מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעסוקה בתחום הפסיכותרפיה הגופנית.נועה21/04/2010
שלום,
שמי נועה אני בת 24 ואני מתלבטת בקשר ללימודי פסיכותרפיה גופנית. אין לי תואר או מקצוע ולכן אני קצת מודאגת שבתום הלימודים תהיה לי בעיה לפרנס את עצמי רק דרך התחום של פסיכותרפיה גופנית. אני מניחה שהרבה אנשים העוסקים בתחום הם בעלי מקצוע נוסף שעוזר להם ויכול לתת להם פרנסה נוספת.
אני אשמח לדעת איזה היצע של משרות יש בתחום? כמה ביקוש יש. ומה דעתכן על הסיטואציה הספציפית שלי?
תודה רבה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה בתחום
יעל צמרת21/04/2010היי נועה,
לימודי פסיכותרפיה גופנית הינם מרתקים לחיים, בין אם תחליטי לעבוד בזה אח"כ ובין אם לא. לגבי פרנסה בתחום: יש , אך צריך לעבוד כדי להשיג אותה. יש צורך בשיווק עצמי בכל דרך שאת מכירה , אם להיות אסיסטנטית לאחר סיום לימודים ובכך להחשף. כן בהתחלה יש לשלב את התחום עם עבודה נוספת יציבה עד שאת בונה עצמך לפי הפרנסה שתתאים לך. אני יכולנ לומר לך כי יש ביקוש לתחום יותר ויותר ומינעד עשייה בתחום רחב.
לגביך, כדי לראות איזה תחום מושך אותך ולכי ללמוד אותו והכי חשוב תאמיני כי לך תיהיה פרנסה וזו תגיע. יש הרבה תחומים שלא קשורים לטיפול שקשה להתפרנס מהם בהתחלה או למצוא עבודה.
בהצלחה,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופנית לילדיםנטלי19/04/2010
שלום, בתי בת ה-5 סובלת מביעותי לילה. אנחנו לא ממש מבינים למה, כי לא קרה שום דבר לאחרונה אבל היא ממש סובלת. אני מנסה למצוא שיטות טבעיות לטפל בנושא ותהיתי אם פסיכותרפיה גופנית יכולה להועיל במקרה הזה? אשמח לעצתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה לילדים
יעל צמרת20/04/2010שלום נטלי,
אני חושבת שטיפול פסיכותרפיסטי גופני לבתך הוא לא מתאים בשלב זה. מה שכן ביעותי לילה זהו דבר ידוע ומוכר אצל ילדים בעיקר בגיל 4.5-5 זהו גיל שהם מתחילים לצאת מהילדות אל "המציאות" יש המון חרדות והתעסקויות במוות. אני ממליצה לך לפנות לטיפולים אלטרנטיבים מסוג אחר כמו טיפול באומנות, דרך מנדלות - אם את מתחברת לזה. מה שכן חשוב להתיחס לכך, ללטף אותה כשזה קורה, לחבק לומר לה "אמא/אבא פה שומרים..." וכמובן להתיעץ עם פסיכולוג / יועץ ילדים.
לילות קלים,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת בדרוםאורית18/04/2010
מכירות מישהי מומלצת דרומית לבאר שבע?. אני תושבת שדרות מחפשת טיפול בנושא תגובות גופניות לחרדות מפני קסאמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
עינבל פנחס-פרג18/04/2010שלום גילה,
אני מכירה מטפלת טובה בבאר שבע. אם את מעוניינת את מוזמנת ליצור איתי קשר ואני אפנה אותך.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותרפיה גופנית וטיפול בתנועהמרב11/04/2010
האם יש הבדל בין פסכותרפיה גופנית לטיפול בתנועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה גופנית וטיפול בתנועה
יעל צמרת11/04/2010הי מירב,
יש הבדל בין טיפול בתנועה לבין פסיכותרפיה גופנית. אני מודה כי אנני בקיעה בכל ההבדלים, אך לשניהם רעיון מרכזי והוא הזיכרון הגופני. דרך הטיפול ואופנו שונים. אני ממליצה לך לקרוא על שניהם ולראות מה יותר מתאים לך.
בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדהסיגל08/04/2010
אני סובלת מדיכאון וחרדה ומטופלת בנוגד דיכאון בשם ויפאקס XR. מאז התחלתי בטיפול יש שיפור גדול במצבי ו חשבתי אולי לשלב גם טיפול פסיכותרפי. האם זה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכותרפיה
עינבל פנחס-פרג08/04/2010שלום לך סיגל
אני שמחה שהטיפול התרופתי עוזר לך. מאוד מומלץ לשלב טיפול פסיכותרפי שכן בד"כ טיפול תרופתי מטפל בסימפטומים בלבד, ואילו הטיפול הפסיכותרפי יכול לעזור לך להתמודד עם התכנים שהביאו אותך מלכתחילה לסבול מדיכאון וחרדה. הייתי מציעה לך לבחור מטפל שמתייחס באיזושהיא צורה גם לעבודה עם הגוף.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים06/04/2010
רציתי לשאול משהו:
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוג' והחיבור בינינו מעולה אני מצליחה להיפתח ולהתקדם בפניה ובזכותה.
רציתי לשאול לרגל החגים: האם צריך לתת לה איזה מתנה ?איזה שוקולד קטן למשל?אני מצד אחד רציתי כי מגיע לה ככה רק בשביל החג אבל מצד שני התפדחתי כי אולי אסור לה לקבל או כי זה כבר מעבר לגבול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנה לחג
יעל צמרת06/04/2010שלום חיים,
קבלת מתנה כשי אישי הוא דבר מאוד אינדיבידואלי בין מטפל למטפל. יש מטפלים שלא יסכימו לקבל מתנה כחציה של קווים אתיים בטיפול ויש כאלה שיקבלו חבילת שוקולד קטנה או משהו אישי אחר בשמחה. הקשב לליבך.
אביב שמח,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת פסיכותרפיסטיתגלית25/03/2010
אשמח לקבל המלצה על פסיכותרפיסטית מבוגרת עם ניסיון רב בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים
יעל צמרת25/03/2010שלום גלית,
אנחנו לא נותנות המלצות על מטפלים בפורום.
את יכולה ליצור איתי או עם עינבל קשר ונפנה אותך.
חג שמח
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מוסד לימודי פסיכותרפיהשימי23/03/2010
למישהו יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשימי
עינבל פנחס-פרג23/03/2010שלום שימי,
ישנם מוסדות רבים לסוגי פסיכותרפיה שונים. איזה תחום של פסיכותרפיה אתה מעוניין ללמוד?
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכותראפיה בצפון?שירה17/03/2010
שלום האם אתן מכירות מטפלות בפסיכותראפיה גופנית בשילוב מגע ותנועה בצפון אזור צפת-ראשפינה? אני מחפשת באינטרנט ואיני מוצאת..
תודה יום מלא שמחה ואהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
עינבל פנחס-פרג18/03/2010שלום שירה,
את יכולה לפנות לבתי ספר לפסיכותרפיה גופנית באזור הצפון ולבקש מהם המלצות למטפלים בוגרים שלהם.
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות הורסות לי את החייםאני17/03/2010
שלום אני בשנות העשרים לחיי ומטופל בזיפרקסה ( לסכיזופרניה ), אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי להסיר מחסומים ולהגיע למימוש עצמי ולהיות מי שאני באמת מבחינה חברתית וכו...
אבל... יש לי בעיה, גם אם אלך לטיפול פסיכולוגי וזה יעזור לי אז אחר כך תבוא מחשבה טורדנית ותהרוס לי את הכל, זה קורה עכשיו כאשר אני "מסדר לעצמי את הראש" אז תיכף באה מחשבה טורדנית והורסת לי את הכל ( את החיים ). אני צריך כיוון לאן לפנות, אולי עליי קודם לקחת כדור נגד מחשבות טורדניות ואז ללכת לטיפול פסיכולוגי או שיש טיפול בלי כדורים שיטפל לי במחשבות הטורדניות ויעזור לי להגיע למימוש עצמי מבחינה חברתית הרגשתית וכו, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
עינבל פנחס-פרג18/03/2010שלום לך,
יש טיפול למחשבות טורדניות. אני מציעה לך לפנות לפסיכיאטר שנותן לך את הזיפרקסה ולהתייעץ איתו. יכול להיות שעדיף שתיקח כדור בשביל לטפל במחשבות הטורדניות וללכת לטיפול פסיכולוגי במקביל.
חשוב שתלך למטפל טוב וכדאי שתמצאו כלים שיעזרו לך לשמר כל הישג שתשיג.
אני שומעת מדבריך שיש לך רצון גדול ונכונות לעשות עבודה , מה שצריך עכשיו זה להתחיל ולהתמיד גם אם יהיו קשיים בדרך. אני מאמינה שתרגיש טוב יותר.
בהצלחה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה עם ספורטאיםדן09/03/2010
היי, אני לומד פסיכותרפיה גופנית שנה א
רציתי לשאול האם יש קורס שמכשיר לעבודת פסיכותרפיה עם ספורטאים כלימודי המשך ללימודים שלי כיום
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאים
עינבל פנחס-פרג10/03/2010שלום דן,
לא ברור לי למה אתה מתכוון כאשר אתה מבדיל את העבודה עם ספורטאים מהעבודה עם שאר האנשים. האם אתה מתכוון לטכניקות של עיסוי או לעבודה הרגשית?
אולי תוכל להרחיב?
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שיש תואר שני בפסיכולוגיית ספורט
דן10/03/2010האם יש גם התמחות במסגרת לימודי הפסיכותרפיה שמכשירה ליעוץ לספורטאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן
עינבל פנחס-פרג10/03/2010אני לא מכירה מספיק את נושא פסיכולוגיית הספורט. ממה שאני מכירה זה משהו בין פסיכותרפיה לאימון.
במקומות הרציניים שאני מכירה לפסיכותרפיה גופנית, אין עדיין התמחות ספציפית לספורטאים, אלא יש קורסים יותר בכיוון של עיסוי ספורטאים וקורסים בתזונה.
תחום נוסף ששמעתי עליו הוא אימון (קואצ'ינג) הוליסטי, שאולי זה קרוב למה שאתה מחפש.
בברכה,
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכותרפיה -אולי אדלר?rose08/03/2010
הי,
מחפשת כלים נוספים. מישהו שמע על התכנית של הפסיכותרפיה במכון אדלר?
מה הם דרישות הקבלה שם?
ממש מחפשת לימודי המשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי המשך
עינבל פנחס-פרג09/03/2010שלום rose
אני לא מכירה את התכנית של אדלר.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי המשך המלצה
דגנית11/03/2010שלום לך
אני ממליצה לך בחום על לימודי המשך במכון מגיד שם יש 2 תוכניות עיקריות :
1 דו שנתית
2 תלת שנתית
מרצים מעולים מתחומים שונים
בחרתי בדו שנתית מפאת קוצר זמן מציעה לך בחום שתעייני בפרטים באתר שלהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין03/03/2010
רציתי לשתף בדבר שמאד מעיק עלי ומטריד, אני סובלת מסוג מסויים של ביישנות,חרדה חברתית אם מתעקשים. עבדתי בחנות אומנם ובכיתה אני יושבת בראשונה אבל הביישנות מסרבת לעזוב.
ואני יודעת שאי לא יכולה להמשיך לחיות כך. ועדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הבעיה הזו לאורך כל החיים.
בלי חברות,לא מוערכת בחברה,להתפשר על בן זוג וכו-זה לא הוגן לחיות חיים כאלה.
מרגישה שאני במיעוט ושהרעשנים שולטים בעולם ואני מיותרת פה.
בחורה רעשנית תשיג כל בן זוג שתרצה בזכות אופיה וכל חברה תרצה בחברתה לעומתי...
הכי כואב לי שזה אופי ושזה לא ניתן לשנוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרין יקרה
עינבל פנחס-פרג03/03/2010קרין יקרה,
זה בהחלט לא נעים להעביר את החיים בהרגשה שדברים שאת רוצה נמנעים ממך או שאת נמנעת מהם.
את אומנם מרגישה במיעוט אבל יש עוד הרבה אנשים כמוך. את ממש לא מיותרת, את חשובה , מאוד.
את יודעת, אני שואלת את עצמי איזה בן זוג את היית רוצה? ועם איזו חברה את היית רוצה לבלות?מה שלא תעדיפי יש כאלה שיעדיפו כמוך ויש כאלה שיעדיפו בדיוק את ההיפך. לכל אחד יש את היתרונות שלו, גם את מיוחדת ובעלת ערך.
אומנם ביישנות היא תכונת אופי, אבל כל תכונה ניתן לשנות במשהו. את לא צריכה להפוך להיות רעשנית, אלא רק לעשות צעד אחד קטן..
תודה ששיתפת.
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהגלי03/03/2010
אני נמצאת בתקוםה לחוצה מאוד בחיי והרבה פעמים קורה שאני מתעוררת מוקדם מאוד בבוקר, לםני השעון המעורר, ולא מצליחה לחזור לישון בגלל שמשבות מתחילות לרוץ לי בראש לגבי כל מיני דברים שאני צריכה לעשות. מה ניתן להמליץ במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ועומס
עינבל פנחס-פרג03/03/2010גלי יקרה,
את מתארת מצב של עומס בחייך. יכול להיות שאת מרגישה במירוץ ואולי שאת מאבדת שליטה על כל המטלות והמשימות שיש על כתפייך. לפעמים כשיש המון דברים יכולה להיווצר תחושה של בלגן ולכן חשוב "לפזר את הערפל" ולהכניס סדר כדי להחזיר למצב מאוזן יותר.
אני מציעה שתפעלי במספר מישורים, חלקם מתאימים לזמן ההתעוררות עצמו וחלקם המלצות למהלך היום שיכולות גם לעזור.
1. לפני השינה ובזמן ההתעוררות משינה - לבצע תרגילי הרפיה.
ישנם מספר תרגילים. מכיוון שנשאלנו כבר בעבר על כך , אני אוסיף את התרגילים בהודעה נפרדת.
2. אם את מרגישה שהעומס והמחשבות עליו גורם לך לרצות לבכות, אז תני לעצמך. בדמעות יש חומר משחרר מתח. לפעמים עומס יוצר קושי עד כדי בכי גם אם מדובר בדברים משמחים.
3. לקחת תמציות באך - לדעתי תמיד עדיף שאיש מקצוע יכין לך משהו ספציפי אלייך אבל אם לא מתאפשר לך אז את יכולה לנסות את רסקיו לילה.
4. ברמה הפרקטית המשימתית ביומיום - את יכולה לבצע משימות לפי כללים של ניהול זמן נכון. באופן כללי זה אומר להגדיר מהם המשימות , לפרק למשימות קטנות ולרשום כרשימה, אח"כ להגדיר לפי סדרי עדיפויות מה חשוב ומה דחוף ולהכניס למסגרת של לוח זמנים שבועי/חודשי.
5. פעילות ות גופנית משחררת הורמונים מרגיעים לגוף. זה מרגיע את המערכת העצבית, תורם להרגשת שליטה ובכך עוזר להרגיע גם את המחשבות. תבדקי מה מתאים לך יותר פעילות מרגיעה כמו יוגה או פעילות נמרצת כמו אירובי. אני יודעת שזו עוד מטלה :-) אבל השתדלי למצוא לזה זמן, גם אם תעשי זאת בבית רק מספר דקות ביום.
לילה טוב,
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורנית23/02/2010
אני סובלת ממחשבות שלא עוזבות אותי וכל פעם משהו אחר ופתאום אני מתחילה לחשוב שעשיתי לעצמי משהו ושאני מתה או שמפחדת לעשות לעצמי משהו. רק שאני לא יעשה לעצמי משהו וכו'.
איזה טיפול אתם ממליצות לי למחשבות טורדניות כאלו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות
יעל צמרת23/02/2010שלום אורנית,
את בהחלט מתארת מחשבות טורדניות ויחד עם זה נשמע שיש גם חרדה שמתווספת לכך. ראשית אני ממליצה לך לפנות לטיפול והמלצתי, כמובן, טיפול גופני - נפשי על מנת לחזור לגוף הפיזי ולהפחית חרדה. יחד עם זה לראות מה מסתתר מאחורי המחשבות הפוגעניות ומהמחשבות על מוות. טיפול בפרחי באך יכול להיות מועיל גם כן אך לא בטוח שיספיק.
תרגישי טוב,
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות
עינבל פנחס-פרג23/02/2010שלום אורנית,
אני רוצה להוסיף לדברי חברתי, שטיפול הוא תהליך שיכול לקחת זמן מסוים עד שמרגישים ממש שינוי. ולכן אם את מרגישה שיש סיכוי כלשהוא שתממשי מחשבות פוגעניות כלפי עצמך, אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר שיאבחן אם יש צורך בטיפול תרופתי עד שהטיפול הפסיכותרפי יתחיל להשפיע.
בברכה,
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)