פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מזון
    אביבית
    28/02/2013

בני בן 11 חודשים אך מסרב לשתות תמ"ל מזה כשלושה שבועות ( חלה במחלת ילדים ומאז מסרב לשתות בקבוק ), גם עם מוצקים עושה לנו בעיות ולא כל כך רוצה לאכול , הייתי רוצה לדעת איזה כמות של אוכל מוצק הוא צריך לאכול בכל ארוחה , איך מחשבים זאת כשמדובר במוצקים. תודה רבה אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות מזון

הוספת תגובה

• כמות מזון - תגובה

תרצה שני
    03/03/2013

לפעמים לילדים לוקח קצת זמן לחזור לאכילה שגרתית לאחר מחלה.
    ניתן לנסות לתת לו את התמ"ל בכוס לילדים שתהיה רק שלו.
    בנוגע לכמויות, הרעיון הוא לא למדוד אלא לתת לילד לאכול לפי הרגשתו, במידה והוא שבע סימן שהספיק לו. כל עוד לאורך זמן הוא שומר על העקומות (גם אם יורד מעט לאחר מחלה), אין כל סיבה להילחץ ולדאוג.
    לרוב ילדים עושים השלמה לאחר תקופה של ירידה בכמויות האוכל עקב מחלה.
    הרבה בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים
    רוני
    26/02/2013

שלום, אני מיואשת כבר...
    יש לי תאומים בני שנה הם אוכלים ב 10 פירות וחצי כריך עם גבינה
    בסביבות 12:20 צהריים..אוכלים זה לא בידיוק המקרה
    ניסיתי הכל קציצות מכל הסוגים,עוף,בשר כלום הם לא אוכלים כלום
    רק פסטה ובמבה
    הבעייה היא שאין ארוחה בשרית כמו שצריך וכל ארוחת צהריים נגמרת בבלאגן מוחלט והם בקושי
    אוכלים משהו מה אני עושה לא בסדר????
    אשמח לקבל מתכונים או כל עצה שתוכל לעזור לי...
    את הפירות הם אוכלים בסדר וגם ארוחת ערב בסדר רק ארוחת צהריים בעייתי

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת צהריים

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים - תגובה

תרצה שני
    26/02/2013

רוני הי,
    יתכן שהתאומים לא מגיעים רעבים לצהריים בעקבות ארוחת פירות גדולה וקרובה. נסי להוריד את כריך הגבינה מארוחת הפרי והשאירי רק פירות. במקביל נסי ליצור מרחק של 3 שעות עד לארוחת הצהריים.
    השתדלי לאפשר להם לאכול לבד, כלומר אוכל אצבעות כמו כדורי בשר או קציצות, חתיכות עוף רכות ואפילו עדשים או אפונת גינה.
    את יכולה לגוון ע"י הוספת רוטב עגבניות לכדורים.
    השתדלי להגיש להם קודם את המנות החלבוניות, ובהמשך הוסיפי את הפחמימות-פסטה וכדומה.
    עדכני איך הסתדרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך בנוסף - תגובה

תרצה שני
    26/02/2013

נראה שכן, את יכולה לפעמים להחליף את האבוקדו בטחינה גולמית או שקדיה למען הגיוון.
    וכמובן ניתן להחליף את הבננה בפירות אחרים כדי לצור גיוון.
    בעיקר שימי לב עד כמה הילדים חסרי שקט אחרי שעתיים - שעתיים וחצי. אם הם שקטים סימן שהארוחה היתה מספקת מבחינתם.
    במידה והילדים חסרי שקט הוסיפי 1/2 תפוח או פרי נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף להנקה לפג בן 11 חודש
    הדר
    26/02/2013

שלום רב,
    בני בן 11 חודש (מתוקן 9 וחצי) אוכל מכל סוגי האוכל, במהלך היום הוא אוכל בערך כל שעתיים ויונק מידי פעם (בערך 3 פעמים ביום) לא כי הוא רעב אלא יותר בגלל שהוא התרגל או צריך את זה כהשלמה, לפני השינה הוא יונק הנקה מלאה. ניסינו כמה פעמים לתת לו תחליף חלב והוא ממש לא רוצה (עושה כאילו הוא מקיא), אני רוצה להחיל לגמול אותו בגלל שאני בתחילת הריון, איך גומלים בגיל כזה? הוא חייב תחליף חלב במקום הנקה? כמה פעמים ביום לתת לו תחליף חלב? איזה תחליף חלב בוחרים? אשמח לתשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף להנקה לפג בן 11 חודש

הוספת תגובה

• תחליף להנקה לפג בן 11 חודש - תגובה

דפנה רון
    26/02/2013

הדר שלום,

בשעה טובה ובהצלחה עם ההריון החדש!

חשוב שיהיה לבנך תחליף להנקה, מפני עד גיל שנתיים בערך חלב יכול להיות צורך. תינוק צריך חלב עד שמערכת העיכול גומרת להבשיל, והזמן הזה קצת שונה בין התינוקות השונים. גם בתקופות יציאת שינים תינוקות לפעמים חוזרים יותר לינוק/לבקבוק.
    טבעי מאד שהוא לא עובר ברצון לתמ"ל. הוא רגל להנקה. באופן אידאלי כדאי לעשות תהליך הדרגתי שבו הוא יוכל להתרגל. השאלה היא אם יש לך אפשרות? או האם מדובר מהיום למחר?
    אם יש לך אפשרות למשוך עוד קצת, תתחילי להוריד הנקות של היום בהדרגה ולהציע תמ"ל. שימי לב לרגשות שעולים אצלך כשהוא מסרב. אם את מרגישה אשמה או קושי להכיל את התסכול שלו, נסי להזכיר לעצמך דברים חיוביים בהקשר כמו: " איזה יופי שהצלחתי להניק אותו עד כה" ו" איזה יופי שהולך להצטרף אליו אח למשפחה" וכל מחשבה חיובית הקשורה. חשוב שבזמן התהליך תפני תחושות לא טובות, כדי שתוכלי לשהות איתו בזמן התיסכול. זה יקל עליו לעבור לתמ"ל עם תחושה טובה יותר.
    בהדרגה תגדילי כמות תמ"ל עד שתחליפי לגמרי.

אם את מרגישה שיעזור לך לקבל ליווי כדי להפוך את התהליך לקל יותר, על תוותרי עליו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות ראשונות
    YASMIN
    25/02/2013

שלום רב. בתי עוד מעט בת 6 חודשים ואני רוצה להתחיל עם טעימות של הירקות ופירות. שמעתי שאני יכולה להכין כמות ולהקפיא אותה וכל יום לתת כפית או שתיים. האם הקפאה לא מזיקה לאיכות של הירקות והפירות? ואם זה בסדר איך מקפאים נכון? באיזה כלים להשתמש? האם אפשר להקפיא בתבניות של קוביות קרח? יש מפלסטיק ויש מסיליקון, מה עדיף? האם בתבניות האלו יש ביספינול שמסוכן לבריאות של התינוק? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות ראשונות

הוספת תגובה

• טעימות ראשונות - תגובה

דפנה רון
    26/02/2013

yasmin שלום,

פירות וירקות קטנים את יכולה לרסק במגרדת על המקום- בכמות שהיא תאכל זה יקח כמה שניות.
    את המבושלים את יכולה לרסק בכמות גדולה יותק ולהקפיא בשקיות הקפאה, או הכי טוב, אם יש לך צנצנות זכוכית קטנות. אני לא יודעת אילו תבניות יש לך מפלסטיק ולכן לא יודעת אם מכילות ביספנול. הכי מומלץ להקפיא בזכוכית, מפני שהיא לא תעבור אנטראקציה עם האוכל.
    ההקפאה לחודש מקסימום וכדאי להפשיר במקרר.

מלבד זאת, אני מעודדת אמהות לצרף את התינוקות לארוחותיהן. כשהיא תאכל איתך, היא בטח תרצה לטעום ממה שאת אוכלת ואז את לא צריכה לעבוד במיוחד בשבילה, היא פשוט מצטרפת אליך. זה מגדיל את ההנאה של שתיכן בתהליך המעבר למוצקים.

שיהיה לכן בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהאכלה מבקבוק
    טל
    25/02/2013

היי,

הבן שלי הוא בן חודש וחצי כרונולוגי, שבוע מתוקן ואחד מתאומים.
    מאז שנולד אוכל לא כ"כ טוב, הרבה מהאוכל נוזל מהצדדים של הפה ונשאר על החיתול בד, ברמה שצריך להחליף את החיתול בד אחרי כל האכלה כי הוא ממש ממש ספוג בתמ"ל.
    ניסינו להחליף בקבוקים/פטמות (כרגע אוכל מבקבוק מאמ ופטמה של בי פרי מס' 3), להאכיל בזוית אחרת, להאכיל עם פטמה חצי מלאה, להחליף ממטרנה לסימילאק, הוספת קורנפלור, טיפול בזנטק - ושום דבר לא עוזר.
    יש עוד משהו שאפשר לעשות?

תודה רבה!
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהאכלה מבקבוק

הוספת תגובה

• בעיה בהאכלה מבקבוק - תגובה

ענת תבור
    26/02/2013

הי טל,
    האם העליה במשקל של בנך תקינה? איך הוא מבחינות אחרות כגון האם רגוע/ בוכה/ מראה סימני רעב? איך היציאות שלו? האם משתנק תוך כדי האכילה? אם הכל נראה תקין אז כנראה שאין סיבה לדאגה וסביר להניח שלפחות חלק מהמזון נכנס פנימה. בכל מקרה, יתכן שישנה בעיה כלשהי בבליעה או במבנה של הפה ולכן כדאי לגשת לרופא ילדים ולהתייעץ עימו בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פטמה מס' 3 לא גדולה מדי לגיל?

אחת
    27/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים מסרב לשתות מטרנה
    אביבית
    22/02/2013

שלום רב , אני זקוקה לעזרתכם הדחופה , בני בן 11 חודשים חלה לפני שבועיים ומאז לא מסכים לשתות בקבוק או לקבל דייסה ואני אובדת עיצות מה לתת לו במשך היום.
    בגן מקבל ארוחת פירות ואח"כ ארוחת מרק+קציצה .
    מה אני יכולה לתת לו לאכול בבוקר כשהוא מתעורר , אחה"צ ולפני השינה ( יש לציין שאוכל הכל טחון , עוד לא התרגל למרקם אחר )
    בנוסף רציתי לדעת איזה כמות של אוכל טחון הוא צריך לאכול בגיל הזה וכל כמה שעות.
    אם תוכלו לתת לי כמה רעיונות לאוכל בשבילו ולכמויות אני אשמח מאוד
    בברכה אביבית

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים מסרב לשתות מטרנה - תגובה

תרצה שני
    22/02/2013

אביבית שלום,
    את יכולה להוסיף דייסה לתמ"ל שהילד רגיל לאכול. בצורה זו התמ"ל מסמיך וניתן להאכיל את הילד בכפית. ארוחה זו את יכולה לתת בוקר ולפני השינה. בנוסף אפשר לשלב באוכל גבינות, יוגורטים, רסק עגבניות טריות.
    במקביל התחיל להגיש לו אוכל אצבעות כך שבנך יאכיל את עצמו. דוגמאות למזון כזה הם: גזר גמדי, קוביות אבוקדו, ביצה מקושקשת רכה, קוביות לחם קטנות עם טחינה, פסטה, בננה וכדומה.
    בנוגע לכמויות בהתאם לדרישה ממנו, יתכן ויאכל פחות כי מחלים ממחלה, או שיעשה השלמות לתקופה שבה אכל פחות.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי תתני לו "גם וגם" סמיכה בכפית

רומית
    25/02/2013

אצלנו זה עבד. זו דייסה עם תמ"ל בפנים ונתתי אותה לארוחת ערב עם מחית פרי וכפית שקדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שבעה וחצי חודשים
    אחת
    21/02/2013

שלום רב,
    אני נותנת לבני שתי ארוחות מוצקים ביום - אחת בעשר בבוקר של פירות (בדרך כלל הוא אוכל בננה שלמה, תפוח שלם, שני ביסקוויטים וכפית גדושה של שקדיה - הכל טחון) ובארוחת הצהריים - מרק של ירקות שונים + בשר הודו - טחון.
    השאלה שלי היא לגבי בקבוקי החלב - כמות החלב שהוא בדרך כלל שותה בבקבוק אחד היא בסביבות 120. במהלך הלילה הוא שותה שני בקבוקים, בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים בקבוק נוסף ובקימה בבוקר בקבוק נוסף.
    רציתי לדעת:
    א. האם זו כמות מספקת של חלב (מטרנה), כי הפחד שלי זה שלא יהיו לו חוסרים של ויטמינים חלילה.
    ב. מאז שהוא התחיל עם המוצקים, הוא רוצה פחות את המטרנה. האם יש פה מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן שבעה וחצי חודשים

הוספת תגובה

• בני בן שבעה וחצי חודשים - תגובה

תרצה שני
    21/02/2013

אחת, הירידה בכמות התמ"ל לאחר שמתחילים מוצקים צפויה, למעשה כל ארוחת מוצקים אמורה להחליף ארוחה של בקבוק.
    השינוי היחיד שנראה שיש מקום לעשות הוא להוריד את הביסקוויטים, שאינם תורמים לתינוק אבות מזון הנחוצים בשלב זה אלא רק קלוריות. נסי לארגן את ארוחת הפרי ללא הביסקוויטים גם אם הילד יוצא פחות שבע בסיום הארוחה הוא ישלים במידה וירגיש צורך בארוחה הבאה של תמ"ל.
    לרוב ילדים יודעים לווסת את כמות האוכל שהם צריכים. כל עוד הם שומרים על עקומות המשקל ואינם שוברים אותה, אין סיבה לחשוש ממחסורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושבת שלום!

אחת
    22/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושבת שלום! - תגובה

תרצה שני
    22/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי או חלבי
    ליאת
    21/02/2013

בתי בת חודשיים סובלת מסטרידור מולד ובנוסף יש לך מלא גזים האם מומלץ להחליף לצמחי?זנ יעקל עליה?גם מבחינת הליחה?

לקביעת תור
    סגירה
    צמחי או חלבי

הוספת תגובה

• צמחי או חלבי - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    21/02/2013

הי ליאת , אני לא ממליצה על תמל צמחי אם יש הרגשה של רגישות או אי סבילות לחלב ניתן לנסות נוטרמיגן - שהוא אינו על בסיס סויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ליאת
    22/02/2013

אני כבר שלושה ימים מנסה להביא לה נוטרמיגן והיא אוכלת רק 30 במקום 120... היא לא אוהבת את האוכל ,יש משהו אחר לתת לה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ארוחה בצהריים לתינוקת
    גלי
    19/02/2013

שלום רב.
    בתי בת 11 חודשים. סדר יום תזונתי:
    7:30 עם הקימה 240 CC סימילאק
    סביבות 9:30 פירות (לא אוכלת כמות גדולה למשל: חצי אגס, רבע תפוח ומעט בננה)
    ב-10:00 בערך הולכת לישון
    בשעה 12:00 בערך ארוחת צהריים שמכילה עוף או בקר או הודו אדם עם קטניות, ירקות, פחמימות ועוד...
    בשעה 14:30 בערך מבקשת לאכול משהו כי אחיות שלה אוכלות צהריים ואז אוכלת כריך / תוספת כלשהי שלא אכלה בשעה 12:00
    אחר כך הולכת לישון צהריים.
    כשקמה (לפעמים ב16 לפעמים ב17) אוכלת מעדן / ביסקויט (לפעמים שניהם)
    ארוחת ערב בשעה 18:30 בערך (ממש לא אוכלת כמות גדולה - משתדלים לגוון : ביצה, לחם, אבוקדו, עגבניה, טחינה...)
    לפני השינה בסביבות 20:00 שותה שוב 240 CC סימילאק.
    התפתחות תקינה ויפה. אחוזון 90 גובה אחוזון 75 משקל מאז הלידה.
    ההתלבטות שלנו היא שלפעמים אנחנו מרגישים שאנחנו נותנים לה 2 ארוחות צהריים: אחת בשעה 12:00 ואחת נוספת בשעה 14:30 - זו שעה שגם אחיות שלה חוזרות מבית ספר ואוכלות ואז היא רוצה גם...
    האם זה בסדר? האם יש הצעה איך לייעל את סדר היום שלה שלא יהיה עמוס מדי?
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ארוחה בצהריים לתינוקת - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    21/02/2013

הי גלי-
    הייתי משלבת את הרכב ארוחת הערב בשעה 12 אולי תאכל יותר. ובשעה 14:30- מגישה לה את מה שהיית מגישה בשעה 12 ואם רוצה גם ממה שאחיותיה אוכלות .
    איך נשמע לך?
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך...

גלי
    28/02/2013

אכן ניסינו בשבוע האחרון לשנות ולתת קודם כריך ויחד עם הבנות סביב 13:30-14:00
    את ארוחת הצהריים. זה עבד נהדר.
    הסיפור הוא שהקטנה עם אמא שלי במהלך השבוע.
    הנחינו את אמא שלי בנוגע לשינוי והיא הגיבה ברצון רב לשיתוף פעולה. עם זאת,
    מה שהיא עושה בפועל - נותנת לה בסביבות 11:30-12:00 כן ארוחת צהריים ואז עם הבנות - שוב פעם מנת צהריים אמנם מצומצת יותר.
    למשל: אתמול נתנה לה עוף, גזר, תפו"א, קישוא, דלעת וקצת מהמרק עצמו.
    ועם הבנות - נתנה לה קוסקוס עם רוטב המרק.
    נראה לנו שזה קצת כבד 2 ארוחות צהריים.
    זה לא קורה הרבה אבל בכל זאת...
    השאלה היא - האם זה בעייתי לקיבה או מסיבה אחרת לתת כך שתי ארוחות צהריים?
    עד כמה להתעקש שתיתן רק ארוחה אחת ובשנייה - כריך או משהו קל יותר כמו בערב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת המשך... - תגובה

תרצה שני
    03/03/2013

גלי הי,
    כיוון שעדי כבר לא נמצאת בצוות המקצועי שעונה לשאלות, אנסה להמשיך איתך את התהליך.
    אם הילדה מקבלת בארוחה אחת את הבשר והירקות ובארוחה השניה את הירקות +הפחמימות, נראה שאין בעייה, אפשר לנסות להוסיף בארוחה השנייה יותר ירקות חיים כמו סלט קטן, בעיקר אם היא תראה שגם אחיותיה אוכלות אותו.
    עדכני איך אתם מסתדרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לבת שנה
    מירי
    18/02/2013

שלום,
    ביתי בת שנה,
    כיום אוכלת שני בקבוקי פורמולה (180 מ״ל), אחד לפני השינה ואחד בבוקר. בשאר היום אוכלת אוכל רגיל.
    יוצא שהיא אוכלת שלוש ארוחות של אוכל רגיל וזה לא נראה לי מספיק. האם באמת שני בקבוקים ליום זה יותר מדי? האם ומתי להחליף לה את הפורמולה למשהו אחר?
    האם כדאי לתת פחות בבקבוק של הבוקר ואז תהיה רעבה יותר מהר (כי כיום זה מחזיק אותה שבעה ל4 שעות), או שאולי כדאי לשים משהו אחר בבקבוק? מה דעתך על חלב דקלים או שקדים, זה בריא?

בנוסף אני רוצה לוודא שאני נותנת לה לאכול בסדר-
    בבוקר אוכלת פירות טחונים, בדרך כלל שזיף ואגס או תפוח עם כפית טחינה.
    לפעמים אוכלת מנת עוף ופחמימה בצהריים או מרק עוף וירקות טחון
    ובערב אוכלת אבוקדו או חביתה עם עגבניה ולחם או לחם עם גבינה לבנה.
    מנשנשת קצת קרקרים לתינוקות או לחם כשאנחנו מחוץ לבית.
    האם הארוחות נראות לך בסדר?
    האם צריך להקפיד על מנה בשרית כל יום?
    אני לא נותנת לה כל כך מוצרי חלב כי אני לא יודעת מה נחשב בריא, מה מומלץ לתת? לדוגמא האם מוצרלה היא גבינה שמנה או שהיא מומלצת?
    תודה רבה רבה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לבת שנה

הוספת תגובה

• אוכל לבת שנה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    21/02/2013

שלום מירי-
    בגיל שנה בהחלט סביר שעדיין תשתה 2 בקבוקים . אך בהחלט ניתן להקטין את בקבוק הבוקר כך שתהיה רעבה קודם לכן. התפריט של 3 ארוחות מוצקים מספיק במידה ואת מרגישה שהיא שבעה רגועה מתפתחת ועולה במשקל.
    לא לגמהר הצלחתי להבין האם ארוחת הצהריים טחונה או לפעמים גם במרקם גס, בכל אופן יש לשלב גם מזונות גסים בתפריט(רכים או מעוכים במזלג)
    לקראת גיל שנה ו4 -6 חודשים את יכולה להוריד את הבקבוקים ואז אין צורך להגיש בהם משקה אחר אלא להורידם לחלוטין. כל עוד שותה מבקבוק אל תמירי אותו במשהו אחר מהפורמולה של התינוקות .
    מוצרי חלב ניתן לתת את הלבנים ואלו שלא הוסיפו להם טעמים - מוצרלה היא בסדר גמור ויש לשלב גם יוגורטים טבעיים או גבינה.
    מנה בשרית אינה מתחייבת כל יום אך כדאי לשלב קטניות במקומה כנזיד כקציצות או כמגדרה או אורז עם שעועית.

יום טוב!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבן בקבוק - האם כדאי לתת דייסה?
    חנה
    17/02/2013

שלום,
    בני בן חמישה וחצי חודשים ועד היום ניזון מהנקה מלאה. במקביל, לפני כשבוע התחלתי איתו טעימות של ירקות (דלעת, בטטה, קישוא וגזר - כל יומיים נתתי משהו אחר - כשתי כפות שהתקבלו בברכה).
    הכל נפלא, עד השלב שצריך לאכול מבקבוק - לא מוכן לקבל בקבוק בשום פנים ואופן, לא עם חלב שאוב ולא עם תחליף חלב.
    לצערי עלי לחזור לעבודה ולכן חשבתי להחליף את מנת החלב השאוב במנת דייסה בבוקר ובצהריים מנת ירקות.
    1. האם דייסה מחליפה מנת חלב אם?
    2. האם ניתן לערבב את הדייסה עם חלב אם והערכים התזונתיים של החלב ישמרו?
    3. השמנת יתר - בני נולד במשקל של מעל 4.5 ק"ג, ונכון להיום שוקל קרוב ל9 ק"ג. אני חוששת מהשמנת יתר. האם החשש שלי מוצדק? ואם כן מה ניתן לעשות? איזה דייסה עדיפה?
    תודה מראש :)

הוספת תגובה

• סרבן בקבוק - האם כדאי לתת דייסה? - תגובה

דפנה רון
    17/02/2013

חנה שלום,

1) דייסה לא מחליפה חלב-אם מבחינת הערכים התזונתיים שלה. היא מספקת בעיקר פחמימות.
    2) בשביל לערבב דייסה עם חלב-אם, בדרך כלל צריך לחמם אותה ואז נפגעים חלק מהערכים התזונתיים.
    3) עדיין מוקדם לחשוש מהשמנת יתר. יש תינוקות ששוקלים כך בהתחלה וזה המהלך הטבעי של הגדילה שלהם. יחד עם זאת, במקרים מסוימים אפשר לזהות התנהגות אכילה המגדילה סיכוי להשמנה. באופן כללי אני ממליצה על דייסת שיבולת שועל, אך צריך לברור ממנה קליפות קשות.

לגבי הסירוב לבקבוק, הוא אפייני מאד לתינוקות יונקים. הם פשוט לא רגילים. יכול לקחת זמן להרגיל אותם לבקבוק. לכן תמשיכי להציע בקבוק, ושיציעו לו גם כשאת יוצאת לזמן קצר. כך שבהדרגה הוא יוכל להתרגל לרעיון של הבקבוק. מאד חשובה ההדרגתיות. זה עושה את התהליך קל יותר לשני הצדדים.
    בנוסף אם משאירים מספיק זמן להרגיל לבקבוק, זה מוריד מהמתח סביב הסירוב ומשפיע על התהליך, אף יכול לקצר אותו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרה לי אותו דבר טומי טיפי הציל אותי

סול
    20/02/2013

מדהים גם לי קרה ביוק אותו דבר החלפתי מלא בקבוקים עד שהוא נידלק
    על טומי טיפיפיטמה רחבה ממש דומה לשד אם מרחתי לו חלב שאוב עלי והוא התאהב עם זה ממליצה בחום זה הציל אותי ..:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה
    שני
    16/02/2013

שלום
    אני אם לתינוקת בת 3וחצי חודשים שקילה אחרונה שקלה 5.600
    אחרונה קשה לה לסיים את הבקבוק אני מכינה לה 150 בטיפת חלב אמרו לי שהא אמורה לאכול 140היא אוכלת כ 60 עושה הפסקה ואז לעיתים מסיימת את מה שנישאר כמובן אחר שאני לא מרפה ומנסה לחדש את האכילה כל כמה דקות ולעיתים מסרבת.יש גם פעמים שאוכלת 90 אני בלחץץץץץ אטומי שקילה אחרונה אמרו שהיא באחוזון אך אם תמשיך לעלות בקצב כזה אז לא תהיה באחוזון
    אחות ט חלב העלתה אפשרות שהאוכל עושה לה צרבות ולכן היא חוששת לאכול ואז יש לשקול מעבר לאינפמיל כמו כן ציינה שמבחינת אורך אין בעיה אזי מתפתחת בכללי היא תינוקת מקסימה חייכנית פעלתנית
    מה עלי לעשות והאם באמת כדאי לשקול אינפמיל (כרגע צורכת מטרנה חלבית בלבד )אני חוששת שחוית האוכל שלה לא טובה דבר שעלול לגרום להשלכות גם בעתיד כגן הפרעות אכילה או סרבנות
    תודה מראש אמא בהסטריה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה

הוספת תגובה

• אכילה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    16/02/2013

הי שני! קודם כל... בלי היסטריה:)
    אם התינוקת רגועה בין הארוחות ולאחריהן - לא הייתי נלחצת . אני פחות מאמינה יבכמויות ידועות וכמה אמורה לאכול ואם תפעלי לפי הסימנים שלה לרעב ושובע תגיעו לשיתוף פעולה טוב יותר מאשר במצב בו את מציעה כל הזמן ולא על פי דרישה מצידה . הדאגה לסרבנות אכילה צריכה להוביל אותך להאכלה שמותאמת אליה ולא למספירם או כמויות מדודות . אם שומרת על האחוזון שלה גם אם נמוך לא צריכה להיות דאגה . אנפמיל אכן מתאים במקרי צרבת אך לרוב מדובר על תינוקות שמסרבים לבבקבוק ולאו דווקא תלוי כמות שאוכלים . אם אכן המחשבה היא בשל ריפלוקסשגורם לצרבות אז בהחלט יש לשקול החלפת תמל.
    לא ציינת איך היציאות שלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך האכלה

שני
    16/02/2013

הי עדי
    תודה על התשובה המהירה-)
    לגבי יציאות עושה פעם ביום לא מלווה בשום דבר חריג
    מה שלא צינתי זה שברוב האכלות הן מתחילות כרגיל ובנחת עם שיתוף פעולה מלא ואז אחרי כ 60 מתחילה להיות לא רגועה ולקמר את הגב לבכות ואז לא רוצה להמשיך ואז אני מנסה כל כמה ד אני חוששת שחוית האכילה שלה תהיה שלילית ואז היא תפסיק לאכול חלילה,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך האכלה - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    16/02/2013

