מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכוטתרפיה בטיפולי פוריותשני27/10/2013
שלום רב,
אני עוברת טיפולי פוריות אין לי בעיה להיכנס להריון טבעי (אני עושה טיפולים מפאת בעיית גנטיקה) אבל משום מה בטיפולי פוריות זה לא מצליח.
הבעיה היא לדעתי בעיקר שרירית הרחם לא מספיק עבה.
האם טיפול פסיכותרפי יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוטתרפיה בטיפולי פוריות - תגובה
עינבל פנחס-פרג27/10/2013שלום שני,
אני לא מתמצאת בטיפולי פוריות. אני יודעת שיש פסיכותרפיסטים שמלווים נשים בטיפולים אלה. אני מציעה לך לפנות אליהם ולהתייעץ איתם. אם תצטרכי אוכל להפנות אותך.
בהצלחה
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תפני אותי
שני28/10/2013אני מתגוררת באזור ירושלים והסביבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תפני אותי - תגובה
עינבל פנחס-פרג28/10/2013הי שני,
אין לי אפשרות להפנות בפורום. את יכולה להתקשר למספר שמופיע למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןשיר02/10/2013
שלום,
אני בתקופה קשה בחיי. חוויתי דחיה מאוד קשה ופרידה כואבת מבחור שאני אוהבת כבר שנים, בנוסף היו לי בעיות עם השוכר בדירה שלי שהלכו והדרדרו עד לכדי איומים מצידו על חיי. כל זאת קרה במקביל ואני מצאתי עצמי מתמודדת עם הכל לבדי. אני בת 33 וחשה כי חיי אינם כפי שהיית ירוצה שייראו, וזה הציף לי המון דברים על פני השטח. בשבועיים האחרונים אני קמה בוכה כל בוקר, מצב רוחי ממש ירוד ואני מרגישה אומללה. אני אוכלת כרגיל, משתדלת להתעמל אם כי הפחתתי מעט את התדירות, עייפה רוב הזמן, ישנה טוב לסירוגין ורע לסירוגין, מכריחה עצמי לצאת עם חברים הרבה כדי לא להיות לבד, עושה הכל עם מעט מאוד חשק. עשיתי עכשיו שלושה מבדקי דיכאון באינטרנט - מבדק בק שעשיתי פעמיים ומבדק הדיכאון של ברנס. בשניהם יצא שאני סובלת מדיכאון קליני בינוני-חמור. האם ניתן להסתמך על מבדקים אלו? יש לציין כי התחלתי לפני חודש וחצי טיפול פסיכותרפיה גופנית ומחר בפגישה אני מתכוונת להעלות בפני המטפל שלי את ממצאי המבדק. האם זה הטיפול הנכון עבורי כעת?
תודה, שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
עינבל פנחס-פרג03/10/2013שלום שיר יקרה,
אני שומעת את הכאב שלך בין השורות, זה נשמע באמת קשה. טוב את עושה שאת הולכת לטיפול, זה מאוד חשוב עבורך כרגע, תקבלי עזרה ואל תנסי להתמודד עם כל זה לבד. מבחני האינטרנט הם בדיקה ראשונית בלבד, והכרחי להיעזר באיש מקצוע. עם העזרה הנכונה את יכולה בהחלט לצאת מזה ולעלות שוב על מסלול החיים באופן שתרגישי טוב עם עצמך ועם חייך. השתדלי לא להתייאש.
את צעירה ועוברת תקופה קשה עכשיו אבל זו יכולה להיות תקופה משמעותית בשבילך לקראת השינוי המיוחל.
לגבי המטפל/ת, תלוי יותר מקצועיות המטפל. העלי בפניו את חששותייך ותחשבו ביחד אם הטיפול שלו מספיק כרגע, או האם יש צורך בנוסף בעזרה תרופתית זמנית. באופן אישי אני מאמינה מאוד בפסיכותרפיה גופנית. במצב של דיכאון לעיתים זה מספיק ולעיתים צריך עזרה נוספת.
בנוסף, מה עם השוכר בדירה? אם יש איומים, אל תהססי לפנות למשטרה.
שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשיר
לירון12/11/2013המצב שאת מתארת מזכיר לי את עצמי בתקופה שחשתי מצב רוח ירוד וניסיתי להעזר בכל מיני מבחנים ומבדקים באינטרנט כדי לזהות האם אני סובלת מדיכאון.
אני יכולה להגיד לך שאין תחליף לבדיקה של איש מקצוע בתחום. הצעד הראשון הוא לזהות ולהכיר בבעיה ואני חושבת שככל שתמהרי לקבל ייעוץ ותמיכה ממומחה כך ייטב לך.
יש ברמת אביב מרפאה שנקראת brainsqure עם צוות שלם של אנשי מקצוע מפסיכולוגים, נויירולוגים, פסיכיאטירם ועוד.. שיוכלו לעזור לך ולתת לך מענה מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשבע לכם שהשאלה אמיתית!ענהאל30/08/2013
שלום.
אני בחור צעיר.
נפגשתי עם אישה מבוגרת, אפילו זקנה, בקשר למשהו מקצועי.
ישבנו על הספה ודיברנו.
פתאום היא הכניסה את היד שלה למכנסיים ולתחתונים שלי. זה היה לה קל כי לבשתי מכנסיים קצרים.
היא התחילה ללטף לי את הז..., ותוך שנייה עמד לי.
היא אמרה שהיא רוצה לאונן לי עד שאגמור, ושאלה אותי אם אני מסכים, והסכמתי.
וזה מה שאכן קרה.
אני קצת מבולבל מזה.
כי אמנם היא אישה נחמדה, אבל לא סקסית בכלל. לא אחת שהייתי נמשך אליה.
ובכל זאת, כשהיא ליטפה לי ת הז... עמד לי, וגם גמרתי לה ביד.
יש כאן סתירה שמבלבלת אותי.
אתן יכולות להבין את זה?.
למה זה מבלבל אותי?.
(אגב, האישה הזו אינה הבוס שלי, ואין ביננו יחסי מרות. וכמו כן, הכל היה בהסכמתי המלאה).
אני יודע שזה נשמע כמו המצאה, אבל אני נשבע לכן שהשאלה אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשבע לכם שהשאלה אמיתית! - תגובה
יעל צמרת31/08/2013שלום לבחור,
זה נראה לי בסדר להיות מבולבל, אני מאמינה לך שהשלה אמיתית אולי שווה לפנות לפורום של סקסולוגיה.
שנה טובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתחיל טיפול וחוששתמישל15/08/2013
שלום,
אני בת 33, ומעולם לא הייתה לי זוגיות. אני מאוהבת כבר שנים בחבר טוב שלי, איתו אני גם שוכבת, הוא מודע לאהבה שלי אליו ולא משיב לי אותה חזרה. עם זאת אנחנו לא מסוגלים להפסיק לשכב, או להתראות, שנינו מודים שהתמכרנו זה לזו ואני מרגישה שאני טובעת עמוק בתוך חול טובעני ולא מצליחה למצוא את דרכי החוצה.
אני ממש רוצה מערכת יחסים זוגית טובה והדדית ויודעת שעלי להפסיק את מה שקורה איתו כדי לאפשר לזה לקרות. הסיפור איתו היא דילמה ארוכה ובמשך שנתיים הוא שכב איתי ועם חברה טובה שלי. מה שגרם לניתוק הקשר ביני ליבנה ובכל זאת זה לא גרם לי להפסיק לרצות אותו או להיות איתו. והפגיעה היא מאוד קשה, אני מוצאת עצמי בוכה המון, על הקשר הזה, על הקשר הטוב שאין לי, על הבדידות.
החלטתי ללכת לטיפול כדי להבין מה מונע ממני לצאת מקשר הרסני לטובת חיפוש קשר טוב ומפרה. מעולם לא התנסיתי בפסיכותרפיה גופנית אך חברה שמתנסה בכך ואף מתכננת ללמוד את השיטה לאחר שעשתה לימודים בנושאים שונים הקשורים לכך, המליצה לי מאוד. התנסיתי בעבר באימון אישי בן 12 מפגשים שעזר לשניה וחצי בערך ואז השפעת האופוריה התפוגגה, והייתי אצל פסיכולוגים רבים לאורך שנים, אך כבר כשמונה שנים לא ראיתי פסיכולוג משום סוג.
