מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קצב לב+תבנית ברוגדה שאלהמיכל17/04/2016
שלום,
אני בת 32. לפני כחודש עשיתי הולטר 24 שעות ושם ראו שיש לי הפרעות בקצב לב. עשיתי גם אקו לב ושם ראו תבנית של ברוגדה. אני לא התעלפתי אף פעם ולכן הסיקו שאין לי את התסמונת רק את התבנית של ברוגדה. הדופק שלי איטי בד"כ- ממוצע 70-80. אני טופלת ביותירוקס בגלל תת פעילות בלוטת התריס,אבל אני מאוזנת.
מדי פעם יש לי דפיקות לב חזקות (לא מהירות, אלא חזקות) ומדי פעם יש לי סחרחורות של 5 שניות לכל היותר(בלי קשר בין השניים).
מה דעתך? האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש מקום לדאגה לגבי הברוגדה?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב לב+תבנית ברוגדה שאלה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/04/2016דפיקות לב חזקות אינן מדאיגות. לגבי הסחרחורת יש להבין למה בדיוק את מתכוונת. רצוי לראות מומחה להפרעות קצב שיבדוק נושא זה לעומק, וכן את תרשים האק״ג שהראה ברוגדה ואולי יעשה בדיקות נוספות (אם יהיה צורך)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נחיצותה של בדיקת MRIלאה13/04/2016
בת 68 סובלת מפרפור פרוזדורים מזה שנים. נוטלת כדור סקרלטו מידי בקר מזה כשנתיים שלש.
בדצמבר 2015 היה לי איבוד זכרון למשך כשעתיים שלש ללא שום סימנים נוספים.פניתי למיון שם בדק אותי נוירולוג ועברתי בדיקת סי טי. בבדיקת הנוירולוג לא נמצאו שום סימנים והסי טי היה תקין לגמרי.
חודש לאחר מכן היתה לי טרומבוזה בעיין. עברתי בדיקות ומעקב באיכילוב.לא נותרו עקבות של הטרומבוזה.
בביקור מעקב אצל הקרדיולוג בחודש האחרון המליץ לי לעבור בדיקת mri. טוען שיכול להיות שעברתי אירוע מוח קל בדצמבר ואולי כדור הקסרלטו לא הגן עלי. אולי לא נתן כיסוי הולם.
שאלתי , האם חיוני לעבור את הבדיקה?האם אחרי שחלפו מספר חודשים אפשר לדעת אם היה אירוע מוחי קל למרות שביום האירוע במיון , בדצמבר,נשלחתי הביתה כי לא מצאו דבר.
בתודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי נחיצותה של בדיקת MRI - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/04/2016אני חושב שהסיכוי לא גבוה אך בהחלט יכול להיות ממצא ולכך עשויה להיות משמעות טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסרלטו או קומדין ?דנה10/04/2016
שלום רב,
אבא שלי בן 90 , עד לפני שנה היה מאוד פעיל
לפני כשנה פיתח דלקת בכיס המרה , היה מאושפז עבר הוצאת אבן מדרכי המרה בשיטת ה ERSP . לאחר פעולה זו פיתח דופק מהיר עד 160 והרופאים קבעו שיש לו פרפור פרוזדורים (לא בטוח לחלוטין ).לאחר יום הדופק חזר למדדים תקינים . קיבל פרוקור וקומדין .
לאחר שחרורו קיבל תקופה פרוקור ובהמשך עד לפני שבוע קיבל קסרלטו .
בכל הבדיקות שביצע לפני כשנתיים והשנה שכללו אקו לב והולטר רציף לא נבחן פרפור פרוזדורים אלא מדי פעם טכיקרדיה .
גם בבדיקות השגרתיות של ל.ד בהן מופיע גם הדופק - הדופק תקין
לפני שלושה שבועות סבל משיעול חזק ופיתח דלקת ריאות קלה . באותו יום נבחן דופק מהיר , פניתי למיון וב-EKG לא נבחן פרפור פרוזדורים.
לפני שבוע פניתי לרופא קרדיולוג לייעוץ והסביר לי שלפי דעתו בגיל של אבא שלי הסכנה לקבל דימום במוח לדוגמא, יותר גדולה מהסכנה לקבל שבץ מוחי (במיוחד שלא בטוח ב- 100% שסובל מפרפור פרוזדורים)
והמליץ לתת לאבא קרטיה 100 מ"ג במקום קסרלטו .
אנא התייחסותכם.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסרלטו או קומדין ? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר10/04/2016אין לי כל הפרטים ואיני נוהג ליעץ פרטנית ללא בדיקה וללא היכרות מעמיקה עם המטופל. באופן כללי שיקולי הקרדיולוג והמלצתו נראים הגיוניים. כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדיולוק ורוטס האם ניתן ליטול יחד?ציפי09/04/2016
שלום רב, אני בת 35 , נוטלת קרדיולוק 2.5 מ״ג משך מספר חודשים.
לאחרונה יש לי נשירת שיער חזקה. האם ניתן לקחת את הכדור רוטס hr ( אלו תוספים תזונתיים) יחד עם הקרדיולוק? אני סובלת מינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
תודה רבה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדיולוק ורוטס האם ניתן ליטול יחד? - תגובה
פרופ` דוד רוט10/04/2016רוטס HR אינו מוגדר כתרופה אלא כתוסף מזון לכן אין ודאות לגבי מה הוא מכיל במדוייק, כיון התכשיר לא עבר רגולציה קפדנית כמו שעוברת תרופה לא ידוע מה תופעות הלואי שלו אם קיימות.
במידה והוא מכיל רק ויטמינים כמו מולטיויטמין לא צריכה להיות בעיה בשילוב עם קרדילוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בקשר לביצוע אבלציה -סיב שמאלייוני05/04/2016
שלום רב. אני בן 19 מאובחן ב WPW. ביצעתי אבלציה של הלב לפני כ 8 חודשים ומצאו אצלי שני סיבים. אחד מימין ואחד משמאל. הצריבה לא צלחה על הסיב מצד שמאל של הלב כלומר הסיב הימני טופל . לאחר האבלציה הרגשתי הפחתה במהירות פעימות הלב וכמעט ולא חוויתי הפרעות קצב. לפי מה הרופא אמר לי בגלל שבאקג גל הדלתא לעיתים מופיע לעיתים לא .קשה לאתר את הסיב הנוסף לפני ביצוע האבלציה. הרופא אמר לי כיוון שאני לא מרגיש שהסיב מפריע לי ושהסיב הוא פוסטרוספטלי במיקום בעייתי שקרוב לוודאי לוריד הקורונרי הוא ממליץ על המשך בדיקות ומעקב שלאחריו ישקול לבצע אבלציה נוספת.
האם לדעתך צריך לבצע את האבלציה בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בקשר לביצוע אבלציה -סיב שמאלי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/04/2016כאשר גל הדלתא מופיע לסירוגין הסיב אינו מסוכן. לכן ההחלטה על ביצוע אבלציה נוספת תלויה בסבל. אם אין הפרעות קצב אכן אין הכרח לבצע אבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת רמות שומנים בדםיואב04/04/2016
שלום
1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם?
הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך?
2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8.
בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר)
3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם - תגובה
פרופ` דוד רוט04/04/2016משך הזמן מהארוחה האחרונה משנה את רמת הגלוקוז והטריגליצרידים.
כדי להשוות תוצאת בדיקת פרופיל שומנם או גלוקוז בין בני אדם שונים צריך סטנדרטיזציה. לכן הוחלט שרמתם תמדד לאחר צום של 8-12 שעות כך לא תושפע מהארוחה האחרונה.
רמת גלוקוז משתנה תוך דקות מרגע אכילה לכן יש צורך בבדיקה כמו המוגלובין מסוכרר שנותנת הערכה לגבי איזון גלוקוז ב 3 חודשים אחרונים.
טריגליצרידים מתנהגים בדומה לגלוקוז, אך כולסטרול לא- רמת הכולסטרול לא מושפעת משמעותית מהארוחה האחרונה אלא מהתזונה 2-4 שבועות האחרונים.
לכן נכון שמי שעשה דיאטה דלת שומן רווי 4 שבועות לפני בדיקת פרופיל שומנים יקבל ערכי כולסטרול נמוכים בהתאם לדיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט אבלציהבתיה03/04/2016
שלום רב,
בת 65, עברתי אבלציה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשלוש וחצי שנים. מזה כשנתיים לא נוטלת תרופות אנטי-אריתמיות.
גונב לאזניי בכמה הזדמנויות שמי שלקה פעם אחת ברפרוף ילקה בפרפור למרות שעבר צריבה מוצלחת.
שאלתי: האם אכן אפשר 'לנבא' זאת, והאם ככל שעובר זמן רב יותר ממועד הצריבה כך נמוך יותר הסיכוי להופעת פרפור?
בריאה בד"כ למעט תת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת באמצעות אלטרוקסין.
בתודה וברכה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט אבלציה - תגובה
פרופ` דוד רוט04/04/2016מי שעבר אבלציה של רפרוף פרוזדורים אין כל ביטחון שילקה בפרפור פרוזודרים. קיימת כמובן אפשרות כזו אך זה לא ודאי.
גורמי סיכון שכיחים לפרפור הם לחץ דם גבוה סוכרת מחלות מסתם. טיפול בגורמי סיכון למשל איזון לחץ דם עשוי למנוע הופעת פרפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סטטין האם יש קשר לפעילות הלביצחק01/04/2016
שלום ד'ר
האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סטטין האם יש קשר לפעילות הלב - תגובה
פרופ` דוד רוט01/04/2016סטטין לא גורם לפרפור פרוזדורים ואינו פוגע בשריר הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדיר, שנתיים וחצי לאחר אבלציהנעמ31/03/2016
שלום,
אני בת 27, ולפני כשנתיים וחצי עברתי אבלציה לטיפול ב-SVT.
לאחרונה התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בלב ובדופק - לפעמים דופק מהיר, אבל אני בעיקר נתקלת בתחושה מוזרה של מעין דופק לא סדיר, שעושה לי סחרחורות ובחילה ואני מרגישה שאני עומדת להתעלף.
האם יש איזשהו קשר בין הדברים? האם יש לי יותר סיכוי להיות עם הפרעת קצב נוספת מאחר והיה לי SVT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר, שנתיים וחצי לאחר אבלציה - תגובה
פרופ` דוד רוט01/04/2016יתכן שמדובר בהפרעת קצב. כדי לשלול הפרעת קצב יש לפנות לקרדיולוג שיפנה לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה"ח כדור מריטמקס לפרופקס עקב הפסקת ייצור הריתמקס!!!!???מוסא27/03/2016
שלום רב,נטלתי ריטמקס 300X2 ליום עקב פרפור שהיה מופיע כפעמיים בשנה ולרוב היה חולף תוך כשעה עוד לפני הגעה למיון,ומידי פעם בערך של פעם פעמיים בשבוע פעימה מוקדמת,לפני כ3 חודשים הוחלף לי הריטמקס לפרופקס,ובחודש האחרון הפרעות הקצב בתדירות גבוהה יותר מאשר עם הריתמקס{ההפרעה לזמן קצר כ5-10 שניות,כ3 פעמים בשבוע שיעים הריתמקס לא היו לי.האם ישנה אפשרות שזה עקב הפרופקס:?{ומבקש לדעת האם אכן הפסיקו את ייצור הריתמקס} תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה"ח כדור מריטמקס לפרופקס עקב הפסקת ייצור הריתמקס!!!!??? - תגובה
פרופ` דוד רוט29/03/2016ריתמקס ופרופקס מכילים את אותו חומר פעיל - פרופאפנון באותם מינונים. לכן ניתן להחליף ריתמקס בפרופקס וההשפעה צריכה להיות דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מוסא30/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מעט מהיר עקב נטילת תרופותערן26/03/2016
אני בן 37, נוטל נוגדי דיכאון שמעלים את הדופק. במנוחה הדופק בין 85—95. לחץ דם ואקג תקינים. עושה פעילות גופנית.
האם יש צורך להוריד את הדופק עם חסמי בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מעט מהיר עקב נטילת תרופות - תגובה
פרופ` דוד רוט27/03/2016לפני שנוטלים תרופות כמו חוסם בטא יש לודא שאכן הדופק הממוצע מהיר וזאת על ידי הולטר קצב לב של 24 שעות. אם אכן הדופק מהיר יש לודא שאין סיבה אחרת לדופק מהיר למשל אנמיה או יתר תריסיות. רופא משפחה יכל להפנות לבדיקות המתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אלדר- האם יש קשר בין תרופת השינה סירקדין והפרעות קצב?שגב24/03/2016
בהמשך לשאלתי מ-15/3 ,בערך באותם ימים שהחלפתי כדורים ללחץ דם , קבלתי ממומחה להפרעות שינה את הכדור סירקדין כתמיכה בכדורי השינה שאני נוטל.
הפרעות הקצב הופיעו מס' ימים לאחר נטילת התרופה,
האם הסירקדין יכול לגרום להפרעות הקצב למרות שאני נוטל -200 מ"ג טמבוקור ביום?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' אלדר- האם יש קשר בין תרופת השינה סירקדין והפרעות קצב? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/03/2016לא ידוע על קשר להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות דפיקות לב חוזרים RF ABLATIONאלכס קוטקיס23/03/2016
לאבא שלי יש התקפות של דפיקות לב חוזרים כבר שנה (כ140 לדקה)
הוא מקבל טיפול תרופתי אבל זה לא תמיד עוזר. רופא מטפל החליט על EPS אבל בזמן טיפול (2.5 שעות) לא מצאו מוקד אריטמיה.
אני מצרף דוח צינתור
אנחנו מוכנים להגיעה לביקור פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות דפיקות לב חוזרים RF ABLATION - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר23/03/2016אשמח לראות אתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן להתמודד אם בכלל, עם תופעת הפעימות המוקדמותארי20/03/2016
שלום לצוות
אני בן 58, MVP י.ל.ד. יתר שומני דם מטופל בטריטייס 5 פעמיים ליום
ליפיטור20 טמבוקור 100 ליום קרדילוג 0.6 ליום אומפרדקס 20 אחד ליום ומיקרופירין 75
מזה שנים שקיימת אצלי תופעת האקסטרא סיסטולות פעימות מוקדמות
מטבעי אני בראדיקרדי סביב ה50 ממוצע לפני שנה ורבע אירוע של פרפור פרוזדורים כנראה על רקע אשלגן 3.2
בניגוד לעבר כשאני מרגיש את ההפרעה הזו זה עושה לי לא טוב גל חום מציף אותי וניהיה לי לא טוב הרגשה לא נעימה מיתלווה לזה ישר פחד חרדה שאולי מיד יבוא עוד אחד ועוד אחד ותגיע פורענות בקצב לב שמי יודע לאן זה יוביל
להרגעה אני מידיי פעם לוקח חצי לוריוון
ובכללי הולך לשיחות טיפוליות בבריאות הנפש
עדיין אני לא התרגלתי ל"הרגיש" את הפעימות המוקדמות האלה ואני חרד בכל פעם שזה קורה לי
אני לבד אין לי ילדים ואין מישפחה הורים בהם טילפתי נפטרו לפני 20 שנה מצב הבריאות שלי , לפי הגדרתי הוא לא מי יודע מה
יש דרך להתמודד עם החשש הזה? יש בכלל פיתרון לחששות ולחרדות האלה? האם הן מוצדקות ? האם ישנו בסיס רופאי שפעימות כאלה עלולות להוביל למשהו רע, לנכות ולמוות? האם יש ממש בחששותיי שזה עלול להוביל לפורענות ולהיגמר ברע?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ניתן להתמודד אם בכלל, עם תופעת הפעימות המוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט20/03/2016פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה ולא מסוכנת. הן לא גורמות לדום לב או התקף לב.
יש אנשים רבים שלא חשים בהן כלל. אלה שכן חשים בהן עלולים לפתח חרדה שמעצימה את הסמפטומים אך גם אצלם מדובר בתופעה שפירה ולא מסוכנת.
כיון שכך לא חייבים לטפל בפעימות מוקדמות. במידה והסמפטומים מאד מפריעים ניתן לטפל תרופתית על ידי תרופות כמו קרדילוק טמבוקור ריתמקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט והפרעות קצבבתיה17/03/2016
שלום רב
בת 65. אובחנתי כפיברומיאלגית ונרשמה לי התרופה אלטרולט 10 מ"ג מדי יום.
בעבר (לפני יותר מ- 3 שנים) עברתי צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים. לאחריה סבלתי מפעימות מוקדמות מרובות שבגינן נטלתי טמבוקור ומאוחר יותר הכול חלף עבר לו וחדלתי מן הטמבוקור.
בעלון התרופה כתוב כי אלטרולט עלולה לגרום להפרעות קצב, ובכלל הבנתי כי מתן של תרופות מקבוצת הטריצקלים כאלטרולט עלול לגרום להפרעות קצב ובד"כ אינו מומלץ לכאלו הסובלים ממחלות לב כגון קצב לב לא סדיר.
האם התרופה מותרת לי או שאכן כדאי להימנע מנטילתה?
כיום לא נוטלת תרופות להפרעות קצב ולמעשה אין תסמינים למעט תופעות קבועות של וונקבאך בהולטר.
נוטלת סינטרואיד לתת פעילות של בלוטת התריס ומאוזנת.
תודה וברכה
בינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט והפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/03/2016אין קשר בין הפרעות הקצב מהו סבלת בעבר לבין ההפרעות העלולות להחגרם מאלטרולט. יש לבדוק את מרווח ה qt בתרשים האק״ג ואם הוא תקין אין כל בעיה . אם אינו תקין יש להפסיק את התרופה ולשקול חלופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)