מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהמורן21/08/2012
שלום רב ,
בני בן השבועיים סובל מאוד אחרי כל ארוחה ...
עברתי מסימלאק למטרנה לנוטרלון ...השאלה היא אם צמחי יעשה יותר טוב ..
האם צמחי ממולץ ואיזה?
אני לא רואה שיפור במטרנה או בנורילון הוא צורח כל הזמן אחרי האוכל ונמצא באי שקט רק כשהוא נרדם אחרי שעה וחצי הוא רגוע ...
מה אתן ממליצות לעשות? קשה לי לראות אותו סובל ככה ..
יש לי תור לגסטרו אבל עד אז..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
עדי אפרתי רסולי21/08/2012שלום מורן!
יכולות להיות לתגובה כזו סיבות שונות . עד התור שניתן לך לגסטרו אני ממליצה לך לנסות לערסל אותו במנשאי בד וכן לנסות להחיזק אותו כמה שניתן לאחר ארוחה . באם תחליטי לשנות פעם נוספת פורמולה תוכלי לנסות תמ"ל ללא לקטוז ( יש של מטרנה ושל סימילאק .
) תמל צמחי לא בהכרח יהיה הפתרון ובמידה ואכן מתקשה בשל אלרגיה לחלב הייתי מבררת עם רופא הילדים / גסטרו לגבי תמ"ל מפורק .
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותסבטה20/08/2012
שלום.
הילדה שלי בת שנה ושלוש.יש לי כמה שאלות:
1. האם מותר לה גלידה?היא לא תצטנן מזה?
2. האם מותר לקלח ילד אחרי ארוחה?
3. האם מותר לה שוקולד?
4. היא לא מחזיקה ספל לבד,איך להרגיל אותה?היא שותה מבקבוק עם קש בלבד.כאילו היא איננה מבינה שצריך לעשות תנועה למעלה כדאי שהמים יזרמו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שירי יום טוב21/08/2012הי מרינה,
את יכולה לתת לבתך גלידה, מאכלים קרים לא גורמים לצינון. ניתן לקלח ילד אחרי ארוחה. ומותר לאכול שוקולד רק במינון הנכון ובצורה הנכונה (לא בצורת כדורי קליק, אלא בצורה שניתן לאחוז) לגבי הספל, זה משהו שלא צריך להדאיג אותך כרגע בשלב מאוחר יותר אם לא תראי שיפור תפני לרופאה התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סבטה21/08/2012תודה על תשובך,
הילדה מאוד מפותחת לגילה.מתי זה כן אמור להדאיג אותי?
אולי אני יכולה לתרגל איתה את זה?תמיד אני מחזיקה לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
שירי יום טוב21/08/2012את יכולה לבדוק זאת עם רופאה התפתחותית. מידי פעם תתני לה לשתות מכוס מבזמן שהכוס בפה שלה תרימי לאט ובעדינות את המרפקים שלה כלפי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבנטע19/08/2012
שלום ,
בתי בת שנתיים וחצי ,בגיל חצי שנה אובחנה כאלרגית לחלב בצורה גבוהה ביותר. עם השנים, האלרגיה פחתה ואחרונה קיבלנו תוצאות בדיקה המראים שהאלרגיה עברה לחלוטין. אך לצערי הילדה לא מוכנה לטעום שום דבר חלבי, מתרחקת מגבינה כמו מאד, רגילה רק לחלב ומעדני סויה. מוציאה את הגבינה מהפיצה (למרות שמעולם לא נתנו לה פיצה ולא אמרנו לה להוציא את הגביה). מה עושים ? איך מרגילים אותה למוצרי חלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
שירי יום טוב19/08/2012התשובה לשאלתך היא לאט ובטוח. הרעיון בגדול הוא להמשיך לחשוף אותה למוצרי חלב למרות ההתנגדות ומבלי להכריח אותה לכלום. להקפיד שהארוחות המשפחתיות יכללו מוצרי חלב בבוקר ובערב. ודבר נוסף חשוב לא פחות הוא הגיוון, כל שילוב יצירתי של מוצרי חלב במזון הוא מקובל בתור התחלה כמו: רביולי ממולא גבינה, כדורי מוצרלה, פשטידה, עוגת גבינה בריאה (ניתן למצוא באתר שלי מתכון טעים,קל להכנה ובריא לילדים), טוסט על פיתה שהיא תכין בעצמה עם גבינה מגוררת מעל ועוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונית????סיון17/08/2012
שלום רב,
בתי בת השנה עוד מעט מזה תקופה של כארבעה חודשים מסרבת לאכול מאכלים המורכבים מבשר, עוף או דגים. עד גיל 7-8 חודשים אכלה את המרק שלה ובו ירקות ועוף ללא בעיה ואפילו גילתה חיבה גדולה אליו. אך לא עוד!!! אני מגוונת לה את מאכלי הבשר והעוף, צורות שונות טעמים שונים אך לאחר שתיים שלוש טעימות היא פשוט מסרבת בכל תוקף לפתוח את הפה ולאכול. כתחליף למנת הבשר אני מאכילה אותה בגבינה לבנה אותה היא אוכלת בשקיקה ובהתלהבות רבה. לפעמים היא גם מוכנה לאכול רבע מהחביתה....מה עושים??? ייתכן שבגיל כזה הילדה שלי מסננת אוכל?? אני ממשיכה כרגע לתת לה תוספת של טיפות ברזל.....אך האם עליי לוותר עם מאכלי ה"בשר" או להמשיך לנסות ולהתעקש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונית???? - תגובה
שירי יום טוב17/08/2012הי דוד, אני מבינה את הקושי שלך. אבל חשוב שתמשיך לשמור על רגיעה וסבלנות בעניין הזה.הטעמים משתנים ללא הרף בגילאים האלה, וזאת לא הבעיה שלך בלבד. זה נהדר שאתה ממשיך להציע לה בשר ועוף בצורות שונות, אני ממליצה להמשיך לנסות אבל בתדירות נמוכה יותר. להציע מהארוחות המשפחתיות וממה שבכל מקרה כבר מכינים לשאר בני המשפחה לרסק ולהציע אחת לכמה ימים, אם היא מסרבת להפסיק ולהמשיך ביום אחר.בכל מקרה, אכן מומלץ להמשיך ליטול טיפות ברזל, וכמובן לנסות להציע גם דגים בצורות בישול שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת שנהדניאל16/08/2012
האם אני יכולה לתת לבתי בת שנה וחודש חלב?ואם כן איך אני יכולה לתת לה חלב? אני צריעה להרתיח את החולב לפני שהיא שותה? והאם אני יכולה לתת לה את החלב עם הסימילק?אני נותנת לבתי שתי ארוחות סימילק בבוקר ובערב - לשאלתי אני יכולה ללת לה חלב במקום מים בסימילק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת שנה - תגובה
דפי ליבר17/08/2012א. את הסימלאק מכינים לפי ההוראות אסור לשנות את הוראות היצרן . מכינים עם מים ולפי הכמויות שרשומות על הקופסא.
ב. לפי הוראות משרד הבריאות אפשר אחרי גיל שנה לעבור לחלב 3% אין צורך להרתיח את החלב.
ג. אני בכל זאת ממליצה [אם ניתן] להמשיך תמ"ל עד גיל שנה וחצי . חלב פרה דל בברזל .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים ללא שינייםמחול15/08/2012
שלום,
בתי בת 9 חודשים,עוד לא בקעו לה שיניים.
עד כה יונקת +פירות טחונים +מרק שיש בו הכל (טחון)
כעת הגיע שלב מוצרי החלב.
כיצד לתת?
האם פעוט ללא שיניים יכול לאכול אוכל כמו גדולים?
יש לי פחד איום שתיחנק.....
איך להתחיל?
תודה,אמא טרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים ללא שיניים - תגובה
דפי ליבר15/08/2012אפשר לתת לה בכפית יוגרט , גבינה לבנה ,מעדן וגמדים עדיף לא בכמות גדולה כי יש בזה סוכר .דייסת דגנים . למה שתיחנק ? להאכיל לאט לאט .
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכנה לאכולשירן15/08/2012
שלום,
יש לי ילדה בת כמעט 7 חודשים. התחלנו טעימות בגיל 5 חודשים בערך, ממש לא רצוף אלא כל כמה ימים נתתי לה כמה כפיות. לקראת גיל 6 חודשים התחלנו כמעט כל יום.
היא לא משתפת פעולה, אני מאז כל יום מכינה לה פירות בבוקר וירקות בצהריים, וזורקת הכל לפך. ניסיתי לתת לה כשהיא מאוד רעבה, או כשהיא לא רעבה אך גם לא הכי שבעה.ניסיתי לעשות הפסקה של יומיים, כלום לא עזר, אם אני לא מעסיקה אותה עם משחקים גם את הכמה כפיות היא לא אוכלת. מה שכן, כל פעם כשהיא רואה אחד מאיתנו אוכל היא מתחילה לבכות ולא נרגעת עד שאנחנו נותנים לה לטעום!! ניסיתי לתת לה דברים הבעיה היא שהיא נותנת ביסים גדולים מידי ואני מפחדת שהיא תחנק,היא ממש מראה נכונות לאכול אבל לא מכפית. אני לא יודעת מה לעשות, אני מניקה ומאוד חשוב לי שהיא תוכל ארוחות ולהפחית בהדרגה את ההנקה.
יש פתרון בשבילי? :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכנה לאכול - תגובה
דפי ליבר15/08/2012אם הבנתי נכון היא רוצה לאכול רק לא מכפית . אפשר בהחלט לתת חתיכות קטנות של אוכל מבושל ירקות ,קציצות עוף, אורז פסטה וגם פירות אבטיח מלון יש ילדים שיותר אוהבים חתיכות מאשר אוכל טחון .
האם היא נכנסת למעון בקרוב ? בדרך כלל שם אוכלים ביחד ליד שולחן ולומדים אחד מהשני.
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שלא אוכל בשראתי15/08/2012
שלום
יש לי תינוק בן שנה ו-4 חודשים, אינו מוכן לאכול בשר בשום צורה
רק אורז, פתיתים וכאלה
מה עושים???
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שלא אוכל בשר - תגובה
שירי יום טוב18/08/2012הי אתי את מוזמנת לקרוא את התגובה שלי לדוד למעלה ("צמחונית")
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה צמחיתשרון14/08/2012
שלום רב ,
בתי בת החצי שנה , סובלת מזה כחודשיים מברונכיט וקושי בנשימה , ליחה בבוקר וכדומה , התופעה התחילה לאחר חיסון המחומש אך כרגע עדיין לא ידוע האם בעקבות החיסון או שהברונכיט הכרונית שלי הועברה אליה , השאלה היא כזאת מזה כשבועיים אוכלת מטרנה צמחית שלב 1-2 הליחה לדעתי לא משתנה אך היציאות יותר סמיכות ויותר תקופות ( אחרי כל האכלה יציאה ) האם ניתן להאכיל במזון הצמחי לאורך זמן ?
מה ההורמון שנמצא בסויה עלול לעשות להעזיק? והאם ניתן לשלב חלב רגיל עם סויה
אנא עזרתכם ,
חייבת למצוא פיתרון של מזון שיתאים עבורה לאורך זמן
בברכה ותודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה צמחית - תגובה
שירי יום טוב14/08/2012הי שרון,
הפורמולה הצמחית מכילה אסטרוגן שמעלה חששות בקרב הורים רבים בעיקר בגלל הקשר שלו להתפתחות מינית מוקדמת בקרב ילדים, למרות שקשר זה עדיין לא הוכח חד משמעית. בכל מקרה, אם התחלת מטרנה צמחית תמשיכי איתה ועדיף שלא לשלב אותה עם מטרנה על בסיס חלב.אני ממליצה לקרוא את המלצות משרד הבריאות בנוגע למעבר לתזונה משלימה וכשיגיע הזמן (בגיל שנה ) להתחיל גמילה מהתמ"ל ולנסות להוסיף בהדרגה מזון משלים שכולל בין היתר מוצרי חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שנהלין14/08/2012
שלום,
הבת שלי בעוד שבוע חוגגת יום הולדת ראשון בע"ה. מבחינת אוכל היא אוכלת מצוין ועם חשק לטעום דברים חודשים כל פעם מחדש.רציתי לשאול לגבי שתיית המים-אחרי גיל שנה ,היא שותה מים מהברז כמונו?מה עם המים של התמ"ל?להמשיך להרתיח או לחמם מי ברז ולהוסיף לזה תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת שנה - תגובה
דפי ליבר14/08/2012מעל גיל שנה לא צריך להרתיח מי ברז .יש עדיפות למי ברז על מים מינרלים כי ברוב המקומות בארץ מוסיפים פלואור למי השתייה .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא מוכן לאכול בידייםרותם13/08/2012
שלום רב,
בני בן 9 חודשים,
אינו מוכן לאכול כלום בידיים, אני שמה לו על מגש במבה, בננה, בסקוויט, הוא לא לוקח את זה בכלל
גם שאני שמה לו ביד את הבמבה או הביסקוויט הוא פשוט מועך את זה, הוא לא מקרב את זה לפה בכלל
צעצועים הוא כן מכניס לפה, גם לא כל דבר
שאני שמה לו את הבמבה ביד ומראה לו על עצמו איך להככניס לפה הוא מתעצבן נורא וזורק את הבמבה ולא מוכן בשום אופן
האם עלי לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא מוכן לאכול בידיים - תגובה
דפי ליבר13/08/2012מה קורה כשמישהוא אחר נותן לו לאכול ? האם במעון או ילך בקרוב למעון ?
אם הכול בסדר מוטורית כלומר משחק ב2 ידיים ,מכניס לפה משחקים, אוכל יפה מכפית
כלומר רק נשאר הנושא של לקחת בידיים ולהכניס לפה הייתי מחכה ואפילו עוזבת לתקופה מסוימת כדי שלא יהפוך למאבק בין שנייכם .
אבל אם משהוא בבטן אומר לך שלא תקין תבקשי הפניה לרפוי בעסוק או פיזיתרפיה שמתמחים בתינוקות .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שלא מוכן לאכול בידיים
רותם13/08/2012הי דפי,
תודה רבה על תגובתך המהירה,
הילד מאוד מפותח, כבר עומד לבד מגיל 8 חודשים יושב מגיל 7 חודשים זוחל חופשי, אוכל מכפית מגיל 4 חודשים ושותה לבד מבקבוק ומכוס
הוא עדין לא הולך למעון, עוד מעט,
הוא פשוט לא מוכן להחזיק ביד ולהכניס לפה ממש מתעצבן מזה וזורק את מה שיש לו ביד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שלא מוכן לאכול בידיים - תגובה
דפי ליבר13/08/2012תעזבי את זה . ותשימי לב מה קורה במעון.
לא נראה לי בעיה הדורשת כרגע התערבות להפך אולי מנוחה ...
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםליטל12/08/2012
הי
ממתי אפשר לתת טונה משימורים ובכלל דגים לתיתוקת בת עשרה חודשים? יש לציין כי כבר טעמה פעמיים דג..אני קצת חוששת מנושא הכספית וכל הענן אשמח לכל תשובה ומידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים - תגובה
דפי ליבר13/08/2012לפי ההוראות החדשות של משרד הבריאות מותר לתת דגים אפילו בשלב הטעימות
[כמובן בבטיחות מעל לכל -חתיכות קטנות,מרקם מתאים לתינוק] בעבר נתנו רק מעל גיל שנה אבל יש שינוי בהוראות . את יכולה לתת טונה .
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל חצי שנהירדן11/08/2012
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 6.5 חודשים. אוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום: בבוקר תפוח+בננה+ מעט אבוקדו ושקדיה, אחרי שנת צהריים מרק ירקות עם עוף. שאר הארוחות הן תמ"ל.
השאלות שלי הן:
1. מהי כמות העוף שיש לתת במנת הצהריים? והאם יש חלקים מומלצים יותר? עד עכשיו מבשלת לה כ-4 שוקיים שמספיקים לכ-10 ימים...
2. האם מומלץ לגוון את ארוחת הבוקר עם דייסת קוואקר? דייסה אחרת?
3. מתי מוסיפים ארוחה נוספת ואיך משתלב בסדר היום?
4. מתי ניתן / מומלץ להוסיף למרק הירקות קטניות / פסטה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
ירדן11/08/2012שאלה נוספת.. היום אני נותנת לה את המרק עם העוף אחרי שנת הצהריים, בגלל שהרגשתי שהיא ישנה טוב יותר אחרי בקבוק תמ"ל. האם ההמלצה לתת את המנה הבשרית לפני השינה? במידה וכן, ואם אוכלת בשעה 12:00 את המנה הבשרית, האם כדאי לתת אחרי שעה- שעה וחצי מעט תמ"ל לפני שנת הצהריים לשינה טובה יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשיםנטע09/08/2012
שלום,
ביתי בת 11 חודשים וקצת. סדר ארוחות:
1. קימה בבוקר (בדרך כלל 06:00)- הנקה או בקבוק 180 מ"ל, או קצת הנקה והשלמה בקבוק.
2. בסביבות 10:00- פירות+טחינה/שקדיה.
3. בסביבות 13:00- עוף/הודו + ירקות
4. בסביבות 15:30-16:00- הנקה ו/או יוגורט.
5. בסביבות 18:00- א. ערב (ביצה, לחם, גבינה צהובה, קוט'ג, ירקות וכו').
6. בסביבות 19:00- לפני מקלחת ושינה- בקבוק 120-180 מ"ל.
שאלתי- כיוון שלוקח לה זמן לאכול (היא אוכלת טוב, אך לאט), יוצא שארוחת הערב והבקבוק של לפני השינה ממש צמודים (לעיתים עם מרווח של רבע שעה בלבד), כך שלעיתים היא שותה רק 120 מ"ל. בנוסף, אני לא רוצה להעמיס על קיבתה. מצד שני, אם אני מקדימה א. ערב, אז זה צמוד מדי ליוגורט של 16:00... תוכלי לייעץ לי מה כדאי לעשות?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חודשים - תגובה
דפי ליבר09/08/2012אני הייתי משאירה את הבקבוק לפני השיינה אפילו בכמות לא מלאה .
כדי לישון טוב הבטן צריכה להיות מלאה .
ארחות ערב בשעה 18.00 לאחר מכן אמבטיה עיסוי טקס השכבה בקבוק וללכת לישון .זהו סדר הגיוני והרגל נכון .
מקווה שכבר ישנה כל הלילה בלי אוכל ??
בהצלחה
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 חודשים
נטע09/08/2012אכן ישנה, ולא מקבלת אוכל בלילה. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגני וויטביקס עשירים בברזלנירה08/08/2012
הי
שמעתי על דגני וויטביקס שמומלץ לתינוקות כי הם עשירים בברזל.
תינוקת שלי בת 9 חודשים האם מותר לתת לה? ואם כן איך נותנים לה את זה? בשילוב עם פירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי...
נירה14/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)