מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי לב ספקט תליום-מיביdani25/12/2015
שלום
בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי.
לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר).
נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום.
שאלות לבדיקה:
RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE
1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא?
2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי?
3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות?
4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי?
5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב ספקט תליום-מיבי - תגובה
פרופ` דוד רוט26/12/2015במיפוי לב נבדקת זרימת הדם לשריר הלב, זרימה מופחתת לאזור מסויים בלב תצביע על הצרות משמעותית בעורק כלילי המספק דם לאותו איזור.
צנתור וירטואלי הוא בדיקת CT של העורקים הכללים ומראה את האנטומיה שלהם כלומר יגלה כל הצרות גם קלה שלא גורמת להפרעה בזרימת דם וגם קשה.
כלומר מיפוי נותן מידע פזיולוגי בעזרתו ניתן להסיק האם כאבים בחזה נובעים מהצרות בעורק כלילי, וצנתור מראה מידע אנטומי כלומר האם יש הצרות כלילית וחומרתה.
לכל אחת מהבדיקות יש יתרונות וחסרונות בשניהם נחשף הנבדק לקרינה במיפוי איזוטופ רדיואקטיבי ובצנתור קרינת רנטגן. בצנתור נותנים גם חומר ניגוד על בסיס יוד.
הקרדיולוג שלך בחר במיפוי וזה בהחלט סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב פרט תליום - מיבי
dani27/12/2015שלום
בדיקת אקו במאמץ יכולה לספק את האינפורמציה שמספק מיפוי לב?
האם אקו במאמץ זו בדיקה מקובלת לחשד למחלה כלילית?
אם מזהים במיפוי בעיה כלשהי, השלב הזה זה צנתור? א"כ מדוע לא מפנים מראש לצנתור וירטואלי כדי לראות את מצב העורקים?
תיאורטית יכול להיות שחוויתי אוטם מתישהו במשך שנות חיי ולא ידעתי על כך, ומבלי שהיו לזה סימנים בבדיקות הא.ק.ג. שעשיתי במשך השנים?
ושאלה אחרונה, במידה ובמיפוי לב רואים אזור בלב שלא מקבל אספקת דם טובה, האם אפשר לדעת בבירור אם מדובר באוטם ישן שממילא לא ניתן לטפל בו או שזה אוטם שניתן לטפל בו באמצעות צנתור וכדו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב פרט תליום - מיבי - תגובה
פרופ` דוד רוט27/12/2015אקו במאמץ היא בדיקה מקובלת כאשר יש חשד למחלה כלילית בדומה למיפוי לב.
אם הבדיקה מראה חשד להצרות משמעותית בעורק כלילי ברוב המקרים השלב הבא הוא צנתור.
בדיקה כמו מיפוי או אקו במאמץ מגלות רק מחלה כלילית חסימתית - כזו שמהווה סיבה לטיפול בצנתור (סטנט) או בניתוח מעקפים. בדיקת צנתוט וירטואלי מגלה גם הצרויות קלות שלא מהוות סיבה לטיפול בצנתור או בניתוח במקרים רבים ההצרות המתגלה בנצתור וירטואלי גבולית ולא ברור אם חסימתית או לא ואז מבצעים צנתור רגיל כדי להגיע לאבחנה מדוייקת במקרים כאלה ביצוע מיפוי במקום צנתור וירטואלי היה מונע את ההתלבטות.
אוטם לבבי לרוב מלווה בסמפטומים לעיתים נדירות מתרחש אוטם "שקט" שמאובחן במקרה ללא כל סמפטומים.
מיפוי מבדיל בין אסכמיה (איזור חי שלא מקבל מספיק דם) לבין אוטם (איזור צלקתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה לא לעשות אקו שהוא ללא קרינה?
dani27/12/2015שלום
למה בעצם שולחים למיפוי שיש בו מידה לא מבוטלת של קרינה כאשר אפשר להשתמש באקו במאמץ שאין בו כל סיכון?
בפרט כאשר מדובר רק בחשד לבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה לא לעשות אקו שהוא ללא קרינה? - תגובה
פרופ` דוד רוט28/12/2015לכל בדיקה יש יתרונות וחסרונות. יש מקרים בהם מיפוי עדיף על אקו במאמץ. הרופא המפנה שוקל כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דםשי23/12/2015
שלום
ישנן הנחיות למדידת לח"ד. כמו, יד בגובה הלב, לאחר מנוחה, שהיד תהיה מונחת על משהו ולא באוויר. כל פרמטר מהדברים הללו משנה את התוצאות של המדידה.
מאחר ושמתי לב שגם בקרב הרופאים וגם אצל האחיות (לא רק בקופ"ח) לא מקפידים על ההנחיות הללו, ויש שמבצעים מדידות כשהיד תלויה באוויר, או לא בגובה הנכון וכדו'.
שאלתי היא, האם אפשר לסמוך על המדידות הללו? הרי לפי המדידות הללו קובעים אם אנשים חולים או בריאים, אם הם צריכים טיפול תרופתי או שלא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/12/2015אני מסכים אתך שיש בעיות במדידה. נראה שהולטר ל״ד נותן מידע יותר מדויק ופחות נתון להטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי קרישהרונית22/12/2015
האם יש הבדל מהותי בין פרדקסה לאליקוויס?
מה ההתוויה לנתינת כדור זה או אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי קרישה - תגובה
פרופ` דוד רוט22/12/2015מדובר בשתי תרופות נוגדות קרישה. ההתוויה העיקרית של שתיהן דומה: מניעת שבץ מוחי באנשים עם פרפור פרוזדורים. הפרדקסה מתפנה מהגוף בעיקר דרך הכליה וה אלקוויס דרך הכבד לכן במצב של אי ספיקת כליות קשה עדיף לתת אלקוויס.
ראה הרחבה http://www.heartcare.org.il בקטגורית תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםרונית20/12/2015
שלום רב
לפני 3 שנים עברתי אבלציה. השבוע הפרפור חזר טיפלו בי בהיפוך חשמלי.
האם כדאי לשקול אבלציה נוספת? האם כשלון אחד לא חוזה כשלונות נוספים?
מה רמת הסיכון בטיפול נוסף (בת 60 פרפור התקפי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` דוד רוט20/12/2015ניתן לבצע אבלציה חוזרת, לפי הספרות הרפואית הסיכוי שפרפור יחזור לאחר אבלציה שניה נמוך יותר מאשר לאחר אבלציה אחת. כדאי שתתיעצי בנוגע לאבלציה חוזרת עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב=אלקטרופיזיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסרלטו+ סיאליסמוסא20/12/2015
שלום, סליחה עוד שאלה,האם ניתן ליטול סיאליס ואו ויאגרה עים קסרלטו תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסרלטו+ סיאליס - תגובה
פרופ` דוד רוט20/12/2015ניתן ליטול סיאליס או ויאגרה עם קסרלטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופ" דוד רוט.
מוסא21/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קסרלטו לפנימוסא19/12/2015
שלום רב ,נוטל קסרלטו 15 מזה כשבוע,בעוד שבועיים אמורים לעקור לי שן בינה מבקש לדעת האם להפסיק נטילת קסרלטו לפני העקירה ואים כן כמה ימים לפני להפסיק,ומתי להתחיל מחדש תודה רבה.[שאלתי את רופא השיניים והנ"ל לא ידע לענות לי].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קסרלטו לפני - תגובה
פרופ` דוד רוט20/12/2015נהוג להפסיק קסרלטו בין 24 ל 48 שעות לפני פרוצדורה כמו עקירת שן. כדאי שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך (שרשם לך את התרופה) לגבי העיתוי המומלץ עבורך להפסקת קסרלטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בפעילות גופניתדינה16/12/2015
שלום רב
התחלתי טיפול עם חצי כדור ביום של גלוקומין 850, לפני התחלת הטיפול היתי עושה
הליכות על הליכון בעצימות של 5.2 והדופק היה בין 120 ל130 .
אחרי תחילת הטיפול הדופק בעצימות של 4 הוא 130. בעצימות של 5 הוא כבר עולה ל150
האם הכדור גורם לכך , והאם אני צריכה לדאוג.
יש לציין שבדופק הגבוה אני לא מרגישה עייפות ולא דפיקות לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בפעילות גופנית - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/12/2015זה מינון נמוך ואיני חושב שזה הגורם. איני רואה מקום לדאגה אך פני רופא המשפחה לבדיקה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרים כימיים והפרעות קצבשי16/12/2015
שלום רב,
אני עובד במפעל כימי שמייצר תרופות.
רציתי לשאול אילו חומרים או תרופות עלולות לגרום להפרעות קצב בחשיפה ישירה?
במידה ולובשים אמצעי מיגון לכל אורך החשיפה גם אז עלולה להיות הפרעה?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים כימיים והפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/12/2015כדי לגרום הפרעת קצב החומר צריך להגיע ללב. במגע זה דורש ספיגה ובשאיפה זה דורש מעבר לדם דרך הריאות. יש לבדק נתונים אלו לגבי כל חומר בנפרד. אין ספק שאמצעי מיגון מפחיתים במידה ניכרת את הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים כימיים והפרעות קצב
שי16/12/2015תודה רבה על המענה.
האם אתה מכיר ספציפית חומרים שיכולים לגרום הפרעות קצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים כימיים והפרעות קצב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/12/2015תיאורטית, חומרים רבים. יש לבדוק את לגבי כל חומר אם וביזו רמה הוא יכול להספג ולהגיע ללב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיותהילי12/12/2015
פרופ׳ אלדר שלום רב.
אודה אם תוכל להשיב לי בעניין הבא:
בחצי שנה האחרונה אני סובלת מהתקפים של סינוס טרכיקרדיה אשר מגיעים לדופק של 165 במנוחה. היה לי אירוע אחד של הפרעת קצב בחדרים שהגיעה לדופק של 170 . כמו כן, אני סובלת מפעימות מוקדמות חדריות..
אני בת 34 וחצי והאקו לב ובדיקת המאמץ שעשיתי לפני מספר חודשים יצאו תקינים והצביעו על סינוס טרכיקרדיה.
בעקבות זאת, אני נוטלת בשלושה חודשים האחרונים קרדיולוק כאשר לאחר חודש וחצי בעקבות המשך ההתקפות העלתי את המינון ל2.5 מ״ג (נוטלת מינון זה במשך חודש).
בשבועיים האחרונים היו לי מספר התקפות כאשר הדופק הגיע ל150 ול160 והיו לי מספר פעימות חרדיות כל מספר ימים כאשר בשלושה ימים האחרונים היו פעימות מידי יום והיום היו 4 פעימות רצופות.
אני מרגישה שאין כ״כ שיפור במצבי. לפני המצב הנוכחי הייתי בריאה לחלוטין ועסקתי בספורט וכיום אני לא עושה ספורט כלל וכלל. כמו כן, לעיתים הדופק במנוחה הוא 80-90 וזאת ללא התקפה ותחת השפעה של הכדור. וכן הדופק מרגיש מאוד חזק כשאני במצב של מנוחה.
מהי המלצתך?
האם העובדה שעדיין יש לי התקפות ודופק גבוה ופעימות רצופות הוא מצב מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס טרכיקרדיה ופעימות מוקדמות חרדיות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/12/2015קרוב לודאי שמצבך אינו מסוכן. הפרעת דופק בחדרים בקצב 170 דורשת התייחסות. אני מציע שתרשמי אק״ג בזמן התקף דופק מהיר ותפני ליעוץ מסודר למומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות
הילי13/12/2015תודה רבה לך. ביחס לרצף פעימות המוקדמות (4) שהיו לי למרות שאני תחת השפעת קרדיולוק, יש צורך לעשות עם זה משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר13/12/2015כיוון שלא ראיתי את תרשים האקג איני יכול להתייחס פרטנית. כללית, לרוב אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות חדריות
הילי16/01/2016פרופ׳ שלום רב,
אני נוטלת מזה 5 חודשים קרדילוק. בשלושה חודשים האחרונים אני נוטלת מינון של 2.5 מ״ג. בשבועיים האחרוניים יש לי מידי יום , יותר מפעם אחת פעימות מוקדמות בחדרים. האם אני צריכה לעשות משהו בעניין? אני אחרי שפעת. הסיבה שאני לוקחת קרדילוק כי יש לי סינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבנר09/12/2015
שלום רב ,
בן 38 עם הסטוריה של 15 שנה פרפור פרוזדורים על לב בריא .
לפני מס' חודשים התחלתי פרוקור לאחר שבעבר נטלתי ריתמקס וסוטלול והם הפסיקו להיות יעילות . לצערי , גם הפרוקור לא מצליח להחזיק אותי לאורך זמן בסינוס וכל שבועיים-שלושה , התקף פרפור שעובר רק לאחר יומיים בערך ורק שאני מעלה את מינון הפרוקור ל 3 כדורים ליום.
ככל והבנתי נכון לא מומלץ ליטול כזה מינון גבוה של פרוקור לאורך זמן.
אני טרם מוכן לבצע אבלצייה בשלב זה ( מאוד מפחד מהסיכונים הנלווים ... )
מה האופציות העומדות בפניי ? האם לאחר 3 תרופות , יש טעם לתרופה רביעית ? האם זה נראה כמו ''התקדמות'' של המחלה או בתרופה שלא יעילה ספיציפית עבורי ?
לציין כי הריתמקס החזיק אותי 5 שנים רצופות בסינוס והסוטלול 7 שנים רצופות . החלפתי בזמנו את התרופות לאחר שהחלו להופיע התקפים מרובים .
מה היה הפתרון הרפואי לפרפור עקשן כזה טרם פיתוח האבלציה או במידה והאבלציה נכשלת ? האם נכון שניתן לחיות עם הפרפור עד 120 , במידה ומדללים דם ומאטים קצב ? מתנצל מראש על כמות השאלות...אני פשוט אובד עצות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד רוט09/12/2015לפרוקור מספר רב של תופעות לואי לכן לא מומלץ ליטול אותו מגיל צעיר כמו שלך.
שתי תרופות שלא ניסית הן טמבוקור ומולטאק אולם אם ריתמקס סוטלול ופרוקור לא הועילו לך ספק אם תרופות אחרות יועילו יותר.
כדאי שתפנה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) כדי לקבל חוות דעת לגבי טיפול תרופתי אפשרי או אלבציה.
אנשים רבים חיים עם פרפור מבוקר קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירשואלת06/12/2015
שלום רב. בת 30. הדופק שלי עולה מהר מאוד אבל גם יורד במנוחה. בעקבות מספר מקרים בהם בזמן בדיקה רפואית נמדד דופק 130 ומעלה נשלחתי לעשות הולטר ואקו.
