מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטף דם מוזר מעל הברךד``ר טל סולומון25/01/2011
שלום,
לפני מספר ימים הרגשתי מעין כאב מוזר ובליטה כואבת בירך הפנימית מעל הברך.
כעבור יום או יומיים אזור הכאב קיבל צבע כחול-סגול וצורה עגולה שבמרכזה יש מעין בליטה שכואבת כשנוגעים בה, ושצבעה הבהיר מעט.
נראה שהכחול מתפשט החוצה (צירפתי תמונות).
יש לציין כי לא קיבלתי טראומה/מכה באזור, לפחות לא כזו שאני זוכר.
אשמח לתשובתכם,
תודה,
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם מוזר - תגובה
ד``ר טל סולומון26/01/2011שלום רועי,
המקום נראה כמו חבלה, למרות שאינך זוכר, ייתכן כי נתקלת בשולחן או נחבלת בעת פעילות גופנית.
פקיעת נים ורידי או עורקי עצמונית ייתכן גם כאופציה.
האם הנך נוטל מדללי דם על בסיס קבוע?
בכל מקרה, תהליך התרחבות הצבע הכהה לשוליים והתבהרות מרכזית מעידה על ספיגה תקינה של שטף הדם, אשר בהמשך יעבור ספיגה מלאה.
לא נראה כי יש מקום לדאגה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם מוזר - תגובה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי26/01/2011שלום לך
יש מצבים שבהם וריד פנימי אינו תקין וענף שלו פוקע והתוצאה היא שטף דם.
ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים ואם יש בעיה תודיע לנו בפורום וננחה אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רועי26/01/2011אני מאד מודה לכם על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעה הקודמת ............איריס24/01/2011
האם ניתן למרוח וולטרין מיד אחרי ההזרקה כנ"ל קומפרסים ?????????
בברכה איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת ............ - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/01/2011אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צורב לאחר הזרקה מה ההמלצה?איריס24/01/2011
דר' גלילי שלום היום הייתי אצלך והזרקת לי את החומר אחרי שעה בערך התנפח לי האזור וגם נוצרה לי בליטה חריגה בברך שמאל אני לא מצליחה ללכת ויש לי כאבים די חזקים האם אפשר כבר עכשיו למרוח וולטרין ולעשות קומפרסים?
בברכה ותודה מראש איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב צורב לאחר הזרקה מה ההמלצה? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/01/2011ממליץ שתכתבי למייל שלי ואענה לך בפירוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנטmax23/01/2011
האם בשנט חייב להיות רטט או מספיק לשמוע זרימה בסטטוסקופ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנט - תגובה
ד``ר טל סולומון23/01/2011רטט מעיד שישנה זרימה טובה מאוד אשר היד יכולה להרגיש.
אוושה רק בסטטוסקופ היא גם טובה, אך לעיתים לא מספיק "טובה".
הסיבה שלא מרגישים רטט יכולה להיות ממספר סיבות - הוריד עמוק מדי, השנט עומד להחסם, לחץ דם נמוך, יד בצקתית, וריד קריבני בהצרות/חסימה.....
לא ניתן להסיק ממידע זה אם השנט "טוב" או "לא טוב"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים בזמן הליכהמרדכי16/01/2011
שלום רב שמי מרדכי בן 50 סובל מהלב עברתי ניתוח מעקפים לפני 5 שנים בזמן הליכה אני סובל מכאבים ברגליים עד מצב שאני חייב לנוח כרגע הכאבים החמירו שגם במנוחה מדי פעם אני נתקף בכאבים הייתי אצל רופא משפחה ונשלחתי לעשות בדיקת דופלר עורקי רגליים קיבלתי את התוצאה אשמח אם תעזור לי לפענח ואוליי להסביר לי על הטיפול כי אני מאוד בלחץ תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים בזמן הליכה - תגובה
ד``ר טל סולומון16/01/2011שלום מרדכי,
נראה לפי הממצאים שאתה מציג כאן כי הנך סובל ממחלה חסימתית של כלי הדם ברגליך.
פרשנות אמיתי של מצבך ניתן לעשות כאשר תיבדק ע"י כירורג כלי דם סמוך למקום מגוריך. לערכים בדופלר עורקי רגליים (המצביעות על הפרעה בינונית/קשה באספקת הדם לרגליך) אין משמעות, ללא קורלציה למצבך הקליני.
עליך לבקש תור לכירורג כלי דם בהקדם, וזאת בעיקר מהסיבה שאתה סובל מכאבים במנוחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקהגיא15/01/2011
מיזה כארבע חודשים סובל מדלקת בוריד השיטחי, עברתי דופלרים בעבר תוצאה :הספנה ארוכה וענפיה חסומים ע''י תהליך דלקתי . מטופל בקלאקסן 80 בהמלצת המטולוג. בדופלקס אחרון :וריד ספנה ארוכה הודגם קריש דם חלקי , עם רקלניזציה טובה . יש עדות לאי ספיקה בתוכו . וריד ספנה הקצרה תקין .
האם אי ספיקה הינו תהליך בר ריפואי ? אם כן האם צריך לחקות או ישנה אפשרות כירוגית ? האם התוצאה האחרונה מציינת שיפור או החמרה במצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/01/2011שלום לך
מצב של אי ספיקה הינו מצב רפואי העלול לגרום לסיבוכים כגון דלקת ופקקת כפי שיש לך אבל חשוב לדעת שניתן וגם מומלץ לטפל בו באופן מאד יעיל.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים קרישי דם, דלקות, פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס ורידי הרגלייםרון10/01/2011
שלום רב,
ברצוני לסייע בפיענוח תוצאות בדיקות שנערכו לאמא שליבת 58, בתחום ורידי הרגליים.
נכתב שם בין היתר , כי "הודגמה אי ספיקה וריד ספנה גדולה וקטנה.
בשליש עליון של שוק הודגמו קרישי דם בוריד הספנה הגדולה. מדובר ב S.V.T ".
ברצוני לברר מה זה אומר , ומה דרכי הטיפול המומלצות במקרים מסוג זה ,
תודה רבה ,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס ורידי הרגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי10/01/2011שלום .
מדובר בדלקת עם קרישי דם בוריד שנגרמה קרוב לודאי משילוב של אי ספיקה וייתכן של גם נטייה לקרישת יתר.
ממליץ לטפל בוריד הלא תקין כיוון שהבעיה עלולה להופיע שוב .
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוס חסימתי בדליותארביב יגאל10/01/2011
דר גלילי הנכבד
במערכת השטחית הודגמה באזור הברך טרומבוס חסימתי בדליות.
מאחר והטרומבוס מעל הברך הוא גורם לחוסר נוחיות ומקשה על קיפול הרגל
האים כדאי לטפל בעזרת תרופה מדללת או שהינך ממליץ על טיפול אחר ל"המסת" הטרומבוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוס חסימתי בדליות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי10/01/2011שלום לך
אתה מתאר מצב שנקרא פקקת ורידים שטחית או superficial thrombophlebitis. יש שנוהגים לתת זריקות נגד קרישה ויש שנוהגים לתת תרופות נוגדות דלקת כגון משחת וולטרן או כדורי אדביל. אני מצדד בגישה השניה. המהלך הצפוי הוא שיפור הדרגתי. ממליץ לעבור בעוד 3 חודשים בדיקת מומחה לכלי דם כולל אולטרהסאונד בשאלה של אי ספיקה כיוון שאז ניתן לטפל ביעילות על מנת למנוע חזרת מצב דומה. כמו כן, ממליץ לעבור בדיקת דם לקרישיות יתר = טרומבופיליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלי רדיו בקופרוזא .ב09/01/2011
הנני סובלת מקופרוז בפנים.האם הטיפול בגלי רדיו יעיל או מומלץ יותר מטיפול בלייזר ומי יכול לבצע טיפול זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי רדיו בקופרוז - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/01/2011איני מכיר טיפול בגלי רדיו בקופרוז וגם לא בלייזר אלה באור ממוקד שנקרא IPL. אנו מספקים מידע רפואי בפורום אך איננו נוהגים להפנות למרפאות ספציפיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה ברגל שמאלעדי08/01/2011
היי, היו לי נימים קטנטנים מאז גיל 16 (היום אני בת 29) זה כ"כ הציק לי שהייתי מוכנה לעשות הכל כדי להעלים אותם פניתי למכון לייזר שהבטיח לי תוצאות תוך 3 טיפולים , עברתי כ8 טיפולים ולא רק שהנימים נשארו אלא שגם נוספו סימני פגמנטציה מכוערים במכון הבטיחו לי שעם הזמן זה יחלוף , חלפה שנה וזה לא קרה פניתי לרופא כלי דם והוא הסביר לי כי זה עניין אסטטי בלבד ושלח אותו לבדיקת אולטרסאונד עם דופר רקכדי להיות רגועים ולדעת שהכל בסדר, בבדיקה היה וריד בולט מאוד אי ספיקה ברגל שמאל והוא אמר שמכיוון שאין לי עדיין ילדים לא כדאי לנתח אולי אחרי לידות בנתיים עלי להסתובב עם גרב אלסטית תמיד ואם אחשוב על הריון אז עם גרביון שלם אלסטי. האם זה יותר מאסטטי? האם לגשת לשמוע חוות דעת נוספת? האם זה קשור ללייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה בורידים ברגל שמאל - תגובה
ד``ר יאיר גלילי08/01/2011שלום לך
אין כל סיבה להמתין עד ההריון ואני מייעץ תמיד לבצע טיפול שימנע את ההחמרה והסיכון לסיבוכים של בעיית אי הספיקה.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת שאינה נעלמתארז05/01/2011
שלום רב,
הובחנה לי לפני שנתיים פקקת-DVT במערכת הורידים העמוקה ברגל.
חצי מהחלל הוריד הפופליטאלי מעל משקע הברך חסום והוריד הטיביאלי הקדמי חסום כולו.
בבירור של ההמטולוגית לא נמצאה הסיבה להיווצרות הפקקת (למרות שכשבועיים לפני היווצרות כריש הדם טסתי לאירופה אך לדבריה רק טיסה מעל 8 שעות יכולה לגרום לכך. בעברי הרבתי לטוס).
בשנה הראשונה לקחתי קומודין. לאחר שנה ההמטלוגית העבירה אותי למיקרופירין.בכל השנתיים האחרונות אני עם גרב אלסטית.
בבדיקת דופלר ורידים לאחרונה לא! הובחן שום שיפור/התמוססות של כריש הדם. יותר מזה, באחרונה, עם או בלי קשר אובחנו לי בעיות אורטופדיות בברך של הרגל השניה. שאלותי:
1. האם הכריש אמור להעלם/לקטון?
2. כיצד מומלץ להמשיך הלאה כי כרגע אינני רואה שאני בתהליך שיפור.
בתודה רבה מאד - ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת שאינה נעלמת - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/01/2011שלום
טיסה מסוכנת ליצירת פקקת היא מ3 שעות ומעלה ולא כפי שנאמר לך ע''י הרופאה. אם חלפו כבר שנתיים, קשה לצפות לעוד שיפור.
ממליץ על גרב אלסטי והגבהת רגלים בשכיבה במידה וקיימת אי ספיקה בוריד בעקבות הפקקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דםאמא04/01/2011
שלום,
רציתי לדעת איזה טיפולים קיימים כיום לטיפול בנימי דם ברגליים. במקרה שלי זה גנטי והחמיר מאוד בעקבות הריונות. מה היתרונות לכל טיפול ובאיזו שיטה עדיף לטפל, האם יש תופעות לוואי והאם הטיפולים אכן יעילים והנימים לא חוזרים.
כמו כן, האם אני צריכה לעשות לפני טיפול בדיקות כלשהן?
והאם כדאי לעשות את הטיפולים לאחר שמסיימים עם ההריונות והלידות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/01/2011שלום לך. ניתן לטפל בנימים בלייזר או בהזרקות. שיעור ההצלחה תלוי בנירחבות הבעיה, תגובת הנימים לטיפול ומיומנות המטפל. כדאי לבצע דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה לפני שפונים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דםאמא03/01/2011
שלום,
רציתי לדעת איזה טיפולים קיימים כיום לטיפול בנימי דם ברגליים. במקרה שלי זה גנטי והחמיר מאוד בעקבות הריונות. מה היתרונות לכל טיפול ובאיזו שיטה עדיף לטפל, האם יש תופעות לוואי והאם הטיפולים אכן יעילים והנימים לא חוזרים.
כמו כן, האם אני צריכה לעשות לפני טיפול בדיקות כלשהן?
והאם כדאי לעשות את הטיפולים לאחר שמסיימים עם ההריונות והלידות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/01/2011שלום לך. ניתן לטפל בנימים בלייזר או בהזרקות. שיעור ההצלחה תלוי בנירחבות הבעיה, תגובת הנימים לטיפול ומיומנות המטפל. כדאי לבצע דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה לפני שפונים לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם מוזר על הרגלשרון01/01/2011
לפני כ10 ימים גיליתי עקיצה על הרגל.
לאחר כמה ימים שמתי לב במקרה שטף דם כחול-שחור באזור העקיצה.
המקום לא נפוח ולא מורגש, אבל הכתם מתחיל להיעלם בצורה מוזרה מן המרכז החוצה ויוצר טבעת כחולה- סגולה כשבמרכז העור נראה צהבהב.
האם יש מקום לדאגה? האם צריך לטפל בזה?
תודה מראש,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם מוזר על הרגל - תגובה
ד``ר טל סולומון01/01/2011שלום שרון,
איני יודע באם זו עקיצה או פגיעה טראומתית אחרת, בכל מקרה נראה כי היה תהליך של שטף דם תת עורי באזור מוגבל, ומה שיש עתה זה תהליך ספיגה של אותו שטף דם. במרכז כבר מתבהר, בשוליים עדיין סגול ויהפוך ירקרק וצהוב ויעלם.
באם התהליך מתקדם לא בכוון חיובי, כדאי להיוועץ עם רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם מוזר ברגל
שרון02/01/2011תודה רבה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם מוזר ברגל - תגובה
ד``ר טל סולומון02/01/2011צלם בעוד שבוע, ותעדכן לשינוי שחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאתיתומר31/12/2010
שלום
איזה בדיקות יש לעשות כדי למנוע קריש דם?
האם אפשר לגלות תסחיף ריאתי לפני האירוע מהם התסמינים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסחיף ריאתי - תגובה
ד``ר טל סולומון31/12/2010שלום תומר,
בדיקות דם נעשות לצורך ברור מצב קרישת הדם, ולא בכדי למנוע קריש דם (שזו לא בדיקה אלה טיפול!).
בדיקות לקרישת דם הן רבות, ישנם מומחי קרישת דם בתוך מחלקות המטולוגיות, כך שלא ניתן "לבצע בדיקות לקרישת דם" באופן פשוט.
יש לברר מה הסיבה הקלינית לבדיקות, ולכוון את הבדיקות לאותו מקום.
כאשר מדובר במצב של קרישיות רבה או חסרה, יש גם לברר מערכות אחרות, ולהבין אם הן מתאפיינות במערכת העורקית או הורידית.
תסחיף ריאתי הוא קריש דם שעף במערכת הורידית ונתקע בריאות וסתם אותן.
אין תסמינים לתסחיף ריאתי בטרם הפך לאחד כזה, אך אחד הסכנות בפקתת ורידים במערכת העמוקה יכולים להינתק מהוריד בו הם נוצרו ולעשות דרכם אל הריאות.
לרוב מקור קרישי הדם הלל בגפיים התחתונות, במערכת הורידים העמוקה, שם יהיו בנוכחות DVT - פקקת ורידים עמוקים - כאב, נפיחות באזור השוק ו/או הירך.
כאשר דבר כזה קורה, יש לפנות למיון באופן דחוף לאבחון וטיפול מניעה לתסחיף ריאתי. סמני תסחיף ריאתי הם קוצר נשימה פתאומי, ובמצב קיצוני ליחה דמית ומוות פתאומי.
אני מקווה שהצלחתי למקד את שאלתך המאוד כללית יום טוב
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)