מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 27 מרגישה החסרת פעימהפרופ` מיכאל אלדר01/12/2015
אשמח אם תגידו לי מזה אומר ? בת 27 בריאה בדרך כלל מרגישה החסרת פעימה..ואלו תוצאות ההולטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט01/12/2015בהולטר נמצאו 1167 פעימות מוקדמות חדריות. מדובר בתופעה שכיחה אשר באנשים בריאים לא מהווה כל סכנה ולא מחייבת טיפול כלשהו.
עלייך לחזור עם תוצאות ההולטר לרופא המפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר-התייעצותענבר28/11/2015
היי, אני בת 30 עם השימוטו ופיברומיאלגיה. אני יוצאת מאיזון וחוזרת לאיזון בלי שינוי במינון התרופה. כרגע בתת פעילות קלה של ב.התריס.
בחודש האחרון חוויתי כאבים בחזה, ממש במיקום של הלב והייתי חלשה מאוד לכן נשלחתי לבצע אקו לב, הולטר ומבחן מאמץ.
לפני כשנה עשיתי אקו לב כי הרופאה שמעה קול לב 2 מודגש אבל יצא תקין והממצא היחיד שהבנתי שהוא לא משמעותי בכלל היה אי ספיקה מזערית טריקוספדלית.
באקו לב שעשו לי עכשיו- לא היה שום דבר בקשר לזה והכל היה תקין.
ההולטר כמו שאתם רואים יצא תקין, אך האם הדופק שנמדד נחשב תקין בהתחשב בעובדה שאני ממש ממש לא בכושר וגם באותו יום כל היום הייתי במנוחה (למעט הליכה ברחוב)? - מעבר לזה, קראתי שאמורים לתעד את מהלך היום ואני לא התבקשתי לתעד דבר. האם זה תקין?
כמו כן, שבוע לפני ההולטר עשיתי בדיקות דם והאשלגן יצא מעט נמוך (3.25), כשחזרתי על הבדיקה כעבור מספר ימים הוא היה 4.80. האם יכול להיות קשר?
NORMAL BEAT TOTAL...: 85122 ABERRANT TOTAL......:
PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.:
SVTS................: COUPLETS............:
TRIPLETS............:
SALVOS.............. MAXIMUM HEART RATE..: 137
MINIMUM HEART RATE..: 47
MEAN HEART RATE.....: 64
DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 85445
PAUSES..............: PACED BEATS.........:
_....._הערות
.משך הבדיקה: 22 שעות ו-42 דקות
.(64 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 47 ל-137 לדקה (ממוצע
.לא הודגמו הפרעות קצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר-התייעצות - תגובה
פרופ` דוד רוט29/11/2015ההולטר מראה קצב לב תקין במהלך המעקב. מתוצאות ההולטר לא ניתן להעריך כושר גופני. אשלגן נמוך עלול לגרום להפרעות קצב לב אך במידה והיה רק נמוך במעט וחזר לנורמה כעבור מספר ימים הרי שאין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופות לעצירות גורמים לפרפורים-האםשגב27/11/2015
מתייעצים עם הקרדיולוגים?
שלום רב.
בן-66 סובל מלחץ דם,הפרעות שינה כ-26-27 שנים,מהפרעות קצב כ-3 שנים.
עד להופעת הפרפורים "הסתדרתי" עם העצירויות עם שיזפים שחורים מיובשים ותרופות סבתא אחרות.
מאז שאני לוקח טמבוקור ,קרדילוק ופלאביקס העצירויות הלכו והחמירו ,
למרות שהפסקתי את הקרדילוק(בצורה מדורגת-ללא התגברות הפרפורים) העצירויות הלכו והחמירו.
פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי,גרגירי אגיולקס,כדורי לקסדין,נוזל מתוק בשם לבולק, השבוע התחלתי לקחת אבקת פגלקס (אחרי ביצוע קלנוסקופיה ,עקב עצירות קשה מאוד במשך שבועיים)לפי הוראת גסטרונולוג.
בשימוש בכל אחד מהתכשירים הנ"ל חטפתי הפרעות קצב מכל אחד מהתכשירים הנ"ל,
לשיא ההפרעות הגיעה השבוע אבקת הפגלקס(אבקה ש"גומרים עליה את ההלל")שביום ד' גרמה להפרעות במשך היום וכדי להפסיקם לקחתי בערב מנה משולשת של טמבוקור והלילה התעוררתי עם הפרעות קצב ומכוסה זיעה, רק תוספת של חצי כדור שינה(ואבן) הפסיקו את הפרפורים והזיעה?
אף פעם ב-3 השנים שאני סובל מפרפורים לא חשתי פרפורים בלילה(ואני מתעורר בלילות בגלל הפרעות השינה).
לכן אני שואל-האם מתייעצים עם הקרדיולוגים לפני שמאשרים תרופות נגד עצירות??(בחלק מהתרופות גם לא מופיעה אזהרה מפני הפרעות קצב)
האם אתם יודעים על תרופה/תכשיר שלא גורם להפרעות קצב?.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופות לעצירות גורמים לפרפורים-האם - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר01/12/2015בדר״כ אין צורך להתיעץ ואיני יודע על קשר מובהק בין תרופות לעצירות ופרפור פרוזדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלדר-תכשירים נגד עצירות ו-פ"פ
שגב01/12/2015לפרופ' אלדר שלום.
לצערי עקב נטילת תרופות נגד ל.ד. ו-פ"פ אני נאלץ לקחת תכשירים נגד עצירות,
שבוע לאחר נטילת גרגירי האגיולקס חשתי פרפורים אע"פ שנטלתי את התרופות(טמבוקור וקרדילוק),בעיון בעלון לצרכן הופיע אזהרה "התרופה עלולה לגרום להפרעות בקצב הלב",עם הפסקת נטילת הגרגירים הפרפורים פסקו.
הפרפורים חזרו לאחר שקיבלתי כדור בשם לקסעדין נגד עצירות,
בפעם האחרונה קיבלתי אבקת פגלקס מרופא גסטרו לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגם כאן חזרו הפרפורים.
לצערי סיפור הפרפורים חזר גם אחרי נטילת כדורי אלטרולט נגד "רגליים בוערות",הנוירולוג ניסה להסביר לי שבעלון לצרכן כותבים "הרבה דברים",אלא שכאן דברתי עם הרופא לאחר שעשתי בדיקת א.ק.ג. שהראתה שיש לי הפרעות קצב.
מצאתי לנכון להעלות את הנושא בפורום זה כי במקרה מצאתי את הקשר,יתכנו מקרים שחולים ורופאים לא יקשרו בין הסוגי התרופות, אלא יעלו מינון, או יחליפו תרופות ללא הסיבה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לב 24 שעותשואלת26/11/2015
שלום,
בן 30. מאז ומתמיד עשיתי ספורט,בצבא הייתי בשירות קרבי, ולאחר הצבא ועד היום התאמנתי קבוע בחדר כושר ,עשיתי ריצות של 5-8 ק"מ במהירות גבוהה פעמיים שלוש בשבוע ,והשתתפתי במרוצים עירוניים. לאחרונה קניתי מד דופק וראיתי שהדופק עולה ל180 ממש בתחילת הריצה . פניתי לקרדיולוג שנתן לי לעשות הולטר לב 24 שעות ואקו לב במאמץ. תוצאות בדיקת ההולטר 24 שעות הן:
סיבת הבדיקה:הפרעות קצב
משך הבדיקה: 24:00
קצב בסיסי-סינוס
קצב לב מינימלי 51 קצב לב מקסימאלי 180 ממוצע 77
הפרעות קצב חדריות-PVC'S - לא
הפרעות קצב על חדריות -PAC'S
1 בודד
הפרעות הולכה-לא
שינויי ST-לא
הערות:לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.
בזמן שהייתי עם ההולטר רצתי ריצת 5 ק"מ מהירה...
מהי הפרעת הקצב שהתגלתה? האם היא מסוכנת?האם אני יכול להמשיך לרוץ מרחקים ארוכים במהירות גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב 24 שעות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר26/11/2015ההולטר תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבDaniel26/11/2015
שלום
בן 41
מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב (תמונה של התוצאות + ציטוט מהסיכום)
רציתי בבקשה הסבר על הממצאים ומשמעותם.
בטבלה המצורפת יש חריגה ב 2 פרמטרים
Septum thickness
Posterior Wall
האם יש משהו שדורש מעקב ו/או טיפול?
האם אי ספיקה מינימלית של המסתמים מצביע על בעיה או שזה ממצא מצוי אצל גבר בגילי?
מסתמים:
מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר26/11/2015רוב המדדים, כולל המסתמים, תקינים. דפנות החדר השמאלי מעובים במידה קלה+. עליך לבדוק את לחץ הדם ואם הוא גבוה - להתחיל טיפול. אם לחץ הדם תקין יתכן שיש בעיה בשריר הלב שדורשת ברור ומעקב ומומלץ לפנות לקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אקו לב
Daniel26/11/2015שלום
קודם כל תודה
בעבר נשלחתי לבצע אקו כמה פעמים בגלל גלי טי הפוכים.
לפני כשנתיים עשיתי אקו בגלל קוצר נשימה (ייתכן וזה היה בכלל ממקור ריאתי)
(Septum thickness - 13 (8-11
(Posterior Wall - 13 (8-11
מה משמעות הממצאים בתרגום חופשי?
הדבר הראשון זה עיבוי המחיצה הבין חדרית?
מה השני?
ומה זה:
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg
לא נראה לי שאני סובל מיתר לחץ דם, אף שבמדידות אצל אחות בקופת חולים אני מקבל ערכים גבוהים (שיורדים לאט לאט במדידות חוזרות), אך אצל הרופא במכשיר ידני כמעט תמיד תקין.
במדידות במכשיר אלקטרוני ביתי, רוב המדידות תקינות יחסית.
יש בדיקות ספציפיות שיכולות לכוון באם מדובר במחלה של שריר הלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אקו לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/11/2015השני הוא הקיר האחורי.
החדר השמאלי מתכווץ בצורה נמרצת. זו תופעה לא אבחנתית ויכולה לקרות במצבים רבים.
אני ממליץ על הולטר לחץ דם לאישור או שלילת יתר ל״ד. העובדה שהקירות לא התעבו בשנתיים האחרונות מעודדת.
ישנן בדיקות כגון מ.ר.י. ואפילו ביופסיה, אך בשלב זה אין לדעתי כל הצדקה וניתן להסתפק במעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה מהרופא
שי01/12/2015על השאלה לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה מהרופא - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר06/12/2015רושם של עיבוי הדפנות.דרוש מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה לפרפורי פרוזדוריםבנימין25/11/2015
שלום,
אני מעוניין לדעת האם בארץ יש מרכז גדול שיודע לבצע אבלציות נגד פרפורי פרוזדורים והאם יש להם ציוד מתאים ומתקדם (כולל הדמיה תלת-מימדית). אני שוקל ביצוע אבלציה בצרפת (בבורדו) או בישראל ומכאן השאלה. אם בישראל יש את אותה הרמה ואותו הציוד, אז כמובן אבחר ואשמח לעשות את זה כאן.
אשמח לקבל התייחסות ואם אפשר המלצות פרודוקטיביות.
תודה רבה,
בנימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה לפרפורי פרוזדורים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר25/11/2015אבלציות כאלו נעשות במרכזים רבים בארץ, הן בבתי חולים צבוריים (לדוגמא, שיבא, איכילוב, קפלן, ברזילי, הדסה, רמב"ם ועוד) והן פרטי באסותא (במימון קופות או ביטוחים). כל הציוד קיים כאן ואין סבה לעשות בחו"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבנימין-אין לך מה לחפש בצרפת-
שגב27/11/2015בתי החולים "מדן ועד באר שבע" (מנהריה-עד סורוקה) יודעים לבצע אבלציה (צריבה בעברית)ברמה גבוהה.
בנוסף,יש מרכזים רפואיים בארץ המבצעים את הצריבה באמצעות הקפאה הנחשבת כשיטה המתקדמת ביותר .
ונקודה הכי חשובה-יושרה. כשתבוא לייעוץ אצל קרדיולוגים בארץ ותבקש צריבה ולפי נתוני המחלה שלך הקרדיולוגים יגיעו למסקנה שאתה לא צריך צריבה ואתה יכול לחיות עם המחלה עם תרופות בלבד, הקרדיולוגים ישכנעו אותך-לא לעשות צריבה(גם בבי"ח פרטי בו המנתח מקבל סכום נאה על הצריבה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמים
תמים לשעבר25/03/2016איזה נאיבי אתה .אפילו הרופאים שמבצעים את האבלציות וקראו את מה שכתבת מתפקעים מצחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמים לשעבר- מקווה שהכל בסדר
שגב27/03/2016אצלך מאז שאתה "תמים לשעבר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוגדה בן 9לי24/11/2015
בני בן 9 אובחן לפני כחצי שנה כסובל מברוגדה סינדרום ומקבל קינידין 3 פעמים ביום 200
לאחרונה נאמר כי יש מצב להשתיל לו שבב לבבי לבדוק את הפרעות הקצב
האם זה משהו חדש בארץ ?
וגם איך בדיוק למצוא חומר בנושא לא מוצאת ריביל לינק בשום פורום ?באיזה גיל בערך משתילים דפיברילטור
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוגדה בן 9 - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר25/11/2015קיימים בארץ מכשירי ניטור תת עוריים כבר שנים. המכשיר החדש (לינק) הוא קטן משמעותית ומוחדר בהזרקה תת עורית ואכן עשוי להיות מתאים יותר לילד. ניתו לקרוא על המכשיר בגוגל (reveal linq). השתלת דפיברילטור נקבעת על פי מספר מדדים והגיל הוא רק אחד מהם ואינו בהכרח המדד החשוב ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעלמות פעימות מוקדמות?בתיה22/11/2015
שלום רב
האם ייתכן שפעימות מוקדמות עלייתיות מרובות מאוד, שהופיעו אחרי צריבה (מוצלחת) של רפרוף פרוזדורים, תיעלמנה לפתע פתאום?
בחצי שנה הראשונה היו הפעימות סימפטומטיות ובלתי ניסבלות בעליל. הצריכו טיפול תרופתי רציני (טמבוקור). כעת - מעל שלוש שנים אחרי הצריבה, אין כמעט פעימות מוקדמות (במשך כשנתיים וחצי). ההולטר מצביע על כ-30 עלייתיות וכ-7 חדריות.
לסיכום: האם קיים מצב בו פעימות מוקדמות מרובות חדלות להתקיים?
או האם חלילה 'מחכות' לי בסיבוב'?
תודה וברכה
בינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעלמות פעימות מוקדמות? - תגובה
פרופ` דוד רוט23/11/2015פעימות מוקדמות בהחלט עשויות להעלם. הן עלולות לחזור ולהופיע שוב ללא סיבה ברורה. בכל אופן אין בהן סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קסרלטומוסא22/11/2015
שלום רב ,סובל מהפרעות קצב פרפור פרוזדורים,ומידי פעם פעימות מוקדמות בן 65,עד היום קבלתי קרטיה 100 פעם ביום,החליפו את הקרטיה בקסרלטו,ולא הוסבר לי כיצד לקחת את הכדור ,האים כאשר אני מפסיק את הקרטיה למחרת לקחת קסרלטו או שיש צורך להמתין או שיש צורך בהכנה מיוחדת.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת קסרלטו - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2015צריך להעריך את הסיכון שלך לדמם לעומת הסיכון לשבץ מוחי. עליך לחזור לרופא שהמליץ על ההחלפה ולדון איתו צורת ההחלפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירשוקי19/11/2015
שלום. אני בת 40 לאחרונה חשה דפיקות לב עאשראני מודדת את הדופק הוא נע בין 100 ל 110 כאשר אני יושבת לכמה דקות הוא יורד ל 90 וגם לאחר מנוחה של כשעה עדיין סביב 85 90 זה דבר חדש שאני מרגישה את הדופק. שהיתי מודדת סתם ללא כל סיבה לחץ דם בבית כי יש לנו את המכשיר הדופק היה סביב השבעים היתי קצת לחוצה בשבוע האחרון אך זה חלף ועכשיו אני רגועה רק הדופק נשאר גבוה. האם לוקח כמה ימים עד שהדופק גם חוזר לרגוע או שאין קשר? ומה לעשות יש תור לרופא משפחה בעוד 4 ימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/11/2015ראשית אין סבה לדאוג וניתן לחכות לבדיקת הרופא. אם הדופק ישאר מהיר יחסית יהיה כדאי לבדוק אם יש אנמיה ואת תפקוד בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות והיצרותאריה18/11/2015
שלום ד'ר אני בן 57, יש לי MVP וסובל מפעימות מוקדמות מזה מספר שנים, לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים, שאחריו קיבלתי טיפול בטומבקור 100 ליום,ו חצי מ1.25 קרדילוק ליום, כלומר6.2 יש לי היצרות 25% באחד הקרוטידים עד לאחרונה מאוד הקפדתי על תזונה כמעט ללא בשר ושומן לאחרונה התחלתי לאכול יותר בשר ופחות לשים לב לזה עם זאת אני מרגיש התגברות בפעימות המוקדמות ,שבאות בשרשרת וזה מפחיד אותי ,
אני מניח שישנה אולי היצרות בכליליים שאני לא מודע לה השאלה שלי היא,
האם, כשהיצרות באחד מכלי הדם של הלב, מיתקדמת, האם זה יכול ליצור הגברה בכמות הפעימות המוקדמות שקיימות? או שהיתקדמות בהיצרות עשויה לגרום הפרעת קצב כלשהיא? איך ניתן לדעת אם קיימת היתקדמות כזו? האם היתקדמות בהיצרות בעורקי הלב נותנת סימנים בשינויי קצב לב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות והיצרות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/11/2015לרוב אין קשר בין התקדמות טרשת בעורקים הכליליים ועליה בתדירות פעימות מוקדמות. היצרויות כליליות או את השפעתן על הלב ניתן להדגים במספר דרכים. מציע שתתיעץ עם קרדיולוג בנושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דןפק מהיר מישיבה לעמידהמאיר17/11/2015
בן 39 לאחר צריבה עקב svt בסיב ההולכה הנוסף.
לאחרונה כאשר עובר ממצב של ישיבה / שכיבה לעמידה הדופק קופץ ל120 פעימות . וכאשר חוזר לישיבה הדופק יורד לסביבות 80 ובשכיבה אפילו ל60.
רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה. האם זה מסוכן עקב עמידה רבה בעבודה . לעיתים מרגיש גם מעין חוסר איזון או מצב שרוצה ליפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דןפק מהיר מישיבה לעמידה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/11/2015הדופק אמור לעלות במעבר מישיבה לעמידה. עליה מוגזמת יכולה לשקף פעילות יתר של מנגנוני פיצוי (מערכת עצבים אוטונומית), ולעיתים התייבשות, אנמיה ועוד. בכל מקרה זה אינו מסוכן. חשוב לשתות הרבה בעיקר בקיץ ולהשתמש בגרביים אלסטיות בעיקר בחורף. אם הסימפטומים עדיין מפריעים כדאי להתיעץ עם רופאים מומחים בתחום (אלקטרופיזיולוגים או נוירולוגים המתמחים בבעיות במערכת האוטונומית) לגבי טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wpwאניה16/11/2015
שלום ,כבר כתבתי בפורום הנכבד הזה,אני בת 38 לפני כ8 שנים עברתי אבלציה אצל פר בלאסן באסותא עקב svt שהתגלה במקרה. במנגנון avnrt.הוגדר כמוצלח ולא חזר...כמו כן סובלת הפרעות פניקה וחרדה מקבלת כעת ציפרלקס 20 מג.לפני כחודשיים הרגשתי כל הזמן דפיקות לב ודופק מהיר.מנויה בשחל ובעקות כך התחברתי לקרדיאו אר, נקלט אירוע של vt קצר בעל 6 פעימות,אושפזתי בבית חולים ועשו לי אקו וארגומטריה שיצאו תקינים.קיבלתי קרדילוק 5מג.במשך כל החודשים היתי מחוברת לקרדיו אר.היום הגיעו התוצאות
מתוך 280 שידורים 39 % סינוס טכיקרדיה
45 % קצב סינוס
14% wpw כמו כן בחלק מהאקג היה רשום pr קצר.
שאלות : מה משמעות של 14% wpw מאיפה זה בא פתאום?מה הקשר לpr קצר ולvt קצר שהיה?והאם יש מצב שפיספסו wpw בצריבה לפני כמה שנים אז לא הוזכר המושג הזה בכלל.והאם wpw הזה יכול לגרום לדום לב וצריך לעשות שוב צריבה?
תעשה לי בבקשה סדר כי אני ממש לא מבינה מה קורה עם זה
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wpw - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/11/2015אכן מוזר. אני מציע שתראי את ההולטר למומחה להפרעות קצב כדי לברר מה בדיוק יש בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ארגומטריה במאמץמיכל09/11/2015
ערב טוב
אני בת 59. עודף משקל; לחץ דם גבוה. מתלוננת תקופה ארוכה על קוצר נשימה בעלייה במדרגות וכן כאבי רגלים. כך גם בהליכות
בבדיקת מאמץ :
כושר גופני: בינוני 81 אחוז מהדופק המירבי לגיל
מבחן מאמץ שלילי
לא ניצפו שינויים משמעותיים במקטע ST
פעימות חדריות מוקדמות בודדות/ ביגמניה חדרית
אני לחוצה מאוד מהתוצאות. האם יש קשר לתפועות שבגינו נשלחתי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ארגומטריה במאמץ - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר11/11/2015מבחן המאמץ סה״כ בגדר התקין, ואין קשר בין תוצאתו לבין הסימפטומים דלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
מיכל11/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות חדריותגילת09/11/2015
שלום רב,
שאלתי נוגעת לפעימות מוקדמות חדריות מהן אני סובלת כבר כמה שנים
עם אקו לב תקין לגמרי. בכל בדיקות ההולטר היו פעימות חדריות
מסוג בודד אך גם בזוגות בהיקף של 300 לערך על פני היממה. בעבר היה אירוע vt עם דופק 130 ו7 פעימות רצופות. מאז מקבלת נורמלול בהמלצת הרופא . לטענתו בהינתן אקו לב תקין אין דאגה מאירוע הזה ומהפעימות המוקדמות.
יש ימים בהם אין לי כלל פעימות (או שהן ממש בהיקף מצומצם - שמתי לב כי הדבר קורה בסמוך למחזור חודשי (אני בת 45). אך כשבועיים מתום הווסת, אני חשה פעימות מוקדמות רצופות ורבות. תופעה זו נמשכת כמה ימים ואז שוב יש רגיעה בהיקף הפעימות.
האם יש קשר בין מצב הורמונלי לפעימות ותדירותן? האם כדאי לבצע בדיקות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות חדריות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/11/2015לפי תיאורך נראה שיתכן שיש אצלך קשר בין המצב ההורמונלי לבין הפרעות הקצב. עם זאת, בנוכחות לב תקין באקו אין להפרעות הנ״ל משמעות ( מעבר לתחושה הלא נעימה) ואין צורך בטיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
גילת09/11/2015תודה רבה על התשובה המהירה. האם ידוע שטיפול הורמונלי יכול לסייע גם לפעימות המוקדמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)