מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני מאבדת את דעתיזואי21/04/2017
שלום דר', זה תקופה שהתחילה לפני שבועיים לערך, שאני מרגישה שאני מאבדת את דעתי - על סף שיגעון.
הכל התחיל, כשחיכיתי לאיזה עניין שלי שיסתדר, וזה התעכב ונגרר למשך שנה.
במשך שנה הייתה לי אובססיה לגבי העניין הזה הזה וכמעט כל יום הייתי בודקת מה קורה עם זה.
בסופו של דבר לפני מספר ימים קיבלתי תשובה שלילית והדבר שחיכיתי לו כל כך הרבה זמן ופיתחתי ציפיות אכזב אותי.
ניסיתי לשכוח מזה, אך הנזק נגרם לי.
במשך שנה רדפתי אחר הדבר הזה בציפייה שעל פי זה תכננתי דברים.
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות???
יצאתי מאיזון נפשי, וקשה לי לחזור לשגרה.
התחלתי להזניח את עצמי, ולהזיק לעצמי עם אכילה לא נכונה וצריכת קפאין וסיגריות מוגזמת.
דר', מה עליי לעשות? מבחוץ אני נראית חזקה, אבל הנשמה והנפש שלי זועקות מכאב והרס עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שפיות האמנם
ד``ר אליהו סמואל23/04/2017לזואי שלום
לרוב איבוד שפיות מתרחש ללא תובנות או הבחנות.
אז את לא מאבדת מציאות.
את כועסת ורוטנת ומגיבה הפגיעה עצמית. במקום לכעוס על האחרים ש"קיפחו" אותך את כועסת ופוגעת בעצמך.
כדי להבין שכך לא תשיגי מאומה - ובדרך ספוגת הכעסים לא תפתרי מאומה ורק תזיקי לעצמך צריך לעבור תהליך טיפולי ואולי גם תרופה שתרכך את רמת הזעם. ולזה צריך קשר עם איש מקצוע. עצם הקשר הוא סוג של שחרור ותחילת טיפול.
תרשי לעצמך להיעזר לא רק עם מנהל פורום אנונימי וחד פעמי אלא עם חברה או חבר קרוב כמו גם איש מקצוע שזה מיומנותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לבת הזוג אחרי תגליתיוני20/04/2017
בת הזוג שלי נזכרה שהיא עברה הטרדה מינית כשהייתה בת 8. מאז ההתנהגות שלה יותר חששנית ומרוחקת. דיברנו על זה והיא אומרת שהגילוי על ההטרדה לא באמת משנה משהו, אבל ההתנהגות שלה אומרת משהו אחר.
איך אני יכולה לעזור לה או לנו להתגבר על זה אם היא לא מודעת לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לבת זוג
ד``ר אליהו סמואל22/04/2017ליוני שלום
אם בת הזוג אינה קושרת האת האירוע למצבה - אינך יכול לשמש כזרז טיפולי לצורך כך.
עליך לרכוש את אמונה - ולהגיע עמה בהדרגה לאינטמיות. לכל אחד הקצב שלו ודרגת האינטימיות אליה הוא מסוגל להגיע.
הקשר להטרדה אינו בהכרח הפתרון. יתכן ויש לנסיבות חיים אחרות קשר לנסיבות ההתנהגות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגבול עם המטפל?בן18/04/2017
אני בטיפול כבר שנתיים ויש לי מטפלת נהדרת ואני מרגיש שאני עובר תהליך בזכותה. אבל לא תמיד אני מרגיש שאני יכול לדבר איתה באמת על הכל, וזה מרגיש קצת מפגר, כי בגלל זה אני שם. ודבר שני הוא שאני לא יודע מה הגבול שלי בלשאול אותה דברים עליה. יש דברים שאני רוצה לדעת ואני מרוד סקרן, אבל אני נבוך לשאול ואולי אני בכלל לא צריך לדעת כי זה לא רלוונטי לטיפול שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה לדבר
ד``ר אליהו סמואל19/04/2017לבן שלום
לכל אדם המצוי בטיפול התלבטויות כגון אילו. וזה כמובן טבעי ואנושי כאחד. כולל פנטזיות וחלומות .
