מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובת הולטר לב לפרופסור אלדר בתודהמלי06/10/2015
לפרופסור אלדר בתודה
תשובת הולטר לב (היתה תקלה והמכשיר הקליט 15 שעות בלבד)
אשמח לעזרה , האם אני בבעיה ? עברתי לפני 4 שנים אבלציה בגלל רפרוף פרוזדורים ,מקבלת קרדילוק 3.75 וקרטייה
זו התשובה
הערות/סיכום: קצב סינוס ברדיקרדיה.הקלטה חלקית נבדקת נשלחה לבדיקה חוזרת. APBS: לא שכיחים 0.48% מכלל הפעימות. VPBS: שכיחים בממוצע 74 לשעה מתוכם 18 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות-4 מחזורים. הפרעות הולכה : פאוזה בודדת בת 2 שניות להמשך מעקב הרופא המטפל
המון תודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופה נגד פרפור פרוזדוריםדבורה06/10/2015
שלום רב
עקב פרפור פרוזדורים התקפי אני נוטלת פרוקור זה כשנתיים בגלל שכל התרופות האחרות האנטיאריתמיות לא הועילו לתקופה ארוכה
לאחרונה נמכרה לי בבית מרקחת תרופה בשם אמיודקור של "כצת". שאלתי היא האם התרופה זהה לחלוטין לפרוקור או שזאת תרופה גנרית? אני חוששת שההשפעה שלה תהיה פחות יעילה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד פרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` דוד רוט06/10/2015אמיודקור זו תרופה גנרית המכילה אמיודרון. פרוקור הוא תרופת המקור המכילה אמיודרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה נגד פרפור פרוזדורים
דבורה06/10/2015האם השפעה של תרופות גנריות היא פחות טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה נגד פרפור פרוזדורים - תגובה
פרופ` דוד רוט12/10/2015ההשפעה של תרופה גנרית דומה לתרופת המקור. משרד הבריאות דורש מהחברה המייצרת תרופה גנרית שההבדל בעוצמת ההשפעה בין התרופה הגנרית לתרופת המקור לא יעלה על 20%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לבאדי04/10/2015
שלום ושנה טובה
להלן תוצאות הולטר לב-24 שעות:
קצב 73/52 ממוצע
א. PVCS -2450 ( יותר ביום) . 70 כפולים ושלשות בודדות.
ב.VTS- מספר אירועים ב-24 ש'
ג. PACS- 340 רובם בין השעות 14:00-16:00
ד. אין שינוי ב ST
ה. אין הפרעות הולכה.
ברצוני לציין :
1.לפני 11 שנים היה לי אוטם מסוג STEMI --השתלת DES ב-LCX
2.%LVEF = 41 ,
3. LAD =50ֵ% ארוך ללא טיפול .
4 בצינתור הבחנתי ב 7/2015 לא היו שינויים מאז האוטם.
5. בהולטר מלפני כמה שנים לא היו בעיות קצב.
6 . גיל 68.
קראתי בפורום העניני והמקצועי שלכם ,שלאדם ללא בעיות לב ,תוצאות דומות לא משמעותיות .
אודה על הסבר במקרה שלי.
בתודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/10/2015לאחר אוטם יכולה להיות משמעות ל VT. מציע שתתייעץ עם מומחה בתחום הפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותדני04/10/2015
אני בן 60 , חווה פעימות מוקדמות בתדירות לא גבוהה מגיל 35 בערך. בחודשים האחרונים בעיקר בשעות הערב לאחר ארוחת ערב ובזמן מנוחה בלבד ,אני חש את התופעה לפרק זמן מסוים (בה והולך ) וזה מאד מטריד אותי . נטלתי לפני שנים רבות דרלין 10 מג ובשנים האחרונות אני נוטל בבוקר קרדילוק 5 מג . בדיקות דם תקינות לחלוטין (כולסטרול שומנים וכל השאר) הולטר מראה את התופעה בתדירות לא גבוהה(כך לדברי הקרדיולוג ) ,אקו לב וארגומטריה תקינים. אני עוסק בפעילות גופנית יום יומית (רכיבה על אופניים) . שותה קפה (כ-4 כוסות ביום). שאלתי רופאים יקרים :א) האם כדאי לעלות את המינון של הקרדילוק? ב)האם ניתן ליטול תוספת לפי צורך ? ג)האם להפסיק שתיית קפה לחלוטין? ד)מה מידת הסיכון של התופעה ככל שעולה הגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/10/2015הסיכון לרוב נמוך מאוד. לא ידוע על קשר לקפה אך אתה יכול להפסיק לשתות לתקופה קצרה ולבדוק אם משפיע. ניתן להעלות מינון התרופה ביעוץ רופא המשפחה ולבדוק אם משפיע(רצוי שכל ניסוי יערך בנפרד). לא נהוג להוסיף טיפול בעת סימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך נושא vtאניה26/09/2015
מה הסיכוי שnsvt היפוך בהמשך לvt במידה ואין בעיה בלב עצמו לפי ארגומטריה ואקו שביצעתי
אשמח שתענה קצת בפירוט על כל השאלות ביחד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך נושא vt - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר08/10/2015הסיכוי ש NSVT כמו שנקלט אצלך בשידור יהפוך לVT ארוך ולפרפור חדרים נמוך ביותר . לכן, בנוכחות אקו ומבחן מאמץ תקינים, ובהנחה שמיפוי הלב יהיה תקין אף הוא, אין התוויה לברור נוסף או לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאניה24/09/2015
אשמח אם תיתן דעתך בנושא,אני כעת חיי בפחד ולא מתפקדת בכלל,כי אני חוששת שיהיה דם לב בעקבות הפרעות קצב אלו.היום היתי אצל קרדיולוג של הקופה והוא גם לא נתת הסבר,שלח אותי למיפוי לב במאמץ בחשד לap.ככה רשום בהפניה.
המיפוי עוד שבועיים, אבל בנתיים אני בסכנה נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/09/2015לרוב, הממצאים שתארת אינם מצביעים על בעיה מסכנת חיים אך איני יכול להתייחס למצבך באופן פרטני ללא בדיקה שלך וללא תוצאות הבדיקות שעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר המשך
אניה25/09/2015איך בדרך כלל רופאים מתיחסים לאירוע nsvt 6 פעימות?
מתי זה מסוכן ומתי לא?
מה הסיכויים שיחזור לפרק זמן ארוך יותר לפי הנסיון שלך?
היום בבוקר הרגשתי פ.מ ושידרתי לשחל שאמר כי זה 3 ברצף pvc
אשמח אם תענה.
כמו שציינתי אקו תקין וארגומטריה תחת קרדילוק 5 תקין דופק 160ללא הפרעות קצב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vt המשךאניה23/09/2015
הישפזו אותי באסף הרופא ל3 ימים בגלל ההפרעת הקצב שנראת כמו vt , אבל כלל לא בטוחים שזה אכן vt..האם יכול להיות שבeps וצריבה לפני 8 שנים לא גילו שיש wpw או עוד מסלולים אחרים או שאולי אותו svt חזר??
אנא ממך תשפוך אור על התעלומה הזו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vt המשך - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/09/2015תיאורטית הכל יכול להיות אך מאוד לא סביר שלא זיהו WPW וגם נדיר מאוד ש SVT יחזור שנים לאחר אבלציה. חשוב לראות את תרשים האקג כדי לחוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvt המשך
אניה24/09/2015תודה רבה על התייסות,יש לי את האקג,איך ניתן לעביר לך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב vtאניה23/09/2015
שלום דר' אניה בת 38, לפני 8 שנים עברתי צריבה עקב svt שיתגלה במקרה.מאז הצריבה svt לא חזר. מאז יש לי מנוי בשחל .לפני כחודש התחלתי להרגיש דופק מהיר פעימות מוקדמות חדריות שחלקם גם תועדו באקג של שחל. בגלל התלונות שלי קיבלתי מכשיר משחל שנקרא קארדיו אר.כל הזמן הוא ולפני יומיים בעבודה הרגשתי כאילו הלב עוצר ולאחר מכן דופק מהיר.לחצי על כפתור ושידרתי מיד שחל.התוצאה-נתפס אירוע של vt רצף של שש פעימות .בעקבות זה הושפזתי באותו יום בבי"ח להשגחה ובירור.האירוע לא חזר כאשר היתי מחוברת למוייתורים.עברתי אקו ומבחן מעמץ.יצאו תקינים.שוחררתי עם קרדילוק 5 מג.שאלות
1. האם רצף של 6 פעימות חדריות זה בטוח vt?
2. היבנתי שvt זה משהו שמסכן חיים אז איך שחררו אותי?
3. האם עובדה שהיה את האירוע הזה אומר שאני בסיכון לקבל את שוב ולקבל דום לב.?
4 . האם עובדה שלפני 8 שנים עברתי בדיקה eps וצריבה anvrt לא מספיקה וצריך לעשות אותה עכשיו שוב כי אולי יש משהו נוסף?
5. האם אני בסיכון גבוהה שיהיה vt נוסף הפעם ארוך יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב vt - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר23/09/2015VT אינו מאובחן ע״י מספר הפעימות. אני יוצא מהנחה שאכן זו האבחנה. מאחר שהאקו תקין ה VT אינו מסוכן והסיכון לדום לב אפסי. אין קשר לצריבה שעברת וה VT הזה כשלעצמו אינו מצריך צריבה נוספת. נראה לי שאת מטופלת היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLBBBיוסי17/09/2015
גיל 50. עברתי בדיקת אקג שגרתית ונמצא CLBBB ללא הפרעות קצב או דבר מה חשוד נוסף. לא קבלתי הוראות מיוחדות אלא הפניה לרופא לב.
אין כאבים אין סחרחורות או כל תסמין אחר.
הרופא לב עשה שוב אקג וגם אקו לב. לדבריו אין באקג שהוא עשה שום סימן לCLBBB. (הוא אפילו שאל אם אני בטוח שהאקג הקודם הם תוצאות שלי ולא הוחלפו).
חלפה מאז חצי שנה, והכל בסדר.
רציתי לשאול:
1. האם CLBBB יכול לחלוף ולחזור מעצמו למצב תקין.
2. האם יש משמעות למצב של CLBBB.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLBBB - תגובה
פרופ` דוד רוט20/09/2015חסם בצרור הולכה שמאלי LBBB יכל להיות תלוי קצב כלומר להופיע בקצב לב מסויים ולהעלם בקצב נמוך יותר. בכל אופן אם תפקוד הלב (לפי אקו לב) תקין וה LBBB הוא ממצא מקרי אין צורך בטיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק חדשלימור14/09/2015
דר שלום
לקחתי קרדילוק במשך 4 שנים 2.5 מג בהדרגתיות הורדתי לגמרי ולאחר שבוע של הפסקה חזרתי ל 1.25 וביומים האחרונים ל 2.5 .מכיון שזה מוריד יותר מידיי את הדופק ולא את לחץ הדם אני יכולה להוריד שוב ל 1.25 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק חדש - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר17/09/2015כן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לריטמקסמוסא12/09/2015
שלום רב,עקב הפרעות קצב אני נוטל ריטמקס 300 פעמיים ביום,כמו כן נוטל אוקסאר 50,ל,דם,אספרין 100,גלוקומין850 כדור ליום,השבוע בחידוש המרשמים נאמר לי ע"י הרוקח שאין יותר ריטמקס עקב הפסקת הייצור{}האם ייתכן שהייצור הופסק או שהקופה מכבי הפסיקה לרכוש] והנפיקו לי כדור בשם פרופקס ואמרו לי שזה תחליף וזה אותו כדור כמו הריטמקס,{אם זה תחליף אז זה לא אותו כדור}אני קרוב לגיל 65 ונאמר לי שרצוי להפסיק אספרין ולקחת מדלל יותר רציני,ההתקפים [פרפור] מופיעים פעם בשנה עד שנה וחצי והם די קצרים כחצי שעה וחלפים לרוב לא טיפול,לפעמים ישנה פעימה שתיים מוקדמות,במצב זה האם רצוי להחליף מדלל?והאם פרופקס בטוח כמו הריטמקס. תודה רבה נ,ב במרשם מהרופא כתוב שאין להחליף למטופל תרופה גנרית בהמשך הטיפול,ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לריטמקס - תגובה
פרופ` דוד רוט17/09/2015ריתמקס ופרופקס הם אותה תרופה בשמות שונים.
אם אתה סובל מפרפור פרוזדורים ויש לך לחץ דם גבוה וסוכרת אתה צריך לקבל תרופה נוגדת קרישה. אספירין אינו מספיק במצב זה. פנה לקרדיולוג שיעריך את המצב וימליץ על טפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקורגנדי09/09/2015
שלום רב,
אני סובל מפרפורי פרוזדורים והרופא המליץ על פרוקור. אני לוקח את הכדורים כבר יותר מחודש וזה לא עוזר. איזה כדור אפשר לקבל כתחליף ? מה אפשר לעשות במקרים אלה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקור - תגובה
פרופ` דוד רוט17/09/2015יש מספר תרופות נגד הפרעות קצב אך לא ניתן להמליץ עליהן דרך פורום מעין זה. יש לפנות לקרדיולוג שיעריך את המצב ויחליט איזו תרופה מומלצת במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור למכשיר הולטר לבגילת08/09/2015
שלום רב,
הבוקר חוברתי להולטר לב למשך יממה. לפני מס' דקות כתוצאה מחום וזיעה אחת המדבקות נפלה. מכיוון שיש לי מדבקות אק"ג מחיבורים בעבר לתיעוד אק"ג, שמתי מדבקת אק"ג חדשה באותו המקום ממנו נפלה.
המכשיר מראה כי הוא על RECORDIND. האם זה בסדר (שהיתה הפסקה קלה...)והאם המכשיר ממשיך את ההקלטה כראוי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור למכשיר הולטר לב - תגובה
פרופ` דוד רוט09/09/2015סביר להניח שזה בסדר אבל רק כאשר תחזירי את המכשיר ויפענחו את ההקלטה תתקבל תשובה ודאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גילת09/09/2015תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקלימור05/09/2015
4 שנים אחרונות לקחתי קרדילוק 3.75 ובחצי השנה אחרונה גם לוסרדקס 50 .
הפסקתי את שניהם ולקחתי משהו טבעי כמובן בהדרגתיות ובידיעת הרופא. אחרי שלושה שבועות ללא כדורים אני רוצה לחזור לקחת קרדילוק בגלל לחצי דם לפעמים 145 על 95 . באופן כללי האם ניתן לחזור לקרדילוק ללא בעיה??? זאת אומרת להתחיל עם 1.25 ולעלות ל 2.5 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/09/2015בעקרון כן אך איני יודע מה לקחת ואני מציע שתתייעצי מחר עם רופא המשפחה כיצד לעשות את המעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייאקסלאטאמיר04/09/2015
שלום רב , אני אח בבית חולים עם וותק שנה , היום היה לי מקרה כזה שיש לחולה היפרקלמיה , הוחלט על מתן קייאקסלאט 30ג , אך בנוסף הרופא החליט על מתן אבילק בנוסף ? לא הבנתי מה משמעות האבילק במקרה זה ?
לטענתו : האבילק מגן על הקיבה מפני פגיעה מהקייאקסלאט ?
לא הבנתי בצורה ברור ? האם יש הסבר לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייאקסלאט - תגובה
פרופ` דוד רוט04/09/2015לא ידוע לי על צורך להגן על הקיבה בעת מתן קאיי אקסאלאט, נתתי פעמים רבות קאיי אקסלאט לחולים ללא אבילק וללא הגנה אחרת על הקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)