פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון באנשים
    איילת
    13/09/2012

אני מאוד חשדנית, קשה לי לתת אמון באנשים ולשחרר. זה פוגע לי באפשרות ליצור קשרים חדשים. איזו טיפול מומלץ עבורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון באנשים

הוספת תגובה

• ביטחון באנשים - תגובה

יעל צמרת
    14/09/2012

שלום לך איילת,

חוסר יכולת לסמוך על אנשים, לתת להם אמון... בד"כ יושב על פצע (לפחות אחד עם לא יותר) מהעבר.
    לכן אני חושבת שטיפול בפסיכותרפיה גופנית יהיה מצויין לך כדי ל"עקוף" את השכל הישר ומה שאת כבר יודעת, שיתוף הגוף בתהליך יכול להאיץ אותו ולחזק אותך במקומות החלשים.

חג שמח,
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה? זה קשור בגוף

נ
    16/04/2013

ובשחרור, ובלהרגיש בנוח עם עצמך ועם הגוף ועם מישהו אחר. זה כן קשור לפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    שרון
    27/08/2012

שלום רב
    אני בת ארבעים וקצת, רווקה ללא ילדים.
    כמעט כל חיי הבוגרים אני פשוט בסבל רב.
    אין יום אחד שזכור לי שהיה מתחילתו ועד סופו נעים וטוב ובעיקר ללא כאבים.
    איני יכולה לקיים יחסי מין מלאים ומהנים בשל ויסטיבוליטיס שמלווה אותי כבר כ- 20 שנה.(דבר שמדכא אותי מאד ומשפיע על כל הדימוי והביטחון העצמי שלי).ובשנים האחרונות יש כל הימנעות מכל מגע שכזה גם מהחשש לדלקות שתן רבות שהיו בעבר.וכבר החרדה משתלטת.מיגרנות מלוות אותי שנים כולל כאבי בטן,כשהבטן מאד רגישה ולא מעט גם נפוחה(בעיקר בשעות הערב).יש תקופות של כאבי גב חזקים עם הקרנות ליד(כרגע זה מאד חזק)כפות ידיים שכואבות(ב"גבעה" תחת האגודל)קשתות כפות הרגליים שכואבות ובעיקר אצבע אחת ברגל שבכאב מתמיד כשתכלס אין הרבה מה לעשות עם זה.עייפויות רבות שמלוות עדכדי ממש תשישות וחוסר יכולת לפעול, ובחודשים האחרונים התווסף גם כאב באוזניים שבא והולך לסירוגין וממגע קטן ופשוט יש ממש "קפיצה" של כאב(אין לי מושג מה זו התופעה הזו).וככה לסירוגין בתדירויות ועוצמות משתנות, אני מתהלכת בעולם עם אין ספור מכאובים כרונים שמלווים תמידית.כשאין שקט והנאה כמעט כלל.הסהכ הזה משפיע עליי ביכולת להרגיש טוב עם עצמי להרגיש בריאה מאושרת,מסופקת ולקיים קשרים טובים ותקינים.כמובן שמצב רוחי לרוב ירוד בשל כל ההרגשה הכללית הזו שהפכה כבר "לזהות" שלי.ויש בי כעסים רבים מאד."על פניו" כאילו "הכל בסדר" איתי וכאילו רק כל הזמן מתלוננת ולא מרגישה טוב,אבל בעצם שום דבר לא בסדר.(ולפעמים זה אפילו מצב קשה יותר,כשאין אבחנה ברורה והסביבה לא מבינה ולא באמת אמפטית למצב).
    המצב הזה גם מביך אותי, עדכדי שאני מאד מתביישת בכל המקום הזה שלי וביחס גם לגילי המתקדם,הסטטוס שלי ועוד.ודבר משפיע על דבר.
    התנסייתי במהלך השנים בכל מיני טיפולים שונים כאלו ואחרים, אבל תכלס עדין מוצאת עצמי במין מעגליות כזו שלא מובילה להחלמה אמיתית.(כשכל הנסיונות הללו גם כבר מייאשים ועולים גם הרבה כסף).ולכל דבר יש גם "השפעות" עליי "תופעות לוואי" "סימפטומים" וכבר קשה מאד לבודד ולדעת מה בעצם השפעת הטיפול עצמו ומה הרגישות שלי לכל דבר ולכאבים.
    לאחרונה התחלתי שוב לחזור לפעילות גופנית - יוגה,הליכות.(אחרי הרבה זמן שלא)בנסיון להכניס חיות לגוף ולנשמה,אבל בינתיים לא חשה שזה באמת בעל השפעה משמעותית בסהכ הכללי.ומרגישה שחיי מוחמצים מפוספסים ואני מתקשה להשלים עם זה ומנגד נטולת כוחות ואנרגיות להשאר אופטימית.
    כמובן שיש עוד עניינים שמעיקים עליי והכל יחד מרגיש כמו "חבילה" כבדה שנגררת בעולם בלי באמת יכולת להתחיל ולהתיר תפלונטר מרב דברים שמקשים מעיקים ומטרידים.
    והשאלה מה יש לי לעזאזל???והאם בכלל יש פיתרון אמיתי לכל זה??או שזה רק נסיוי וטעייה בלתי נגמרים...
    בברכה ותודה מראש מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    27/08/2012

שלום מיכל,

את מתארת מצב מתמשך של כאבים שונים ומשונים. מצב שבוודאי יוצר תסכול, דכדוך וחוסר הנאה כללית. כתבת על מספר רב של תופעות - יש לברר מה מתוכן הוא בעיה פיזיולוגית אמיתית ומה פסיכוסומטי. ז"א תופעות שקורות עקב מצבים רגשיים שאת חווה בחיים או חווית בעבר.
    בגישת הפסיכותרפיה הגופנית, הגוף שלנו זוכר חוויות שאנחנו עוברים גם אם המודעות הרגילה שלנו שכחה או מתעלמת מהם, וחוויות קשות או מכאיבות "נצרבות" בזכרון הגופני, חוסמות את הזרימה האנרגטית הטבעית מה שבא לידי ביטוי בסופו של דבר בכאבים.