יש לדעת שזה ממש חומר מהותי של הטיפול. אין להיעלב אם המטפלה לא תענה באופן ישיר וקונקרטי ותהפוך את הסקרנות כחומר חשוב בטיפול.
החומר שרץ במוח הוא חלק שיכול לקדם את ההתפתחות הרגשית שלך ויש לפתוח אותו בטעם ובסגנון המתאים לך . חשוב לספר למטפלת על ההיסוס שלך לדבר על כך. וזה חומר חשוב בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות, פחדים וכל השארדיאנה16/04/2017
שלום רב.
אני כותבת לך את ההודעה הזו עם דמעות בעיניים. פשוט הגעתי למצב שאני כבר מיואשת ( אין לי כל כוונה לפגוע בעצמי) אני בת 28 נשואה כבר חצי שנה בהריון כבר חודש חמישי. מחכה לבת. יש לי מקצוע, משפחה והרבה חברים טובים. אני בחורה בריאה וגם באתר ממשפחה מאוד עשירה ואני חיה ברמת חיים גבוהה. על פניו, חיים טובים. אבל, מאז שאני זוכרת את עצמי, בבית ספר, צבא, תיכון, אוניברסיטה- סבלתי מפחדים וחרדות. זה התחיל בפחדים קטנים כמו חרדה מבחינות, חרדה מלהישאר שבת בבסיס. אבל עם השנים, זה החריף בצורה נוראית. הפכתי להיפוכנודרית . למרות שאין מחלה שלא נבדקתי אליה וכמובן שהכל תקין. אני נמצאת בפחד נוראי כל הזמן. מפחדת לצאת לרחוב. אני בכלל בהלם שאני הצלחתי להתחתן, לנהל זוגיות. כמובן שבעלי לא יודע. הוא מבין שאני חרדתית אבל אין לו מושג עד כמה. אני מפחדת לצאת מהבית. מפחדת שאנשים פתאום ידקרו אותי עם מזרק לדוגמה, מפחדת שיקרה משהו להריון, כל הזמן רואה תככים ומזימות בכל דבר. לא נהנת מהחיים שלי. לפעמים אני מפחדת שפעם אולי אנסו אותי ואני לא זוכרת. דברים כאלו. וזה רק דוגמה . אני לא יכולה להגיד לך מאיפה זה בא. הייתה לי ילדות רגילה לחלוטין. לא עברתי חלילה תקיפה או התעללות. במהלך השנים ניסיתי טיפולים נפשיים והייתה תקופה שלקחתי ציפרלקס. הכל לא עזר. עכשיו כאשר אני עומדת להיות אמא, לא הייתי רוצה שהבת שלי תהיה כמוני. ואין לי מושג מה לעשות מלבד להעביר את החיים שלי יום אחרי יום ולקוות שיהיה בסדר. אשמח לדעתך. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד``ר אליהו סמואל17/04/2017לדיאנה שלום
מוזר לי האמירה שטיפולים לא עזרו. השאלה היא לא הטיפולים אלא לאילו מטפלים נגשת ועד כמה נתת לתהליך לעבור.
גם טיפול בתרופות ציפרלקס זה רק אחד האפשרויות וזה אכן לא תמיד עוזר.
יש לדעת שתקופת ההיריון וכן תקופה לאחר מכן היא תקופה של רגישות במצב הרוח, סיבות רבות ביניהם גם הורמונליות ותהליכים נפשיים מורכבים. לפעמים לאחר הלידה יש שיפור ויתכן להפך.
חשוב להיות בליווי איש מקצוע.
איני יכול להוסיף יותר רק לומר שמצבים שכאלה קיימים ושכיחים. חשוב לקבל תמיכה מבן הזוג ומבניה משפחה ובמיוחד בתקופה הרגישה הזאת.
הריון ולידה קלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים שגורמים לסבל נוראימיכל12/04/2017
לפני כשנה התחילו לי פחדים לא רציונליים. זה התחיל לאחר הרכבת משקפיים עם מספר גבוה מאוד כשלפני כן הסתובבתי עם מספר קטן יחסית, התחלתי לראות מעוות והתפיסה המרחבית השתנתה, זה הכניס אותי לפחד ודמיונות (לא קישרתי זאת למשקפיים) ובגלל זה התחלתי לפתח פחדים שקשורים בגוף, פחד מהידיים למשל, חוסר תחושה וריחוף באיזור הפנים. יש לציין שרק כאשר אני חושבת על זה, זה קורה!! אין לי מושג איך נכנסתי לסרט הזה בכלל (בלי קשר חוויתי באותה תקופה משבר רגשי קשה מאוד-פיטורים ,פרידה וכו).
האם זה נורמלי? מישהו פעם חווה דבר דומה? איך נפטרים מזה לעזאזל? האם זה בקטיגוריה של מחלות נפש? אנא האר את עיניי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד``ר אליהו סמואל12/04/2017למיכל שלום
אין הדבר בגדר תחושה שהיא בטווח שחולף ללא טיפול ושזה נקרא חוויה שכולם עוברים.
אנסה לעשות סדר. באם מדובר בתחושה שנגרמת רק כשחושבים עליה, מנסים לגרשה והיא מופיעה בלי רצוננו שוב וגורמת לחרדה מצב זה מכונה הפרעה טורדנית.
ןאם מדובר בחרדה שמתרחשת ואין לנו עליה כל מודעות ויכולת לגרש גם לפרק זמן קצר הרי זאת הפרעה אחרת.
אני משער שההסבר הראשון הוא המדויק.
יש לדעת שאין סיבה לסבל ויש לכך פתרון מהיר הדורש טכניקה טיפולית מסוג טיפול CBT ועזרה תרופתית לזמן קצר יחסית. לרוב הטיפול יעיל.
אבל ראשית לכל יש לבצע אבחון אצל רופא פסיכיאטר בשר ודם שאינו וירטואלי. חבל לסבול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגע בי ומרגישה מאויימתאיילת08/04/2017
שלום חבר שלי נפרד ממני ושוב ביקש לחזור ואני הסכמתי כמו מטומטמת. הוא יוצא עכשיו עם מישהי והוא טס איתה לחו"ל ולמרות שאין לי הוכחה מדעית לכך אני יודעת את זה אבל מה שעוד יותר מפחיד שהוא מסתיר ממני כל כך הרבה דברים ולמרות שניתקנו קשר הוא מפחד שאגלה ולכן הוא רוצה שאעזוב את העיר. הוא פגע בקשרים החברתיים שלי והוא כל הזמן מנסה לסכסך. האם אני צריכה לעזוב את העיר ולהכנע לרצונות שלו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעזוב את העיר
ד``ר אליהו סמואל09/04/2017לאיילת שלום
איני יודע מה האמת , אבל דפוס הקשר ביניכם אינו בריא כלל וצופן סבל בזוגיות.
זה ריקוד מסובך בין קורבניות והתעללות. חשוב לעבוד על מקור הקשר הזה בעבודה טיפולית. שכן לרוב מדובר במשיכה לא רציונלית לקשר חבלני ועתיר כאב מסוג זה. זה דפוס שחשוב להעמיק להכיר את שורשיו. פתרון טכני אינו מתיר את הבעיה הוא רק יוצר הזדמנות אחרת לסגנון קשר כזב בעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון עוד לפני שבכלל נפרדתי מבן הזוגמעיין06/04/2017
שלום
יש לי בן זוג שצעיר ממני ב16 שנים.
בגלל שאני מעל 40 אני כבר רואה את הסוף..שיעזוב אותי יום אחד ויתחתן עם צעירה (אם לא אצליח ללדת או סתם בגלל שאזדקן ולא אראה לו אטרקטיבית)..אני כבר עכשיו בעצבות מהעתיד, אך מצד שני לא רוצה בכלל לסיים את הקשר הזה כי הוא אהוב עלי מאד.
איך חיים את הרגע? ואיך בכל זאת מתעלמים מהסוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד``ר אליהו סמואל08/04/2017השאלה מוצגת כשאלה תכליתית - עם הבט הגיוני.
אבל כידוע החיים לא מונעים מהגיון ונהפוך הוא הרגש לרוב שולט בו לרוב.
לגבי הדילמה שאת מציגה -היא מוצגת בהגיון רב אולם יש לבחון גם את המלט בזוגיות שלך ומה מקבע אותו. לרוב גם הצד השני קיים ויש לו אמירה וצרכים.
לא ברור לי האם זאת שאלה הנובעת משאלה קיומית המוצגות לרוב בגיל זה , כלומר גיל הארבעים . תקופה שגם הגוף הנשי מראה שינויים ביולוגיים הכרחיים ,או שמדובר בסוגיה זוגית העולה מידי פעם רק שכיום היא החריפה.
במידה וזאת שאלה הנובעת משחיקת החיים - יש לפנות לטיפול פרטני. ואם מדובר בסוגיה זוגית רצוי לפנות לטיפול זוגי ולברר מה המלט המחבר בניכם. בכל מקרה בשני המצבים תהיה חפיפה בהתלבטויות.
צר לי שאין לי תשובה קונקרטית. תשובה כזאת תהיה בבחינת תחבושת זמנית ואת דורשת ובצדק פתרון עמיד יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבו או משבר גיל 40?שלי05/04/2017
בת 41. מזה מס חודשים חווה אנרגיות נמוכות ומוצאת עצמי עם חששות רבים ועצב. בעיקר חוששת לבריאות של הורי (למרות שבלי עין הרע הכלתקין) ולבריאות שלי, מרגישה כאילו "קפצה עלי הזיקנה" ... כל כאב קטן או אי נוחות גורמים לי לחשוש ממחלות קשות למינהן (סרטן לסוגיו מככב אצלי), מבן אדם אנרגטי ומלא עשייה הפכתי למישהו שחי על "טייס אוטומטי" העבודה שלי ושגרת היום יום פחות מלהיבים אותי (עובדת במקום מדהים כבר 10 שנים, מחליפה תפקידים ומתקדמת הקולגות שלי והמנהל נפלאים ובאמת זכיתי, אבל לאחרונה ממש מתלהבת פחות) בבית חשה ששגרת הערב ממש מכבידה עלי ומרגע שאני נכנסת הביתה אני ממש מצפה לסיים את הערב (הכנת א. הערב, ההתארגנות של בני בן ה-10 לקראת שינה וטיול עם הכלב) להיכנס למיטה, לצפות קצת בטלויזיה וללכת לישון. לפני שפרצו בי התחושות האלה, הייתי מתבדחת שאשמח להחליף תפקידיםעם הכלב שלנו לשבוע - כדי להנות ממנוחה מושלמת וחיים ללא דאגות, וכעת רוצה להחליף איתו כמעט בכל יום... לפעמים ממש נאבקת עם עצמי שלא לפרוץ בבכי במהלך הערב... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר שנות האבעים
ד``ר אליהו סמואל08/04/2017לשלי שלום
את מתארת תחושות - אין תוכן למקור הסבל.
אני מניח שיש במודע או בתת מודע- כלומר אין לך מילים לבטאם.
במצבים אילו חשוב לפנות לטיפול בשיחות- לרוב משבר כזה יכול להיות כקרש קפיצה להתפתחות נוספת. ואגב לרוב התפתחות ראשיתה במשבר.
במידה ושיחות לא תהיינה מספיק אפקטיביות והכאב הנפשי יגיע למקום שיגרור אבדן תפקוד או אבדנים לא הפכים אפשר להיעזר גם בתרופה נוגדת דיכאון במקביל.
בכל מקרה אין לוותר על טיפול בשיחות למשך לפחות כשנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבת שלחברה יש בעיות אכילהמורן04/04/2017
יש לי חברה מהכיתה שאני חושדת שיש לה בעיות אכילה. היא בקושי אוכלת, לפחות לא כשאני עם חברות אחרות רואות, וכשהיא כן אז היא מסתגרת אחרי זה בשירותים במשך הרבה זמן. לא שמענו קולות אבל זה משהו שחוזר על עצמו די הרבה.