אני חוששת שלא אבזבז כספים על טיפולי םשאינם מתאימים לי, כי אין לי הרבה ממון מלכתחילה. האם תוכלו להסביר לי קצת מהו טיפול מסוג וזה ואם הוא יכול להתאים לבעיה שיש לי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לא רוצה ללמודימית02/07/2013
הבן שלי (13)ילד מקסים ,חברותי. העניין ששנתיים שהוא לא לוקח אחריות על הלמידה ,דוחה ומתחמק ממטלות לימודיות והיום נעדר משיעורים ומבית הספר ואף מתחמק מפעיליות חברתיות בביה"ס . לא רוצה ללמוד ולא חשוב לו הלחץ שלנו בעניין לא מסייע לו ומקדם אותו .
מה עושים? לאן פונים לעזרה?רק לא פסיכולוג כבר ניסינו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללמוד - תגובה
יעל צמרת02/07/2013ימית שלום,
קודם כל אני חושבת שכדאי לך להתייעץ בפורום הורים למתבגרים כי כמו שאת מבינה הוא הגיע לגיל שאפשר להתחיל למרוד בעולם. אני חושבת שכדאי לבדוק עם המורה שלו מה קורה בבית ספר, איך מרגיש חברתית עם מי נמצא בהפסקות וכו'... אולי גם יש לו איזו שהיא הפרעת קשב שלא מקלה עליו וכדאי לברר לכיוון.
בכל אופן ממליצה לפנות לפורום מתאים יותר.
בהצלחה
יעל צמרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ממגע בדייטיםמורן20/06/2013
שלום,
אני לא אוהבת שנוגעים בי בדייט ראשון, אפילו לא ליטופים קטנטנים על היד, כמחווה של תשומת לב. הרבה גברים נרתעים ממני בגלל זה. האם זה נורמלי? כדאי לתטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ממגע בדייטים - תגובה
עינבל פנחס-פרג21/06/2013שלום לך מורן,
בעצם, מה שאת מספרת שאת משרטטת גבול בינך לבין בן הזוג הפוטנציאלי במפגש הראשון. אין משהו נורמלי לדעתי בעניין זה, שכן יש נורמות מתירניות ויש שמרניות, ואת יכולה לבחור למקם את עצמך בין הנורמות לפי מה שמתאים לך.
השאלות שמתעוררות כאן הן: מה מסמל בשבילך המגע והגוף? האם זו למשל טריטוריה פרטית שלך שאת מעוניינת לחשוף רק עם בחור שיש איתו סיכוי לקשר רציני? (גם אם זו גישה שנחשבת שמרנית היא עדיין כמובן לגיטימית). האם זהו אולי מבחן לאדם שמולך?
או שאולי מדובר בעניין עמוק יותר. האם את מרגישה שהמגע בדייט ראשון משקף את ההתייחסות שלך למגע בכלל גם בהמשך הקשר? האם יש עניין כלשהוא סביב מגע/גוף/מיניות ? אולי פחד?
אם זה המצב כדאי לדעתי לבדוק מה באמת יושב שם. את יודעת, מגע משמש ככלי חשוב לתקשורת בזוגיות וכן להנאה. ולדעתי כדאי גם בלי קשר לזוגיות, כי יתכן שגם בלי לבדוק זאת תמצאי גבר שהמיניות והמגע פחות חשובים לו ותוכלו לחיות יחד, אך זו יכולה להיות הזדמנות בשבילך להתפתחות נוספת ולחוות את החיים דרך ערוצים נוספים.
בקיצור, אני מציעה לך לשאול את עצמך שאלות סביב זה ולבדוק מה מתאים לך ומה את היית רוצה לשנות (ולא מה גברים היו רוצים שתשני).
בברכה,
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת לימודיםטל30/05/2013
של פסיכותרפיה גופנית. יש המלצות על מכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקלת לימודים - תגובה
יעל צמרת31/05/2013היי טל. אני חושבת שהכי טוב לך ללכת ולבדוק בעצמך מה הכי מתאים לך.
אני כן ממליצה על בתי ספר מוכרים והיום גם יש כאלה שמשויכים לארגון פסיכותרפיסטים- חשוב.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה ?תודה רבה !!04/05/2013
שלום,
לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
בנוסף, אני כבר בערך יותר מחצי שנה מרגיש מן הרגשה של חולשה, כאבי ראש, עיניים לא ממוקדות, עייפות בעיניים, לסתות תפוסות, צוואר תפוס, אני מרגיש כולי נורא סחוט גם אחרי שינה, מרגיש מעורפל, כמו מישהו שלא ישן הרבה זמן. קשה לי להסביר את התחושה. אני עובר גם בירורים רפואיים, אך אני חושב שאולי זה גם פסיכולוגי ומעצים את כל התחושות האלה.
מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה ? - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/05/2013שלום לך,
בהחלט יכול להיות שחווית טראומה. למרות שאנו שומעים רבות על תאונות דרכים, עדיין תאונה היא חוויה מחוץ לנורמה שלנו ולכן היא יכולה לזעזע את המערכת הרגשית שלנו, ואת תחושת השליטה שלנו על חיינו.
מכיוון שאתה מתאר סימפטומים גופניים רבים, אני חושבת שטיפול בפסיכותרפיה גופנית יכול לעזור לך. חשוב לפנות למטפל מנוסה עם התמחות בטראומה למשל שיטת הטיפול SE.
במידה ותרצה המלצות אתה מוזמן להתקשר ואפנה אותך לפי מקום מגורייך.
בהצלחה,
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תודה רבה !!05/05/2013תודה רבה על התשובה ,
אך איך אפשר לאבחן אם מקור כל הדברים האלה הוא פסיכולוגי או פיזי,
למשל הסחרחורת, הבלבול, חוסר המיקוד, כאב צאוור וכו?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/05/2013הדרך שאני מכירה זה לעשות את הבדיקות הרפואיות הנחוצות.
במקביל ללכת לטיפול (אצל מטפל מנוסה ) ולראות אם זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תודה רבה !!05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורקת שינייםלילי28/04/2013
אני חורקת שיניים בחוזקה במהלך הלילה מאז הילדות, קראתי קצת והבנתי שזה נובע מחרדה. איך אפשר להפחית חרדה בדרכים טבעיות? לא רוצה לקחת כדורים וכיוב'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנתי שרק טיפול מעמיק עוזר
איל19/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחורקת שיניים - תגובה
עינבל פנחס-פרג20/05/2013שלום לך לילי,
מה זה אומר מבחינתך דרכים טבעיות?
לא תמיד צריך לקחת כדורים לטיפול בחרדה, תלוי בעוצמתה ובאופן שהיא באה לידי ביטוי ביומיום ומפריעה לתפקוד. אם הדרך היחידה שהחרדה מתבטאת אצלך היא בחריקת שיניים בלילה אז סיכוי גבוה שאפשר לטפל בה ללא כדורים. יחד עם זאת כדאי לטפל בנושא בעזרת איש מקצוע.
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה שלי גופנית או נפשית?ריבקה15/04/2013
אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה
עינבל פנחס-פרג17/04/2013שלום ריבקה.
החלקה במדרגות יכולה לגרום לפציעות , גם כאלה שלא רואים מיד וחשוב לבדוק בדיקה יסודית. בנוסף תאונה כזו יכולה גם לערער את תחושת הביטחון ולגרום למיני טראומה (אני מסתייגת מהמילה טראומה כי אולי היא חזקה מידי ואין לי מילה אחרת).
האם את שואלת אם הבעיה נפשית כי בדקת עם רופא ואמרו לך שהכל תקין?
קודם כל נסי לבקש לעשות בדיקות מקיפות ולראות שאכן הכל תקין, ולקבל טיפול מתאים.
חלק מהתופעות שאת מתארת מתאימות לתופעות שאנשים שסובלים מפיברומיאלגיה (אוסף של סימפטומים של כאבים בשרירים, במע' השלד ובמפרקים ללא ממצא של דלקת) מתארים. הרבה רופאים לא מכירים מספיק את התופעה ולפעמים אומרים לפציינט שזה בראש שלו. כמובן שלא בטוח שזה מה שיש לך אבל את יכולה להתעניין באינטרנט בנושא ולהתייעץ עם עמותת אסף.
יכול להיות שמדובר גם בסטרס/חרדה עקב הנפילה. ואם תצטרכי להיעזר בפסיכולוג אין זה אומר שאת לא בריאה :-). עברת חוויה גופנית מאוד לא נעימה, שיכולה לעורר חששות ותחושת חוסר בטחון בגוף. זה נורמלי וטבעי, וכדאי לטפל ולקבל תמיכה בהתמודדות הזו. טיפול כזה לא חייב להיות ארוך. הייתי מציעה לך קודם להתחיל בשיחות לפני שפונים לטיפול פסיכיאטרי תרופתי.
רפואה שלמה
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מתאים לי?דליק31/03/2013
היי
אני דליק, בן 32 . אני בחור נורמטיבי אבל יש לי בעיות שונות בחיים שנובעות מחסכים במשפחה ובעיקר בילדות, שבגללן אני לא מצליח ליצור קשרים אינטימים עם נשים.
הלכתי לפסיכולוגית רגילה שהסבירה לי את כל זה, ואחרי שנה של טיפול הבנתי שאני צריך שהיא תחבק אותי בשביל להשלים את החסך משנות הילדות המוקדמות , אבל היא לא הסכימה, ניסיתי לשאול שוב ושוב למה והיא התחמקה ואמרה משהו על כללים וחוקים .
אני מרגיש שהטיפול הנפשי אצלה תקוע כי היא לא מחבקת אותי,
ולכן חשבתי לחפש את זה במקום אחר, או במקביל או במקום . אפשרות אחת היתה ללכת לנערת ליווי ולבקש שתחבק אותי אבל זה נראה לי דבילי, וגם לא מוסרי, אז ירדתי מזה מיד, אחכ חשבתי על ידידות שלי שאולי יסכימו, אבל זה נראה לי בעייתי כי זה יכול לפגוע בידידות שלנו . בסוף נזכרתי ששמעתי על הטיפול הזה שעוסקים בו בפורום וחשבתי שאולי זה הכיוון.
נראה לכם שזה משהו מתאים ומקובל, לבוא למטפלת פסיכותרפיה-גופנית, לחפש אחת שדומה לאמא שלי, ולבקש ממנה שתחבק אותי פעם בשבוע עד שאני אוכל להשלים את החסך ולהתקדם הלאה? אני לא מתכוון למשהו מיני במיוחד, סתם חיבוק ומילים טובות . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מתאים לי? - תגובה
יעל צמרת03/04/2013דליק שלום,
אני רוצה לעשות קצת סדר במשמעות טיפול בפסיכותרפיה גופנית אל מול דרישתך. בטיפול יש מה שנקרא "אתיקה מקצועית" - בפסיכולוגיה חלק מהאתיקה היא שאין מגע בין מטפל למטופל. בפסיכותרפיה גופנית האתיקה הזו קצת יותר מטושטשת בשל הגדרת התחום. אני חושבת שיהיה לך קשה למצוא מטפלת שדומה לאמא שלך ושתחבק אותך. נכון שיש מגע בטיפול, אבל קודם כל הטיפול נבנה על בסיס של אמון, קשר בין מטפל למטופל וקשה לי להאמין שתמצא ישר את "המאמא המחבקת". מעבר לכך הרבה מטפלים לא ישר ניגשים למגע, זה לא לבוא לעשות מאסז'...(לצורך הדוגמא).
גם העיניין המיני אכן לא ברור ויכול להרתיע כי אתה כותב "אני לא מתכוון למשהו מיני במיוחד..." אז למה כן? כך שאני מציע לך לבדוק בכנות מה כן אתה צריך, לחסכיי מגע וחיבוקים יש דרכים שונות לעבוד בטיפול .
המשך יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם התגובה שלך מטושטשת ומעורפלת
דליק05/04/2013את כותבת כל מיני ניסוחים כמו "לא תמצא מיד את האמא המחבקת" (לא מיד - זה אומר שאולי אחרי כמה זמן כן ? " או "לא יהיה לך קל למצוא מישהי שדומה לאמא שלך " (אבל אולי אם מחפשים הרבה מוצאים? ) .
זאת אומרת, ההתנגדות שלך לא מפורשת , וגם בקטע המיני לא ברור אם אסור לגמרי או חצי-אסור ? איזה דרכים שונות יש לעבוד על חסכי מגע וחום ?
תשמעי אולי נדמה לך שאני בא לתקוף אבל אני באמת מנסה להבין מה בדיוק קורה בטיפול שלכם , וכל פעם שאני שואל בפורומים אני מקבל משפטים כאלה שאפשר להבין לכאו לכאן , שאפילו קצת מזכירים איזה מסמך שהבנק מוציא שכאילו מסביר הכל ברור אבל לא ממש מעוניין שהלקוח יבין ע ל מה הוא חותם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן. נראה לי
נ14/04/2013שהתשובה שניתנת לך מרגישה לך מעורפלת כי הדברים הם לא מדע מדוייק או תרגיל במתמטיקה. זה לא תן כסף וקבל חיבוק טיפולי שימלא לך את החור בלב. הדברים יותר מורכבים.נכון שאמרו לך בטיפול ש"יש לך חסך". זו דעתה של המטפלת, וזה בסדר, ואולי זה נכון ואולי לא, ואולי זה רק חלק מהעניין. בני אדם הם לא אוטו שלוקחים למוסך מתקנים וממשיכים מהר הלאה. -הם מורכבים מאוד. אם טיפול פסיכולוגי עזר לך חלקית, והשאיר אותך עם תחושה של צורך בחיבוק/מגע/אמפטיה מהמטפל אולי פסיכותרפיה גופנית היא אכן כיוון בשבילך. אבל רק אולי, צריך לנסות. וכשאתה הולך לטיפול הזה אל תגיע ותחכה לחיבוק. תבוא כמטופל שמקשיב ושלוקח חלק, ותראה מה יש למטפל להציע. אולי משהו אחר יעזור לך יותר? אתה לא יכול לדעת כי אתה לא המטפל, אבל אתה כן יכול להרגיש את הכיוון שנכון לך-אם אכן מרגיש לך שיש אצלך צורך במגע- לך להתנסות בזה. אני במקומך אגב לא הייתי בהכרח מחפשת מטפלת אישה, גם מטפל גבר יכול להיות טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה...אני22/03/2013
הי,
בת 40 אמא לילדים.
סובלת כשנה מכאבים שונים
בדיקות תקינות פרט לשקיעת דם המעידות על דלקת ולא ידוע היכן.
לאחרונה אובחנתי כחולת פברימילגיה קלה
הסימבלטה גרמה לי לתופעות קשות והפסקתי.
מזה שנה אני סובלת מחרדות קשות, דפיקות לב, זרמים, מחנק, בכי ...
לא יודעת יותר למי לפנות? למה לפנות? מה יהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פוחדת שידעו מה שאני חושבתאלה13/03/2013
אני פוחדת שאנשים יכולים לקרוא מהפנים שלי מה שאני חושבת, אני מתביישת והולכת רוב הזמן עם הרא ש באדמה. זה נורמלי? מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת שידעו מה שאני חושבת - תגובה
עינבל פנחס-פרג14/03/2013שלום אלה,
אנשים לא יכולים לקרוא מחשבות. אנשים רגישים ועם מודעות יכולים לנחש לעיתים את מצב הרוח של האדם שמולם, אבל לא את מחשבותיו.
אבל מה שהעניין כאן, אם אני מבינה אותך נכון זו הבושה. שאת מתביישת במחשבותייך ורגשותייך. האם את חושבת שהמחשבות שלך לא רגילות, מוזרות ושתהיי לא מובנת או שמדובר בקושי להרגיש חשופה?
כך או כך, אם הדבר מפריע לחייך אני מציעה לך לפנות ליעוץ פסיכולוגי/פסיכותרפי שיעזור לך להרגיש משוחררת יותר עם עצמך מבלי לאבד את תחושת הבטחון.
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מפריצות לביתמיכל04/03/2013
שלום,
אני גרה לבד בבית של כ-90 מ"ר בקומה ראשונה ללא סורגים. פרצו לי לבית לפני כשנה כשגרתי עם שותפה ומאז אני ממש בפוביה, שיפרצו לי, כל רעש מלחיץ אותי ואני משאירה מלא אורות ולחוצה. אין לי אפשרות להתקין סורגים או מערכת אזעקה כי זה יקר לי מדי, אני לא יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מפריצות לבית - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/03/2013שלום לך,
חוויה של פריצה יכולה להיות חוויה קשה של פלישה ובוודאי שלעורר לחץ וחרדה.
את צריכה להחזיר לעצמך את השקט ותחושת הבטחון. תשאלי את עצמך מה יכול להחזיר לך הרגשה זו.
ברמה הטכנית, אולי תוכלי להתייעץ לגבי פתרון טכני שאינו יקר במיוחד , אני מניחה שיש כל מיני פתרונות ורמות שונות של מחיר. אולי אזעקה או מנעולים פנימיים לחלונות ולדלת הכניסה. אולי לאמץ כלב? לי היה עוזר ללמוד קרב מגע.
ולעניין הרגשי שאת מתארת, אני מציעה לך לפנות לטיפול קצר מועד שיעזור לך לשחרר את העניין. טיפול בשיטת SE או EMDR. לפעמים מספיק מעט מאוד פגישות בשביל עניין נקודתי.
בהצלחה וימים שקטים,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שאני גם באותו מצב
דליק31/03/2013גם אני גר בקומת קרקע מבודדת יחסית וחושש מגנבים בלילות. וזה למרות שיש לי סורגים, דווקא בגלל שאני קצת מבין במנעולים (למדתי קצת מנעולנות ) אני יודע כמה קל לפרוץ אצלי... אני בדרך כלל ישן ליד הפלאפון שלי , ושם כמה מלכודות בכניסה, למשל קערת מים כדי להרוויח זמן במקרה שיפרצו מהכניסה הראשית , ואם אני ממש מוטרד אני שם סכין מתחת לכרית , אף פעם לא מזיק. אני אמנם לא יודע קרב מגע אבל אני מהיר ונחוש . ההתלבטות הגדולה היא תמיד האם להעמיד פנים שאתה ישן או לקום ולהפחיד את התוקפים בחושך עם פנס וסכין . יש פורומים שדנים בנושא, שווה לך להתעניין שם. בעיקרון נראה לי שבגלל שאת בחורה עלולים לאנוס אותך אם תשני, ועדיף לך להסתער ולדקור ראשונה את התוקפים. חשוב מאד לשים לב לשני דברים:
1. את הדקירה כדאי לבצע בבטן של התוקף כדי שירד לו הרבה דם , מה שיבהיל אותו ויגרום לו לנוס מהבית שלך . 2. לא לתקוף לפני שהזעקנו משטרה ולא לשכוח למסור כתובת. אחרת תתקעי לבד עם פורץ מדמם ומסוכן. אפשר להעביר הודעה קצרה "רחוב מספר בית פריצה ולצעוק שזה דחוף" . הם כבר ישלחו כוחות בתקווה.
יש עוד אפשרות לגשת אליהם, אבל זה מצריך המון ביטחון עצמי, ולהגיד בקור רוח מקפיא ובקול שקט שקט ונחוש שאת מתאמנת 15 שנה בקראטה ושיש להם שתי אפשרויות , או לטוס מכאן או למות . אם אומרים את זה ממש משכנע זה עובד. עשיתי את זה פעם למישהו ברחוב שניסה לשדוד אותי (סתם איזה ערס בן 16) . פשוט צריך נורא להאמין במה שאומרים ולהכנס לתפקיד , כישרון משחק כזה. כדאי גם להוסיף תיאור מפחיד למשל "אני מציעה שלטובת כולנו , כל אחד יחזור עכשיו למיטה שלו , במקום שרק אחת מאיתנו תלך לישון והשני יהיה דבוק לקירות , הטחול פה והלבלב שם " . זה נשמע אמין כי בחורות בדרך כלל צורחות בבהלה ואם את תדברי בטח יבלעו את זה. זהו . בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה עוד משהו
דליק31/03/2013צריך לוודא שזה חוקי לדקור פורץ . לא בדקתי את הפן המשפטי. יכול להיות שאת גם עלולה להסתבך במקרה כזה, אז אני לא ממליץ על כלום לפני שתדברי על זה עם עורך דין מוסמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל תשאלי את עצמך
נ14/04/2013האם היית באותה היסטריה אם היית גרה באותה דירה אבל עם סורגים, או בדירה אחרת של בית משותף עם קוד בכניסה לבניין, או כל סידור אחר של דירה שהוא לא כמו שלך כרגע. אם התשובה היא -הייתי באותה היסטריה- אז בעיני באמת יש מקום לטפל. אם לא- כנראה שהבעיה לא בך, אלא בדירה הלא בטוחה שאת גרה בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייחסת מגעיל לאנשים שקרובים אלילילי20/02/2013
הי,
אני בת 35. כל החיים התייחסתי לא יפה למשפחה שלי, לא אוהבת לחבק אותם, לא סובלנית. לחברות אני גם פחות אוהבת לתת חיבוק בשנים האחרונות ועושה זאת כדי לצאת ידי חובה. אין לי בן זוג ואני חשה שאני הופכת להיות אנטיפטית ושזה ימנע ממני זוגיות.
מה המלצתכן?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתייחסת מגעיל לאנשים שקרובים אלי - תגובה
יעל צמרת21/02/2013הי רעות,
המלצתי היא פשוט לפנות לפסיכותרפיסט (עדיף לך שעובד עם הגוף) שתוכלי בעזרתו/ה לעבור תהליך ולחקור את ההתנהגות ולצור שינוי בחייך.
חג פורים שמח,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)