מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מנתקים קשר מאישיות גבולית?אנה ק`18/07/2017
הי,
לפני חודשיים הציבו אותי בעבודה בפרויקט זמני במשרד אחר לשבועיים שם התחברתי עם בחורה בגילי (31). היא סיפרה לי שהיא מאובחנת כסובלת מאישיות גבולית, אבל לא שמתי לב להתנהגות חריגה בעבודה. עבדנו טוב ביחד והתקרבנו מאוד בשבועיים האלו. הכל התחיל ברגע שהפרויקט נגמר - ההתנהגות האלימה, חסרת היציבות והאובססיבית חשפה את פניה: מתקשרת בלי הפסקה לפעמים בהתפרצויות זעם קשות, צועקת עליי ואז מתנצלת. ההרגשה העיקרית מולה היא שאני כלי קיבול ריק לדרמות שלה. מהר מאוד הבנתי שהחברות הזאת גדולה עליי (חברות של פחות מחודש, כן?). נאלצתי בעדינות לנתק קשר, אבל היא לא הרפתה. בהתחלה בסובלנות יחסית אבל בשבוע האחרון פנתה לאלימות קשה. היא לא מפסיקה לשלוח לי הודעות נאצה- שהרסתי לה את החיים, שאני מפלצת, הלוואי שאמות ועוד שלל קללות עסיסיות. אני ממש לא רוצה לפגוע בה וגם קצת מפחדת שהיא עלולה לקחת הזעם שלה לרמות קיצוניות יותר. אני תוהה איך לנתק את הקשר במינימום נזק. האם להתעלם ממנה? להסביר לה בעדינות שהחברות הזאת לא מתאימה לי? האם יש בכלל דרך לא פוגענית להתמודד איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתק קשר
ד``ר אליהו סמואל18/07/2017שלום
אבחנה זאת או אחרת פחות חשובה.
חשוב כאן החוק היבש. היא מטרידה. תבהיר לה זאת - בהתחלה בעדינות ואם לא תאמר שתפנה למשטרה. הטרדה היא עניין אחד לכולם ללא קשר לאבחנה. רצוי שתעשה זאת לפני שהיא תתלונן עליך באמתלה זאת או אחרת.
יש לדבר בהחלטיות ואסרטיביות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצפה רגשית שאלה בבקשהיקיר17/07/2017
האם "הצפה רגשית" היא בעצם מצב פסיכוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצפה רגשית מהי
ד``ר אליהו סמואל17/07/2017ליקיר
כלל לא. במצב פסיכוטי יש הצפה רגשית אולם גם איבוד בוחן המציאות.
הצפה רגשית זה ביטוי מטפורי המתאר מוטרדות רגשית רבה שאינה מאפשרת מנוח, זה מצב בו עסוקים בצורה טורדנית בנושא אישי נפשי. לרוב זה מפריע בתפקוד היומי או בשינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש חרדתי יותר כשאני עייף?בן16/07/2017
היי,
אני כבר בן 26, כבר מספר חודשים שאני "מכריח" את עצמי להיות עם אנשים כל הזמן וזה עזר המון, בנוסף לעוד כמה שינויים באורח החיים. הבעיה היא שגם אחרי יום שלם שאני עם אנשים, ומרגיש טוב, כשאני עייף בלילה -לפעמים- אני מרגיש שוב חרדתי.. ובצורה קיצונית.. האם יש דרך "לפתור" את הבעיה הזאת? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות וחרדה
ד``ר אליהו סמואל16/07/2017לבן שלום
זה שאתה מפעיל כוח רצון ושזה עוזר -אין נפלא מכך. אולם אנחנו חיים עם עולם פנימי ובו חרדות מאווים פנטזיות וזיכרונות וגם הם חלק מהמשחק.
כדי להכניס אותם למשוואה חייבים ללכת לטיפול פסיכולוגי. אני מניח שאתה חש בצורך ולכן פנית לפורום הזה -כדי אולי לספק עוד דחיפה קטנה לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי המשך טיפול עם הפסיכולוג הוותיקנתן15/07/2017
אני בטיפול כבר כמה שנים עם מטפל שהצלחתי להתחבר אליו ועזר לי לעשות כמה שינויים בחיים שלי
יש לי התמכרות שאני מתמודד איתה כבר שנים וזה מזיק לי , המינון הוא שמזיק, ניסיתי להפחית במינון ולא הצלחתי לתפקד ובקיצור אני לא מוצא את הפתרון
בפעם האחרונה שדברתי עם המטפל הוא פשוט אמר לי להפסיק במשך שנה , חשתי שהוא בכלל לא מבין אותי , גם הרגשתי שהוא מבקר אותי והיה מאוד נחוש , וגם לא נתן לי כלים במקביל כדי להתמודד עם הסיטואציה שבה אני אפסיק לגמרי... מאז פשוט לא קבעתי איתו עוד פגישה... ואני מתלבט , מצד אחד בא לי להחליף כי אני מרגיש שאין לו איך לעזור לי בזה וגם נותן לי פקודות שאני לא מוכן נפשית לבצע (ואז מה הטעם להמשיך להיפגש כשאני לא עושה את מה שהוא אומר?) ומצד שני הוא מכיר אותי כבר כמה שנים , וספרתי לו את הסודות הכי מביכים שלא ספרתי לאף אחד ביקום , ולהתחיל דף חדש עם מישהוא אחר זה יהיה לדעתי מסובך ומורכב... מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד``ר אליהו סמואל16/07/2017לנתן שלום
שאלה מורכבת. איני בטוח שההמלצות של המטפל הם אכן אילו שסיפקת. יתכן והמטפל שלך אינו רגיש ,או שיש לו גישה מאוד מסויימת שאני לא מכיר.
אני יכול רק להציע לנסות מטפל אחר. אכן הפקדת בידי המטפל פרטים מאוד אישיים - אבל להערכתי תתרגל גם למטפל האחר ותוכל למצות תחומים נוספים שאותם לא הכרת.
במידה מסוימת כל מטפל זה סיפור אחר ואין בהכרח המשך.
אגב לא ברור לי האם אכן הוא מכיר אותך כל כך- לאור החוויות שאתה מספר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנוגע לעצמי בבקשהי.14/07/2017
אהלן שמי י.
אני בן 22 משוחרר מהצבא..
ברצוני לספר את סיפור חיי בתקווה שתוכלו לעזור לי.
את האמת אני לא יודע מאיפה אפילו להתחיל..
הייתי תלמיד ביסודי.. תלמיד רגיל יחסית ביישן רגיל.
עליתי לחטיבה לכיתה יחסית של מחוננים (לא הייתי כזה מחונן אבל איכשהו עברתי את המיונים)..
בתקופת ה3 שנים האלו עברתי כמה משברים שמנקודת מבט חיצונית לא נראים כל כך חמורים.. אך השפיעו עלי רבות..קצת הלכתי מכות פה ושם, ובעיקר הייתי בודד ומנותק.אפשר לקרוא לזה טראומה.. עדיין הייתי מתקשר.. חברים היו לי בקושי, לא נהגתי להיפגש, ובעיקר הדרדרות בלימודים.
בתקופה זו חיי השתנו לחלוטין.. הרגשתי כאילו חרב עלי עולמי.. הדבר היחודי ביותר היה שיצרתי לי מן עולם פנימי..
הייתי שפוי, אך המחשבות החלו לפעול.. יצר הנקמנות, דילמות ביני לבין עצמי ובעיקר אכזבה..
יש לציין שלא עלה בדעתי לעשות מעשה אובדני כלשהו.
אך המחשבות עשו את שלהן וכן חשבתי על מקרים של מהות החיים, מוות היה דבר שבשגרה לחשוב עליו.
בתיכון לעומת זאת פרחתי.. עברתי לתיכון נפלא, הכרתי את החברים הטובים ביותר לחיי שאיתם אני שומר על קשר עד עכשיו.. צוות מורים נהדר ולא מנותק ומקובע כמו בית הספר הקודם..
אך בתיכון גיליתי עלי כמה תכונות אופי שלא בלטו לפני כן.
אם זה לחץ (ממבחנים וכו), קשב וריכוז (בלי אבחון) ועוד..
אך גם גיליתי שאני יכול להיפתח לאנשים בחברה..
מקרה שזכור לי זה מסע ישראלי שבו עושים מעגלי שיחות של הכיתה ששם אנשים הכירו אותי יותר.. חברי תמכו בי תמיד, והיו שם תמיד...
לפני גיוס אני קבעתי לי מטרה להתגייס ליחידה קרבית ולעשות שירות משמעותי ביותר בשביל עצמי..
בהכשרה נחשבתי לרבאקיסט אך גם לשוקיסט מה שנקרא.
הייתי במן בועה כזאת של עבודה קשה ומילוי אחר פקודות..
נחשבתי לחייל טוב, אהוב על מפקדי וחברי החיילים..
למרות שגם אז הרגשתי קצת שונה ומנותק מהם באיזשהו מובן.. אם זה בגלל שלא עישנתי, והייתי יותר צנוע כזה פחות בחור של מסיבות. לא היה לי איתם שיח של ממש..את האמת שיח רציני אני יכול לעשות רק עם שני חברים טובים מאד.
"בחור שאני ארצה לבת שלי" כמו שהמ"מ אמר לי.. (בשנה האחרונה)
בצבא עברתי משברים קטנים יותר אך בונים ומעוררי מוטיבציה..גיליתי סוג של תכלית.
בכל אופן בצבא גדלי התפתחתי בתפקידים וגם פיתחתי ביטחון עצמי.. בדיבור במעשים ובכל.. העיסוק שם בעיקר העביר לי את הזמן ולא היה לי זמן להתעסק בעולמי הפנימי.. זה שחושב על דתות חיים ומוות ופילוסופיה.
מאז השחרור זה השתנה.. מהיום הראשון.. מהשנייה שיצאתי מהבסיס..
תחילה, מימשתי את ההסתערות על ראיונות עבודה.. עם אותה כמיהה של חייל כמה חודשים לפני שחרור. לאן אתה ממהר שאלו אותי בראיונות. אבל הרצון לעבוד ולהרוויח כסף וללמוד ולטייל גבר. אחרי שבוע שקצת נרגעתי מהמרוץ, הבנתי כי עלי לקחת פסק זמן חופש קצר ולשאול את עצמי שאלות. בנוגע לתכנון לעתיד וכו..
בפסק הזמן הזה, התחלתי להישאר בבית.. ואז התחלתי לישון.. לפתוח טלוויזיה מחשב ולישון..
ניסיתי גם להרשם לחדר כושר.. אני מת על כושר..
בצבא פיתחתי הרי מוטיבציה ותכניות אימונים של לוחם..
אך לאט לאט בשבועות האחרונים אני מגיע פחות ויש לי פחות מוטיבציה.. לא מצליח לסיים אימון.בגלל המחשבות
במהלך התקופה הזו שבא אני נמצא, התחלתי שוב להתחבר לעולמי הפנימי שפיתחתי לי בחטיבה..
התחלתי להרגיש תחושה של ריקנות פנימית.. חוסר תכלית..
ואת האמת אני מרגיש גרוע מתמיד.. יותר מבחטיבה.. התחלתי להרגיש חוסר במציאת תכלית לחיים..
במחשב התחלתי לקרוא על נושאים בפילוסופיה... כדי לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לעצמי
ד``ר אליהו סמואל16/07/2017שלום
אתה צריך לדבר עם איש מקצוע ובהקדם אפשרי. נראה שאתה כיום פגיע ועמוס רגשית.
אכן התחלת את הטיפול מעל דפי הפורום אבל זה לא יכול להיות תחליף לדיבור פנים אל פנים אם מטפל מקצועי ומנוסה.
חבל להמשיך לסבול. את המשא הפנימי שלך אתה צריך להתחלק עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת שנים מחרדה חברתיתעדי14/07/2017
היי,
שנים שאני סובלת מביישנות וחרדה חברתית שהשתלטה לי על החיים. מאז שהשתחררתי מהצבא, לא מצאתי כיוון בחיים, הייתי בהרבה עבודות זמניות, מה שכרגע מקשה עליי למצוא עבודה קבועה, כי זה לא עושה רושם טוב, למרות שהמקומות שעבדתי בהם היו מאוד טובים.
לאחרונה עזבתי 2 עבודות קבועות, לא הצלחתי להשתלב, נורא נלחצתי ושקעתי. נראה לי שזה קשור לעניין החברתי.
אני כבר מעל גיל 30 ועדיין רווקה, מה שבכלל מגביר את הלחץ מהסביבה ומהמשפחה.
חברים אין לי בכלל. רק כמה כאלה שאיתם אני מדברת בפייסבוק, אבל זה באמת לא אמיתי.
הקשר עם ההורים מאז ומתמיד לא היה טוב, יש המון ביקורת,
מה שיותר גורם לי להרגיש לבד.
לפני חודש עזבתי עבודה מאוד נחשבת ומאז אני רק שוקעת.
החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהעז וללכת לפסיכולוג. הרגשתי שככה אי אפשר להמשיך.
הוא באמת מקסים, אבל לצערי ההגעה אליו כמעט בלתי אפשרית, מכיוון שהחרדה החברתית שלי מונעת ממני כמעט לתקשר איתו ואני נורא בלחץ שם.
הוא אומר שזה משהו שייקח זמן ודרוש סבלנות, אבל קשה לי לראות את עצמי עומדת בלחץ הזה וממשיכה. יש לי נטיה לוותר מהר ולפרוש.
בינתיים אני עוברת מראיון לראיון ומקבלת רק תשובות שליליות.
הבדידות הזו, בשילוב עם היחס הרע מהמשפחה והמצב רוח הנוראי.. נורא קשים.
ובמקביל החששות מהעתיד והחשש שהכל שוב יחזור על עצמו.
מאוד קשה לי וקשה לי למצוא עניין בדברים ולהעסיק את עצמי, כי רוב הזמן פשוט משעמם לי ואז גם הכל צף.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה לוותר -התחלה של טיפול
ד``ר אליהו סמואל16/07/2017לעדי שלום
טוב שהתחלת בטיפול. תחושותיך מעידות על רצון להיות כמו כולם ובמהרה. טיפול עובד רק לאחר תקופה יחסית ארוכה.
יש שמתקשים להמתין - ובמיוחד שקיימת גם הפרעה קלה בתפקוד.
כאן המקום להתייעץ עם המטפל מה דעתו שישלח אותך לפסיכיאטר לצורך קבלת תרופה קלה לפרק זמן קצר.
וכל זאת כדי לשפר בעוד משהו את מצבך ותפקודך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר בדיכאון, איך אפשר לעזור לו?ניתי13/07/2017
יש לי חבר מאוד טוב שאני חושב שהוא בדיכאון, הוא לא מתקשר, בקושי עונה לטלפונים, בקושי יוצא מהבית ובפעם האחרונה שדיברתי איתו הבנתי שהוא לא התקלח כבר שבוע! אני יודע שהייתה לו תקופה קשה אחרי פרידה ושינויים בתעסוקה שלו, אבל עבר כבר זמן מאז והוא היה נראה בסדר אז אני לא יודע מה עובר עליו כי הוא גם לא מדבר. מה אני יכול לעשות כדי לעזור לו כשהוא לא רוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור לחבר
ד``ר אליהו סמואל14/07/2017לניתי שלום
לעזור לחבר זה מעלה גדולה.
אין בררה אלא לנסות שוש ושוב. אין לחדור בכוח- אלא לנסות בעדינות . חשוב להקל עליו את החיים -לא הכרחי לדבר על מצוקות החיים. מקווה שהוא ידבר על כך לבד.
הנוכחות והזמינות חשובים במיוחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מדיכאון אחרי לידהosi11/07/2017
שלום דוקטור,
אני בחודש שישי, הריון ראשון. אין לי עבר של חרדות אבל אני ממש ממש מפחדת שיהיה לי דיכאון אחרי לידה. אני יודעת שגם אם כן זה לא נורא וזה בר טיפול אבל אני לא מצליחה להרגיע את עצמי... אשמח לדעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מחרדה
ד``ר אליהו סמואל12/07/2017לאוסי שלום
את מתארת חרדות שמתחילות לפני הלידה. וגם זה לא נדיר ובר טיפול. קודם מקווה שיש לך גורמי תמיכה כלומר בן זוג והורים וכמובן חברים. זה הדבר החשוב ביותר. קבוצת תמיכה להריון נחשבת היום כדבר חיוני ונפוץ. תבדקי בטיפת חלב. העלות לרוב זולה מאוד.
לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים לאובססיה מחשבות חרדתיותלימור11/07/2017
שלום רב. יש לי בעיה שאני חושבת מחשבות שליליות שמובילות לחרדה אובססיבית לדוגמה: למשל חרדה חברתית זה חלק מהעניין מה יגידו עלי? איך התנהגו אלי? וכולי הייתי שמחה אם תוכלו לתת לי טיפ מעשי כדי להימנע ממחשבות אובססיביות אני זקוקה לזה מאוד בימים האחרונים ללא פנייה לטיפול תודה רבה לכם ויום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים
ד``ר אליהו סמואל12/07/2017לימור שלום
בעידנים הקודמים היו חברים קרובים איתם אפשר היה לשוחח על בעיות החיים. זה לא היה מזיק גם היום. שיחה עם אדם קרוב מועילה יותר משיחה וירטואלית.
ההגדרה שלך אובססיות אינה מדויקת מדובר בתסריטים שליליים. יש הרבה עצות אולם משפע עצות אפשר להתבלבל. הייתי מציע לך רעיון קדום שבא מהמזרח קוראים לו MINDFULLNESS . ואפשר לקרוא עליו בווב.
הכוונה להתבונן בדברים הקטנים ולהנות מהם באופן מירבי כאן ועכשוו. ולהרהר עליהם כל אימתי שמתלבשות עלינו המחשבות השליליות. במוח יש לנו מאגרים לזיכרונות רעים המשתלטים עלינו ומאגרים לחוויות טובות שאין אנו יכולים לשלוף מהם זכרונות. יש לתרגל זאת שוב ושוב לשלוף חוויות טובות מההווה ומהעבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי רגשי משמעותי, גבר בן 45גלעד08/07/2017
שלום.
אני בן 45.
תמיד הייתי אדם קול כזה רגוע. ניהלתי הרבה אנשים מגיל צעיר.
כמו תמיד הייתי רזה.
לפני שנתיים בעקבות זיהום בבטן ירדתי כמה קילו
ומאז סובל מכאבי בטן וכו' והמשכתי לרדת
סהכ ירדתי 10 קילו
מ 60 ל 50 קילו ! על גובה 1.78.
התזונה שלי גם דלה יחסית בגלל שהרבה מאכלים גורמים לכאבי בטן וכמעט ולא אוכל פירות וירקות וסיבים.
בדיקות הדם בסך הכל תקינות.
בירורים רפואיים לא מצאו ממצא עד כה סיטי תקין.
אמור לעבור בדיקת קפסולה לשלול קרוהן במעי הדק בגלל קצת סימני דלקת בצואה.
אני עובד כבר שנה די רגוע כך שלא נמצא בסטרס עבודה אבל גם בסטרס מהבריאות.
מזה כחצי שנה אני מרגיש שהולך ונהיה רגיש יותר ויותר וזה הולך ומחריף.
פתאום כמה פעמים בשבוע אני מתחיל לבכות מול הטלווזויה או מאוד מתרגש מסרטים או סדרות אפילו של הילדים.
כמו כן, אם יש לי ויכוח עם מישהו בעבר זה לא הפריע לי מאוד כעת אני מתרגש מאוד,כועס, אפילו היד מתחילה לרעוד, אחכ לוקח לי הרבה זמן להרגע.
מה יכול להיות ההסבר לתופעות של הרבה יותר רגישות ( התרגשות מסרטים וכו' ) וגם כעס?
איך אפשר לדעת האם זה מסיבה גופנית נניח מחסור בויטמינים או בעיה במוח חלילה או מבעיה נפשית שדורשת טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות פתאומית
ד``ר אליהו סמואל09/07/2017לגלעד שלום
אכן קשה לדעת.
לפי התיאור שלך להרגשתי מדובר בתופעה שעיקרה גופני. אולם אין כל פסול כי תיגש לטיפול רגשי. וכמובן לאל להזניח המשך ניתור רפואי קונבנציונלי.
לפעמים הביטוי הגופני מתגלה בהמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן לפנות? עזרה בבקשהאמא מודאגת06/07/2017
שלום וברכה,
מדובר על ילדה בת 12 וחצי, חסרת בטחון מאוד..
מכיתה ג' נפגעה עשרות פעמים מחברות שהייתה איתן בקשר.. ותמיד הן אלה שפגעו בה תוך כדי ניתוק הקשר ממנה..
עד היום כבר כשהיא עולה לכיתה ח' היא עדיין מתקשה להשיג חברה.
היא מתאמצת להגיע לזה שתהיה לה חברה טובה אפילו רק אחת.. אבל עדיין אין לה.. היא ילדה חכמה ואינטיליגנטית מאוד. יש לה המון כעסים על החברה שלא מקבלת אותה. כמה שהיא משתדלת ועדיין לא מצליחה להיות מקובלת גם בכיתה. היא מאוד עצובה בגלל המצב הזה. והרבה פעמים היא שואלת אותנו ואת עצמה למה היא במצב הזה? היא מאוד צמאה לחברות.
התחילה טיפול אצל מטפלת דרך דימיון מודרך. בינתיים ארבעה טיפולים. אני רוצה לשאול האם זהו הטיפול שמתאים לה? או שצריך טיפול של פסיכולוגית מוסמכת?
תודה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשיג חברה
ד``ר אליהו סמואל07/07/2017לאמא המודאגת שלום
דימיון מודרך זה גישה טכנית, הסוברת שדמיון מודרך זה דרך המלך לפתירת בעיות. גם בגישה טכנית יש לשאול האם מיש מבצע את השיטה האו טכנאי או מהנדס?
כמו כל פתרון טכני הוא טוב כאשר התשתית טובה. ולכן הוא עשוי לעזור. ואז זה דחיפה קלה לפתרון והאצת תהליכים המצויים במחסן הפתרונות האישי.
הצרה שיש דוחק בזמן העומד ברשות הילד. במידה והגישה אינה יעילה הילד עלול להתיאש לעזרה טיפולית ולבטל גם ניסיון בעתיד. ולכן יש לבחון לתקופה קצרה ולראות באם יש תוצאות ואם אין- יש לפנות לגישה העמוקה שהיא גישת המלך אשר כמובן גם גוזלת זמן טיפול ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות מטרידים שמלווים לאורך היוםאופירה06/07/2017
בחצי השנה האחרונה אני זוכרת כמעט כל מה שאני חולמת ואלה חלומות מאוד מטרידים, לפעמים על הטרדות מיניות לפעמים על מצבים רגשיים ואפילו סתם חלומות אבל הם מלווים אותי לאורך כל היום ולא נותנים לי מנוח. מה זה יכול להגיד בעצם ויש שיטה להיפטר מהתחושות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות מטרידים
ד``ר אליהו סמואל07/07/2017לאופירה שלום
תפקיד החלומות להשכיח דברים ולהניח לתכנים לאחסון או לעבד אותם.
אצלך זה פחות אפקטיבי. ולכן בירור התכנים ומשמעותם לחייך יכול להניב את התוצאות המיטביות לא רק להסיר את ההטרדה אלא גם להעשיר את חייך.
הבירור נעשה בשיחה טיפולית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה טובה צריכה טיפולליאור04/07/2017
אני בטיפול כבר שנתיים ואני ממש מרגישה שינוי בחיים שלי ובדרך החשיבה שלי. יש לי חברה טובה שממש תקועה בחיים ורואים שלא טוב לה ושהיא לא מסוגלת לבד. אני יודעת שטיפול יעשה לה ממש טוב, אבל אני יודעת שהרצון צריך לבוא ממנה ומשפטים כמו "זה ממש יעזור לך" רק יכולים לעשות לה אנטי. איך אני יכולה לעזור לה להגיע למסקנה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להניע חברה לטיפול
ד``ר אליהו סמואל04/07/2017לליאור
קשה להשפיע על אחרים לגשת לטיפול. יש להניח שאם אכן התחולל אצלך שינוי היא תראה זאת מעצמה ולחפוץ לגשת לטיפול.
אולם לפעמים הגישה הפוכה ויתכן מסיבות מגוונות אפילו קנאה סמויה.
אגב הנושא שאת מעלה בפורום הוא גם נושא חשוב לשיחה עם המטפלת שלך. ליבון הצורך שלך לשנות אותה הוא גם נושא שיכול ללבן מספר דברים ודרך זה יהיה לך יותר קל עם הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת אבטלה ממושכת ודיכאון עמוקצביקה02/07/2017
לפני חצי שנה פיטרו אותי מהעבודה ואני לא מוצא עבודה חדשה. אני כל היום בבית, אין לי כסף להוציא על בילויים ואני מרגיש שאני משתגע וחסר ביטחון וכבר לא יודע במה אני טוב ובמה אני לא טוב. אני כבר ממש מיואש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש
ד``ר אליהו סמואל04/07/2017לצביקה שלום
לא ברור מה קדם הביצה או התרנגולת.
יש להניח שדבר הזין דבר.
יתכן ומצבך הדכאוני מקשה עליך למצוא תעסוקה.
עצתי החמה לגשת לטיפול- ויש לדעת שאתה זכאי לטיפול פסיכיאטרי ובשיחות בחינם- זה שינוי החוק מ- 1.7.15
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות על מה קורה בטיפולשנית28/06/2017
בן הזוג שלי הולך לטיפול באופן קבוע, לפעמים הוא משתף מה היה שם אבל רוב הפעמים לא ואני ממש ממש סקרנית. כי ברור שזה משפיע גם על היחסים שלנו. מה מותר לי לשאול ועד כמה מותר לי לחטט במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה לחטט
ד``ר אליהו סמואל28/06/2017לשנית שלום
טיפול זה עסק מאוד אישי- אני חושב שהוא ישתף אותך כמה שהוא חושב שמתאים לו. אל לך לדחוק בו.
תחושותיך מובנות וכלל אינן חריגות.
את יכולה מקסימום לפנות לטיפול עבור עצמך אם את זקוקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)