פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חנה
    27/06/2010

המתבגרת בת ה16 שלי נמצאת בקשר זוגי עם נער שגדול ממנה בשנה במשך כחצי שנה.
    בתחילת הקשר הם היו יוצאים עם חברים משותפים,או עם זוגות נוספים,בזמן האחרון או שהם מגיעים הביתה ומסתגרים בחדר(מה לעזעזל הם עושים שם כ"כ הרבה זמן?!אני אמורה להרשות את זה בכלל?),או שיוצאים לסרט ומקומות בילוי אחרים לבד...

הנער בחור נחמד בסך הכל,אבל אני מפחדת שאולי הגיע הזמן לעשות את ה-"שיחה".

הבעיה היא שאני מאד לחוצה ומובכת ולא יודעת מה לאמרר,היא המתבגרת הראשונה שלי(הגדולה מבין שלושה אחים)

בבקשה עזרו לי מה לאמר ואיך.
    אני לא רוצה שהבת שלי תקפוץ למעשים מיניים בכזו מהירות אבל בגלל ההסתגרויות המרובות שלהם אני כבר לא יודעת.

מה עושים??????

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לחנה

יעל צמרת
    28/06/2010

שלום חנה,

אינני יודעת מה טיב יחסייך עם ביתך, האם אתן קרובות ויכולות לדבר על דברים אינטימיים בלי שהיא תרגיש שאת שופטת/ מבקרת או כועסת עליה? אם כן חשוב שתדעי לפני השיחה איתה מה את רוצה לומר לה ואיזה מסר את רוצה להעביר לה. רק דבר אחד חשוב לזכור שאין לך יכולת לשלוט עליה! היא בסופו של דבר תחליט מה נכון לה.
    אני מציעה לך לדבר איתה בקצרה ולעינין בלי לחטט על מנת להוציא מידע - מה שיכול לגרום לריחוק ממנה. פשוט לומר לה משהו בסגנון: שאת מרגישה שטוב לה ושהיא נראית לך מאוהבת והחבר שלה הוא נחמד מאוד ואם היא רוצה לדבר איתך או שתלכי איתה לרופא נשים על מנת לקחת אמצעי מניעה את כאן בשבילה. את זו שצריכה לעשות כאן את העבודה ולקבל את זה שביתך מתבגרת. ביתך נמצאת בגיל כזה שמגלה את המיניות, את ההתאהבות וזו התפתחות נורמטיבית לחלוטין וחלק מזה הוא להתנסות בנשיקה ראשונה, אינטימיניות ומגע מיני וגם בדברים "האסורים".

בהצלחה
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמהות ובנות

עינבל פנחס-פרג
    28/06/2010

שלום חנה,
    בהמשך לתשובת יעל צמרת, אם את מרגישה שלא ברור לך מהי עמדתך בעניין ואיך לגשת לנושא את יכולה לעיין בספרים שמדברים על נשיות, מיניות וגם על אמהות ובנות. אולי זה יעזור לך לגבש עמדה שתהיה גם נוחה לך וגם מתחשבת בבתך וברגשותיה, או שתוכלי להפנות את בתך לקרוא עמודים מסוימים שדיברו אליך ודרך זה יתכן שתתפתח שיחה.

בהצלחה
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    21/06/2010

היי
    אני צריכה עזרה - אני אמא טריה ואין לי עזרה בכלל ותמיכה מאף אחד סביבי. יש לי בעל, ואמא ואחים ואבא ואף אחד מהם לא עוזר לי ברגעים קשים ואני כבר שבורה לגמרי. אני כ"כ כועסץ על כולם ומאוכזבת וכואב לי ואני מוציאה את זה על הבת שלי. אמא עצבנית - וזו לא האמא שאני! ולא האמא שאני רוצה להיות......יש לה קשיים בהירדמות ואין לי איך לעזור לה לא מבחינה כלכלית ולא תמיכה נפםשית. אני ערה איתה בלילות ואני איתה כל היות - אני עובדת בטיפול בעוד ילדה בביתי. והמצב הכלכלי שלנו לא טוב (בגלל זה העבודה מבית).

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אמא טריה

יעל צמרת
    22/06/2010

שלום ציפי,

קודם כל מזל טוב על הולדת בתך. אין ספק שבתחילת הדרך יש צורך לתמיכה ועזרה פיזית הן מהמשפחה ובטח מהבעל. הבאת הילד הביתה קשה הן לך והן לבן זוגך, שבטח עוד לא הפנים את השינוי שחל בחייכם. חסרה כאן המון אינפורמצייה על האינטרקצייה המשפחתית בינך ולבין בעלך ובינך לבין הוריך. חשוב מאוד שתדברי איתו באופן כנה וגלוי (ולא מאשים) על רגשותיך והצורך שלך בעזרתו לפחות בדברים כמו מקלחת,השכבה... אין ספק שהכעס יוצא על ביתך, את עמוסה רגשית ופיסית וחשוב מאוד בתקופה זו לקבל תמיכה מקצועית. את יכולה לברר אצל סטודנטים שעושים סטאז' ואז מחיר הטיפול יהיה זול יותר.
    את מוזמנת ליצור קשר לקבלת הכוונה מדוייקת יותר.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה
    נננ
    18/06/2010

אניאמא ל2 בנים בת 37 ומרגישה לחוצה מאד מאד.
    חשבתי לנסות להרשם לאיזה חוג/סדנא משהו שיעזור לי להיות שלווה יותר,אולי יוגה או מדיטציה כי שמעתי שאלו דברים מאד מרגיעים .. או כל משהו אחר שיכול עזור
    השאלה במה בוחרים??איך יודעים למי לפנות באזור תא?
    אני מנסה שיחות עם פסיכוולג לאחר שכבר ניסיתי בעבר קואוצינג ולא ממש עזר לי..
    השאלה אם רק כדור הרגעה יפתור את הבעיה?
    בעלי עם ציפרלקס מזה שנתיים ואני התחלתי טפול בואבן בהמלצת ר משפחה ,משתדלת ליטול רק בעת הצורך (כי הבנתי שזה ממכר),חשבתי לנסות משהו חזק יותר אך רופא המשפחה כרגע לא חושב שיש לנסות משהו אחר.
    אשמח לשמוע חוות דעת..

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה

הוספת תגובה

• לחץ

עינבל פנחס-פרג
    19/06/2010

שלום לך,

כתבת שאת לחוצה ואני מבינה שאת מחפשת פתרונות לפתור את העניין. אך הצעד הראשון על מנת להשיג שינוי והקלה הוא קודם כל להבין מה מלחיץ אותך. ואיך הרגשת הלחץ באה לידי ביטוי ביומיום.
    לחץ יכול להשפיע ולהתבטא אצל כל אדם באופן שונה, זה תלוי גם בגורם וגם בסגנון האישיות של האדם. ולכן גם מה שיכול לעזור לך תלוי בכך.
    אני מזמינה אותך לפרט כדי שנוכל להמליץ קצת יותר.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מחפש מקום ללמוד פסיכותרפיה
    רונית
    13/06/2010

זה בדיוק מה שאני עוברת עכשיו.
    לפני חצי שנה חזרתי מסין ומאוד התחברתי לרפואה הסינית,
    לאחר בדיקה דיי מקיפה ולאחר שקיבלתי מכמה חברים משותפים המלצות, אני חושבת שאני ילמד בביה"ס "מרכז שילוב".
    האם יש מישהו שלמד שם ושעובד בתחום כדי שאני אוכל לקבל קצת רקע?

הוספת תגובה

• לימודים

עינבל פנחס-פרג
    13/06/2010

שלום רונית,
    פסיכותרפיה גופנית ורפואה סינית הם שני תחומים שונים, כל אחד רציני בפני עצמו. אני ממליצה לך בשלב ראשון לבחור ולהתמקצע כדי שתוכלי לעבוד בתחום. אני לא מכירה את מרכז שילוב. את יכולה ללכת לבית הספר ולשאול את התלמידים שתפגשי במסדרונות מה הם יכולים לספר לך על המקום.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתבה הזו הבהירה לי כמה דברים

גלית
    10/08/2010

לפי הכתבה הזו, למיטב הבנתי, כבר אין טעם ללמוד לימודי תעודה במקצועות הללו. אני מציעה לך לקרוא קצת כי לי זה מאוד עזר בבחירת מקום ללמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח ושינה
    טלי
    10/06/2010

שמתי לב שלאחרונה בכל פעם שאני מתוחה או מדברת על נושא שמלחיץ אותי לפני השינה - זה משפיע לי על איכות השינה וגורם לי להתעורר הרבה פעמים בלילה. אני לא יודעת מה לעשות,ף ניסיתי להירגע אבל זה יותר קשה ממה שנדמה. אז מה הפתרון במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מתח ושינה

הוספת תגובה

• מתח ושינה

יעל צמרת
    10/06/2010

טלי שלום,

כמו שלחץ/ מתח/ דאגות... משפיעים עלינו במהלך היום וכמובן ישפיעו גם על איכות השינה שלנו ויגרמו לנידודי שינה, חלומות רעים, קשיי ירדמות ועוד. אני מציעה לך לפני השינה לעשות משהו מרגיע: אמבט חם, הרפיה, נשימות קלות להירגע. את יכולה לקחת רסקיו 4 טיפות מתחת ללשון - חשוב שזה יהיה מתחת ללשון על מנת שיספג בדם או 10 טיפות בכוס מים ולשתות אותה לאט לאט.

שינה טובה,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט
    מילי
    03/06/2010

שלום למנהלות הפורום. משום מה אני כל הזמן מרגישה באי שקט אני לא יכולה להיפתר מההרגשה הזו אני מתחילה משהו אחד ומצפה כבר שהוא יסתיים ושאוכל לעבור לדבר הבא וזה בכלל לא משנה מה אני עושה אני כאילו רודפת אחרי הזנב של עצמי לא יכולה להירגע מה תוכלו להמליץ לי בבקשה נמאס לי לבלות את חיי בלי לנצל באמת את הרגעים שלי

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• אי שקט

יעל צמרת
    04/06/2010

שלום מילי,

למצבים של אי שקט כמו שאת מתארת אני ממליצה לפנות לתמיכה טיפולית, לנסות לחקור ולבדוק את האי שקט הזה. הפורום לא יוכל לענות על הצורך הזה כיוון שחסרים המון פרטים. חשוב לראות מהיכן זה מגיע,מה הטריגר (אם יש) על מנת שתוכלי להנות מהחיים.

אשמח לעזור אם יש עוד שאלות,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית?
    דינה
    02/06/2010

אני שוקלת לפנות לטיפול על מנת לפתור בעיה שיש לי. לאחרונה שמעתי את המושג פסיכותרפיה גופנית, אשמח אפ תוכלו להסביר לי מה ההבדל בין טיפול כזה חבין טיפול פסיכותרפי רגיל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכותרפיה גופנית?

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית

עינבל פנחס-פרג
    02/06/2010

שלום דינה,
    יעל צמרת פרסמה כתבה בנושא "מה זה פסיכותרפיה גופנית?". היא נמצאת בפורום פסיכולוגיה והתמכרויות. קישור לכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8264

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    נטעלי
    25/05/2010

אני סובלת מכאבי ראש. מבדיקה שעשו לי אמרו לי שמדובר בכאבי ראש מסוג tension headaches, ואני באמת אדם לחוץ למדי. האם תוכלו להמליץ לי על טכניקות הירגעות שיכולות להיות יעילות ועם זאת פשוטות לביצוע. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

עינבל פנחס-פרג
    26/05/2010

נטעלי יקרה,

ישנם מספר דברים שתוכלי לעשות:

1. לתרגל נשימות. במהלך היום גם כאשר את לא סובלת מכאב ראש, לקחת כמה דקות בהן את משתדלת להתרכז בנשימה, בשאיפה ובנשיפה. תנסי להכניס זאת לשגרה שלך מס' פעמים ביום.

2. בזמן כאב ראש תוך כדי הנשימה דמייני שהאויר שנכנס נשלח אל המקום הכואב ו"מנקה"/מלטף את האזור והאויר שיוצא מוציא איתו גם מהכאב. אם זה מתאים לך את יכולה לנסות לדמיין נוזל בצבע שאת אוהבת שעובר במקומות הכואבים.

3. תני לכאב הראש תשומת לב מספר דקות . שבי במקום שקט ונסי להשאר עם הכאב, דברי אל הכאב, תאמרי לכאב שאת שמה לב אליו ומוכנה להיות איתו נניח 3 דקות. בהתחלה יכול להיות שכאב הראש יתגבר אבל אח"כ ירגע.

4. כשאת לחוצה , נסי לעצור לרגע ולהרגיש את נקודות התמיכה של הגוף עם הכסא (גב, ישבן, רגליים) ולחפש מקום בגוף שיחסית מרגיש בנוח והתמקדי בו מספר דקות.

את מוזמנת לכתוב לנו מה עזר לך.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לוחצת
    עיבל
    25/05/2010

אמא שלי לוחצת עלי לפנות לטיפול פסיכולוגי. האם פנייה לפסיכותרפיה גופנית נחשבת כמו טיפול? נראה לי פחות לוחץ מטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לוחצת

הוספת תגובה

• אמא לוחצת

עינבל פנחס-פרג
    25/05/2010

שלום עיבל,
    אני מבינה ממך שבאופן כללי טיפול מלחיץ אותך. פסיכותרפיה גופנית היא שיטת טיפול שיש בה כלים נוספים מלבד שיחות. יכול להיות שזה יאפשר לך יותר נוחות בתהליך אך בכל טיפול תהיה התמודדות עם נושאים פחות נעימים, מתוך מטרה שההתמודדות תביא איתה הקלה ושינוי חיובי.
    בכל מקרה כדאי לידע את המטפל/ת על החששות שיש מהטיפול כדי שתיצרו ביחד את התנאים שיאפשרו לך באמת להשאר ולהרגיש בטוח.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה
    צילה
    17/05/2010

האם פסיכותרפיה גופנית בעצם חוסכת ממני את הצורך לדבר ולנתח את כל מה שקורה בחיי? האם הטיפול יותר גופני?. נמאס לי משיחות שלא הולכות לשום מקום. רוצה פיתרונות והקלה.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכותרפיה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

יעל צמרת
    17/05/2010

שלום לך צילה,

פסיכותרפיה גופנית נותנת תשומת לב רבה לגוף (לאו דווקא במגע יכול להיות נשימה, תנועה,דימיון וכו') מתוך אמונה כי לגוף זיכרון משלו. בעבודה עם הגוף אנו מעלים רגשות, תחושות ומחשבות וכמובן נותנים מקום לפורקן רגשי ואנרגטי, כך למעשה אין צורך לדבר כל הזמן אך הדיבור הרבה פעמים חשוב לעיבוד החוויה. אני יכולה להפנות אותך למאמר שכתבתי "מה זה פסיכותרפיה גופנית? נמצאת באתר זה - בפסיכולוגיה והתמכרויות. שם מוסבר ומפורט יותר על פסיכותרפיה גופנית.

חג שמח,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינה
    09/05/2010

אני סובלת מדיכאון כבר תקופה ארוכה וטופלתי בתרופה נוגדת דיכאון בשם ציפרלקס שגרמה לי מאוד להשמנה אז הפסקתי את השימוש בה. השאלה שלי היא אם יתכן וטיפול שיחתי אצל פסיכתרפיסט יכול לעזור מבלי שאצטרך לקחת שוב את התרופה? יש לציין כי טופלתי בעבר ע"י פסיכולוג שלא עזר לי...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיכאון

עינבל פנחס-פרג
    10/05/2010

שלום רינה,
    טיפול בפסיכותרפיה יכול לעזור מאוד במקרים של דיכאון וגם להוריד את הצורך בתרופות. אך זה תלוי גם בחומרת הדיכאון והשפעתו על חייך ותפקודך ביומיום. פסיכותרפיה היא תהליך ובמידה והדיכאון חמור יכול להיות שתזדקקי לתרופה בהתחלה ותרדי במינונים עד להפסקתה לגמרי (את יכולה להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי תרופות אחרות עם פחות תופעות לוואי).
    את יכולה לנסות מטפל אחר אולי משהו בכימיה ביניכם לא עבד. בנוסף, דיכאון קשור לאנרגיית החיים ולהנאה והנעה ולכן אני ממליצה לך טיפול המשלב שיחה עם עבודה עם הגוף.

בהצלחה,
    ענבל פרג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכותרפיה גופנית
    אלכס
    05/05/2010

אני לאחרונה מתעניין בלימודים של מקצוע זה.
    רציתי לדעת אם זה רק לימודי תעודה או שיש גם מקומות שמאפשרים ללמוד את זה כתואר?

אשמח גם לקבל מקור מידע שיסביר איך מטפלים באנשים בשיטה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי פסיכותרפיה גופנית

הוספת תגובה

• לימודים

עינבל פנחס-פרג
    10/05/2010

שלום אלכס,
    כיום לימודי פסיכותרפיה גופנית בארץ הם לימודי תעודה מכיוון שהנושא של מקצועות מהסוג הזה לא מוסדר עדיין דרך המוסד להשכלה גבוהה. לעומת זאת בעולם המצב שונה ויש מקומות שמלמדים לתואר. חלק מהמכללות בארץ מוכרות באיגודים המקצועיים בחו"ל.

בתור התחלה אתה יכול לקרוא את הספרים:
    גוף נפש/ דבי שפירו
    גופנפש / קן דיכטוואלד.

בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה?
    דנה
    29/04/2010

מה בדיוק כללת פסיכותרפיה?זה מזכיר טיפול פסיכולוגי או יותר קרוב לטיפול הוליסטי? באיזה מקרים זה יכול לעזור? אני סובלת ממחשבות מטרידות האם במקרה שלי זה יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה?

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית

יעל צמרת
    29/04/2010

הי דנה,
    טיפול בפסיכותרפיה גופנית משלב בתוכו שיחה עם דגש לגוף זו עבודה יותר הוליסטית, יותר פירוט על פסיכותרפיה גופנית תוכלי לקרוא מאמר שכתבתי "מהי פסיכותרפיה גופנית" שפורסם באתר. אני חושבת שבמקרה של מחשבות טורדניות זה יכול מאוד לעזור, אך אין לי די אינפורמציה לומר לך אם זה יספיק או אולי תצטרכי לשלב טיפול תרופתי (פסיכיאטרי או אולי הומאופתי...).

בברכה,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית
    חוה
    29/04/2010

האם יש טיפולים זוגיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכותרפיה גופנית

הוספת תגובה

• טיפולים זוגיים

יעל צמרת
    29/04/2010

שלום חווה,

ישנם מטפלים אשר עובדים עם זוגות, אך חשוב לבדוק איתם שיש להם את הידע המתאים לטיפול זוגי.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    דנה
    28/04/2010

בחודשים האחרונים אני סובלת מבעיית שינה. אני נרדמת בסדר אבל מתעוררת ממש מוקדם ומהמשבות מתחילות לרוץ בלי הפסקה אז אני כבר לא מצליחה להירדם. אני ממש אובדת עצות ומיואשת ויותר מהכל עייפה. אני פשוט רוצה לישון כמו שצריך. בבקשה תמליצו לי על משהו

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

יעל צמרת
    29/04/2010

הי דנה,

אין לי הרבה אינפורמציה ממך אם היה שינוי בחייך בחודשים האחרונים? אם יש טריגר מסוים שאת יכולה להצביע עליו? בכל אופן קשה לתפקד במהלך היום ללא שינה טובה בלילה ולכן אני ממליצה לך על פרחי באך - רסקיו 4 טיפות מתחת ללשון לפני השינה או 7-10 טיפות בכוס מים ולשתות את הכוס לאט לא בשלוק אחד. אני ממליצה לך על טיפול המשלב עבודה גופנית, שיאפשר לגוף לנוח מעט.

בהצלחה
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה