פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה לא נעימה באזור הלב
    אהוד
    09/07/2016

שלום אני בן 22, יש לי בימים האחרונים הרגשה באמצע החזה שהלב קופץ לשניה, וגם לפעמים שהוא קופץ ו"זורק/מזרים" דם לצד ימין בגרון.
    עשיתי הולטר לב לפני שהתחושות האלה התחילו ומצאו לי 2473 הפרעות קצב חדריות VPB'S
    שלחו אותי לעוד הולטר של 48 שעות וגם למכשיר LOOP RECORDER
    על מה עשויות להעיד התחושות האלה? האם יכול להיות שמדובר בפעימה מוקדמת?
    זה מתחיל להטריד אותי כבר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה לא נעימה באזור הלב

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה באזור הלב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    09/07/2016

התחושה שאתה מתאר אכן מתאימה לפעימה מוקדמת. אני מציע שבזמן ההולטר תמלא יומן ותתעד את הזמן בו חש את התחושה הנ״ל ואז ניתן יהיה לקבוע את הקשר בין התחושות שלך לבין האירעות של הפעימות המוקדמות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב סינוס עם vpbs לאחר השתלת סטנד בעורק הריאה
    יחיאל
    08/07/2016

לפני כיומיים בצעתי צינטור להרחבת עורק הריאה הימני שהיה צר מלידה .
    באקג מוניטור הבחינו אצלי קצב סינוס vpbs .
    נאמר לי שזה פעימות מוקדמות ואין מה לדאוג.
    אבל אני לא שקט במיוחד לאור ההיסטוריה .
    מה הכוונה להפרעת קצב הזאת.
    והאם היא מסוכנת .

הוספת תגובה

• קצב סינוס עם vpbs לאחר השתלת סטנד בעורק הריאה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    08/07/2016

מדובר בפעימות מוקדמות שמקורן בחדרי הלב. לרוב אינן בעייתיות ואני מעריך שזה המצב אצלך, אם כך נאמר לך על ידי הקרדיולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מינון תרופה והופעת תופעות לוואי
    רמי
    08/07/2016

בן 58 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם
    הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום
    לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL
    בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים
    מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,
    השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא,
    אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר?
    האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס?
    האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא?
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• שינוי מינון תרופה והופעת תופעות לוואי - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    08/07/2016

אם רופא המשפחה אינו מזהה סיבה סבירה אחרת, בהחלט יתכן שמדובר בתופעת לואי להגדלת מינון הליפיטור. אין שום בעיה להפסיק את הליפיטור לשבוע- שבועיים ואם הכל חולף ניתן לחדש מינון הליפיטור שאינו גורם בעיות, ואם ה LDL עדיין מוגבר לשלב עם אזטרול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות חדריות וקצב סינוס אריתמטי
    שלומית
    05/07/2016

שלום רב,
    אני בת 43.
    לפני 19 שנה עברתי בהצלחה אבלציה ל svt.
    מאז לא היו התקפי svt.
    במהלך ההריונות סבלתי מפעימות מוקדמות חדריות מרובות (ללא טיפול תרופתי) אשר התמתנו לאחר ההריונות לאירועים בודדים כל כמה חודשים.
    לפני כשנה ביצעתי הולטר לב שאיבחן טכיקרדיה וקצב סינוס אריתמטי.
    בעקבות זאת התחלתי לקחת דרלין 10 מ״ג פעמיים ביום.
    מאותה תקופה החלו להופיע הפעימות המוקדמות ביתר תקיפות, בזמן מנוחה ובזמן מאמץ.
    אבחנה מקרדיולוג העלתה שהכל כתוצאה מסטרס/דחק מתמשך.
    האם האבחנה נכונה ?
    האם עליי להיות מודאגת מכך שהפעימות המוקדמות החלו להופיע במאמץ ?
    האם הטיפול התרופתי נכון ?

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות חדריות וקצב סינוס אריתמטי - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    05/07/2016

סינוס אריתמיה אינו הפרעת קצב. פעימות מוקדמות לרוב אינן מסוכנות. איני בטוח שאת צריכה דרלין, במיוחד אם אינו עוזר, אך אין די נתונים כדי לענות על שאלותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור דרלין בהריון במקום קרדילוק
    נופר
    28/06/2016

שלום רב, אני בת 35 ונוטלת מזה מספר חודשים קרדילוק 2.5 מג בעקבות סינוס טרכיקרדיה ופעם אחת הייתה לי הפרעת קצב בחדרים שהגיעה ל170 דופק.
    אני רוצה להיכנס להריון והרופא המליץ לי על נאובלוק 25 מג פעמיים ביום. מאחר והכדור מתחיל ממינון של 100 מג וצריך לחצות את הכדור ל-4 המליצו לי על דרלין 20 מג פעמיים ביום. האם ניתן לקחת בהריון דרלין במינון שצייני או שכדאי לקחת נאו בלוק ולחלק אותו ל4? והאם המינון המקביל לקרדילוק 2.5 מג הוא 20 מג פעמיים ביום של דרלין?
    בתודה מראש
    רעות

הוספת תגובה

• כדור דרלין בהריון במקום קרדילוק - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    28/06/2016

ניתן לקחת את שתיהן, אך ״בזהירות" במיוחד בשני השלישים האחרונים. דרלין היא בחירה טובה והייתי מנסה מינון של 10 מג פעמיים ביום ומנסה להסתפק בכך. אם ניתן, נסי להפסיק את הדרלין בהדרגה (להוריד ל 5 מג פעמיים ביום לשבוע ואז להפסיק) כמה שניתן מוקדם לפני מועד הלידה המתוכנן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק לטיפול בהפרעות קצב מסוג SVT
    ברכה
    27/06/2016

ד"ר נכבד,

בפינוי לחדר מיון עם התקף SVT, טופלתי במ.ד.א באדנוזין בוריד - תרשים א.ק.ג חזרה לסינוס.
    הומלץ על טיפול בקרדילוק.

הקרדיולוג האישי וגם רופא המשפחה התנגדו לטיפול בחוסמי ביתא/קרדילוק, שעשוי להוריד לדופק/לחץ דם נמוך/ים מהנורמה... חולשה עד עילפון.

לקחת קרדילוק 2.5 אך ורק לעזרה ראשונה!
    כלומר במציצה תחת הלשון או בליעה...??? לא ברור!

קיים טיפול מונע אחר, *לא מקבוצת חוסמי ביתא* למנוע התפרצות התקפים?

תודה
    ברכה

הוספת תגובה

• קרדילוק לטיפול בהפרעות קצב מסוג SVT - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    27/06/2016

אין לקחת קרדילוק כ"עזרה ראשונה".
    ניתן לנסות pill in the pocket עם ריתמקס או טמבוקור שלוקחים במינון גבוה יחסית בבת אחת, זמן קצר אחרי תחילת התקף במטרה לקצרו (בפעם הראשונה בהשגחה רפואית), או לקחת כדורים באופן קבוע למניעת התקפי ה SVT.
    עם זאת, השיטה המומלצת היא אבלציה, ואישית, מאז שהתחלתי לטפל באמצעות אבלציה לפני שנים רבות, לא רשמתי תרופות ל SVT , כיוון שלאבלציות הצלחה טובה מאוד בריפוי של ה SVT, בעוד שכדורים אינם פותרים את הבעיה ויעילותם קטנה משמעותית מזו של אבלציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות התקפי SVT - מועמדת לצינתור
    ברכה
    27/06/2016

שלום רב,

בת 68. סובלת שנים מהתקפי SVT לסירוגין. לאחרונה, עליה בתכיפות.
    אילו טריגרים מעודדים התפרצות התקף/ים? - מופיע ביום או בלילה, במאמץ ו/או במנוחה, ברוגע (וודאי בסטרס), לאחר ארוחה גדושה, כיו"ב...

מועמדת לאבלציה, אך פוחדת אימה!

1. האם ניתן לבצע את הצנתור בסדציה או בהרדמה מלאה?
    2. הרופאים מציינים 98% "הצלחה" למנוע הישנות התקפים. מסתבר שלא מעט חולים עברו אבלציה שניה, גם חמישית... ללא הועיל!
    ההתקפים חזרו להופיע!
    3. האם יש קשר למחסור בויטמין/ים מקבוצת B ואחרים להתפרצות התקפים?

מציינים 98% "הצלחה" - "הפסקת הישנות" ההתקפים לאחר הצריבה...?!

בברכה
    שרי

הוספת תגובה

• תכיפות התקפי SVT - מועמדת לצינתור - תגובה

פרופ` דוד רוט
    27/06/2016

אם מדובר ב SVT במנגנון AVNRT אחוז ההצלחה באבלציה גבוה מאד כפי שציינת והצלחה פרושה שאין צורך בפרוצדורה נוספת. אנשים שעברו אבלציות מרובות ככל הנראה סבלו מהפרעת קצב אחרת.
    ניתן לבצע את הפרוצדורה תחת סדציה.
    לא ידוע על קשר לחסר ויטמין B

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמת בעיקר במאמץ לאחרונה
    ענת
    25/06/2016

שלום אני סובלת כשנתיים מפעימות מוקדמות לוקחת קרדילוק 1.25
    לאחרונה המצב הוא שכמעט ואין פעימות מוקדמות בישיבה אך כשאני מתחילה ללכת מתחילות פעימות מוקדמות רבות (כל שתיים שלוש פעימות) שיוצרות לחץ בחזה ותחושת חנק וקושי בנשימה ומאוד קשה לי ללכת ואני חייבת לעצור לנוח . בעבר לא היו לי תחושות כאלו בהליכה .
    האם בעיתי ? עשיתי באפריל לפני שהרגשתי כך אקו לב והוא נמצא תקין.
    אשמח לתשובתכם.

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות במאמץ לאחרונה

ענת
    25/06/2016

חשוב לי להדגיש שכאשר אני עוצרת במהלך ההליכה הפעימות המוקדמות מפסיקות ומיד שאני חוזרת שב ללכת הן חוזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמת בעיקר במאמץ לאחרונה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/06/2016

שלום ענת, אני מציע לפנות ליעוץ. כדי להעריך במה מדובר עליך לעשות בשלב ראשון בדיקת מאמץ והולטר לב. סביר להניח שלא מדובר בבעיה חמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרלוט 10 מג לכאבי ראש ומיגרנות יום יומיות
    יחיאל
    13/06/2016

הניורולוג נתן לי אלטרלוט 10 מג למשך 3 שבועות ולאחריו לעלות ל25 מג עקב מיגרנות קשות וכאבי ראש בלתי פוסקים.
    עברתי לפני כשנה וחצי צריבה לאחר אירועי svt .
    קראתי שתרופה זו אינה טובה למי שיש לו הפרעות קצב. או חשד להפרעות בהולכה.
    בהולטר האחרון נמצא הפרעה בהולכה בדרגה 2.ל2.3 שניות.
    האם מסוכן לקחת את הכדור.

הוספת תגובה

• אלטרלוט 10 מג לכאבי ראש ומיגרנות יום יומיות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    16/06/2016

אלטרולט לא קשור ל SVT שהיא הפרעת קצב על חדרית. אלטרולט עלול להאריך מקטע QT ולגרום להפרעת קצב חדרית כתוצאה מכך. לכן לפני התחלת תרופה זו יש לבחון תרשים אקג לודא שאין הארכה של מקטע QT. יש לחזור על אקג מספר ימים לאחר התחלת טיפול לודא שאין התארכות של מקטע זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר שעשיתי 48 שעות תוצאות בדיקה
    סאמי
    10/06/2016

שלום אני בן 21 המשקל שלי תקין אין לי יתר ל"ד רוכב אופניים מז 4-5 שנים 3 פעמים בשבוע
    עשיתי בדיקת הולטר 48 שעות יש משהוא שמדאיג אותי כי ביום השני כתוב בסיכום :

מקצב בסיסי- סינוס נצפה זוג חדרי בודד ופעימות מוקדמות על חדריות ספורות ביותר לא נצפו טכיאריטמיות , ברדיאריטמיות או הפרעות הולכה

מה המשמעות של נצפה זוג חדרי בודד האם זה קורה בכל בן אדם בריא האם זה לפעמים חד פעמי וחולף ? יש לציין שעשיתי בדיקת ארו לב והכל תקין

תודה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר שעשיתי 48 שעות תוצאות בדיקה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    10/06/2016

במידה ואתה בריא ואקו לב מראה לב תקין אין משמעות לפעימות המוקדמות שנראו בהולטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש אמת בסגולותיהם של רימון ושום?
    אורח
    01/06/2016

שלום

על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים
    כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא.
    כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד.

האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו?

ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב?
    וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה)
    מה המינונים?

תודה

הוספת תגובה

• האם יש אמת בסגולותיהם של רימון ושום? - תגובה

פרופ` דוד רוט
    02/06/2016

השום מוריד כולסטרול באופן מתון מאד. 2 גרם שום ביום נחוצים להורדת כולסטרול ב כ 10% לשם השוואה 10 מיליגרם ליפיטור ביום מורידים כולסטרול בכ 47%.
    לגבי רימון למיטב ידיעתי אין מחקרים רפואיים משמעותיים המוכיחים תועלת בריאותית.
    יש הטוענים שנוגדי חמצון ברימון מועילים במניעת טרשת עורקים ומחלות שונות אבל ההשערה לגבי התועלת שבנוגדי חמצון לא הוכחה מעולם למרות נסיונות רבים לכן נכונותה מוטלת בספק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מערכת שווי המשקל לאחר צריבה
    יחיאל
    30/05/2016

האם ייתכן שלאחר פעולת צריבה עקב svt יתכן ומערכת שווי המשקל עלולה להפגע. למרות שאין קשר בין אזורי המקומות.
    מכיוון שלאחר הצריבה התחלתי להרגיש טיפה חוסר יציבות ובזמן האחרון זה ממש מתגבר.
    הנויורולג נתן לי כדורים לשווי משקל. וזרק משהו על הצריבה .

הוספת תגובה

• פגיעה מערכת שווי המשקל לאחר צריבה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    16/06/2016

מערכת שווי המשקל נמצאת באוזן והצריבה של SVT נעשית בלב לכן מאד לא סביר שיש קשר בין צריבה לפגיעה במערכת שווי המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות בחדרים ותזונה , אוכל מטוגן
    נופר
    30/05/2016

האם אוכל מטוגן יכול לגרום לפעימות מוקדמות?

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות בחדרים ותזונה , אוכל מטוגן - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2016

למיטב ידיעתי לא מוכר קשר כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות בחדרים ותזונה

נופר
    30/05/2016

האם אוכלמטוגן יכול לגרום לדופק מהיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות חדריות לעיתים תכופות
    נופר
    30/05/2016

שלום רב
    אני לוקחת 2.5 מג קרדילוק בעקבות סינוס טרכיקרדיה והפרעה בחדרים שהגיעה לדופק של 170. אני סובלתמ מפעימות חדריות לעיתים קרןבות ואף מידי יום.
    אמש הייתי בים בשמש ולאחר מכן היו לי 15 פעימות חדריות בדקה. האם זה הרבה? האם יש קשר לשהייה תחת השמש?
    תודה רעות

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות חדריות לעיתים תכופות - תגובה

פרופ` דוד רוט
    30/05/2016

למיטב ידיעתי אין קשר בין שהייה בשמש לבין פעימות מוקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ופרפור פרוזדורים- תופעות חוזרות ונשנות לאחרונה
    יעל
    29/05/2016

שלום רב,

אמי בת 72, סובלת מלחץ דם גבוה ופרפור פרוזדורים מזה כמה שנים. היא מטופלת בפרופקס (בעבר ריתמקס)- 150 מ"ג- 6 כדורים ביום-פעמיים כל פעם.
    בנוסף לוקחת טרייטיס 5 מ"ג בבוקר וטרייטיס 2.5 מ"ג- פעמיים בערב. כמו כן נוטלת אספירין פעם ביום. בימים האחרונים היא מתלוננת על חולשה, התעוררה 3 פעמים בבקרים עם תחושת לחץ בראש ועד שנטלה כדור נוסף של טרייטיס רק אז זה עבר. בפעם אחרת ניגשנו לחדר מיון כשהרגישה כך ושם הכל הסתדר ושיחררו. התור לקרדיולוג לצערנו ארוך... שאלתי היא האם אלו תסמינים נורמאליים למי שסובל מכך? האם במקרה כזה הרופא צריך להגדיל את מינון הכדורים? תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• לחץ דם ופרפור פרוזדורים- תופעות חוזרות ונשנות לאחרונה - תגובה

פרופ` דוד רוט
    30/05/2016

לא ניתן לאבחן את סיבת הסמפטומים דרך אתר אנטרנט. אם למשל לחץ דם גבוה גורם לסמפטומים שיפור הטיפול התרופתי בלחץ הדם בודאי יעזור אך אם הסיבה אחרת הטיפול יהיה אחר. לכן אין מנוס מביקור אצל רופא לשם ברור וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה