מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינפומיל ARאודי03/10/2012
היי,
רשמו לבת המתוקה שלנו, בת 5 ימים, כלכלת אינפומיל AR בגלל רפלוקס שמצאו לה בבדיקות בעקבות פליטת מרה (ב-24 שעות ראשונות). הנקה כרגע לא מתאפשרת. האינפומיל הזה מסריח ברמות על, האם חייבים להשתמש בו? גם כשהיא השתמשה במטרנה לא ראינו שהיא פלטה, ואם היא פלטה, זה לא היו כמויות גדולות.
האם החייבים להמשיך להשתמש באינפומיל? אמרו לנו שבגל לשהוא סמיך יותר כך לא יהיו פליטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפומיל AR - תגובה
עדי אפרתי רסולי03/10/2012הי אודי!
אתחיל בכך שאינני רופאה - אבל אלו הפרמטרים שאני מסתכלת כתזונאית :
האם הילדה - סובלת ובחוסר שקט סביב האכלה או בכלל והעם עולה במשקל .
החוויה של עליית תוכן הקיבה אינה נעימה ויכולה לגרום לקשיים שונים כמו עליה במשקל אך חמור מזה זה הכאב עבורה שיכול להתבטא אח"כ בקושי לאכול ( בקבוקים ובכלל) .
האם קשה לה לאכול את האוכל הזה או שרק עבורכם הוא מסריח ? יש לי ילד בבית שלא מוכן לוותר על ה"אוכל המסריח" שלו ....בעד שום אוכל נעים אחר:)
החושים שלהם שונים ואם יספק עבורה את המטרות אז הניחו לריח :)
יום טוב!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי02/10/2012
ילדה קטנה אכלה בטעות שאריות גבינה שכבר העלתה עובש ירקרק. שמעתי שזהו עובש שיכול לגרום לנזק מוחי בלתי הפיך - מדובר בכמות שהצטברה בחלק העליון של הקופסה, פחות מכפית. מודאגת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עדי אפרתי רסולי03/10/2012זה לא התחום שלי .. אבל נשמע לי שאין מקום לדאגה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות לבקבוקיםטלי28/09/2012
היי,
אני לא בטוחה שהשאלה מתאימה לפורום אבל בכל זאת..
ביתי בת 7 חודשים, מאז שנולדה מסיימת בקבוק פורמולה תוך 10 דקות.
ראיתי שבחברת הבקבוקים בה אני משתמשת יש פיטמות לבקבוקים מספר 3 מגיל 6 חודשים.
רציתי לדעת אם מומלץ להחליף את הפטמות בהתאם לגילה או שגם ככה בגלל שמסיימת מהר לאכול כדאי להשאר עם מספר 2.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות לבקבוקים - תגובה
עדי אפרתי רסולי29/09/2012הי טלי ,
אם רגועה עם שלב 2 הישארי כך , כך תמשיך לאכול בנחת ולא במהירות ומאחלת לה שתישאר אכלנית סבלנית ולא כזו שאוכלת מהר כל חייה :)
שבוע טוב
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לתינוקת בת שנה וארבערננה28/09/2012
שלום וברכה רציתי לשאול לגבי כמויות של אוכל. כאשר הייתי טוחנת לביתי את האוכל ידעתי בדיוק מה הכמות שהיא אוכלת אבל מאז שעברתי איתה למוצקים אני לא יודעת האם הכמות שהיא אוכלת מספיקה לה. לדוגמא: בארוחת צהריים היא אוכלת קציצה קטנה/חצי פולקע ו2-3 כפות של פחממה בארוחת ערב היא אוכלת פרוסה+גבינה לפעמים חביתה במקום ומעדן האם הכמויות מספיקות? לפעמים נראה שהיא שארת רעבה בעיקר אחרי הא. צהריים ודורשת בקבוק.. בנוסף היא מאוד קשורה לבקבוק שלה ובדר"כ אוכלת 3 בקבוקים ביום. בבוקר , לעיתים אחרי א. צהריים ובערב האם בגילה היא לא צריכה כבר לוותר על בקבוק אחד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל לתינוקת בת שנה וארבע - תגובה
עדי אפרתי רסולי29/09/2012הי רננה ,
התפריט שאת מציעה בסדר גמור - אםשר לגוון את מקורות הפחמימה ( אולי את מגוונת אך לא פרטת ..) ולכלול גם קטניות כמו אפונה ( צמעוך במזלג) עדשים |( אולי מגדרה ) גרגרי חומוס קינואה בורגול ועוד .
הקפידי לשים שמן באוכל שלה אם אין במהלך הבישול אז הוסיפי כפית לכל מנת אכילה של שמן זית .
נסי להכין מנות שמכילות נכל וקל לה לאכול - למשל אם אוהבת קציצה הכניסי גם אורז לא מבושל לבלילת הבשר כך הקציצה יוצאת רכה ומכילה גם פחמימה .את יכולה להכין לזניה שזו מנה שכוללת גם את הבשר וגם את הפסטה או כל רעיון אחר שיכלול את כל אבות המזון וידרוש ממך פחות תשומת לב בזמן האוכל .
אם את מרגישה שעדיין רעבה נסי לעזור לה באכילה והגישי גם מנה רכה אולי פירה שתאכלי להאכילה בכפית עד שתהייה יותר מיומנת בעצמה ותאכל להשביע עצמה .
לעיתים בשעת הצהריים תינוקות כבר עייפים ועל כן לא אכולים כ"כ טוב את הארוחה . את יכולה אולי להחליף את סדר הארוחות ואלי להגיש א. בוקר לפני השינה פירות או יוגורט ופרות וכאשר מתעוררת משנת הצהריים את ארוחת הצהריים .
בסה"כ הכמויות נשמעות בסדר אוך אולי בהם חלק מהן לא נכנס לפה ...
בקבוקים - בגיל שנה אין צורך תזונתי בתמ"ל עבור ילדים שאוכלים טוב , אך לרוב נראה כי ילדים ממשיכים לשתות תמ"ל בוקר וערב עד סביבות גיל שנה וחצי שנתיים .נסי לשנות את סדר הארוחות ולארות אם ניתן להוריד את בקבוק הצהרים
שבוע טוב ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתמ"למעיין28/09/2012
יש לי תינוקת בת שנה. עד לא מזמן הרתחנו את המים של התמ"ל (ממי ברז), לפני יומיים התחדשנו בבר מים של מי עדן, האם כבר אפשר להכין את התמ"ל ממים רתוחים מהמתקן של המי עדן או שעדיין נצטרך להרתיח מי ברז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים לתמ"ל - תגובה
דפי ליבר28/09/2012לפי משרד הבריאות עד גיל שנה יש להרתיח את המים . יש עדיפות להכנת תמ"ל במי ברז ולא במים אחרים כי ברב המקומות בארץ יש במי הברז פלואור .
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בגיל חודשמלי27/09/2012
שלום
בני בן חודש ואוכל סימילאק בערך 100 מיל 7 פעמים ביום
בערך כל 3.5שעות
אני לא יודעת את משקל גופו נכון להיום
(בגיל שבועיים שקל 3.420 ובלידה 3.200)
לראשונה קרה שנרדם ועבר את השש שעות מאז האכלה האחרונה, מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בגיל חודש - תגובה
שירי יום טוב28/09/2012הי מלי,
אין צורך להעיר אותו להאכלה אלא אם מתעורר או מבקש לבד. זה נורמאלי לחלוטין שיישן 6 שעות רצוף. אם אחרי השינה הוא דורש מעט יותר תמ"ל אז תפשרי לו.
האידיקציה הכי טובה לעלייה במשקל היא שקילה אחת לחודש בטיפת חלב, וכמובן תדירות היציאות והשתן, שלא ייפחתו. במידה ואת רואה שינוי בתדירות בדקי את משקלו שוב. אם יש עלייה אין סיבה לדאגה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת חטיפים לפעוטה מתחילה!!דקלה27/09/2012
שלום עדי
ביתי בת שנה ושבעה חודשים עוד מעט, כימעט ולא אוכלת חטיפים ומתוקים כלל (לפחות לא בבית) פרט למה שמביאים לה בגן (כריך שוקולד פעם בשבוע ,עוגה בחושה בשישי ופטי בר על בסיס יומי) אני לא מביאה לה כמעט כלום בבית כמובן רק מסיבת בריאות והשמנת יתר, למזלי עדין לא ממש מדברת אז לא מבקשת..
אני מביאה לה רק אם היא רואה מישהו אוכל כי אז היא מבקשת.
הבעיה שאני מפחדת שיהיה לילדה חסך בדברים כאלה כי לא מקבלת בבית, התחלתי לחשוב על כך ביום כיפור שהיו הרבה ילדים שאכלו חטיפים ורק אני ירדתי עם קופסת פירות חתוכים, היא אכלה אבל ברגע שראתה שקית במבה או פטיבר היא זרקה והלכה לכיון השקית ולא הפסיקה לאכול בכל פעם שסיימה הלכה שוב ואמרה עוד.. עוד..
אחותי כמובן הביאה לה מה שרצתה אבל יעצה לי שכדי שאני יתחיל להביא לה בבית שלא יהיה לה הרגשת חסך ובכל פעם שתיראה ילד עם חטיף תתחרפן כי לא מקבלת בבית חטיפים
היא גודלת וברור לי שככל שגודלת כך קשה יותר למנוע,
אני כמובן רוצה לשמור לה על תזונה בריאה ומאוזנת אבל גם ממש ממש לא רוצה לגרום לה להרגשת חסך שהיא לא מקבלת דברים כאלה בבית
השאלה היא איך עושים זאת??
מה המינון הנכון לקבלת חטיפים?? פעם ביום, פעם בשבוע
מה המימון הנכון שגם לא יזיק לה לבריאות ולשיניים וישמור על תזונה בריאה וגם תקבל ולא תרגיש הרגשת חסך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת חטיפים לפעוטה מתחילה!! - תגובה
עדי אפרתי רסולי27/09/2012הי דקלה !
מסכימה איתך לגמרה שלא הי כל צורך בחשיפה לחטיפים או ממתקים .
חסך הוא כזה המתפתח כשלמישהו אחר יש ולי אין כל כן קשה לומר שתפתח חסך מכך שלא תקבל בבית ( היות ולאף אחד אחר בבית , לצורך העניין אין . ) כאשר רואה אצל ילדים אחרים אפשר לתת לה להתכבד ובאם את רוצה להצטייד בעצמך ... אז חפשי חטיפים פחות "רעים" למשל - יש חטיף של תפוח עץ - שזה בסך הכל חטיפי עץ פריכים ( כמו ציפס) אפויים . או מעט בייגלה או שלווה ללא סוכר או עוגיה אחת ארוזה ( כמו לוטוס )
אחרי הכל ... החוויה היא גם בפתיחה של שקית ( כמו מתנה ...) ולכן אם תהיה לה שקית משלה ( אפילו של פירות ) יכול להיות שתרגיש ממש טוב .
אצל הילדים הגדולים יותר אני נוהגת לומר עד חטיף/ממתק אחד ביום . אצל צעירה כמוהה אין צורך אפילו כל יום אלא ע"פ הצורך...
ואגב .... ברגע שאת נותנת כמות מספיקה לטעמך זה בסדר גמור להציע אחכ פירות ולומר שלא אוכלים יותר חטיף ....
שנה טובה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי תודה רבה, המשך
דקלה09/10/2012שלום עדי ותודה רבה על תגובתך!
באמת שהרגעת אותי שאני לא גורמת לילדתי חסך כלשהו (ובאמת שבבית בקושי רואה אותנו אוכלים) פשוט זה מה שכולם אמרו לי, אבל יכול להיות שזאת התנהגות אופינית לילדים. אני כרגע משתדלת לנהוג לפי הצעתך ומציאה לה רק כצריך (או שרואה מישהו אוכל חטיפים לידה, או שמטילים איתה בחוץ)
בתשובתך הזכרת חטיפים בריאים יותר אז באמת את החטיף תפוחים ניסיתי והיא מאוד אוהבת. (הופתעתי כי זה לא משהו:) תודה על הרעיון.
הזכרת גם את הביסקויט לוטוס ורציתי לדעת האם באמת הערך תזונתי שלו יותר בריא מהפטי בר הרגיל?? או שאולי עדיף לחפש פטיבר מחיטה מלאה?
אני גם התחלתי להביא לה את הקרונספקס הפשוט ללא הסוכר בתור חטיף- האם נחשב לבסדר??
ואשמח אם יש לך רעיונות נוספים לחטיפים בריאים יחסית, או אולי איזה קרקרים שיש בהם סיבים תזונתיים. (היא סובלת קשה מעצירויות אז פרחיות אורז במיני לא ממש מתאימות לה)
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי תודה רבה, המשך - תגובה
עדי אפרתי רסולי10/10/2012הי דקלה ,
להלן רעיונות לחטיפים -
אני מסתכלת על תכולת סוכר שומן ומלח ...
ישנו בייגלה - שהוא הרע במיעוטו.... ( כמובן לא המצופה מלח )
לוטוס- לא יותר בריא מעוגיה אחרת - פשוט יש את אפקט האריזה שילדים מאוד אוהבים :)
באופן עקרוני אפשר עוגה ביתית שאפויה עם שמן ואז לאפות אולי במאפינס.
אפשר להכין שיפוד מפירות ולהקפיא ( הולך מצוין עם בננות ) או להכין ארטיק על בסיס פרי ביתי.
ישנה חיטה תפוחה - שמבחינת סוכר פחות טוב אך ללא הרבה שומן או מלח .
ולגבי הקורנפלקס - זה בסדר רק כדאי להשוות בו את תכולת הסוכר והנתרן - כי אע"פ שאינו מלוח ישנה תכולת מלח גבוהה בהרבה מהם.
אפשר גם קצת פירות יבשים .
או קרם קרקר - שזה קרקר שאפשר למצוא גם דל נתרן .
ולעניין אחר ... הזכרת כדרך אגב את העצירות .. אבל שווה לשמוע בדיוק מה העניין :)
יום טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה לך על ההתעניונות והתשובות
דקלה10/10/2012תודה עדי על הרעיונות (אהבתי את השיפודי פירות רק אחכה שתגדל קצת)
לגבי הקרונפלקס ניסיתי להביא לה את הברנפלקס שהוא מאוד בריא אבל היא נחנקה לי מזה אז עברתי לקרונפלקס הרגיל הצהוב ללא הסוכר ניראה לי פשוט הכי בריא - תקני אותי אם יש משהו יותר טוב.
לגבי העצירות שלה היא סובלת מזה כבר חצי שנה בצורה ממש נוראית, זה מלווה בצרחות איומות עד שהיא עושה, ממש מתכווצת כולה בכל פעם ולא נותנת לי לעזור לה, וגם לפעמים אפילו נפצעת ויורד לה דם מהמקום.
היא מטופלת כבר חצי שנה בתרופות שכל חודשים בערך הרופאים החליפו לה תרופות אם את מכירה התחלנו בהתחלה עם שמן פראפין כשהפסיק לעזור החליף לי הרופא לשמן אבילק לקטוז וזה לא עזר,היא עכשיו מטופלת בנורמלקס אבקה שאני מוסיפה לה למטרנה בבוקר. שונאת להביא לה את התרופות האלה אבל כרגע אין ברירה גם עם הנורמלקס הזה היא סובלת מאוד!! אז לא רוצה לדעת מה יהיה בלי התרופה הזאת.
ממש כואב לי שהיא סובלת ככה גם עשו לה איזה 4 חוקנים כי היתה ממש מלאה בקיצור ממש סיוט לי ולה. (מקווה לפתור את הבעיה לפני הגמילה שלה אחרת יהיה בלתי אפשרי) לא יודעים מה גורם לזה אבל סוף סוף הפנו אותי לגסטרו ונקווה שבידיו הפיתרון ונקווה ללא תרופות ורעלים.
אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על סוג לחם שטוב ובריא עבורה כרגע משתמשת בלחם מחיטה מלאה אבל אני לא יוגעת מה יותר בריא וטוב לחם חיטה מלאה או לחם דגנים או לחם שיפון?? אשמח לעזרה והמלצות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה לך על ההתעניונות והתשובות - תגובה
עדי אפרתי רסולי10/10/2012הי דקלה !
כיצד נראה השתן ? בהיר וללא ריח עז - שכן אם אוכלת הרבה סיבים ומקבלת דגנים מלאים - חשוב מאוד שתשתה הרבה . אם את חוששת שהשתן מרוכז הייתי מפחיתה את כמות הסיבים בתפריט שכן סיבים ללא נוזלים יכולים לגרום עצירות ולא הקלה ביציאות (0 יוצר כמו בלוק בקיבה )
שמחה מאוד שאתם הולכים לגסטרו - התעניני גם בפגלקס - עושה פלאים אצל הרבה ילדים :)
מה השתנה בחצי השנה האחרונה ? הפסקתם הנקה ? שיניתם תמ"ל ברזל ?
הקורנפלקס הפשוט בסדר אבל צריך להשוות על גבי הקופסאות באיזה יש הכי פחות נתרן וסוכר( כבר הרבה זמן לא הסתכלתי ...)
בהצלחה :)
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי
דקלה17/10/2012שלום עדי ותודה רבה את מקסימה! (ממש כיף לקרוא תשובות שלך:)
לגבי השתן אני לא בטוחה, ניראה לי צבע צהוב אבל אין ריח עז במיוחד ריח רגיל של שתן. זה טוב? משתדלת להציע הרבה מים אבל היא זאת שמחליטה.
תודה על המידע לגבי הסיבים באמת בגלל הבעיה שלה תמיד העדפתי סיבים, אבל לדעתי לא אוכלת יותר מידי סיבים, התפריט שלה בערך כזה:
6:30 בקבוק מטרנה 180 מ"ל מסיימת הכל
8:30 ארוחת בוקר בגן (חביתה או ביצה קשה ירקות גבינה ולחם לבן)
10:00 פרי בגן
12:00 ארוחת צהרים בגן (דג או קציצות סויה פחממה וירקות מבושלים) לא מקבלים בשר בגן
16:00 כריך בגן
18:00 ארוחת ערב בבית - משתדלת פעמיים בשבוע עוף או בשר כי לא מקבלת בגן (כמובן גם בסופ"ש אוכלת עוף) ובשאר הימים בסגנון הארוחת בוקר בגן: חביתה + ירק + גבינה / יוגורט + פרוסת לחם מחיטה מלאה)
19:45 לפני השינה בקבוק מטרנה 180 מ"ל או 240 מ"ל תלוי איך אכלה את ארוחת הערב + דייסת שיבולת שועל של מטרנה.
הילדה נמצאת באחוזון 75 כך שאין בעית משקל להפך
מה דעתך באופן כללי על התפריט שלה?? האם את רואה סיבה לבעיית העצירות הקשה שלה?? אין יותר מידי סיבים לדעתי הבעיה שלה לא קשורה לתזונה.
שאלה בבקשה איזה לחם הכי בריא לתת לה לאכול לחם מחיטה מלאה?? לחם דגנים? שיפון? או משהו אחר אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי - תגובה
עדי אפרתי רסולי18/10/2012הי !
תודה :)
נשמע כי התזונה שלה בסדר , שמת לב מתי התחילה העצירות או שהייתה מאז ומעולם ?
ממליצה לשלב בין סוגי הלחמים ולכלול גם מלאים שאתם אוכלים - ובעצם... היות וסגן אוכלים לחם אחיד ודאי , בבית אפשר לתת לחם מדגנים מלאים .
פגלקס זהו תכשיר הנמכר גם ללא מרשם שאמור להיטיב את תנועתיות המעיים - את יכולה להסתכל בבית המרקחת או חנות טבע וכן חעדכן את רופא הילדים אם מתחילה לקחת .
ועוד משהו... נסי לשלב סלק ובטטות בתפריט גם הם יכולים להקל על יציאות
בהצלחה ....
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
דקלה17/10/2012בתשובתך הקודמת המלצת לנסות פגלקס?
מה זה בבקשה?? סוג של תרופה??
כי כבר מטופלת בתרופות, ונימאס לי מתרופות רוצה להגיע למצב תקין של הקיבה שלה ללא עזרה בתרופות.
ולוואי והגסטרו יעזור אבל יש עוד זמן עד התור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 9 חודשיםריקי25/09/2012
הבן שלי בן 9 חודשים "בוגר" רפלוקס עדיין מקבל קפסולת לוסק פעם ביום
עד גיל 6 חודשים אכל מטרנה+כף קורנפלור < בשביל ההסמכה >
עלה במשקל בהתאם לעקומה
מגיל חצי שנה התחיל מוצקים
בגיל 8 חודשים בבת אחת עבר להכל מוצק
עזב לגמרי מטרנה < לפעמים בלילה אוכל 100 >
השאלה שלי האם התזונה שלו נכונה
סדר יום שגרתי:
בוקר - 9:00 פרוסה + גמדים/מעדן
צהריים - 1:00 פירות < מאדה מעט ומרסקת תפוח + אגס >
אחה"צ - 4:00 - ירקות מבושלים + עוף/קציצה < מרוסק >
ערב - 8:00 פרוסה+ חביתה או פרוסה עם חומוס
לפעמים מנשנש כמה יחידות במבה בין הארוחות
ושותה מים בין הארוחות < בקבוק שלם במשך היום >
יש לציין שהוא אוהב מאוד להתעסק עם האוכל לבד...
וכמו שציינתי לפעמים כשמקבל לוסק בשעת לילה מאוחרת הוא גם אוכל מעט מטרנה
האם צריך להוסיף/לשנות משהו בתזונה?
תודה אשמח למענה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה?????
ריקי29/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בן 9 חודשים - תגובה
דפי ליבר30/09/2012לי נראה שצריך להוסיף ולגוון את התזונה
אפשר להוסיף קטניות , פסטה , גריסים , הודו
לגוון עם אבוקדו , טחינה , גבינה לבנה , יוגורט .
לנסות פחות לרסק ולתת אכילה בעזרת האצבעות[ כמובן לחתוך קטן ובמרקם מתאים ]
או בעזרת כפית ולא מבקבוק .
להושיב ליד שולחן עם מגש .
בתאבון
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...תהילה24/09/2012
שלום וברכה,
בני בן 7 חודשים, האם אפשר לתת לו לאכול: במבה אוסם, תמרים, לחם (החלק הרך/ הקשה), וכן ממה יש להמנע חוץ מחלב ודבש עד גיל שנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות... - תגובה
שירי יום טוב25/09/2012הי שירה,
לגבי מוצרי חלב כמו : יוגורט וגבינה, את יכולה לתת לו כבר מגיל 9 חודשים, רק עם מוצרי חלב ניגר מחכים לגיל שנה. בכל מקרה יש להימנע מכל מזון קשה, כגון פירות וירקות קשים, ענבים, נקניקיות, סוכריות, פיצוחים, דגים עם עצמות אלא אם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם על-ידי חיתוך לחתיכות קטנות, ריסוק, גירוד או טחינה. במבה אוסם ותמרים לא מסכנים אותו אך עלולים לגרום לעששת בשלב מאוחר יותר. בנוסף חשוב שתתמקדי כרגע במזונות עשירים בברזל כמו: עוף, דג, הודו,, בקר, דגים, דייסות מועשרות בברזל. לחם אפשר לתת בהתאם להתקדמות של הילד עם מוצקים, לאופן הלעיסה והאחיזה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שנה וחצי לאחר הגןרונית23/09/2012
שלום ביתי בת שנה וחצי ואני רוצה לדעת ואם היא אוכלת נכון ואם היא זקוקה לשינוי בתזונתה.
6:00 מטרנה בבקבוק 180 מ"ל
8:30 א. בוקר בגן ביצה/חביתה סלט טונה ירקות וחצי כריך גבינה לבנה 5%
10:00 פרי ביד
12:00 א. צהרים שלא כוללת בשר! פעמיים בשבוע דג ובשאר הימים סויה. קוסקוס/ פתיתים.
15:00 כריך. פעמיים בשבוע גבינה, פעמיים בשבוע חומוס, ופעם 1 שוקולד
אני מגיעה איתה בערך בשעה 17:00 לבית. ומפה אני מסתבכת.
18:00 אני כרגע משתדלת פעמיים בשבוע עוף, ושאר הימים ביצה/ חביתה ירקות גבינה
או יוגורט ביו טבעי 200 מ"ל. (ניסיתי להביא לה את היוגורט כארוחת ביינים אבל אז היא לא רוצה לאכול ארוחת ערב)
19:30 מטרנה בבקבוק 240 מ"ל בתוספת כפית דייסת שיבול שועל.
האם בגילה יוגורט 200 מ"ל יכול להחשב כארוחה???? (מנסה להשלים לה פרי או כריך היא לא מעוניית כאילו שבעה, לי פשוט זה לא ניראה מספיק)
אשמח אם תעשי לי קצת סדר בבלאגן ותגידי לי מה להציע לה מהשעה 17:00 שהיא איתי?
אציין שאין בעית משקל דובדובונת ומתוקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה וחצי לאחר הגן - תגובה
עדי אפרתי רסולי23/09/2012הי רונית !
נשמע דווקא שיש הרבה סדר :)
מסכימה איתך שאין צורך בארוחת ביניים כלשהיא .. מחמש והלאה אלא יש מקום לארוחה אחת טובה , ובמידה ותהיה ממש טובה כנראה תקטין את הכמות ששותה מהבקבוק של הלילה וזהו תהליך טבעי .
אין בעיה בכך שתשבע מיוגורט אולם כדי לגוון את הארוחה את יכולה להציע כמות קטנה יותר של יוגורט ולידה מעט ביצה ולחם ( להתיחס ליוגורט כגבינה ) , כמו כן ממליצה לך להציע גם מעבר לעוף בקר או הודו בערב אולי כקציצות מבושלות או בולונז עם פסטה .
פעמיים בשבוע זה מספיק בנוסף לכך שסביר כי נחשפת גם בסופש למוצרי בשר.
לטעמי אין תורך בדייסת הדגנים עבור ילדה שאוכלת היטב . דמייני לך שהיא משאירה מקום בארוחת הערב לקינוח והוא המטרנה עם הדייסה שזה כשלעצמו מאוד משביע , באם הבקבוק לא יהיה כ"כ משביע יתכן ותגדיל את ארוחת הערב :)
שנה טובה !
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי- תודה רבה לך עדי
רונית24/09/2012לפי הבנתי את אומרת שמהשעה חמש להציע לה ארוחה אחת טובה (אני מעכבת לה לשעה שש גם כדי שתגיע רעבה וגם כי לפעמים יורדים לגינה) ולפני השינה ב 19:30 מטרנה (אוכלת 240)
נגיד ראשון שני - עוף
שלישי רביעי ביצה/חביתה ירקות גבינה לחם
חמישי יוגורט + פרי אם תרצה
נשמע לך מספיק טוב לארוחות ערב?
לגבי הדיסה שאני מוסיפה למטרנה, אני פשוט דואגת שהיא לא אכלה מספיק וגם עברו שעתיים אז היא רעבה.
לדוגמא שהיא אוכלת עוף היא אוכלת רגל אחת או משולש אחד וכמה חתיחות גזר מבושל - לא יודעת אם זה נקרא מספיק לארוחה מלאה??
וכשאוכלת ביצה אוכלת פחות טוב משמעותית משחקת זורקת בקושי אוכלת אז אני מרגישה שאני חייבת להביא לה משהו קצת יותר משביע (בבוקר אוכלת רק מטרנה לבד כי יש ארוחת בוקר בגן ובערב אם תוספת דייסת שיבולת שועל)
אם זה לא תקין תקני אותי בבקשה?? לא רוצה שתסבול מהשמנת יתר בגלל דאגה מיותרת!!
יש לי שאלה מבחינה תזונתית מה עדיף לי להביא לה מטרנה + דייסת שיבולת שועל או להכין לה דייסת שיבול שועל מהפחית המוכרת הזאת על בסיס מה שתמליצי? פשוט לעשות לה נוזלי להזנה מבקבוק?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעדי- תודה רבה לך עדי - תגובה
עדי אפרתי רסולי25/09/2012הי
ארוחת הערב נשמעת בסדר גמור , כאמור ממליצה לך לגוון את סוגי הבשר .
הכמויו תשאוכלת נשמעות סבירות ביותר וביום שאת נותנת ביצה תני לה עוד משהו אולי כריך עם אבוקדו או כל רעיון אחר , כך עדיין תחשף לביצה ואם לא אוהבת אותה מאוד תוכל לשבוע מאוד מקור .
דיסת שיבולת שועל יכולה להוות תחליף לארוחת ערב , לא בטוחה שתוותר על הבקבוןק :) כי סביר להניח שזה גם חלק מהטקס שלה .
בעיני אין כל צורך בתוספת דיסה לבקבוק
והכי חשוב .... הקפידי לאכול גם את איתה מידי פעם כי זו הלמידה הטובה ביותר וזוהי חוויה חשובה עבורה .
צום קל ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת שינה בגיל חודשייםדנה23/09/2012
שלום,
בתי בת החודשיים אוכלת פורמולה כל 4 שעות בממוצע במשך היום (180CC כל בקבוק).
את הלילה היא מתחילה בד"כ בחמש וחצי אחה"צ. מתעוררת בערך באחת בלילה לבקבוק ואז שוב בחמש להאכלת נוספת וחוזרת לישון עד שש או שש וחצי.
כאשר ניסיתי לתת לה מתוך שינה בתשע או בעשר בערב בקבוק., היא התעוררה פעם אחת בשלוש בבוקר לבקבוק וחזרה לישון עד הבוקר.
שאלתי היא האם מומלץ להשאיר אותה עם היקיצות הטבעיות בלילה או ניתן להתחיל לשלב האכלת שינה בגיל הזה ואז כמות ההאכלות בלילה פוחתת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת שינה בגיל חודשיים - תגובה
שירי יום טוב23/09/2012הי דנה,
זה מצויין שיש לה כבר סדר בארוחות. פעמיים קימה בלילה לארוחה זה סביר לחלוטין. אני ממליצה לך להמשיך בשלב הזה עם הסדר הקיים ולהפסיק לנסות להאכיל אותה מתוך שינה.העדיפי לחכות ליקיצה טבעית. בגיל 4 חודשים תוכלי להיעזר בתוספת של דייסות למיניהן : קורנפלור, סולת , תערובת דגנים (2 כפיות ליום בבקבוק האחרון לפני שנת הלילה) או במטרנה "לילה טוב", שתורמות לתחושת שובע לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה צמחית לעומת חלביתאמא של עומרי23/09/2012
שלום רב,
בני בן החצי שנה מקורר ומשתעל מאד בשבועיים האחרונים דבר שגורם לו לליחה רבה. בגלל הליחה עברתי איתו למטרנה צמחית (כי החלבית גורמת ליותר ליחה).
עם הזמן גיליתי שהמטרנה הצמחית עושה לו יותר טוב כי הוא גם פולט הרבה פחות (לפני כן פלט לא מעט ולא אובחנה בעיה ספציפית אצל הרופא).
אני רוצה להמשיך עם המטרנה החלבית אולם נאמר לי ע"י רופאת ילדים שברגע שהוא יחלים רצוי לחזור למטרנה החלבית כי הילד זקוק לחלבון מן החי.
אשמח מאד לשמוע דעתכם בנושא.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות...
אמא של עומרי23/09/2012התכוונתי שאני רוצה להמשיך עם המטרנה הצמחית אך הרופאה המליצה לחזור לחלבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה צמחית לעומת חלבית - תגובה
עדי אפרתי רסולי23/09/2012הי אמא של עומרי ,
גם אני כשם שהרופאה צינה חושבת שלא כדאי להשאר באופן קבוע על פורמולה מבוססת סויה .
ישנן בשוק תמ"ל נוספים ללא לקטוז ( של מספר חברות ) שלפעמים גם הן יכולות ע"פ דיווחי הורים להיטיב מצב לחה וכן ישנן תמלים יעודיים למצבי אלרגיה או לאי סבילות של חלב ( כפי שציינת פלט הרבה סביב חלב ) שאולי אפשר לשקול ,
וחוץ מזה ... ממליצה לך לחתוך בצל לחצי ולהניח מתחת למיטה שלו בזמן שישן , אצלנו זה עושה פלאים לצינון :)
שנה טובה ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים ועדיין דורש בקבוקרוית22/09/2012
בני בן 10 חודשים. שוקל 8.5 ק"ג, נולד במשקל 3 ק"ג בשבוע 37. התחיל יפה עם טעימות מוצקים בשמחה והמשיך יפה עם האוכל עד גיל 6-7 חודשים.
מוכן לטעום את כל האוכל שאוכלים בבית וגם אוכל קצת אוכל אצבעות, אבל הכמויות נשארות קטנות והוא דורש בקבוק כמעט לאחר כל ארוחה, כאילו לא מצליח לשבוע מהאוכל עצמו.
סדר יום אופיני (כמויות האוכל קטנות, קשה לי לכמת...):
7:00 בקבוק 120-150
8:30 ארוחת בוקר בגן כריך גבינה וירקות/ ביצה וירקות/ או פירות
9:00 בקבוק 120-150
12:00 ארוחת צהריים עוף, פחמימה, ירקות
13:00 בקבוק
15:00 בקבוק
16:30 יוגורט עם סילאן או פרי
לפעמים מוכן לטעום עוד משהו בערב ממה שאוכלים בבית
19:30 בקבוק 180
זה המון בקבוקים על חשבון אוכל.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים ועדיין דורש בקבוק - תגובה
עדי אפרתי רסולי25/09/2012הי רויות
אכן יש לא מעט בקבוקים אבל .. אל דאגה:)
נסי לרווח יותר את הארוחות יש מרווח קטן מאוד בין הארוחות .
החליטי על פרק זמן של שעתיים וחצי שלוש שבו את לא מציעה בקבוק אולי אחרי ארוחת יוגורט שלפי מה שכתבת אותה אוהב - שני את מיקומה ביום למשל הגישי אותה לארוחת בוקר ( בימים הקרובים שהוא שוהה בבית ) אח"כ לפני שנת צהריים תני בקבוק ורק לאחר שמתעורר הציעי ארוחת צהריים . אגב יש הרבה ילדים שאוכלים כך גם במסגרות היות בשעה של ארוחת הצהריים הם הרבה פעמים עייפים מידי כדי לאכול וכן הם יודעים שבקרוב יגיע בקבוק של לפני השינה ואולי משאירים לו מקום בבטן ( כי התרגלו לסדר הזה )
התקדמי לאט לאט .. ובסוף אני בטוחה שיאכל לשובע גם מוצקים.
שנה טובה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל מספיקעינת21/09/2012
שלום
בתי בת 4 וחצי חודשים ושוקלת 5900 נולדה במשקל 3200 בשבוע 39+4
מאז הלידה ועד היום באופן לא סדיר וקבוע היו לי איתה בעיות אכילה.
ניסיתי להניק בבית החולים ללא הצלחה אז הפסקתי ואני נותנת לה תחליף חלב סימילאק אדוונס. בימים הראשונים שלה הייתה פולטת המון כמעט כל ארוחה וכמויות גדולות, לפי המלצת הרופא הקטנתי לה את כמות האוכל בטווחים קטנים יותר וזה עזר לא לתקופה ארוכה.היא עולה מעט במשקל בערך 400-500 גרם בחודש, יש ימים שהיא אוכלת כל 4 שעות 120-150 מ"ל ויש ימים שהיא כמעט לא אוכלת אני מכינה בקבוק וזורקת אותו כמו שהוא ... או שהיא אוכל ממנו 60 מ"ל וגם זה בקושי.
היום אחרי לילה שלם שלא אכלה (אחרי 8 שעות) הכנתי לה בקבוק 180 מ"ל תוך כדי שהיא אוכלת וכמעט סיימה את כל הבקבוק היא פלטה כמעט את כל החלב...
הרופא בקופת חולים נתנה לי מרשם לתחליף חלב ליפמיל והילדה לא ממש אהבה את האוכל הזה אז הפסקתי לתת לה החלפתי בקבוק וגם זה לא עזר.
בקיצור אני מיואשת.
אני לא יודעת מה אני עושה לא בסדר
אשמח אם תנחו אותי מה לעשות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל מספיק - תגובה
דפי ליבר21/09/2012עינת שלום
אני מאוד בעד שתפני לאחת המרפאות העוסקות בהפרעות אכילה בגיל הרך/ תינוקות
לא צריך להיבהל מהשם אין הכוונה למחלות שאנחנו מכירים בגיל המבוגר אלא למרפאות שיש בהם צוות רב מקצועי דיאטיקנית ,מרפאה בעסוק, רופא, עו"ס ועוד .
תינוקת שלא אוכלת ימים שלמים המצב דורש בירור .
במרפאות האלו נעשה אבחון והדרכה להורים והמחקרים הראו שככל שהבעיות מטופלות מוקדם כך נמנעים סיבוכים מאוחרים .
אשמח לעזור לך למצוא מקום מתאים תכתבי אזור מגורים וקופת חולים .
את יכולה גם להיעזר ברופא ילדים שלך ובטיפת חלב.
כרגע הייתי מנסה לתת לה מעט אוכל לעיתים קרובות ואולי מסמיכה עם דיסה . זה בעצם מה שהרופא הציע לך ולא כל כך עזר ...
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוכלת מספיק
עינת21/09/2012היי דפי תודה...
אני גרה בטירת כרמל-חיפה ואני שייכת לקופת חולים מאוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשים מסרב לאכולאני20/09/2012
שלום,
עד לפני שבוע הבן שלי אכל 3 ארוחות מוצקים ביום: בבוקר רסק פירות, בצהריים דייסת קוואקר עם שקדימון ואחרי הצהריים הודו/עוף/קוסקוס עם ירקות או פתיתים.אחרי המשפחתון ועד הבוקר הוא רק ינק.
ביום חמישי שעבר הוא חלה בוירוס והחל להקיא.
ביום שישי הוא אושפז ליומיים ובאשפוז קיבל עירוי. במהלך האשפוז גם החל לשלשל.
ביום-יומיים האחרונים החל לחזור לעצמו למעט האוכל.
ניסינו לתת את האוכל המוכר, גם בצורת רסק וגם בצורת חתיכות.
במקרה הטוב טועם מעט מאוד ודוחה את המזון.
במקרה הרע ממש עושה פרצוף של עומד להקיא ומוציא את האוכל בעזרת הלשון.
לבנתיים יונק הנקה מלאה.
מה עושים?
בנוסף, אשמח לדעת האם בגיל הזה צריך כבר לאכול ארוחת ערב ומה? ובכלל האם התפריט שציינתי עד כה בסדר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי ...
אני20/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 11 חודשים מסרב לאכול - תגובה
דפי ליבר21/09/2012תינוק שעבר מחלה צריך זמן להתאוששות [כמו מבוגר] הייתי ממשיכה להציע אבל לא בכוח ולא לוחצת ומשלימה עם הנקה או תמ"ל .
לגבי ארוחת ערב בהחלט להוסיף אפשר לתת ביצה מרק ירקות פשטידות פסטה תפוחי אדמה מוצרי חלב .
בגיל 11 חודשים אני ממליצה לנסות לעבור לאוכל אצבעות כלומר להושיב את התינוק ליד מגש ולשים לו את האוכל ושינסה לאכול לבד .זה חלק מהלמידה וההתפתחות .
רצוי שארוחת ערב תהיה משפחתית וכך הוא יכול ללמוד איך יושבים ביחד איך אוכלים מבוגרים וגם איך משוחחים ברוגע .
בהצלחה והרבה בריאות
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)