פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני

שלום רב.
    אני לא בטוח שזה הפורום הנכון האמת....

אני בן 23. רציתי לשאול האמת לגבי פן פסיכולוגי שבעניין.
    כרגע אני שוקל 93, 1.85, הכי הרבה ששקלתי אי פעם האמת.
    כלומר רוב חיי אני בגרף עולה.

עכשיו, שאני מעוניין לחזור לפעילות גופנית (לא עושה בכלל) אני מרגיש כאילו יש לי איזה מחסום מלעשות את זה? לא יודע אם זה נובע מעצלנות, או מתחושה אחרת...

אני יודע אבל שחוסר פעילות גופנית אצלי, משפיעה לי על המצב רוח, גורמת לי להרגיש רע עם עצמי ואם איך שאני נראה, ומונעת ממני דברים, אפילו לצאת למקומות לפעמים, או כרגע לשחק כדורגל אפילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

עינבל פנחס-פרג
    06/09/2010

שלום גיל,

לא ברור לי משאלתך אם אתה מדבר על מחסום פיסי, משהו שדומה לעייפות ולאות או שיש איזו שהיא התנגדות פנימית רגשית לעסוק בפעילות גופנית.
    אם מדובר בסוג של עייפות קודם כל הייתי מציעה לך לבצע בדיקות דם לוודא שאין לך חסרים תזונתיים כמו ברזל או חסרים אחרים.
    אם פיסית הכל בסדר, אפשר לבדוק דרך focusing (התמקדות זו שיטה שעובדת עם התחושות הגופניות) במספר מפגשים בודדים, מה גורם למחסום ולמצוא דרך לעבור אותו.

לפעמים מדובר בדכדוך. אם זה המצב כדאי לקבל יעוץ אישי.

שנה טובה,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא פסיכותרפיה גופנית
    אפרת ארגמן
    31/08/2010

שלום,
    אני מחפשת ספר אשר מרכז את כל המידע לגבי תיאוריטקנים בתחום הפסיכותרפיה הגופנית או לחילופין ספרים של וילהלם רייך אלכסנדר לואן וסטנלי קלמן...מחפשת חומר לגבי "שריון גופני" והתמוססותו...

הוספת תגובה

• ספרים.

עינבל פנחס-פרג
    31/08/2010

שלום אפרת,

יש ספר של גילה בויום שכתבה על וילהלם רייך ועבודתו. הוא נקרא: "וילהלם רייך מחקריו באנרגיית החיים" אני לא בטוחה שאפשר עדיין לרכוש אותו, חפשי אותו בספריות.

אני מכירה ספר של לואן באנגלית לא קלה. אם את מעוניינת כתבי שוב ואחפש לך את השם המדויק שלו.

אם את צריכה את החומר לצורך כתיבת עבודה, את מוזמנת ליצור קשר , יש לי מאמרים של גרדה בויסן ואחרים שאוכל לתת לך לצלם.

ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים מאמרים בפסיכותראפיה גופנית

ירון
    16/01/2011

היי ענבל
    וסליחה מראש על ההתפרצות לדלת הפתוחה.

אנוכי סטודנט שנה ב' לפסיכותראפיה גופנית ואשמח לצלם חומרים/מאמרים של גרדה בוייסן ואחרים ככל שניתן על מנת לצמוח ולהתרחב .

תודה מראש .

ירון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים

יעל צמרת
    31/08/2010

שלום אפרת,

בנוסף יש לך ספרים של רפי רוזן שמדבר המון על העבודה עם הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בעבודה
    גלית
    24/08/2010

האם יש תרגיל גופני שניתן לעשות כדי לשחרר לחצים בעבודה או לאחר יום עבודה? למשל נשימות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בעבודה

הוספת תגובה

• תרגילים לזמן העבודה

יעל צמרת
    25/08/2010

שלום גלית,

בהחלט יש תרגילים לשחרור לחץ. חבל שלא ציינת באיזה אזור בגוף את חשה את הלחץ. בכל אופן אתן לך כמה תרגילים יעילים מאוד:
    1. תרגילים לראש ולעורף - מצויין לעבודה מול מחשב או עבודה עם קריאה רבה וללחצים שמתרכזים לרב בעורף. פשוט להניד את הראש מצד לצד עם קצב נשימה. את יושבת ישר על הכיסא, כאשר הרגליים נוגעות באופן מלא בריצפה ועם השאיפה פנימה את מסיתה את ראשך לצד ימין (או שמאל)ועם הנשיפה החוצה את מזיזה את הראש לצד הנגדי. שאיפה לצד אחד, נשיפה לצד השני. כך בקצב הנשימות ולאט לאט תאריכי את התנועה ואת הנשימה. זהו תרגיל איטי בקצב שלך. ניתן לעשות את אותו הדבר גם למעלה ולמטה. ניתן לעשות את התרגיל הזה 5-10 דקות.
    2. תרגיל נוסף זה קימוץ הדרגתי של כל איברי הגוף: ידיים, אגן, בטן, כתפיים, שפתיים, עניים ואם שכחתי את יכולה להוסיף.. ונושמים 2 נשימות עמוקות ומשחררים ושוב לחזור על כך פעמיים - שלוש.
    3. מתיחה של הרגליים, לעמוד עמידה יציבה_ אגן נאסף פנימה כפות רגלים מחוברות לריצפה ועם הנשימה להרים ידיים למעלה ולאט עם הנשיפה לרדת עם הגוף למטה (ידיים נוגעות בריצפה ואגן למעלה). כשראש וידיים למטה האגן כלפי מעלה לנשום 2-3 נשימות עמוקות ולנסות לישר את אחורי הרגליים, לא להרים את כפות הרגליים מהריצפה.

אלו שלושה סוגים שונים של תרגילים שגם משחררים לחץוגם מעוררים.

בהצלחה,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור מכעסים
    גל יעקב
    16/08/2010

שלום רב,
    לי יש בעיה בניהול הכעסים שלי ורציתי לדעת אם ישנה סדנה שאת ממליצה שבה מלמדים על טכניקות של שיחרור מכעסים וכמו כן איך לנהל ולשלוט במצבי הרוח שלנו ובעצבים וכעסים יותר נכון כך שזה לא יפריע לי ולזולת.
    אני מציין שאני גר באזור המרכז
    שאלה נוספת היא האם טכניקת הביופידבק היא יכולה לעזור במיקרה הזה ?
    תודה מקרב לב,
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    שחרור מכעסים

הוספת תגובה

• ניהול מצבי רוח

יעל צמרת
    19/08/2010

שלום לך גל,

כעס הוא אחד הרגשות הקשים יותר עבורנו בני האדם, אף אחד לא אוהב לכעוס ורובהאנשים לא אוהבים שכועסים עליהם. ישנן סדנאות רבות ומגוונות היום בשוק לניהול כעסים ומצבי רוח. אני מאמינה כי אננו יכולים "לנהל" את מצבי הרוח שלנו, אנו יכולים לזהות אותם ולראות איך ניתן לתעל אותם או לבטא אותם ואולי לא נוכל לבטא אך לפחות להיות מודעים אליהם ברגע נתון. אם אתה מרגיש כי הינך מלא בכעס אני מציעה לך לפנות לטיפול על מנת שתוכל לראות מה עומד מאחורי הכעס הזה ולא רק להוציא ולהוציא כי זה יתמלא מחדש, כמו גלגל. לכן, כמו תמיד, אני מציעה לטפל בשורש.
    ביופידבק זו טכניקה טובה למצבי חרדה, הפרעות קשב, היפראקטיביות אנני יודעת איך היא עובדת עם כעסים ואם בכלל.

בהצלחה,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    עינת
    11/08/2010

האם כאבים מעידים גם על בעיה נפשית? נגיד כאבים באזור החזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים

עינבל פנחס-פרג
    11/08/2010

שלום עינת,

כן, כאבים יכולים להעיד גם על בעיה נפשית, אך קודם צריך ללכת לרופא לשלול בעיה פיזית אחרת.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בילדים
    אורלי
    03/08/2010

שלום רב,

כאם המחפשת טיפול מתאים לבני, אני מעוניינת לברר לגבי פסיכותרפיה גופנית:

האם קיים מסלול לימוד ייחודי לילדים? בטיפול פסיכולוגי מטפלים בילדים בדרך כלל פסיכולוגים שלמדו טיפול שספציפי לילדים. שכן מגע עם ילדים שונה מהותית ממגע עם מבוגרים.

לבני יש בעיות רגשיות הנובעות כנראה מתת תחושה, כבר מהגיל הרך נשך ודחף ילדים, התנהג בצורה מאוד פיזית, אינו חש כמעט כאב במצבים שאחרים היו מתפתלים. אוכל חריף מאוד ומלוח, מחפש ריגושים במשחק, כגון התגוששות, אך גם משחקי דימיון קיצוניים ומפחידים, נמשך מאוד לנושאים מפחידים, ואז מאוד מפחד מהם. בקיצור "חי על הקצה". הוא לא טופל בריפוי בעיסוק, כי איכשהו הוא הסתדר כל השנים. עכשיו הוא סיים ב' והמצב החמיר, הוא מאוד מסתכסך עם ילדים סביב הפיזיות הרבה מידי שלו. האם מקרה זה נראה מתאים לפסיכותרפיה גופנית? או שעדיף ללכת לכיוון של ריפוי בעיסוק עם דיאטה סנסורית מתאימה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• טיפול בילדים

יעל צמרת
    04/08/2010

שלום אורלי,

במקרה שלך אני ממליצה לך לפנות קודם לרופא התפתחות לאיבחון ועם צריך ללכת לריפוי בעיסוק או כל מה שימליץ ללכת ולא לדחות. מאוד חשוב האיבחון והטיפול כדי שהילד לא יסבול ולא תיהיה החרפה במצב. אני לא חושבת שזה גיל מתאים לפסיכותרפיה גופנית ולא חושבת שמקרה זה זה יפתור את הקושי.

כל טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    מילי
    03/08/2010

האם פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור במקרה של כאבי ראש? מה בדיוק צריך לעשות ולמי הולכים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

יעל צמרת
    03/08/2010

שלום מילי,

פסיכותרפיה גופנית בהחלט יכולה לעזור במקרים של כאבי ראש, משום שעבודה עם פסיכותרפיה היא לרדת לשורש הבעיה וגם בסימפטום - לכל כאב יש שורש. ודבר השני זו העבודה הפיזית אם מגע, עיסוי באזור הראש והעורף (שהרבה פעמים הוא הגורם לכאב). בנוסף לזה אני ממליצה לך לעשות:1. בדיקות דם 2. בדיקת עניים, האם את מרכיבה משקפיים או סובלת מעיין עצלה? זה מאוד משפיע. 3. לשים לב לתחושה בעורף האם נוקשה או מושך. 4. הדבר הכמעט הכי משפיע זה לחץ/ עומס.

תרגישי טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    28/07/2010

שלום רב,
    אני בת 19 ואובחנתי כבעלת חרדה חברתית.
    מאז האבחנה הייתי בטפול פסיכולוגי אצל מטפלת שתחום התמחותה הוא חנוכי.
    לא חשתי שפור והתקדמות ועזבתי.
    ניסיתי לטפל בבעיה בעצמי אך שוב נכשלתי. החוסר בטחון וחוסר המיומנות החברתית היו מידי עצומים.
    וקבלתי פידבקים שאני נדחפת,מעצבנת ומטרידה.
    מובן שזה ממש שובר אותי בעיקר כי שיניתי והתאמצתי המון החל משינוי שפת הגוף וכן בליצור לי תדמית מצחיקה.
    איזה טיפול יהיה יעיל עבורי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

עינבל פנחס-פרג
    29/07/2010

שלום לך רוית,

אני מבינה ללבך, שאחרי שהתאמצת כל כך, לא השגת את מה שרצית. אני רוצה להשב את תשומת לבך לכך שבעיני לא נכשלת, בכלל לא. אחד המאפיינים של חרדה חברתית הוא הימנעות. ואת לעומת זאת למרות הקושי ניסית ועשית. אני מניחה שזה דרש ממך לגייס אומץ, אל תמעיטי בקרדיט שמגיע לך. אומנם לא השגת את התוצאות שרצית, כפי שכתבת זה קשור לחוסר הביטחון ולחוסר המיומנות באינטרקציות חברתיות. לכן אני חושבת שיעזור לך טיפול תומך ומחזק מצד אחד, אך ששם דגש ליחסי מטפל מטופל ולמה שקורה בקשר הטיפולי. בשפה המקצועית: גישות אינטרסוביקטיביות.

סוג טיפול נוסף, מה דעתך על מסגרת של טיפול קבוצתי?

בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    26/07/2010

אני בסוף שנות ה-50 לחיי. במשך השנה האחרונה חוזרת על עצמה תופעה מאוד מוזרה אצלי - אני מתנתקת מהמציאות לפרק זמן שמרגיש כמה דקות וחווה התרחשות מהעבר. ההתרחשויות הן לא סיטואציות שאני זוכרת, אבל הדמויות כולן מוכרות לי מעברי, חלקן עדין בחיים, אבל עולה דמותן מלפני שנים רבות. התופעה מלווה בתחושה פיזית לא נוחה, סוג של טראנס לא נעים. התופעה חוזרת על עצמה בעיקר בערבים, כנראה בשעות שבהן אני עייפה. אשמח לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשירי

עינבל פנחס-פרג
    27/07/2010

שלום שירי

יתכן שמה שאת חווה הם מצבי תודעה שונים מהרגיל. כמו שקורה לפעמים במדיטציה ובהיפנוזה. מצבי תודעה שונים מהרגיל מתאפשרים בד"כ שיש הרפיה וזה מסביר את הופעתם כשאת עייפה יותר.
    ההתרחשויות יכולות להיות זכרונות נשכחים אבל גם משאלות לב או מסרים מתוך התת מודע הפונים לרגש ולתחושה ולא להיגיון.
    זה יכול להיות תהליך מעניין עבורך ולאפשר לך התפתחות אישית עמוקה. אם תבחרי בזה אני מציעה לך לעבור תהליך כזה עם איש מקצוע שמבין בתחום, כיוון שמצבי תודעה שונים מהרגיל יכולים גם ליצור בלבול, תחושות פיזיות או להעלות פחדים, לכן חשוב שיהיה מי שיחזיק ויכיל את מה שאת חווה. כמו לקחת מפה כשהולכים מקום לא מוכר.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גנית
    21/07/2010

יש לי אחיין בן חמש שסובל מתסמונת דאון ומהתקפי זעם. אמרו לי לאחרונה שפסיכתרפיה גופנית יכולה לעזור במיוחד היות ומדובר במגע. האם זה נכון מניסיונכן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגנית

יעל צמרת
    21/07/2010

הי גנית,

אני היתי מבררת מדוע הוא נוטה להתקפי זעם, האם נמצא במסגרת? האם טוב לו שם? משום שבד"כ אנשים עם תסמונת דאון הם לבביים וילדותיים ומאוד חברותיים. כך שאם את שואלת האם מגע יכול לרכך אותו ולגרום לו להיות פחות זועם? אני מניחה שיכול להיות, אבל קודם כל לבדוק מדוע הוא כל כך זועם.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טניה
    13/07/2010

אני כבת 20, מספר חודשים לאחר תאונת דרכים.
    בתאונה נפגעתי חבלת ראש קלה יחסית.

מאז התאונה אני מדוכאת, עצבנית, יש לי התקפי זעם, כעס, בכי בלתי נשלט...

בזמנים מסויימים אני גם ממש בלתי נסבלת, ויצא שככה התנתקתי מאוד מהסביבה שלא הבינה אותי ופירשה אותי לא נכון- מהרבה חברות, ובשלב מסויים גם מהמשפחה.

אני מרגישה המון אשמה בכך שהבאתי את זה על עצמי,
    גם בדידות, עצבות, אין כוח לכלום, מין רצון כזה לשקוע, אולי למות... קושי לתפקד ברמה הכי בסיסית.. ועם זאת, יש זמנים שבהם אני מרגישה לחלוטין בסדר, מצליחה להנות מכל מיני דברים, צוחקת..

אני לא יודעת מה לעשות, לא רוצה להרגיש שייכות לדיכאון הזה ובטח לא רוצה להכניס את עצמי לטיפולים תרופתיים שאחר כך אתמכר אליהם, שכן לפני כן הייתי אדם שמח, מלא בחוש הומור ופעלתני מאוד, ואני בהלם שנחתתי למקום הזה..

אשמח לקבל איזשהי עצה..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיקום

יעל צמרת
    13/07/2010

הי טניה,

האם לאחר התאונה נבדקת? האם היית אצל נויירולוג כדי שיוכל למור לך את מצב פגיעת הראש? זה דבר שאני קודם כל מציעה לך לבדוק (אם לא עשית כך). תאונה זו חויה טראומתית שיש לעבד אותה.
    לכן אני ממליצה לך ללכת לטיפול כי כן משתמע שיש סימני דיכאון ואת זקוקה לתמיכה, ליווי ועיבוד הטראומה, אין סיבה שבגילך הצעיר תאבדי את שמחת חייך ואת חברייך.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    13/07/2010

אני כבת 20, מספר חודשים לאחר תאונת דרכים.
    בתאונה נפגעתי חבלת ראש קלה יחסית.

מאז התאונה אני מדוכאת, עצבנית, יש לי התקפי זעם, כעס, בכי בלתי נשלט...

בזמנים מסויימים אני גם ממש בלתי נסבלת, ויצא שככה התנתקתי מאוד מהסביבה שלא הבינה אותי ופירשה אותי לא נכון- מהרבה חברות, ובשלב מסויים גם מהמשפחה.

אני מרגישה המון אשמה בכך שהבאתי את זה על עצמי,
    גם בדידות, עצבות, אין כוח לכלום, מין רצון כזה לשקוע, אולי למות... קושי לתפקד ברמה הכי בסיסית.. ועם זאת, יש זמנים שבהם אני מרגישה לחלוטין בסדר, מצליחה להנות מכל מיני דברים, צוחקת..

אני לא יודעת מה לעשות, לא רוצה להרגיש שייכות לדיכאון הזה ובטח לא רוצה להכניס את עצמי לטיפולים תרופתיים שאחר כך אתמכר אליהם, שכן לפני כן הייתי אדם שמח, מלא בחוש הומור ופעלתני מאוד, ואני בהלם שנחתתי למקום הזה..

אשמח לקבל איזשהי עצה..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תאונה

עינבל פנחס-פרג
    13/07/2010

שלום רמי,

דבר ראשון רמי - את לא אשמה. תאונת דרכים היא ארוע לא רגיל, שיכול להחוות כמשברי עד כדי טראומטי. התחושות הקשות שאת מתארת שכיחות למצב כזה.
    יכול להיות שמה שאת מתארת קשור לחבלת הראש ויכול להיות שמדובר בתגובת דחק בדומה לאנשים שחזרו מהמלחמה עם הלם קרב. לא ברור לי משאלתך מה היתה האבחנה עקב חבלת הראש ואם את מקבלת או קיבלת טיפול כלשהו. שווה להתייעץ עם נוירולוג.
    חשוב ביותר שתפני לטיפול נפשי שמתמחה בעבודה עם טראומה. אני ממליצה על טיפול שמשלב עבודת גוף מכיוון שלגוף יש יכולת לשחרר את הסטרס שהתקבע בו עקב התאונה.
    לדעתי את זקוקה כרגע לתמיכה של איש מקצוע. תמיכת המשפחה וחברים חשובה מאוד ואולי תנסי להסביר להם את הרגשתך, אבל הם לא יוכלו להחליף איש מקצוע.
    אפשר לטפל בזה.
    אוכל להפנות אותך לאיש מקצוע לפי מקום מגורייך.
    בהצלחה,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים
    תיקי
    13/07/2010

רציתי לשאול אם תופעה של לחץ ועצבנות יכולה להתבטא בגירודים בגוף? ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים

הוספת תגובה

• גירודים בגוף

יעל צמרת
    13/07/2010

שלום תיקי,

בהחלט יש אפשרות שהלחץ משפיע על גירודים בדיוק כמו שיכול להשפיע על אסטמה של עור, אני מציעה לך בתקופה של לחץ לשים לב לתזונה וכמובן לעשות דברים שיכולים להרגיע כמו נשימות, דימיון מודרך וגם רסקיו מצויין.

כל טוב
    יעלצמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רני
    06/07/2010

שלום , אני בת 15 וחצי ויש דבר אחד אצל אמא שלי שמפריע לי . שפת האם שלה זה רוסית והיא יודעת לדבר בעיברית אין לה מבטא ולא כלום .. ביקשתי ממנה שתדבר איתי בעיברית אך היא עשתה להפך והיא מדברת איתי רק ברוסית גם ליד חברים וגם ליד מורים ובכללי כאילו היא לא יודעת לדבר בעיברית ואני רוצה שהיא תדבר איתי בעיברית איך אומרים לה ואיך מסבירים לה ? אני לפעמים ממש מתביישת בזה שהיא לא מדברת בעברית
    לא כל כך ידעתי באיזה פורום לכתוב את זה ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרני

עינבל פנחס-פרג
    07/07/2010

שלום רני,
    אני חושבת שכדאי שתפני את השאלה לפורום הורים ומתבגרים.

דבר אחד שאני יכולה להציע לך: לשאול את אמא שלך מדוע היא כל כך רוצה לדבר איתך ברוסית, מה הסיבה שזה חשוב לה כל כך עד כדי כך שהיא מתעקשת . אולי תקבלי תשובה שתוביל להבנה משותפת.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בילדים
    ניבה
    05/07/2010

שלום, לאחרונה המשפחה שלנו עברה כמה טראומות ושמתי לב שבני בן השנה וחצי הושפע מכך. הוא לא רגוע ובוכה לעתים מאוד קרובות. רציתי לברר לגבי טיפול לתינוקות בעזרת מגע במקרה כזה. מה תוכלו לספר לי - למי לפנות ואיך עושים זאת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• טיפול בילדים

עינבל פנחס-פרג
    05/07/2010

שלום ניבה,

אני מבינה לליבך שאת מודאגת לגבי מצב רוחו של בנך. בכי הוא סוג של פורקן להתמודדות עם כאב נפשי. יש לאפשר לו לבכות והוא צריך שיהיו איתו בזמן ההתמודדות הזו. את צודקת מאוד בכך שמגע יכול מאוד לעזור, אני רק חושבת שהוא צריך לקבל את המגע הזה ממך ולא מאיזה מטפל חיצוני. את צריכה להחזיק אותובאופן שיהיה נוח לשניכם, אפשר כשהוא מכורבל בחיקך בתנוחת עובר, כפי שהחזקת אותו בשבועות הרראשונים לחייו או באופן דומה . הוא צריך להרגיש את העטיפה שלך וגם את ההקשבה. חשוב שתנסי להקשיב לבכי שלו בלי למהר לנסות להרגיע או להשתיק את הבכי. להחזיק אותו בהחזקה לא רכה מידי ולא לוחצת, להקשיב ומקסימום להגיד לו שאת נמצאת לידו, מקשיבה לכאב שלו ומאמינה שלאט לאט הכאב יעבור.
    אם קשה לך להכיל את הסיטואציה, כדאי שתלכי לטיפול/יעוץ שיעזור לך להתמודד עם איך שאת מרגישה. אם את סובלת ממה שעבר עליכם במשפחה יהיה קשה גם לו ולכן כדאי שתטפלי בעצמך ובשאר בני הבית, זה יחלחל גם אליו.
    בהצלחה.
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה