מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטיפול על רקע פוסט טראומהחיה עם כאב31/12/2010
כתוצאה מגילוי עריות .
סובלת מפיברומלאגיה שבטוח לי שמתעורר התקף בכל פעם שהגוף זוכר והנפש בורחת ומדחיקה .
השבוע בטיפול היינו על הרצפה אני והמטפלת והרגשתי הכי חופשייה בעולם . ממש כמו ילדה קטנה לפני הפגיעה פשוט בהיי ואז באה הנפילה הענקית כבר שלושה ימים שהגוף כואב
לא יודעת עם זה מההיי שבטיפול או קצב והטריגריות אבל כואב לי
והשאלה
מה עושים עם הכאב האמת שאני רוקדת ושומעת מוזיקה אז יש רגיעה לכמה דקות ואחר כך חוזר .
מחפשת מאמרים בנושא הגוף שזוכר האם תוכלו להפנות אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיפול על רקע פוסט טראומה - תגובה
עינבל פנחס-פרג01/01/2011שלום לך,
אני קוראת את מה שאת כותבת ושומעת את כאבך.
הגוף אכן זוכר. אך כמו שהוא זוכר את הפגיעה והכאב, יש לו היכולת לזכור גם את החוויות הטובות אלה שהיו לפני הפגיעה וגם אולי כאלה שלאחר מכן.
חשוב לעבוד עם משאבים. ולכן מצוין שריקוד עוזר לך.
מה אפשר לעשות עם הכאב הפיסי:
חשוב ללמד את הגוף לחזור להיות "עוגן" ולא רק מקום של כאב. זה משהו שניתן לעשות בהדרגה. אחת הדרכים היא לחפש מקום נוח (פיסי) בגוף. לעשות סריקה ולבדוק איפה בגוף הכי נוח לי עכשיו. זה יכול להיות בכף היד, בבית החזה, או בכל מקום אחר, אפילו בקצה הציפורן או בשיער. אח"כ לשאול את עצמך איך את יודעת ששם נוח, לפי מה (למשל:מרגישה שם רכות, חוסר משקל וכד').
ספר: להעיר את הנמר של פיטר לוין
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינבל המון תודה
חיה עם כאב01/01/2011אני אחפש את הספר ניתקלתי בו מספר פעמים גם בהקשר של שיטת גרינברג וגם בנוגע להתמקדות .
אני ינסה גם את העיצה והרעיון שרשמת לי האם לעשות זאת דווקא בזמן התקף או בזמן רגיל לחפש את הנקודה הנעימה .
הבעיה היא שעד לא מזמן די הייתי מנותקת מגופי והתאכזרתי אליו היום אני מנסה לחבר בן הגוף לנפש . והתחלתי בזה שאני מקשיבה לגוף שמה לב לתנועות שלי ולאיך שאני מניעה את הגוף .
הגוף שלי זוכר את הדחייה בתור ילדה שלא קיבלה חום ומגע וגם את הפגיעות הרבות שבאו אחר כך . נראה לך שניתן לעבוד לבד או שאני חייבת עזרה מקצועית גם בתחום זה .
א)לא מאמינה שאני אמצע מישהו קרוב לאזור מגורי
ב) האמת שאין לי כל כך תקציב
עד כמה מדיטציות ויוגה יכולים לעזור
המון תודה על ההקשבה והעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינבל המון תודה - תגובה
עינבל פנחס-פרג01/01/2011
כתבת קודם שאת בטיפול. האם המטפלת שלך מתמחה בעבודה עם טראומה? אם כן, את יכולה לשתף אותה במה שהצעתי ואולי תוכלו לנסות את התרגיל בטיפול.
כדאי לעשות זאת גם בזמן רגיל, ובזמן התקף אם את לא מצליחה למצוא מקום נוח תתחילי בלשבת בתנוחה יחסית נוחה ונסי להתמקד בנקודות המגע של הגוף עם הכסא/ספה. במושב, במשענת, כפות הידיים שמונחות על הגוף או אחת על השניה...
הייתי מעדיפה שתהיה לך עזרה, (שוב, תתיעצי עם המטפלת שלך) את יכולה לנסות "להתאמן" לבד, העניין הוא שהעבודה עם הגוף היא מאוד טובה אבל יכולה גם לעורר ולא רק להרגיע ומה שחשוב לי שתהיה לך תמיכה מתאימה.
אם את מכירה את שיטת ההתמקדות אז מה שהצעתי זה כמו להתמקד על דברים חיוביים. (פיטר לוין עבד עם ג'נדלין מפתח שיטת ההתמקדות ואז לקח את זה לכיוון עבודה עם טראומה). אני מבינה את הקושי, יתכן שהגוף כרגע בוכה ואולי ממאן להנחם (אפשר להבין אותו). נסי להזכיר לגוף שלך גם חוויות אחרות כמו: מגע של כוס תה חמה ביום חורפי, מגע של בד נעים, שמש מחממת או רוח מלטפת...
למיטב ידיעתי יוגה יכולה לחזק את הגוף אבל לא נראה לי שלפתור כאב. מדיטציות רק עם תמיכה כי הן יכולות גם ליצור הצפה.
אם תרצי הפניה למטפלים לפי אזור מגורים - צרי קשר.
מאחלת לך ימים קלים.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
חיה עם כאב02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי20/12/2010
שלום רב,
יש לי דוד שעבר ארוע מוחי פעמיים בעבר, בשת 98' ו-2001 ששגרם לחולשה של שרירי הצד השמאלי שלו.
מהם הדרכים היעילות ביותר הקיימות היום שיכולים לעזור לשיקום מטופל והאם יש סיכוי טוב לשיפור התפקוד.
הוא עבר סדרה קצרה ולא מספיקה לטעמי של טיפולי הידרותרפיה, האם זהו טיפול יעיל לדעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינבל פנחס-פרג26/12/2010שלום מירי,
קודם כל אני מאמינה שתמיד יש סיכוי לשיפור התפקוד. ארוע מוחי הוא לא בתחום ההתמחות שלי כך שאיני יודעת להגיד לך מהם הדרכים היעילות ביותר כיום.
חפשי פורומים אחרים המתמחים בבעיה כזו.
רק בריאות,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופנית בשלפוחית ביישניתרבקה11/12/2010
שלום, אני סובלת מאד מבעיה של שלפוחית ביישנית (המינוח הרפואי: פארורזיס, Paruresis). לא נעים לי לעשות פיפי כשאני יודעת שאנשים עלולים לשמוע.
זה הולך ומחמיר, עד לרמה שאני לפעמים לא מסוגלת לעשות. זה פשוט לא יוצא ולא משנה כמה אנסה לשכנע את עצמי שכולם עושים את זה ואף אחד לא מקשיב, הגוף לא משתף פעולה ונשאר עצור... לטעמי זה גם נובע מכך שאני תמיד שומרת דברים בבטן ולא מוציאה אותם החוצה.
כמובן שזה מקשה עלי ביומיום ואפילו גורם לי להימנע מלצאת לטיולים או סתם לכל מיני מקומות. אני מוצאת את עצמי חושבת על זה רוב הזמן וזה מאד מתסכל.
אני מודעת לזה שגם אם אני מנסה לשכנע את הנפש - עדיין יש בי חרדה והגוף מגיב בהתאם למצב חרדתי ונסגר.
זה נושא לא כל כך מדובר בארץ וזה מאד מקשה על התגברות על העניין. אבל הבנתי שאני זקוקה לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
האם התחום של פסיכותרפיה גופנית מתעסק בנושא הזה ובאיזו צורה?
האם ישנם מטופלים שזה פתר להם את הבעיה?
אשמח לשמוע על המלצות לטיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה גופנית בשלפוחית ביישנית - תגובה
עינבל פנחס-פרג12/12/2010שלום רבקה,
מה שקורה לך הוא שהטלת שתן במקום ציבורי נחווית אצלך כחוויה לא בטוחה ואפילו מסוכנת ואז נוצר כיווץ גופני. יש לפעולה זו משמעות השרדותית ופיזית ולכן ההסברים הרציונליים לא עוזרים לך. מכיוון שכך אני מאמינה שיש לגשת אל הבעיה דרך המקור שממנו נוצרה, ז"א דרך החוויה הפיזית רגשית.
את מקשרת זאת לשמירת דברים בבטן כך שאני מניחה שיש לכך הקשרים של שליטה, פחד מאיבוד שליטה, אולי קיים קושי להרפות בתחומים נוספים.
אני מציעה לך לפנות לטיפול שמכוון להרפיה הדרגתית (!) תוך סביבה בטוחה, ושבודק את ההקשרים הרגשיים.
פסיכותרפיה גופנית עוסקת ועובדת יפה בהפרעות חרדה במיוחד כשיש לחרדה הקשרים גופניים מובהקים. ניתן לטפל ע"י כך שנתחיל להתמקד בתחושות הגוף, ניצור מרחב בטוח להעלאת התכנים הרגשיים שגרמו לבעיה ודרך המודעות תלמדי לשלוט בתופעה אט אט במקום שהיא תשלוט בך.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת02/12/2010
שלום, אני סובלת מכאב בא וחולף ברגל שמאל בחלק האחורי של השוק והירך בלי שום ממצא ע"י אורטופד לאחר צילום רנטגן של עמוד השדרה ואגן הירכיים.
האם ידוע על פתרון בפסיכותרפיה הגופנית לבעיה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/12/2010שלום עינת
אני צריכה יותר פרטים לגבי הזמנים שיותר כואב לך, באילו שעות ביממה, האם הכאבים קשורים למאמץ או האם זה קורה יותר בסיטואציות מסוימות אחרות.
יתכן שמדובר בכאב פסיכוסומטי אך על פניו נראה לי שבמקרה זה רפואה סינית או עיסוי עמוק יוכלו לתת לך מענה מהיר יותר.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פסיכותרפייה ל....דרור20/11/2010
אהלן אשמח לדעת מה ההבדל בין פסיכותרפייה גופנית לטיפולי מגע
תודה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין פסיכותרפייה ל.... - תגובה
יעל צמרת21/11/2010הי דרור,
טיפול במגע זה משהו מאוד כוללני, יש רפלקסולוגיה, עיסוי, עוצמת הרקות ועוד ועוד כל מה שקשור למגע בין מטפל למטופל - בניגוד לפסיכולוגיה שאין מגע כלל.
בפסיכותרפיה גופנית הדגש הוא התמקדות בגוף ועינין המגע הוא תלוי מטופל.
מקווה שעניתי לשאלתך.
כל טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובה
עינת כהן12/12/2010בתוספת לתשובתה של יעל: בתרפיות הגופניות המגע הוא המטרה . התרפיות הללו מתבססות על התרבות העתיקה בה השתמשו בידים כנותנות מגע מרפא, תפקידו של המגע הוא ליצור קשר ולחזק את כוח החיים הפנימי שנמצא בתוכנו. בפסיכותרפיה הגופנית המגע הוא כלי דרכו ניתן להגיע לתכנים עמוקים יותר, לזכרונות מוקדמים, לטראומות אותן הגוף זוכר, זכרונות אלו משפיעים על חיינו והקשר שניצור איתם יכול להביא ריפוי והכלה ושינוי גדול לחיינו.
עינת כהן- פסיכותרפיסטית גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה10/11/2010
כבר שנים שאני חיה לפי אימרות של אנשים וניפגעת בקלות. אמרו לי פעמים רבות שאני מפנימה יותר מדי. אני בת 35. אילו טיפולים יכולים לעזור לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל צמרת13/11/2010הי שרה,
בחירת טיפול הוא עינין אישי מאוד. יש כאלה שמתחברים לפסיכולוגיה ולא מוכנים לשמוע על משהו אחר. יש כאלה שיותר מדבר אליהם פסיכותרפיה גופנית/דרמה/אומנות וכו'..
כן חשוב שתלכי לטיפול שמשלב שיחה ועוד משהו.
אני כמובן ממליצה לך בחום להתנסות בפסיכותרפיה גופנית, אין לי ספק שזה יוכל לעזור לך.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל31/10/2010
שלום רב,
מהן בדיוק השיטות בהן משתמשים בעת פסיכותרפיה גופנית? מדיטציה? דמיון מודרך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
עינבל פנחס-פרג31/10/2010שלום יעל,
בפסיכותרפיה גופנית משתמשים במגוון כלים שהמשותף להם הוא התייחסות אל הגוף ואל התחושות הפיסיות והקשר שלהם לרגשות והאמונות שלנו.
עובדים בטכניקות מגע, בעבודה דרך תנועה, התייחסות ליציבה, נשימה וכו'.
אפשר לשלב גם מדיטציה ודמיון מודרך.מתאימים את השיטות לפי מה שמתאים למטופל.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטכניקה משניתשרון19/10/2010
שלום
טפול כל שהוא שאינו מתייחס להכשרת המטפל מטעה.
ואפרט: כל אדם שקיבל אישור לעסוק בטיפול מטעם משרד הבריאו יכול לעסוק
בפסיכוטרפיה בכל גישה ,כלומר גופנית רוחנית או אחרת.
לצערנו משרד הבריאו טומן ראשו בחול ביחס להגדרה מי רשאי לעסוק בטיפול באנשים,
יש מדינות רבות שהגדירו זאת. וההגדרה הייתה לא של טכניקת הטיפול אלא הכשרתו של המטפל.
ועוד סוגיה, יש מקצועות כמו פסיכיאטריה,פסיכולוגיה, ועבודה סוציאלית שיש עליהם פיקוח אתי של האגודה המקצועית ושל משרד הבריאות. ומדובר באנשים בעלי הכשר של לפחות עשר שנים במקצוע.
שאלתי הצנועה מי מפקח על הבנות הצעירות שמכריזות על עצמן כמטפלות....
הרי לא קיים גוף אתי, ולא משרד הבריאות....
ואין ספק שעיסוק בגוף צופן גם סכנות וראוי להזהיר את הל מטופלים בפני שימוש וניצול לרעה של לוגו "פסיכוטרפיה כביכול"
בכבוד רב אדם מוטרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטכניקה משנית - תגובה
יעל צמרת19/10/2010שלום שרון,
אתה מעלה סוגייה מאוד נכונה בכל הקשור לתחום "רפואה משלימה / אלטרנטיבית". לצערינו משרד הבריאות עוד לא מכיר ברב מקצועות הפסיכותרפיה, למרות שזה עוד נטבח חשוב מאוד לציבור בקבלת תמיכה למצוקות, לקשיים ולכן כן התחום הזה הולך ומתרחב. בבוא היום משרד הבריאות יבין שיש להכיר בכך גם, כמו מקצועות אחרים בתחום שכן מכיר בהם. ישנן מדינות מפותחות יותר או פחות שתחום הפסיכותרפיה הוא הדבר הכי מקובל (אנגליה לדוגמא).אני מסכימה כי הגבול פרוץ ויש מקום רב לשרלטנות. לכן, חשוב מאוד לבחור מטפל ששמעת המלצות רבות עליו, שיש לו תעודה ממוסד מוכר שמאושר ע"י גוף בינלאומי או ממשרד הבריאות.
כל טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטכניקה משנית - תגובה
עינבל פנחס-פרג19/10/2010שלום שרון,
אני מסכימה מאוד עם דברי יעל צמרת.
הכשרת המטפל חשובה מאוד וצר לי על כך כי משרד הבריאות מתמהמה בהסדרת הנושא. באופן שהדבר מתנהל כיום אנשים שלמדו פסיכותרפיה (גופנית למשל) באופן רציני במשך 5 שנים ויותר מתויגים יחד עם כאלה שלמדו סמסטר אחד בלבד, כאינם בעלי הכשרה מספקת.
לידיעתך,עד לפני זמן לא רב יחסית, הפסיכולגיה הדינמית סירבה להכיר במטפלים על פי שיטת הפסיכולוגיה ההתנהגותית וכן התנגדה לכך שעובדים סוציאלים יקבלו מטופלים כך שהויכוח הוא רחב יותר. אי הכרה לעיתים קשורה בין היתר לתפיסה של המחליטים, לבירוקרטיה ופוליטיקה.
אנסה לענות על חששותיך:
1. בכל זאת עדיין ניתן לסנן את המטפלים. ישנם בתי ספר לפסיכותרפיה גופנית בארץ שהינם מוכרים על ידי איגודים מקצועיים לפסיכותרפיה בחו"ל (למשל האיגוד האירופי).
2. בבתי ספר מסוימים הסטודנטים מבצעים את הסטאז' בתוך מוסדות מוכרים כדוגמת בתי חולים, עיריות וכו'. הסטודנטים נוחלים הצלחה ומוערכים על ידי הצוות המקצועי המוסדי.
מותר ורצוי לבדוק זאת.
3. ניתן לבדוק בכל מוסד את היחס בין לימודים תיאורטיים לפרקטיקה.
לעניין העבודה עם הגוף - אני ממליצה לך לקרוא על הנושא. מטפל רציני אמור ללמוד לעבוד נכון עם הכלי החשוב הזה.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית17/10/2010
שלום לפסיכולוגים,
שמעתי על הסדרה שהייתה "בטיפול" עם אסי דיין. האם הסדרה מראה טיפול אמיתי ממש כמו כמו אופי טיפול בחיינו האמיתיים? האם אתם ממליצים לצפות בכך?עוד אשמח לדעת מהי דעתכם המקצועית על כך שחלק מזמן כל פגישה מוקדש להרפייה ודמיון מודרך.
שאלה נוספת שמעניינת אותי, מהי החשיבות בטיפול של קריאה בשם? (ז"א שהמטפל פונה למטופל בשמו הפרטי ולהיפך, או היעדר שימוש בשם? ) האם יש לכך משמעות?
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
עינבל פנחס-פרג17/10/2010שלום אורית
אני מפנה חלק משאלותייך אלייך. איך את מרגישה לגבי הקדשת זמן כל פגישה להרפייה?מה זה עושה לך כאשר מטפל פונה אלייך בשמך? ואיך את מרגישה כשהוא לא עושה זאת?
אני מפנה אלייך את השאלה בחזרה מכיוון שבעיני הרגשתך בטיפול היא החשובה. ישנם אנשים שבכלל לא ישימו לב אם המטפל קורא בשמם או לא. לעומת זאת לאחרים זו תהיה נקודה משמעותית ביותר במערכת היחסים שלהם עם המטפל. בד"כ מטופל ישים לב לסיטואציות בטיפול שיהיו דומות לחוויות שהפריעו לו בעבר או בהווה עם אנשים אחרים(מה שנקרא בשפה המקצועית העברות והשלכות). כך שזה אינדיבידואלי וזו הזדמנות מצוינת לדבר על כך עם המטפל. אלו דברים שיכולים ליצור שינוי בהרגשה שבגללה פנינו לטיפול..
בכל זאת אנסה לענות לך לפי תפיסתי:
הרפייה ודמיון מודרך אלו כלים שאפשר להשתמש בהם בטיפול כמו כמו כל כלי אחר: ציור, משחקי תפקידים וכו'. אפשר להשתמש בהם במידה ובאופן שזה מתאים למטופל ועוזר לו.
לגבי הסדרה, אני מטפלת בפסיכותרפיה גופנית שזה אומר שאני משתמשת בכלים נוספים מעבר לשיחה.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופניתאלונה06/10/2010
שלום,
אני שוקלת ללמוד פסיכותרפיה גופנית במכללת רחובות.
רציתי לדעת היכן ניתן להשתלב מבחינה תעסוקתית לאחר סיום בלימודים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה גופנית - תגובה
יעל צמרת06/10/2010שלום אלונה,
את מוזמנת להכנס ללינק "שאלות נפוצות" שבראש העמוד.
בהצלחה.
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי06/10/2010
ראיתי זוועה ואני לא יודעת איך להשתחרר ממנה.
שוטטתי להנאתי בפייס בוק. נכנסתי לעמוד של חבר של חבר והוא פרסם את סרטון ההוצאה להורג של העיתונאי דניאל פרל. אני לא יכולה ולא רוצה לתאר לכם את זוועת עולם שראיתי שם. תקפה אותי תחושת בחילה רצון להקיא, אני לא מפסיקה לחשוב על זה, מתעוררת בלילה בפחד וחושבת: יש כזו רשעות בעולם? אלוהים אדירים.אני לא מחייכת לא יכולה לאכול. בוכה וחושבת על דניאל פרל המסכן שזה היה סופו. וחושבת לעצמי שבאמת יש כוחות רשע בעולם שיכול להיות כל כך יפה. איך אדם (מפלצת) שוחט כך אדם אחר? איך?
יעל צמרת06/10/2010שלום גלי,
לצערינו בעולם יש גם אנשים רעים, שעושים מעשים מזעזעים ושאנו נחשפים אליהם זה מעורר בנו מחשבות קשות, תחושות קשות ורגשות קשים, שהרבה פעמים הולכים איתנו כמה וכמה ימים. לצערי אין ביכולתנו לשנות את העולם, אבל כן לעזור לו ולאנשים שחיים בו.
שימרי עצמך ממראות קשים ואנשים רעים.
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בכף רגלמייק22/09/2010
אני בן 27 ובריא בדרך כלל
מזה כשנה יש לי לחץ בכף רגל שלא מפריע לי בכלל אבל מטרידה אותי המחשבה שיש שם משהו. התחושה היא ברגל שמאל ואני מרגיש אותה רק במנוחה בכף רגל לכיוון האצבעות. באותה תקופה שזה התחיל לי עשיתי אולטרסאונד והלכתי לנוירולוג ואורטופד. בהתחלה האורטופד חשב שיש לי אולי פריצת דיסק כי אז זה היה מלווה בכאבי גב. עשיתי סי טי גב והוא היה תקין וגם האולטרסאונד גב היה תקין היה רק משהו קטן אבל ששני הרופאים לא ייחסו לו חשיבות. כמו כן יש לי תקופות שאני נמצא בסטרס ואז אני מרגיש את הרגל עוד יותר לכן חשבתי שאולי זה נובע מלחץ נפשי. מבחינתי הדבר לא מפריע לי אבל מידי פעם צצה לי המחשבה שמשהו לא תקין שם וקצת נמאס לי מבדיקות והריצה לרופאים. רציתי לדעת אם זה לא בעיה שאני משאיר את זה ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים
עינבל פנחס-פרג28/09/2010שלום מייק
באופן כללי יכולה להיווצר אי נוחות או בעיה בכף הרגל מסטרס שקשור להרגשת היציבות בחיים והביטחון, או לשורשים שלנו. לפעמים זה מתקשר מאיפה אני בא ולאן אני הולך...נושא רחב שאם ההתמודדות אותו מטרידה אותך אתה יכול להעזר בטיפול בפסיכותרפיה גופנית.
ברמה הפיזית, טוב שעשית בדיקות. אם אתה לא עדיין לא שקט אתה יכול לבקש להיות במעקב.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מטפל טוב לניהול כעסים בחיפהיאיר21/09/2010
גם לי וגם לחברתי, אפשרות לשניים יחד.
איזור חיפה עד גליל מערבי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים
עינבל פנחס-פרג21/09/2010שלום יאיר
אנחנו לא יכולות לפרסם שמות של מטפלים באתר. אתה מוזמן להתקשר ונפנה אותך.
יום טוב,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי אפשרות להתקשר כרגע...
יאיר21/09/2010האם אפשר במייל ?
[email protected]
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשהשמרית16/09/2010
בהנחה שעובדים בעבודה של תשע שעות חמישה ימים בשבוע במשך שנים, כל כמה זמן מומלץ לקחת חופשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשי זה לגמרי לבד
יעל צמרת17/09/2010הי שמרית,
יציאה לחופשה זה עינין אישי יש כאלה שמתאים להם פעם - פעמיים בשנה ויש שמתאים להם יותר. אם חופשה זה דבר שמסב לך שקט, התרגעות מהחיים,כיף .. אז עדיף כמה שאפשר.
גמר חתימה טובה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהנננ12/09/2010
אני מטופלת ברמוטיב מזה כחודש וחצי.התחלתי עם פעם ביום לאחר כ-3 שבועות העליתי לפעמיים עשיתי הפסקה בת שבועיים לערך וכעת אני התחלתי שוב עם 2 כדורים ליום.
אני הולכת לישון לקראת 10 בלילה ויש ימים שאני מתעוררת בלילה לקראת 4 ולא מצלחיה להמשיך לישון.כדור אחד אני נוטלת בבוקר ואחד בערב.
האם ייתכן שזו הסיבה "לנדודי השינה"?אני לא ממש מרגישה שינוי משמעותי עם נטילת הרמוטיב,ניסיתי לפנות לרופא שהביא לי את הטפול אך לא הצלחתי להשיגו,המשכתי בכדור בהמלצת ר המשפחה.שוחחתי עימו אך הוא לא מצא לנכון להחליף למשהו חזק יותר..(בעלי נוטל ציפרלקס מזה שנתיים וטוען שמאד מסייע לו)ולכן אמר להמשיך ברמוטיב.
האם יש קשר בין חוסר השינה לרמוטיב?האם עלי לגשת לפסיכיאטר שנתן את התרופה לספר לו על ההרגשה ואו מספיק לחזור לר משפחה ולבקש אולי משהו מעט חזק יותר?
ניסתי בעבר את טפות הרסקיו ולא הרגשתי שום שינוי,לכן אני גם בטפול פסיכולוגי וגם עם כדורי הרמוטיב.
האם יש משהו טבעי שאפשר לקחת לנדודי שינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
עינבל פנחס-פרג12/09/2010שלום לך,
דבר ראשון , את צריכה לפנות לפסיכיאטר שנתן לך את התרופות ולדבר איתו, הוא יוכל לתת לך תשובה מקצועית בעניין. אם את לא משיגה אותו, פני לפסיכיאטר אחר.
לגבי תמציות טבעיות: פרחי באך עובדים לפי המצב הנפשי רגשי של האדם (גם כאשר רוצים לטפל בבעיה פיזית). ישנם 38 תמציות ורסקיו מורכבת מ5 תמציות בלבד, לכן הנטיה לחשוב שרסקיו יפתור כל בעיה היא טעות. אם את רוצה משהו טבעי את צריכה לפנות לאיש מקצוע שירכיב לך משהו שמתאים לך. זה יכול להיות פרחי באך, צמחי מרפא מערביים או סיניים.
בהצלחה ושנה טובה.
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)