מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקה- בן 1.5שירלי09/06/2013
שלום,
אני מעוניינת לגמול את בני.
נכון לעכשיו מניקה לפני השינה ובבוקר.
האם במקום זה להציע לו פורמולה?
שואלת כי לא אוכל מספיק ירקות ובשר.
מה לעשות במקרה שלא יאהב את הפורמולה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה- בן 1.5 - תגובה
תרצה שני09/06/2013שירלי שלום,
אם את מרגישה שאינו אוכל טוב, מומלץ למצוא תמ"ל שהילד יתחבר אליו. במקרה ואת שואבת חלב אפשר בשלב ראשוני לערבב את התמ"ל עם החלב שלך ובהדרגה להוריד את כמות חלב האם. באם אינך שואבת ניתן לנסות את מגוון התמ"ל של חברות שנות, בקשי מהחברות דוגמיות.
במקביל ישנה אפשרות לעבור לדייסות לסוגיהן.
עדכני איך הסתדרת, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תרצה! ננסה
שירלי10/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ילד בן שנה ו 3 חודשיםאמא של עומרי08/06/2013
שלום רב
הבן שלי הוא בן שנה ו 3 חודשים ואוכל נהדר החל מגיל חצי שנה.
יחד עם זאת אני אשמח לקבל הכוונה לעניין סדר היום שלו באוכל
להלן לו"ז האוכל שלו:
6-6:30 --- תמ"ל 240 CC
8:30-9:30 - פירות + שיבולת שועל (אוכל בגן)
11:30-12:00 - מרק ירקות טחון (אוכל בגן)
17:00-16:00 - מעדן / פרי
19:00-20:30 - ארוחת ערב מוצקה למשל ביצה מקושקשת או תמ"ל 240 CCC
ההתלבטות שלי היא כרגע לגבי ארוחת הערב. אני רוצה להתחיל לתת לו ארוחה מוצקה במקום בקבוק. יחד עם זאת, פעם אחת נתתי לו ביצה מקושקשת עם קוטג והוא אכל בהנאה אולם כנראה שזה היה מעט ובשעה 5:30 בבוקר הוא כבר היה נורא רעב.
אני חושבת שהוא עדיין זקוק לבקבוק בערב לפני השינה אבל אני לא רוצה להעמיס לו יחד עם הארוחה המוצקה. אשמח לקבל ייעוץ בעניין
בנוסף, מה עוד אפשר לתת לו בערב לפני השינה? אני מפחדת להכביד עליו עם בשר או טונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ילד בן שנה ו 3 חודשים - תגובה
תרצה שני10/06/2013בגיל שנה ושלושה חודשים רוב האוכל יכול להגיע בצורה שאינה טחונה. לכן המלצתי הראשונה לבדוק מה קורה עם ארוחת צהריים, למעשה הילד יכול לקבל כדור בשר, פסטה/אורז/קוסקוס וירקות מבושלים. ואין צורך לתת זאת בצורת מרק טחון.
לגבי ארוחת ערב את יכולה להגיש: סלט קטן, גבינות, ביצה/טונה/פשטידה, לחם עם טחינה/חומוס. ולפני השינה לתת לו בקבוק שישתה כמה שמרגיש צורך בהתאם לרעב שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלושה חודשים אוכל פתאום פחותדןדן08/06/2013
שלום,
בני נולד במשקל 2880, כיום בן 3 חודשים (בעוד שבוע).
בגיל חודשיים שקל 6000 גר (אחוזון 90 ) ואכל עד לפני שלושה ימים 120-170 כל 3-3.5 שעות.
זה היום השלישי שאיבד תיאבון וכל האכלה נמשכת כשעה-שעה וחצי.
אוכל 60-110, דוחף את הבקבוק עם הלשון. כתוצאה מכך רעב שוב לאחר כשעה-שעתיים. לעיתים עוברות גם 3 שעות.
לפעמים לא רוצה לאכול אלא רק לאחר 4-4.5 שעות ורק אז אוכל 120-150.
לדוגמא: אתמול אכל 720, היום אכל 650 cc סה"כ (במקום כ-850 cc כפי שהיה עד כה)
אינו סובל מגזים (מעבר לרגיל אצל תינוקות) , מחייך וערני ולא נראה שמשהו מפריע לו, אין חום, מרטיב טיטולים (אם כי פחות בכל טיטול בגלל שאוכל פחות).
ניסינו להחליף לסימילאק, פטמה עם זרימה מעט יותר מהירה, בקבוק אחר - לא עזר.
כעת שמתי לב שמבצבץ לו משהו לבן בחניכיים התחתונים - היכול להיות שזו שן בגיל הזה?
כאשר אנחנו נותנים לו מעט מים עם שומר - הוא שותה, אך כשמחליפים לאוכל, שוב דוחף עם הלשון.
בימים חמים אלה אני פוחדת מהתייבשות.
*האם לתת לו לפתוח פערים של 4-5 שעות בין בקבוק לבקבוק?
*האם יכול להיות רפלוקס סמוי? (לבת הגדולה שלנו היה רפלוקס והיתה ניזונה מאנפמיל)
*האם ניתן "להשלים" מעט עם מי סוכר ענבים?
*התור לרופא רק ביום שני, האם כדאי לפנות בינתיים למוקד לבדיקת דם/שתן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלושה חודשים אוכלת פחות
רינת30/05/2014היי מה שהצגת בהודעה גם לי קורה את אותו הדבר האמת אני כבר אובדת עצות גם בתי בת שלושה חודשים אוכלת פחות או רק מתוך שינה דוחפת את הבקבוק עם הלשון הרופא הביאו לנו זנטק אך התרופה מגעילה באופן לא נורמלי אשמח לשמוע מה עשית בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקדימה אוכל
דןדן30/05/2014הי רינת,
קודם כל את צריכה לשלול סיבות בריאותיות (מה הסיבה שהרופא נתן תרופה?)
האם אחרי חיסון, יכול להיות שמפתחת וירוס?
כמה זמן נמשך?
כמה אוכלת סה"כ במשך היום ביחס למשקל שלה?
אנחנו החלפנו לתקופה קצרה למטרנה אקסטרא קר קומפורט ללא לקטוז (לדעתי יש משהו דומה גם בסימילק) וזה שיפר מעט את המצב.
כל האכלה הייתה נמשכת אפילו שעה וחצי, אבל התעקשנו ולא ויתרנו.
אחרי כחודש פתאום חזר למוטב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים- לא אוכלת מוצקיםדורית08/06/2013
טובה שלום!
בתי בת 8 חודשים, עיקר התזונה הוא הנקה ובשעות הגן חלב שאוב מבקבוק.
מבחינת מוצקים לא אוכלת כל כך, בפועל אף פעם לא אכלה יותר מ 4-5 כפיות מלאות של מזון מוצק כלשהו ברצף. פשוט מסיטה את הראש/ סוגרת את הפה וכו'..
אני והגננת מציעות לה- רסק פרי, ירקות מבושלים טחון/ לא טחון, לחם, בייביביס, דייסת קורנפלור, קורנפלקס (מרוכך במים, עוף, קציצת בקר, אבוקדו וירקות טריים (מלפפון, גמבה וכו').
מאוד חשוב לי שהיא תגדיל את כמות המוצקים כדי להפחית קצת את ההנקות (אני לאו דווקא רוצה להפסיק להניק, בעיקר חשוב לי שתפתח לה תזונה טובה ומאוזנת והרגלים נכונים).
יש לציין: 1. ילדה אלרגנית (דם בצואה). 2. עולה יפה מאוד מאוד במשקל. 3. שותה מים רק בכפית ואנחנו ממשיכים להציע בקבוק.
האם זה מצב חריג?
איך להתמודד על מנת להגדיל את צריכת המוצקים?
תוך כמה זמן צפויה התקדמות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודשים- לא אוכלת מוצקים - תגובה
דפנה רון09/06/2013דורית שלום,
יכול להיות שטעית בכתובת? כתבת טובה שלום?
ובכל מקרה אני עונה,
תינוקות עוברים למוצקים בקצב המתאים להם. עד בערך גיל שנתיים מערכת העיכול עדיין עוברת תהליך להבשלה והתחזקות. לכן אם תינוק בגילה בוחר לינוק יותר ולאכול פחות מוצקים, אין בכך שום בעיה תזונתית. היא מקבלת את הערכים התזונתיים מהחלב.
בגלל שאת מתציינת אלרגייה, אני חושבת שאולי מערכת העיכול שלה רגישה יותר ולכן בוחרת לאכול מעט מוצקים מתוך הקשבה לגוף. אך אני לא יכולה להיות בטוחה מבלי להכיר את המקרה לעומקו.
אם תרצי להפחית הנקה משיקולים אחרים, אני ממליצה לעבור לפורמולה עשירה בסיבים פרוביוטים ולא לנסות לשכנע אותה לאכול יותר. שהאכילה תבוא מרצונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה עצמאית - בן שנה וחמשארז07/06/2013
בוקר טוב, הבן שלי אוטוטו בן שנה וחצי. נמצא בבית ולא במסגרת עדיין.
רציתי לדעת - עד כמה ילד בגילו אמור להיות עצמאי לחלוטין באכילה?
לדוגמא - ארוחת צהריים שלו יכולה להיות מורכבת מאורז ועדשים, קציצה\שניצל\עוף, ושעועית ירוקה\חומוס\אפונה. חוץ מהבשר שאפשר לקחת ביד כל השאר דיי צריכים להאכל בכפית או מזלג. הוא יודע להשתמש בכפית (לעיתים צריך קצת עזרה), אבל אם נשים לו צלחת עם כל הנ"ל סיכוי סביר שהיא תגיע למצב הפוך דיי מהר..... ולכן אני שואל - האם זה "לא בסדר" שאני ואישתי עדיין מאכילים אותו?
ושאלה נוספת - הוא עדיין יונק בוקר וערב, אבל אישתי אומרת שהיא לא ממש בטוחה כמה חלב עוד יש לה... האם עדיין להסתפק בזה או שצריך משהו מעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה עצמאית - בן שנה וחמש - תגובה
ענת תבור07/06/2013שלום ארז, זה בסדר גמור לעזור לפעוט לאכול, הוא עדיין מספיק צעיר לשם כך. כמובן שצריך לעשות זאת בעדינות ותוך תשומת לב לרמזים שהוא מעביר אליכם, למשל אם הוא מסובב את הראש בתגובה לכפית מושטת, צריך להבין שהוא כבר שבע ולא לנסות להמשיך בהאכלה. לגבי ההנקה, אפשרי להמשיך גם אם הכמות של החלב היא קטנה מכיוון שלהנקה יש יתרונות רבים גם בכמויות קטנות וכמובן גם בהיבטים רגשיים. אין שום צורך לעבור לתחליף חלב-אם מכיוון שתינוקות יונקים בגיל זה פשוט עוברים לאכילת מזון רגיל במקביל להורדה איטית של ההנקה עד להפסקתה המוחלטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבע שותה מטרנה באמצע הלילהאור06/06/2013
שלום,
בתי בת שנה ואבעה חודשים.במשקל תקין על פי טיפת חלב.
במהלך היום היא אוכלת אוכל רגיל של מבוגרים.
ב- 19:00 אוכלת אתנו ארוחת ערב מזינה, ולפני השינה ב-20:00 שותה בקבוק מטרנה (180).
היא מתעוררת בסביבות 3:00 בלילה לבקבוק מטרנה נוסף (120), ובבוקר כשמתעוררת שותה בקבוק מטרנה נוסף (120).
יש לציין כי היא לא אכלנית גדולה. היא אוכלת כמעט כל מה שמגישים לה אבל בכמויות קטנות.(לדעתי ולדעת אמהות אחרות לילדים בני גילה שמכירים אותה...).
השאלות שלי:
באיזה גיל רצוי להפסיק עם המטרנה?
מה עדיף מטרנה או חלב פרה?
ובאיזה גיל רצוי להפסיק עם ארוחות באמצע השינה? (היא אוכלת 5 דק' וחוזרת לישון)
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבע שותה מטרנה באמצע הלילה - תגובה
תרצה שני06/06/2013אור הי, בשלב הראשון הורידו את בקבוק הלילה, נראה שאינה מתעוררת מרעב ואוכלת בלילה יותר מהרגל. צפו לשבוע קשה שבו הילדה תבכה ותבקש את הבקבוק ואתם תצטרכו להרגיל אותה להרדם ללא בקבוק, עיזרו לה להרדם ע"י כך שתהיו בסביבה.
לגבי מטרנה או חלב. בהתאם להנחיות משרד הבריאות מגיל שנה ניתן לעבור לחלב פרה. הורים רבים ממשיכים עם התמ"ל עד גיל שנתיים, כך הם מרגישים ביטחון שהילד מקבל לפחות חלק מהויטמינים והמינרלים שהוא צריך דרך התמ"ל. שקלי מה מתאים לכם והתנהלי בהתאם.
על כל מקרה חשוב לא לערוך את שיני השינויים ביחד אלא קודם להפסיק אכילת לילה ובהמשך אם החלטתם להפסיק את התמ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של בת שנה וחצידנה05/06/2013
שלום,
בתי בת שנה וחצי ונמצאת איתי בבית.
אנחנו בבית לא משוגעים על בשר.
הכי הרבה אנחנו אוכלים חזה עוף בגרסאותיו השונות.
האם אי אכילת בקר והודו מזיקה בגיל שנה וחצי?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה של בת שנה וחצי - תגובה
תרצה שני05/06/2013מורן ניתן לגדל ילדים צמחוניים, כלומר ללא אכילת בשר ועוף כלל. אתם אוכלים מעט עוף וזה מקל על ההתארגנות התזונתית.
ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתעשה הערכה תזונתית האם הילדה מקבלת מספיק ברזל ואבץ.
רק בריאות, תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלגתן עליי בתשובות - שוב אשמח לעזרענה01/06/2013
איך מחזירים את הילדה לאכול מהבקבוק, אחרי שהפסיקה זאת באופן פתאומי אחרי שניזונה מבקבוק כבר 4 חודשים?
כפי שכתבתי קודם, נראה כי מסרבת לבקבוק באשר הוא -ללא קשר לנוזל בתוכו (חלב אם שאוב או פורמולה ), כאשר מוכנה לאכול אותם בכפית (או לינוק ישירות מהאם, במקרה של החלב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתן עליי בתשובות - שוב אשמח לעזר - תגובה
ענת תבור01/06/2013שלום לך. לאחר מחשבה שהשקעתי בנושא השאלה שלך אני אענה לך כמיטב יכולתי. לגבי השאלה מדוע בתך פיתחה לפתע סלידה פתאומית מבקבוקים אין לי תשובה מוגדרת אבל מצב כזה יכול לקרות מסיבה אחת עקרונית והיא שמשהו מאוד לא נעים קרה לבתך בסמוך להאכלה מבקבוק. יתכן למשל, שהיה משהו מקולקל בחלב שהיה בבקבוק וזה גרם לה להרגיש טעם דוחה או כאב בטן לאחר שתייתו. יתכן שהחלב חומם יתר על המידה והיא קיבלה כוויה קטנה מבלי שהרגשתם או אולי במקרה לגמרי כאבה לה מאוד הבטן במהלך שתיית הבקבוק. כנראה לא נוכל לדעת מה היתה הסיבה המדוייקת. כעת נותר לחשוב מה עושים עם הסירוב לאכילה מבקבוק. מכיוון שהתינוקת כבר בת חצי שנה אני מניחה שניתן יהיה בקרוב מאוד לעבור לארוחות שאינן מבקבוק. כלומר מחיות למיניהן שהיא תקבל בכפית ויחליפו מנה של חלב או תחליף חלב בזמן שתהיי בעבודה. בנוסף לכך, ניתן בכל זאת לנסות ולתת לה חלב שאוב או דייסה בכפית, בכוסית קטנה ואף במזרק גדול עם פיה רחבה. לגבי מים, אל דאגה, רוב התינוקות לא מתלהבים משתיית מים. כאשר היא תהיה צמאה באמת היא בהחלט תהיה מוכנה לשתות מים (בגיל זה הנוזלים באים מההנקה ומהמזון החצי-נוזלי והתינוקות עלולים להגיע למצב התייבשות רק בטיולים ארוכים בחוץ בימים חמים או בעת מחלה/ שלשול/הקאות). מקווה שעזרתי, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית תה קמומיל ללא קפאיןדנה01/06/2013
שלום,
בתי בת שנה וחצי,נמצאת איתי בבית.
לאחרונה הפסיקה עם התמ"ל ובמקום מקבלת בבוקר ובערב תה קמומיל של ויסוצקי עם כפית סוכר בכל פעם.
האם אין בעיה עם שתיית שני בקבוקי תה קמומיל בכל יום?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית תה קמומיל ללא קפאין - תגובה
ענת תבור01/06/2013שלום מורן, תה קמומיל אינו מהווה בעיה בפני עצמה אבל כשהוא ממותק הוא עלול ללמד את בתך לאהוב משקה ממותק במקום מים, דבר שאינו בריא כהרגל. במקום תה ממותק הייתי ממליצה לתת פשוט חליטה של קמומיל ללא סוכר. כמובן שלא בבת אחת אלא בהדרגה, בכל פעם להפחית את כמות הסוכר. בעצם, הבקבוק משמש במקום מוצץ לצורך הרגעה. צריך לשים לב גם שהתה לא יהיה במקום אוכל, כי יש פעוטות קטנים ורזים שמים או תה פשוט יסתמו להם את התיאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתע מסרבת לאכול מבקבוק - מה עושים?ענה31/05/2013
שלום רב! בתי בת ה- 6 חודשים החלה לפתע לסרב השבוע לבקבוק. זה נראה כאילו היא מתנגדת לכלי עצמו - דוחה אותו מעליה, דוחפת בידיים, מתחילה לבכות כשרואה בקבוק או כשמושיבים אותה לתנוחת האכלה מבקבוק.
היא יונקת ברצון ואוכלת את הטעימות של מזון מוצק ואילו הבקבוק פתאום מעורר תגובות שליליות והתנגדות החל משלשום בלילה.
חשוב לציין שהיא ניזונה מבקבוק כבר 3 חודשים ועד עכשיו לא היה שום קושי. היא קיבלה ללא כל התנגדות סוגי בקבוקי שונים, פיות שונות וכו' ושתתה מהם חלב שאוב ולפעמים תמ"ל. עד עכשיו לא היו בעיות בכלל.
הדבר ממש לא ברור לנו ומלחיץ בעיקר כי אני נמאצאת 3 ימים ארוכים בעבודה בשבוע ואז היא אצל מטפלת או מטופלת על-ידי אבא שלה ואין ברירה אלא להאכיל אותה מבקבוק.
אשמח לעצה/ עזרה בנושא - איך גורמים לה להתייד מחדש עם הבקבוק?
נ.ב. היא גם מסרבת למים - בבקבוק או בכפית - שניסיתי לתת לה עם טעימות של מזון מוצק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפתע מסרבת לאכול מבקבוק - מה עושים? - תגובה
דפנה רון09/06/2013ענה שלום,
היא גם יונקת ממך וגם מקבלת בקבוק, הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת למרקענת31/05/2013
שלום,
ביתי בשבוע הבא בת 7 חודשים. אני מכינה לה מרק עם: בטטה, תפו"א, דלעת, גזר וקישוא+ עוף/הודו ולפעמים מוסיפה אורז מלא. מה עוד ניתן להוסיף- כוסמת/בורגול? איזה עוד ירקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת למרק - תגובה
ענת תבור31/05/2013שלום ריטה, למרק ניתן להוסיף גם עדשים אדומות או ירוקות, אפונה ירוקה ובהמשך הזמן אם אין גאזים או שלשול גם קטניות נוספות כמו גרגירי חומוס מבושלים מראש וכן שעועית מבושלת מראש. אפשרי להוסיף גם דגנים מלאים כמו כוסמת, בורגול וקינואה. תבדקי רק שלא גורם לה לגאזים או שלשול. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מתמ"ל למוצקיםענת31/05/2013
בתי בת 7 חודשים. מגיל חמישה חודשים שילבתי מזון מוצק והיא מקבלת אותו בשמחה.
כיום אוכלת מנת פירות ומנת מרק ( ירקות+ עוף/הודו ואורז מלא)בנוסף לבקבוקים. יש לי שתי בעיות:
1. הילדה אוכלת ממנת הפירות וממנת המרק אך לא כמות גדולה. בין 10-20 כפיות ומיד אחר כך אני משלימה לה עם בקבוק כדי שאני אדע שאכלה ארוחה מלאה. היא אוכלת נהדר בהתחלה ולאחר כמה כפיות פשוט עוצרת ולא ניתן "להכריח" אותה ולהמשיך. ולכן אני משלימה עם בקבוק.
יוצא שאני לא מצליחה בעצם להפוך את ארוחת המוצקים לארוחה בלעדית והיא תמיד מסתיימת עם בקבוק ( שאגב, היא גומרת את כל הבקבוק לאחר המוצקים..) מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מתמ"ל למוצקים - תגובה
ענת תבור31/05/2013שלום יעל, לפי תאורך הילדה מוכנה לאכול בשמחה את המזון המוצק אבל לא אוכלת ארוחה מלאה על בסיס זה. בגיל 7 חודשים זה בהחלט נשמע סביר. תני לה לגדול עוד קצת ובהמשך הזמן לדעתי היא תרצה לאכול כמות גדולה יותר מהמזון המוצק עד שבהדרגה הוא יהפוך לארוחה שלמה. במקביל הייתי ממליצה גם להוסיף טעימות של מזונות רכים מסוגים שונים, לצורך חשיפה למגוון טעמים ואימון הדרגתי באכילת מרקמים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ועוד שאלה..
ענת31/05/2013המלצת לי לחשוף אותה לעוד מזונות רכים, את יכולה לתת לי דוגמאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ועוד שאלה.. - תגובה
ענת תבור31/05/2013דוגמאות למזונות רכים: פירה, קציצות בשר טחונות היטב ומבושלות, גבינה לבנה, בננה מעוכה, אפרסק רך וכל מזון במרקם עדין מכל קבוצות המזון. רק חשוב לתת כל דבר בנפרד ובכמויות של כפית או שתיים בכדי לדעת אם לא מתפתחת רגישות למזון זה. בהתחלה נראה לפעמים כאילו קשה לתינוק לבלוע אבל חשוב לא להבהל, רק להשגיח. כך התינוקות לומדים לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אומגה 3עדי29/05/2013
הי,
יש לי ילד בן שנה ו-4. די בררן באוכל לאחרונה הסכים לאוכול עוף וביצים אבל לא מוכן להכניס דגים לפיו שזה בהחלט מובן בתור אחת שלא אוהבת דגים.
התחלתי לקנות ביצים מועשרות באומגה 3 ולתת לו כל יום בארוחת ערב חביתה מהביצים האלו.
ממה שקראתי מקור האומגה 3 בביצים הוא מזרעי פשתן. האם זה מספיק בהנחה שלא אוכל דגים בכלל?
האם כמות האומגה 3 בתמ"ל (סימילאק) מספיקה?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אומגה 3 - תגובה
ענת תבור30/05/2013שלום עדי,
קודם כל טוב שאת דואגת לספק לילד שלך אומגה-3. רוב האנשים לא מודעים כלל לנושא חשוב זה. חומצת שומן אומגה-3 ממקור צמחי אכן פחות יעילה מאשר ממקור של דגים, אבל הגוף שלנו מסוגל לייצר ממנה את חומצות השומן האחרות הנחוצות לגוף בתנאי שהמזון שנאכל אינו עשיר מדי בשמנים צמחיים כגון סויה, חמניות, תירס ועוד (בשמנים אלה יש חומצות שומן אומגה-6 אשר מתחרות בייצור של אומגה-3 בגוף). לכן, במקביל למתן אומגה-3 צמחי כדאי להקפיד להשתמש רק בשמן זית וקנולה לבישול ואפיה ולהמעיט במאכלים תעשיתיים המכילים שמנים אחרים. מקווה שהבנת את ההסברים, הנושא הזה מורכב למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד.
עדי30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לי מאוד. - תגובה
ענת תבור30/05/2013בשמחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרוית29/05/2013
שלום,
רציתי לדעת האם במעדן דניאלה שיש ג'לטין וקצפת מותר לתת לתינוקת בת שנה
הבנתי שהקצפת לא בריאה.
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לי לא עניתם!!!!!!!!!!
רוית30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
תרצה שני30/05/2013טלי אני לא טכנולוגית מזון, אבל מאיזה סיבה החלטת שהקצפת לא בריאה?
באופן כללי אני ממליצה על מעדנים ללא הרבה סוכר וקצפות, פשוט הם יותר בריאים. אך אם תינוקת בת שנה תאכל את הקצפת אני לא מניחה שיקרה לה משהו.
אולי שמעת על כך שלא ממליצים לילדים לאכול מוסים העשויים מחלבון ביצה שאינו מבושל מוקצף. במקרה כזה ההזהרה היא מחשש לסלמונלה שעלולה להיות בביצים שלא בושלו.
מקווה שעניתי על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסימילאק - בן שנתייםדידי28/05/2013
בני הקטן בן שנתיים. כבר מזה כמה חודשים צורך בקבוק סימילאק בבוקר (מתעורר בחמש וחצי) ולעיתים רחוקות לפני השינה.
סוף סוף הפסקנו עם הבקבוק שלפני השינה, ונותר רק לגמול מהבקבוק של הבוקר.
הוא מאוד תלוי ומבקש את הבקבוק וקשה לי לגמול אותו ממנו.
לאחרונה, מכינה לו רק 120 מ"ל (במקום 240 מ"ל שהיה רגיל לשתות), ומנסה להסב את תשומת ליבו ולתת לו אקטימל עם קשית או מעדן...
אך עדיין, כשמתעורר ממש מבקש את החלבי..
איך כדאי לעשות זאת?
אודה לתגובות גם של אימהות שהתנסו...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מסימילאק - בן שנתיים - תגובה
תרצה שני29/05/2013דידי הרבה תלוי בהחלטה שלכם וביכולת שלכם לעמוד מאחורי ההחלטה.
שינוי כמו כל שינוי הוא קשה לכם ולילד. אם החלטתם שאתם רוצים להוריד את הבקבוק כלל, ניתן להסביר לילד שהוא גדל ולכן בקבוקים מתאימים לילדים קטנים יותר, ניתן להראות לו שהוא עושה היום משהו שילד צעיר יותר לא עושה למשל מסדר את הצעצועים. במקביל ניתן להעביר את הסימיל לכוס ולתת לו לשתות.
בהצלחה, והרבה סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)