עכשיו זה כבר יותר נשמע כמו ריפלוקס.
    שווה לנסות להחליף תמל ובמידת הצורך טיפול תרופתי ( אם לא יהיה שיפור) כמו כן תינוקות הסובלים מחזרה של תוכן הקיבה (רפלוקס) עשויים לפוט או לא לפוט ובכל מקרה זה עשוי לכאוב להם.
    החזיקי אותה לאורך לאחר האכלה , האכילי בתנוחה גבוה ולא בערסול , אפשרי לה לאכול ארוחות קטנות ותכופות יותר . ובהחלט כדאי לשקול החלפת תמל ,
    אם לא יהיה שיפור המשיכי לעדכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפמיל AR
    אדווה
    16/02/2013

שלום!
    ביתי בת החודשיים וחצי אוכלת כבר יותר משבועיים אינפמיל בעקבות התקפי פליטות מוזרים. מאז הכל השתפר, ממש הכל פרט לחוויית האכלה כי התמ"ל מאוד מורכב בהכנה שלו, התרכובת מתפרקת רק במים צוננים ואז צריך לחמם בתוך פינג'אן עם מים חמים וגם אח"כ אני לחסדי החלב אם הוא יצא מהפיטמה או לא.
    ביתי אוכלת רק עם פיטמת מאמ מספר 1, שלפעמים החלב יוצא ולפעמים לא...פיטמה 2 כבר זורם יותר מידי מהר והיא לא עומדת בקצב....אני חייבת פתרון לבעיה...
    אשמח לשמוע את דעתכן :)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אינפמיל AR

הוספת תגובה

• אינפמיל AR - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    16/02/2013

הי אורטל. את האנפמיל אכן יש להכין על בסיס מים קרים . כאשר מקפידים על מים רתוחים שקוררו יש יותר סיכוי שלא תהיה בעיה ביציאה של החלב מהפטמה. את גם יכולה לנסות עוד משהו: אם אוכלת 120 שימי 90 מים קרים עם 4 כפיות ערבבי היטב! ואז הוסיפי 30 מים רותחים . תראי מה יותר נוח . שימי לב שכאשר את מכינה 90 ומוסיפה אבקה את ה 30 הנוספים הרותחים יש למדודו בבקבוק אחר כדי להיות בטוחה שהכנת במיהול הנכון. מקווה שהיה ברור....
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפמיל AR

אדווה
    24/02/2013

בהחלט ברור.תודה . האמת שניסיתי את זה גם....בימים האחרונים אני פשוט נותנת לה רק בפיטמה 2 ועושה לה המון הפסקות כשזה מגיע ל-60 cc אני מקווה שזה לא גורם לה לגזים.
    רציתי לשאול שאלה נוספת, הבנתי שאוכל צמחי לא כדאי לאורך זמן, האם רצוי שבקרוב אחליף לה למטרנה, עכשיו אחרי שישנו שינוי גדול והיא לא פולטת יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפמיל AR - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    24/02/2013

הי אורטל! אנפמיל הוא חלבי ולכן אין לך סיבה להיות מוטרדת. שיעבור לכם בקלות:)
    החל מהיום כבר לא אענה יותר בפורום אך את מוזמנת לקבל ממני את המדריך להזנת תינוקות דרך kidseat
    חג שמח!
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפמיל AR

אדווה
    25/02/2013

תודה עדי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה לאכול פירות
    ורדית
    14/02/2013

הי. וסליחה אם השאלה ארוכה מדי...
    הבת שלי בת 10.5 חודשים. עד לפני חודש זה היה סדר היום התזונתי:
    7:30 לערך - 180 CC סימילאק
    9:30 לערך - פירות (בהתחלה טחון ולאט לאט גס יותר. הגענו למצב שחותכים לקוביות ואוכלת יפה)
    אח"כ היתה הולכת לשנת בוקר
    12:00 ארוחת צהריים (עוף/בקר/הודו עם ירקות/קטניות/פחמימות...)
    14:30 לערך 180 CC סימילאק (היתה שותה לפני שהולכת לישון צהריים)
    אחה"צ עוגיית בייבי ביס
    בסביבות 18:30 ארוחת ערב (אבוקדו עם עגבינה ופרוסת לחם /ביצה...)
    לפני השינה 20:00 בקבוק 180CC
    לאחרונה - מסרבת לאכול את הפירות למרות שמנסים להציע לה בזמנים שונים ביום, אחה"צ היתה בוכה מלא באי שקט (נראה היה לנו שכואבת לה הבטן והיו גזים /גרעפסים).
    בשבוע האחרון התחלנו לנסות משהו חדש ואני לא ממש שלמה איתו:
    בקבוק בוקר נשאר
    כשמתחילה לקטר בסביבות 8:30-9:00 מנסים לתת פרי אחד אם לא משכיבים לישון ומנסים לתת לה כשקמה בסביבות 10:00-10:30
    בסביבות 11:30-12:00 (תלוי אם אכלה קודם פרי או לא ) - ארוחת צהריים
    בצהריים (לפני או אחרי השינה) הורדנו את הבקבוק והתחלנו לתת חצי כריך. לא תמיד אוכלת אותו. אבל יש בעיה כי האחיות שלה חוזרות מבית ספר ורואה אותן אוכלות ואז מקטרת, לא רוצה ללכת לישון... מאז שהורדנו את הבקבוק בצהריים מאוד נעים איתה אחר הצהריים - היא לא צורחת, לא כואבת הבטן...
    ארוחת ארבע: מעדן או מנסים לתת פרי
    ואז ארוחת ערב ובקבוק לפני השינה כרגיל.
    מה דעתכם? אני לא ממש שלמה עם השינויים - וגם לא ברור לי כ"כ מדוע הפסיקה עם הפירות...

