מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנהריקה21/08/2013
שלום רב
ביתי בת חצי שנה, נולדה באחוזון 95% (3.875 ק"ג) ושומרת על האחוזון הגבוה.
לאחרונה התחילה לאכול מרק עוף עם ירקות ואורז לארוחת צהריים, במקם בקבוק, ובקרוב תאכל ארוחת פירות בבוקר במקום בקבוק.
שאלתי הראשונה היא- מה נחשב ל"ארוחת פירות"? נניח, ביסקויט לתינוקות מעוך עם כמות השווה לפרי וחצי נחשב לארוחה שלמה?
שאלה נוספת היא, מה נחוץ ומה מיותר לתזונה של ילדה גדולה מבחינת משקל. בקרוב ביתי תיכנס למסגרת של מעון. נותנים שם בבוקר פירות טחונים+ טחינה+ ביסקויט. בצהריים מרק עוף עם אטריות/ לחם/ אורז ובארבע דייסת שיבולת שועל עם סילאן.
זה נשמע לי המון תוספות מיותרות לילדה שהיא מימלא גדולה פיזית..
האם אני צודקת? אשמח להתייחסות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד בקשר למרק...
ריקה21/08/2013כל אחד מכין אחרת והבנתי שזה יכול לשנות..
אני מכינה לה מרק לפי הוראות של טיפת חלב: ירקות- בצל, קישוא, דלעת, גזר ופטרוזיליה ושמיר שאני לא טוחנת. מוסיפה לה בטטה ותפו"א, קצת הודו וחופן אורז. אני טוחנת הכל ונותנת לה מנה ואח"כ מציעה לה מים. ככה אמרו לי בטיפת חלב...
היום הרופאה הרימה גבה ואמרה לי שזה ממש לא נחוץ גם תפוא, גם בטטה וגם אורז.. אבל מה זה משנה בעצם אם בסופו של דבר אוכלת את אותה הכמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לחדד בקשר למרק... - תגובה
תרצה שני25/08/2013ריקה שלום,
כמות האוכל נקבעת ע"י התינוק בהתאם ליכולת האכילה שלו ולדרגת הרעב. זהו תהליך הדרגתי שבו בהתחלה משלימים את הארוחה עם הנקה/תמ"ל בהדרגה עולה כמות האוכל הטחון ויורדת כמות ההשלמה עד שאין לה דרישה כלל.
לגבי הארוחות עצמן: במרק צריך יחס מסוים בין כמות החלבון שמקורו בבשר/עוף לבין כמות הירקות, והפחמימות, אין צורך בכמה מקורות פחמימות זה מעמיס הרבה פחמימות על המנה. ניתן כל פעם להכניס מקור פחמימות שונה (אורז, פסטה, תפו"א, בטטה או קוסקוס) ובכך גם לשנות את טעם המרק.
ממליצה להוריד את הפתיבר מארוחת הפרי, בפרות יש מספיק פחמימות והשילוב עם טחינה מעשיר מספיק את הארוחה.
אחר הצהריים עדיף לתת בקבוק תמ"ל ללא דיסה, הדיסה מאד מנפחת את הילד ואינה דרושה לבתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשjenny20/08/2013
שלום ,
התינוקת שלי בת חודש אוכלת לרוב חלב אם שאוב והשלמה של מטרנה )יחסית מעט מאוד מטרנה).
יש לה יציאות מאוד סמיכות , לא גושים אבל משחתי מאוד כמעט ללא נוזלים, וניכר שכואב לה להוציא החוצה (היא מאדימה ומתאמצת וצורחת מכאבים(.
בנוסך, עושה קקי רק פעם בכמה ימים וסובלת מאוד.
האם יש מקום לדאגה? איך יודעים שלא מדובר ברגישות ללקטוז? איך מקלים עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש - תגובה
דפנה רון20/08/2013jenny שלום,
בשלב ראשון:
1) תוודאי שאת שותה מספיק (ראי לפי צבע שתן ויובש בשפתיים, נטייה לכאב ראש כשמתחיל החום...) ותאכלי תפריט עשיר בפירות וירקות (חצי מהצלחת ירקות בארוחות עיקריות- חיים ו/או מבשולים).
2) נסי אחת מהפורמולות - מטרה אקסטרא קר קומפורט, או נוטרילון.
שלב שני:
כשמדובר ברגישות ללקטוז אז היא יכולה לסבול מגזים, שלשולים ואי-נוחות.
אם החלפת הפורמולות שהצעתי לא מקלה, נסי סימילאק ג'נטל.
אם אין שיפור, תחזרי להתייעץ
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני נותנת לקטנה שלי מטרנה אקסטרה
shila20/08/2013קר ומצטרפת להמלצה וגם, חשוב מאד שתשתי הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני תשעה חודשיםנטע18/08/2013
בן ובת.
עד לפני כחודש הן היציאות והן השינה בלילה היו ללא בעיות.
לפני כחודש החל הצל שניהם קקי בצורת גללים מספר פעמיים ביום,
והבת החלה להתעורר בין פעם לפעמיים בלילה לאכול באופן קבוע.
שניהם ניזונים ממטרנה אקסרטא קר שלושה בקבוקים ביום (פעמיים 180 ולפני השינה
210, לא מוכנים יותר), אוכלים מוצקים ירק ופרי עם תוספות שונות, שקדיה, טחינה וכו.
שאלותיי:
מה יכול לגרום לבת להתעורר מספר פעמיים בלילה ודבר אינו עוזר אלא בקבוק?
ניסינו להוסיף דייסה ולא עזר. במהלך היום נראה כי אוכלת בהחלט יפה.
בנוסף, מה עושים עם קקי הגללים הזה שלפי דברי הרופאה מראה על עצירות?
האם בננה יכולה להיות בעייתית או כל רעיון אחר?
שותים מים ומדי פעם כפית שמן זית עם האבוקדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני תשעה חודשים - תגובה
תרצה שני18/08/2013נטע הי,
קשה לדעת מה הגורם לשינוי ביציאות. אתן לך מספר רעיונות שיכולים לעודד את היציאות.
בארוחת מנחה גרדי עגבניות על פומפייה, הוסיפי כפית שמן זית ושלבי עם גבינה או ביצה קשה מגורדת.
אפשרות נוספת היא במקרה והתחלת מוצרי חלב לנסות להוריד את הגבינות והיוגורטים למשך שבועיים שלושה ולראות אם יש שיפור.
נסי להוריד את הבננה מהפרות והשתמשי בהרבה פרות קיץ.
הקפידי על שתיית מיים.
לגבי ההתעוררויות בלילה של הילדה. ילדים שונים ומשתנים כל הזמן, יכול להיות שיש לה צורך כרגע לאכול בלילה. בהמשך כאשר תגדל נסו להוריד את הבקבוק בלילה וללמד אותה להרדם לבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטוזים +גמדים לבן 10 חודשיםאנה14/08/2013
שלום רב,
האם זה בסדר לתת כל יום לתינוק יוגורט של שטוזים או גמדים?
בגן הם מביאים לו כל יום מעדן וניל של דני , לדעתי זה מיותר ,ואני חושבת להגיד להם להפסיק עם זה .
ושאלה נוספת , התינוק לא שותה מים בכלל בשום צורה , ניסיתי לתת לו מכוס אך הוא יורק את זה חזרה , כמה פעמים שהוא היה חולה אז הייתי מכינה לו תה עם קצת סוכר כדאי להכניס לו קצת נוזלים .אבל מה לעשות עכשיו ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטוזים +גמדים לבן 10 חודשים - תגובה
תרצה שני14/08/2013אנה עדיף לתת יוגורט ללא המתקה.
לגבי השתייה חשוב להמשיך לחשוף, יש ילדים שאוהבים לשתות עם קשית ניתן לנסות או מבקבוקים קטנים של מים מינרלים, אפשר לתת לו לשחק עם כוס באמבטייה או אפילו במשחקים שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,עזרת לי מאוד
אנה14/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,עזרת לי מאוד - תגובה
תרצה שני14/08/2013בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמתאנה14/08/2013
וחשוב לי לציין , שהיציאות שלו מאוד מרובות,ויש לי חששות שזה לא בסדר
הוא יוצא בבוקר ,לאחר ארוחה של תחליף שוב ,אחרי שנת צהריים , ובערב לפחות פעמיים
קורה שזה עד 7 ביום , ושזה לא שלשול ,אלא יציאות של אוכל מוצק , הרגשה שכל מה שהוא אוכל יוצא, האם האוכל מתעכל?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת - תגובה
תרצה שני14/08/2013באופן כללי ילד בגיל זה צריך להתחיל לאכול לבד אוכל אצבעות. המעיכה של האוכל והיריקה שלו זאת חלק מתהליך ההכרות עם האוכל ולכן לא להתרגש מכך.
כיוון שיש כאן שילוב של יציאות מרובות עם בעייה קלה בהאכלה ממליצה לך להגיע לדיאטנית ילדים בקופה וכן לברור נושא היציאות עם רופא הילדים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב ותחליף מפורק לבת 5 חודשהודיה13/08/2013
ביתי בת 5 חודשים עד לפני שבועיים בהנקה מלאה. נתתי לה מטרנה ואחרי 5 ימים היא החלה לפתח פריחה. בנסיון נוסף היא הקיאה ושלשלה הרופאה המליצה לעבור לנוטרליון פיפטי גוניור. הבעיה שהבת שלי לא מוכנה לאכול את זה.זה ממש לא טעים לה. האם כדאי לעבור לצמחי? החלב שלי ממש דל ולכן אנחנו עוברים לתמל. המליצו לי להוסיף סוכר ענבים זה בריא?
היא ממש לא רגועה בימים אלה ואני חוששת שזה בגלל שהיא רעבה.
מה עלי לעשות היא גם ככה עולה ממש מעט במשקל (300 גרם בחודש) היא כרגע שוקלת 5.4 והיא באחוזון 4.
תודה
אמא מודאגת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב ותחליף מפורק לבת 5 חודש - תגובה
תרצה שני14/08/2013הודייה שלום,
מעבר בין סוגי התמ"ל בעיקר מעבר לתמ"ל צמחי מחייב המלצה של רופא הילדים שלכם.
בשלב ראשון הייתי מנסה לאכול טוב ולשתות הרבה כדי להמשיך להניק כמה שיותר, יתכן שבמהלך השבוע הראשון זה ידרוש יותר זמן בהנקות וסבלנות עד שהגוף ייצר כמות גדולה יותר של חלב. ניתן להעזר ביועצות ההנקה שקיימות בקופות החולים השונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאוכל מוצק - תינוקת בת 9 חוד'יעל12/08/2013
שלום,
בתי בת 9 חודשיים, ומסרבת לאכול מזון מוצק. בין אם מדובר בפירות או בין אם מדובר במרק ירקות או כל דבר רך אחר. ביום טוב היא אוכלת כמה כפיות בודדות של מרק או פירות וברוב הזמן אינה אוכלת כלל מזון מוצק וניזונה רק מסימלאק.
לאחרונה עברה שקילה בטיפת חלב ונאמר לי כי עלתה רק קילו מאז השקילה האחרונה של גיל 3 חודשיים(8 ק"ג).
אני מנסה לגוון לה את המזון כמה שאפשר, אך הסירוב עוד מתרחש הרבה לפני שהיא טועמת את המזון.
אני קצת אובדת עצות, אודה לעזרתך.
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לאוכל מוצק - תינוקת בת 9 חוד' - תגובה
תרצה שני14/08/2013יעל שלום,
קצת קשה לחוות דעה מבלי לראות את הילדה ולבדוק גורמים נוספים. האם ניסית לתת לה אוכל אצבעות? כלומר אוכל שהיא מחזיקה לבד ביד ומאכילה את עצמה כאשר היא יושבת בכיסא האוכל.
האם הסרוב הזה קיים רק בבית או גם בגן במידה והיא נמצאת בגן?
ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים לייעוץ יותר ממוקד ומותאם אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל14/08/2013שלום תרצה,
בהחלט ניסיתי לתת לה אוכל אצבעות, וגם אותו היא מתקשה לאכול. היא לוקחת ביס או שניים, מעוותת את הפנים כלא מרוצה ומוציאה אותו החוצה. לפעמים יש לי תחושה שהיא פשוט לא יודעת לאכול עדיין לבד, האם ייתכן? היא מחזיקה למשל חטיף אורז, אך במקום למצוץ אותו לאט לאט, היא שוברת אותו והכל נופל לה..
היא נכנסת בעוד חודש לגן, לכן חשוב לי להקנות לה כבר הרגלים מהבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
תרצה שני14/08/2013יעל נראה שהיא זקוקה להמשך חשיפה, מבחינת נורמות היא עדין במסגרת הנורמה.
אם היא מכניסה לפה שלה משחקים היא גם תכניס בסופו של דבר את האוכל, קחי בחשבון שזהו משהו חדש לגמרי עבורה.
את יכולה לנסות להאכיל אותה באוכל שהוא מעוך ולא מרוסק דק כדי להרגיל אותה למרקמים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושמונה חודשים ורזה מאודשירה12/08/2013
בתי בת שנה ושמונה חודשים..היא גבוהה מעל לממוצע ושוקלת רק 10 קילו (עם בגדים וחיתול)..תוכלו לייעץ לי מה לתת לה לאכול על מנת שתשמין קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושמונה חודשים ורזה מאוד - תגובה
תרצה שני14/08/2013שירה הי,
השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך האם היא ירדה בעקומות או שתמיד היתה רזה? יש ילדים שגודלים טוב כאשר הם תמיד רזים ואוכלים מגוון.
אם ישנה בעיה של מגוון האוכל או שבירת עקומות המשקל מטה מומלץ להתייעץ עם דיאטנית ילדים שתוכל להדריך אותכם אישית איך להתקדם בהתאם להרגלים של הילדה והבית שלכם.
העשרה קלורית ניתן לערוך ע"י הוספת טחינה, אבוקדו ושמן זית למאכלים שהיא אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתרצהrot04/08/2013
שלום.קיבלתי את הרשימה של אוכל אצבעות ובצלחת.תודה.
הבן שלי בן שנה וחודש ככל הנראה מוציא שיניים ואין לו תאבון.
הוא עדיין יונק ובשבועיים האחרונים היה גם חולה עם נזלת שיעול וחום.
הבעיה שלא רוצה לשבת כל כך בכסא לאכול .
נתתמו לו ארוחת בוקר בגינה לאחרונה...
ארוחת ערב יושב עימנו ואוכל פסטה או חביתה אבודקו מלפפון
שהיה בן 9-10 חודשים נתנו לו שייק פירות בצלחת ומאוד אהב אבל שאני מנסה לתת חתיכות פירות העונה מוציא ולא מסכים....
הוא בסך הכל פעתלן ושוקל 9.5אומנם מאט רזה -אבל גם אבא ואימא רזים :)
מה את ממליצה..אימא שלי אומרת לתת לילד מה שאוהב ולנסות שוב ושוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתרצה - תגובה
תרצה שני04/08/2013שלבי בארוחות לפעמים חתיכות פירות (כשאת יושבת ואוכלת יחד איתו) ומדי פעם אפשר לתת גם שייק פירות. מעבר לאוכל מוצק הוא הדרגתי, המרקמים שונים, והצורך ללעוס היא מיומנות הדורשת הרבה תרגול.
השתדלו כאשר ירגיש טוב לחזור למסגרת ארוחות ליד השולחן, כאשר הוא בכסא שלו ואת יושבת לידו ואוכלים ביחד. את (או מבוגרים אחרים שיושבים איתו) משמשת עבורו מודל לחיקוי, כאשר יראה איך אתם אוכלים ונהנים, הסיכוי שינסה גם הוא לאכול גדל.
עדכני איך התקדמתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשהיעל31/07/2013
שלום,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים.
תזונה משולבת-אוכלת בקבוקים (סימילק) ואוכל רגיל
(אוכלת הכל-עוף,ירקות,פירות,קטניות,מוצרי חלב, דברי לחם).
בחודשים האחרונים סובלת מ:
-עצירות =לעיתים ללא יציאות במשך כל היום.
-יציאות גדולות וקשות מאוד = מעין כדורים בגודל של כדור טניס (!!!).
היציאה מלווה בבכי עז וסבל.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי כיצד ניתן להקל עליה.
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות קשה - תגובה
ענת תבור03/08/2013שלום יעל, קודם כל הייתי מתחילה במתן תרופה להקלה על המצב הקיים. לצורך כך את יכולה לגשת לרופא/ת הילדים. שנית, חשוב להבין מהי הסיבה לעצירות. לכך יכולות להיות סיבות שונות וביניהן רגישות למזון מסויים, מחסור בנוזלים או בסיבים תזונתיים. אני יכולה למשל להגיד לך שמוצרי קמח לבן או אורז יכולים לגרום לרגישים לכך לעצירות, אבל הרגישות מאוד אינדיבידואלית ולכן אי אפשר לדעת מראש. חשוב מאוד לבדוק היטב ולעומק את התפריט, הרגלי האכילה ואף את ההתנהגות. אני ממליצה לך בחום לגשת בדחיפות לרופא ילדים ורצוי גם לגסטרו-אנטרולוג של ילדים ולדיאטנית ילדים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיות מטרנה שזיפים, עגבניה מרוסקת
מור14/08/2013כף שמן קנולה לבקבוק או אבקת נורמלקס (קונים בבית מרקחת בלי מרשם). רפואה שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת לאכולשרון30/07/2013
יש לי בעיה...הקטנה שלי בת 8 חודשים לא אוהבת לאכול בבוקר היא לא רוצה את המטרנה , בשמונה אוכלת מעדן באחת עשרה עושה טובות שאוכלת מספר כפיות מהפירות ב13:00 אוכלת את הירקות לפעמים גם שם עושה הצגות בארבע אוכלת 100 מ"ל מטרנה שאני חוזרת מהעבודה אני נותנת לה עוד משהו קטן לאכול (מעדן או ביצה וגבינה-לא מתלהבת ) ולפני השינה 150 מ"ל מטרנה ב23:00 שוב 150 מ"ל ולפעמים בלילה מתעוררת לעוד בקבוק לא תמיד....זה מספיק? יש לי סיבה לדאגה?
הבנתי שבין הארוחותצריכה השלמות של מטרנה ואיןןןןןן סיכוי שהיא רוצה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תזונה לתינוק בן 5.5 וחצימיקה23/07/2013
שלום,
יש לי תינוק בן 5.5 חודשים ועד כה שילבתי הנקה+תמ"ל. כעת הוא אוכל כמעט 100% תמ"ל ובקלות (הדמעות של הפסקת ההנקה הן רק שלי..). הוא אוכל 180 כל 4 שעות. עד עכשיו, בימים חמים או בעת כאב (למשל אחרי חיסון), הייתי מניקה אותו לכמה דק' והיה נרגע. כעת איני יודעת איך להתנהל, האם לתת לו מים בין הארוחות (עד היום לא טעם מים בלבד)? איך אדע שהוא שבע? מה לגבי מוצקים (אנחנו בשלב טעימות- 2 כפיות בערך כל יום).
המון תודה,
אמא בגמילה מהנקה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן 5.5 וחצי - תגובה
תרצה שני24/07/2013מיכל בוקר טוב,
התינוק שבע כאשר הוא אינו רוצה יותר לאכול, כלומר סוגר את הפה או מסב את הראש.
אם את מעוניינת להמשיך להניק ניתן לחזור ולהניק אותו כאשר הוא רעב, גם אם בהתחלה ההנקה אינה ממלאה כמות של ארוחה חכי עד לפעם הבאה שהוא מבקש לאכול גם אם זה לאחר שעה ואז האכילי בתמ"ל. בהדרגה תעלה כמות החלב, ככל שתניקי יותר.
בגיל 1/2 שניה העלי בהדרגה את כמות האוכל הטחון עד למצב שהוא יחליף ארוחה שלמה. בשלב זה גם מוסיפים מים, בלי לחץ על כמות זה עדין שלב שבו הילד מתרגל ומכיר את המים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מרקגלי21/07/2013
שלום,
בני בן כמעט 7 חודשים. מגיל 4 חודשים התחלתי לתת לו טעימות, אותם אכל בשמחה גם פירות גם ירקות. כיום אוכל מנה יפה של פירות עם טחינה וסילאן, אבל מסרב לאכול את המרק וניסיתי כל מיני שילובים. הוא שוקל 8 ק"ג(גובה 73 ס"מ כך שרזה ביחס לגובה). האם כדאי בינתיים להפסיק עם המרק, אולי לתת משהו אחר במקום או לנסות לחזור לירקות בלבד ללא הבשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן מרק - תגובה
דפנה רון22/07/2013שלום גלי,
שאלות-
מה את שמה במרק ובאיזה יחס כל אחד מהמרכיבים?
איך נראה סדר היום שלו מבחינת ארוחות - מה וכמה?
האם הוא מקבל הנקה/בקבוק כמה שרוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מרק
גלי22/07/2013שלום דפנה,
במרק אני שמה ירקות שונים כמו דלעת, קישוא, בטטה בתוספת בשר עוף או הודו אדום, לפעמים בתוספת פחממה, למשל אורז ועשבי תיבול.
סדר ארוחות:
כחצי שעה לאחר שמתעורר, בסביבות 8:00 מקבל בקבוק 180cc
10:00- פירות
12:00 - בקבוק 180cc (לפני השינה, עייף מדי מכדי להאכיל אותו במרק)
15:00 - מרק אותו בד"כ לא אוכל בכלל, מקסימום 3-4 כפיות ומקבל השלמה של בקבוק.
התמ"ל הוא נוטרילון אר בגלל ריפלוקס, שוקלים לנסות בקרוב מעבר לתמ"ל רגיל כי נראה שהריפלוקס נרגע.
בזמן האחרון מקבל בקבוק בלילה, לאחר שהיו כבר תקופות שישן לילה רצוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מרק
גלי22/07/2013וכמובן שכחתי בקבוק לפני השינה של 210cc
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מרק - תגובה
דפנה רון23/07/2013בין 15:00 עד לפני השינה הוא אוכל? (מתי הולך לישון?)
לגבי המרק, יכול להיות שעוד לא בשל לעכל אותו טוב ויכול להיות שלא טעים לו.
הנה מה שאני מציעה לעשות,
חשוב שיצטרף אליך/ם לארוחות, ותוכלי לתת לו טעימות ממגוון האוכל שאתם אוכלים בצורה מרוסקת/מעוכה. כך תוכלי לגלות מה הן ההעדפות שלו (נכון לעכשיו- כי הן הרי משתנות כל הזמן בגיל הזה, לפי צורכי הגוף).
גם אם הוא לא בוחר להחליף עוד ארוחה עדיין זה בסדר גמור, זה עדיין גיל שתזונת התינוק מבוססת יותר על פורמולה/הנקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה הדרגתית מהנקהלילך19/07/2013
היי,
בני בן 11 חודשים כמעט,
יונק מהשד בלי לאכול תמ"ל מבקבוק.
אוכל במשך היום גם מוצקים אך מעט מאוד,
היינו בייעוץ רפואי עקב משקל שירד ואמרו שעלי להפסיק להניקו ולשלב יותר אוכל מוצק במקום.
אני לא כל כך יודעת איך לבצע את זה כיוון שיש לו דרישה במשך היום לציצי ואני מניקה אותו גם בלילה כשמתעורר וקשה לי לסרב לו כשדורש.
איך עושים את זה?
אני גם לא מעוניינת להפסיק לגמרי את ההנקה.
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה הדרגתית מהנקה - תגובה
תרצה שני19/07/2013לילך האם נמצא איתך כל היום? מה קורה כשהילד רחוק ממך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
לילך20/07/2013נמצא איתי כל היום,לא נמצא כמעט בכלל רחוק ממני,אולי לרבע שעה ,חצי שעה פה ושם
אבל כל הזמן אפשר לומר איתי.
אני אם יחידנית ומי שעוד נמצאים איתו הם הוריי אבל אינם מטפלים בו - מבוגרים מאוד כבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
תרצה שני20/07/2013לילך בשלב ראשון את צריכה להיות משוכנעת שנכון לילד שלך לאכול יותר מוצק ופחות לינוק. כשאת משוכנעת קל לך יותר לעמוד מול הרצון שלו. במידה מסויימת זו התנהלות שתפגשי בה עוד הרבה במהלך הגדילה של הילד.
הוא מבחינתו מעדיף את מה שמכיר וקל לו. ואת צריכה לזמן לו את מה שמתאים לגילו ועוזר להתפתחות שלו.
ללמוד לאכול מוצק זהו תהליך הדורש תרגול ומיומנות, ולכן דורש סבלנו מהילד וגם מההורה.
בשלב ראשון החליטי שעה מסוימת שבה את מניקה למשל בבוקר, ובפעם הבאה שהילד רעב האכילי אוכל מוצק כמו פירות, ילד בגיל של 11 ח' יכול לאכול לבד קוביות של פרות רכים. הושיבי אותו בכסא והגישי לו את האוכל. במקביל הציעי לו מים לאחר הארוחה. גם אם הוא מבקש לינוק אל תאפשרי לו אלא עד הארוחה הבאה לאחר שעתיים-שלוש. בהמשך שוב צרי ארוחת מוצקים של עוף/בשר/הודו, ירקות, ותוספות.
הימים הראשונים יהיו יותר בעיתיים עם בכי מרובה יותר והיי מוכנה לך. אך אם את תחליטי על שעות שאת מניקה ובהדרגה תפחיתי את מספרן עד 2-3 ביום, תגיעו גם לזה.
יש לשער שההנקה משמשת לילד גם דרך להרגע, נסי למצוא דרכים אחרות להרגיעו ע"י מוצץ, טיול ועוד.
בהצלחה, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמכת אוכל לתינוק הובל מריפלוקס סמורותם17/07/2013
שלום רב,
התינוק של בן חודשיים סובל מריפלוקס סמוי, אוכל היום נוטרילון AR, יש דווקא הרבה יציאות אבל הילד כל הזמן באי שקט, מתפתל מכאבי בטן ובוכה הרבה
האם ניתן לעבור לסימילאק רגיל או מטרנה ולהסמיך עם דייסת קונפלור?
כי רשום על הדייסת קורנפלור שזה מגיל 4 חודשים...
בנוסף הוא מקבל לוסק פעמיים ביום 1.6 CC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכת אוכל לתינוק הובל מריפלוקס סמו - תגובה
דפנה רון17/07/2013רותם שלום,
מאיזה שיקול את רוצה לעבור לסימילאק או מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסמכת אוכל לתינוק הובל מריפלוקס סמו - תגובה
דפנה רון17/07/2013בכל מקרה, היתרון בפורמולות AR הוא שתוספת ההסמכה העמילנית כלולה בסך הכל הפחמימות. הפורמולה בנויה לפי הרכב שמתאים להתפתחות התינוק. בחודשים הראשונים, לפני התחלת האכילה, שמירה על ההרכב הזה חשובה מאד. כאשר מוסיפים קורנפלור לפורמולה האיזון של ההרכב מופר- יש יותר פחמימות, ותינוק שנשאר על אותה עקומת משקל, יקבל פחות מהערכים התזונתיים האחרים.
תנסי אנפמיל AR
במקביל תחזיקי אותו בתנוחה אנכית אחרי האוכל וטפחי קלות על גבו, עד שיוציא גיהוק. בשאר הזמן, אם קשה לו לעכל, שימי אותו על ברכייך כשאת יושבת, ותטפחי קלות על גבו , לפעמים זו תנוחה המקלה על עיכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)