מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לקוםלורה11/02/2013
אני ישנה טוב בלילה, הולכת לישון מוקדם, אמורה לקום ב7 ופשוט מצליחה בקושי לגרור את עצמי מהמיטה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לקום - תגובה
יעל צמרת12/02/2013היי לורה,
אנו נמצאים בתקופה של חורף. תקופה יותר עייפה, של התכרבלות ולהרבה אנשים קשה לקום, להיות פעילים. לכן חשוב לי לשאול אותך כמה זמן זה כך נמשך?
ואולי כדאי להתחיל גם לעשות בדיקות דם.
תרגישי טוב
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהגאולה31/01/2013
שלום,
התחלתי לפני שבועיים עבודה חדשה ואני ממש בלחץ כל הזמן, אני לא ישנה מספיק בלילות ומתעוררת כל שעה-שעתיים. גם התחילו לי כאבי גב- בעיקר למעלה ובכתפיים. אני לא יודעת איך להפחית את הלחץ בעבודה כי היא דורשת ממני המון אבל אני מרגישה שגופי מתפרק. מה הכי כדאי לעשות? אשמח לעזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה - תגובה
יעל צמרת31/01/2013היי גאולה,
קודם כל שיהיה בהצלחה ואני מקווה שאת גם נהנית בעבודתך מלבד הלחץ. אני מציעה לך להתפנק מידי פעם בעיסוי, שיאצו וכו'... קצת לשחרר שרירים, רקמות ולהזרים את הדם למקומות הכואבים.
את יכולה גם בבית לעשות תרגילי הרפיה, נשימות ולמתוח בשאיפה כלפיי מעלה ואם הוצאת האוויר לשמוט אותם בוות אחת.. או לשכב על ערימת כריות שאת שמה מתחת לשכמות, לפרוס ידיים לצדדים ולנשום עמוק.
תרגישי טוב
בהצלחה בעבודתך.
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מעיים בזמן חרדהמיטר21/01/2013
שלום רב,
אני בחורה מאוד חרדתית (מודעת) אבל לפעמים כשאני נתקפת פאניקה המעיים שלי מתחילות לעבוד מהר יותר ואני הולכת 3 פעמים ביום לשירותים. לאחרונה בגלל מחלה של בעלי זה קורה לי מידי יום ואני מרגישה שגופי חלש מאוד. אני לא יודעת מה לעשות, אני יודעת שזה יעבור אבל מה עלי לעשות בנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מרגישה בבית רק במקום אחדמעיין10/01/2013
שלום רב,
אני כיום בת 30. אני מרגישה בבית רק במקום אחד בדירה שבה גרתי עם סבי מאז שאני ילדה ובה אני מתגוררת כיום לבדי. אני סובלת מ"לחץ בית" כמעט בכל מקום שאני נמצאת בו גם כשאני הולכת לבקר את ההורים שלי. אני מתגעגעת הביתה כל היום וזה לא נרגע עד שאני חוזרת לשם פיזית. אני לא יודעת איך להשתחרר מזה, אני מרגישה שהבית הזה מכשף אותי ולא מאפשר לי להתקדם בחיים. אני לא רוצה לעזוב אותו אבל רוצה להרגיש יותר משוחררת ופחות כבולה כשאני לא שם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה בבית רק במקום אחד - תגובה
יעל צמרת13/01/2013שלום מעיין,
ממה שאת כותבת אני מנסה להבין האם מדובר בחרדה שאת מחוץ לבית, תחושה של לחץ כי יכול לקרות משהו או שמדובר ברצון להיות בבית (עם התה והלימון והספרים הישנים..). אשמח אם תוכלי להרחיב על התחושה של המחוץ לבית כדי שאוכל לדייק את תשובתי אליך.
שבוע טוב וחמים,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כאןבעיה29/12/2012
שלום. אני בת 23 מתגוררת בברלין כבר שנה. עזבתי לפני שנה אחרי שתפסתי את עצמי בידיים במטרה להתרחק מאבא שלי שפגע בי מאז שאני קטנה. בחצי שנה הראשונה היה מדהים,כאילו אלוהים נתן לי אישור להיוולד מחדש,נקייה ונורמטיבית,רחוקה מכולם וחופשיה בבית משלי,במיטה משלי אליה אף אחד לא יבוא. בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהכוחות נעלמים לי. פיזית וגם ברגש. אין לי כוח לעבוד ולא לראות את האנשים שאני רגילה ואוהבת. כואב לי הגוף ואני מקיאה הרבה ולא ישנה טוב. משהו בי רוצה לחזור אבל אני לא מסוגלת ומרגישה ממש שאין לי מקום בכלל. הייתי אצל רופא שאמר שאין לי כלום-אולי שפעת.. אבל שפעת לא נמשכת חצי שנה. ירדתי 9 קילו בחודשיים האחרונים ושותף לתערוכת צילום שלי אמר לי שאני נראית רע ובכך הבנתי שמשהו לא בסדר. לא מבינה איפה טעיתי.. מפחדת לחזור ממש לא מסוגלת ומרגישה שלהישאר בברלין זו לא אופציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן - תגובה
עינבל פנחס-פרג02/01/2013שלום לך יקרה,
עזבת את הבית כדי להתחיל מחדש. אחרי קושי כזה שעברת עם אביך, התרחקת ואולי אפילו הרגשת צורך לברוח כדי למצוא שוב את עצמך ואת הכוחות שלך. ובהתחלה באמת היית בסוג של high. עשית צעד אמיץ אך זהו הצעד הראשון. בפגיעה מסוג כזה חשוב להיעזר באיש מקצוע (שמתמחה בנושא) בארץ או בברלין (לחלק מהאנשים יש חשיבות שהטיפול יהיה בשפת האם).
לא מפתיע אותי שאת מקיאה, כואבת ולא ישנה, כי עכשיו מגיע החלק של ההתמודדות עם הפגיעה , עכשיו אחרי שעשית את הצעד הפיזי להשתחרר ממנו, מגיע החלק הנפשי-רגשי. זה לא קל אבל אני מאמינה שאת מסוגלת לעבור את התהליך הזה.
את אומרת שאין לך תחושת מקום, עם ההתרחקות מאביך התרחקת גם מדברים אחרים: בית וסביבה מוכרת, חברים, משפחה, אני לא יודעת אם יש אמא או אחים בסיפור שלך. ובמקום החדש אין לך שורשים חזקים עדיין...
אני לא חושבת שטעית, עשית מה שהרגשת לנכון באותה נקודת זמן אבל עכשיו אני חושבת שאת צריכה עזרה וכדאי מאוד שתלכי לטיפול , שוב אצל מישהו עם ניסיון בנושא. אל תשארי עם זה לבד.
בהצלחה בתהליך והרבה בריאות
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמניה20/12/2012
שלום רב, אני אחרי טיפול קוגנטיבי התנהגותי ממושך שאמור היה לסייע לי לטפל במחשבות טורדניות וחרדות. הוא לא הצליח. האם כל מה שנותר לי הוא טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
יעל צמרת21/12/2012היי מניה,
בהחלט לא. לא כל מה שנותר הוא טיפול תרופתי. יש מטפלים מצוינים בפסיכותרפיה גופנית שיכולים לעשות אתך עבודה טובה ואולי גם לשלב פרחי באך.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאת שנוגעים ביליעד09/12/2012
אני שונאת שנוגעים בי, רק אנשים מהמשפחה הקרובה זה איכשהו בסדר. על סקס ומגע עם גברים אני כבר לא מדברת. איך ניתן לפתור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונאת שנוגעים בי - תגובה
יעל צמרת10/12/2012שלום ליעד,
אולי זה ישמע לך מוזר אבל המלצתי בשבילך היא כן לפנות למטפלת במגע (ואולי עדיף אישה בהתחלה). זה לא אומר שהטיפול חייב להיות במגע אבל כן אני חושבת שכדאי שתהייה התמקדות בגוף ובזמן הנכון לך יתאפשר גם המגע.
בהצלחה
וחג אורים שמח
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לירעות28/11/2012
מאז שאני ילדה אני מאוד אוהבת להיכנס לפינות חשוחות ודחוקות או לארון או בין רהיטים כשאני נבוכה או חסרת שקט. זה מנחם אותי מאוד ואני יכולה לשבת כך לנצח
קניתי מיטה חדשה בכוונה שלא תהיה צמודה לרצפה כדי שאוכל להזדחל מתחת...
עכשיו כשאני כובת את זה זה נשמע נורא אה? כמו הפרעה נפשית חמורה מאוד.... אבל בפועל זה לא ככה. אני שולטת בזה ולא נכנעת לזה. אני פעילה, עובדת, הכל טוב. רוצה מאוד להיגמל מזה לחלוטין כדי למצוא זוגיות
איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי - תגובה
יעל צמרת28/11/2012היי רעות,
אני חושבת שהדרך הטובה ל"הגמל" (בכוונה בגרשיים כי אולי לא תצטרכי להיגמל אלא יותר לקבל את הצורך ולהעתיק אותו להתנהגות אחרת) מזה פשוט ללכת למטפל טוב שיעזור לראות את הצורך להתכנס במקום חשוך ויחד עם זה תוכלו לראות מה יכול לעזור לך "להיגמל", וכמובן למצוא זוגיות שתוכל להכיל ולקבל אותך בתקופות / ימים שתרצי להתכנס ולהישאר בפינה חשוכה.
מאחלת לך יציאה נעימה אל האור לקראת החנוכה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממיםרקפת20/11/2012
כיצד ניתן להתגבר על פחד ממים אצל ילדה בת 7? אין סיבה רציונלית לפחד, לא היה מקרה של טביעה או משהו דומה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממים - תגובה
עינבל פנחס-פרג21/11/2012הי שירי
פחד ממים , נקרא גם הידרופוביה יכול להיות קשור באמת לחוויה לא נעימה עם מים אם בכמעט טביעה, חוויה לא נעימה בבריכה או אפילו באמבטיה. לא ברור ממה שכתבת מתי החרדה ממים התחילה והאם זה קשור לים/בריכה או גם במקלחת.
(לפעמים פחד ממים יכול להיגרם עוד מחוויה לא טובה ממי השפיר או מהמקלחת המהירה הראשונית שמבצע צוות בית החולים לאחר הלידה).
אפשר לנסות לשחק משחקים כייפים במקלחת לפני המגע עם המים ולבצע מגע עם מים בצורה עדינה והדרגתית. בבריכה/ים אפשר להציע רק להכנס למתחם בלי להכנס למים עם הבטחה שאף אחד לא יכריח אותו להכנס, אח"כ להציע להרטיב רק את הרגליים וכו'. אם זה לא עוזר אפשר ורצוי להיעזר בטיפול בהידרותרפיה.
בהצלחה
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדים לא רציונליםלני11/11/2012
אני בהריון ויש לי כל הזמן דמיונות וחלומות שאני מטביעה את התינוק או מפילה אותו לא בכוונה או שטורפים אותו. זה ממש טורד את מנוחתי, אני פוחדת שאהיה אמא לא מספיק טובה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדים לא רציונלים - תגובה
יעל צמרת12/11/2012לאה שלום,
דמיונות, חלומות מוזרים הם מאוד שכיחים בהיריון, אבל על מנת לחקור את משמעות של החלומות עבורך ואיך זה משפיע עליך, אני ממליצה לך ללכת לטיפול, מאוד ממוקד אפילו קצר מועד ולהתחזק הן לקראת הלידה והן לקראת האימהות.
את יכולה ליצור איתי קשר להמלצות.
יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהטניה31/10/2012
יש לי ילדה בת 6. מדי פעם בורח לה פיפי במיטה. זה נובע מחרדה או משהו פיזיולוגי? צריך לטפל או יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה - תגובה
יעל צמרת12/11/2012טניה שלום,
הרטבה הרבה פעמים היא סמפטום לתחושת חוסר שליטה, חרדה, פחדים (השתנתי במכנסיים מרב פחד - משפט שגור בשפה שלנו). אם זה קורה לעיתים תקופות בהחלט שווה לבדוק ולטפל בכך.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהרונן23/10/2012
לפעמים אני מתעוררת בלילה עם קוצר נשימה ודפיקות לב. האם מדובר בהתקפי חרדה? זה לא קורה לי בזמן עירות. אחרי 45 דקות אני יכולה לרוב לישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה - תגובה
עינבל פנחס-פרג24/10/2012שלום לך,
קוצר נשימה ודפיקות לב הם סימפטומים שמאפיינים חרדה. יכול להיות שאת מתעוררת מחלום מפחיד , אולי תכנים הקשורים להריון וללידה. (או לתכנים אחרים, האם חווית חרדה בעבר?). יכול להיות שיש רגשות לא מודעים, אולי מחשבות שאת לא חושבת ביומיום, או לא מרשה לעצמךלחשוב. ולכן הם לא באים לידי ביטוי בזמן ערות, אלא בלילה שהוא זמן יותר אפל של התכנסות.
אני מציעה לך להקדיש זמן שקט וללא הסחות ולכתוב את המחשבות והרגשות שלך בקשר להריון, ללידה ולהורות. אולי תגלי התרגשות ושמחה ואולי גם רגשות אחרים, פחות נעימים. את מוזמנת לשתף כאן ו/או בפורומים אחרים של אמהות (אני מכירה למשל את האתר: נשים מדברות אמהות).
יחד עם זאת יכול להיות שבכלל מדובר בהפרעה נשימתית וחשוב שתבדקי אצל רופא.
שיהיה בשעה טובה והריון קל
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחהעוד אחת15/10/2012
שלום,
בחודשיים האחרונים אני שותה הרבה אלכוהול,כל ערב. קשה לי לצאת מהבית והרגשה כללית ולא מוכרת לי ,שאני לא שייכת לשום מקום. אני בת 23 ועזבתי את הבית בגיל 16. בגיל 18 התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך הקופה וזה בהחלט נתן איזו יציבות מונוטונית ונוחה. מצאתי עבודה חדשה שבה אני עובדת עד היום ומממנת את עצמי במאת האחוזים.
אני כבר לא בטיפול,עזבתי אותו כשהרגשתי שאני בסדר ושאין סיבה להמשיך כל עוד אני מצליחה לתפקד ויכולה לעזור לעצמי ולדחוף את עצמי קדימה. בתקופה אחרונה אני לא מצליחה לקום כל בוקר ולא מצליחה לישון ומרגישה שאני כמו ב"שום מקום" יכולה לשכב שמונה שעות במיטה בלי לשים לב. אני לא מנותקת מהמציאות ומבינה שאולי זה סוג של דיכאון. אבל קשה לי לצאת מהבית ולפגוש אנשים. עברתי תאונת דרכים לפני חצי שנה (פגע בי אופנוע כשהלכתי ברגל) מאז קשה לי מאוד לפגוש רופאים. אין לי בעיה לדבר על התאונה או להיכנס עם עצמי למה שאני זוכרת,אבל אני מפחדת מרופאים ובאופן כללי מאז שאני זוכרת את עצמי בערך, לא יכולה שנוגעים בי ולא מרגישה (כרגע) שאני מסוגלת ללכת לבדוק אם "המצב" ה"דכאוני" אליו נכנסתי,הוא רפואי או נפשי או מה בכלל קורה. וללכת שוב לטיפול פסיכולוגי זה לא בא בחשבון-גם כי זה יקר לי וגם כי אני לא מצליחה לדבר כל כך,במיוחד מאז שהתחלתי לשתות אני מרגישה שהדיבור שלי השתנה ואני לא מצליחה לבטא את עצמי כשאני מדברת. המילים מתבלבלות לי. וגם כי אני מפחדת. לא בטוחה ממה..
אני יודעת ולוקחת בחשבון כמובן שהפורום הזה לא תחליף בשום אופן לטיפול פסיכולוגי ובכל זאת,זאת האופצייה היחידה שאני מצליחה להעלות על הדעת שהכי קרובה להתייעצות או התייחסות למצב שלי ולא להישאר בו לגמרי לבדי. השתייה מעיקה עלי,אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להפסיק-לא מכורה אבל לא יכולה ולא רוצה להפסיק,אבל במן מודעות כזאת,אני מצליחה להדאיג את עצמי ומפחדת שזה יגיע למצב של התמכרות למרות שאיני מבינה בזה כלום ושום דבר ומכיוון שאין לי הורים,
ועם החברים ניתקתי כל קשר,אני לבד בזה ובהתלבטויות הבאות יחד עם המצב.
לא בטוחה ל-מה אני מצפה מהפנייה שלי,אבל אני במן הרגשה שבגלל שזה הדבר היחידי (שהוא אנונימי ולא דורש הוצאה כספית או יציאה מהבית לפגוש או להיבדק ע"י אנשים),זה הכי קרוב ל"עזרה". ובכל זאת-אשמח לאיזו תגובה מעודדת,או "טיפים" להתמודד עם זה בעצמי... וגם אם לא... תודה בכל מקרה על הפורום..נחמד מצידכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוחה - תגובה
יעל צמרת15/10/2012שלום לך עוד אחת,
את מתארת מצב מאוד לא פשוט, של בדידות גדולה, חוסר שייכות ואולי קצת תחושת ריקנות (שהשתייה מנסה למלא - ואולי זו פרשנות שלי). כל אלו מביאים לדכדוך או למצב הדיכאוני או למשבר או צומת דרכים - מה שמדויק לך מכל אלה. בנוסף לכך אני מאמינה בגיל ההתבגרות השני שבד"כ סב סביב גילאי 22- 28/9 ואז בהחלט תחושות קשות, בלבול וגם הרס עצמי - כמו שאת מציינת.
קשה לי לראות איך את יכולה לצאת ממצב זה לבד ללא תמיכה , זה קשה,אך לא בלתי אפשרי. לכן אני מציעה לך לפנות לטיפול. הרבה פעמים טיפול בפסיכותרפיה גופנית יותר זול ויותר קצר ואת יכולה לפנות לתלמידים שמסיימים אז המחיר מוזל יותר. דבר נוסף לחזור לחיים חברתיים, מספיק חבר/ה שניים לא חייבים את כל החבר'ה.. ומהמקום הקשה שאת נמצאת לעשות לך תוכנית יציאה לאור.
אני מאחלת לך שנה מקסימה של התחדשויות ושינויים,
את מוזמנת ליצור קשר לקבל המלצות,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
דרי15/10/2012אני יודעת שעדיף ללכת לטיפול. אבל מה עושים כשמרגישים שזה לא אפשרי? קשה לי לצאת מהבית. הכל נראה לי עדיף על פני זה.. בא לי להקיא רק מהמחשבה על לשבת מול מישהו. אני והוא/היא.. הכסף זה פחות בעיה. כתבת "קשה להתמודד עם זה לבד אבל זה לא בלתי אפשרי" או משהו כזה. אני נוטה להתייחס לאפשרי. מה כן אוכל לעשות לבד? רע מאוד בחוץ. ככל שעובר הזמן,אני רק רוצה להישאר עוד ועוד בבית וגם העבודה מתחילה להיראות לי לא מקום שאוכל להגיע אליו. ומשם זה לרחוב-שם כבר הייתי ולא רוצה לחזור לשם שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת... - תגובה
יעל צמרת16/10/2012היי,
אני יכולה להבין שהכל נראה לא טוב בחוץ: עבודה, טיפול, חברים...אבל את מתארת מצב של דרדור בירידה ואני חושבת שאת צריכה להחליט מתי את מרימה את ה"אמברקס" לפני ההתרסקות. הדבר שאני יכולה להציע לך זה ליצור מהמקום הקשה שאת מרגישה שאין כלום: לצייר את המצב, לכתוב אותו, לפסל אותו - מה שאת מתחברת אבל משהו עם ידיים. בלי לשפוט יפה או לא פשוט לצייר ולהתבונן. דבר נוסף את יכולה אולי לשים מוסיקה ולהתחיל לנוע או אם זה לא יתאים לך, פשוט לשכב על הגב להקשיב למוסיקה שעושה לך טוב ולנשום נשימות עמוקות שאיפה דרך האף ונשיפה דרך הפה, לתת למוסיקה להיכנס ללב,לנשמה - דמיון מודרך.
אני מקווה שמה שהצעתי ידבר אליך ויעזור
אשמח אם תרצי לעדכן מדי פעם,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאת את עצמי במקום העבודהמ09/10/2012
היי,
התחלתי לא מזמן עבודה חדשה ואני פשוט לא מוצאת את עצמי
מרגישה כמו אריה בכלוב
העניין הוא שאני זקוקה לעבודה הזו כדי לצבור ניסיון במשהו מסויים
אני מרגישה של הזמן שאני מתה לברוח מפה
מה עושיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוצאת את עצמי במקום העבודה - תגובה
יעל צמרת10/10/2012בוקר טוב מ,
חשוב לי קודם שתשאלי את עצמך איך את בהתחלות חדשות, האם זו תגובה קבועה שאת מגיע למקום או סביבת עבודה חדשה?
מלבד זאת, טיפ קטן- לסמן לך נקודות קטנות שהיו לך נעימות, נחמדות, מצחיקות במהלך היום או עם אנשים מסוימים.
אם את רואה שעובר זמן שהוא יותר מידי בשבילך, תשקלי לחפש מקום חדש.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיגמל מעישון אבל...דולי24/09/2012
הצורך שלי בסיגריות הוא פיזי ממש
כשאני מדליק סיגריה אני מרגיש איך כל השרירים שלי נרגעים ומשתחררים
האם זה פסיכולוגי או אכן פיזיולוגי?
אני לא מצליח להיגמל מעישון בשל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיגמל מעישון אבל... - תגובה
עינבל פנחס-פרג24/09/2012שלום דולי,
אתה מדבר על התמכרות. בד"כ התמכרות קשורה גם לצורך פיזי וגם לצורך פסיכולוגי.
כדי להיגמל מעישון עליך לפנות לגופים שמתמחים בכך.
בהצלחה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)