דבר ראשון, את צריכה לעשות בדיקות דם ושאר הבדיקות הנחוצות לשלילת בעיות אורגניות.
    דבר שני, הייתי מציעה לך ללכת לטיפול בפסיכותרפיה גופנית, אשר משלב שיחות עם עבודה גופנית. אני לא יודעת באילו טיפולים היית. לא הייתי מסתפקת בטיפולי גוף שלא משלבים שיחות. גם כדאי מטפל עם ניסיון. בכל טיפול שתבחרי חשוב שתתמידי באותו טיפול שכן כשיש בעיה מתמשכת לוקח זמן לעבד ולפתור אותה. מעבר מטיפול לטיפול גוזל זמן וכסף ומשאיר אותך תמיד רק בשלב הראשון.
    זה מצוין שהתחלת בפעילות גופנית, מציעה לך להתמיד. אני מאמינ שלטווח הרחוק זה יעזור.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד כמה שאלות....

שרון
    27/08/2012

ענבל תודה על תגובתך.

ובעקבות זה,עוד כמה שאלות ברשותך:

1) אני מבינה שלא כל העוסקים בפיסכותרפיה גופנית הינם בהכרח גם פסיכולגים קלינים.
    האם זה לא הכרחי כדי לעשות עבודה משולבת שכזו?ובטח במקרה שלי??

2) יש כיום הרבה מאד גישות ומטפלים שעובדים בשילוב של שיח ועבודה גופנית,אם זה דרך מגע,נשימה,דמיון מודרך ועוד ועוד...
    והשאלה, אז מה בעצם ההבדל בין מה שהם עושים לבין הגישה שמוגדרת כ"פסיכוטרפיה גופנית"??או שזה בעצם הכוונה כשולא ממש חשובה ההגדרה??

3) אני מרגישה שיש ככ הרבה דברים שאני צריכה בעצם לעשות במקביל כדי שהדברים יקבלו מענה ראוי.בדיקות מקיפות,תזונה נכונה שתתאים לי(שגם זה טיפול בפני עצמו שדורש תהליך ובקרה)ועוד...
    ואז השאלה,אז במה בעצם להתמקד??
    אני מרגישה שלא נכון גם להתפזר.זה דורש אנרגיות רבות זמן ותיזוזים בין הרבה "פונקציות".בדיקות,רופאים קונבנציונלים,מטפלים אלטרנטיבים וכו'ואז גם כבר מתחילים להתבלבל,מאבדים כבר כיוון וזה הופך למין מרוץ כזה וסוג של "חיים"....

4)כן.כל טיפול דורש תזמן ותתהליך שלו.מנגד גם הייתי בטיפולים ארוכים יותר כמו הומיאופטייה למשל ועוד, שתכלס לא ממש השפיעו.והשאלה גם כמה זמן לתת ולאפשר לכל טיפול,גישה,מטפל וכו'....
    גם מבחינת זמן(ואני כבר לא נהיית יותר צעירה),גם מבחינת אנרגיות,וגם מבחינה כספית??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד כמה שאלות.... - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    28/08/2012

אם המטפל עבר לימודים רציניים בפסיכותרפיה גופנית או ביוסינתזה (מס' שנים במוסד רציני) אז הוא בעל הכשרה מתאימה לשלב עבודה רגשית עם עבודה גופנית. אם את לא מוצאת מטפל, את יכולה להתקשר ואמליץ לך.

יש מטפלים בטכניקה גופנית כמו שיאצו, רפלקסולוגיה וכד' שמשתמשים גם בשיחה עם המטופלים כסוג של יעוץ או הכוונה, שזה נפלא אך שונה ממי שבהכשרתו מוסמך לעבודה רגשית.

אני מסכימה שצריך להזהר מפיזור יתר. אני מציעה שתעשי מיפוי של כל הדברים הדורשים שינוי בחייך לדעתך .למשל:
    בדיקות דם (בד"כ קל לבקש מרופא המשפחה),
    להמשיך בפעילות הגופנית,
    נטורופתיה (שינוי תזונתי),
    טיפול רגשי,
    להכניס הנאה לחיים למשל זמן לתחביבים.
    ...

תתחילי בשינוי דבר אחד או שניים בתור התחלה. תבחרי כאלה שהכי חשובים לך ושתוכלי לעמוד בהם לאורך זמן כדי שהמוטיבציה תשאר ולא תגיעי לכדי יאוש. כשמשהו אחד ישתפר, זה יתן לך כוחות להמשך והשאר יסתדר בהדרגה.
    מבחינת הזמן תתיעצי עם המטפל שאת בוחרת.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי יש לך פיברומיאלגיה?

די
    05/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על פסיכו' גופנית
    רפי
    21/08/2012

שלום
    לאחרונה נחשפתי לתחום וחשבתי ללכת לטיפול כזה,
    הבעיה היא שאינני בטוח שאני עושה זאת מהטעמים הנכונים.

מה שחסר לי בחיים זה בעיקר אינטימיות וקשרים עמוקים . חסר לי מגע וחום ..........

חשבתי ללכת לטיפול כזה בשביל לקבל את ה"מנה" לה אני זקוק. שפסיכותרפיסטית תחבק ותלטף אותי , תוך כדי שאנחנו מדברים - כל מה שהיה חסר לי בטיפולים קודמים וקרים.

אני בכיוון ?

ועוד שאלה,
    נניח שכבר הלכתי לפסיכותרפיה הגופנית , מה עושים במקרה שיש משיכה מינית או חלילה תגובה פיזית למצב של אינטימיות עם מטפלת.
    וסליחה על הבוטות בשאלות.....................

נ.ב
    אין מצב שאלך למטפל גבר, אני קצת הומופוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פסיכו' גופנית

הוספת תגובה

• אני יודע שזה פתטי

רפי
    21/08/2012

שאני מבוגר עם חסכים כאלה,
    פשוט צריך הרבה חום ותשומת לב ... כנראה לא קיבלתי מספיק כשהייתי ילד קטן.

הייתי הולך לנערת ליווי, אבל שם מקבלים רק מין , ואני צריך בדיוק את ההיפך - אהבה בלי מין. מצטער אם זה נשמע דפוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע שזה פתטי - תגובה

יעל צמרת
    21/08/2012

היי רפי,

אני לא חושבת שזה התחום שאתה מחפש - זה ממש לא פסיכותרפיה גופנית.
    אולי עדיף לך ללכת לסרוגייט.

יום טוב,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שלא ענית קצת יותר ברצינות

רפי
    21/08/2012

כי השאלה שלי היתה רצינית, והייתי שמח לקבל הסבר .
    למה זה לא מתאים לי ?
    כי שאלתי על הנושא המיני שהוא רגיש ו"טאבו" בעיניך ? משהו שלא מדברים עליו ?

ואם כבר לתת עצות - אז סרוגייט ?! את יודעת כמה דבר כזה עולה ?! :)

ועוד לא דיברנו בכלל על השיקול המוסרי. סרוגייט מאד קרוב לזנות, את יודעת מי הנשים שעובדות בזה? ממליץ לך לקרוא כתבה שהיתה פעם על תעשיית הסרוגייט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע בטיפול

עינבל פנחס-פרג
    23/08/2012

שלום רפי,

כולנו זקוקים למגע וחום , מתינוק ועד זקן. כשאנחנו נמצאים בתקופה בה האינטימיות חסרה בחיינו זה יכול להיות מאוד מתסכל. כאשר המצב הזה מתמשך כדאי ללכת לטיפול. חוסר מתמשך יכול לנבוע מסיבות שונות כמו חסכים מהילדות, פגיעה מינית, דימוי גוף נמוך וכו'. בכל טיפול פסיכותרפי אפשר לעבוד על הנושא הזה, לבדוק מה מונע ממך ליצור אינטימיות בחייך.
    כתבת שהיית בטיפולים קודמים, מה גרם לך לחוות אותם כקרים? האם החוסר במגע? או אולי חוסר כימיה עם המטפל? תקשורת לא מספיק גלויה? אולי שכלתנות יתר ומיעוט בדיבור רגשי? זוהי נקודה חשובה כיוון שהיא יכולה ללמד הרבה על הקושי בתחום הזה בחייך.
    אחד ההבדלים בין פסיכותרפיה גופנית לטיפול פסיכולגי הוא ההתייחסות לגוף באופן מהותי ופעיל ושימוש בכלים נוספים מעבר לשיחה, ואכן בחלק מהטיפולים משתמשים במגע (לא בכולם ולא כל המטפלים). אך אל תתבלבל, המגע אמור להיות טיפולי ולא מיני. המטפלת לא אמורה ללטף ולחבק אותך באופן שבת זוג עושה זאת. לא בגלל שמין ומיניות זה טאבו, מיניות זה חלק מאוד חשוב בחיים וראוי לדיבור. אלא כי זה לא סוג היחסים שיכולים להיות ביןם מטפל למטופל. באותו אופן שהורה יכול לגעת ולחבק את הילד/ה שלו אבל אם המגע מיני זה בעיה.
    בכל טיפול, אם יש משיכה מינית, אפשר לדבר על זה (למשל: "אני מרגיש כך וכך וזה מביך אותי"), לצחוק על זה, אבל לא לממש את המשיכה.

יום טוב,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה לנסוע בתחבורה ציבורית
    תמרה
    14/08/2012

ככל שחיי עוברים (אני בת 30) ככה אני נגעלת יותר ויותר מאנשים בתחבורה הציבורית. אני עושה הכל כדי שלא ישבו לידי ולא יגעו בי אפילו בטעות. לא הייתי ככה כשהייתי צעירה יותר
    האם זאת תופעה מוכרת שמתעוררת ען הגיל? מה אני יכולה לעשות כדי לא להיות ככה?

הוספת תגובה

• מתקשה לנסוע בתחבורה ציבורית - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    15/08/2012

שלום תמרה,

נסיעה בתחבורה ציבורית יכולה ליצור מצב של קרבה פיזית החל מקשר עין ועד כדי מגע לא מכוון. האינטימיות הכפויה הזו עם זרים יכולה לעורר בהחלט מבוכה, חוסר נוחות, ויותר מזה. את מתארת ממש גועל. האם את חוששת רק מהמגע של זרים או נגעלת בכלל ללא קשר למגע?
    האם יש לך עניין לא פתור עם מגע גם ללא קשר לתחבורה ציבורית?
    מה לעשות עם זה תלוי בסיבות שמובילים לתחושות הגועל. לפעמים הסיבות יכולות פשוטות ומובנות כגון ריח גוף של אנשים (שאינם במזגן) בחודש אוגוסט ולפעמים מדובר בסיבות עמוקות יותר כמו קושי כללי עם מגע או סלידה מאוכלוסיה מסוימת וכו'. אם זה מטריד אותך ואת נאלצת להתמודד עם המניעה הזו ברמה יומיומית את יכולה לפנות לטיפול פסיכותרפי. אם מדובר בפחד כמו פחד מנסיעה במעלית, אפשר גם ללכת לטיפול פסיכולוגי התנהגותי.

בברכה,
    ענבל פרג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מביכה, שלא מדברים עליה
    בעילום שם
    04/08/2012

זה בסדר להפליץ ליד בן זוגי?.
    לפעמים בורח לי...
    איך זה אצל זוגות שאת מכירה?
    זה נהוג?

לא נהוג לדבר על זה,
    אבל השאלה קיימת.
    אני בטוחה שהרבה נשים חושבות עליה, אבל מתביישות לשאול.

למה בעצם, "נשים לא אמורות להפליץ"...?

הוספת תגובה

• שאלה מביכה, שלא מדברים עליה - תגובה

יעל צמרת
    05/08/2012

שלום דוריה,

אניחושבת ששאלתך תתאים יותר לפורומים של נשים/ זוגיות.

כל טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן למצוא המלצות על מטפלים?
    עירית
    01/08/2012

שלום רב,
    אני מחפשת פיכוטרפיסת בחיפה.
    מבינה שהכי טוב להגיע למישהו עם המלצה,
    אך אינני מכירה אף אחד שהיה בטיפול ובפורומים אסור להמליץ על מטפלים.
    איך ואיפה בכל זאת ניתן לקבל המלצה על מטפל לפני שאני ניגשת אליו?
    תודה
    עירית

הוספת תגובה

• איפה ניתן למצוא המלצות על מטפלים? - תגובה

יעל צמרת
    02/08/2012

היי עירית,

ישנם אתרים שמפרסמים מטפלים.
    אם לא תמצאי את מוזמנת ליצור איתי קשר.

כל טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה?
    בעילום שם
    01/08/2012

יעל, תודה על התגובה לשאלה הקודמת.
    אני רוצה להרחיב, מעבר לפנטזיה ספציפית.
    אני רוצה לשאול על יצר המין בכלל.

זה מטריף אותי. בעיקר בקיץ, כשהנשים כמעט ערומות. עומד לי כל הזמן. זאת תופעה קצת מביכה פיזית, ואחרי הרבה זמן בלי פורקן גם כואבת.
    וכשזה קורה, נכנסות מחשבות מיניות לראש, וזה מעגל קסמים כזה.

אני מקנא במי שיש לו חברה, שעוזרת לו להתפרק מינית. לי אין.

אולי יש לכן הצעות, איך להתמודד עם זה?.
    אולי בשבילכן, כנשים, זה קצת משעשע - אבל זה באמת לא נעים. תאמינו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר עוד שאלה?

הוספת תגובה

• אפשר עוד שאלה? - תגובה

יעל צמרת
    01/08/2012

בוקר טוב עמית,

לפי מה שאתה כותב אני מבינה שבגדול אתה חש חוסר סיפוק מיני. לא ברור לי וזה לא משהו שניתן לפתור בפורום מה הקשר שלך עם המיניות שלך. אבל בהחלט אני הייתי ממליצה לך: 1. לראות מה כן יכול לעזור לך להגיע לפוקרן ולא למצב של "צבירת יתר" שגורמת לכאב נפשי ופיזי.
    2. לפנות לטיפול בנושא המיניות, אינטימיות ומערכות יחסים ולראות איפה אתה מול אלה.

יום טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    בעילום שם
    31/07/2012

שלום לכן.
    אני רוצה שאישה תבעט לי באשכים.
    זה נורא מגרה אותי.
    מלבד זה, אין לי שום פנטזיה סאדו - מזוכיסטית.
    רק זה.

מה זה אומר?.
    זה נורמלי?.
    כדאי לי לשלם לנערת ליווי, שתבעט לי באשכים?.

אפשר שאלה אישית אליכן, כנשים?.
    אם הגבר שאתן אוהבות, הייה מתחנן שתבעטו לו באשכים - הייתן מסכימות?.
    חשוב לי לדעת, כי אני נורא מעריך אתכן.

סליחה אם הבכתי אתכן, אבל תוכלו לענות לי בפתיחות ובאומץ?.

השאלות רציניות לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

יעל צמרת
    31/07/2012

שלום עמית,

לכל איש הפנטזיות שלו, אין עיניין של נורמאלי או לא זה קיסמה של הפנטזייה. אתה יכול ללכת איתה כמה רחוק שנוח לך - מבלי לפגוע באחר. אז אם אתה מחליט לממש אותה - נהדר. לגבינו אין זה רלוונטי מה היינו עושות, חשוב שתגשים את הפנטזיה שלך בדרך שלך.

יום מקסים
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על טיקים באצבעות
    חנן
    26/07/2012

האם לעשות טיקים באצבעות זה אכן מזיק כמו שהרבה אנשים אומרים לי? אני עושה את זה כבר 20 בנתיים הכל בסדר אבל האם עומדת איזושהי עובדה מאחורי הדברים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על טיקים באצבעות

הוספת תגובה

• שאלה על טיקים באצבעות - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    26/07/2012

שלום חנן,

האמת שאני לא יודעת לענות לך על זה. נסה לשאול בפורומים אחרים שקשורים למערכת השלד.
    בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסוד הגדול והמתוק שלי
    עדי
    17/07/2012

סליחה אם זה יביך אתכן.
    אני גבר. אין לי חברה. בכל יום א' אני הולך לדירה של זונה מבוגרת שאני מכיר. היא מלטפת לי את הז... , ואני גומר לה ביד. אחר כך היא מכינה לשנינו קפה, ואני מביא עוגה או עוגיות שקניתי, ואנחנו שותים ומדברים וצוחקים. אם יש חג קרוב, אני מביא לה פרחים. ככה בערך עשרים שנה. היא החברה היחידה שיש לי. כן, חברה. אפילו שהיא זונה, וזה בתשלום. הרגעים שלי איתה הם הכי יפים והכי עצובים בעולם. יש לי חור שחור בלב, והיא ממלאת אותו.
    מה דעתכן על זה?. זה מזיק לי?. זה עוזר לי?. זה לגיטימי בעינכן?. אתן יכולות להבין את זה?. תכתבו מה שבא לכן, בבקשה. אתן היחידות שיודעות על זה, וחשוב לי להבין איך זה נראה מהזוית שלכן.

לקביעת תור
    סגירה
    הסוד הגדול והמתוק שלי

הוספת תגובה

• הסוד הגדול והמתוק שלי - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    18/07/2012

שלום עדי,

נשמע שיש אינטימיות מסוימת ביניכם וקרבה שהיא מעבר לזונה -לקוח, קצת נשמע כמו סצנה מסרט. מצד שני בכל זאת הקשר הוא בתשלום ולא ברור אם היתם בקשר בלעדיו. וכן אם אני מבינה נכון, הקשר מבוסס על מין ולמרות הקרבה ביניכם, יש שאלה למידת מגוון הרגשות שמתאפשרים בקשר כזה.
    האם זה לגיטימי? בעיני כל עוד יש הסכמה הדדית (ואין סירסור או סחר בנשים) זו בחירה שלכם.
    לגבי מה זה עושה לך, השאלה שלי אליך האם אתה מסתפק בקשר מסוג זה ? האם היית מעדיף לחיות בקשר עמוק ומשמעותי יותר עם אשה ? אולי לעבד את החור שבלב ואולי לרפא אותו או שאתה מעדיף ככה? אם אתה רוצה יותר, אז קשר כזה לדעתי מסיח את הדעת ומפריע. אם לא, והחברות בינכם מספיקה לך, אני מניחה שהקשר נותן לך פורקן ותחושה מסוימת של ביחד, זה גם סוג של קשר. בכל מקרה זה נשמע לי עדיף מבדידות.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהב מגע של אנשים
    ציפי
    10/07/2012

אף פעם לא הייתי חובב מגע
    לא בקטע אובססיבי פשוט לא אוהב שנוגעים בי
    בסדקס זה דווקא לא מפריע לי משום מה אבל מאחר ואני לא אוהב חיבוקים ונשיקות קשה לי למצוא בנות זוג...
    מה אפשר לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב מגע של אנשים

הוספת תגובה

• לא אוהב מגע של אנשים - תגובה

יעל צמרת
    12/07/2012

בוקר טוב,

יש אנשים שיש להם רגישות יתר וישנם סוגים רבים לרגישויות אלו: לחול הים, סוגי ריחות או מאכלים, תוויות של בגד ועוד ולך יש למגע מאנשים. זה סוג של רגישות מסוימת אולי גם רתיעה, כמו ריח, זיעה ... אני מכירה אנשים שיש להם גם קושי במגע, אבל, עם בני הזוג הם לא מרבים בחיבוקים ונשיקות בחוץ או ברוב היום אבל שיש את האינטימיות הדברים קורים. אז חשוב לשים לב אם זה לא קורה בסקס כי הקשר מחייב / לא מחייב ואז זה יותר קל .. אם יש אינטימיות אמתית יש יותר אפשרות לקרבה ומגע.

מקווה שעזרתי לך
    יום טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכן
    ש.
    29/06/2012

(אני לא ע. מהשירשור בראש הפורום - אני ע. אחר!!!)

שמי עמי גלעד, ואני גבר עם נכות קשה, וכנראה מזעזעת. בנוסף, הדיבור שלי מאוד לא ברור.
    אני מסתדר לגמרי לבד, בשנות השלושים לחיי.

יש לי דימוי עצמי גבוה. לטעמי אני משכיל, מוכשר ונחמד. גם עשיתי כמה דברים יפים. למשל, כתבתי מילים לכמה שירים שהגיעו לרדיו.
    כל זה כשאני לבד, עם עצמי.

אבל כשאני יוצא מחוץ לבית... כאן מתחיל הקושי... כאן אני חוטף את האגרוף בבטן...
    אנשים נרתעים ממני. אני קולט מבטים מזועזעים, התלחשויות. קרה פעמיים שמישהי ראתה אותי פתאום וצרחה מאימה. חוייה לא נעימה בכלל. כמו כן, במקרים רבים אנשים מתרחקים ממני פיזית. בלי להתבייש או לנסות להסתיר זאת. פשוט בורחים. והאמינו לי, יקרות, שהשיפוט שלי טוב ושיקול הדעת מצויין. איני ממציא זאת, ואיני טועה בפרשנות שאני נותן לעובדות.

וכך, למרות שהדימוי העצמי שלי גבוה, אחרי כל מפגש קשה כזה עם אנשים הוא קצת משתופף. אחרי כל אגרוף מטאפורי בבטן, החברותיות הטבעית שלי מתכווצת.
    וזה קורה יותר משלושים שנה...

אני כל כך חושש מהכאב הזה, שאני עושה הכל כדי לא לצאת מהבית. כך למשל, למרות שאני אוהב מאוד את מירי מסיקה, נמנעתי מללכת להופעה שלה בישוב שלי. זה קורה גם עם ארועים נוספים. בעצם, אני די משתדל לא לצאת מהבית.

ואני רוצה חברים!!! ואני רוצה בת זוג!!! ואני רוצה חיי חברה!!!. ואין. פשוט אין. אני לא יכול להכריח אף אחד. בכח אי אפשר...

ברגעים כאלה, של עצב ובדידות, תוקפות אותי מחשבות איומות. נוראות. לפני כמה שנים, עצרתי את עצמי רגע לפני שמצב הרוח שלי הפך לאובדני. קבעתי פגישה דחופה עם פסיכיאטר, והוא רשם לי תרופה אנטי דכאונית. אני מקפיד לקחת אותה. היא אכן מעמעמת את הכאב, ועושה עבודה די טובה.
    אבל הקושי והעצב עדיין שם.

אני רוצה ללכת לטיפול כלשהו. ברור לי שהנפש שלי פצועה. אני חושב שזה יכול לעזור לי. אבל מצד שני, גם אם "אחתום קבע" באיזו קליניקה, ואשקיע בטיפול את כל האנרגיה הנפשית והכסף, את הסביבה לא אוכל לשנות. יחס הסביבה אלי יוסיף להיות קשה. אז בעצם, מה הטעם?.

אני מעריך אתכן מאוד. התרשמתי מהרגישות והתבונה בה אתן עונות לפונים אליכן.
    אולי תוכלו לעזור גם לי?. כיתבו כל מחשבה, הצעה או רעיון שיש לכם. באמת שאני פתוח לכל הצעה ולכל כיוון. ואל תחששו לפגוע ב. האינטואיציות שלי אומרות שכל דבר שתעלו, כל רעיון, כוונתו תהייה טובה. אני סומך על הרגישות וההבנה והאהבה שלכן. ואני ידע שהן קיימות בשפע אצלכן, כי קראתי את תשובותיכן לאחרים.

שבת שלום לכן, יקירות.
    אנא, השיבו לי כשתמצאו לנכון.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• שלום לכן - תגובה

יעל צמרת
    30/06/2012

עמי שלום ושבוע טוב,

קראתי את שכתבת ואכן יכולתי להרגיש את העצב ואת הרתיעה שלך מהמפגש עם החברה ושלה ממך (כך אני מבינה ממך). כשקראתי את מכתבך, הדבר הראשון ששאלתי את עצמי זה - מי אתה? ממתי הנכות שלך? ממה אתה מתפרנס? עם מי אתה חי/ מבלה? משפחה... חברים... כי ישנם המון אנשים עם נכויות וחלקן קשות / מכוערות... אבל יש סביבם אנשים, אולי לא הרבה (בנינו - זה לא מעניין כמה, העיקר שיהיו קרובים). אז אשמח אם תרצה לפרט קצת יותר.
    לגבי בקשתך לעזרה, אני מסכימה שאת הסביבה לא ניתן לשנות, אבל את יחסך לסביבה כן, כי אני מרגישה את הבדידות במכתב שלך, את הרצון לקרבה אז אם מתאים לך לפרט יותר אוכל לענות בצורה יותר ממקדת.

שבוע מקסים
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל היקרה

ש.
    30/06/2012

תודה על תגובתך.
    אני בן 33, גר לבד, מסתדר לגמרי לבד.
    מלבד מפגשים עם בני המשפחה, בעצם אין לי קשרים פנים אל פנים עם אנשים אחרים. וחבל.
    מתפרנס מתמלוגים לכמה תמלילים של להיטים גדולים, שכתבתי לזמרת ים תיכונית ידועה. היות והם מושמעים ברדיו וכמעט בכל חתונה ואירוע שמח, מצבי הכלכלי טוב.
    (מבחינה טכנית זה עובד כך: אני שולח אותם לאמרגן. אם הוא אוהב אותם, הוא מעביר תשלום יפה לחשבון הבנק שלי. אקו"ם שולחים לי את התמלוגים כל חודש. סידור נוח).
    ציד אכתוב את המשך ההודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ש.
    30/06/2012

סליחה. החתולה הפריעה לי. אני ממשיך.
    הנכות שלי היא מלידה. יש בה משהו שובר לב. אני אסביר: מצד אחד היא לא קשה בצורה קיצונית, כך שאני מסתדר לגמרי לבד בהכל. מצד שני, היא גורמת למראה החיצוני שלי להיראות מזעזע. חישבי על אדם שנראה מאוד מאוד שונה מכל מה שאת מכירה. יודעת מה? חישבי על אדם מסרט מדע בדיוני, שנחשף לקרינה רדיואקטיבית. סליחה על הפאתוס. (רק כדי להבהיר - הנכות אצלי נגרמה מבעיות "טבעיות" בהריון).

הנקודה של הבדידות מאוד כאובה. אני משתוקק לחיי חברה. נורא נורא רוצה. ואין לי. זה כך מאז שאני זוכר את עצמי. נכון שאומרים שהזמן מרפא את הפצעים?. אז את הפצע הזה, הצורך הזה, הוא לא מרפא.
    בסך הכל אני יכול להבין את מי שלא רוצה בחברתי. אם הייתי "רגיל", לא בטוח שהייתי רוצה חבר שנראה כמוני עכשיו.

בעיקר אני רוצה בת זוג.

קודם התביישתי, אבל עכשיו אני רוצה להוסיף עוד פרט: בנוסף לכתיבת השירים, אני מתפרנס גם מכתיבת סיפורים פורנוגרפים. בעידן האינטרנט יש לזה דרישה, ומשלמים יפה. את יודעת מה האירוניה? את כל הפנטזיות האירוטיות שלי, שאין לי איך להגשים, אני "מעניק" לגיבורי הסיפורים הללו. אם כבר מדברים על לעשות מלימון - לימונדה.

יש לי כל כך הרבה אהבה וחברות וידידות לתת, ואין לי למי. אז אני מגדל חתולים ומדבר איתם, וזה קצת עוזר.

חשבתי להצטרף לאיזה מועדון של נכים. משהו כמו "ספיבק" ברמת גן, רק קרוב יותר לאיזור שלי. אני מניח שעניין משותף, אפילו סביב ספורט, הוא גם משהו.
    פעם חשבתי ללמוד באוניברסיטה. יש לי פסיכומטרי מדהים. אבל אז הבנתי שהקושי עם אנשים אחרים ימשיך גם שם.

אני באמת רוצה לעבור טיפול כלשהו. פסיכולוגי, רוחני, אנרגטי. משהו. מצידי שיהיה גם סדנת חוקנים. סתם. העיקר שתהיה לי איזו אינטראקציה, איזה מפגש עם הזולת.
    (הדבר שאני הכי רוצה בו והכי פוחד ממנו בעת ובעונה אחת).

מקווה שהוספתי פרטים חשובים.
    מתנצל אם כתבתי באריכות רבה מדי וליהגתי כהוגן.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

יעל צמרת
    01/07/2012

הי עמי,

אני חושבת שאכן שווה לבדוק מועדון של נכים או מרכז שעובד עם הגדרת הנכות שלך - בטח יש כזה ואני הכי הייתי מציעה לך להצטרף לקבוצה של אנשים עם נכויות, אין לי מושג איפה אבל לחפש, למצוא ולהצטרף. ייתכן שחלק גדול מהבידוד שלך זה משום שהוריך שמרו עליך מפני החברה וכו'. אבל היום אתה אדם לעצמך ולכן חשוב ליצור תיקון מול החברה וקבוצה זה אידיאלי - פחות פרטני, לדעתי.

המון בהצלחה
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    02/07/2012

שלום עמי,

אני קוראת את שאלתך ומבינה את הכאב ותחושת הבדידות שאתה מתאר. במיוחד כשהמודעות שלך גבוהה ושיש לך מה להציע ובעצם עיקר הקושי הוא במראה החיצוני.
    זה נכון שרוב האנשים נרתעים מחריגות, אבל לחלק מהאנשים הקושי הוא בעיקר במפגש הראשוני, ולאחר שהם מכירים את האדם, הם מצליחים לראות מעבר לחיצוניות.
    אני מסכימה עם יעל ועם הרעיון שלך לחפש קבוצה מתאימה. מאוד יכול להיות שגם כשתמצא ההתחלה לא תהיה לך פשוטה ותלווה בחששות, פחד מדחיה ואולי רצון להמנע. אם אכן יהיה כך, נסה לא להתייאש ולהתמיד במפגשים כדי לתת לאנשים הזדמנות אמיתית להכיר אותך.
    שיהיה בהצלחה, ונשמח אם תעדכן אם מצאת קבוצה.

ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לעמי

א
    27/08/2012

הי,
    אשמח להתכתב איתך.
    אם תרצה כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב.
    ש.
    25/06/2012

לפני כמה שנים, מישהו ניסה לאנוס אותי. תפסתי לו בביצים, ולחצתי בכל כוחי. הוא התפתל מכאבים. ברחתי.
    ברור שמבחינה חוקית נהגתי בסדר גמור. גם לא נגרמה לי טראומה גדולה, לדעתי.
    אבל נשארה לי הרגשה לא נוחה - ואני רוצה לספר לכן עליה:
    לא נוח לי עם זה שתפסתי לו בביצים. אולי בגלל שהוא התפתל מכאבים. אולי בגלל שלא נהוג שאישה תפגע לגבר בביצים. לא יודעת. תוכלו לעזור לי להבין את זה?.

לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב.

הוספת תגובה

• בוקר טוב. - תגובה

יעל צמרת
    25/06/2012

בוקר טוב ע.
    חשוב לי להסביר לך קודם שבמצב שבו המוח מזהה איום על החיים הוא יכול להגיב בשלושה אופנים: בבריחה, קפיאה או לחימה. במקרה שלך זה היה לחימה ובריחה וכך הצלת את עצמך מהאונס. מה שאני הייתי רוצה לדעת מה עורר שאלה זו לאחר מספר שנים? בעניין ההרגשה הלא נוחה אני מניחה שכדאי לך לפנות למטפל/ת כדי לעבד את המקרה שעברת ולברר מדוע את זו שסוחבת את האי נוחות.
    אגב, אני חושבת שאת אמיצה גדולה!

יום טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה לחדד את שאלתי...

ש.
    25/06/2012

יש מוסכמה, שאישה לא אמורה לפגוע לגבר בביצים.
    (כשהייתן קטנות, לא הסבירו לכן, שאסור לכן לפגוע בביצים של הבנים?.
    בבקשה ענו לי בכנות!. תשובתכן חשובה לי!.)
    אז מבחינה חוקית נהגתי בסדר.
    אבל לא הלכתי לפי המוסכמה הכאובה הזאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה לחדד את שאלתי... - תגובה

יעל צמרת
    25/06/2012

ע יקרה,

אני זוכרת שהיתי קטנה אכן אמרו לי לא לפגוע לגברים בביצים, אבל אני גם זוכרת שאמא שלי הייתה אומרת לי שאם משהו מנסה לתקוף אותך הדבר הראשון שעליך לעשות הוא בדיוק מה שעשית. כך הגיב התת מודע שלך, מתוך יצר הישרדות. לכן המוסכמה הזו היא מתאימה למצב מסוים ולמצב אחר היא פחות מתאימה. וכך זה מוסכמות, הם לא מתאימות לכל אחד ולא לכל מצב.
    בכל זאת שווה לבדוק מדוע זה כל כך מטריד אותך ולמה עכשיו.

רק טוב,
    תמשיכי להיות אמיצה וחזקה

יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל - תודה! - קיראי את דבריי!!!

ש.
    26/06/2012

מכירה את זה שיש לך רגע של הארה קטנה?.
    זה קרה לי בעקבות דברייך האחרונים.
    ליתר דיוק - בעקבות האבחנה שמוסכמות נכונות לתקופות מסוימות, ופחות נכונות לתקופות אחרות.
    וואו!!!
    זה בדיוק החתיכה שהיתה חסרה לי בפאזל!!!
    כלומר, אסור לפגוע בביצים באופן רגיל, אבל זה הדבר הראשון שכדאי לעשות במקרה קיצוני של תקיפה.
    (כמו שאמרה אימא שלך).
    לה חשבתי על זה ככה עד כה, אבל זה כל כך הגיוני.
    (אני לא טיפשה בכלל - אבל עד כה לא חשבתי על זה ככה).
    תודה יעל, את חכמה ומתוקה.

ע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לה חשבתי = לא חשבתי

ש.
    26/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל - תודה! - קיראי את דבריי!!! - תגובה

יעל צמרת
    27/06/2012

אני מאמינה לך שאת לא טיפשה את פשוט את הצד האחד של המוסכמה.
    איזה כיף שדברים נפתחים פתאום ומאפשרים לדברים כואבים/ תקועים... להשתחרר.

תודה לך,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה
    עמית
    19/06/2012

שלום
    איזה חוגים קיימים בבריכה לצורך פסיכותרפיה גופנית לילדים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שחיה

הוספת תגובה

• שחיה - תגובה

יעל צמרת
    19/06/2012

הי עמית,

שאלתך לא כל כך מובנת. ברכה זה מצויין, אבלך אין בזה שילוב של פסיכותרפיה גופנית כמו שיש בשיאצו, למשל. זה כן פעילות גופנית.

מקווה שעניתי,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה עבור ילדים
    מירה
    11/06/2012

יש כזה דבר לילדים? האם זה הוכח כמשהו שעוזר להם? למשל בטיפול בחרדות של ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכותרפיה עבור ילדים

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה עבור ילדים - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    12/06/2012

שלום מירה,

פסיכותרפיה בכלל יכולה לעזור מאוד לילדים, ופסיכותרפיה גופנית בפרט.
    בזמן חרדה האדם (ולא משנה אם זה מבוגר או ילד) חווה פעמים רבות סימפטומים בגוף כגון: כאבי בטן, כאבי ראש, חולשה, רעד וכד'.
    ילדים מחוברים לגוף שלהם ולתחושות הגופניות, בד"כ אפילו יותר ממבוגרים בחברה של ימינו. לכן אפשר לעשות עבודה טובה בטיפול בחרדות של ילדים תוך שימוש נכון בכלים ובטכניקות שיש לפסיכותרפיה גופנית להציע. מה שחשוב שהמטפל/ת שאת בוחרת יהיה מקצועי בסוג הפסיכותרפיה שאת בוחרת (גופנית או אחרת) וגם שידע לעבוד עם ילדים, שכן הגישה אליהם צריכה להיות שונה.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה