מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשה לי עם הגוףרון13/09/2011
היי,
אני בן 28, סך הכל חיי טובים, אבל אני מאד לא אוהב את הגוף למרות שכולם אומרים לי שאני נראה בסדר ואפילו טוב. כפות הרגליים שלי קטנות לבחור (מידה 40) אני קצת כפוף, ומרגיש לא שרירי מספיק. אני דווקא עושה לא מעט כושר. האם טיפול בפסיכותרפיה גופנית יכול לעזור במקביל גם לשפר את הרגשתי מבפנים וגם לעזור לי עם הגוף, נניח להמליץ על תרגילים מתאימים, תזונה וכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי עם הגוף - תגובה
יעל צמרת14/09/2011היי רון,
קודם כל ממה שאתה כותב אני מבינה כי יש לך דימוי גוף נמוך, אז לשאלתך האם פסיכותרפיה גופנית תעזור? אז כן, זה מקרה "קלאסי" בפסיכותרפיה גופנית. אני לא מכירה את העבר שלך האם הייתה בעודף משקל או נפגעת מהצקות בגיל הילדות - העשרה. אבל אני בהחלט חושבת שטיפול בפסיכותרפיה גופנית מאוד יכול לחזק אותך, יתמוך בך ואתה תוכל לראות שיפור הן בהתיחסות שלך לגוף הן שיפור פיזי.
בהצלחה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לטיפול תרופתי לבעייתיאודי05/09/2011
שלום רב לפסיכותרפיות הנכבדות. פונה אליכן אודי,בן53. בדיקות אצל נוירולוגית, כירורג כלי דם,דופר בעורקי רגליים+ emg ,הכל תקין. לפי צילומי הרנטגן אגן+ע"ש מותני:אגן ללא מימצא גרמי פתולוגי. שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1 ושינויים ספונדילוטיים קלים. מיפוי עצמות של כל השלד:שינויים ניווניים קלים בברך שמאל. סובל מכאבים בע"ש גב תחתון,הכאבים מקרינים לשתי רגליים,תחושה של זרמים בבטן התחתונה ותחושה של צריבה שרפה תרדמת ונימולים בכף רגל שמאל,תחושה כמו קצר חשמלי בבטן התחתונה ובמקומות האינטימיים וכף רגל שמאל. מזה כחצי שנה אני סובל מהן. לפני כ4 חודשים תרופות שרשם לי האוטופד(אתופן 600,מוסקול,ארטריל,מגה גלופלקס,טרמדקס,וולטרן), לא עזרו לי וגם טיפולי פיזיותרפיה שונים לא עזרי לי,עדיין אותן תחושות במקומות שציינתי,בכל שעות היממה. אני חושש שתחושות אלו לא תעבורנה למשך הזמן לרגל ימין. לפני כחודש האורתופד היזריק לי דיפרוספן בגב תחתון, אני חש פחות כאבים אך אותן תחושות. לא קיים ברפואה טיפול תרופתי כלשהו שיהרוג במוחי בגופי את התחושות שציינתי לעיל? שמעתי שלעבור ניתוח כלשהו גם לא בטוח שיאקל על מצבי. אנא ממכן,מצפה לדעתכן המלצתכן הצעתכן בנדון. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודי
עינבל פנחס-פרג05/09/2011שלום אודי,
פורום זה אינו הפורום המתאים לשאלתך. אתה יכול לנסות אצל כירופרקט.
בהצלחה והרבה בריאות.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה דיקור סיני.
קלין28/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליעל צמרתאני04/09/2011
אני כותבת כאן בהמשך להתכתבות למטה.
מאמינה שאני חזקה אבל מה זה עוזר עכשיו שאני אוטוטו בגיל 40. מרגישה גמורה נפשית. בייחוד כל פעם שאני רואה כמה אנשים התקדמו במערכת שעבדתי בה ואני נשארתי מאחור ואני כל הזמן תקועה באותה נקודה כאובה. בכלל נמאס לי כבר מהחיפוש שלא נגמר. לפעמים יש לי הרגשה שבאתי לחיים האילו רק לסבול ולראות את ההורים שלי סובלים. מה שמחזיק אותי היום זה הילדים שלי הקסומים הם התקווה שלי אבל מה איתי?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל צמרת - תגובה
יעל צמרת05/09/2011הי אני,
ממה שאת כותבת אני מבינה שההורים שלך עברו חיים לא פשוטים ועם המון סבל שמלווה אותם ואת גדלת לתוך הסבל הזה וזה מה שהכרת וזה מה שמלווה אותך היום. אני מאמינה בבחירות בחיים. נכון שלא קל לבחור ועוד יותר קשה לעשות שינוי, אבל את עדיין צעירה (יש לפנייך עוד יותר מ40 שנה - לפי הסטטיסטיקות) ואת יכולה לבחור לעשות שינוי ולהפרד מהמוכר והבטוח גם אם זה סבל, זה לא בלתי אפשרי והרבה אנשים בוחרים באופציה זו. אל תשכחי את עצמך וכל זה לא סתם מציף אותך עכשיו - לקראת גיל 40.
כמו שכתבתי לך קודם אני מציעה לך לבחור במסגרת שיכולה לעזור לך בשינוי, אם זה ספורט/ יוגה בקבוצה, ציור, טיפול או כל דבר שאת רוצה לתת לעצמך.
אל תשכחי את עצמך,
יעל צמרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופנית לאחר תאונת דרכיםאיזבלה31/08/2011
שלום,
בתאונת דרכים שעברתי לפני ארבעה חודשים שברתי את עצם האגן וכן נגרמו לי סדקים לאורך עצם הירך השמאלית. אושפזתי ועברתי קיבוע, העצמות התאחו אך אני עדיין סובלת מכאבים, שיכולים להיות מאד מציקים ולפעמים מקשים עליי לתפקד. רציתי לדעת אם פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור. יש לי חשד שהכאבים פסיכולוגיים בחלקם כי התאונה גרמה לי טראומה נפשית מאד עמוקה.
אשמח לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה גופנית לאחר תאונת דרכים - תגובה
עינבל פנחס-פרג31/08/2011שלום איזבלה,
תאונת דרכים היא ארוע שיכול מאוד לערער את תחושת הבטחון של האדם. העצמות שלנו הן השלד הפיסי שלנו אבל גם השלד הרגשי והרוחני. אפשר להבין שהתאונה שעברת יכולה לערער ולפגוע בתחושת הבטחון ויכולת התפקוד. אם הכאבים הם אכן פסיכוסומטיים עקב טראומה, פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור בשיטות שמשלבות עבודה ממוקדת טראומה כמו FOT, SE ושיטות אחרות.
את יכולה לנסות גם דיקור.
ממליצה לך לקרוא את הספר: להעיר את הנמר של פיטר לוין.
רפואה שלמה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה בקבוצהגלי22/08/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם פסיכותרפיה גופנית יכולה להיעשות בקבוצה?
למשל אני ועוד שתי חברות.
תודה,
גלי וייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה בקבוצה - תגובה
יעל צמרת22/08/2011הי גלי,
בהחלט כן. ישנן 2 אופציות לעשות זאת: 1. להצטרף אל מטפל שהוא עובד בקבוצה ועושה בעיקר תנועה ואולי גם שיתוף.
2. למצוא מטפל שיתאים לכן ולעבוד איתו כאופן פרטני. כאן חשוב מראש להדגיש את הסטינג ואת מה שאתן רוצות להשיג מהמפגשים, כלומר עבודה ממקודת גוף ושיתוף - אבל בקבוצה האישית שלכן או קבוצת טיפול קטנה.
זה יכול להיות רעיון מצויין כל עוד אתן מרגישות שנכון לכן להחשף ולעבוד יחד.
בהצלחה!
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיפוש שלא נגמראני09/08/2011
אני בת 39 אמא לתינוק וילדה קטנה. התחתנתי עם בעלי לפני כ- 13 שנה. מאז שאנחנו מכירים אני רק בחיפוש אחר עבודה. שהכרנו הייתי סטודנטית ואחר כך הלכתי ללמוד שוב כדי להשלים לימודי תעודה. דחיתי את הבאת הילדים בכמה שנים מסיבות של לימודים, חיפוש עבודה, פחדים מרובים וקושי להפתח גיניקולוגית. הבאתי ילדים בטיפולים בהרדמה ובניתוח קיסרי. הילדים שלי מקסימים אבל אני מרגישה ששילמתי מחיר כבד מידי בכך שילדתי לראשונה רק בגיל 35 זה כל הזמן מטריד אותי.
אני מאוד עצובה שבגילי אני לא מסודרת בעבודה למרות שהלכתי ולמדתי והשקעתי שנים. חושבת על זה שהפסדתי שנים של וותק. מרגישה שכל הזמן סוגרים לי את הדלת ולא נותנים לי הזדמנות. בנוסף, אני שונאת את הגוף שלי שהשמין כל כך הרבה. אני כואבת את כאבם של ההורים החולים שלי. אני לא מבינה למה אני שאומרים שאני חזקה וחכמה ומלומדת ויש לי כל כך הרבה נשמה ומוטיבציה ללמד ולתת לאנשים חיה חיים כאלו אומללים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
זואי10/08/2011שלומות לך, כשקראתי את מה שכתבת הרגשתי טורנדו שמסתובב לו במהירות וכמעט נגמר לי האויר.
ולרגע חשבתי מה הייתי עושה אחרת. אחרי שכל הזמן הזה הייתי בהלך מחשבה אחד, אולי אפשר לעשות משהו יצירתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזואי
אני15/08/2011כנראה שהדברים שכתבתי קשים ובגלל זה נגמר האוויר.
האם את חושבת שאני תקועה במחשבה מסוימת? מה לדעתך אפשר לעשות אחרת?
הכל אני מוכנה לעשות בשביל לצאת מהחושך אל האור.
תודה שהתייחסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיפוש שלא נגמר - תגובה
יעל צמרת13/08/2011הי אני,
קודם כל סליחה על עיקוב התגובה.ממה שאת כותבת אני מבינה שאת אדם מאוד חזק, עם נשמה גדולה ורצון "לצאת לעולם". אני חושבת שבפניתך לפורום אני יכולה בעיקר להמליץ לך ללכת למטפלת טובה שתחבק אותך -קודם כל ותקשיב לך. יש שאלות רבות היתי רוצה לשאול אותך כמו איך את מרגישה בזוגיות שלך? איך התמודדת אחרי ההיריון והלידה הראשונה? ופורום זה קטן מלהכינס את כל אלה. אז אני ממש ממליצה לך לפנות למישהי שתוכל לתמוך בך ולהוביל אותך צעד צעד אל חיי טובים יותר- כי מגיע לך!. אם את צריכה המלצה את מוזמנת ליצור עימנו קשר.
חיבוק גדול,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל צמרת
אני15/08/2011ראשית,תודה שהתייחסת לדבריי.
ממה את מסיקה שאני חזק עם נשמה גדולה? ממה שכתבת על עצמי?
אולי אני בכלל לא חזקה, אלא רק שורדת?!
נכון, אני רוצה לפרוץ החוצה הנשמה שלי צועקת הצילו.
לגבי מטפלים, הרבה פעמים עלה הרעיון הזה- אבל הבעיה שזה דורש זמן וכסף משאבים שאין לי כל כך. ודבר שני יש כל כך הרבה מטפלים וכך כך הרבה שיטות איך יודעים מה מתאים בכלל?
בכל אופן, תודה על המילים החמות ועל הפורום החם והנעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל צמרת - תגובה
יעל צמרת15/08/2011הי אני,
אני מסיקה שאת חזקה מכך שאת עברת דברים לא פשוטים בחייך, כמו הדרך הקשה שבה הבאת ילדים לעולם, הדאגה להוריך החולים וזה דבר הדורש המון כוחות וזה לא מובן מאליו. מהרצון שלך לתת ומהכאב הגדול שיש בך אני מבינה שיש בך נשמה גדולה שרוצה לצאת לעולם. וכן, את כותבת שאחרים אומרים עליך שאת חזקה ואולי את לא רואה את זה או יותר נכון לא מחוברת לחוזק הזה כרגע. את אכן שורדת ומוצפת ולכן אני ממליצה לך על הטיפול. יש מטפלים טובים שלא גובים תשלום גבוה ואת יכולה לבקש הנחה - זו לא בושה! לגבי הזמן זו החלטה שלך עד כמה את מוכנה להשקיע בעצמך, כי כאמא ל2 ילדים זו אכן השקעה. כמו שרשמתי קודם, את מוזמנת להתקשר ונוכל להמליץ לך על מטפלים ששיטתם יכולה להתאים לך ולכיסך.
אנשים מבחוץ הרבה פעמים מראים לנו את מה שאנו לא יכולים לראות בעצמנו.
את לא חייבת לשרוד,אלא לחיות.
תודה לך,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לשאלה על ניתוקים ופיברו -עינבל פנחס-פרג06/08/2011
שלום אני
בטעות השאלה שלך נמחקה.
כתבת בשאלתך על ניתוקים שנראים לך דיסוציאטיבים שיתכן שקשורים לשחזור קשה שעברת (עקב פוסט טראומה אם הבנתי נכון). הניתוקים האלה מחייבים בעיניי בדיקה. לא ברור לי למה את מתכוונת בשחזור קשה? מתי זה קרה ואיך? אני חושבת שאת צריכה לדבר עם המטפל שלך בעניין ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא. בכל מקרה לדעתי אל תזניחי ואל תסתפקי ביעוץ בפורום כלשהוא. קשה לי לומר לתת לך תשובה טובה מבלי להכיר אותך ואת הסיפור שלך גם מההיבט הרגשי וגם מהבעיה הפיזית (פיברו ובכלל).
במידה ומדובר בניתוקים על רקע רגשי, תרגילי קרקוע יכולים לעזור. וככל שתרגול מקרקע יהיה יותר חלק משגרת יומך כך ההשפעה תהיה גדולה יותר. אני מציעה לך לנסות פעילות גופנית מקרקעת וקבועה כדוגמת יוגה (אינגר או אשטנגה להבדיל משיטות רכות יותר) או פעילות גופנית אחרת , תלוי במה שמתאפשר לך כמובן עקב מחלת הפיברומיאלגיה.
שיהיה בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים
אני06/08/2011ענבל תודה לך ,
ברור שאני משתפת את המטפלת שלי בעובר עלי את רופא המשפחה בכלל לא וזאת בעייה כי מבחינתי הוא לא רופא אבל זה מה יש. אני נפגעת גילוי עריות
השיחזור הוא קשה מבחינה נפשית כי זה היה ניפוץ של כל מה שגדלתי עליו זכרון שהיה קבור 40 שנה וטילטל אותי מאוד , אני מאוד מוצפת הניתוקים האלה שאני נרדמת בהם באים תמיד יחד עם הזכרון הזה ככה שזה די ברור שזה ניתוק כתוצאה מהפוסט טראומה .
המטפלת שלי חושבת שזה יכול להיות גם שיחזור של מה שקרה אז ויכול להיות שהתנתקתי אז וזה שיחזור .
יותר משגע אותי שאני לא יודעת מה לעשות עם זה ואיך לחיות עם זה ויחד עם זה שאני לא מוצאת אף מאמר על סוג כזה של ניתוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוקים - תגובה
עינבל פנחס-פרג06/08/2011שלום אני,
מה שאת מתארת שבעצם מערכת העצבים הסימפטטית שלך מגיעה לעירור יתר והגוף שלך לא יכול להכיל את הסיטואציה ואז מתרחש הניתוק.
אם אני מבינה נכון , השיחזור הוא טרי ולכן טבעי שאת מאוד מוצפת עכשיו.
כרגע את צריכה לדאוג לעצמך לסביבה תומכת באופן מספק ולעבודה עם משאבים (אני מניחה שהמטפלת שלך יודעת לעבוד עם טראומה) זו בהחלט תקופה לא פשוטה בשבילך. אפשר לעבוד עם זה ולשפר את המצב אך זהו תהליך.
כפי ששאלת בראשונה, תרגילי קרקוע יכולים לעזור, אולי כדאי גם לשקול להגדיל את תדירות הפגישות הטיפוליות.
לגבי מאמרים ובכלל את יכולה לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית, אני מאמינה שהן יוכלו להפנות אותך.
אני יכולה להמליץ לך על ספר של פיטר לוין, "להעיר את הנמר" , שמדבר על טראומה בכלל, סימפטומים גופניים ודרך להתחיל החלמה.
עם ובלי קשר לסביבה תומכת -החליפי את רופא המשפחה שלך. כדאי לעשות בירור גם פיזי כדי לשלול דברים אחרים
כל טוב,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני06/08/2011קראתי את הספר להעיר את הנמר ויש לי אותו ,
תודה על ההסבר וכן יש לי מטפלת מדהימה שעובדת עם טראומה
ושוב תודה אני אתגבר את תרגילי הקרקוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמעתי על המכשיר ALPHA STIMאורנה03/08/2011
שמעתי על המכשיר ALPHA STIM
מה מידת יעילותו של המכשיר בסכיזופרנייה???
אני סובלת מדיכאון ופיברומיאלגיה, ובני חולה בסכיזופרנייה קשה, אני רוצה מאוד לשפר את מצבו, כי הוא במצב פסיכותי תמידית. מפחד לצאת מהבית, יש לו הזיות,ושמיעת קולות. לפחות הוא בבית ולא מאושפז, ורציתי לשפר את מצבו. לכן אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי מענה בקשר למכשיר. אני רוצה לדעת אם רופא בארץ כבר מטפל בשיטה זו? ואם יש תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעתי על המכשיר ALPHA STIM - תגובה
יעל צמרת03/08/2011שלום אורנה,
אני לא מכירה את המכשיר ולא שמעתי עליו, לכן כדי לך לפנות לפורום תמיכה נפשית-פסיכולוגיה, ייתכן וידעו יותר על טיבו של המכשיר.
כל טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכותרפיה גופניתמורן02/08/2011
שלום!
לאחרונה ביררתי לא מעט על כל מה שנקרא לימודי פסיכותרפיה גופנית, רציתי לברר מה ההבדל לטיפול בתנועה?
ואיך אני יודעת אם המקום מסמפיק טוב ומוסמך והתעודה תוכל לעזור לי בסיום הלימודים בחיפוש עבודה.
האם יש עבודה בתחום פסיכותרפיה גופנית? זה מקצוע מוכר?
ביררתי במכללת ברושים על לימודי הביוסנתיזה, או במכללת רידמן
איך אני יכולה לדעת שזה מספיק טוב, ואני לא מבזבזת את כספי וזמני?
אשמח לכל עזרה אפשרית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פסיכותרפיה גופנית - תגובה
עינבל פנחס-פרג03/08/2011שלום מורן,
לימודי תנועה אלו לימודים בכלי טיפולי מסויים. לעומת פסיכותרפיה גופנית שאלו לימודים שנותנים ארגז של כלים.
לדעת אם משהו מספיק טוב קודם כל תלוי במה את רוצה להשיג. התחום מוכר בעולם וגם בארץ אך כרגע הוא לא מוכר ע"י המוסד להשכלה גבוהה. מצד שני יש לו שוק בציבור. לגבי מקצועיות של מקום את יכולה לברר על מקום לימודים לפי תוכנית הלימודים, מס' השנים הנלמדות והיקף השעות, בירור על המרצים וכד'.
לגבי מקום עבודה- מנסיוני בתחום, רוב העבודה היא באופן פרטי.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מורן03/08/2011השאלה היא איך אני מבררת אם מספיק מה שנותנים לי?
במקום מסויים אמרו שהלימודים הם המשך שלוש שנים פעם בשבוע מרוכז.
ולאחר מכן שנתיים של התמחות קלינית.
והמרצים אני לא מכירה, אבל זה המקום היחיד שמלמד ביוסנתיזה.
השאלה אם יש לך רעיון איך אני בודקת בביטחון, והאם את מכירה את הלימודים של ביוסנתיזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/08/2011שלום מורן,
אני לא מכירה לעומק את התוכנית של הביוסינתזה. את יכולה לדבר עם סטודנטים מהמכללה שמלמדת ולברר איתם אם הם מרוצים.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פסיכותרפיה?דפנה01/08/2011
מה ההבדל בין טיפול פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית?
לא כל כך ברור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין פסיכותרפיה? - תגובה
עינבל פנחס-פרג01/08/2011שלום דפנה,
פסיכותרפיה היא מילה כללית לסוגים רבים ושונים של טיפול נפשי, החל מטיפול פסיכולוגי, לשיטותיו, היפנוזה ועד דמיון מודרך.
פסיכותרפיה גופנית היא שיטת טיפול שמתמקדת בגוף בנוסף לשיחה וכלים אחרים. גישה זו באה מתוך התפיסה שלא ניתן להפריד בין הגוף והנפש ושתהליכים באחד מהם משפיעים על השני. טיפול בפסיכותרפיה גופנית יכול לכלול בנוסף לשיחה גם עבודת מגע טיפולי, תנועה , התייחסות לנשימה ועוד..
את יכולה לקרוא מאמר של יעל צמרת על פסיכותרפיה גופנית:
http://www.beok.co.il/Category/Article/8264
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןתמר24/07/2011
אני כל הזמן חושבת על זה שהחברות שלי לא אוהבות אותי מספיק וזה מכניס אותי לדיכאון. הן אומרות שהן אוהבות אותי אבל אני עדיין מרגישה בודדה. אני כבר לא ילדה (27) ועדיין קשה לי עם זה שאני לבד בעולם, ושכל אחד צריך להתמודד לבד עם המצוקות שלו. אני לא יכולה תמיד להתקשר לחברות כי אני לא רוצה להפריע להן או להכביד עליהן עם התלותיות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
יעל צמרת25/07/2011שלום תמר,
אני מבינה ממך שאת חשה בדידות מאוד גדולה וקושי להתמודד לבד עם קשיים ומצוקות. אני חושבת שפניה לטיפול יהיה צעד אמיץ מצידך ויתרום לך ליצור קשר עם מטפל שתוכלי לבוא אליו ולשתף בקשיים ובמצוקות, להתמודד עם הלבד מול הבדידות וללמוד להיות פחות תלותית ממה שאת חשה כיום.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחוןהילה29/06/2011
היי,
אני בת 30+ בעלת ביטחון כלפי חוץ.. מה שמפריע לי שבחברה חדשה וארועים אני לא יודעת אך להתנהל עם הגוף שלי.. אני מרגישה חסרת ביטחון באותה סיטואציה, וזה בא כ"כ פיזי. אני נראית טוב, ואין לי בעיה בכלל עם הגוף שלי. זה יכול לקרות גם כשאני אלך לשרותים במסעדה, יש לי כאילו מודעות יתר לעצמי, חשש של.. קשה לי להסביר, כאילו רואים הכל... ואז אני אובר מודעת להליכתי.
אם יש לכן מושג על מה אני מדברת, אשמח להסבר, לעצה, הכוונה.. אפילו אם תפנו אותי לקרוא על כך.. אם יש משהו ממוקד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון - תגובה
יעל צמרת29/06/2011הי הילה,
נשמע שמאוד חשוב לך מה אחרים חושבים עליך ואיך את נראית בעינהם. אולי זה גם מלווה בחשש משיפוטיות/ ביקורתיות כלפיך וזה מביא אותך למקום לא נוח עם עצמך, חסר ביטחון או מהוסס. מאוד קשה להתנהל בחיים כאשר אנו חוששים כל הזמן ממה יחשבו/יגידו וכו'.. זה מדבר אליך? במידה וכן אני ממליצה לך על טיפול ממוקד לנושא זה, מה שיכול להביא העצמה וביטחון לחייך.
יום טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץליאורה23/06/2011
כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.
זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.
אני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
יעל צמרת23/06/2011הי ליאורה.
חשוב לדעת אם זה משהו חדש או שמאז שאת זוכרת את עצמך זה כך?
אני כן יכולה להבין את מצוקתך ואני ממש ממליצה לך טיפול. משום שבטיפול יש מפגש עם אדם חדש וכך "on line" את יכולה לעבוד על הקושי ולהתמודד איתו תוך כדי קבלת תמיכה והכוונה. במהלך מפגש טיפולי תיהיה הסתכלות עמוקה יותר שלךיחד עם המטפל על ההתנהגות, הפחד מאיך רואים אותך, אילו משפטים את אומרת לעצמך ולאט, לאט הסיבה תתבהר והמצוקה גם תפחת.
דבר שני אני מציעה לך לפני מפגשים חברתיים לעשות קצת תרגילי נשימה. לנשום עמוק דרך האף ולהוציא דרך הפה באיטיות. לבוא יותר מקורקעת.
כל טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםתומר05/06/2011
בחודשים האחרונים אני נתקף בתחושות זעם קשות, כאלה שגורמות לי לרצות לנפץ משהו ממש, זה קורה בעיקר כשאני לבד, והזעם הוא על אנשים שונים ועקב סיבות שונות... אני לא יודע למה זה קורה ומה אני אמור לעשות כשזה קורה, או איך להפחית את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
עינבל פנחס-פרג05/06/2011שלום תומר
שני חלקים לתשובה שלי:
1. להקלה זמנית ברגע שהזעם עולה - חשוב לתת פורקן לזעם כדי לא לפתח סימפטומים וכאבים גופניים שיהפכו לכרוניים. אך כמובן שאתה לא יכול להשתמש באלימות כלפי אחרים או עצמך. אתה יכול לקפוץ, להכות בכרית או שק איגרוף, לתת צעקה משחררת, לרוץ, לבכות...
כל זה זה הקלה זמנית, שחרור קטרזיס עד הפעם הבאה.
2. חשוב להבין מהן הסיבות לתחושות הקשות. אלו רגשות יושבים מתחת לזעם, איזה כאב (רגשי). ואז מקשיבים לכאב, מעבדים אותו, נותנים לו תמיכה, תשומת לב אוהבת (להבדיל מתשומת לב שופטת) ומסגרת כך שתוכל להכיל את התחושות ושהן פחות ישפיעו על "שיווי המשקל" שלך.
את זה עדיף לעשות בטיפול, ממליצה לך לפנות לטיפול שמשלב שיחות עם מגע.
בהצלחה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעל וענבלאייל21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יעל וענבל - תגובה
עינבל פנחס-פרג22/05/2011לאייל שלום,
לצערי אין באפשרותנו לפרסם בפורום זה המלצות לקורסים. אתה מוזמן לפנות לאחראי פרסום בפורטל BEOK ולפרסם בתשלום.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)