פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה רפואית ו/או נפשית
    אייל
    31/05/2017

שלום רב,
    ראשית אני בן 46 לפני מספר חודשים 11/2016 התפתחו אצלי תסמינים התואמים למחלה מסויימת , רופא המשפחה שלח אותי למספר בדיקות שתוצאותיהן תקינות (למרות שהתסמינים נשארו הפי שהיו בטרם ביצוע הבדיקות)
    הבעיה שלי היא שהחרדה השתלטה עלי. מאותו הרגע ששלחו אותי לבדיקות ועד היום , אני כול הזמן בטוח שיש לי את כול המחלות הכי גרועות שקיימות עלי אדמות וכול כאב הכי קטן מכניס אותי לפחדים נוראיים , כולם אומרים לי שהכול בראש ולא קיימת בעיה כאב בטן זה משהו נפשי? ואולי אני חולה ולא גילו ואולי את הבדיקות לא ביצעו כפי שצריך בקיצור חצי שנה + אני בסרטים לא יודע איך לצאת מהמעגל ולא יודע אם. באמת ישנה בעיה רפואית או שהכול באמת בראש.
    יש רעיון מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רפואית ו/או נפשית

הוספת תגובה

• חרדות או מחלה גופנית

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לאייל שלום

החלוקה גוף ונפש היא תרבותית. מבחינה רפואית גרידא שני הצדדים הם אחד. ממש כמו צדדי המטבע.
    יש מחלות גופניות התעוררות חרדות אצל אנשים מסוימים. לפי התיאור שלך ועוצמת התלונות נראה שיש להתחיל עם תרופה ולשלב שיחות.
    חבל על כל יום נוסף של סבל. התהיות האם זה מצב גופני או נפשי חסרות מובן ומיותרות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות ובוחן מציאות
    פלוני
    30/05/2017

שלום וברכה, רציתי לשאול מס' שאלות
    מה אומר המושג "הבחנה בין עצמי ללא-עצמי" במבנה אישיות גבולי?
    כיצד נפגע השיפוט ובוחן המציאות בהפרעה הנ"ל? האם אפשר בבקשה דוגמא?
    האם מבנה אישיות גבולי יכול להתקיים יחדיו עם הפרעה סכיזואפקטיבית?
    מה הפרוגנוזה למבנה אישיות גבולי? האם יותר טובה מ"הפרעת אישיות גבולית"?
    והאם זה שאני מנהל מערכת יחסים יציבה מס' שנים עם בת זוג (ובדרך להתחתן), ועם מעגל חברים די גדול (מהילדות) ובקשר טוב ומתמשך, אני עדיין יכול להיות עם "מבנה אישיות גבולי"?
    יש לציין שעיקר הקושי אצלי בא לידי ביטוי ב"חוסר כיוון בחיים" ו"מציאת משמעות לחיים" וחוסר ביטחון מתמשך (לדוג' לימודים ועבודה), בעוד שחבריי עם תואר, מקצוע ועבודה יציבה, ואני עובד לסירוגין בעבודות "פשוטות" לא מקצועיות, וללא "סטטוס" מסוים ונשאר מתוסכל מכך ביחס לחבריי ולסביבה, למרות יכולותיי וכישרונותיי, כמו כן קיימת נטייה למצבי רוח ובעיות בתפקוד בעבודה, ז"א אני לא עובד רציף ולא מוצא מקום עבודה רציני וקבוע בגלל החשש להתחיל משהו חדש, "מחוסר כוחות" במובן מסוים (כמו שציינתי בעיקר מציאת עבודה רצינית ויציבה ומימוש היכולות), וחושש להיכנס לחברה חדשה ולהסתגל, בעיקר ביחסים עם הבוס ועמיתים לעבודה, בעיה בלשמור על "קור רוח" ונטייה "לשרוף הכל" ולהגיב באופן אימפולסיבי ולעתים אף "סוער", כבר לא כ"כ סומך על עצמי בגלל הדברים הנ"ל ובגלל כישלונות חוזרים.
    יש לציין בעבר שסבלתי מחרדת נטישה ובעיה ב"קבלת מרות" עם הפרעת הסתגלות, נכון לעכשיו אבחנתי עומדת על "הפרעה סכיזואפקטיבית" לאחר שהשתנתה מ"הפרעת אישיות". (בן 29)
    תודה על ההתייחסות מראש ועל המענה וחג שמח

הוספת תגובה

• מונחים מקצועים

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לפלוני שלום

המונחים באים משדה תאורטי ולא כולם תמימי דעת לשימוש הם. אינו לא מונחים שמציגים למטופל.
    ממש כמו שנתוני ביופסיה לגבי מבנה הרקמה אינם מוצגים בפייס החולה אלא הפרשנות שלהם.
    הצעתי פשוט כי לא תתייחס להם.
    מה שחשוב זה התפקוד. ואת זה תיארת בצורה מבוארת היטב.

לאבחנות ערך לגבי המלצות הטיפול ונושא ניבוי ההמשך, דבר המכונה הפרוגנוזה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפחד מטיסות לחו"ל
    עידן
    29/05/2017

שלום,
    רציתי להתייעץ בנוגע לחרדת טיסות שיש לי.
    הפחד הוא לא מהסטיה עצמה אלא מהסיטואציה של הימצאות במקום זר. הייתי בעבר בחו"ל במסגרת העבודה, אבל טסתי בגפי ולא חששתי מכך במיוחד. לאחרונה אנחנו שוקלים לצאת לחופשה בחו"ל אבל הרעיון קצת מלחיץ אותי, מכיוון שעלי לדאוג למשפחתי בסביבה זרה.
    רציתי לדעת האם הבעיה מוכרת לכם ומה כדאי לעשות כדי לטפל בה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפחד מטיסות לחו"ל

הוספת תגובה

• פחד מקום זר

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לעידן שלום

אפשר לעזור לך בייעוץ טיפולי קצר.
    וגם אפשר לתת לך כמפלט בפני לחץ כדור נגד לחצים.

אפשר גם לצאת בטיול מאורגן. שהוא מומלץ עבורך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילה והקאות בגלל מחשיבה
    תומר
    27/05/2017

אני בן 18 לפני צבא בחור נורמטיבי סך הכל. לפני כמעט שנה בזמן שהייתי בקשר עם בת זוגתי באותו הזמן התחילו להיות לי בחילות בכל פעם שהייתי איתה לבד או רק חושב על אינטימיות או קרבה איתה ועם כל בחורה. הדבר הזה הוביל לפרידה ממנה וכבר כמעט שנה בכל פעם שאני חושב על להיות לבד עם מישהי או איתה הקיבה שלי ממש מתהפכת.
    אני ממש רוצה לתקן איתה את היחסים וכל פעם שאני רק מדבר איתה על לצאת או רואה תמונה שלה הבטן שלי באמת מתהפכת וז לא עובר עד שאני מפסיק לחשוב עליה.
    לא היה שום דבר לא בסדר חוץ מזה אז קשה לי לחשוב על סיבה לבעיה הזו.
    זה הגיע לשלבים של תסכול ממש ואני כבר אובד עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    בחילה והקאות בגלל מחשיבה

הוספת תגובה

• בחילות וחרדה

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לתומר שלום

זאת כנראה תופעת חרדה במידה ונשללה סיבה גופנית.
    יש לכך טיפולים .
    הגישה הרפואית מציעה טיפול תרופתי העוזר די בהקדם.
    והגישה בשיחות.
    מדובר ברגישות האופיינית לך במצבי חרדה. לכל אחד אופי ההתנהגות שלו במצבים אילו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן iq מה החיסרון הגדול
    נף
    27/05/2017

שלום
    רציתי לדעת מה החיסרון העיקרי של מבחני iq.
    ומה ניתן לעשות כדי להתגבר על חסרון זה

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן iq מה החיסרון הגדול

הוספת תגובה

• חסרון iq

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לנו שלום

נסיבות השאלה חשובות.
    באופן כללי המבחן בודק רק תחומי אינטליגנציה מסוימים. אין הוא בודק חשיבה מוזיקלית או של אומנות או חשיבה רגשית.
    חשוב לא להגיע למבחן בחרדה. ולכן רצוי לבצע מבחר בדיקות דימוי באינטרנט . אפשר גם כמה שיחות יעוץ עם פסיכולוג.

מקווה כי לזה התכוונת.
    בהצחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיכאון בגלל ריבים עם חברים
    אנונימי
    26/05/2017

בת 14
    בזמן האחרון אני מרגישה כאילו אני רבה עם כולם, לפני 3 ימים רבתי עם החברה הכי טובה ואתמול רבתי עם 2 ידידים (בלי קשר לחברה שרבתי איתה).
    אני בדיכאון לא נורמלי ובחיים לא הרגשתי ככה,
    ראיתי איך הם דיברו עלי עם חברות שלי אחרי הריב ונפגעתי מכל מילה.
    אני לא חושבת שהם מבינים ביכלל כמה הם פגעו בי.
    אני רוצה למות
    או לפחות לעבור עיר
    אני לא רוצה להישאר במקום שילדים שונאים אותי על דברים שהם חושבים שעשיתי.
    אני מרגישה כל הזמן לחצים בחזה ובכי שמחכה להתפרץ אבל אני לא מצליחה לבכות וחבל לי כי אני רוצה להוריד קצת רגשות מהלב.
    רע לי ואני צריכה עזרה לצאת מהדיכאון הזה.

הוספת תגובה

• דיכאון

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

שלום

זה לרוב חולף. מדובר בעומס רגשי רב שהצטבר.
    את חיבת לדבר על רגשותיך עם חברה ובהקדם. לפנות להוריך ולבקש שיפנו אותך לפסיכולוג או פסיכיאטר . ובאם את חוששת לפנות להוריד יש לפנות ליועצת בית הספר לצורך מתן יעוץ מיידי.
    דעי שמחשבות חיוביות יעזרו לך . העיקר לא לטחון את הנושא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות וחוסר ביטחון בקשרים חברתיים
    דנה
    25/05/2017

כשהייתי קטנה יותר הייתי מאוד חברותית ועם בטחון עצמי. אני לא יודעת מה בדיוק קרה במהלך השנים, אולי בגלל השירות הצבאי שלא היה לי פשוט מהרבה בחינות, אני ממש חסרת ביטחון ומתקשה לבטוח באנשים ובחברויות שלי איתם. אני כל הזמן מוצאת את עצמי עושה להם מבחנים ביני לבין עצמי כדי לראות אם הם באמת אוהבים אותי. אני יודעת שזו לא גישה נכונה לחיות בה והיא הורסת לי קשרים חבריים וזוגיים. איך אני יכולה להשתחרר מזה?

הוספת תגובה

• איך להשתחרר

ד``ר אליהו סמואל
    25/05/2017

לדנה שלום

ללמד על רגל אחד היה חלק מכישרונו של רבי הילל.

יש בכל אחד מאיתנו מספר מבני אישיות - יש בך את הילדה הבישנית חסרת הביטחון ויש את הילדה הקטנה והבטוחה. השאלה כיצד אפשר לחיות בשלום עם שניהן. ולא בעימות ותקווה שהאחת תנצח את השניה לנצח.

זה על רגל אחת- רצוי כמובן ללכת לטיפול כדי לחדד את החוויה המתקנת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון בקשר.

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לדנה שלום.
    ערנותך ותובנותיך הם חצי הפתרון.
    קשה לנו לבצע שינוי ללא אחר . ולכן מומלץ לפנות לאיש מקצוע. יש שעושים את זה עם חבר נפש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות עם עצמי
    חסוי
    23/05/2017

שלום,
    אני בן 23, אני מגמגם וקשה לי להביע את דעתי, לא יודע איזה רמה אבל לפעמים אני יכול לדבר וקצת אגמגם ולפעמים זה מקשה עליי מאוד. בקיצור, אציג תחילה את הסיפור שלי מילדותי ועד לרגע זה. אני אכתוב לכם המון שטויות בהודעה מקווה שתדעו לסנן, מצטער :(
    כשהייתי תלמיד בכיתה ג אובחנתי כלקוי למידה, הכניסו אותי לכיתה קטנה עם עוד 10 ילדים בבית ספר רגיל, כיתה טיפולית, נתנו לי רטלין עד כיתה ז (ההורים הפסיקו לי את התרופה כי הייתי בא לבית ומתחיל לצעוק ולריב איתם, בבית ספר היייתי סופג וסופג את כל מה שעברתי ובבית הייתי מוציא עצבים, בנוסף זה גרם לי בעיות בגדילה והייתי מאוד רזה - עכשיו אני די שמן :(..
    לא הייתי חברותי, לא הייתי יודע איך ליצור קשר עם אנשים, הייתי הולך לריפוי ועיסוק ואני חושב גם הייתה פסיכולוגית שהייתה מדברת איתי, לא זוכר בכלל את התקופה הזאת, כאילו הכל נשכח....
    אפשר להגיד שלא היה לי אף חבר שבא אליי לבית או חבר שיצרתי איתו קשר מחוץ לבית ספר, אין לי בכלל חברים...
    זה נמשך עד היום והיום אני מוצא את עצמי לבד בלי אף חבר... כאילו בתקופה הזאת לא היה אכפת לי שלא היה לי חברים
    בכיתה י הייתי בתיכון ולא הצלחתי לסיים את הבגרויות..בגלל פער לימודי עצום שהיה לי, פשוט זרקו אותי ישר לכיתה גדולה ולבגרויות ולא הייתי מסוגל למרות שהמורים באמת ניסו..
    אחרי שסיימתי את התיכון, היה לי חצי שנה של חופש עד לגיוס, בהתחלה רצו שאשרת קרוב לבית ומשום מה רציתי לשרת כקרבי אז שלחתי מכתבים ובסוף שינו את ההחלטה והתגייסתי לקרבי.
    אפשר להגיד שרציתי להתגייס לקרבי כי רציתי שיהיו לי חברי אמת וחברים לחיים, חשבתי שאני אוכל להיות קרבי והכל יסתדר..
    שירתתי שנה כקרבי, אחרי זה ירדתי למפקדה כי היה לי קשה ולאחר כמה חודשים יצאתי על פרופיל נפשי 21 מהצבא... הלכתי לפסיכיאטר והוא אמר שיש לי הפרעת אישיות תלותית, אני מאוד תלותי אני חושב אני אוהב מאוד את ההורים שלי והם דיי מבוגרים ואני פוחד שהם ימותו....
    בזמן הצבא אבא שלי חלה בסרטן(כרגע הכל בסדר, הבריא).. אז היה לי מאוד קשה להיות בצבא אז ברחתי ושפטו אותי לכלא והייתי במעצר ובשביל לצאת מהצבא לא יודע למה בלעתי כדורים והייתי במיון ובלאגן ואחרי כמה ימים שיחררו ואתי מהצבא...
    כאילו עכשיו שאני חושב על זה אני לא יודע למה בלעתי את הכדורים האלה.. אם הייתי מת אז ההורים שלי היו נשארים לבד.. לא יודע למה עשיתי את זה בכלל.....
    כשיצאתי מהצבא על פרופיל 21 רציתי לעשות משהו עם עצמי והלכתי להשלים בגרויות, למדתי חצי שנה במכינה ופרשתי... היה לי קשה מדי, לא יודע למה כנראה לא האמנתי בעצמי שאני יכול להצליח, אז פשוט פרשתי מהלימודים אחרי כמה זמן גילתי שקיבלתי 92 בבגרות בהיסטוריה והבנתי שעשיתי טעות שעזבתי..
    אני לא חושב שאני מתאים ללימודים...
    אני כרגע 4 שנים אחרי השחרור מהצבא ועבדתי רק חודש בעבודה שפוטרתי ממנה בגלל קיצוצים.. כל ה4 שנים האלה בכלל לא עבדתי... ההורים שלי חושבים שאני עצלן, אני לא יודע אם זה נכון או לא..
    אני מרגיש עכשיו שכואב לי הלב כזה, כאילו אני עצוב ממש ויש לי הרגשה לא טובה ואני ישן המון ורואה סדרות טלוויזה ופשוט לא עושה כלום עם החיים שליי..... יוצא לפעמים שאני כל היום בחדר שלי יושן ורואה טלוויזיה ... אני לא בקושי יוצא מהבית, אם אני יוצא זה עם ההורים לקניות או משהו... אין לי חברים כמו שאמרתי לכם.. לא יודע מה הבעיה שלי ואם יש לי בעיה ומה צריך לעשות..
    אני מתבייש ללכת לפסיכולוג ושהוא יעזור לי, קשה לי לבטא את עצמי ולא רוצה שהמשפחה ידעו שאני הולך לטיפולים או משהו..
    מקווה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות עם עצמי

הוספת תגובה

• עצלן או בדכאון

ד``ר אליהו סמואל
    23/05/2017

שלום,

צריך הרבה אומץ להיפתח כך באינטרנט.
    להגיד שלא יודע מה הבעיה ואם יש בעיה ומה צריך לעשות.? ולאחר לכתוב אני מתבייש ללכת לפסיכולוג ושהוא יעזור לי .... זה ממש להגיד שלמרות הכאב הנפשי אינך מעוניים ממש בעזרה.
    וגם לציין שקשה לך לבטא את עצמך זה ממש לא נכון אתה מבטא עצמך לא רע.

תוכל להיעזר רק אם תרשה לאחרים להכיר אותך - ולהיעזר במישהו. ודע שממש אפשר לעזור לך. להיות לבד עם כל הדברים שאתה מספר זה סוג של התאבדות אטית.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה אבל מתבייש

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

שלום

ניכר שאתה עסוק מאוד בחייך ובגורלך. ואכן לא הכל ביד הגורל.
    טיפול בשיחות חשוב מאוד. אין ממה להתבייש. ככל שהזמן חולף כך התקווה פוחתת וקשה לצאת מזה.
    חשוב גם לדבר עם ידיד נפש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי חווה פחדים מתמשכים
    מור
    21/05/2017

שלום,
    בעלי ואני חווים מצב לא נעים כבר תקופה ממושכת, זה התחיל עוד בימי הרווקות לבעלי היה חשוב לדעת האם הייתי עם עוד גברים בעבר וכמובן סיפרתי לו על חוויה שחוויתי בגיל צעיר מאוד ומעבר לכך עד שהכרתי אותו כולל הוא תמיד שמרתי על עצמי וזה היה חשוב לי, בעלי לא הרפה וניסה לחקור כל הזמן מה קרה באותה סיטואציה ובפרט היה קשה לו להאמין שלא היה לי כלום עם אף גבר, והכל נעשה מבחירה שלי כבחורה דתיה.
    אבל הוא המשיך להקשות ועברתי תקופה לא נעימה אבל איכשהו תמיד הצלחנו להתגבר והרצון להיות יחד היה גדול מהכל, למעשה נוצר בנינו חוסר אמון בנושא הספציפי, ועד היום קשה לו להאמין ושהוא חושב שאני מסתירה ממנו משהו מהעבר, וזה נורא מעיק .
    כתוצאה מכל הסיפור הזה בעלי חווה פחדים כל הזמן, מדמיין שאני אומרת דברים ושאולי הוא לא שמע דברים שאמרתי, או שהוא פוחד לשכוח והוא ישר רץ לטלפון לכתוב שלא ישכח, בכלל הוא כותב בטלפון בעצת מטפל שהיינו אצלו ואמר שזה ירגיע אותו אבל לצערי הפסקנו ללכת, כי הוא לא מאמין בהם.
    כיום אחרי שהוא חווה את זה 24/7 אני מאוד מנסה להסביר לו למה זה כדאי שילך, ושלא יהרוס לנו את הזוגיות.
    מה אני יכולה לעשות? ובכלל למה להערכתך הוא חווה ככה את הפחדים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעלי חווה פחדים מתמשכים

הוספת תגובה

• פחדים

ד``ר אליהו סמואל
    21/05/2017

למור שלום

עוצמת המצוקה ותגובות בעלך מרמזים על הפרעה עמוקה. נראה כי העזרה לבעלך חייבת להיות מורכבת משיחות וטיפול תרופתי.
    פגיעותו נוגעת לשטחי חיים רבים.
    קל להציע כי תבחרי ללכת איתו לרב שימליץ על טיפול.
    המתנה ארוכה תגרור לסבל רב והחמרה. וחבל.

הסיבות להתנהגותו לא קשורה לאירוע מסוים אלא למבנה אישיותו ולסגנון התנהגותו במצבי לחץ.
    מדובר במבנה אישיות. יתכן וקיימת מוקד קושי נוסף שאין את ערה לו, וכל הדיון סביב עברך הוא רק תרוץ דחוק.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה עובר עלי
    ליטל
    21/05/2017

החיים שלי ממש סבבה בסך הכל, בן זוג אוהב ותומך, עבודה מספקת, חברים טובים, באמת שחוץ ממצבי רוח פה ושם הכל ממש ממש בסדר, אבל בחודשים האחרונים אני הולכת עם תחושת מועקה ועם דמעות בעיניים כל הזמן וכל דבר קטן יכול לגרום לי לבכות. אני לא יודעת ממה זה נובע... אני לא מצליחה להבין מה עובר עלי...

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה עובר עלי

הוספת תגובה

• מועקה מסיבה לא ברורה

ד``ר אליהו סמואל
    21/05/2017

לליטל שלום

בוודאי שאיני יכול לקרוא את מחשבותיך הכמוסות.
    ויש לפעמים דברים קטנים ושטותיים שגורמים למועקה כבדה.
    הנפש פתלתלה.

במקרים אילו רצוי לפנות לשיחות ולייעוץ. בטוח שהדבר המעיק יצא החוצה ויתגלה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיסת כוחות תשישות איומה וחוסר אנרגיה
    שרון
    18/05/2017

(18.5.2017, 18:50)

שלום ד"ר

האם תשישות קשה עייפות לא נורמלית גם אחרי שעות שינה רבות חוסר אנרגיה וכאבים כל פעם באיזור אחר בגוף עלולים להיות כתוצאה מלחץ בטרס חרדה ואולי גם דיכאון?

לאור המצב יש דיכאון כי קשה מאוד לתפקד כשאתה באפיסת כוחות

איך אפשר להיות בטוחים שמצב נפשי הוא הגורם לכל זה והאם טיפול בנוגדי דיכאון עשוי לשפר את המצב ולהעלים את העייפות

אשמח לתשובתך וגם לחוכמת ההמונים

הוספת תגובה

• עיפות

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לשרון שלום

יש לבצע בדיקות רפואיות . ובהעדר ממצא משמעותי מדובר קרוב לוודאי בתופעה נפשית.
    התופעה שכיחה ובמיוחד בשעות הבוקר.
    חבל על סבלך אין לחשוש מהטיפול המוצע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד פתאומי לא מובן
    אילנה
    18/05/2017

היי
    בתקופה שהייתי במצב נפשי לא משהו (לאחר פיטורים) ישבתי לאכול ותוך כדי שאני נועצת את המזלג באוכל תקפה אותי בהלה פתאומית.
    הרגשתי תחושה מוזרה בידיים, כאילו הן לא שייכות לי ובכלל תחושה מוזרה.
    אין טעם להסביר איך חשתי ומאז אני כל הזמן מרוכזת בידיים שלי.
    ברור לי שזה לא נורמלי, ברור לי שהפחד מוקצן.
    אני בת 50 ומעולם לא היה לי פחד כזה שאפילו אני מתביישת לספר למי מהקרובים שלי.
    תכלס זה שיבש לי את חיי.
    מעבר להצעה ללכת לפסיכיאטר תרופות וכדומה האם נתקלתם בתופעה דומה? מה יכול היה לגרום לזה? ומה דרכי הטיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד פתאומי לא מובן

הוספת תגובה

• פחד מוקצן

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

לאילנה שלום.

זאת תופעה שכיחה המכונה הפרעת פאניקה.
    סיבותיה רבות חלקן ביולוגיות וחלקן רגשיות. וכמובן יתכן שילוב של סיבות.
    גילך הוא גורם. וכמובן הפיטורין. אנחנו קוראים להם גורמי הדק. טיפול תרופתי מקל מיד. טיפול בשיחות מעניק כלים לשליטה ומשמעות של האירוע.
    המלצת טיפול הראויה מחייבת שיחות הגישה התרופתית תלויה בדרגת החומרה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוקצן

אילנה
    18/05/2017

תודה על תגובתך.
    לא ממש הבנתי מה הכוונה לביולוגי.
    כמו כן את הקשר לגיל.
    האם זה נורמלי בגיל המעבר לחוות התקף פתאומי כזה שמקושר דווקא לחלק מסויים בגוף? חמישים שנה הסתדרתי מצויין בלי המחשבות והפחדים האלה וזה לא נורמלי בעליל
    האם גיל הבלות יכול לשבש ממש את המוח? כאמור זה קרה לאחר פיטורים טראומטיים.
    אני חוששת מאוד מתרופות. איזה סוג טיפול מומלץ? אני כבר 4 חודשים בסרט הנורא הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

בהחלט גורמים ביולוגים תלויי גיל יכולים להשפיע. הפיטורים הטראומטים גם להם משקל. וכפי שציינתי הם מעירים משלווה חומרים נפשיים. גוף ונפש נפרדים בתרבות שלנו במציאות זה ממש לא נכון.
    הסרט הזה ארוך מידי. ואת סובלת מאוד. זה יכול לחלוף גם ללא טיפול אבל חבל על סבלך.
    מדובר בתרופה מסוג ssri . אילו תרופות בטוחות למדי. החלק השיח יש חיוני וחשוב לעבד את נושא הפיטורין ומה הלאה.
    אפשר להתחיל שיחות. ולראות כיצד מסתדרים. אם זה מצליח אפשר לוותר על תרופה. ואם בתום חודש חודשיים הסבל ניכר יש להוסיף את התרופה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא מוסבר

אילנה
    24/05/2017

תודה על תגובתך דוקטור. קראתי באחד האתרים על תופעה שנקרית סינדרום היד הזרה וזו הפרעה שנובעת משיבוש במוח. אמנם שם זה מוקצן אבל בגדול זה אנשים שמרגישים שהגפיים שלהם זרות להם והם מבקשים לכרות אותם. קיצוני ומפחיד.
    מרוב פחדים אני משוטטת באינטרנט בלי הפסקה כדי להבין כיצד התחיל אצלי הפחד והמחשבה על הידיים.
    לטענתך זו הפרעת פאניקה שנובעת מטראומה ואני פוחדת שזה לא משהו חמור הרבה יותר.
    מתחננת לעזרה.
    קבעתי תור לטמפלת בשיטת emdr אבל עד אז רוצה להבין מה עובר עלי ואיך נכנסתי לסרט הנורא הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני חושב ששיטה זאת מתאימה לדרגת חרדה מהסוג שלך

ד``ר אליהו סמואל
    24/05/2017

התסמונות שאת מתארת או מפנטזת היא מללכת לקצה המרוחק של הסבירות.
    רצוי לא להלעיט עצמך בעודף אינטרנט ובמיוחד לא להעמיס פחדים נוספים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאניקה

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לאילנה שלום

התופעה לא נדירה כלל. ובמיוחד בגיל זה. קוראים לזה פאניקה. זה התקף חרדה קשה. לאחר החרדה מתעסקים בחשש להשנות התופעה.
    הטיפול המיידי התרופה במידה והתגובה כובלת וחזקה. טיפול בשיחות נילווה חשוב.
    הסבל מיותר. יש פיתרון לתופעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיגמל ממועקות נפשיות
    לימור
    18/05/2017

שלום רב לצוות הפורום. אני סובלת ממועקות נפשיות סך הכל חיי טובים יש לי משפחה טובה בית חברים הכל בסדר אני בת 49 לא נמצאת בטיפולים כאלה או אחרים אבל סובלת לפעמים ממועקות בלתי מוסברות. אשמח לטיפ או עצה מכם איך להתמודד.אני מודה לכם

הוספת תגובה

• מועקה נפשית

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

לימור שלום

ברגעי מועקה הייתי מציע כי תגייסי זיכרונות או מחשבות טובים שחוות השבוע או היום. רעיון זה טוב בכל מקרה.
    טיפול הוא אמצעי יותר רדיקלי ומקל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות, היפוכונדריה ובקע סרעפתי
    לי
    17/05/2017

שלום אני בת 25 . לפני שנה בערך התתחלתי לחוות התקפי חרדה. ההתקפים נבעו בעיקר מסוג של היפוכונדריה. טופלתי תקופה אצל פסיכולוג וזה לא עזר. היום אני כבר ממש מיואשת. אני לא מנהלת שום שיגרת חיים כראוי. סך הכל עברתי ילדות רגילה טובה גם בתקופת הצבא וגם במשברים תמיד הייתי בשליטה ולעולם לא הגעתי למצב שאני נמצאת בו היום וזה אומר שהיום אני מאובחנת עם בקע סרעפתי גולש בחילות על בסיס יום יומי נימולים בכל הגוף ומחשבות אובדניות. בזמן ההתקף חרדה אני חשה בבחילות וזה חמור לנוכח העובדה שיש גם בקע, עצבנות אני בן אדם פחות סבלני מאז שהכל קרה, רעידות בגוף בעיקר בחלק התחתון ומתח תמידי שמלווה לאורך כל היום. בנוסף בשנה האחרונה גם ירדתי במשקל אני לא אוכלת טוב כי אני מפחדת שיהיו לי בחילות ומפחדת להקיא אני מטופלת בכדורים שאמורים להקל על התסמינים של הבקע אבל החרדות והמתח הנפשי גוברים על הכדורים. אני לא יודעת מה לעשות אני צעירה כל כך וסובלת. השתמשתי ואני מידי פעם משתמשת בטיפות הרגע טבעיות כמו ולריאן שקצת עוזר ומרדים אותי. אבל אני רוצה להפסיק לפחד כל כך מאוכל, ממחלות, ולחיות חיים נורמליים. עשיתי אינספור בדיקות מבדיקת דם ועד MRI בראש כדי לשלול והכל יצא תקין. מה עושים? תודה.

הוספת תגובה

• בעית חרדה

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

ללי שלום

טוב שפנית לפורום. אפשר לעזור לך ואת סובלת מאוד. פתרון פסיכולוגי אינו עוזר תמיד. זה תלוי בטכניקה ובאיש הטיפול.
    ועל כך אין לך תמיד שליטה.
    מאידך אנו חיים בעידן ביולוגי ועולם התרופות עושה ניסים, ללא תופעות לוואי משמעותיות.. אין ספק שמצבך מחייב שילוב תרופה ופסיכותרפיה. ולא מדובר בתרופה לנצח.
    טיפול בתרופה טבעית אינו הפתרון במקרה זה.

ממש אפשר להעזר בשילוב תרופתי ועם שיחות חבל על כל יום נוסף של סבל.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לדיכאון חוזר לאבא שלי
    אבי
    15/05/2017

שלום .
    אבי פעיל מאוד מבחינה פיזית ומנטלית למרות גילו , לפני 20 שנה היה בדיכאון ומה ש"הציל" אותו זה שהאחים שלו הוציאו אותו מהמיטה והלכו בשכונה ובחוף הים וושוחחו איתו ,העיקר שלא יהיה במחשבות שליליות ושלא ימשיך לשכב , בחודש האחרון התופעה חזרה והוא מתכנס בעצמו ושוכב גם ללא שינה מעל 22 שעות ביממה ,יש לו מחשבות "שליליות" , כיצד ניתן לשפר את תחושותיו ?,אני כל יום מדבר איתו ומתחנן שיקום קצת מהמיטה ,ירד 10 קילו בחודש האחרון . אשמח לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לדיכאון חוזר לאבא שלי

הוספת תגובה

• הדיכאון חזר

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2017

לאבי שלום

מדובר בתופעה ביולוגית- המצריכה פניה לרופא. טיפול תרופתי יכול לעזור מאוד ובזמן קצר יחסית. הדבר חשוב כי בתקופות אילו יש מחשבות גם על מוות. הסבל האישי גדול.
    חשוב גם הליווי בשיחות כדי שהשיפור יהיה חלק יותר ובעל משמעות.

בהצלהח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה