מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה אחרונהרוית23/04/2013
10 קילו לגיל שנה זה הרבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרונה - תגובה
תרצה שני23/04/2013זה עדין במסגרת הנורמה, בעיקר חשובה ההתנהלות על העקומות עם הגדילה. האם שומרת על העקומה שלה? או שוברת עקומות מעלה/מטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא נמוכה,מתחת לאחוזון
רוית23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהנקה לתחליב חלבריקי23/04/2013
שלום רב,
ביתי בת שלושה חודשים עד כה הנקה מלאה. בביקור אתמול בטיפצ חלב
לאחר שקילה היו חסרים 200 גרם למשקל ולכן האחות אמרה שאתחיל בתוספת של תחליב פעמים ביום
אך ביתי לא מוכנה לטעום את התחליב ויורקת אותו ועושה פרצוף כאילו רוצה להקיא.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי לתת לה מטרנה אקסטרה קר
מוריה23/04/2013הטעם שלא דומה מאוד לטעם של חלב אם. אם ממש לא מסכימה, תוסיפי כפית דייסת וניל לבקבוק ותנסי שמישהו אחר יציע- בעלך/ אמך/ חמותך וכו' כי ממך מריחים "ציצי"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מהנקה לתחליב חלב - תגובה
דפנה רון28/04/2013ריקי שלום,
1) האם האחות השתמשה בעקומות הנקה של WHO או בעקומות של CDC? אם את לא יודעת, שלחי לי נתונים של משקל וגובה מאז הלידה, וכתובת מייל שאוכל לחזור אליך.
2) האם את הרגשת שמשהו השתנה בתאבון של הבת שלך?
האם בך התעוררה דאגה בקשר לאכילה שלה עוד לפני שהלכת לטיפת חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר מהנקה לתחליב חלב - מוסיפה
דפנה רון28/04/2013ממליצה לחכות, לעשות את הבירור הקטן הזה, לפני שאת מנסה לתת תחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וארבעה חודשיםאורלי23/04/2013
היי, ביתי בת שנה וארבעה חודשים.. אוכלת מוצקים הכל.בצורה נפלאה וטובה. בבוקר שותה מטרנה שהיא קמה 240 cc וכנ"ל לפני השינה. שאלתי האם עדיין בגילה יש צורך ב2 הבקבוקים האלה? ואם כן מתי להפסיק. ולפעמים יש ימים (נדיר) שהיא לא אוכלת כל כך טוב אז היא אוכלת עוד בקבוק בנוסף לשניים. זה בסדר? תודה מראש ויום נפלא אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וארבעה חודשים - תגובה
תרצה שני23/04/2013אורלי שלום,
יש ילדים שממשיכים עם שתיית בקבוק התמ"ל גם עד גיל שנתיים ויותר. אם את מרגישה שהילדה עדין זקוקה לבקבוקים זרמי איתה.
במשך היום בעיקר לאור התיאור שלך שאוכלת היטב, לא ממליצה להוסיף בקבוק גם בימים שאינה אוכלת טוב. לילדים יש יכולת להרגיש מה טוב עבור גופם וכמה לאכול. לא תמיד הם זקוקים לאותה כמות של אוכל וחשוב לאפשר זאת. לרוב אם הם חולים ואוכלים פחות, הם יעשו השלמה של אכילה מרובה יותר לאחר ההחלמה.
יום טוב, והאכלה בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שנה וחצילי21/04/2013
שלום,
בתי בת שנה וחצי. שוקלת 10.6 קילו, ירדה קצת באחוזונים (מ 75 ל 50).
היא לא אוכלת מוצקים כמו שצריך, אוכלת כמויות נורא קטנות.
את האוכל העיקרי(בוקר,צהריים) אוכלת בגן וטוענים שם שהיא אוכלת טוב.
אצלי היא אוכלת את הבקבוק מטרנה של הבוקר,הלילה וארוחת ערב ולכן....
הייתי רוצה לקבל הצעות למתכונים לארוחות ערב שיהיו מורכבות מאוכל בריא ומזין וטעים ואם אפשר גם קל הכנה....
היום היא מקבלת לארוחת ערב: ביצה קשה/חביתה+גבינות(קוטג',סקי)+לחם(בקושי אוכלת)+ירקות(עגבניה,מלפפון,לפעמים אבוקדו). לפעמים אני מוסיפה טונה במקום ביצה. לפעמים פשטידת גבינות. לפעמים אני נותנת לה אורז עם קציצה למשל. או דג מושט עם תפוח אדמה. לפעמים פסטה ברוטב עגבניות. האם זה נשמע מספק כארוחת ערב? מה עוד ניתן לתת על מנת שתשמין קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה וחצי - תגובה
ענת תבור22/04/2013שלום לי, מהתאור שלך נשמע שבתך בסדר גמור! אמנם לא ציינת היכן היא עומדת באחוזון הגובה, אבל ירידה קלה באחוזון המשקל אינה צריכה להדאיג כלל, בפרט כשמדובר באחוזונים הגבוהים. ממה שסיפרת היא אוכלת היטב בגן וגם מקבלת מגוון רחב של מאכלים בבית, ביחס לגיל שנה וחצי. אז לטובת הפעוטה ולטובת שלוותך הנפשית הסירי דאגה מליבך. חשוב להבין שילדים בהחלט יודעים לווסת את צרכיהם התזונתיים בהתאם לנחוץ להם אם לא מתערבים ולא נכנסים איתם למאבקי כוחות. תגווני את ארוחת הערב כפי שהיית מגוונת לעצמך ותני לה להחליט כמה תאכל ממה שהצעת לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4.5 חודשים-האכלת לילה-איילת17/04/2013
תינוקי נולד 3 קילו. כיום שוקל כמעט שבע קילו והוא בן 4.5 חודשים
אוכל 5 בקבוקים ביום של 150 סיסי מטרנה(150 מל מים+אבקה =בערך 170)
ב8 בבקר
ב 12 בצהריים
ב-5 בערב
הולך לישון בשש וחצי בערב
מתעורר לאכול ב10 בלילה
ובשלוש בבקר מתעורר לאכול
וממשיך לישון
העניין הוא שקשה לי מאוד להתעורר בשלוש לפנות בקר, אני רוצה להרגיל אותו לישון רצוף עד הבקר
מנסה לעלות כמות ל 180 סיסי- אבל הוא פולט אח"כ המון
האם אני יכולה לדלג לו על הבקבוק של שלוש בלילה? האם לא יחסר לו ? יש פיתרון כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4.5 חודשים-האכלת לילה- - תגובה
תרצה שני18/04/2013בגיל זה הוא כנראה עדין זקוק לארוחה של שלוש בלילה ולכן מעורר לאכול.
קיבת התינוק קטנה ואינה מסוגלת להכיל כמות גדולה של אוכל ולכן הוא פולט כאשר את מעלה לו את הכמויות.
אין ברירה אלא להמשיך לקום להאכיל בלילה. אפשר לערוך תורנויות עם האבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4.5 חודשים-האכלת לילה- - תגובה
שירי יום טוב18/04/2013הי איילת, אני מבינה את הצורך שלך בשנת לילה רצופה ואני מציעה לך 2 פתרונות שאולי יעבדו עם התינוק שלך. מכיוון שהוא כבר הגיע לגיל המתאים את יכולה להוסיף למטרנה שלפני השינה כפית- 2 כפיות של דייסת קורנפלור של מטרנה כדי להסמיך את המנה מבלי להוסיף תמ"ל. מנה זו יכולה להשביע אותו ליותר שעות. במידה ועדיין מתעורר ב3 בלילה במקום לתת לו בקבוק עם מטרנה נסי לתת לו בקבוק עם מים עד שבהדרגה יתרגל לא לאכול בשעה זו. במידה והוא מסרב לבקבוק עם מים הרגיעי אותו בעדינות בחיבוק ודיבור ומוצץ במידה ולוקח.בהצלחה ושאמח לשמוע על התקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי.אנסה זאת
איילת18/04/2013ז"א שאני יכולה להוריד לו את הבקבוק של שלוש בלילה בלב שקט- בלי לדאוג שלא יחסר לו מכמות המזון היומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4.5 חודשים-האכלת לילה- - תגובה
שירי יום טוב21/04/2013כן את יכולה להוריד את הבקבוק של הלילה, ואגב, תתחילי לתת לו טעימות של מזון טחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת שישה חודשיםמלי15/04/2013
שלום רב,
בתי בת שישה חודשים, שוקלת 6.4 ק״ג. נולדה במשקל 3.2 ק״ג. לאחרונה עברנו לתמ״ל במקום הנקה עקב אי עלייה מספקת במשקל. לפני כשלושה שבועות התחלנו בטעימות מוצקים וכיום התפריט שלנו נראה כך:
7.00 תמ״ל 180 מ״ל
10.00 דייסה מועשרת בברזל 30 מ״ל+פירות 30 מ״ל+השלמת תמ״ל 60מ״ל
13.00 ירקות כ60 מ״ל+ השלמת תמ״ל 60 מ״ל
16.00 תמ״ל 120 מ״ל
19.00 תמ״ל 180 מ״ל
23.00 תמ״ל 180
נראה כי הקטנה מתלהבת מהמוצקים. שאלתי היא מהי כמות הרצויה של פירות/ירקות/דייסה (במ״ל) להחלפת ארוחת תמ״ל? האם מקבלת כמות מספקת של תמ״ל? כמו כן בהנחה ואני מורידה תמ״ל של שעה 10 ו13 לטובת מוצקים, כמה תמ״ל עלי לתת לה בארבעת הארוחות הנותרות בהתחשב בגיל ובמשקל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שישה חודשים - תגובה
תרצה שני18/04/2013הרעיון הוא להעלות בהדרגה את כמות המוצקים בארוחה עד למצב שהילד אינו זקוק להשלמה של תמ"ל. עבור כל ילד הכמות שונה. ערכי את התהליך וראי באיזה שלב הילדה אינה מעונינת בהשלמה כי שבעה מארוחת המוצקים.
לגבי כמות התמ"ל שתאכל בארוחות האחרות, גם אותה היא תקבע, אם היא גומרת כמות של 180 ניתן להציע יותר ולראות כמה אוכלת.
חשוב לא ללחוץ עליה לאכול כאשר סוגרת את הפה ומסיטה את הראש, גם אם אכלה מתחת לכמות המצופה ממנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכמה זמן ניתן לשמור מרק?מלי14/04/2013
שלום!
בתי בת 8 חודשים. בצהריים היא אוכלת מרק שמכיל את הדברים הבאים:
בטטה, גזר, קישוא, פלפל אדום, עגבניה, שום, בצל, כרובית (לפעמים גם ברוקולי), עדשים אדומות, עדשים ירוקות, גרגרי חומוס, שעועית לבנה (לפעמים גם אפונה), סלרי, פטרוזיליה. בגרסה אחרת המרק מכיל כרוב לבן, סלק ורסק עגבניות קנוי. תבלינים: כורכום, כמון, מעט אבקת קארי, פפריקה מתוקה ואבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד, ללא מונוסודיום גלוטמט. לפני שאני טוחנת לה את המרק אני מוסיפה לו לרוב קינואה שאני מבשלת בנפרד, ואז טוחנת.
היא אוכלת בתיאבון גדול.
אני נותנת לה את המרק באותו יום של ההכנה וגם יומיים אח"כ. (מחולק למנות ונשמר במקרר.)
אני עצמי אוכלת אותו לפעמים במשך 5 ימים, אבל חוששת לתת לתינוקת מפחד שהמרק כבר לא מספיק טרי או שאיבד כבר את ערכיו התזונתיים.
כמה זמן אחרי ההכנה ניתן לתת לה את המרק?
וגם האם כל המרכיבים נראים לך בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכמה זמן ניתן לשמור מרק? - תגובה
שירי יום טוב14/04/2013הי מלי, זה נהדר שהיא אוכלת מרק כלכך עשיר בירקות וקטניות, אך קשה לה להבחין בין טעמים כשיש מגוון גדול של תבלינים וירקות וקטניות במרק אחד. אני ממליצה לך בשלב הזה דווקא לנסות להרגיל אותה לטעמים שונים של מרקים כדי שתכיר את הטעמים של כל הירקות בנפרד או לפחות כמה ירקות בטעם דומה יחד(מרק כתום למשל) עם כמה שפחות תבלינים, ובתוספת קינואה או כל פחמימה אחרת כמו: כוסמת/ אורז /גריסי פנינה כל פעם תוספת אחרת. כמובן שערכם התזונתי של הרכיבים נהרס עם הזמן ומומלץ להכין כמות קטנה כל יום לאותו היום. ומקסימום לשמור ליום למחרת בעיקר עבור ילדה בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של תינוקת בת 6.5 חודשיםYASMIN10/04/2013
שלום לך! בתי בת 6.5 חודשים. רציתי לשאל איזה בשר מומלץ, איזה חלק של בשר, עוף / הודו לתת לבתי וכמה זמן לבשל אותו. מה עדיף לבשל מרק או לאדות את הירקות ואחרכך לרסק אותם בבלנדר? לכמה זמן אפשר להכין מרק ואיך נכון לשמור אותו? האם עוף/הודו/בשר לבשל ביחד עם הירקות או בנפרד ואחר כך לערבב הכול יחד בבלנדר. שמעתי שלתינוק לא בראי מרק עוף/הודו/בקר. וכמה זמן מבשלים עוף/הןדו/בשר?
שמעתי גם שטוב להוסיף ממרח שקדיה לפירות, מה זה ואם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה של תינוקת בת 6.5 חודשים - תגובה
דפנה רון11/04/2013יסמין שלום,
[
ממרח שקדייה עשוי משקדים טחונים.
לגבי מרק בשר/הודו/דגים, יש אנשים שמחשיבים כבריא ויש שלא, זה תלוי בגישות השונות. בכל מקרה, מי שלא נותן בשר, חשוב שידע באילו מזונות להשלים במקום, שיעקוב אחר תזונת הילד וידע אילו סימנים מעידים על אנמיה או מחסור במנרלים כמו אבץ.
לא חשוב איך תבשלי את הבשר, כל עוד הוא רך ואפשר לטחון אותו. תבלי עד שאת רואה שהוא רך. אם זה עוף- תראי שהוא מתפרק בקלות מהעצמות. להודו ובשר (החלקים הפחות שומניים) דרוש קצת יותר זמן בישול - כשעה. את יכולה פשוט לשתף אותה באוכל שלך. מה את אוכלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לבת שנה וארבעה חודשיםשירה09/04/2013
מה אני יכולה לתת לבתי שסובלת ביומיים האחרונים משלשולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול לבת שנה וארבעה חודשים - תגובה
תרצה שני11/04/2013בעיקר לשתות, האכילה היא בהתאם לדרגת הרעב שלה, כאשר לרוב נותנים אוכל קל שלא יעיק על מערכת העיכול כמו: ירקות ועוף מבושלים, דיסה על בסיס מים, לחם עם מעט גבינה או טוסט ללא ממרח. יש הטוענים שהתזונה אינה משמעותית, הגוף צריך להתנקות מהגורם המזהם ולכן כאשר יגמור להתנקות יפסקו השלשולים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינקות בת 11 חודשרוית08/04/2013
שלום,
רציתי לדעת איך לגרום לבתי לאכול,
אני נותנת לה 4 פעמים ביום מטרנה,
ירקות ופירות טחונים ופירות(אני מנסה לתת לה ירקות במעיכה אבל היא אוכלת קצת וזהו)
דברים אחרים כמו אבוקדו,ביצה,היא לא רוצה לאכול ומראה על הצורך להקיא?
מה לעשות?
מה כדאי לתת שהיא תתחיל להתרגל למוצקים?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינקות בת 11 חודש - תגובה
תרצה שני09/04/2013מיכל האם ניסית לתת לה לאכול לבד, כלומר אוכל אצבעות, נסי לתת לה גזר גמדי, פסטה, בננה ברצועה או חתיכות אבוקדו שתחזיק ביד ותנסה ללקק לבד, ואולי אף להכניס לפה וללעוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רוית11/04/2013היי,
הנקודה היא שהיא מתייחסת לזה בתור משחק וזורקת לרצפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
תרצה שני11/04/2013מיכל בגיל זה אוכל הוא חלק מהמשחק, בתהליך זה הילדים מבינים את מרקמו ותכונות נוספות שלו. הניחי לה כמויות קטנות בצלחת לאכול. אם מסיימת ומבקשת תוספת הוסיפי מעט. אם עוברת לשלב המשחק, תני לה מעט שתוכל לשחק איתו, כשיפול ולא יהיה לה יותר אז תאמרי לה שנגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רוית14/04/2013היי,
היא עדין לא יושבת,היא לא מכניסה דברים לפה וזורקת היא פשוט לוקחת וזורקת,היא לא מעוניינת לאכול בכלל כשאני מנסה לתת לה היא מזיזה את הכפית עם היד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
תרצה שני14/04/2013מיכל אם בגיל 11 ח' היא עדין לא יושבת כשמושיבים אותה בכסא, כנראה כל ההתפתחות שלה קצת יותר איטית ולכן גם שלב זה של אכילה עצמאית. אם היא מכניסה משחקים שמחזיקה ביד לפה היא תכניס גם את האוכל בשלב כלשהו. המשיכי לתת לה מעט לחשיפה והכרות.
אם את מודאגת, בקשי הפנייה לדיאטנית ילדים שתוכל לערוך תצפית אכילה והתהייה מעודכנת בכל הפרטים של גדילה והתפתחות ותוכל להדריך אותך בהתאם. במסגרת הנוכחית קצת קשה לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוית14/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וקצתורד08/04/2013
רציתי לדעת לגבי תזונת התינוק שלי:
בבוקר שותה 240CC סימילאק
בסביבות 9:00 מנת פירות
בסביבות 12:00 אוכל משהו קליל (כריך /קצת במבה...)
בסביבות 13:30 צהריים - מנה בשרית כולל עוף/בקר/הודו וקטניות/פחמימות/ירקות...
בסביבות 16:00 מעדן
בסביבות 18:30 ארוחת ערב (ביצה/אבוקדו/ירקות...)
לפני השינה 240CC סימילאק
בהנחה שמדובר בתינוק בריא. מתפתח כראוי (טפו-טפו אחוזון 90 גובה ומשקל)
האם התפריט נראה בסדר?
שתי שאלות נוספות:
- האם במקום סימילאק בבוקר ניתן לתת לו בקבוק חלב רגיל? כלומרף אם ניתן לו 240CC של חלב תנובה 3% שומן האם הוא משביע כמו הסימילאק?
- האם מדי פעם ניתן לתת קורנפלקס תלמה רגיל (ללא תוספות סוכר או דבש) עם חלב במקום אחרת מהארוחות הקלילות? אנחנו פשוט חושבים איך לגוון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וקצת - תגובה
תרצה שני08/04/2013ורד בהתאם להנחיות משרד הבריאות ניתן לעבור לחלב פרה החל מגיל שנה. נסו להחליף קודם את החלב בבוקר וראו איך התינוק מסתדר. בהחלט ניתן מדי פעם להוסיף דגני בוקר, אך קחו בחשבון שגם אלה שלא נראים עם סוכר מכילים די הרבה סוכר בתוכם.
ישנה אפשרות להכין דייסה לבד משיבולת שועל או סולת לבשל עם מים או עדיף עם חלב כדי שיהיה יותר משביע.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרילוןמעיין07/04/2013
מחפשת המלצות אני נותן לבן שלי בן 3 חודשים נוטרילון תוספת להנקה ואני לא כל כך שלמה כי שמעתי שחסר מרכיב בתחליף הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרילון - תגובה
דפנה רון12/04/2013מעיין שלום,
את בטח שמעת זאת בגלל שיצאה כתבה על כך שבארץ מייצרים נוטרילון ללא העשרה בחומצות שומן ארוכות שרשרת - אומגה6, 3- הנקראות LC-PUFA. בהבדל מאירופה, שם מוסיפים העשרה זו.
זה לא אומרר שנוטרילון לא עומדת בסטנדרטים של פורמולה מאושרת (נכון להיום), תינוק יכול ליצר את המרכיב באופן חלקי מחומצות שומן חיוניות הנמצאות בפורמולה. ההעשרה בLC-PUFA היא בגדר המלצה (שוב- נכון להיום).
באתר goleango קיים מאמר רלוונטי, כדי להגיע לכתבה לחצי על "מאמרים" שם על "הריון ולידה" " הכל על תזונת תינוקות בתחליפי חלב"
מאחר ואת גם מניקה והוא יכול לקבל את חומצות השומן הללו מהחלב שלך. ואם חשוב לך שיקבל העשרה נוספת, חליפי לפורמולה מועשרת בחומצות שומן אלו.
עניתי על שאלתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן התשעה חודשים מסרב לשתות מיםאחת06/04/2013
והנוזלים שלו היום מגיעים משלושה בקבוקים של מטרנה ביממה בממוצע, מים שאני מוסיפה טיפה לפירות והמים שבמרק.
הצעתי לו מים בכל מיני צורות - בבקבוק שהוא רגיל אליו, בבקבוק המיועד למים, בכפית. שום דבר לא עובד. הוא סוגר את הפה ולא מוכן לשתות מים.
מבחינת כמות הנוזלים אני יודעת שכרגע לא חסר לו, אבל עוד מעט קיץ ובלי קשר אני רוצה שיתרגל לשתות מים.
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן התשעה חודשים מסרב לשתות מים - תגובה
תרצה שני09/04/2013ימי קיץ הגיעו וניתן לתת לתינוק לשחק עם כוס פטנט לילדים שיש בה מים, בקבוק קטן ובו מעט מים, אפשר להכניס משחקים אלה גם לאמבט וגם מחוץ לאמבט, אפילו לשלב בקבוק עם מעט מים בין משחקי הילד.
הקושי במעבר לשתיית מים הוא בעייה מוכרת המשיכו לנסות עד שהילד יתרגל לטעם המים, חלב אם ותמ"ל יחסית למים מתוקים ולכן הקושי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אחת10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שלא שותה
שלי12/04/2013גם הקטנים שלי עשו לי בעיות ולא שתו מים, התחלתי לתת להם את הבקבוקים הקטנים של מי עדן וזה ממש כמו משחק בשבילם והם לא עוזבים אותם וככה שותים מים. מציעה לך לנסות את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לגיל שנהגלי04/04/2013
הקטנטונת חגגה שנה לפני כשבוע...
- עד איזה גיל צריך להרתיח את המים שנותנים לה?
- עד איזה גיל נותנים ויטמין D וברזל?
- מתי אפשר להתחיל לתת סלטים מקופסא (למשל: חומוס של צבר/מיקי או סלט כרוב וכד')
- עד איזה גיל עושים סטרליזציה לבקבוקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנוגע לגיל שנה - תגובה
ענת תבור04/04/2013שלום גלי, לפי הנחיות משרד הבריאות מים יש להרתיח עד גיל שנה. גם ויטמין D וברזל יש לתת עד גיל שנה. אבל, לאור המחסור הנפוץ בברזל יש לבצע ספירת דם ולהמשיך לתת ברזל בהתאם להנחיות הרופא במידה ויש מחסור בו. ויטמין די גם הוא עלול להיות חסר בפרט בתינוקות שלא נחשפים לשמש ללא קרם הגנה. לכן לפי דעתי האישית כדאי להמשיך לתת טיפות של ויטמין די גם לאחר גיל שנה במינון הרגיל שנתת עד כה מכיוון שבמינון זה אין כל סכנת רעילות. סלטים מקופסה אפשר לתת גם לפני גיל שנה למרות שסלטים ביתיים הם בוודאי בריאים ועדיפים. אני ממליצה לתת רק חומוס מקופסה, אותו קשה להכין לבד. כל השאר עדיף מתוצרת בית לאור כמויות המלח והחומרים המשמרים שבהם. לגבי סטריליזציה לבקבוקים כדאי לבצע מדי פעם רק בכדי לוודא שאין הצטברות של חיידקים במקומות נסתרים בבקבוק, אבל בוודאי שאין צורך לעשות זאת בכל האכלה אלא אחת למספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילה לא שקטשירלי04/04/2013
שלום, בתי בת 11 חודשים. בגיל חצי שנה נכנסה למעון ואז החלה מוצקים . עד הכניסה למעון ניזונה רק מסימילאק והייתה ישנה לילה שלם. מאז הכניסה מתעוררת פעמיים בלילה וגומעת בקבוק סימילאק 180 מ"ל. בפסח הייתה שבוע וחצי בבית וניזונה שוב רק מארבעה בקבוקי סימילאק לאורך היום, למרבה הפלא ישנה 11.5 שעות רצוף בכל לילה (18:00-5:30). מאז חזרתה למעון אתמול שוב מתעוררת בלילה פעמיים ונרגעת רק לאחר בקבוק 180 מ"ל אותו מסיימת. ניסיתי להחליף במים אולם היא מסרבת לאחר שטועמת שזה מים ומתחילה לבכות חזק יותר. התזונה שלה לאורך היום:
6:30 - 180 סימילאק
9 - במעון: 2 כפות גבינה לבנה, 2 כפות טחינה + ביצה מרוסקת (הכל מעורבב)
11 - מרק ירקות במעון
14 - פירות ופתי בר במעון
15:30 בבית גומעת 200 מ"ל
17 - בקבוק 120 מ"ל
18:30 - בקבוק 240 מ"ל
ואז הולכת לישון. מתעוררת ב 24 וב 4 לפנות בוקר לבקבוקים כ"א 180 מ"ל.
אני חייבת עזרה, זה ברור שהאוכל המוצק במעון לא מספיק לה אבל גם כאשר ניסיתי בבית בעצת המעון לתת לה מוצקים בין השעות 15-18 אחה"צ עדיין התעוררה בלילה. נתתי לה מרק עם קציצת עוף ב 15:30 ורבע גביע גמדים (לא רצתה יותר) לפני השינה. לחם עם גבינה היא ממוללת וזורקת. אני אובדת עצות וחסרת שינה. בבקשה עזרתכם בבניית תפריט יומי מהחזרה מהמעון כדי שהיא תהיה שבעה ותישן שוב לילה שלם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה לא שקט - תגובה
דפנה רון05/04/2013שירלי שלום,
מהתיאור שלך אני מבינה שביתך עדיין לא בשלה לעבור למוצקים באופן מלא, ולכן לא צורכת כמות מוצקים לשובע. נשמע שהיא מגיעה ל15:30 ממש רעבה, אחרי שלא קיבלה בקבוק מאז 6:30 בבוקר.
ממליצה לך להנחות את הצוות לתת לה בקבוק של 180-200 CC במקום אחת מהארוחות. הייתי מנסה להחליף את ארוחת הצהריים - את מרק הירקות בבקבוק. האם יש רק ירקות במרק או גם עוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה לא שקט
שירלי05/04/2013דפנה תודה על תגובתך,
המרק במעון כולל רק ירקות, המעון הוא כשר ולכן אין בשר, רק קציצות דגים מדי פעם.
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)