אני לא יודעת איך לגשת אליה ומה להגיד לה ואני לא רוצה לפנות להורים שלה או למחנכת שלנו כי אם זה לא נכון אז אני ארגיש ממש רע והיא ממש תיפגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתנהג
ד``ר אליהו סמואל05/04/2017למורן שלום
את חברה טובה ורגישה. יישר כוח.
לרוב מקובל לשתף את היועצת של ביתה ספר והיא תבחר בדרך כיצד לטפל. רוב העבודה של היועצת היא דרך פניות של ילדי ביתה ספר אם על עצמם או חבריהם. זה לא הלשנה...זה רק לטובתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה כאילו אני צפהעדי02/04/2017
לפעמים אני מרגישה שאני צפה בעולם, שאין באמת משמעות לדברים שאני עושה ושימים שלמים אני עוברת בלי להרגיש שום דבר, סוג של אדישות למה שקורה סביבי או לי.
ההרגשה הזו מגיעה אחת לכמה זמן והיא יכולה להימשך כמה שבועות או אפילו חודשים ואחרי זה לעבור כאילו היא לא הייתה. מה זה אומר בעצם? זה משהו שאני צריכה לטפל בו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה שצפה
ד``ר אליהו סמואל02/04/2017לעדי שלום
זאת תחושה המשותפת לעוד אנשים. היא גורמת לסבל נפשי. את תחושת התנתקות מהעצמי - או בלשון אחרת מהעולם הפנימי המשמש לנו כעוגן קיומי.
זאת תחושה בעלת מהות קיומית - ויש שהיא מקרינה גם בעיות תפקוד עד דיכאון.
טיפול אישי עשוי לעזור מאוד- להקטין את הסבל ואף להרחיב את המרחב הנפשי כמו גם את מעגלי התפקוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי לא חוזרת לעצמה אחרי הפלהאסף30/03/2017
לאשתי הייתה הפלה טבעית בשבוע מוקדם של ההריון, משהו שהבנתי שהוא די נפוץ. אבל מאז היא לא מצליחה לחזור לעצמה, לא משנה מה אני עושה ואיך אני מנסה לעודד אותה היא כל הזמן עצובה ואי אפשר לדבר בכלל על לנסות להביא עוד ילד... אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי הפלה
ד``ר אליהו סמואל30/03/2017לאסף שלום
אתה צודק שהרבה עוברים את זה. אולם נראה שאצל אשתך זה היה מאוד משמעותי.
חלילה לך ללחוץ עליה- יש להיות רגיש לתחושתה. לרוב זה חולף לאחר כחודש אולם אם הדרגה משמעותית והתפקוד לקוי יתכן אף טיפול תרופתי. לרוב טיפול בשיחות חשוב.
יש לדעת שבמצב רגשי מעורער גם קשה להיכנס להריון נוסף. עולם הרגשות משפיע על הכניסה להריון. היום הרעיון אף מקובל ברפואה הקונבנציונלית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מה שאני חווה זה חרדה?רות28/03/2017
שמעתי הרצאה שבה אמרו כל מיני מאפיינים של חרדה שגם לי יש. נגיד הימנעות מסיטואציות שאני לא מרגישה בהן בנוח, חשיבה מרובה לפני מעשה ויש לי ריטואלים קטנים שאני נוהגת לעשות (לא להדליק ולכבות את האור 30 פעם אלא להגיע למקום יותר מוקדם כדי להתאפס, ללכת בדרכים ספציפיות ולחצות במעברי חציה מסוימים). האם זה נחשב לחרדה? ואם כן, למה זה כזה נורא ואיך צריך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי חרדה
ד``ר אליהו סמואל28/03/2017לרות שלום
אילו דפוס התנהגות שמצביעים על חרדה.
אפשר לחיות איתם עד 120. העניין שהחיים עמוסים ואין בהם שמץ ספונטניות . יש אובדן מסוים של חיוניות החיים.
אבל אם הדבר אינו מפריע לך הוא עלול להפריע לבן הזוג. ובאם אף אחד אינו מתלונן והתחושה טובה -אין כל צורך הטיפול.
הטיפול בא ממקום של סבל האדם מעצם התנהגותו. או כמובן שהדבר גורם לסבל לזולתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמנע מללכת לאירועים חברתייםאלירן26/03/2017
כבר הרבה שנים שאני מעדיף להישאר בבית ולא ללכת לאירועים חברתיים. כשאני כן הולך אני בדרך כלל מרגיש מאוד לא בנוח, מודע לעצמי ובעיקר מאוד מאוד בודד. יש לי בקרוב חתונה שאני לא יכולה להתחמק ממנה ואני לא יודע איך אצליח להביא את עצמי ללכת ולא להרגיש אומלל.
אשמח לעזרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממפגש חברתי
ד``ר אליהו סמואל26/03/2017שלום
העצה שאעוץ לך אינה תחליף לטיפול שכן זה בדרגה של פלסטר.
מאחר שאתה מדבר על מודעות גבוהה לעצמך והתכנסות לבדידות. ראוי כי באירוע תנסה להתייחס לאחרים, ולהיות ביחסי קשר עם האחרים שאתה מכיר ( משפחה? עבודה?) . תצא מעצמך ותהרהר על האחרים כך שתפחית את המודעות העצמית המוגברת. היא מזיקה לך. אתה יכול לתרגל זאת בעבודה ובמקומות חברתיים.
שוב אין זה תחליף לטיפול עמוק יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חמורה יותר אחרי טיפול יוםשירי23/03/2017
הבן שלי הולך באופן קבוע לפגישה עם פסיכולוג בטיפול יום לילדים ובטווח הארוך הפגישות עושות לו טוב. הבעיה היא שבזמן ההמתנה הוא רואה איך ילדים אחרים מתנהגים והוא מחקה אחרי זה את ההתנהגות שלהם בבית, צורח ומשתולל ובוכה ומתנדנד וזורק דברים. זה עובר לו אחרי יום והוא חוזר להתנהג כמו עצמו. אני לא יכולה למנוע ממנו לראות את הילדים האחרים כי זו לא מרפאה פרטית. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמנם חיקוי
ד``ר אליהו סמואל23/03/2017שלום
איני בטוח שמדובר בחיקוי. התופעה מוסברת לרוב כהשפעה של הטיפול. זאת הטענה המקובלת. אולם אין לקבל דעות כהויתם, וחשוב לידע את המטפל על כך. זה מידע חיוני במיוחד עבור המטפל.
וכמובן קשור גם לאבחון ולטכניקה הטיפולית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בטסטים-מה ניתן לעשות?hilla21/03/2017
היי, אני לומדת נהיגה כבר קרוב לשנה וחצי. ניגשתי ל4 טסטים שבכולם נכשלתי. שמתי לב שבשיעורים עצמם אני רגועה בנוכחות המורה ונוהגת טוב, ובטסטים אני עושה טעויות שנובעות מחרדה או לחץ. בפעם האחרונה שניגשתי לטסט נכשלתי ממש על ההתחלה בגלל טעות שעשיתי, שבשום פנים ואופן לא הייתי עושה בשיעור רגיל. כשאני מתחילה את הטסט אני מרגישה כאילו משהו משתלט עליי ולא נותן לי להיות רגועה ולבצע את הטסט כמו שצריך. אשמח לעצות כי אני ממש מתחילה להיות מיואשת מהעניין ומעצמי...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בטסטים
ד``ר אליהו סמואל22/03/2017יש לכך פתרון בטיפול ממוקד בחרדה. כאן גישה קוגניטיבית התנהגותית עוזרת ומאוד.
כאשר נגשים לטיפול רצוי לפנות לאיש מקצוע המנוסה בטיפול בחרדות ביצוע. לרוב מדובר במספר פגישות.
אפשר לבדוק גם בקופות אנשי טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)