה תפוח עץ, אגס, בננה ואבוקדו ועוד מנה 1 זה ירקות מרוסקות בבלנדר עם עוף/הודו. מה עוד אפשר לתת לה כדי להשעיר את התזונה שלה והאם אפשר לנסות כבר לתת אוכל במרקם אחר, לא מרוסק בבלנדר. אם כן הייתי רוצה לדעת מה לתת. תודה רבה.יסמין.

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת 7 חודשים - תגובה

תרצה שני
    25/04/2013

יסמין ניתן לגוון עם הירקות למשל להוסיף לפעמים סלק, כרובית, ברוקולי, או להוסיף מעט עדשים כתומות. את יכולה לנסות למעוך לה את האוכל במזלג ולראות איך היא מתמודדת איתו. גם בפירות ניתן לגוון, יש מגוון פרות קיץ כמו מילון, אבטיח ושסקים בעונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכלת
    אולגה
    24/04/2013

שלום רב,
    אני אתחיל מכך שבתי בת 5.5 חודשים כרונולוגי ו 4 מתוקן, ניזונה מתמל נוטרילון ללא הנקה.
    עד לפני 3 שבועות אפשר להגיד שהייתה אוכלת בסדר גמור. הכל התחיל מכל שרצינו להחליף לה לסימילאק כי חששנו מחוסר רכיב lcpufa בנוטרילון החשוב לפגים. כאשר החלפנו היא הפסיקה לאכול הייתה אוכלת בערךך 60 סיסי כל 4 שעות וגם זה בלחץ וכל הזמן הייתה בוכה (אוכלת כיום 180סיסיי), המשכנו עם סימילאק שבוע וחזרנו לנוטרילון. המעבר לא החה חלק והיא המשיכה להתנגד אבל לאט לאט חזרה לעצמה. עכשיו זה נהיה פשוט בלתי ניסבל! היא לא מסכימה לאכול בשום פני ואופן אלא אם היא נמצאת במצב שבו היא רוצה לישון ורק אז היא אוכלת! כל האכלה יכולה לקחת בערך שעה. וכל פעם צריך לנמנם אותה על הידיים כדי שתסכים לאכול וגם לא הכל! שלננו רגישות לחלב ואני כבר לא יודעת מה לעשות, אני נמצאת במצב מתסכל וזה מתבטא בלחץ כלפיה שזה בהחלט לא תורם! אציין שלא משנה מי מהאכיל אותה כך היא תמיד מתנהגת, גם אחרי 5.5 שעות זה כך. ניסינו להגדיל פער בין הארוחות ולחלופין לצמצם לפעמים מצליח ולפעמים לא. מה עושים? האם יכול להיות ריפלוקס סמוי??

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכלת

הוספת תגובה

• לא אוכלת - תגובה

דפנה רון
    25/04/2013

אולגה שלום,

מה שאתם עוברים נשמע מאד מתסכל. נשמע שהיה איזון והוא הופר, וחשוב להבין איך להחזירו. האיזון חשוב לבריאות אך גם בשביל לא לפתח בעיית אכילה.
    אני ממליצה ללכת לאיבחון ויעוץ תזונתי כדי לאתר את מקור להפרת האיזון, לראות אם יש חשד לרפלוקס, ולקבל הדרכה כיצד לחזור לאיזון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צימוקים לבת שנה ושמונה
    נטע
    24/04/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה ושמונה, אוכלת יפה ומגוון, אוהבת מאד (מאד!) צימוקים, ומבקשת כל הזמן "קימוקים".

האם צריך להגביל את הכמות שנותנים לה? אני מרגישה שבזמן האחרון היא נהייתה יותר שמנמנה- זה קשור?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    צימוקים לבת שנה ושמונה

הוספת תגובה

• צימוקים לבת שנה ושמונה - תגובה

דפנה רון
    28/04/2013

נטע שלום,

ענבים ואבטיח הם פרות שמכילים הרבה סוכר ואפשר לאכול מהם כמות גדולה. כך גם הצימוקים. אם יש לפעוטה שלך משיכה לפחמימות או נטייה לאכילה מעבר לשובע, יתכן שצימוקים יתרמו להשמנה.
    ההמלצה שלי היא לתת את הצימוקים כארוחת ביניים יחד עם עוד מאכל כמו ירקות או כדור שקדים/אגוזים טחונים. אם את מזהה שהיא רעבה תני לה קודם אוכל והשאירי את הצימוקים לאכילה בזמן שאין רעב גדול.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה