מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרפיה בתנועהענבל07/12/2009
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין לימודי תעודה על מנת להיות מטפל בתנועה לבין לימודים לתואר שני.
מה המשמעות בשטח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבל
יעל צמרת07/12/2009ענבל שלום,
משאלתך לא ברור לי לאיזה תואר שני את מתכוונת אם בתנועה או בתחום אחר? לטיפול בתנועה יש גישות שונות. לגבי פסיכותרפיה גופנית, תנועה זה כלי שיכול להיות משולב בטיפול. אם תרצי להרחיב את שאלתך, אשמח לענות יותר בפירוט.
בברכה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתנועה
אסנת09/12/2009ענבל שלום,
אם הבנתי את שאלתך נכונה, ואת שואלת על ההבדל בין ללמוד טיפול בתנועה במסגרת לימודי תעודה לבין טיפול בתנועה במסגרת תואר שני קליני:
חשוב לדעת שכמובן כיום את יכולה ללמוד בשתי המסגרות הללו באותה מידה, ובחוזר מנכ"ל משרד הבריאות יש רשימה מלאה של המוסגות המוכרים ומהם הקרטריונים והתנאים ללימודים ולקבלה לעבודה לאחר הלימודים.
כמו כן, כמו בתחומים נוספים גם בתחום הזה חלק מהשיקולים של מעסיקים בקבלה לעבודה וגובה ההשתכרות נובע מהשכלתך הפורמלית. אם תחליטי ללמוד תואר שני, תוכלי להתקדם מקצועית ואקדמית במסגרות שמאפשרות את הקידום לבעלי תואר שני קליני.
בברכה אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמען הסר ספק
עינבל פנחס-פרג09/12/2009לכל מבקרי הפורום
פורום זה נועד עבורכם, למענה על שאלות ומקבל בברכה תגובות גולשים.
אך אין זה המקום לשווק ולפרסם מוצרים שונים, בתי ספר או מטפלים ספציפיים.
תוכן שיווקי ימחק .
בברכה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג גופני?שירי28/11/2009
שלום,
האם יש פסיכותרפיטים גופניים שהם פסיכולוגים? או שזה תחום או גישה אחרת לגמרי? (כי לפסיכולוג אסור לגעת במטופלים שלו?)
אני עם בעיות אישיותיות עמוקות והפרעות אישיות שמתבטאות ביחס עם אנשים. כמובן שהדבר משפיע פיזית. אני סגורה מאוד ומפחדת מטיפול מחשש שיקרה לי משהו רע או שיפגעו בי וחיי קטנים ומיוסרים...
אני מנסה להתחיל תרופות פסיכיאטריות עכשיו
אני יודעת שזה על קצה המזלג, אך האם טיפול כזה יכול להתאים לי או שעדיף טיפול פסיכולוגי? האם יש טיפול משולב- טיפול פסיכולוגי מפסיכולוג יחד עם התייחסות גופנית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
עינבל פנחס-פרג29/11/2009שלום שירי
אני מבינה משאלתך שאת חוששת מללכת לטיפול אצל פסיכותרפיסט גופני. אם החשש הוא בגלל המגע, אפשר לעבוד עם הגוף גם בלי לגעת בך, רק צייני את חששך בפני המטפל. ישנם פסיכותרפיסטים גופניים מאוד מקצועיים וטיפול בפסיכותרפיה גופנית יכול לעזור לך.
אבל, אם את מרגישה הרגשת ביטחון גדולה יותר ללכת לפסיכולוג, אז עשי זאת. ההרגשה שלך היא הדבר החשוב, יותר משיטת הטיפול. במיוחד עם הנושאים שאת מתמודדת איתם. ישנם פסיכולוגים שלא הסתפקו בהכשרה שלהם ולמדו גם גישות בעבודה גופנית.
אם יש לך שאלות נוספות, את מוזמנת לשאול שוב.
שיהיה לך בהצלחה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך,
שירי29/11/2009היכן אני יכולה לקבל המלצה על פסיכולוג קליני שהמשיך להתמחות גופנית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
עינבל פנחס-פרג29/11/2009אני לא יכולה לתת המלצה באתר.
צרי איתי קשר בטלפון ואני אפנה אותך.
בברכה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביית מעליותכרמי26/11/2009
האם פסיכותרפיה יכולה להועיל במצב כזה של חרדה ממעליות? אפשר אמנם לברוח מהבעיה בד"כ, כפי שעשיתי עד היום, אבל לאחרונה התחלתי לעבוד בבניין רב קומות ועלייה במדרגות, אחרי כל ירידה לעישון היא בלתי אפשרית. קשה לי לדמיין שאי פעם לא אפחד ממעליות אבל שווה לנסות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעליות
עינבל פנחס-פרג26/11/2009שלום כרמי,
בהחלט שווה לנסות לטפל בחרדה, כדי שלא תנהל את חייך . פסיכותרפיה גופנית בשילוב שיטת focusing יכולים מאוד לעזור לך. דרך העבודה עם הגוף אפשר לגלות מה גרם לפחד ממעליות, ואז לנסות לנטרל אותו או לפחות לשלוט בפחד במקום שהפחד ישלוט בך. בכל מקרה, מנסיוני בטיפול במקרי חרדה פסיכותרפיה גופנית מפחיתה את הסימפטומים .
בנוסף גם טיפול בפסיכולוגיה התנהגותית יכול לעזור.
בהצלחה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותם22/11/2009
האם שיטת התתמקדות שייכת לפסיכותרפיה הגופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמקדות ופסיכותרפיה גופנית
יעל צמרת23/11/2009שלום רותם,
התמקדות הינה שיטה בפני עצמה, אך ישנם מטפלים בפסיכותרפיה גופנית שלמדו ומשלבים אותה בטיפול פסיכותרפוייתי גופני ויש כאלה שמטפלים בהתמקדות בלבד.
בברכה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוסומטי?רבקה18/11/2009
לאחרונה אני סובלת מכאבי גב חזקים, ניסיתי פזיותרפיה ומסג'ים שונים אך ללא הועיל, רופא המשפחה מאמין שמדובר במשהו פסיכוסומטי בעקבות מצב נפשי, הוא המליץ על פסיכותרפיה גופנית, האם זה יכול להתאים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
יעל צמרת18/11/2009שלום כרמית,
לגב משמעות רבה בחיינו, הינו מאפשר תמיכה ויציבה עבור גופנו, וכמו כן הינו מהווה חלק מאוד חשוב ברפואת הגופנפש, לכן יתכן מאוד שאכן הכאבים שאת סובלת מהם הם ממקור פסיכוסומטי. אמנם לא ציינת באיזה איזור של הגב מצטבר הכאב ( חלק עליון, תחתון, אמצע, ימין או שמאל) איזה סוג כאב, אבל אין לי ספק שטיפול פסיכותרפוייתי גופני הוא קלאסי למקרה זה.
רק בריאות,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן12/11/2009
מה עושים עם מטפל בפסיכותרפיה שמדבר הרבה במהלך הפגישה, הסבריו ארוכים ולא תמיד רלוונטיים. לעיתים שוכחת את שרציתי לומר וגם כך מתקשה לבטא את עצמי ואולי לכן , הוא לוקח את המושכות לידיו... אם להיות כנה זה היה לי נוח בהתחלה. האם להעיר לו על כך? ואיך מבלי לעורר את כעסו?
האם עליי להפסיק את הטיפול ? האם זה סימן להיעדר כימיה בינינו?
מרגיש מחוסר סבלנות.
מה לעשות!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל "דברן"
עינבל פנחס-פרג13/11/2009שלום חנן,
אתה מעלה נקודה חשובה בקשר ליחסים בכלל ויחסי מטפל מטופל בפרט. טיפול אמור לאפשר לך לבטא את עצמך. זה לא אומר שצריך להפסיק טיפול, להיפך זו הזדמנות מצוינת להתאמן להגיד את מה שאתה מרגיש. כמו כשחבר פוגע עדיף שנוכל לומר לו במקום להבליג או לוותר על הקשר.
הדרך לעשות זאת היא לשתף בהרגשתך הכנה כמו שעשית בשאלה כאן. לדעתי התנסחת באופן מעורר התגייסות ולא כעס. זיהית מה מפריע לך וגם לקחת אחריות על הצד שלך.
יתכן שבאופן טבעי, למטפל שלך לא יהיה נעים לשמוע בהתחלה אבל אם הוא מטפל טוב הוא ימנף זאת לשיפור התקשורת ביניכם.
בהצלחה
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה04/11/2009
ערב טוב
חבר שלי בן 29 והבחור מהמר מגיל 20 בערך.את החובות הגדולים כבר שלימנו..אך אנחנו מרגשים שעליו לקחת טיפול ,כיון שהוא מרגיש שאינו שולט בדחף הזה .הוא מרגיש רייקנות שאותה הוא רוצה למלא...יש להבין מהי הרייקנות הזו ,לה היא קיימת.חשוב לי לציין שהוא מעוניין להגיע לטיפול.אבל מה הטיפול המתאים ביותר עבורו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול למהמר
יעל צמרת06/11/2009שלום הלנה,
אני חושבת שהימורים זו התמכרות קשה וככל שחברך יטפל בה קודם, כך ייטב לו ולקשר שלכם. טיפול פסיכותרפוייתי גופני יכול להיות טיפול מצויין עבור חברך, אך חשוב איש מקצוע מנוסה. סוג טיפול נוסף שהיתי ממליצה לו הוא פסיכולוגי קוגנטיבי - התנהגותי. ההגיון העומד מאחורי השיטה הוא ששינוי בתפיסת המציאות, כפי שנעשה בטיפול הקוגניטיבי, לא מספיק כדי לגרום לשינוי בהתנהגות המטופל ולכן יש צורך גם בלמידה ותרגול של התנהגויות חדשות, כפי שמקובל בטיפול ההתנהגותי.
אני רוצה לחזק אתכם על האומץ לטפל בבעיה כבר בגיל זה.
כל טוב ובהצלחה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיפול מתאים גם לעמידה ביעדים?KIPI28/10/2009
הרי בטיפול המסורתי נהוג להפריד בין הטיפול לחיים האמיתיים, שיש בהם דד ליינים, מטלות, עבודות , פרנסה קשיים ביצירת קשר , ודברים שהרבה ואף מחוץ לחדר...
כיצד הפסיכותרפיה הגופנית נחלצת לטפל בתכנים שהם לא חלק מהתהליך אך הם חלק מהחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול והחיים האמיתיים
עינבל פנחס-פרג29/10/2009שלום KIPI
לא ברורה לי ההפרדה בין טיפול לחיים האמיתיים. טיפול שנשאר בתיאוריה ואינו משפיע על החיים האמיתיים של מטופל אינו טיפול טוב בעיניי. החיים הם תהליך אחד ארוך שבנוי מתהליכים קטנים יותר. הפסיכותרפיה הגופנית יוצאת מתוך הפסיכולוגיה ההומניסטית שבין היתר מדברת על הכאן ועכשיו.
מראש המטרה לאפשר למטופל ביטוי בחייו באופן מלא ומספק יותר עבורו. עושים זאת על ידי עבודה עם מה שקורה עכשיו בגוף, בתחושה הפיסית, בנוסף לרגש ולמחשבות שעולות, זאת עם הקשר לתכנים שמעסיקים את המטופל.
גם בטיפול אפשר להגדיר מטרות שרוצים להשיג. אפשר גם לתחום את הטיפול בזמן ואז להגדיר מטרות ריאליות לזמן שיש.
בברכה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכותרפיההילה26/10/2009
שלום, קוראים לי הילה, אני אחרי תואר ראשון בתקשורת ושוקלת בימים אלו הסבה לתחום הטיפול. ממה שהספקתי לקרוא תחום הפסיכותרפיה נשמע מעניין מאוד ומתאים לאופי שלי, אך אני לא מכירה את את התחום לעומק. ראשית רציתי לשאול האם הלימודים ברידמן הם באיכות טובה, מה אורך הלימודים, מהי סוג ההכשרה, כלומר איזו תעודה מקבלים בסופה ולבסוף האם זהו תחום שיש לו דרישה סבירה.
אני יודעת שמדובר בשאלות לא מעטות, אשמח לכל פיסת מידע
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
יעל צמרת27/10/2009שלום להילה,
ראשית אני מזמינה אותך להכנס ללינק שאלות נפוצות ושם תוכלי לקבל מידע נוסף לגבי לימודי פסיכותרפיה.
לגבי לימודים במכללת רידמן, אני מציעה לך להפגש עם יועצת של המכללה על מנת לברר את תכני הלימוד, אופן הלימודים ולראות שזה אכן מדבר אליך. תוכלי לברר לגבי סוג ההכשרה והתעודה ומשך הלימודים. אני סיימתי לפני חמש שנים ואז הלימודים ארכו כ 4 שנים, ידוע לי שחלק מתכני הלימוד שונו ולכן כדי לך לערוך את הבדיקה הזו ישירות מולם. רידמן מכללה שנמצאת הרבה זמן בתחום והולכת וגדלה עם השנים, דבר מאוד משמעותי לבחירת מוסד לימודים.
לגבי הדרישה בתחום, פסיכותרפיה גופנית הינה תחום התופס תאוצה, אנשים היום יותר מודעים לחיבור בין הגוף והנפש, להשלכות של ארועי חיים על הבריאות וכו'. מצד שני עדין אין הכרה לתחום בגופים כמו קופות חולים שניתן לטפל שם בפסיכותרפיה גופנית ולכן זה נשאר בתחום העצמאי.
מקווה שעניתי לך,
לשאלות נוספות את מוזמנת תמיד
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
שריתה04/11/2009הילה,
מסגרות נוספות ללימודי פסיכותרפיה גופנית שהייתי ממליצה לבדוק:
- ביוסינטזה
- בי"ס של אלון זהבי
כדאי לברר אצל בוגרי המסגרות, האם בפועל הופכים למטפלים, והאם חווים שעברו תהליך משמעותי בהכשרתם.
יש לשים לב, כי מקומות רבים מציעים קורסים ותכניות לימוד במרחב של גופנפש, אך רק מעטים מכשירים אותך להיות מטפל.
קורסים טובים ניתן למצוא ב:
-מרכז לרפואת גוף נפש רמה"ש
- מרכז שילוב, טבעון
אני עצמי למדתי "ביוסינטזה" בתכנית שנמשכה 4 שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית25/10/2009
מה האפשרויות ומה המחירים לטיפול נפשי בשוק הפרטי ובקופת חולים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
עינבל פנחס-פרג25/10/2009שלום שרית
בשוק הפרטי האפשרויות לטיפול נפשי הן מגוונות. גישות שונות בפסיכולוגיה, פסיכותרפיה גופנית ועוד נישות טיפול שמשתמשות בכלי מסוים אחד כמו אומנות..
המחירים משתנים מאוד ממטפל למטפל.
בקופות החולים למיטב ידיעתי יש רק טיפול פסיכולוגי דינמי ואולי גם קוגנטיבי. בד"כ הם זולים יותר.
בברכה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחירים
שריתה04/11/2009שרית שלום,
זה נכון שהשוק חופשי והמחירים שונים מאוד, ותלויים בוותק, פופולריות, מקום ורמת הכשרה.
מנסיוני בתחום, אני יכולה לומר שלא שמעתי על מטפל גופנפש (ביוסינטזה, איזון, ביואנרגיה וכד') שלוקח מעל 250- גג 300 וכמובן שיש רבים שלוקחים פחות מכך.
סטג'רים (שעדיין בתקופת הכשרה, אך כבר רשאים לטפל ומקבלים הדרכה וליווי) לוקחים לכל היותר 150-160.
אורך הפגישה נע בין 50 דקות לשעה ורבע, לפעמים אפילו יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור והפחתת דיכאון כרונינוני18/10/2009
ערב טוב לכולם.
שמעתי שיש סדנאות המשתמשות בציור ובטכניקות שונות הקשורות לציור על מנת להפחית תופעות דיכאון כרוני. האם זה נכון? ואם כן, מהו הקשר בין ציור או אמנות לבין דיכאון וטיפול נגדו?
תודה על התשובות והמשך ערב נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוני
עינבל פנחס-פרג19/10/2009שלום נוני
ציור הוא כלי השלכתי. כמו כלים השלכתיים אחרים, אפשר להביע את העולם הפנימי דרך הציור, הצורות ובחירת הצבעים. על ידי כך להתמודד עם התכנים שעולים בדרך אחרת, רחוקה יותר שנוחה יותר לחלק מהאנשים. ולמי שאוהב לצייר יכולה להיות בכך הנאה דבר כשלעצמו טוב בכלל ובדיכאון בפרט.
הרבה בריאות
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה08/10/2009
שלום, אפשר לקבל המלצה על ספר טוב על פסיכותרפיה גופנית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים
עינבל פנחס-פרג09/10/2009שלום לך טניה
הספרים של וילהלם רייך (מייסד השיטה) נחשבים טובים וגם כל הספרים של אלכסנדר לואן (אחד מממשיכי דרכו), אך הם באנגלית ולא כל כך קלים לקריאה.
בעברית ישנם ספרים רבים שמתמקדים בנושאים מסוימים בתוך הפסיכותרפיה הגופנית, למשל ספרים הנוגעים להקשרים של גוף ונפש: גופנפש/דבי שפירו, תיאטרוני הגוף/ג'ויס מקדוגל
עבודה עם טראומה: להעיר את הנמר/פיטר לוין
ועוד בנושאים אחרים.
חג שמח
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר מומלץ
יעל צמרת09/10/2009שלום טניה,
בנוסף לספרים שעינבל ממליצה אני ממליצה בחום על במרוצת החיים / ד"ר ג'יי וקתלין הנדריקס.
ספר שכתוב היטב, ברור ונותן דוגמאות רבות לשילוב עבודת גוף בקליניקה.
חג שמח
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מקרים בהם הטיפול לא מתאים?kipi29/09/2009
שלום רב,
האם יש מטרות או קשיים נפשיים שלא ניתנים לטיפול בפסיכותרפיה גופנית?[למעט מחלות נפש קשות בזמן אקוטי המצריכות אשפוז].
אני שואל זאת בצער, כי המסלולים לפסיכותרפיה גופנית הם ארוכים כמו המסלולים לפסיכולוגיה או עו,ס אך לא מוכרים על ידי משרד הבריאות....
האם פסיכותרפיסט גופני [בוגר פסיכותרפיה גופנית ברידמן לדוגמא],יכול לטפל בכל החוליים הגופניים שאינם נובעים מטראומה וכל החוליים הפשיים שאינם פסיכוזות חריפות?
מה דעתכן.?
האמור הוא רק לגבי פסיכותרפיה גופנית -איזון גוף-נפש או פסיכותרפיה הוליסטית היליניג , כמסלולים המוכרים של רידמן, ברושים ומכללות רציניות נוספות המלמדות את המקצוע בין 3 ל5 שנים מלאות. ולא לגבי אלו המכנים עצמם פסיכותרפיסיטים גופנים/הוליסטים ללא הכשרה קובצניואלית או משלימה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי פסיכותרפיה גופנית מתאימה
עינבל פנחס-פרג30/09/2009kipi שלום
אחת התפיסות העיקריות של הפסיכותרפיה הגופנית היא שהגוף והנפש קשורים זה לזה ומשפיעים זה על זה. לכן בכל בעיה באחד מהם, בכל מקרה כדאי להתייחס ולטפל במכלול (גוף-רגש-שכל-רוח) אחרת בעיניי הטיפול הוא חלקי.
אני מבינה את הצורך שלך להרגיש בטוח כי תוכל לתת מענה כמטפל לכל בעיה. ההתמהמהות של הכנסת להסדיר את התחום מקשה, אך יש בתי ספר שתוכניות הלימוד שלהם מוכרות בחו"ל וזה קצת מרגיע, לא?
בכל בעיה רגשית ונפשית ניתן לעבוד דרך הגוף ומנסיוני להרבה אנשים זה הרבה יותר אפקטיבי. גם בבעיה פיזית, בדיקת ההקשרים הרגשיים והנפשיים מסייעת לטפל בבעיה לעומק "מהשורש" להבדיל מטיפול בסימפטומים בלבד, ובכך למנוע את חזרתם.
גם מי שאינו מעוניין במגע יכול לגשת לטיפול בפסיכותרפיה גופנית שכן אפשר לעבוד עם הגוף בדרכים שונות, אך טיפול בשיטה זו אינו מתאים למי שאינו מעוניין להתייחס אל הגוף כלל. כמו כן גם מי שרוצה להתייחס רק אל הגוף ללא ההקשרים הנפשיים, לדעתי עדיף שיפנה לסוג טיפול אחר.
יש נושאים שפסיכותרפיה גופנית קלאסית לטיפול בהם כגון: הפרעות חרדה, דיכאון, דימוי גוף, טראומות אקוטיות וטראומות התפתחותיות, מיחושים גופניים שאין להן מענה רפואי וכד'.
יש נושאים שפסיכותרפיה גופנית לא תרפא כמו סרטן, אך תוכל ברוב המקרים להקל על סימפטומים או לסייע בהתמודדות עם המחלה.
יש לזכור שגם מטפל בשיטה זו אינו כל יכול. לעיתים יהיה לו יתרון ברור ולעיתים פחות. לעיתים אפשר יהיה להסתפק רק בו ולעיתים הוא יצטרך להיות טיפול משלים למשל במצבים שלא יוכל להחליף טיפול תרופתי. הצלחת הטיפול תלויה גם במטופל, נכונותו ושיתוף הפעולה שלו ובדיוק האבחנה של המטפל (ויש שיגידו גם באלוהים).
תוכל לקרוא מה אומר יוג'ין גנדלין על הצלחת טיפול (מפתח שיטת ה focusing).
לסיכום: לדעתי למטפל בפסיכותרפיה גופנית יש אפשרות לטפל בקשת רחבה יותר של מקרים בגלל הידע והעבודה המשלבים. ובטיפול עצמו יש אפשרות להעמיק יותר שכן יש נגיעה לרבדים שונים באדם.
מקווה שעניתי,
לשאלות נוספות אתה מוזמן לשאול שוב,
חג שמח
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי29/09/2009
שלום רב,
האם לפסיכותרפיסיטות יש היום ביקוש? אני שוקלת ללמוד את זה. מהן אפשרויות התעסוקה בנושא?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה
עינבל פנחס-פרג30/09/2009שלום שירי,
לפסיכותרפיה גופנית יש היום ביקוש בציבור בעיקר עקב המודעות המתרחבת שיש קשר בין גוף ונפש וטיפול משולב יכול להיות יעיל יותר.
כיום למיטב ידיעתי עיקר האפשרויות התעסוקתיות הן באופן פרטי, על ידי פתיחת קליניקה עצמאית או הצטרפות לאחת כזו.
הפסיכותרפיה הגופנית נחשבת היום (יש ויכוח אם בצדק) תחת הרפואה המשלימה וזו עדיין אינה מוסדרת באופן רשמי בארץולכן עדיין אין הכרה רשמית של המשרדים הממשלתיים. לכן יותר קשה להכנס למוסדות הדורשים הכרה של משרד הבריאות.
יחד עם זאת ישנם מוסדות שכן מקבלים מטפלים בפסיכותרפיה גופנית. למשל את הסטאז' שלי עשיתי בבי"ח פסיכיאטרי, מטפלים אחרים עשו את הסטאז בשיתוף פעולה עם עיריות שונות בארץ וכן גופים נוספים.
חג שמח ובהצלחה
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםרונית22/09/2009
הי,
אני מתעניינת בלימודי פסיכותרפיה גופנית. אני יודעת שאתם מפנים לשאלות אבל השאלה שלי היא כזו:
האם בטיפול הנושא הגופני הוא העיקר? האם השימוש בעיסויים הוא מרכזי או רק במצבים מסויימים? אני שואלת כי אני מאד מתחברת לנושא התנועה והגוף אף קשה לי לגעת באנשים זרים מסויימים, מפריע לי כל מיני דברים (הזעה, ריח גוף, שערות וכו'..). השאלה היא אם זה משהו שחייבים בכל טיפול או יש וריאציות שונות. וגם - האם ניתן ללמוש את התחום בפחות מ- 3שנים? אם אני אמא ויש לי ילדים קטנים + עבודה ואין לי זמן ויכולת להתחייב ללמוד כמו סטודנט צעיר כמה פעמים בשבוע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף ומגע
עינבל פנחס-פרג30/09/2009שלום רונית
בפסיכותרפיה גופנית גוף הוא עיקרי ביותר. אך טיפול בגוף אינו בהכרח עיסוי. ישנם טכניקות מגע שונות שהטיפול הוא עם בגדים. כמו כן כפי שציינת עובדים גם בתנועה, נשימה ועוד.
אם הקושי שלך הוא רק בעיסוי ללא בגדים, אני מאמינה שתוכלי לנסות לבקש ללמוד קורסים אחרים במקום קורסי עיסוי. אם הקושי הוא במגע בכלל זה קצת יותר בעייתי. חלק מהגישה הטיפולית שהמגע הוא כלי מרפא והרבה מהבעיות והקשיים שאנשים חווים נובעים מחסך במגע.
ישנם מטפלים שלא נוגעים מתוך בחירה ומשתמשים בטכניקות אחרות כמו שיש מטופלים שאינם מעוניינים במגע. זה לגיטימי אך לא נראה לי שתמצאי מקום שמלמד פסיכותרפיה גופנית בלי שתצטרכי לגעת. אם את מאוד רוצה ללמוד את התחום וזה החסם היחידי המונע ממך, אני מציעה לך לבדוק זאת במספר פגישות עם מטפל/ת עם מגע כדי לבדוק מה הדבר היושב מתחת לקושי, ואיך אפשר להתגבר עליו.
המקומות הרציניים שאני מכירה מלמדים כ 5 שנים. כל שנה נבנית על השנה הקודמת ולכן אי אפשר לרכז את כל הקורסים לפחות מ 3 שנים. את יכולה לבדוק האם אפשר ללמוד כמה שיותר בשנים הראשונות בכדי שיאפשר לך להתחיל לעבוד במקצוע בטכניקות מסוימות ואת השאר תשלימי בקצב שלך.
בהצלחה וחג שמח,
לשאלות נוספות את מוזמנת להתקשר או לשאול שוב.
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)