לקביעת תור
    סגירה
    הפסיקה לאכול פירות

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי? אשמח לתשובה

ורדית
    14/02/2013

ב ב ק ש ה
    משום מה דילגו עלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה לאכול פירות - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    14/02/2013

הי ורדית ,
    אם ביצעתם שינוי והוא טוב לה אז כנראה שעשיתם דבר טוב:)
    המשיכי להציע פירות גם אם יש צורך לטחון אותם שוב , אין בכך בעיה כי אני מבינה שבסה"כ מסוגלת לאכול מרקמם שונים . אם תראו שאוהבת את הפירות הטחונים הציעו אותם טחונים ובמקביל המשיכי להציע אותם גם בצורתם הטבעית . לא הייתי מתעקשת על כל מזון שהוא אלא רק ממשיכה להציעו . הציעו גם ירקות כך שתיהיו מקורות נוספים טריים - למשל סלט מגורד על פומפיה או חלקו הפנימי של מלפפון חתוך לרצועה . תינוקות משנים אכילתם (וגם אנחנו...) כל עוד תהיו קשובים אליה תמשיכו לזכות בשיתוף פעולה מצידה ,
    שני בקבוקים בגיל 10 חודשים מספיקים ועל כן אל תרגישי לא בנוח עם הורדת בקבוק הצהריים.
    לילה טוב ,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי בת 11 חודשים
    ורדית
    14/02/2013

שלום רב,
    בתנו בת 11 חודשים. כבר אוכלת יפה מאוד מס' ארוחות מוצקים. בצהריים אוכלת ארוחה בשרית מלאה ועשירה.
    בחודשיים האחרונים התחלנו לעבור למזונות יותר סמיכים - בהתחלה היינו מגרדים בפומפיה דק ואח"כ גס וכו'.
    שמנו לב בשבוע האחרון שהיא רוצה לאכול רק לבד ולא מסכימה כשאנו מנסים לתת לה בכפית. גם כשמדובר בגבינה וכד'.
    כיום יש מזונות שאוכלת כאוכל אצבעות למשל: פסטה, קציצות, גזר מבושל, קישוא, פרוסה ועוד.
    השאלה היא מה לגבי דברים "קשים" יותר, למשל:
    תפוח - האם ניתן כבר לחתוך לה אותו לרבעים ולתת לה כל פעם רבע ביד שתאכל? זה לא גדול מדי?
    פרוסת לחם - האם אפשר להתחיל לתת לה חצי כריך ביד לאכול לבד?
    עגבניה - איך לתת לה מבלי לרסק?
    מצד אחד גם היא רוצה וגם אנחנו רוצים שתתרגל לאכול לבד...
    מצד שני חוששים מחנק...
    שאלה נוספת - מה לעשות עם מזונות "נוזליים" יותר שרוצה לאכול לבד: כמו - גבינה, טחינה וכד'?
    אם היא תנסה לאכול לבד - הכל יהיה על הרצפה...
    אשמח להצעות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• שאלות לגבי בת 11 חודשים - תגובה

עדי אפרתי רסולי
    14/02/2013

שלום ורדית ,
    התקדמו צעד אחד בכל אחד מהמזונות - את העגבניה במקום לגרד התחילו לחתוך לקוביות קטנות .
    לחם אתם יכולילם לתת לה כמובן בהשגחה .
    מזונוחת שרוצה לאכול לבד יש לאפשר לה ולעזור לה כך שאתם גם מאפשרים אכילה עצמאית וגם מסיעים לה ומאכילים אותה . טחינה וגבינה הייתי שמה על הכריך או על הסלט כך שיגיעו לפיה בעזרת "מאכל מתווך" .
    כמו כן אתם יכולים ללמד אותה "לטבול" הראו לה איך אתם לוקחים קוביית לחם וטובלים בטחינה . תתפלאו לראות כמה מהר היא תעשה זאת בעצמה ,
    תפוח רך אפשר לתת פרוסה דקה או רבע קלוף וכמובן כשאתם לידה . אגב אגס בשל יהיה קל יותר לאימון התחלתי:) בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה