פורום פסיכותרפיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר ללימודים
    נגה
    12/02/2010

שלום רב,
    באחת ההודעות הקודמות דובר על תקופת לימודים של כ-5 שנים, אבל הבנתי שבמכללת רחובות ישנו מסלול של שנתיים בלבד לבעלי תואר ראשון במקצועות מסויימים.
    רציתי לשאול האם מישהו מכיר את המסלול ואת טיבו והאם עצם זה שהוא מקוצר מפחית את רמת ההכשרה הניתנת בו.
    תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר ללימודים

הוספת תגובה

• לימודים

יעל צמרת
    12/02/2010

אני לא מכירה את מסלול הלימודים ברחובות. חשוב לעשות סקר שוק, לבדוק ותק, תכנים ולערוך השוואות בין המכללות השונות.

בהצלחה
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים

עינבל פנחס-פרג
    12/02/2010

שלום לך,

במכללת רחובות המסלול של שנתיים למיטב ידיעתי הוא מסלול מקוצר לאקדמאים בעלי רקע רלוונטי לתחום. בודקים את הרקע והתעודות ונותנים פטור מקורסים מסוימים.
    המסלול הרגיל למי שאין לו רקע הוא בן 4 שנים, ואם אני לא טועה במסלול זה סה"כ מספר השעות דומה למקומות אחרים שמלמדים 5 שנים.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות :)

נגה
    18/02/2010

אשמח לשמוע תגובות נוספות אם יש....
    יום טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סומטיזציה ופיברומילגיה
    אורית
    08/02/2010

שלום.בתחילה פסכיאטרית אבחנה לי סומטיזציה על מגוון סימפטומים וכול הטיפולים(תרופתי ופסיכולגי)לא עזרו.אח"כ אבחנו לי פיברומילגיה-שוב ,גם לא ממש עזרו-הכדורים,התעמלות ופיזוטרפיה והידותרפיה ,רפואה משלימה ועוד..
    עזר-משכך כאבים אופיטי קל בשם טרמדקס עזר לי לכאבים,דכאון ועוד..אך מתחילה לפתח עמידות אליו.
    מה אתם ממליצם?

לקביעת תור
    סגירה
    סומטיזציה ופיברומילגיה

הוספת תגובה

• לנטע לי

עינבל פנחס-פרג
    08/02/2010

שלום נטע לי
    בשביל שנוכל לענות לשאלתך אנחנו צריכות שתפרטי מהם הסימפטומים , איך זה מתבטא ביומיום,

בברכה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אורית
    09/02/2010

זה בעיקר כאבים.ובמיוחד כאבים במאמץ.ובמיוחד-גב,רגלים,ראש אבל כמעט כול מקום.
    וגם עייפות-שוב,ממאמץ.
    והרבה-מתח,לחץ ,חוסר יכולת להרפות,דכאון.
    הרשימה ארוכה אבל זה בעיקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

עינבל פנחס-פרג
    10/02/2010

טינה יקרה,

התסמינים שאת מתארת באמת נשמעים כמו תסמינים של פיברומילגיה. ישנו ספר בנושא ועל סוגי טיפולים של ד"ר באואר וכן יש את עמותת אס"ף לסובלים מפיברומיאלגיה ותוכלי להתייעץ ולשאול בפורומים שלהם מה עוזר יותר. אני לא יודעת איזה שיטות ברפואה משלימה ניסית. שמעתי על שילוב של רפואה סינית עם שיאצו שעזר לחלק מהאנשים. ולחלק מסאז עזר אבל רק זמנית. אני יודעת שחלק מהבעיה זה הניסוי והטעיה דבר שבוודאי מצריך המון משאבים רגשיים וכספיים. זה בטח לא קל.

לגבי הדיכאון והמתח, אם מדובר בדיכאון ראשוני או משני (כלומר אם הדיכאון היה קודם או הופיע בגלל הכאבים), אפשר לאבחן רק אחרי היכרות איתך. העבודה יכולה להיות קצת שונה.
    כך או כך, יסלחו לי הפסיכולוגים, כאשר יש כאבים פיזיים, טיפול בדיבור אינו מספיק בעיני, ולדעתי חייבת להיות התייחסות גם לגוף תוך כדי העבודה הרגשית. אפשר ללמד את הגוף שלך להרגיש נוחות יחסית, להרגע, ללמד אותו להרפות מחדש (הגוף ידע פעם ושכח בגלל הכיווץ הכרוני של הכאב) ואפילו להנות. העבודה צריכה להיות איטית ועדינה עם תשומת לב רבה לאיך הגוף מרגיש עם כל עבודה שעושים.
    אני מציעה לך לפנות למטפל/ת שיעבוד איתך גם רגשית וגם גופנית בטכניקות שונות.
    לגבי העמידות לתרופות, אני לא יודעת לענות, עדיף שתשאלי בעמותת אס"ף.

הרבה בריאות וימים טובים
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש טיפול אחר להתקפי אי שקט
    בן 28
    02/02/2010

שלום, אני מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם בגלל התקפי אי שקט שמלווים ברעידה של הגוף, כאילו קר נורא והרגשת חוסר אונים על סף התעלפות. ( אני מאובחן כחולה סכיזופרניה ) זה כל מה שמציק לי במחלה, נכון אני מאובחן כסכיזופרן אבל ללא הכדורים אני מרגיש טוב מאוד מבחינה נפשית ורק התקפי האי שקט מפריעים לי והשאלה שלי היא האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי עם התקפי האי שקט וגם להפסיק את הכדורים ( קשה להפסיק כדורים פסיכיאטרים ) ולהרגיש טוב, אני רוצה להפסיק עם הכדורים הפסיכיאטרים, תודה.

הוספת תגובה

• תשובה לבן 28

עינבל פנחס-פרג
    02/02/2010

שלום לך בן 28,

פסיכותרפיה גופנית יכולה לעזור לך במידה ומדובר באי שקט עקב חרדה או עצבנות. אבל לדעתי לא יכולה להוות תחליף לכדורים פסיכיאטריים כשיש אבחנה של סכיזופרניה.

הרפואה המשלימה היא תחום רחב עם מגוון טיפולים. אתה יכול לנסות לבדוק בשיטות האחרות כמו רפואה סינית או הומאופטיה/ צמחי מרפא, אולי להם יהיה מענה עבורך.
    בכל מקרה אני מציעה לך לא להפסיק טיפול תרופתי ללא התייעצות ומעקב של פסיכיאטר.

בהצלחה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    01/02/2010

שלום, אני כבן 24 ואני בחודשים האחרונים חש חרדות, שמתבטאות גם בנשימה רדודה, עצבות ודכדוך בעקבות חוויות ואירועים שקרו לי בעבר, שגרמו לי להרגשת תסכול עצמי, הדחקת כעסים בעקבות אירועים הנ"ל וכו'. אודה לכן אם תייעצו לי איזה טיפול עשוי להקל ולהטיב עמי...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרן

עינבל פנחס-פרג
    01/02/2010

שלום לך רן,
    אני מבינה שבחודשים האחרונים אתה מרגיש שחל שינוי לרעה באיכות החיים שלך. זו אינה צריכה להיות גזירה משמיים ולכן טוב שאתה מעוניין ללכת לטיפול.
    עוד לפני כן אני מציעה לך לעסוק בפעילות גופנית במידה ואתה לא פעיל, או באחת מאומנויות הלחימה (טאי צ'י , צ'י קונג, איקידו).

לשאלת הטיפול - כדי שהרגשתך תשתפר הטיפול צריך להיות כזה שיאפשר לך לעבד את החוויות המכאיבות שחווית בעבר, להביע כעסים שצברת, לשחרר מתחים ולהעלות את האנרגיה הכללית ומצב הרוח.

כיוון שבשאלתך אתה מתייחס לנשימה שלך (לא כל אחד עושה זאת) יש סיכוי טוב שתתחבר לטיפול שמשלב שיחה עם עבודת גוף. אני מאוד מאמינה בפסיכותרפיה גופנית ומנסיוני היא מאוד יעילה למצב שאתה מתאר אך יש עוד סוגי טיפולים (למשל פסיכודרמה, ריברסינג). מה שחשוב זה שהמטפל יהיה מקצועי וידע גם לעזור לך לעבד תכנים רגשיים וגם לשחרר את המתח המצטבר באופן גופני.

בהצלחה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    31/01/2010

יש לי שאלה הגעתי לטיפול לפני 3 ש' וחצי והתחלתי לשתף בהדרגה את המטפלת. אחרי שהכל נחשף לאט לאט ועם קצת דחיפה מצידה, התחלתי דווקא להתקפל בחזרה ולשתוק בפגישות, להתעצבן, לברוח. בחוץ, אנ יאנרגטית, בטוחה בעצמי, מצחיקה, חברה טובה, אבל מדברת מעט על עצמי ועל מה שבתוכי. והדבר אצלה בחד הופך להיות משהו מעיק, הייתי מחכה לפגישות הללו, ופתאום אני מנסה לברוח כמה שיותר מהר. חלק בגללה והיא יודעת איפה החלק שהיא טעתה בו, וחלק בגלל התכנים ששיתפתי אותה בהם ואני לא יכולה לשאת אותם, והייתי מעדיפה כנראה להשאיר אתם עמוק בפנים. אני לא יכולה, זה כואב לי יותר עכשיו מאשר כשזה היה בתוך תוכי.ואני מרגישה שהיא כבולה מולי (למרות שהיא טוענת שהיא יודעת מה לעשות - רק אם אני אתן לה). אפשר עצות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לגלית...

יעל צמרת
    31/01/2010

שלום גלית,

לפי מה שאני מבינה ממך החשיפה שלך מול המטפלת היתה הדרגתית, אך מלווה בלחץ קל מצידה. ייתכן שגם החשיפה של משהו קשה, יחד עם לחץ מצד המטפלת יצר אצלך סגירות ואנטיגוניזם לטיפול. מה שהרבה פעמים יכול להיות קרש קפיצה נהדר אם מצליחים לעבור את זה ביחד. קורה שמטפל טועה - גם הוא בן אדם וטבעי שלמטופל קשה עם חשיפה, גילויים או סודות. לכן, אני ממליצה לך לדבר עם המטפלת שלך בגלוי לב ובכנות על תחושותיך, רגשותיך ומחשבותייך . ייתכן שתגיעו לנקודה נהדרת של התפתחות הקשר בינכן וייתכן שתגיעי למסקנה שהקשר לא נכון לך יותר. מה שהכי חשוב עם כל החלטה שתקחי שתהיי קשובה לעצמך ולמה שטוב לך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להבין
    מוריה
    23/01/2010

ערב טוב
    כיוון שלא ברור לי הייתי רוצה להבין מהי בדיוק פסיכותרפיה גופנית.
    מסיבה זו או אחרת יש לי בעיה עם מגע והייתי רוצה לדעת אם פסיכותרפיה גופנית תוכל לעזור לי
    אם תרצו אשאיר את המייל שלי כדי לקבל תשובה ישירות לשם
    תודה
    שיהיה אחךלה שבוע

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להבין

הוספת תגובה

• מה זה פסיכותרפיה גופנית.

עינבל פנחס-פרג
    24/01/2010

שלום לך מוריה,
    התשובה שלי קצת ארוכה, השתדלתי לפרט כדי שההסבר יהיה ברור בשבילך וגם בשביל אחרים.

פסיכותרפיה גופנית היא שיטת טיפול המאמינה כי יש קשר הדוק בין הרגשות והמחשבות שלנו לבין מה שקורה לנו בגוף: מבחינת מבנה פיזי ויציבה, התפיסה שלנו את הגוף ואת המגע בו, כאבים, מתח , התכווצויות ומחלות. ההשפעה היא הדדית. הגוף משפיע על הנפש והנפש משפיעה על הגוף. השיטה מאמינה שגם הגוף זוכר את החוויות שעברנו בחיים, מה שנקרא זכרון תוך תאי ולא רק זכרון במוח. לכן בטיפול אנחנו עובדים יחד עם הגוף.
    מה זה אומר?
    בטיפול מדברים, שמים לב גם למחשבות ולרגשות וגם לתחושות הפיזיות. למשל כשאני מדברת על נושא מסוים שמפריע לי אני מרגישה לחץ בבטן או נשימה מהירה או כף היד מתאגרפת או דוקא התרגשות ושמחה בחזה.
    בנוסף עובדים בתנועה ו/או נשימה - תרגילים שמתאימים לנושא הספציפי ושמים לב איך הגוף מגיב, איזה רגשות מתלווים וכד'. וכן יש טכניקות מגע שאפשר לשלב - שוב לפי הנושא.

חשוב לי לציין שטיפול בפסיכותרפיה גופנית תמיד מתייחס גם לגוף אבל הוא אינו חייב לכלול מגע, אם זה לא מתאים למטופל. מי שמחליט הוא המטופל.
    פסיכותרפיה גופנית יכולה מאוד לעזור לך לבדוק את היחס שלך לגוף שלך ושל אחרים ואת העניין שיש לך עם מגע, לבדוק מה קורה בגוף שלך כשאת חושבת על מגע וכד' וזאת דרך השיטות שהזכרתי קודם. גם שיטת הfocusing יכולה לעזור מאוד.

מקווה שזה יותר ברור, אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.
    שבוע טוב,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע

מוריה
    24/01/2010

בעיה במגע לא פותרים במגע? הכוונה לא מלמדים את האדם לקבל מגע?
    אפשרי טלפונית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה עובר???
    ליאת
    20/01/2010

אני בת 32 נשואה + 3 .
    מזה כשלושה חודשים אני סובלת מחרדות ,חוסר שינה בלילה ובכלל ירידה במצב רוח ,
    וגם שאני פיתאום בסדר,אני מפחדת שזה יחזור לי ,והפחד הזה תמיד שם .
    טופלתי במהלך התקופה הזאת ,בדיקור סיני ,משז'ים עם אבנים חמות (שזה אגב עזר לי הכי הרבה)
    שאלתי היא האם זה עובר לגמרי ? או שאני צריכה להכין את עצמי נפשית שזה מה יש וצריך להתמודד ...
    אני חוששת להכנס להריון מפני ,הפחד שזה יכול לבוא בצורה חזקה יותר אחרי לידה .

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה עובר???

הוספת תגובה

• זה יכול לעבור...

יעל צמרת
    20/01/2010

לליאת שלום,

קראתי את פניתך ואני רוצה להפניות אותך ל 10" טיפים להתמודדות עם חרדה" שכתבתי וזה פורסם באתר. שם תוכלי לקבל טיפים ואמפתיה נוספת. קשה להתמודד עם מצבי חרדה לבד ובטח שקשה לקבל מצב זה ולהסתגל אליו - לא ממליצה. אני כן ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכותרפויטי המשלב שיחות והתמקדות גוף כגון: רפלקסולוגיה (עם שילוב שיחות), פסיכותרפיה - גופנית, התמקדות וכו'. כיוון שהחוויה של החרדה מאוד פיזית, חשוב שגם הטיפול יהיה פיזי אך משולב!
    לגבי חרדות האם זה עובר? יש אנשים שיאמרו שעבר להם לגמרי ויש כאלה שחווים את החרדה לעיתים רחוקות יותר והעוצמות הרבה יותר קטנות ובכך אנו חוזרים לשגרת חיינו הרבה יותר מהר ובקלות.
    טפלי בעצמך ואני בטוחה שלאחר שתתחזקי תרגישי יותר ביטחון להכנס להריון, מלבד זאת שהריון תמיד מעלה חרדה ופחדים וזה טבעי ואף חשוב.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניה לפני ייאוש
    רביב
    14/01/2010

אני סובלת מהגב
    אין לי ספק שזה קשור לחיים שלי
    חוסר מרוצות מההספקים הדלים שלי, כך אני מרגישה
    איך אני יכולה להעזר בפסיכותרפיה גופנית?
    אני לא רוצה לעבוד בקבוצה אלא באופן פרטני
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שניה לפני ייאוש

הוספת תגובה

• לרביב

עינבל פנחס-פרג
    14/01/2010

רביב יקרה,

בד"כ בעיות בגב קשורות לחיים שלנו. הגב הוא מאוד משמעותי גם רגשית.
    את אומרת שאת מרגישה חוסר שביעות רצון מההספק שלך. לאיזה הספק את מצפה מעצמך? ובאילו תחומים? נסי לענות על כך לעצמך בכתב ובפירוט. אח"כ קראי ותשאלי את עצמך: אם זה אכן היה מתממש, איך היתה ההרגשה? איך היית מרגישה בגוף? האם היציבה שלך היתה משתנה? העמידה וההליכה?
    אם כן, תרגלי את היציבה הזו במשך מספר דקות פעמיים ביום.

את יכולה ללכת לטיפול פרטני אצל פסיכותרפיסט גופני מוסמך, שיראה גם את מבנה גופך ויתאים לך תרגילים (זה משנה איפה כואב לך בגב, יש הבדל בין עבודה על גב תחתון לשכמות למשל) . וכן יעבוד איתך בטכניקות מגע/עיסוי שיתאימו למצבך.

אל תתיאשי, יש מה לעשות.
    בהצלחה
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה של רביד

אושרית
    17/01/2010

האם את מאמינה שטיפול יכול למנוע ניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאושרית

יעל צמרת
    17/01/2010

שלום אושרית,

לשאלתך אין תשובה ברורה וחד משמעית. ניתוח זה מצב רפואי שאין בסמכות מטפל להחליט אם ניתן לבצע או למנוע. ייתכן שיהו מקרים וטיפול יקל על כאבים או על מצב פיזי וייתכן שייתמוך בנוסף להתערבות רפואית.

כל טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאושרית

עינבל פנחס-פרג
    17/01/2010

שלום אושרית,
    בנוסף לתשובתה של יעל צמרת, ניתוח זו התערבות רפואית די קיצונית כך שאני נזהרת מלתת תקוות שווא. יחד עם זאת, כבר שמעתי מקרים של אנשים שביטלו ניתוח שהיה מתוכנן (לא בהכרח בגב) לאחר שטיפלו בעצמם בטיפולים הכוללים התייחסות לקשרי גוף-נפש.
    יכול להיות שטיפול פסיכותרפי-גופני יביא לשיפור מסוים שיאפשר שקילת אלטרנטיבות רפואיות אחרות פחות קיצוניות, שלא היו באות בחשבון קודם לכן. אך בשביל שיהיה בכלל סיכוי לכך, אני מאמינה שהאדם צריך להיות נחוש לעבור תהליך משמעותי.
    ויש מצבים שניתוח הוא בלתי נמנע וטיפול יעזור לאדם בשיקום.

בברכה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית והוליסטית
    נועה
    07/01/2010

שלום,
    רציתי לדעת האם יש הבדל בין פסיכותרפיה גופנית לבין פסיכותרפיה הוליסטית?

הוספת תגובה

• לנועה

עינבל פנחס-פרג
    08/01/2010

שלום נועה,

בד"כ כשאומרים פסיכותרפיה הוליסטית מתכוונים לטיפול שמתייחס בצורה כלשהיא גם לקשרים שבין הגוף, הנפש והרוח. זוהי הגדרה כללית יותר.
    פסיכותרפיה גופנית היא שיטת טיפול שמאמינה שיש קשר הדוק בין תחושות פיזיות לרגשות ומחשבות ולכן בנוסף לדמיון מודרך, מדיטציות ומודעות עצמית, יכולה להיות עבודה עם הגוף באופן ישיר יותר. מטפל בפסיכותרפיה גופנית יכול להשתמש גם בטכניקות של תנועה ונשימה וגם בטכניקות מגע.
    כפי שכתבתי ההגדרה של פסיכורפיה הוליסטית היא רחבה יותר וכוללת מגוון של שיטות. למשל יש פסיכולוגים שמגדירים את עצמם כפסיכולוגים הוליסטים אבל הם לא יגעו במטופל. או מטפלים בהילינג שעובדים יותר עם הרוח, תקשורים ורייקי.

מקווה שעניתי.
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    06/01/2010

האם מותר למטפלת בפסיכותרפיה לצעוק על מטופל על מנת לדחוף אותו קדימה או להעיר לו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחיים

עינבל פנחס-פרג
    06/01/2010

שלום חיים,

יש הבדל גדול בין לצעוק על מטופל לבין להעיר למטופל. לדעתי, חשוב שטיפול יהיה מקום שהמטופל ירגיש בו בטוח ושהמטפל רוצה בטובתו.
    יש מקום לפעמים להעיר למטופל בשביל להשב את תשומת לבו לדברים שהוא אינו רואה בעצמו או כדי להזכיר/ לכוון למטרות שהמטופל הגדיר שהיה רוצה. בכל מקרה המטפל צריך לעשות זאת מתוך אמפתיה ואכפתיות.
    נראה לי שאם מטפלת שלי היתה צועקת עלי הייתי מרגישה מכווצת יותר וספק אם זה מה שהיה דוחף אותי קדימה, מה דעתך?

בברכה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    קוקי
    31/12/2009

מזה חודשיים יש לי בעיות שינה -0 אני נרדמת אבל מתעוררת לעיתים קרובות. אני כל הזמן עייפה בגלל זה . מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• שינה

עינבל פנחס-פרג
    31/12/2009

שלום קוקי,

הפרעות שינה היא בעיה נפוצה שיכולה להופיע מסיבות שונות. קודם כל שימי לב אם בחודשיים אלו שינית משהו בתנאי השינה הבסיסיים כמו מקום השינה (האם חדר השינה הוא מקום נוח שמאפשר לך שינה רגועה?), השעות, טמפ', התזונה בשעות הערב או הרגלים אחרים שאולי משפיעים על איכות השינה שלך. נסי ליצור לעצמך סביבה נעימה ונוחה כולל שינה בשעות קבועות.
    מעבר לכך, שינה גרועה יכולה להיות סימפטום למתח וללחצי היומיום וגם סימפטום של מצבי דיכאון וחרדה. מתח שאינו מקבל מספיק פורקן נשאר בשרירי הגוף וגורם לעוררות גבוהה. אם המצב מתמשך המתח גם יכול להתקבע ולגרום לכאבים.
    ישנן טכניקות שונות של הרפיה שאת חלקן תוכלי גם לבצע לבד וגם טכניקות מגע שיכולות לשחרר את המתח השרירי.

בהצלחה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפה
    28/12/2009

האם יש הבדל בין פסיכותרפיסט (בעבר הייתי אצלו 9 שנים) לבין מטפל שעובד בטיפול התנהגותי קוגנטיבי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכותרפוייט מול פסיכולוגי

יעל צמרת
    29/12/2009

שלום יפה,

פסיכותרפיסט הוא מטפל שלמד טכניקות שונות של טיפול ולא מחייב שיהיה פסיכולוג. מטפל בטיפול התנהגותי - קוגנטיבי הוא פסיכולוג. זה למעשה ההבדל בין השניים.

שבוע טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שקטה
    איילת
    22/12/2009

זאת ההגדרה הכי מדויקת
    אני פשוט לא שקטה בלי סיבה
    קמה בבוקר עם דפיקות לב מואצות בלי שקרה משהו יום קודם או שעתיד לקרות משהו בקרוב
    במהלך היום אני על "קוצים" גם אם אין שום דבר שמחכה לי אחרי העבודה או בבית
    אני לא יודעת איך להרגיע את עצמי ואני לא רוצה טיפול פסיכולוגי, ניסיתי- הז'אנר הזה לא מתאים לי

לקביעת תור
    סגירה
    לא שקטה

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת

יעל צמרת
    23/12/2009

הי איילת,

את מתארת מצב של אי שקט ללא סיבה ברורה לעין. ייתכן שזו חרדה לטנטית. אני ממליצה לך לפנות לטיפול גופני - נפשי מהז'אנר שכן תתחברי אליו, עבודה עם מגע פיזי מקרקע כמו פסיכותרפיה גופנית, רפלקסולוגיה. עבודה גופנית תחזיר אותך למקום בטוח ותתן לך כלים להתמודדות, יחד עם זאת גם תיהיה לך האפשרות לחקור את המקום הלא שקט את "הקוצים" שקיימים בתוכך אך ממקום פחות וורבלי.

שבוע טוב,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    ויקי
    17/12/2009

שלום,

לאחרונה אני לחוצה בגלל כל מיני סיבות. אני לא ישנה טוב - מתעוררת כשעה לפני הזמן ולא מצליחה לחזור לישון, בנוסף יש כל מיני תופעות גופניות של לחץ - אני מצטננת הרבה לאחרונה וגם לא מרגישה טוב באופן כללי ואני יודעת שזה בגלל הלחץ. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• מצבי לחץ

יעל צמרת
    20/12/2009

שלום ויקי,

לשאלתך לגבי מצבי לחץ, היתי מציעה לך קודם כל לטפל בסיבות ולא רק בסימפטומים. האם זו תקופה של לחץ/ עומס או שזה לאט לאט הופך לאורת חיים? שווה לטפל בדברים מהשורש. לגבי טיפול בסימפטומים אני ממליצה 1. על תמצית רסקיו- שמרגיעה מעט, משקיתה מחשבות. 2. לגבי ההצטננויות ותחושת החולי אני ממליצה לחזק את הגוף עם 500 מ"ג ויטמין C או חיזוקית של הדס פורטה או כל תרופה הומאופתית / טבעית שאת מכירה. יש טיפים רבים שניתן להפחית מצבי לחץ שחלקן כתיבה חופשית, נשימות , ספורט ועוד אבל כמו שציינתי חשוב לבדוק את הסיבות מקרוב ולטפל בהן.

תרגישי טוב
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להפסיק טיפול ולעבור הלאה...?
    ימית
    14/12/2009

שלום רב,

ברצוני לדעת לאחר כמה מפגשים ניתן להרגיש בשיפור, בשינוי ?
    מה אני אמורה לקחת איתי מהטיפול, מהמפגש ?
    לאחר כ-6 מפגשים עדיין לא מרגישה כל שינוי, אולי זה לא "עובד" בשבילי, אולי זה
    הזמן לנסות משהו אחר - פסיכולוג קליני ?

האם אתן יכולות לתאר בקצרה כיצד אמור להתנהל תהליך הטיפול בפסיכותרפיה גופנית?

תודה

הוספת תגובה

• המפגש הטיפולי

יעל צמרת
    14/12/2009

שלום לך ימית,

השאלה מתי עוברים הלאה אינה פשוטה. הרבה פעמים גם בטיפול ארוך טווח ישנה התבשלות והתלבטות עד שהמטופל מרגיש שהוא רוצה לעבור.
    תחילת טיפול זהו שלב שנבנה הקשר בין המטופל למטפל - כמו בכל מערכת יחסים וזה לוקח זמן, כמובן שלכל אחד הזמן שלו (כמו בחיים). אך אם את מרגישה שלא קורה כלום ואולי זה לא "עובד בשבילך" הייתי מציעה לך שני דברים : 1. לשתף את המטפל שלך בתחושה ואולי שווה לעשות תיאום ציפיות אם לא נעשה עדין.
    2. לראות אם בחיים האישיים שלך קורה לך שאת ממצה דברים מהר או שיש לך תחושה שדברים אינם עובדים עבורך, ייתכן שיש דפוס שחוזר על עצמו.
    לשאלתך השנייה מה את אמורה לקחת איתך מהמפגש, גם אענה בשתי תשובות: 1. ארגז כלים שיכולים לעזור לך להתמודד אם הקשיים שאת נתקלת בחיי היום יום.
    2. לראות איך המפגש משפיע על החיים האישיים שלך , אם יש רצון בשינוי, יכולת בשינוי ואז יבוא גם השינוי עצמו בתמיכה וליווי.

אשמח לעזור לך עם שאלות נוספות,
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה