מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מינימלי 34 בהולטריוסף03/11/2015
שלום ד'ר
בן 56
עברתי השבוע הולטר לב כמעקב ובמיוחד עקב תחושת דופק לא סדיר
מזה כמה שנים שאני מרגיש פעימות מוקדמות,וזה אובחן אצלי בלופ רקורדר, יש לי ברדיקרדיה טבעית ידועה כבר שנים,
בתחילת שנה היה לי רפרוף פרוזדורים, שנקבע שקרה עקב רמת אשלגן,3.2
מאז אני עם טומבקור 50* 2 ליום וקרדילוק חצי כדור מ1.25 מינוך כזה עקב ברדיקרדיה טבעית שיש לי
בהולטר הקודם הדופק המינימלי לפנות בוקר היה 39
ההולטר הקודם בוצע לפני שנה,
בהולטר הנוכחי, ב7 בבוקר נרשם דופק של מינימום 34
המקסימלי היה 84 והממוצע 55 סינוס
שאלתי, האם דופק מינימלי 34, מגיע לגבול המסוכן? האם ערך כזה יכול להוביל לדום לב?
האם צריך להיתיחס לזה , או שזה עדיין תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מינימלי 34 בהולטר - תגובה
פרופ` דוד רוט04/11/2015במידה ודופק 34 נמדד רק בשעת שינה ובשעות ערנות אתה חש בטוב אין בכך סכנה. אם הוא נמדד בשעת ערנות יתכן שמדובר בתסמונת הסינוס החולה ואם כך עליך לקבוע תור לקרדיולוג להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ-קרדילוקאדי02/11/2015
שלום ותודה
אני משתמש בקרדילוק 2.5 , וואלסטראן 80, וקרטיה 100, עקב אוטם שהתרחש לפני כ 10 שנים . בבדיקת הולטר 24 שעות נמצאו הפרעות קצב חדריות שונות בכמות של 3000 ל 24ש וכמה NSVT קצרים עם CL -350 עד 4 פעימות וזאת בזמו מאמץ רציני על אופני קושר כ 10 דקות.
ה- EF= 41ֵ%. בבדיקת צינתור הבחנתי מלפני שנתיים העורקים בסדר.
ברצוני לציין כי הרגשתי בסדר ללא סחרחורת.
אודה על תשובתכם:
1. האם נתונים אלה מסוכנים ?
2. ברצוני לעשות בדיקת מאמץ כדי לבדוק את ה NSVT..האם עלי להפסיק את התרופות ?
3. האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות.
בתודה
אדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ-קרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט04/11/2015ארועי NSVT עלולים להיות מסוכנים לאדם שעבר אוטם ישן. עליך להיות במעקב קרדיולוגי קבוע. הקרדיולוג יעריך את מצבך ויחליט האם צריך בדיקות או טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בדיקהלימור01/11/2015
שלום רב,
מבקשת לקבל הסבר לתוצאות הנ"ל
בני בן 10 לאחרונה סובל מדפיקות לב מואצות.
להלן תוצאות בדיקת הולטר לב :
הפרעות: VPBS
הולכה: נצפתה פאוזה יחידה בת 2.1 שניות.פעימות חסרות בודדות ע"ר
SA BLOCK OR לעיתים ע"ר ARREST או MOBITZ 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר בדיקה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר01/11/2015בהולטר אין הסבר לדפיקות הלב המואצות. מה שראו -פעימות מוקדמות ושינויים קלים בדופק - תופעות לא מסוכנות שאינן דורשות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לב הולם ומואץאנט28/10/2015
שלום ד"ר
בת 60 לא נוטלת תרופות קבועות . פרט לחצי ואבן" ( לפי הצורך) שמרגיע לי תופעות גל המעבר.
כבר מספר שנים שיש לי בעיה של דופק מואץ והולם. ממש מרגישה שהלב יוצא מהמקום. כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינים. לפני שנה מבחן מאמץ. אקו לב. מיפוי לב לפני שלוש שנים. א.ק.ג. הכל תקין. לפני כחודש טסתי טיסה ארוכה. הרגשתי כאבי רגליים ושיעול. הופניתי למיון ונעשה לי בדיקות כולל אקו לב צילום חזה ודופלר לרגליים והכל יצא תקין.
נתבקשתי לעשות פעילות גופנית.
לאחר טיול ביער הלב שלי דפק עקב במאמץ הרב אך לא נרגע. לקחתי ואבן שלם. וזה קצת הרגיע ושוב הכל חזר. כל הזמן הלב דופק 120/80. חזק .
מבקשת לדעת מה עלי לעשות ? האם עלי לחזור שוב למיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לב הולם ומואץ - תגובה
פרופ` דוד רוט28/10/2015צריך לשלול הפרעת קצב לב, על ידי תעוד קצב לב בזמן סמפטומים. ניתן לעשות זאת על ידי הולטר או לופ רקורדר. עליך לפנות לקרדיולוג שיעריך את המצב ויפנה לבדיקה המתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסוכן לטןס?
אנט31/10/2015אני צריכה לחזור לארץ ביום ראשון האם עלי לפנות למיון. (בארה"ב) או לחכות עד שאגיע לארץ?
כרגע רגוע הדופק רגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסוכן לטןס? - תגובה
פרופ` דוד רוט31/10/2015כיון שלא ידוע מה גורם לתחושת דפיקות הלב שלך כלומר אין אבחנה- הרי שלא ניתן לקבוע אם יש בכך סכנה או לא.
כיון שלפי דברייך הסמפטמים קיימים כבר מספר שנים, ובמידה ולא גרמו לאיבוד הכרה מעולם, הרי שניתן להניח שאין צורך בביקור במיון וניתן לבצע את הברור כאשר תחזרי לארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- short vt's לאחר ניתוח מעקפיםשלומי28/10/2015
שלום רב,
שמי שלומי בן 40, אני רוצה להתייעץ אתכם בתופעה שמלחיצה אותי. לפני 6 שבועות עברתי ניתוח של 3 מעקפים עקב איסכמיה. אקו לב תקין לחלוטין. לפני שבוע ביצעתי בדיקת מאמץ שבמהלכה התגלתה הפרעת קצב במאמץ מסוג nsvt של עד 4 פעימות מדופק של 115 ומעלה. האם זו תופעה מוכרת שהיא חלק מההחלמה? האם זה יעבור ומתי? אם לא, מהו הטיפול נגד זה? אני נוטל 2.5 מ"ג קרדילוק ביום.
תודה,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר short vt's לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ` דוד רוט28/10/2015אם עברת ניתוח מעקפים מוצלח ואין אזורים בלב שלא מקבלים מספיק דם ותפקוד הלב תקין אזי ארוע של 4 פעימות VT אינו מסוכן ואין צורך בטיפול מיוחד.
עליך להיות במעקב קרדיולוג שוידא שזה אכן המצב וימליץ על המשך טיפול אם צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד הבהרה
שלומי28/10/2015תודה על התגובה פרופ',
הנקודה שמופיעות כמה הפרעות של 4 פעימות בדופק של 115 ומעלה. מצ"ב א.ק.ג במאמץ.
האם מסוכן? האם שכיח לאחר מעקפים?
תודה,
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד הבהרה - תגובה
פרופ` דוד רוט28/10/2015ממצא כזה לא קשור לניתוח מעקפים. צריך לשלול שסיבתו אינה למשל הפרעה בזרימת דם ללב לכן יש לפנות לקרדיולוג להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב חדריותאדי26/10/2015
לפרופ' שלום,
בפורומים השונים ומרכזים רפואיים בעולם מציינים כי אדם אשר יש לו אוטם ישן עם
%(EF=(40-45 ויש לו בבדיקת הולטר 24ש' כ- %(3-4) VPBs (שונים) ואירועים בודדים של NSVT קצרים ,לא תהיה הצלחה של אבלציה לתווך ארוך ,כי הלב פגום ואז הפרעות אלה יופיעו ממקום אחר , לכן הפתרון הוא רק ICD.
האם קביעה זו נכונה או שיש היום שיטות חדשות כדי לא לבצע אבלציות מיותרות.
בתודה
יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב חדריות - תגובה
פרופ` דוד רוט27/10/2015אכן סיכוי ההצלחה של אבלציה כאשר מדובר בהפרעת קצב חדרית הנובעת מצלקת של אוטם ישן אינו גבוה. ICD מקובל להתקין לאדם שעבר אוטם ותפקוד ליבו LVEF 30% או פחות. אלא אם הוא סובל מארועי טכיקרדיה חדרית ממושכים.
אני ממליץ לך לפנות לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב- לאלקטרופסיולוג להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבאור22/10/2015
שלום, בת 39 בריאה , כל הבדיקות תקינות )להוציא ויטמינים B ו D לחץ דם תקין 70/100 דופק 70/80, סדיר
בשבועיים האחרונים במצב של מנוחה וגם של הליכה מרגישה את הדופק חזק בעיקר בצוואר
לא מכירה מצב כזה בעבר
כמו כן , תופעה של כאב קל אך מציק בצד שמאל בערך כף יד שלמה מעל החזה
ביצעתי אקג יצא תקין
נשלחתי לעשות אקו לב במאמץ : רק בשביל השקט" אמרה הרופא
שאלתי היא: עובדתית אני לא יכולה לתפקד בהרגשה זו של דפיקות מורגשות
אשמח לקבל סיבות מימה יכולה להיגרם התופעה ומה זה אומר ? ומה אקו במאמץ אמור או יכול להראות.
תודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב - תגובה
פרופ` דוד רוט23/10/2015אקו במאמץ מראה את תפקוד הלב והמסתמים במנוחה ובמאמץ, הוא יכל לגלות חסימה בעורקים כליליים במידה וקיימת (אסכמיה) וגם הפרעות קצב לב אם מופיעות בזמן מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד הבהרה ...
or23/10/2015דפיקות לב מוגדרות כהפרעה בקצב הלב ?
מה לגבי דפיקות לב סדירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד הבהרה ... - תגובה
פרופ` דוד רוט24/10/2015דפיקות לב ניתן להרגיש גם כאשר קצב הלב תקין וגם עקב הפרעת קצב. לכן כדי לאבחן את הסיבה יש לתעד קצב לב בזמן תחושת דפיקות הלב.
ניתן לתעד קצב לב על ידי אקג, הולטר קצב לב, או לופ רקרודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב PACS וכו'אדי21/10/2015
לפרופ' שלום
קראתי ברשת שהפרעות קצב חדריות עד מספר מסויים לא מחייבות טיפול לאדם בריא .
האם לאחר אוטם שאירע לפני 10 שנים עם EF= 45% ללא תופעות ואשר הובחן פעמיים בהולטר 24 שעות מחייב טיפול ?
.להלן סדרי הגודל:
PVCS= 3100 , COUPLET = 460, TRIPLET =42 , PACS= 280
לא היו הפרעות הולכה וב' ST אין שינוי.
האקו בסדר ובבדיקת צינתור וירטואלי בעורקים אין שנוי
אני לוקח קרדילוק 5 .2.
מה האפשרויות שלי ואם בנתונים הנ"ל יש סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב PACS וכו' - תגובה
פרופ` דוד רוט22/10/2015פעימות מוקדמות חדריות כפי שתארת שהופיעו בהולטר בדרך כלל לא מחייבות טיפול מעבר לקרדילוק שאתה נוטל. אבל כיון שתפקוד הלב מופחת במידה קלה עקב האוטם שעברת עליך לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה שיעריך את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני עם הולטר לב 24 שעות-שגב21/10/2015
בהמשך לשאלה בנושא ,בן-66 סובל מ-פ"פ ו-יל"ד ,עוסק בפעילות גופנית (הליכה מתונה/בינונית) של 60-עד 120 דקות 2-3 פעמים בשבוע,לאחרונה מרגיש עייפות קשה גם אם הלכתי רק-30 דקות , מרגיש כאילו צעדתי עשרות ק"מ,מס' פעמים "צצו" הפרעות קצב כ 4-5 שעות לאחר ההליכה(למרות הטמבוקור והקרדילוק),אבל תופעה זו חלפה.
רופא המשפחה שלח אותי להולטר לב של 24 שעות וביקש שבמהלכן אבצע אימון ואגיע עם התוצאות לקרדיולוג המטפל בי,
כן הופניתי לאקו לב(כי בבדיקה קודמת נתגלו סימנים של ירידה בתפוקת הלב).
לפי תשובת פרופ' אלדר תוצאות בדיקת ההולטר עלולות להשתבש אם מבצעים אימון גופני עם מכשיר ההולטר,
האם יש טעם,לבצע את הבדיקה,או להחליפה בארגומטריה,או לעשות את 3 הבדיקות(הולטר,אקו וארגומטריה) ולהגיע עם מקסימום נתונים לקרדיולוג.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה על הולטר לב 24 שעות,,,
שגב21/10/2015עלי לציין שבמהלך ההליכה איני מרגיש שום בעיה לא בלב ולא בנשימה,המערכות עובדות יפה ואני מרגיש שאני יכול ללכת מהר יותר,אבל לא מגביר את הקצב,
הקושי מתעורר מס' שעות לאחר הפעילות,נופלת עלי עייפות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מהירות במצב מנוחהיפעת18/10/2015
ד"ר שלום רב
אשמח לעזרתך המלומדת בנושא חשוב מאוד עבורי.
בעלי החל לאחרונה לחוש בדפיקות לב מהירות מאוד במצב מנוחה.
אציין שהוא בן 36 , לא מעשן, לא שותה ובחור בד"כ בריא תודה לאל.
הנושא מטריד את מנוחתי מאוד והדאגה לו רבה מנשוא.
שתי שאלות ברשותך:
1. מה זה אומר? האם כדאי להיבדק? ואם כן אצל איזה רופא? קרדיולוג?
מאחר ואנו יחסית צעירים אינני מבינה כל כך בנושא זה ולאיזה סוג רופא עליי לגשת.
2. מה ההבדל בין א.ק.ג לבין אקו לב - ומה מתאים במקרה שלנו?
המון תודה על עזרתך
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מהירות במצב מנוחה - תגובה
פרופ` דוד רוט18/10/2015אכן כדאי להיבדק על ידי קרדיולוג.
אקג מראה פעילות חשמלית של הלב. אקו לב מראה את תפקוד הלב והמסתמים.
במקביל לקביעת תור לקרדיולוג כדאי לגשת לרופא המשפחה שיתרשם ויפנה לבדיקות ראשוניות כולל אקג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפרוף אכילה,אבלציה ומגנזיוםיוני17/10/2015
שלום,
לפני כחודש חוויתי בפעם הראשונה רפרוף פרוזדורים. הארוע התרחש אחרי ארוחת ערב כבדה ושתיית יין אדום וברקע לחץ גדל עקב עבודה.
עקב הארוע אושפזתי במאיר ונקבע לי תור לאבלציה כי החלטתי לא לקחת תרופות ( הוצע לי טיפול זמני בפרוקור שגרם לי לסחרחורות ולכן הפסקתי לקחת) . כרגע ללא תרופה וללא טיפול תרופתי בהמתנה לאבלציה.
בתקופת ההמתנה (כולל היום ) מרגיש מידי פעם סחרחורת ולאחר ארוחות ערב גם קצב לב מואץ זמנית ( כמה שניות ומסתיים). ממש לא אוהב את זה ונחוש לחזור למסלול חיים רגיל.
אני בן 56 עוסק בספורט, לפנ שנתיים עברתי השתלת סטנט. לוקח אספרין באופן קבוע ותרופה נגד כולסטרול.
קראתי הרבה על הנושא בפורומים השונים וההתלבטות שלי היא האם לבצע את האבלציה או לדחות ולקחת מגנזיום ? האם זה אמיתי שמגנזיום אכן עוזר?
אשמח להתייחסותכם
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפרוף אכילה,אבלציה ומגנזיום - תגובה
פרופ` דוד רוט17/10/2015מגנזיום לא מונע רפרוף פרוזדורים. במידה ובדיקת דם שלך מראה רמת מגנזיום תקינה לא תהיה כל תועלת בנטילת תוסף מגנזיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפרוף אכילה ומגנזיום
יוני17/10/2015ד"ר רוט שלום,
תודה על התשובה המהירה.
1. האם יש דרך להגדיל את הזמן בין רפרוף לרפרוף?
2. אצלי אני חושב שאכילה רבה בערב גורמת לרפרוף. האם יש קשר בין אכילה לרפרוף?
3. מכיוון שאני חדש "בעסק" הזה אשמח לקבל מושג מה זה פעימות מקדימות? האם זאת תופעה של דופק מהיר קצר מלווה בסחרחורת?
שוב תודה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפרוף אכילה ומגנזיום - תגובה
פרופ` דוד רוט17/10/2015לא ידוע לי על קשר בין אכילה לרפרוף. פעימות מוקדמות הן פעימות בודדות שמופיעות מדי פעם בין הפעימות הסדירות. מדובר בתופעה שכיחה. הן לא גורמות לדופק מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר 48 שעותאדי17/10/2015
שלום ותודה מראש
נתונים:
לאחר אקו לב , מיפוי לב עם טליום וצינתור ,אין שינויים במצב הלב ביחס לנתונים שהיו לאחר האוטם מלפני 13 שנים.
1.אז הותקן סטנט ב lad= 60%, cx- ללא טיפול . ef=(41%-43%),
בזמן האישפוז ובצינתור לא היו הפרעות קצב. (צינתור הבחנתי)
ביצאתי בדיקת מאמץ כדי להתחיל פעילות במכון כושר ולהלן הממצאים:
כושר טוב, PVCS עד בגמיניה לאורך כל הבדיקה ,כנראה בגלל הפגיעה בחדר שמאל. לא נצפו VT או הפרעות קצב מסכנות.
החלטתי לבצע הולטר 48 שעות ולהלן הממצאים:
1. 17 VTS קצרים (4 פעימות) כאשר 8 מתוכם בזמן מאמץ על הליכון בבית עד דופק מטרה (20 דקות) היתר בפיזור לאורך 48 שעות. ( לפי החישוב 220-70=150)
2. 500 – PACS כאשר 54 על ההליכון
3. 7500 -PVCS כאשר 770 על הליכון
4. 880 – COUPLET כאשר86 על ההליכון
5. 94 –TRIPLET כאשר 20 על ההליכון
6 . לא היו הפרעות הולכה וללא שינויי ST
עלי לציין כי אין לי סחרחורות ,התעלפויות, רק קשיי נשימה במאמץ בינוני +
אין לי איסכמיה ואיני מרגיש דפיקות לב מוזרות , רק צביתות בלב ולחץ מהכיבה בסיום הארוחה.
שאלתי היא:
האם הנתונים מסוכנים?
אם כן מה הדרך הטובה לטפל בזה (תרופות ,צינתור בנושא החשמל , איבלציה וכו')
התרופות שאני לוקח : קרטיה 100 ו ואסארטאן 80.
ברור לי שעלי לגשת למומחה בנושא לאחר שאחזור מחו"ל,אבל עד אז חשוב לי להבין על מה מדובר ,מה מצפה לי ומה חומרת הבעייה.
בתודה
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר 48 שעות עקב טעות בהולטר 24 שע
אדי17/10/2015לפרופ' אלדר שלום
תודה על תשובתך הקודמת. הודיעו לי כי התוצאות של ההולטר הקודם היו שגויות עקב תקלה ,לכן ביצעתי הולטר חדש ל 48 שעות . בהולטר הזה רשמתי את הפעילויות שביצעתי בזמון הבדיקה .אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותיוסף12/10/2015
בן 56 אני סובל מזה כמה שנים מפעימות מוקדמות שבאות במין מחזורים, יש תקופות שזה מופיע, ויכול להיות אחר כך כמה זמן של הפסקה
בתחילת השנה עברתי מצב של ריפרוף פרוזדורים על רקע של אשלגן,3.2
זה מטופל בקרדילוק 1.25 וטמבוקור 100 ליום
לאחרונה יש לי ימים של ריבוי פעימות, אין לי מושג אם יש קשר לכן אני שואל, כי בשבועות האחרונים הצבתי בחדר שלי שולחן עץ, מעץ אורן, ויש לו ריח ספציפי דיי מורגש, שאת זה אני נושם
האם זה קשור לריבוי הפעימות לאחרונה? האם ריח העץ הזה יכול להיות טריגר? יכול להיות הגורם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר12/10/2015איני מכיר מחקר שבדק תופעה כזאת ואיני זוכר מקרה מעין זה מניסיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשוט באוניה-מקבלת קרדיולוק וקומודיןרנה11/10/2015
וכן טמבוקור נגד הפרעות--אך מה עלי לעשות אם אקבל הפרעות בשייט. להוסיף מינון עד להגעת נמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשוט באוניה-מקבלת קרדיולוק וקומודין - תגובה
פרופ` דוד רוט12/10/2015תחושת הפרעות קצב לא מספיקה על מנת לאבחן בודאות את הפרעת הקצב ולהמליץ על טיפול. לשם כך יש לבצע אקג שיאפשר לאבחן אם יש הפרעת קצב ומאיזה סוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה. אך איזה עזרא ראשונה עד
רנה14/10/2015להגעה לרופא בעיר או לבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה. אך איזה עזרא ראשונה עד - תגובה
פרופ` דוד רוט14/10/2015אם יש רופא על האניה הוא יבדוק ויחליט אם צריך טיפול. אין ביכלתי לתת המלצה ספציפית על טיפול. הצלחת כל טיפול מותנה באבחנה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' רוט-מדוע לא לנהוג בהתאם -
שגב16/10/2015להמלצתו של ד"ר אילן קיציס,קרדיולוג בכיר מביה"ח איכילוב.
אני סובל מ-פרפור פרוזדורים כ-3 שנים ומטופל באותם תרופות של רנה,לפני שנתיים הייתי מטופלו של ד"ר קיציס,הרופא תדרך אותי בזמנו שבמקרה ואני מרגיש פרפור למרות נטילת התרופות לפי הוראותיו ,עלי לקחת מנה כפולה של טמבוקור ובדרך כלל הפרפור יפסק אחרי כשעתיים,לא פסק הפרפור?-להגיע לרופא.
לצערי חטפתי פרפורים מס' פעמים למרות נטילת התרופות,בכל המקרים פעלתי כפי שתודרכתי והפרפור עבר(לא יודע איך אצל אחרים,אבל אם יש לי פרפור-אני מרגיש אותו,לצערי למדתי להבדיל בין פרפור לפעימות מוקדמות ואם יש לי ספק ביניהם ,אני נוטל מנת טמבוקור+ מנת קרדילוק.
בכל יציאה מהבית אני לוקח איתי מס כדורי טמבוקור וקרדילוק למקרה של התקף מחוץ לבית,לצערי כבר חטפתי התקף באמצע אירוע באולם שמחות ובטיול בצפון ,הכדורים שהיו איתי-פתרו את הבעיה מבלי להטריד קרובי משפחה ומבלי לרוץ לחפש בית חולים,רופא,או מוקד רפואי.
הערה-אין לראות במה שכתבתי-המלצה לפעול כך,אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' רוט-מדוע לא לנהוג בהתאם - - תגובה
פרופ` דוד רוט16/10/2015אתה כותב המלצה (״מדוע לא לנהוג בהתאם להמלצתו של ד״ר קיציס....״) ובמשפט האחרון מסתייג וכותב שאין לראות בזה המלצה (כי אתה לא רופא). מי שלא קורא עד הסוף עלול לראות בזה המלצה רפואית.
ולעצם הענין ד״ר קיציס היה הקרדיולוג שלך לדבריך כלומר ראה אותך המרפאה מספר פעמים והמליץ כפי שהמליץ. אני לא יכל לראות ולבדוק ואפילו לא לקבל הסטוריה רפואית שלמה באמצעות פורום זה לכן איני יכל להמליץ כאילו מדובר באדם שמבקר במרפאתי.
לקבל את ההמלצה שלך לנהוג כפי שיעץ לך ד״ר קיציס מזכיר לי את הסיפור על אדם שמתלונן לחברו שאינו רואה היטב ואז החבר משיב גם אני ראיתי מטושטש אז הלכתי לאופטומטריסט והוא התאים לי משקפיים. יש לי שני זוגות אז קח לך אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בזמן הולטראדי06/10/2015
שלום,
האם מותר לבצע הליכה מהירה , הליכון עד דופק מטרה,לעלות במדרגות במהירות, מין עם ובלי ויאגרה וכו,האם מותר לשתות את כל סוגי המשקאות בצורה מתונה-בזמן בדיקת הולטר 48ש,.
ברצוני לציין כי ה- EF=43ֵ% עקב אוטם מלפני 9 שנים וסטנט ב-LCX .
צינתור הבחנתי שביצעתי לאחרונה ,מראה שהכל פתוח חוץ מ LAD= 55%.
התרופות שאני לוקח - קרטיה 100,קרסטור 40, איזיטרול 10,טריטייס 2.5 (פעם ביום)
אני שואל שאלות אלה ,כי באתרים השונים היה רשום שבזמן ההולטר אפשר לבצע את הפעולות השיגרתיות .
בתודה ושנה של בריאות
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות בזמן הולטר - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר08/10/2015הולטר היא בדיקה של אקג ל 24 שעות ואינה נוגדת פעילות כלשהי. כמובן שאיכות הרישום בעת פעילויות מסוימות (כגון, יחסי מין או ספורט מגע) עשויה להיות ירודה בשל תזוזת האלקטרודות. גם הזעה ניכרת בעייתית כיוון שעשויה לגרום לניתוק האלקטרודות מהעור ולפגום באיכות הרישום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)