מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול משפחתימירה28/05/2012
האם כדאי טיפול משפחתי בפסיכותרפיה גופנית, ומה זה בדיוק אומר?
מטפלת אחת על חמישה בני משפחה אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משפחתי - תגובה
יעל צמרת28/05/2012הי מירה,
אני לא מכירה טיפול משפחתי אצל פסיכותרפיסט גופני, אבל כן מכירה פסיכותרפיסטים גופניים שעובדים עם זוגות.
לטיפול משפחתי דרוש לימודים נוספים ומעמיקים יותר מפסיכותרפיה גופנית ולכן גם אם יש מטפל פסיכותרפיסט גופני שלמד טיפול משפחתי, סביר להניח שהכלי הדומיננטי שלו תהיה השיחה מאשר הגוף.
כל טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משפחתי - תגובה
עינבל פנחס-פרג29/05/2012שלום מירה,
ניתן לטפל במשפחה באמצעות פסיכותרפיה גופנית, אך חשוב שלמטפל תהיה הכשרה גם בטיפול משפחתי.
המשמעות היא שבנוסף לשיחה על מה חושב ומרגיש כל אחד מבני המשפחה, המטפל ישב את תשומת לבכם גם למה שקורה לכם בגוף, לתחושות הפיזיות. למשל באמצעות שיטת ההתמקדות (focusing) או טכניקות אחרות. בד"כ הדגש יהיה פחות על מגע ותנועה מצד המטפל, כלים שמשתמשים בהם בטיפול אחד על אחד.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפנוזה ו-NLPגבי14/05/2012
זה נכון ש- NLP זה קצת כמו היפנוזה.. זה גורם למישהו להצליח ולשלוט במחשבות שלך?
איך זה בדיוק עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה ו-NLP - תגובה
עינבל פנחס-פרג14/05/2012שלום גבי,
אני יודעת שNLP זה סוג של דמיון מודרך אבל אני לא מספיק בקיאה בשיטה בשביל לענות לך. אני מציעה שתפנה את השאלה לפורום דמיון מודרך או לפורום שהמנהלים שלו מציינים שהם מטפלים בשיטה.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה ו-NLP - תגובה
יעל צמרת15/05/2012הי גבי, NLP זו שיטה שעובדת על "תפיסה חושית", מודבר למעשה במערכת העצבים המגיבה למשמעות המוענקת לדברים. היא מצויינת לטיפול בטראומה,למשל, משום שבטראומה עולים זיכרונות ותמונות פולשניים כמו שמיעה, חום/קור, ריחות והם אינם ניתנים לשליטה. דרך עבודה זו מאפשרת ניסוח מחדש וראיית האירועים והעצמי מזווית אחרת. בNLP השליטה היא בידי המטופל, מתוך התפיסה שהוא יכול לנסח מחדש את השינוי וליצור תהליך ריפוי.
המשך יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרחי באךקרן01/05/2012
האם יש טיפול בפרחי באך שיכול לעזור לשיעול טורדני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פרחי באך - תגובה
יעל צמרת01/05/2012הי קרן,
לשאלתך אני אענה אתן לך 2 המלצות. אך לפני כן, חשוב שתשימי לב לאורך הזמן שאת סובלת מהשיעול אם זה יותר מחודש - חודשיים שווה לבדוק גם אצל רופא. מבחינת הבאך ישנה תמצית שמנקה שנקראת crabe appel את יכולה להוסיף לה עוד תמצית של הרגעה - אבל שווה לרקוח משהו שיתאים לך להיום ויעשה עבודה. המלצה שנייה לחמם מעט שמן זית עם תמצית אקליפטוס (חימום עם היד או כפית שלא ישרוף) ולמרוח על הגב והחזה.
תרגישי טוב
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביבית19/04/2012
העאם פסיכוטרפיה יכולה לסיע למי שעבר תאונת דרכים ונמצא בחרדות איומות לחזור לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לנהיגה
עינבל פנחס-פרג20/04/2012שלום אביבית
רוב שיטות הפסיכותרפיה אמורות לעזור כשיש חרדה.
בכל זאת, מהשיטות שאני מכירה, נראה לי שגישה קוגנטיבית התנהגותית תהיה יותר יעילה למצב הספציפי שאת מתארת. זאת במידה והחרדות הופיעו רק לאחר תאונת הדרכים ולא קשורות לנושאים אחרים.
פסיכותרפיה גופנית בשילוב טיפול ב SE או התמקדות יכולים גם לעזור בהחזרת תחושת הביטחון.
אני מקווה שמעבר לפחד מנהיגה, המצב בסדר לאחר התאונה, בכל מקרה מאחלת רפואה שלמה ובהצלחה בחזרה לשגרה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרחי באך וחרדותליאת09/04/2012
האם פרחי באך יכולים לטפל בחרדות, או רק לאבחן אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך וחרדות - תגובה
עינבל פנחס-פרג10/04/2012שלום ליאת,
פרחי באך יכולים גם לטפל בחרדות. יש להתאים פורמולה ספציפית לכל אדם. למרות שיש תמצית באך ספציפית שמתייחסת לחרדה, כדאי לשלב אותה עם תמציות נוספות בהתאם לאישיות כדי לתמוך בטיפול.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר ללמוד פסיכותרפיה?ליאל26/03/2012
האם צריך לזה לימודי פסיכולוגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה אפשר ללמוד פסיכותרפיה? - תגובה
עינבל פנחס-פרג26/03/2012שלום ליאל,
זוהי שאלה מאוד כללית כיוון שיש מגוון סוגי פסיכותרפיה עם התמחויות שונות.
ישנם מסלולים שמדובר בהם על תואר שני ואז צריך תואר ראשון לפני.
בפסיכותרפיה גופנית בד"כ מדובר במסלול עצמאי שאינו מצריך לימודים קודמים.
מקומות שאני מכירה ללימודי פסיכו' גופנית: מכללת רידמן, מרכז גוף נפש ברמת השרון, בי"ס לביוסינתזה ובי"ס לפסיכותרפיה גופנית של רונית אסקרוב.
יתכן שיש עוד מקומות.
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכותרפיבת19/03/2012
האם טיפול כזה יכול לעזור לי עם בעיות שיש לי עם מגע של אנשים?
אני קצת חוששת, כי הטיפול גם כרוך במגע.. מצד שני, אני רוצה להיפטר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכותרפי - תגובה
יעל צמרת19/03/2012הי בת,
בהחלט. חשוב לי לציין שמהלך הטיפול אינו מחייב מגע עד שאת לא תרגישי מוכנה לך. הרבה אנשים עם קושי במגע פונים לסוג טיפול כזה ובמהלך הטיפול ההתמקדות בגוף היא לא דרך המגע, אלא דרך דימיון, נשימה.. עד שהמטופל מרגיש שהוא מוכן להתמודד עם המגע. החשוב בטיפול כזה הוא לא רק המגע אלא להגיע לשורש הדבר - מדוע יש לך בעיות עם מגע של אנשים ומשם להגיע לדרך שבה תוכלי להרגיש בנוח להגיע למגע לפחות אם אנשים מסויימים בחייך.
רק טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכוטרפיסטית מומלצת..לילי11/03/2012
באזור הדרום-(עוטף עזה,שדרות,נתיבות והסביבה)
דחוף לי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פסיכוטרפיסטית מומלצת.. - תגובה
עינבל פנחס-פרג11/03/2012שלום לילי,
אני לא מכירה באזור זה , לצערי.
אני מכירה מישהי מבאר שבע. אם את מעוניינת תתקשרי ואתן לך מספר טלפון.
את יכולה אולי לשאול גם בעמותת נט"ל (אולי יוכלו להפנות אותך גם אם לא מדובר במצב הבטחוני).
בכל מקרה,
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרפה צריבה דקירות נימולים וגרדרינה27/02/2012
שלום רב לכן.שמי רינה.בת 50.
מזה כחצי שנה אני סובלת ימים ולילות מכאבי גב צווארי ותחתון ורגל שמאל,תחושת זרמים וחשמל באזורים האינטימיים,כאבי ברך שמאל התכווצויות שרירים לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים תחושת שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד. הם מציקים מטרידים אותי ימים ולילות,בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.
לפי בדיקת רופה עור: אין שום מימצא מסביב לברכיים קרסוליים וכפות רגליים.
לפי בדיקת נוירולוג: מבחינה נוירולוגית הכל בסדר,בדיקות emg+דופלר עורקי רגליים תקינות,כניראה מדובר על בעיה כאבים ותחושות שקשורים לאורתופדיה.
אורתופד אתמול נתן לי הפניה ל mri של ע"ש צווארי גבי מותני וברכיים.
באמצע חודש הבא אני אמורה לגשת לבצע בדיקות בנדון.
לדעתכם הערכתם- מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? מה מקרין לאן?
אני לא יכולה לישון בצד שמאל,כל בוקר כאבי רגל שמאל ברך שמאל מעירים אותי ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,מציקים מטרידים אותי בכל שעות היממה.
לדברי נוירולוג,לא קיימים בעולם שום טיפול ידני ו/או תרופתי ושום זריקה להוצאת נימולים מהרגליים ובכלל מהגוף,בנוגע לנימולים ברגליים ובמיוחד מסביב לקרסוליים וכפות רגליים בזאת הרפואה עדיין מוגבלת,כך לדבריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד - תגובה
יעל צמרת28/02/2012שלום רינה,
קודם כל כמובן לעשות את הבדיקות הדרושות - כדי לשלול. חשוב לי לשאול האם את עושה פעילות ספורטיבית?
לפי ראיית גוף נפש(בגדול) תכנים רגשיים, ארועים שקרו לנו בחיים משפיעים על מצבים פזיולוגים, לכן אני חושבת שטיפול בפסיכותרפיה גופנית יהיה מצויין עבורך. כך תוכלי לחקור את הכאב והתחושות לראות מה היה טריגר לפני חצי שנה שבגללו החל השינוי, מה הגוף אומר או מבקש או שיש משהו בחיים שתוקע אותך ולך קשה לראות זאת או לפעול למענן עצמך לבד. הרבה פעמים אנשים מגיעים לטיפול כי קשה לעשות "סדר" או התבוננות בחיים לבד ולכן יש צורך בליווי הזה של המטפל, כמובן תוך מתן תמיכה ופורקן ריגשי בתהליך. אופצייה נוספת זה דיקור, שיאצו. .. ואם את לא פעילה אז אני ממליצה מאוד על יוגה, פלדנקרייז.
תרגישי טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרפה צריבה דקירות נימולים וגרד
רינה28/02/2012ליעל ודני.תודה רבה לכם על התייחסות אנושיות התחשבות הסברה ופירוט כללי בנוגע למצבי הבריאותי. תמונה כללית לפניי. הרגעתם אותי,מודה לכם מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשו לי בבקשה להגיב לרינה בת50
דני28/02/2012שלום רב רינה.
לפי שמועות מפה לאוזן,נכנסתי לכאן,קראתי את פנייתך במלוא הריכוז ובכובד ראש.
מתאר לעצמי אילו ימים ולילות את עוברת,איך וכמה את סובלת,מצבי רוחך והרגשה כללית,קשה לך.
הבעיה שלך גופנית,לא נפשית.
לדעתי הערכתי- מקור הבעיה לכאבים ותחושות מהם את סובלת במקומות ספציפיים:
1. בליטת או פריצה דיסק בעמוד שדרה,צווארי או גבי או מותני.
2. היצרות המרווח בין גופי החוליות.
3. שינויים דיסקוגניים ו/או ספונדילוטיים לאורך הגב.
4. שינויים ניווניים בברך שמאל.
סביר להניח,שדבר-מה מקרין אצלך לרגל שמאל במיוחד ולכן את חשה בכאבים ותחושות כאלו שציינת.
רינה,לא להיות לחוצה או מתוחה מדבר מה בחייך היומיומיים ובכלל,אל דאגה. לפי בדיקת ומימצאי MRI אף אם יימצא דבר-מה בנקודה כלשהי,לא אמור להיות חריג ולא לצורך ניתוח כלשהו.
מה שעשוי להוציא מגופך מראשך את הכאבים והתחושות מהם את סובלת:
1. טיפול תרופתי לכאב נוירופתי,לכאב ממקור עיצבי.
2. זריקת אפידורל מדוייקת במקום ספציפי תחת שיקוף,בבית חולים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר ובנוסף לתגובתי הראשונה
רינה28/02/2012לרינה בת50.
הליכה מהירה ואיטית (לא ריצה) לפחות שעה כל יום,מתיחות כל שרירי הגוף כל יום, וטיפולי גלי הלם,גם כן עשויים לשפר את מצבך הבריאותי.
מקומות כמו: פדיקור דגים,גקוזי וסאונה, לא מומלץ ולא רצוי עבורך.
שחיה אפשרית ורצויה עבורך.
תיהי בריאה וכל טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בין דמיון מודרךבתיה14/02/2012
דמיון מודרך ומדיטציה זה לא בערך אותו דבר ?
זו בטח שאלה שאתם לא אוהבים לשמוע כל כך.. אבל סתם, אני תוהה, כי גם במדיטציה ואני מתארת לעצמי שגם בדמיון מודרך יש עניין של נשימות והרגעה.. והרפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין דמיון מודרך למדיטציה
עינבל פנחס-פרג15/02/2012שלום בתיה,
אני מסכימה שיש בילבול בין דמיון מודרך למדיטציה בגלל המשותף ביניהם.
בשתי השיטות מכוונים לגלי אלפא שזה מצב בין ערות לשינה ונעזרים בנשימות. בדמיון מודרך רובד העבודה הוא שכלי יותר והאדם מובל באמצעות סיפור עם מסגרת כללית לתוך דמיונו האישי שאז הוא בד"כ משלים את הפרטים. מתמקדים בנושא או סיטואציה ספציפיים במטרה להדריך לכיוונים חיוביים ולהגיע להרפייה.
ישנן מדיטציות שונות. אני מניחה שאת מתכוונת לשימוש שמנסים לעשות בחברה המודרנית ולהגיע להרפיה. במדיטציה זו האדם אינו מובל למקום מסויים אלא מתבונן על כל מה שיש באותו הרגע, מחשבות ורגשות, ומתרגל להביא את עצמו למקום ריק ללא מחשבות , רגשות או רעשים חיצוניים ופנימיים. זהו רובד רוחני יותר ומכוון לאי תגובה בניגוד לדמיון מודרך שמחפש תגובה רצויה. חשוב לציין שהמסע להגיע לשקט ולריק הוא מורכב ולעיתים קשה, ולכן לא תמיד מגיעים בו להרפיה. זאת מכיוון שכשאנחנו מתבוננים על המחשבות והרגשות שלנו אנחנו עלולים גם להיות מוצפים.
ישנה שיטה נוספת שנקראת התמקדות. גם בה אנחנו מתבוננים על מה שיש באותו רגע ומנסים לבדוק מהי התחושה הגופנית שעולה מתוך המחשבות והרגשות. בהתמקדות אנחנו לא מנסים לשחרר את התחושה ולהגיד לה ללכת (כמו במדיטציה כדי להגיע לשקט) אלא דווקא נשארים עם התחושה עד שהיא משתחררת מעצמה ומגיע שינוי. בד"כ אנחנו לא מכוונים לשינוי מודרך שהשכל רוצה, אלא השינוי מגיע מתוך כוחות הריפוי של הגוף, ולפעמים הוא יכול להפתיע וליצור שינוי שלא חשבנו עליו קודם ברמה השכלית.
השתדלתי לפרט כדי להבהיר , מקווה שהצלחתי.
יום טוב,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהע.05/02/2012
שלום לכן.
שמי טל, ואני בחור צעיר.
לפעמים כשאני רואה אישה יפה - עומד לי.
זה קצת מביך.
מה לעשות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/02/2012שלום טל,
אני מבינה את המבוכה אך זוהי תופעה טבעית ונפוצה.
אם אתה לא בזוגיות , אני מציעה לך למצוא חברה.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
יעל צמרת05/02/2012הי טל,
נשמע שאתה בעוררות מינית גבוהה, מה שמאפיין המון בחורים צעירים. אז חשוב גם למצוא פורקן מיני, אם זה באוננות, זוגיות, מין מזדמן.
כל טוב
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב לגבי חרדהאייל29/01/2012
כיצד פסיכוטרפיה גופנית יכולה לסייע להתקפי חרדה ממש בזמן שהם קורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב לגבי חרדה - תגובה
עינבל פנחס-פרג30/01/2012שלום טל,
פסיכותרפיה גופנית עובדת גם עם הגוף בנוסף לרגש ולשכל. מכיוון שבדרך כלל יש סימפטומים גופניים בזמן התקפי החרדה, פסיכותרפיה גופנית נותנת כלים להתמודד עם הסימפטומים ולהרגיע את החרדה.
את/ה מוזמנ/ת להכנס לכתבה 10 טיפים להתמודדות עם חרדה בשאלות נפוצות. מקווה שהטיפים יעזרו גם.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות חרדהלילך ניסן20/01/2012
בעלי סובל מהתקפות חרדה.
רציתי לשאול אם הפיתרון היעיל כדי לפתור את החרדה היא בעזרת תרופות נגד דיכאון או שלא כדאי לקחת תרופות בכלל מחשש התמכרות וכדאי לטפל בזה בשיטות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות חרדה - תגובה
עינבל פנחס-פרג20/01/2012שלום לילך,
ניתן לטפל בהתקפי חרדה באמצעות תרופות אך גם בפסיכותרפיה. מה יעיל יותר תלוי באדם ובחומרת ההתקפים. לגבי אלו תרופות ממליצה לך להתייעץ בפורום פסיכיאטריה.
אתם מוזמנים להכנס לשאלות נפוצות לרשימת טיפים להתמודדות עם התקפי חרדה.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה פרחי באךמערכת17/01/2012
רציתי לדעת מה הטיפול המומלץ לחרדה עם פרחי באך,
האמת שאין לי מושג איך זה הולך, אפשר פרטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה פרחי באך - תגובה
יעל צמרת18/01/2012שלום בוריס,
כעיקרון חשוב לעשות איבחון לפני שימוש בפרחי באך על מנת ליצור את התמציות המדוייקות עבורך, כדי שיוכלו לסייע לך בצורה מקסימאלית. באופן כללי אני ממליצה על רסקיו שמפחית חרדה, מצבי לחץ, חוסר סבלנות. אבל שוב הכי טוב לעבור אבחון.
כל טוב
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה בזוגותירושלים08/01/2012
יש כזה דבר בזוגות? ואיך זה עובד אם כן, עם מטפל אחד או שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה בזוגות - תגובה
עינבל פנחס-פרג08/01/2012האם אתה מתכוון לטיפול זוגי?
בטיפול זוגי הדגש הוא על ההתמודדויות של בני הזוג בקשר ביניהם. יש מס' גישות לטיפול זוגי שאפשר לקרוא עליהן באינטרנט. לפעמים יש מטפל אחד ולפעמים שניים כאשר אחד מהם גבר והשניה אשה.
יש גם מטפלים בפסיכותרפיה גופנית שהתמחו גם בעבודה זוגית.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)