מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה חשופה, לא אוהבת את בעלידגנית13/05/2017
אני נשואה כבר שנתיים אבל לא אוהבת את בעלי. ובעלי מרגיש את זה. הוא מעניק לי אהבה בלי הפסקה. אבל בסקס הוא היחיד שנותן ואני נענית לדרישותיו. לא מרגישה משוחררת. הוא מאוד מכוער. יש לו פנים של קוף. ואתמול בלילה בטעות קראתי לו בשם של אחד שפעם אהבתי אבל לא הצלחתי להשיג. בעוד חודש יוולד לנו בן ראשון ואני שוקלת להתגרש ממנו. בעלי שוקל שאקח תרופות כי אולי זה יגרום לי להתאהב בו. אבל אני יודעת שזה בלתי אפשרי. שזו פשוט קללה. שיש אנשים שזה מבט ראשון ויש כאלו שלעולם לא. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוהבת
ד``ר אליהו סמואל16/05/2017לדגנית שלום
זה קורה לך במהלך ההריון. במהלך ההריון מתרחשים תהליכים נפשיים מורכבים ביולוגיים וגם רגשיים. יש לרגשות שאת מתארת גם השלכות עמוקות ומוצלקות כלפי הילד שייוולד בשעה טובה.
את חייבת ללכת לטיפול כדי לברר את תחושותיך בכל הרמות. ושוב זה הפעם נוגע גם לילד שיוולד. ולגבי טיפול תרופתי- קיימת גם אפשרות כזאת והיא לא נדירה כלל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום לא מצליחה לבכות האם זה מוכר?אדר12/05/2017
עקב מצב רפואי כרוני שאמור להיות לו פתרון אבל עדיין לא מצאתי רופא והתייאשתי מלחפש החיים שלי נהיו גיהנום מדובר כבר על כמה שנים , אני בוכה כל יום אולי בהפסקות של חצי שעה, בשניות אני נדלקת, גם מכל דבר...ככה זה היה כמה שנים , בשבועיים האחרונים פתרום כאילו נהיית אפטית לא בוכה , כאילו נגמרו הדמעות זהלא שקרה משהו וטוב , לכן אני תוהה אם זה מצב בפסיכולגיה מוכר שפתאום מפסיקים לבכות ...נראה כאילו נכנסתי לפאזה אחרת בדרגת הדיכאון ? מה זה אומר?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוואי עלי....
שירה13/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת בכי
ד``ר אליהו סמואל16/05/2017לאדר שלום
אכן התופעה שאת מתארת היא בתוך רצף מצב דיכאוני- אין גם ספק שתגיבי למחלה הגופנית הכרונית ביתר הצלחה באם הצד הנפשי ישתפר.
החלוקה נפשי -גופני אינה רלוונטית. הנפש זה צד מטבע אחר של הגוף והאחד קשור בשני. שינוי בעמדה הנפשית יגרור שינוי באקלים הגופני.
הפסקת בכי היא נגזרת של כאב עז יותר לנפש המתיסרת ובעקבות זאת גם פוגע בתפקוד. חשוב להיות בתוך תהליך טיפולי.
באם את נמצאת במסגרת מרפאה מסודרת יש לגשת בהקדם לפסיכולוג/ית רפואית . יש היום שטח מקצועי המתמחה בתחום נפש גוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מחוברת לעצמי ולסביבה ולא מצליחה להתחבר לאנשיםעדן12/05/2017
מזה זמן אני מרגישה שאני לא חיה את חיי כפי שאני רוצה לא מחוברת לעצמי ולסביבה ולא מצליחה להתחבר לאנשים ולעצמי ניתוק . מרגישה שאני לא מכירה את עצמי יש לי המון רגשות של מרה שחורה ורואה הכל שחור ומצב של פסימיות רצון לישון וקושי בקהלת החלטות דיכאון וחוסר אנרגיה לחיים זה נמשך זמן רב .יד לי קושי כי אני לא ממש מאמינה בטיפול פסיכולוגי ויש לי סטיגמה על הטיפול הזה אבל אני מרגישה שאני זמן ממושך כך נעלמה לי השמות חיים ואנרגיה לחיים וחיה חיים ריקים אני רוצה שטיפול יהיה הפתרון האחרון מה ניתן לעשות ואם כן טיפול אין לי מושג איך מתחילים איך מדברים על הדברים הרבה פעמים אני מעלימה את תחושתי ומנסה לפעול כרגיל אבל בתוכי אני מרגישה שמשהו איתי לא אותו דבר לא מרגישה מחוברת לרגשות שלי ושאין לע דעות משלי רצונות וחשיבה משל עצמי להכל אני מתייחסת באדישות וחוסר אמונה אשמח לעצה עזרה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לזה דיכאון
ד``ר אליהו סמואל16/05/2017לעדן שלום
את מתארת את מצבך באופן מאוד חיי- הכאב הנפשי בולט.
ואפשר לעזור לך ומאוד.
חיוני במקרה זה שילוב של שיחות ותרופה. טיפול רק בשיחות אפשרי אולם משך החלמה ארוך יותר הטיפול במקרה זה מחייב מספר פגישות בשבוע.
הטיפול בתרופה מזרז את השינוי אולם ללא שיחות חסר את המשמעות ותוכן החיים הנלווה למשבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות אתית על בקשה מהמטפלרועי11/05/2017
אני בטיפול כבר שנתיים ובזמן האחרון אני והמטפלת מדברים על האופציה לקחת כדורים. היא הציעה שאני אקבע תור לפסיכיאטר והביאה לי מספר של אחד הקולגות שלה. אני ממש חושש מהפגישה הזו ומהתלות בכדורים, זה משהו שאני מדבר עליו עם הפסיכולוגית, אבל אני ממש רוצה שהיא תבוא איתי לפגישה. האם זה משהו שאני יכול לבקש ממנה? האם יש עם זה בעיה מוסרית מבחינתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מוסרית
ד``ר אליהו סמואל11/05/2017לרועי שלום
אכן ברוב שיטות הטיפול הטיפול מתחיל ונגמר בחדר. הליכה איתך לרופא מסירה מעליך את האחריות . לקיחת טיפול תרופתי זה תוספת שעליך לקחת וכוללת אחריות מלאה שלך ושל הרופא המטפל בך. באם אינך בשל יש להמשיך לעבוד על כך.
יש אפילו שיתנו תנאי - להפסיק את הטיפול באם לא תהיה פניה לרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג לא רוצה ילדיםמאי09/05/2017
שלום,
אני בת 25 ונמצאת בקשר עם בן זוגי בן ה32 כבר שנתיים. אחרי כמה שיחות איתו לגבי נושא של הבאת ילדים הבנתי שהוא כנראה לא רוצה ולא ירצה. הוא לא אמר "אף פעם" אבל אמר שהוא לא יודע מה יהיה בעתיד ואם הוא ירצה או לא, אבל שהוא אף פעם לא חשב על להיות אבא.
האם יש סיכוי שהוא ישנה את דעתו בגיל כזה? האם יש טעם לחכות או עדיף לסיים את הקשר בהקדם?
מבחינתי להביא ילדים זה משהו שתמיד רציתי ושאני לא יכולה לוותר עליו..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה חשובה
ד``ר אליהו סמואל10/05/2017למאי שלום
הצורך בהורות אוניברסלי .
את צריכה להחליט עד כמה הצורך הזה קריטי גם במחיר ניתוק הקשר מחברך. זאת החלטת חיים. השאלה כאן היא לא מה הסיכוי שהוא ישנה את דעתו אלא עד כמה הרצון שלך חזק. ובאם אינך יכולה להחליט על כך יש בהחלט מקום להיכנס לסוג של יעוץ -טיפול בשאלה המופנת כלפיך ולא כלפי החבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין טיפול לטיפולדורית08/05/2017
האם לפסיכולוג מותר להיות בקשר עם מטופל/ת מחוץ לטיפול.
אני מתכוונת קשר טלפוני ואימליים שהם למטרת הטיפול במהלך השבוע בין פגישה לפגישה.
וזה משהו שהוצע ע"י הפסיכולוג.
האם זה משהו שגם פסיכולוגים אחרים עושים או שזה חריג?
בנוסף האם זה אפשרי לבקש מהמטפל להיפגש פעם אחת במקום בקליניקה במקום שקרתה הפגיעה כדי לרפא את הפצע?
זה חשוב לי מאוד השאלות האלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריאציה בטיפול
ד``ר אליהו סמואל08/05/2017לדורית שלום
בגישה הקלסית גישה זאת אסורה באיסור חמור.
אולם כיום הרבה איסורים הושמטו. קיים איסור לקשר אינטימי במהלך הטיפול ומשך זמן מסיומו.
יש לבדוק האם המטפל הוא פסיכולוג אכן עם תעודות והכשרה - האם מודבר בפסיכולוג קליני או חינוכי . הרבה מציגים עצמם כפסיכולוגים והם באו מהכשרה זרה. יש לבדוק גם האם הפסיכולוג שייך לגוף אתי המפקח עליו. האם יש לו רישיון מטעם משרד הבריאות.
בגישה של קאוצ'רים יש הגורסים טיפול כזה אולם אין מודבר בטיפול פסיכולוגי אלא של תמיכה או חונכות והדרכה.
אגב אם הגישה לא מתאימה יש לסגת ולומר למטפל את גרסתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דורית09/05/2017הגישה הזו עזרה לא מעט...
ולי זה בסדר.
מדובר בפסיכולוג עם רישיון.
השאלה האם זה משהו שמותר לו לעשות וזה תלוי בצרכי המטופל או שהוא עובר על חוקי האתיקה במה שהוא עושה כאשר הוא מאפשר לי לכתוב לו ולהתקשר במהלך השבוע.
חשוב לציין שזה אך ורק מה שקשור לטיפול עצמו.
לי זה עוזר הרבה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה וחוסר מודעות אליהמור06/05/2017
/05/17 15:29
שלום.
יש לי התמודדות נורא קשה ואשמח לשמוע דרכי טיפול והתמודדות.
סבתי בת 80 לפני כשנה התחילה להאשים עוזרות בית בגניבות . בתחילה ייחסנו לזה חשיבות ובדקנו את העניין אבל שהאשמות היו בגניבת דברים חסרי ערך הבנו שיכול להיות שאין מה בכך.
בחודשים האחרונים היא התחילה להאשים את אחת הבנות שלה בגניבות חוזרות ונשנות. בנוסף אציין שהזכרון שלה לטווח הקצר מאוד התדרדר בשנה האחרונה.
העניין הוא שהיא בטוחה שהכל בסדר. שכולם עושים אותה משוגעת. היא לא מוכנה בשום פנים ללכת לרופא או למישהו שיאבחן ויטפל בה. אנחנו מרגישים שהמצב מדרדר מיום ליום ואין לנו דרך לעזור. מה ניתן לעשות במצב כזה ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האשמה בגנבה
ד``ר אליהו סמואל08/05/2017למור
את מתארת תופעה שכיחה מאוד בגיל זה. אפשר לפתרה במינון תרופתי קטן. להבנתי טיפול בשיחות לא יעיל למצב זה.
רצוי להתיעץ עם פסיכוגריאטר.
המצב מיוחס לשינויים ניווניים של המוח וכנראה גם רקע אישיותי קודם. הרפואה של ימינו בהחלט השיגה הצלחות יפות בתחום זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא פוסטראומה וקשר עם הבןיעל03/05/2017
בני חווה בגיל 12 חוויה קשה אביו נפל ומת מדום לב מול ענייו במשך שנים טופל על ידי פסיכולוג כיום הוא בן 28 אך הקשר הרגשי שלו כלפי אימו אינו חם מסוייג בכלל ראוי לציין שהוא לומד עובד בחריצות חי חיים עצמאיים אך אני חיה מאז 16 שנה עם כאב רגשי עצום לאור היחסים הללו בנינו הייתי רוצה להתייעץ אם אפשר ולשוחח על כך עם יועץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר לטראומה
ד``ר אליהו סמואל05/05/2017ליעל שלום
את פותחת כאב רב - ואת משליכה אותו על הקשר בין בנך -אתך.
אני סבור שכאב מות האב השפיע קודם כל עליך ויתכן וכיום מתרחש אבל שני ומאוחר אחר מות בעלך- אבי הילד.
ריחוק בנך ממך משחזר במשהוא את תחושתך וכאבך ביחס למות בן זוגך אז.
עבודה טיפולית ועיבוד האירוע ההוא יעזור לך למצוא גם את הקשר לבנך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך דבר עם הילדה על טיפול?אברי03/05/2017
הבת שלי בת 26 והיא הולכת לטיפול פסיכולוגי שאני עוזר לה לממן. כשאני שואל אותה איך הולך לה בטיפול היא לא מספרת כמעט כלום ואני מצדי לא רואה שינוי בהתנהגות שלה או בדפוסים שבגללם היא התחילה ללכת לטיפול. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לקבל ממנה מידע מבלי להיות פולשני מדי, בעיקר נושא רגיש ואינטימי כמו טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לדעת על הטיפול
ד``ר אליהו סמואל04/05/2017לאברי שלום
הנושא רגיש , אני יכול להזדהות אתך. אבל, בעקרון הקשר הטיפולי הוא בין בתך והמטפל. סקרנותך והבנתך מובנות אבל אינך יכול לחדור לתוכם. ממש כמו שאסור להיכנס לחדר ניתוח.
אני מציע שתתפוס את המרחק הראוי מבעיות ביתך. פתרון אפשרי שיכול לפרש לך חלק מעולמה של ביתך הוא בתהליך מקביל שאתה תעבור בטיפול אישי ודרכו תוכל להבין את עצמך ואת שחר רצונותיך- ודרך זה להדהד לתוך אישיותך חלקים ממצבה של ביתך. בשיטה זאת משתמשים גם מטפלים החפצים להבין יותר לעומק את מטופליהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי נהיית היפוכונדרית ואובססיבית על מוותאסף30/04/2017
אמא של אשתי נפטרה לפני שנה מסרטן. מאז אשתי מפחדת לעשות בדיקות דם או ללכת לרופא כי היא מפחדת שיגלו לה סרטן והיא כל הזמן מדברת על מוות.
אני מניח שזה חלק מהתהליך שלה להתאבל ולהתמודד עם המוות של אמא שלה, השאלה היא עד איזה גבול וכמה זמן התנהגות כזאת נחשבת לסבירה ומתי היא הופכת ללא בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות ממות
ד``ר אליהו סמואל01/05/2017לאסף שלום
אכן האפשרות שאתה מכוון יכולה להיות נכונה ואף מדויקת.
אולם לעיתים גם אבל מגיע לקצה הדיכאוני - ויתכן והסימפטום שאתה מתאר הוא ברמת קצה זה.
אם הדבר סמוך מאוד למות ההורה והדבר פוחת בהדרגה ואין הוא מפריע באופן משמעותי בחיים. כלומר מתקיים תפקוד יומי וכן ריכוז ,אכילה ושינה הדבר סביר אולם באם הוא חורג יש להיעזר באיש מקצוע - אפשר להתחיל בטיפול בשיחות ובמידת הצורך להוסיף תרופה.
בהצלחה, ושלא תדעו צער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה והרגשת חוסר מסוגלות להיות נאהב?חרדל סגול26/04/2017
היי, אני מתמודד הרבה עם רגשות חוסר ערך ודימוי עצמי נמוך.
אני מרגיש שבשום תכונה שקיימת בי אני לא באמת טוב באופן ניכר מהממוצע, וזה תמיד גורם לי להרגיש שאני לא אדם איכותי מספיק. כתוצאה מכך אני תוהה לעיתים קרובות - האם באמת אנשים יכולים לאהוב אותי בגלל מי שאני עם כל האיכויות הממוצעות שלי? אני חוטא הרבה בהשוואות, וכמעט בכל אדם שאני פוגש אני מצליח לראות תכונות מסויימות שבהן הוא יותר טוב ממני - חוש הומור, שכל, זרימה, אינטליגנציה רגשית, מראה נאה יותר. וכאלו. ואז אני תמיד חושב שכנראה הסביבה תאהב אותם יותר מאשר אותי - ושעם התכונות הממוצעות שקיימות בי, אין לי תקווה באמת להיות אהוב ע"י הסביבה (אלא אם אנסה באופן עקבי להתאמץ בלרצות אותם כדי שהם ירגישו ששווה להם להשאיר אותי כחבר).
אני יודע שאי אפשר להיות אהוב על ידי כולם ולרצות את כולם, אבל בא לי להיות אדם שיש לפחות כמה אנשים בעולם שכן אוהבים אותו באופן עקבי, ואפילו את זה אני לא בטוח שאני מסוגל להשיג. כי תמיד יהיו מלא אנשים שטובים ממני בכל תכונה שקיימת בי, למה שאקבל עדיפות על פניהם באהבה שאני מקבל? ושברגע שהאוהבים אותי ימצאו מישהו שיותר איכותי ממני, למה שהם לא ינטשו אותי לטובתו? :(
אני במצב כרגע שכן יש כמה אנשים בעולם שאוהבים אותי, אבל אני תמיד חושש שזה זמני ושבאיזהשהו שלב הם יעזבו אותי לטובת מישהו שסך האיכויות בו גדולות משלי (כשהם יכירו אדם שכזה). וגם כשהם מפרגנים לי, אני תמיד חושב שאני לא באמת ראוי לפרגונים האלו ומתקשה להכיל את זה, הרי יש מלא אנשים שטובים ממני שאני אפילו לא מתקרב לרמה שלהם, אז אני מרגיש שאני לא באמת ראוי לפרגונים האלו.
ממה שאני מבין זה סוג של דימוי עצמי נמוך, שגורם לי לחרדת נטישה והרגשה של חוסר יכולת להיות אהוב באופן עקבי. יש למישהו עצה איך אפשר להתגבר על המצב שאני מתאר? :(
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה האמנם
ד``ר אליהו סמואל27/04/2017לחרדל סגול שלום
התרשמתי שאתה בעל תודעה מפותחת ועסוק הרבה בהשוואות.
עולמך מפוצל את התכונות הטובות אתה משייך לאחרים ולך אתה מנכס את התכונות הפחות טובות.
חשוב שתדע ששני העולמות שוכנים בקרבך והם שייכים לך. מה שאתה רואה אצל אחרים יש לך בצד הלא מואר של אישיותך ומאידך החלקים הפחות טובים אתה מזהה עם אישיותך.
עליך לדעת ששני העולמות הם שלך ורק שלך. אילו ואילו הם עולמותיך רק שאתה מפצל אותם.
תפקיד הטיפול הוא לחבר פיצולים לחבר את החלקים האלה ושתוכל לזהות את הטוב והרע כשוכנים בעולם אחד. דבר זה אינו מושג דרך הראש החושב -הוא חייב להגיע דרך מפגש חוויתי של טיפול. אחרת הוא יהיה בגדר רעיון ותו לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה כי מפחדת לא לישוןאני26/04/2017
היי,
אני בת 25, לפני כשבועיים עברתי דירה לחיות עם בן זוג ואני בטוחה בקשר מאוד..
לפני שעברנו לבית חדש חששתי מבעיות הסתגלות בעיקר מפחד לא לישון טוב בלילה.. אני מרגישה שעשיתי לעצמי איזושהי נבועה שמגשימה את עצמה כי מרוב חששות בשעות הערב שלא אצליח להרדם אני באמת לא נרדמת, שוכבת במיטה עם רגליים כואבות ממתח ועצבים ופשוט לא ישנה שעות.
זה מתסכל מאוד מכיוון שאני מודעת שזה מחשבה שהחדרתי לעצמי אך פשוט לא מצליחה לצאת מהלופ.
מפחדת שההתנהגות המוזרה שלי בלילות תשפיע על היחסים עם בן זוגי ואני יהרוס הכל..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מעבר למגורים זוגי
ד``ר אליהו סמואל26/04/2017שלום
התופעה אינה נדירה והיא לרוב חולפת לאחר זמן קצר. עצם היותך שקועה בה וחרדה לקיומה - התופעה רק תעמיק ולא תרפה. חשוב שתדעי שלאחר זמן קצר תתרגלי למעבר.
אפשר להסתייע בתרופת שינה לתקופה קצרה. גם שיחת יעוץ קצרת מועד תועיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני03/05/2017שמתי לב, שבחגים וסופשים זה לא קורה כי כביכול לא מתעסקת בזה (יודעת שאוכל לישון עד מתי שארצה) אבל בימי חול כשיש לקום לעבודה זה תוקף אותי.
לא מצליחה שלא להתעסק בזה, למרות שאני יודעת שזה גורם הבעיה..
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
ד``ר אליהו סמואל05/05/2017איני בטוח שסיבת ההרגשה הטובה היא בגלל שלא מתעסקת בסוף שבוע. בסוף שבוע אינך נותר לבד עם מחשבותיך .
מדובר כפי שאנו קוראים בעגה המקצועית כחרדות נטישה- נטישה של הקן החם שממנו באת.
אני מציע לך בחום רב לעבור תהליך טיפולי לא כדי ללמוד טכניקה הישרדותית כיצד לצלוח את זה ? אלא להבין מה שורש המתח והחרדה- ומה מצוי בתודעה שלך שגורם למתח הזה. הגילוי יפתח לך עולם חדש ויעשיר את עולמך והתנהגותך. הוא יגדיל את עצמאותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב בעייתי שמתנהג בצורה חריגהאנונימי25/04/2017
שלום
יש לי אב כבן 80 שלא נוהג להתקלח שנים ( למעט שטיפה קלה מידי יום , ולא את כול הגוף ) הוא לא קונה לעצמו בגדים או לבנים במשך שנים רבות מאוד . הוא לובש בגדים קרועים במהלך כמעט כול השנה .היכולת הכספית שלו הינה מעל הממוצע ומאפשרת לו לקנות בגדים ולחיות בכבוד. למרות זאת, הוא מעדיף ללבוש אותם בגדים במשך שנים רבות.בנוסף ,הוא לא מדבר איתי ועם אימי ונוהג לקלל אותנו בשקט שאנו עוברים לידו ( לא תמיד, אבל בלא מעט מקרים ). למרות האמור לעיל , יש לו מספר חברים איתם הוא כן נוהג לדבר ואז הוא נשמע אדם חביב. הוא גם זה שעורך קניות לאוכל עבור הבית.
- האם לאור האמור לעיל מדובר באדם עם הפרעה נפשית ? האם הוא אדם נורמלי ?
- האם ניתן לעשות משהו ?
אין ביכולתנו לעזור לו ולאור מערכת היחסים שהוא יצר אין לנו אפילו אפשרות לדון איתו בפתיחות . השיחות איתו מתנהלות רק בינו לבין אימי לגבי רשימת קניות שצריך לעשות. כך זה כבר מתנהל שנים רבות.
מה עושים ?
תודה מראש,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיש, האם הפרעה
ד``ר אליהו סמואל26/04/2017לאנונימי
אנו מכירים בעובדה שתכונות אופי לעת זקנה רק מתחדדות ונעשות קיצוניות ונוקשות יותר. העדר תובנה והכרה היא בעיה.
יתכן מדובר בוריאציה של דיכאון. ויתכן ומדובר בתכונת אופי שהתחדדה. יתכן אף תחילת דמנציה אולם התפקוד הקוגניטיבי שמור כפי שמשתמע.
טיפול בשיחות לא שייך. אבל בהחלט אפשר למצוא דרכים לעקוף את הדפוסים ולהתיעץ עם איש מקצוע הבקיא בגיל זה.
אפשר להתיעץ גם ברווחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך התייעצות אחרי שנה קשה מאודניר24/04/2017
עברתי שנה קשה מאוד אני ילד בן 19 לפני שנה הגעתי לבית חולים במצב קשה עם קריסת ריאות קרוב למוות הייתי בטיפול נמרץ כמה שבועות עברתי ניתוחים אחרי שיצאתי מהבית חולים היו לי חרדות קשות הייתי בטוח שזה חוזר טופלתי בסי בי טי לאט לאט עברו החרדות ונהיה לי דיכאון קשה מאוד עם חרדות מהדיכאון הלכתי לקחתי ציפרלקס 10 מג בדיוק פעמיים זה היו הימים הכי קשים שהיו לי כל החיים דיכאון קשה חרדה חזקה שלא עוברת הקאות הרגשה שלא מצליח להבין את המציאות אז הפסקתי ואחרי שהפסקתי נשאר לי כאילו טראומה מהכדור ונשארתי בדיכאון יומי קושי בעבודה חרדות חזקות מהרגשה שאני לפעמים מרגיש מנותק מהמציאות אחרי כמה חודשים הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי תרופה אחרת ולהתחיל לקחת אותה מרבע כדור לקחתי פעם אחת גם לא עשה לי טוב בכלל לחץ מטורף שזה ישגע אותי אז הפסקתי והתחילו לי פחדים שיום אחד אני יתאבד יום אחד אני יעשה לעצמי משהו ואני לא רוצה שזה יקרה אני רוצה שיהיה לי טוב כבר לא יודע מה לעשות הדבר הכי מפחיד שקראתי ל הפרעה דה פרסונליזיציאה ומפחד שזה משהו שיש לי ונתקע אם אפשר המלצה דחופה ממש אני רוצה להתחיל את החיים שלי כבר ולא יודע איך לצאת מהמצב הנפשי הקשה הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב נפשי קשה
ד``ר אליהו סמואל24/04/2017לניר היקר שלום
את אמיץ וחזק. ממש אמיץ ובעל כוח נפשי איתן.
אתה גם חייב ללמוד להעזר באדם אחר. כלומר בחבר. וגם באיש מקצוע. סי.בי.טי מקל אבל יש צורך גם בשיחות נפש. וזאת חובה עמוקה לאחר המצבים שעברת. טיפול בתרופות זה רק חלק מהטיפול - רק חלק ולא יותר. יש לך רגשות תחושות , פחדים ושאלות. חשוב להיות עם אדם שתוכל לדבר איתו. הכדורים אינם מסוגלים לענות על שאלותיך וחוויותך.
יש לדעת שהקופה חייבת לספק לך טיפול בשיחות ובהקדם אפשרי לפי חוקי המדינה. כל זאת בזמן סביר ובמרחק סביר. במידה והקופה אינה מספקת זאת יש לפנות למשרד הבריאות ולהתריע.
אל תוותר על מפגש אנושי עם איש טיפול. לצאת מזה לבד קשה ולא מומלץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חרדתי הסובל שחושב שרודפים אותוליאת22/04/2017
היי, מדובר בגבר בן 39, מופנם, עדין ושקט באופן כללי, אשר לא מסוגל להיות במסגרות מגיל קטן (בי"ס, צבא, עבודה) ובמשך שנים נמצא בבית. הבית הוא המבצר שלו, הקומפרט זון שלו.
מטפל באביו הסיעודי, ויש בינהם יחסי תלות הדדיים. האב מממן את כל צרכי הבן והבן סועד את האב כבר כ 15 שנים.
הבן (39), שהיה לו קושי עם מסגרות אך היה חברותי מאוד עם השנים החל להתנתק מהסביבה, מהחברים, טלפונים וכד' ונכנס למצב של התבודדות חברתית כבר בסביבות גיל 26,להתנהל כרגיל עם בני המשפחה. לאט לאט החל להתבודד גם בתוך הבית להפסיק לתקשר עימם. כל כולו מתעסק בנושאי האב והבית. בבית מתנהל יפה מאוד, מבחינת ניהול כספים, קניות, ניקיון ובישולים.
לאחרונה חלה התדרדרות, בו הוא מרגיש רדוף ע"י בני הבית הקרובים למעט האבא, טוען שמצלמים אותו, מקליטים אותו וכד'.
כבר 3 חודשים מסתובב עם משקפי שמש בבית, ובחודש האחרון החל לכסות מראות, חלונות, ועוד אביזרים נוספים בבית בשמיכות ומגבות בטענה שיש שם מצלמות.
בימים האחרונים ביקש שבני המשפחה (האחיות והאמא) לא יגיעו לבית ללא רשות וכשהם לא נמצאים וביקש את המפתחות מכולם.
בני הבית דורשים ומפצירים בו ללכת לשיחות, לרופא המשפחה, לאישפוז יום, אך הוא טוען שאין לו שום בעיה ושהם אלו עם הבעיה. בני המשפחה מנסים להתקרב אליו ולרכוש את אמונו אך ללא הצלחה.
המצב מחמיר מיום ליום והוא מכחיש ולא משתף פעולה.
מה ניתן לעשות? איך אפשר להגיע אליו? מפחדים לשלום האב ולשלומו שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב פסיכוטי
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לליאת שלום
מדובר במצב פסיכוטי שהתלקח . זה כבר לא פסיכוטרפיה אלא מצב פסיכיאטרי חריף.
לרוב בוחנים את הסיכון ואם הסיכון מוחשי יש לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולהוציא צוו אשפוז.
אפשר גם לפנות בשאלה לאתר פסיכיאטריה של מבוגרים. מצבים שכאלה אינם חריגים. והטיפול בהם מחייב את התערבות החוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)