הולטר ואקו יצאו תקינים לחלוטין. דופק נע בין 53 ל 158 ממוצע 90. בזמן ההולטר הייתי במנוחה עד פעילות קלה. (53 נמדד בזמן שהייתי ערה בישיבה)
אני לא מרגישה את הדופק כשהוא גבוה. לפעמים קצת חולשה. לפעמים קצת כאבים קלים וחולפים בבית החזה לא בהכרח בדופק מהיר. הקרדיולוג אמר שאין שום צורך בטיפול. האם יש לכך השלכות כלשהן האם אפשר לשכוח מהעניין? האם פעילות קלה + סטרס יכולות להוביל לדופק 160? והאם כושר גופני יכול לשפר את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
פרופ` דוד רוט06/12/2015קצב לב תקין ומהיר לרוב לא נובע מבעית לב אלא מגורם חיצוני כמו אנמיה, יתר תריסיות, חוסר חמצן בדם, מחלת חום, כאב, חרדה, מאמץ, כושר גופני לקוי ועוד. במידה ואחת הסיבות הללו גורמות לדופק מהיר יש לטפל בה. שיפור כושר עשוי בהחלט לעזור.
תפקוד לב מופחת גם כן עלול לגרום לדופק מהיר אך אקו לב תקין שולל סיבה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לביהלי05/12/2015
שלום
בת 27 עם תלונות על דפיקות לב וסחרחורות
בוצע הולטר לב
להלן מימצאים
Vpbs כולל טריגמיניה וביגמיניה ו couplets
ממצאים אילו ניראו בהולטר בכמות של 34000במשך 24 שעות
מבחן מאמץ vpbs מרובים
אקו לב תקין
מה עושים ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר06/12/2015פונים למומחה להפרעות קצב להתיעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעייה לבביתמני05/12/2015
דוק' שלום,
אני בן 39 ללא בעיות רפואיות מיוחדות, אולם קצת חושש שיש לי איזשהי מחלת לב לא מאובחנת.
בגדול אני עושה ספורט 3 - 4 פעמים בשבוע - ריצה ותרגילים. רץ לפחות 20 - 30 דקות (לפעמים יותר). מידיי פעם אני מרגיש בריצה פעימה מוקדמת.
אימי סובלת מדופק לא סדיר ואושפזה כמה פעמים. לפני 10 שנים דוד שלי מת במפתיע מדום לב או התקף לב (לא זוכר). שני דברים אילו הלחיצו אותי מאוד
ופניתי לקרדיולוג. בסוף - 2006. בוצעו לי כל הבדיקות (מאמץ, דם, אקו, ריאות וכו...) והכל נמצא תקין. במהלך השנים עד לא מזמן הייתי חוזר על בדיקת מאמץ, א.ק.ג ודם, והכל תקין, פרט למחסור ב - B12 ואנמייה קלה (המוגלובין נמוך).
לאחרונה אני מרגיש קצת עייפות במהלך היום (בד"כ מאז שאני קם, ועד הערב), העייפות לא מתגברת ולפעמים משתפרת. אין לי קוצר נשימה ואני לא מרגיש כזה גם במהלך אימון ריצה, אין לי גם כאבים בחזה. אולם אני חושש מכיוון שאני כן מרגיש קצת עייף, וכן הרגליים והידיים שלי תמיד קרות (גוף חם), וכן מרגיש פעימות מקדימות, ולמעשה מרגיש את הדופק הולם (בעיקר בערב, בקצב של בן 60 - 70 פעימות לדקה).
האם יכול להיות שפיתחתי אי ספיקת לב בכמה שנים אחרונות מאז האקו?
האם ממה שאני כותב יש חשש למחלה לבבית - מה דעתך? (ברור לי שתמיד יש סיכוי, אבל עדיין אשמח לשמוע מה אתה חושב)?
האם יכול להיות שאני סובל ממחלה לבבית למרות שמבחינת אימונים אני לא מרגיש קושי - ואף מרגיש כי הכושר השתפר קצת לאחרונה?
סורי על השאלה הארוכה.
וברור לי שתכתוב לי להיבדק ע"י קרדיולוג - יש לי כבר תור, אבל זה עוד כמעט חודש :(
בכל אופן אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בעייה לבבית - תגובה
פרופ` דוד רוט05/12/2015לפי רמת הפעילות הגופנית שאתה מבצע לא סביר שיש לך אי ספיקת לב.
כמובן שבדיקות מ 2006 לא מראות מה המצב כיום, לכן אם יש ספק צריך לפנות לקרדיולוג ולחזור על הבדיקות.
יש לדעת שבדיקות מורות על המצב בזמן ביצוען, ולא מורידות סיכון גם אם הן תקינות! על מנת להוריד סיכון למחלה יש לטפל בגורמי הסיכון למחלה. לשם כך יש לעבור בדיקות תקופתיות מומלצות ואם מאתרים גורמי סיכון לטפל בהם מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין מה קרה ליאמיר03/12/2015
דוקטור שלום,
אני בן 39 ללא בעיות רפואיות, מתאמן באופן קבוע. מידיי פעם אני מרגיש פעימות מוקדמות במנוחה וגם במאמץ. לפני שנתיים בערך עשיתי מבחן מאמץ שיצא תקין והרופא אמר שהפעימות המוקדמות הינן ללא משמעות רפואית, בנוסף לפני 7 שנים עשיתי אקו לב גם יצא תקין (האקו לב היה כתוצאה מבעייה בחזה שבסוף התבררה כבעיית שריר תפוס).
לאחרונה החלטתי לחזור לרוץ, לאחר יותר מחצי שנה של הפסקה. ובמהלך שבוע הכל היה תקין, אולם אתמול במהלך הריצה פתאום התחלתי להרגיש דופק מוזר, לא מהיר מהרגיל, אולם כן הייתה תחושה של פעימות מוקדמות ושהלב יוצא מהחזה. בנוסף והרגשתי תחושה כאילו אני עומד להתעלף וכן הייתה לי סחרחורת. נחתי כמה דקות וזה עבר והמשכתי הביתה בהליכה.
לא היה לי כאב בחזה או חולשה כלשהי.
מה לדעתכם קרה לי בריצה? והאם נשמע מסוכן?
האם אני יכול להמשיך לרוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להבין מה קרה לי - תגובה
פרופ` דוד רוט03/12/2015עליך לפנות לרופא ולעבור ברור. לא ניתן באמצעות פורום מעין זה להגיע לאבחנה של הסמפטומים שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק בערבלימור01/12/2015
ד"ר שלום עשיתי הולטר לפני חודש
147/100
129/76
166/90
153/89
158/95
132/81
136/89
122/89
125/79
14 בלילה הם:
124/81
133/76
133/79
135/84
154/89
142/85
145/83
בערות שוב בבוקר:
142/93
142/85
145/89
139/89
הרופא נתן לי לעשות בדיקת מעבדת שינה במעבדת שינה יצא ש 71% בלילה אני נוחרת ויש 25 פעמים דום נשימה חלקי שזה בטווח הנורמה ההמלצה לרדת במשקל.
כשעשיתי את ההולטר הייתי עם 2.5 קרדילוק בבוקר ותוסף תזונה להורדת לחץ דם 1.
לאחר ההולטר לקחתי כדור תוסף תזונה נוסף והמדידות ביום בבית תקינות.
חזרתי לרופא מכיוון שהדופק שלי מאוד נמוך 52 ואני מרגישה לא טוב הוא אמר לי שהוא לא רוצה להוסיף לי כדורים ושארד במשקל ואת הקרדילוק העביר לערב בכדי שירידת הדופק לא תשפיע עליי ביום.
האם זה בסדר לקחת קרדילוק בערב? האם צריך צום של כמה שעות לכך?
ובנוסף האם לא היית משנה את הטיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק בערב - תגובה
פרופ` דוד רוט01/12/2015ניתן לקחת קרדילוק בערב.
ההולטר מראה שיש לפחות חלק מהיממה לחץ דם גבוה. הסיבה יכולה להיות משקל עודף וגם דום נשימה משינה. ידוע כי ירידה למשקל תקין וגם טיפול בדום נשימה שניהם יכולים לשפר את איזון לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)