מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תחושה באצבעות ברגלייםלולה11/11/2011
שלום
נעלתי נעלי עקב חדשות ולא נוחות במשך יום שלם. לאחר שהורדתי אותם שמתי לב לחוסר תחושה בחלק הקדמי בשלוש אצבעות. כאילו המקום רדום, ומסביב תחושת נרמול. הדבר נמשך יומיים ללא שיפור בתחושה, ומאוד מפחיד אותי. מה זה עלול להיות? האם יתכן שגרמתי נזק בלתי הפיך? יש לציין שאני בחורה בת 26 בריאה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באצבעות ברגליים - תגובה
ד``ר טל סולומון11/11/2011שלום,
עלייך לפנות לרופא המשפחה שלך, אולי תופני לנוירולוג.
לפי התיאור שלך, לא נשמעת כאן בעייה של אספקת דם לרגל, אבל, שוב, כדאי שרופא המשפחה יראה זאת.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא התייחסתם לשאלתי- ורידים ברגלייםמורן09/11/2011
שלום
רציתי לדעת האם טיפול בלייזר להורדת שיער המבוסס על אור וחום עלול להוות בעיה אם יש לי אי ספיקת דם בורידים השטחיים? (דליות ברגליים)
לפני כחודשיים היה חשש שהיה לי שם קריש דם
האם בשלב זה להימנע מטיפול בלייזר?
כמו כן אני בת 24 האם כדאי להוציא את הדליות או שבשלב זה מוקדם מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא התייחסתם לשאלתי- ורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/11/2011שלום
לא אמורה להיות בעיה בטיפול לייזר להורדת השיער, רק אזור כהה של קריש דם שטחי מחייב שינוי פרמטרים בהפעלת מכשיר הלייזר. ממליץ לטפל בדליות בשלב זה כבר כדי למנוע החמרה וסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה קטנה
מורן09/11/2011באזורים ברגליים שבהם יש לי ורידים בולטים לבקש להנמיך עוצמה?
אבל אין מניעה לעשות עליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/11/2011בעקרון אין מניעה , כמובן בכפוף לך שהלייזר לא מופעל באופן שיגרום לפגיעה - פציעה של העור מעל הוריד הבולט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- thrombophlדינה04/11/2011
שלום,
בת 41, אובחנתי לפני כמה שנים עם חסימה קשה בספנוס.יש לי כתם בקרסול (כמעין נימי דם מכוערים) שמידי פעם מתווספים עוד כתמים קטנים..השבוע (בעקבות כאבים שבועיים + נוקשות ואדמומיות מעל ורידים ברגליים) נעשה דופלר ונכתב שאין עדות לדי.וי.טי אך חסימה מלאה באמצע שוק רגל שמאל. מטופלת באספירין 500 מ"ג וגרב אלסטית. האם יש טיפול נוסף להמלצתך? להרים רגליים. חום? צריכה לשים לב למשהו מיוחד כדי לא להיות ברמת סיכון מסויים? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר thrombophl - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/11/2011שלום לך
קרוב לודאי שמדובר בשילוב של פקקת חוסמת עם אי ספיקת ורידים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ושטפי דםדור30/10/2011
שלום,
יש לי פלטפוס ובעיית ורידים. בזמן האחרון שמתי לב שנוצרות לי בצקות מהקרסול ומעלה.
בנוסף לכך החלו להופיע לי שטפי דם לאורך הרגליים והידיים.
הלכתי לאנדוקרימינולוג והוא אמר לי שאין בעיה של קרישות. רציתי לדעת האם זה קשור לורידים ואם כן מה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ושטפי דם - תגובה
ד``ר יאיר גלילי30/10/2011שלום לך.
קרוב לודאי שאין קשר בין הורידים בידים לבין שטפי דם. לעיתים קיים קשר בין אי ספיקת ורידים ברגלים לשטפי דם.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיס עורי ונקודות אדומותד``ר טל סולומון23/10/2011
שלום רב.. אני סובלת מזה כבר קרוב לשנה ממחלה אוטו אימיונית הנקראת וסקוליטיס ציאוטוקלפטיס.. אובחנתי ע"י ביצוע של 2 ביופסיות עור.. הייתי מאושפזת במשך חודשיים בבית החולים איכילוב שם בוצעו מספר רב של בדיקות בכדי לבדוק את מצב הבריאות שלי וכן לדעת ממה הבעייה נגרמת אך ללא שום הצלחה לא מצאו שום דבר.. אני עדיין במעקבים עם רופאה מומחית במחלקת אימונולוגי בתל השומר אך לצעאי אני עדיין מרגישה ועדייו הבעייה נמשכת ואין לה פיתרון.. וסקוליטיס עורי שיש על הגוף נקודות אדומות כשטפי דם בכל הגוף.. הן לא יורדות עם לחיצה.. הן רק מתרבות ויש אזורים בגוף שהם עבים מאד.. ללא גירוי או גירוד.. היה לי פעם אחת דימום פנימי.. אבקש את עזרתכם.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס - תגובה
ד``ר יאיר גלילי30/10/2011שלום לך
וסקוליטיס = דלקת של כלי דם - לרוב דקים מאד היא מחלה אוטואימיונית בה הגוף ''תוקף'' את עצמו.
בדיקות, מעקב וטיפול נעשים במסגרת מרפאה ראומטולוגית. ממליץ שתפני לרופא ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופן ומיקרופיריןצביקה20/10/2011
בן54
נוטל מיקרופירין עקב היצירות קרוטיס 25%צד אחד
השבוע לפתע הופיע ביד פס אדום מהאמה עד כמעט הכתף נפיחות קלה בכף היד וכאב בזמן ישור היד
הרופא אמר שזו דלקת ב וריד היד ורשם לי אטופן 400 7 כדורים
וביקש ממני להפסיק זמנית את נטילת המיקרופירין
הרוקח אמר שאינו רואה בעיה בהמשך לקיחת מיקרופירין בזמן הטיפול באטופן
רוקח נוסף אמר דבר דומה
השאלה איזו דעה נכונה הרופא או הרוקח? מה מקובל לעשות במקרה כזה?
כיצד עליי לנהוג?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופן ומיקרופירין - תגובה
ד``ר יאיר גלילי23/10/2011האטופן והמיקרופירין הינם שותפים למשפחה דומה לכן נכון יהיה להפסיק אספירין זמנית בזמן נטילת האטופן אם כי ברוב המקרים לא ייגרם נזק בשל נטילה מוגבלת במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקתרונן19/10/2011
היי,
איך יודעים/מזהים שיש בעיית אי ספיקה ורידים לאחר DVT??
כיצד אפשר למנוע אותה אם היה לי אירוע פקקת באחת הרגלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת - תגובה
ד``ר יאיר גלילי23/10/2011שלום
אי ספיקה מאובחנת באמצעות בדיקת דופלר אולטרהסאונד של ורידים.
במידה וכבר היה אירוע של פקקת כדאי שתעברי בדיקת דם לטרומבופיליה ולשקול יחד עם הרופא המטפל צורך בטיפול בנוגדי קרישה לפי תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VENOSTATIN מישהו מכיר?מטובעת15/10/2011
יש לי קרם שנקנה בחו"ל בשם VENOSTATIN לטיפול בורידים דליות וכו'. מישהו מכיר תכשיר זה? יש לו יעילות?? תודה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VENOSTATIN מישהו מכיר? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי30/10/2011שלום לך
איני מכיר את התכשיר. יש קרמים רבים בשוק לטיפול בורידים ועד כה, לא הוכחה יעילות חד משמעית של שום מוצר לטיפול בבעיית הורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל - האם קריש דם?אליאב13/10/2011
שלום,
שבוע שעבר סבלתי מכאב בגב התחתון מצד ימין (לא חדש, מידי פעם אני סובל מכאבים בגב תחתון) יום לפני טיסת עבודה לחו"ל. הלכתי לטיפול אצל מעסה ספורטיבי שאני מבקר מידי פעם.
המצב השתפר מעט טסתי וחזרתי כעבור 33 שעות. בטיסה חזרה מאנגליה, נרדמתי ולא קמתי כל הטיסה.
במהלך יום כיפור שבו צמתי, הרגשתי שהכאב חזר לגב התחתון ואף הקרין/עבר לרגל.
ביום שלישי הייתי אצל רופא פנימי, אורטופד לא היה זמין, שנתן אבחנה שלדעתו מדובר בשריר שנתפס/נמתח ותו לא.
אני מרגיש כאילו הכאב נע מגב תחתון לכיוון כפות הרגליים.
אין סימני אדמומיות ואו אזורים חמים באזור הכאב.
אתופן 400XL בינתיים לא כל כך עוזר.
לאור זה שאני עובד במשרד ולאור הטיסה האחרונה עלה במוחי האפשרות שהבעיה היא היווצרות של קריש דם. האם יש סיכוי לכך?
אם כן, מה עליי לעשות?
תודה וחג שמח
אליאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל - האם קריש דם? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי13/10/2011שלום לך
כאבי גב עלולים להקרין לכיוון הרגלים ולכן ממליץ שתפנה לבדיקת אורטופד.
קרישי דם ברגלים עלולים להיגרם בטיסות הנמשכות יותר מ3 שעות, והכאב בד''כ מלווה גם בנפיחות ברגל. בכל מקרה, ממליץ שתעבור גם דופלקס ורידי רגלים בשאלה של פקקת ורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה והליכות עם בעיות ורידיםדור510/10/2011
שלום רב,
אני בת 49 וסובלת מורידים בולטים מאוד ברגליים, עם בצקות, בעיקר ברגל שמאל.
שאלתי היא האם הליכות ו/או ריצות מחמירות את הנ"ל או שאין לכך השפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה והליכות עם בעיות ורידים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי10/10/2011שלום לך
הפעלת הרגלים לרוב לא מחמירה בעיית ורידים ואף מסייעת במקצת באופן זמני.
כיום קיימות שיטות מאד טובות לפתרון מלא של הבעיה ובמצבך אני ממליץ על טיפול.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18 לאחר אקנהרז05/10/2011
שלום רב,
אני בן 18 ואני לאחר אקנה ונשארו לי סימנים ורורודים שמהווים אשליה של פצעים
אבל עם נוגעים בעור ומסתכלים טוב רואים שהוא חלק וזה רק סימנים אדומים.
הרופאת עור שלי אמרה שזה כלי דם נימים פגועים אבל אני יודע שזה עובר לבד אבל רק אחראי 12-18 חודשים לפחות וגם לא ב100 אחוז היה לי כאלה וזה עבר לי ונשאר משהו קטן מאוד מאוד אבל עכשיו יצאו חדשים לפני כמה חודשים וזה שוב פעם נוצר הסימנים האלו באזור הרגיש שליד העין איזה טיפול אתה ממליץ לי שיזרז את ההחלמה או יעלים אותה?(ישקם את העור הפגוע)
סליחה על הכתיבה ללא פסיקים ומבולגנת פשוט אני עייף וזה מטריד אותי נורא אז החלטתי לכתוב עכשיו כי אולי בבוקר תיהיה תשובה ואני לא בבית בבוקר עד הערב.
תודה רבה ויום טוב
יש תמונה לבירור הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 18 לאחר אקנה - תגובה
ד``ר טל סולומון05/10/2011עליך להיוועץ על כך עם רופא העור שלך או פלסטיקים. אינני חושב שישנה תרופת פלא, עדיף להמתין מבלי שום התערבות, ורק אם הטיפול השמרני ייכשל, ניתן לחשוב על אופציות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםצבי30/09/2011
שלום
אני בחור צעיר, יש לי ורידים בולטים מתחת לעיניים ולאורך הרגליים שנראים יותר עם הזמן. למה אפשר לצפות בגיל מבוגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי01/10/2011שלום
הכל תלוי בנטייה הגנטית שלך וקשה לחזות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתשובתו של ד"ר יאיר גליליעידן29/09/2011
שלום רב
קיבלתי תשובה
"קיימת אפשרות לירידה שלהם במשך הזמן כתלות ברמות השומן התת עורי" שמה זה אומר שאני צריך פחות שומן תת העורי בשביל להעלים את הוורידים או הפוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לתשובתו של ד"ר יאיר גלילי - תגובה
ד``ר יאיר גלילי29/09/2011במקרים אלה ככל שיש יותר שומן תת עורי, כך פחות נראים הורידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםעידן28/09/2011
שלום רב
כתוצאה מעומס יתר על הרגליים (עמידה ממש מרובה+שחיקת סחוס)במשך שנתיים וכמעט ללא שינה,נוצרו לי 3 ורידים בולטים באזור שריר התאומים,
שאלתי:
1)האם אם אני אתן מנוחה לרגליים+מסאז'ים עם משחה מתאימה האם יש סיכוי שעם הזמן הורידים שיצאו לא יראו יותר ,כלומר יחזרו למצב רגיל שהיה לפני האם ייתכן דבר כזה יש לציין שאני בן 23 גיל צעיר מאוד?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי29/09/2011שלום לך
ורידים בולטים יכולים להיות תקינים או לא תקינים כתוצאה מאי ספיקה. ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים, במידה ויש אי ספיקה, הסיכוי שיעלמו לא גדול. לעומת זאת אם אין אי ספיקה, קיימת אפשרות לירידה שלהם במשך הזמן כתלות ברמות השומן התת עורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה ל ד''ר טל סולומון היא בוצעהקובי27/09/2011
ד''ר טל סולומון היקר תודה רבה על התשובה המהירה צדיק :)
היה לי אירוע אובדן הכרה. סינקופי. אובדן הכרה פתאומי בבית כתוצאה מזה שאיבדתי הכרה הספקתי להתעורר אבל נפלתי לא טוב ושברתי את ארובת העין ממכה במיטת ברזל שלי לדאבוני . בחדר מיון לא מצאו תשובה לאובדן ההכרה עכשיו אני בבירור ניורלוגי וקרדיולגי אבל התורים רחוקים במיוחד לניורולוגית שהיא מנהלת מחלקת עצבים בשערי צדק אז הקרדיולוג הבכיר שפניתי אליו שלח אותי להולטר. אקו. מאמץ. מאמץ פלוס דופלר זה עוזר לך לגבי ההסתיגות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת והשלמה לגבי בדיקת דופלקס
קובי27/09/2011מצטער על ההצפה של ההודעות לא נתתי את כול הפרטים
אני חולה אסטמה בן 36 מטר תשעים 63 קילו בריא הבדיקות מבוצעות רק בגלל האובדן הכרה הפתאומי תרמבוציטים מעט מתחת לנורמה PLT 153 כנראה בגלל ההמטומה שהיתה לי מתחת לעין והדימום שהיה לי בעין .במיון קינחתי את האף וכתוצאה מזה נכנס לי אויר ללחי בצד של השבר והיתנפח לי באויר היו גם תפרים 4 בוקר מפחיד מאוד מאוד עבר עלי ללא התערבות כירוגית אקמול אנטיביוטיקה במיון שוחררתי אחרי 7 שעות ברוך השם
שיהיה לך שנה טובה של בריאות ותצליח בכול מעשה ידיך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל ד''ר טל סולומון היא בוצעה - תגובה
ד``ר טל סולומון28/09/2011מקור אובדן ההכרה יכול לנבוע מארועים רבים - כמו ירידת אספקת חמצן למוח (שינויי לחץ דם, הפרעות קצב לב), בעיות של חסימת עורקים תוך מוחיים או דימום מהם, בעיות אוזן פנימית, שליחת תסחיפים מעורקי הצואאר ועוד מחלות רבות. הבדיקה שאתה עובר היא בדיקה מקובלת , ונעשית ע"י מגוון מומחים ושיטות הדמייה שונות. אני מתעסק בחלק של עורקי הצוואר כמקור לתסחיפים, ובמידת הצורך מתקן אותן. בד"כ כשמדובר בארוע מערכתי (כמו אובדן הכרה), מקור הבעיה לא בעורקי התרדמה (צוואר קדמי), ואז יש לבצע ברור כפי הר"מ. בכל מקרה, לפחות מה שדיווחת, תוצאות הבדיקות תקינות.
מכיוון שגם נחבלת בראשך, יש לחפש גם מקור בעיות של שבר ארובת העיין, ודימומים תוך גולגלתיים נלווים.
מקווה שהתשובה תהיה יותר לרוחך :)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)