פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דופלקס פענוח בבקשה
    קובי
    27/09/2011

שלום רב
    עשיתי בדיקת דופלקס עורקים תוך גולגולתי
    והממצאים הם הודגם מעגל ע''ש ויליס עם כלי הדם הגדולים .
    בשני הצדדים הודגמה זרימת דם תקינה באופיה בעורקים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דופלקס פענוח בבקשה

הוספת תגובה

• בדיקת דופלקס פענוח בבקשה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    27/09/2011

שלום קובי,
    לפי מה שאתה כותב הבדיקה שלך נראית תקינה.
    איני יודע מה הייתה ההתוויה לבדיקה, ומה הסימפטומים/מחלות הרקע בגינם עברת את הבדיקה, כך שההתייחסות שלי מסוייגת.
    שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומות לאחר אימון עם חישוק
    ella
    23/09/2011

שלום רב בהתחלתי להתאמן עם חישוק הולה הופ עם בליטות היה לי כואב אך המשכתי באימון למחרת ראיתי סימנים סגולים על המותניים וכחולים על הגב.. (על המותן סימן של 10 סמ"ר) הייתי רוצה לדעת אני יכולה להמשיך באימון או לחקות שהסימנים יעברו? לציין החישוק מעט כבד כ 1.5

הוספת תגובה

• המטומות לאחר אימון עם חישוק - תגובה

ד``ר טל סולומון
    24/09/2011

בוקר טוב אלה,
    ברור שיש קשר של טראומה לעור אשר גרמה להמטומות הללו (שטפי דם תת עוריים).
    עולה השאלה באם את אדם בריא אשר קצת הגזמת עם כמות הטראומה על העור והרקמות מתחת אשר גרמה לקרע נימי דם קטנים ושטפי דם, או יש לך בעייה של תת קרישיות, אשר גרמה בטראומה קטנה יחסית לדימום עצמוני (ספונטאני) מטראומה קלילה...
    איני יודע מה גילך, מה מחלות הרקע מהן את סובלת, ומה התרופות הקבועות שלך - אם בכלל.
    אם אכן ישנן המטומות של 10 ס"מ, ברוחב, בכל היקף הבטן התחתונה, כנראה שישנה בעיה חבויה (הכל אני אומר בהסתייגות).
    הייתי ממליץ:
    1. באמת שלא תתאמני עם החישוק, ואלוי תתאפקי מספורט מגע אשר יכול לגרום חבורות
    2. תוכלי לשלוח לי לכאן את הרקע הרפואי שלך, אולי נתקדם הלאה בעזרה לך
    3. לפנות לרופא המשפחה, ודרכו להמטולוג לבחינת מצב קרישת הדם שלך, ולודא כי אין בעיית תת קרישיות (בדיקות דם)
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים,תודה על התגובה...

מטובעת
    25/09/2011

תודה על תגובתך. אני בת 29 , ברקע סובלת מהשמנה (BMI 35.1), סכרת (מזה שנה וחצי, מאוזנת HBA1C =6.1 מטופלת בג'נואט ופרנדז), לציין לאחרונה עשיתי בבדיקות דם כולל INR שיצא תקין 1 , טסיות גם בגבולות הנורמה( נתבקשתי לעשות זאת עקב החלט ה על ביצוע ניתוח בריאטרי בעוד כחודש וחצי). אני חושבת שקצת הגזמתי עם האימון.. מתי אפשר לחזור להתאמן? תודה ויום טוב :))))))))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים,תודה על התגובה... - תגובה

ד``ר טל סולומון
    25/09/2011

עקרונית, את יכולה לחזור לאימון, כי את לא יכולה להזיק לעצמך , אבל הייתי מחכה להתבהרות ההמטומות, ושלא ייכאב לך. אבל כדאי ש"תירגעי" ולא להביא לחבורות כל כך רציניות לגוף/עור.
    בכל מקרה הייתי הולך להמטולוג, יש המון מעבר ל INR תקין.
    יום טוב ושנה נפלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטפי דם שטחיים על הגב לאחר אימון
    ניר סגל
    19/09/2011

כבר פעם שניה לאחר אימון כושר שמופיעים שטפי דם שטחיים על הגב העליון.
    בפעם הראשונה לבשתי גופיה ושטפי הדם נוצרו בקו התפר של הגופיה. בפעם השניה כשלבשתי טישרט שטפי הדם (שאינם זהים - צד שמאל יותר מסיבי) היו בצורה אמורפית.

החשדות שלי הן ששטפי הדם נוצרו כתוצאה מחיכוך עם הספסל בו אני שוכב ומרים משקל גבוה של משקולות.

האם יתכן ובזה מדובר ?

שטפי הדם אינם מלווים בכאב אך אדומים מאוד על פני העור.

הוספת תגובה

• שטפי דם שטחיים על הגב לאחר אימון - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/09/2011

נראה אכן כמו טראומה עורית.
    בכל מקרה יש להיבדק אצל רופא המשפחה, ייתכן שבנסוף יש לך חסר של פקטור קרישה ויש לך נטיה מוגברת לדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנגיומה בגיל 18
    ניצן
    19/09/2011

שלום רציתי להתייעץ בקשר להמנגיומה

ההמנגיומה ממוקמת בכף רגל ימין של נערה בת 18 היא התגלתה מאז היותה תינוקת ועם הזמן ההמנגיומה רק ממשיכה לגדול ולא נראה שיפור בגודל או בצורה אלא להפך.
    אצבעות כף הרגל מתרחבות ומתנפחות וכך גם כל כף הרגל (חוץ מהעקב).
    ההמנגיומה נראית בצבעים כחול סגול. וכל האזור הנגוע הוא רך למגע אך כואב כאשר לוחצים עליו.
    כף הרגל בעקבות ההמנגיומה תמיד נראית נפוחה ומכוערת ולעיטים קרובות היא מתנפחת אפילו יותר לרגעים ממושכים בעיקר כאשר הרגל נחה לאחר הליכה ארוכה או לאחר שהרגל נמצאה במצב מאוזן זמן רב והיא עוברת למצב מאונך.

אני יודעת שהמנגיומה עוברת לרוב בשנים הראשונות לחיים והעובדה שבגיל 18 ההימנגיומה עוד ממשיכה לגדול מדאיגה אותי

נוסה טיפול בזריקות של חומר כלשהו למקום במטרה לבטל את הגדילה אך ללא הצלחה.

רציתי לשאול האם אתם יכולים להגיד לי לאיזה רופא צריך לפנות במקרה כזה והאם לדעתכם באמת יש מה לעשות עם זה? ואם כן אז אני אשמח לדעת מה..

בתודה, ניצן

מצורפת תמונה של הרגל כמו שהיא נראית בדרך כלל

לקביעת תור
    סגירה
    המנגיומה בגיל 18

הוספת תגובה

• המנגיומה בגיל 18 - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/09/2011

בבית חולים תל השומר, מחלקת דימות (אנגיוגרפיה פולשנית), ישנה יחידה לטיפול בצנטור במלפורמציות של כלי דם.
    יש להיבדק אצל רופא כלי דם , ומשם אפשר להפנותך להמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה עבור ד"ר יאיר גלילי
    עידן
    14/09/2011

שלום רב.

תודה רבה על התשובה המנומקת,אך יש לי עוד 2 שאלות
    1) טיפול ה-UGS שהמלצתה לי עליו,מהו מחירו הכספי איזה רופא עליי לגשת בקופת חולים כדי להתחייל טיפול זה,מהם תופעות הלוואי שלו איך עושים אותו,כמה ימים הוא לוקח וימי מנוחה..........?
    2)איך עליי לשמור לפחות לשמור על המצב הקיים שבהישג יד שלא יצוצו לי עוד ורידים
    והסתבך עוד יותר המצב?
    תודה.....

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה עבור ד"ר יאיר גלילי

הוספת תגובה

• תגובה עבור ד"ר יאיר גלילי - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    20/09/2011

שלום,
    רוב תופעות הלואי הן זמניות ולגבי שאר השאלות, ממליץ להפנות במייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים
    עידן
    13/09/2011

שלום רב.

אני חייב לציין שאני עובד כשנתיים בעמידה מרובה וכמעט לא יושן, יש לי מין כבדות תמידית ברגליים אני בחור רזה מאוד,אני חושב שזו הסיבה להופעת הוריד
    אני סובל ברגל שמאל מוריד כחול בולט.ובמאמץ בכלל הוא בולט
    מהם האופציות שלי להעלמת הוריד חוץ מלייזר וניתוחים האם קיימת משחה להעלמת הוריד?
    ואם אכן קיימת משפחה אם אפשר לקבל את שמה ופירוט אודותיה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ורידים ברגליים

הוספת תגובה

• ורידים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    14/09/2011

שלום לך
    אין משחה שפותרת בעיית ורידים
    במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
    ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
    לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרחבה של כלי דם יכולה לעבור
    רועי
    11/09/2011

אהלן אני בן 16 לפני כחצי שנה התחלת לנטול כדורים נגד פצעי אקנה מינוציקלין.

בימים הראשונים שנטלתי את הכדורים התחיל להופיע לי אדמומיות בלחי. הרופא עור אמר לי שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור שאסיים לנטול את הכדורים.

במשך הזמן שלקחתי את הכדורים המצב לא החמיר, אך שסיימתי אתה כדורים המצב לא עבר.

היום אני נמצא אחרי 3 חודשים שאני כבר לא נוטל את הכדורים והיה שיפור קטנטן במצב אבל עדיין האדמומיות וההרחבה של כלי הדם בלחי לא עוברת (מדובר רק בצד ימין)

הרופא עור שלי אמר לי שזה יעבור... אבל זה לא עובר וזה ממש מפריע! פחדתי שזה היה רוזציאה אבל הוא לא הזכיר את המילה הזאת בכלל

האם יש אכן סיכוי שזה סתם הרחבה של כלי דם בלחי וזה יעבור עם הזמן?
    אם לא - איזה פיתרון יש לבעיה הזאת? האם טיפולי לייזר יעילים?

בבקשה זה ממש מפריע לי זה כל הזמן נראה כאילו אני מסמיק

הוספת תגובה

• האם הרחבה של כלי דם יכולה לעבור - תגובה

ד``ר טל סולומון
    11/09/2011

שלום רועי,
    אני חושב שדנו כבר בנושא,
    עליך להיוועץ עם רופא העור שטיפל בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע באורטה היורדה - ניתוח סטנט גרפט
    ג'קי
    09/09/2011

האם הכנסת סטנט גרפט למקום הקרע באבי העורקים הוא הניתוח היעיל ביותר ?

וגם מה החסרונות שיש בהנסת סטנט גרפט ?

תודה לכולם.

הוספת תגובה

• קרע באורטה היורדה - ניתוח סטנט גרפט - תגובה

ד``ר טל סולומון
    09/09/2011

שלום ג'קי.
    המילה "קרע" באבי העורקים הבטני יכולה להתפרש בכמה צורות בשפה המקצועית - יכול להית כי מדובר במפרצת (ANEURYSM) אשר נקרעה (התפוצצה - RUPTURE) או קרע של שכבות העורק (AORTIC DISSECTION).
    לשתי המקרים הטיפול ב סטנט-גרפט, בידיים מיומנות היא טיפול הבחירה.
    יש מקומות בארץ ובעולם אשר אינם מיומנים בפרוצדורה, או שישנם מאמרים שבהסתכלות על התוצאות לטווח הארוך, ניתוח פתוח וסטנט-גרפט שונים. אך לדעתי טיפול זה הוא מהיר, פחות מסוכן, יעיל לפחות כמו ניתוח לטווח הקצר והארוך, ההתאוששות ללא ספק קלה יותר לאחר סטנט-גרפט מאשר ניתוח, כך גם הסיבוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ג'קי
    09/09/2011

תודה רבה ד''ר טל סולומון,

אני יהיה יותר מדויק.

התכוונתי לדיסקציה של ההאורטה מהחלק הטורקלי לכל אורכה, דיסקציה מסוג B.

זה יהיה נכון לעשות את הניתוח הנ"ל לבחור מתחת מגיל 18 ? שכל חיי יצטרך להיות תחת ביקורת של C.T (שעלול לפתח קרינה בגיל מבוגר יותר ח"ס) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

ד``ר טל סולומון
    09/09/2011

שלום ג'קי.
    כאשר מדובר בילד מתחת לגיל 18, הסיפור שונה!
    דיסקציה של האאורטה סוג 2 מטופלת בד"כ כאשר יש כבר סיבוכים, דהיינו מעבר להתפתחות מפרצת (הרחבה) או חדירה לאיברי הבטן וקיפוח אספקת הדם.
    תלוי מאוד מה מימדי המחלה ומה ההתוויה לטיפול. יש הגורסים כי הכנסת סטנט גרפט לנער או ילד אינה הפתרון הכי טוב, בהסתכלות שהגוף בגדילה, והסטנט יישאר קטן בעוד הילד בגדילה.
    אתה צודק לגבי הקרינה ב CT לאורך שנים. השאלה מה התחליף? ניתוח בו פותחים את בית החזה והבטן, ניתוח אשר מבוצע על הפסקת פעילות הלב ותנאים של מכונת הנשמה לב-ריאה? אישפוז מאוד ממושך, צלקת מאוד ארוכה, שיקום ממושך, "נכות" לכל החיים, יש לבדוק מול רשויות הצבא מה המשמעות לגיוס בכל אחד מהטיפולים....
    קל לבוא ולהציג עובדה - המעקב ב CT במשך שנים רבות, יש לבחון את כל הדברים בעד ונגד, ולשבת מול צוותים המכירים את הדמיה של המחלה (מה שאני לא), מכירים את החולה עצמו, ולפי זה "לתפור" את הטיפול האופטימלי. כמובן ברור שלכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות, בחלק מהמקרים הכף נוטה לכיוון אחד השיטות, אך המצאות מספר שיטות טיפול מדגישה כי אין "פתרון יחיד" לסוגיה, ומצד שני אף אחת מהשיטות לא מספיק טובה שתוכל לבטל את חברתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העם אומגה 3 גורמת לדלילות דם
    סיבון
    29/08/2011

המליצו לי לקחת באופן קבוע אומגה 3 פעם היום לדלילות דם ,כדי לא
    לקבל שבץ מוחי .העם זה נכון ?

הוספת תגובה

• העם אומגה 3 גורמת לדלילות דם - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    06/09/2011

שלום
    יש מספר מאמרים התומכים בדעה זו אם כי עדיין אין תמימות דעים באשר לכך למרות שהעדויות לכך הולכות וגדלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות כדי להתחיל תהליך?
    אודיה
    27/08/2011

שלום אני בת 32 רווקה וללא ילדים
    בעקבות תקופה של עבודה ממושכת של 3 חודשים על הרגליים ולפני שנתיים
    התחילו לצאת לי נימים וורודים וכחולים ברגליים - זעירים אך צפופים
    לפני זה לא עמדתי מעולם על הרגליים הרבה ואני לא מתכוונת לעמוד ככ הרבה שוב

התופעה מאוד מציקה לי ואני חשה שהיא מתפשטת אט אט - זה נמצא בעיקר באזור הירכיים בצדדים שלהם

יש לי מכבי זהב וביטוח בריאות במגדל

1. למי לפנות כדי לבדוק מה לעשות עם זה? רופא כלי דם? פלסטיקאי? רופא משפחה?
    2. האם יש טעם לבחורה שעוד לא ילדה לעשות הליך להעלמת הנימים? מתוך חשש שיחזור אחרי לידה כמובן
    3. האם טיפול מקדים באמת ימנע התרחבות של הבעיה כפי שפלסטיקאים ממליצים?
    4. מה טווח עלויות לטיפול זה?
    5. האם זה לא יחזור אחרי טיפול?
    6. איך להמנע מהופעה מחודשת?

תודה רבה מראש!!!
    אודיה

הוספת תגובה

• למי לפנות כדי להתחיל תהליך? - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    28/08/2011

שלום לך
    למי לפנות כדי לבדוק מה לעשות עם זה? רופא כלי דם? פלסטיקאי? רופא משפחה?
    2. האם יש טעם לבחורה שעוד לא ילדה לעשות הליך להעלמת הנימים? מתוך חשש שיחזור אחרי לידה כמובן
    3. האם טיפול מקדים באמת ימנע התרחבות של הבעיה כפי שפלסטיקאים ממליצים?
    4. מה טווח עלויות לטיפול זה?
    5. האם זה לא יחזור אחרי טיפול?
    6. איך להמנע מהופעה מחודשת?
    לפי תאורך מדובר בתופעה אסטטית ללא משמעות רפואית. קיימים רופאים רבים שמטפלים בכך בהם רופאי כלי דם, רופאי עור ולעיתים רופאים כלליים. חשוב לברר אצל הרופא שאת פונה אליו את רמת הנסיון שלו בטיפולים אלה כי לנסיון משקל מאד חשוב להצלחת הטיפול.
    כיוון שמדובר בנטייה גנטית, אין משמעות לטיפול במקום אחד כיון שנימים יכולים בלי קשר להופיע במקור אחר ברגל.
    אין דרכים ידועות כיום למנוע הופעה חדשה. בלי להתחייב על מטפל כזה או אחר, טווח המחירים יכול לנוע בין 400 ל1200 ש''ח לטיפול פלוס מינוס.
    הטיפול אינו נחשב לרפואי לכן הקופות לא נוהגות להכיר בו ולהחזיר חלק מהעלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת מידע
    חוה
    22/08/2011

מידע חשוב - בעלי בן 39 אינו לוקח שום תרופהבאופן קבוע.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת מידע

הוספת תגובה

• הוספת מידע - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/08/2011

ראה הקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים חומים בשוקיים למטה
    חוה
    22/08/2011

שלום, אני פונה בשם בעלי. לאחרונה התרבו אצלו סימנים חומים כהים בשוקיים בשתי הרגליים למטה (מאמצע השוק עד חלק מכף הרגל). זה תמיד היה שם אבל לאחרונה התרבה והתכהה.. היינו אצל רופא עור והוא טען לבצקות באזור ואמר שבגלל הזרימה לא טובה כל הברזל נשאר למעלה בעור.והפנה אותנו לפרופסור לכלי דם. בינתיים בעלי עשה אולטראסאונד כלי דם דופלר ורידים עמוק. ושם אמרו שיש בעיה בזרימה בכלי הדם ברגליים .זה מפחיד מה זה יכול להיות ?
    לבעלי יש עודף משקל , עבר משפחתי של סוכרת, והוא עובד כנהג. זאת אומרת הרבה זמן על הכביש עם הרגליים למטה. והוא לא עושה כלל פעילות גופנית...
    מה קורה ? האם יש טיפול ?
    תודה.

הוספת תגובה

• סימנים חומים בשוקיים למטה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/08/2011

שלום חווה.
    אם הבנתי נכון מתאורך, בעלך בן 39, עם עודף משקל, סוכרת משפחתית, וכהות ברגליים המחמירה.
    כמו כן הייתם אצל כירורג כלי דם אשר ....איני יודע מה קבע, וגם אמרת כי היה בבדיקת דופלר ורידים עמוקים....שתוצאתו לא מצויינת כאן.
    קצת קשה לי לחוות את דעתי, אך אנסה בכל מקרה לחבר את כל הקצוות:
    ככל הנראה כי מדובר בתהליך של אי ספיקה ורידית שטחית (צבע הרגל עם שקיעת הברזל) וייתכן כי בעבר בייתה לו פקקת ורידים עמוקים.
    בנושא הורידים אצטרך קצת יותר מידע מדוייק והבחנה בין מערכת שטחית ועמוקה ובאם אחת/שתי המערכות נמצאות במצס של פקקת? דליות? אי ספיקה? רפלוקס - תוכלי לקבל תשובה בבדיקת דופלר הורידים שעבר.
    לגבי המערכת העמוקה, באם היא במצב פקקת או פקקת ישנה, יש להיוועץ עם פנימאי/המטולוג לגבי הצורך בטיפול נוגד קרישה. לגבי המערכת השטחית - באם המערכת נמצאת באי ספיקה או רפלוקס, עם הווצרות דליות, יש לזה טיפול, וכיום מומלצת השיטה של הזרקת קצף מונחית אולטראסאונד.
    אין לי ידע לגבי המערכת העורקית שלו באם יש לו כאבים ברגליים בעת מאמץ.
    כמו כן האם מעשן? עוסק בפעילות גופנית? מצב לבבי?
    כל הדברים הללו צריכים לקבל התייחסות בביקור אצל כירורג כלי דם שיוכל מכל הנתונים להגיד אם בנוסף לבעיה ורידית ישנה בעיה עורקית ואיך לטפל.
    הייתי ממליץ לו לאזן את גורמי הסיכון - הפחתת משקל, פעילות גופנית (בהתאם למצבו הלבבי), איזון סוכרת באם יש לו, בדיקה ואיזון כולסטרול. הטיפול המניעתי הוא היעיל ביותר לבעיות כלי דם, כולל ורידים.
    אשמח לדיין את מצבו לאחר השלמת המידע, אך הדיון מול כירורג כלי דם (במרפאה)תהיי היעילה ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    21/08/2011

שלום, אני בת 31, אחרי PE וTIA חולף.
    יש לי קרישיות יתר ואני מטופלת כרגע בקלקסן מאחר והיה לי DVT.
    ברקע תת פעילות בלוטת התריס, היפרלפדמיה מטופלת תרופתית (קרסטור ואזיטרול) וPFO.
    העניין הוא כזה , בבדיקת דופלקס שעשיתי בשל כאבים בשוק רגל שמאל נתגלו הממצאים הבאים:
    הודגם לחץ של עורק האיליאק הימני על וריד האיליאק המשותף בצד שמאל. הודגמה זרימה נמוכה יחסית בורידים האיליאקיים ובוריד הפמוראלי המשותף בצד שמאל במנח של שכיבה על הגב.
    הודגמה העתעבות של דופן הוריד הנראת כתהליך טרומבוטי ולא חסימתי בוריד האיליאק המשותף בנקודת הלחיצה.
    הודגם טרומבוס מאורגן יש ולא חסימתי באחד מהורידים הפרונאליים ובאחד מהורידים הטיביאליים האחוריים בשוק.
    MRA היצרות משמעותית של וריד האיליאק השמאלי כתוצאה מלחץ של עורק האיליאק הימני.
    אני אמורה לעבור צינתור בבטן ולפתוח את הוריד ולהכניס סטנט.
    האם בעיית המסתמים תסתדר לאחר הרחבת הוריד??? האם גם לאחר הפעולה ייתכנו כאבי רגל??? מה דעתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    21/08/2011

שלום לך
    לרוב המסתמים ניזוקים באופן כרוני בעקבות פקקת = DVT ומגיעים למצב של אי ספיקה כרונית במערכת הורידים העמוקים אולם יש לא מעט מקרים ביותר משליש בהם למרות אירוע הפקקת העמוקה, השסתומים חוזרים לתפקד ואין מצב של אי ספיקה. תפקוד השסתומים תלוי גם בנרחבות הפקקת מלכתחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    22/08/2011

ראשית תודה רבה על התשובה..
    האם לאור הממצאים ניתן לומר כי הפקקת הייתה נרחבת??
    האם האי ספיקה גורמת לכאבים ברגל ?? ובמצב שבו כשבר יש מספר טרומבוסים האם המצב עוד הפיך בכלל??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    22/08/2011

שלום שוב
    נמצאה פקקת ברורה בחלק מורידי השוק והתעבות שחשודה לפקקת חלקית באזור הלחץ בוריד האיליאקלי באגן. אם יש רק פקקת בשוק, מדובר בפקקת לא נרחבת. פקקת נרחבת מערבת גם את ורידי הירך ואף האגן. איננו בטוחים שיש פקקת בוריד האגן וייתכן שמדובר רק בתגובת הדופן ללחץ. אי ספיקה עלולה לגרום לכאב . יש עוד סיכויים למצב הפיך אצלך כלומר למצב בו לא תהייה אי ספיקה כרונית אך רק בדיקת דופלקס לאי ספיקה בעוד מס' חודשים תוכל לקבוע זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלומה?
    דן
    19/08/2011

שלום
    שלום
    ברגל קצת מעל הקרסול במקרה שמתי לב ל "סימן " - מצורף צילום-
    לא מגרד לא מדמם לא כואב.-- כלום . היה לפני שנה בערך - וכמו שהופיע לאט לאט נעלם
    שראיתי צילמתי ושולח לך.
    לא נדקרתי , לא נחבלתי אני פנסיונר , בבית כל היום -מה זה ? - סימן למשהו מהגוף?
    תודה
    האם שייך לכלי דם?
    רופא עור בפורום לא ענה . אולי לא שייך אליו
    בתמונה למטה גיליתי במקרה לפני שלושה שבועות והתחיל " להרפא" ושלחתי -ולא ענו.
    בתמונה למעלה הסימן -----חדש --- מאתמול אולי שלשום?

לקביעת תור
    סגירה
    תעלומה?

הוספת תגובה

• תעלומה? - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/08/2011

שלום דן,
    בתמונה אני רואה שלשה ממצאים
    שניים הם פסים מאוד הנדסיים שהם "טראומה" לעור - אולי רוכסן שישב שם ולחץ, או מכה שלא חשתה ממשהו נוקשה/חד.

הכתם הנסוף לא ברור לי, ייתכן סתם נמש או "כתם זקנה" Senile pigmentation, בכל מקרה אם הוא הופיע מחדש (וקצת קשה לי לאמוד את גודלו האמיתי), הייתי פונה לרופא עור, ולא ממתין לייעוץ אינטרנטי.

למרות הכל, לא נראה לי כי מדובר בבעיית כלי דם

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תעלומה

דן
    19/08/2011

תודה
    אבל -לא מכה לא שום דבר
    הנמש נמצא שנים לא גודל ועוד רבים כמוהו .
    מצורף תמונה מוגדלת של הסימן החדש בניגוד לישן שמתחיל להרפא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תעלומה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    20/08/2011

בוקר טוב,
    כמו שציינתי, אולי לא הרגשת. ההופעה המאוד סימטרית הזו מעידה שמשהו חיצוני לחץ/שפשף/שרט את עורך, גם אמרתי אולי רוכסן או ביגוד עם מתכת השאיר את סימניו.
    אתה נוטל מדללי דם? אספירין? סטירואידים - הם יכולים לגרום לנגעים כמו זה בטראומות קטנות מאוד לעור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי.
    חנן
    18/08/2011

הבוקר התפרסם באתר מוטקה מאמר שמספר על בדיקה חדשה שמודדת את גמישות כלי הדם. במאמר מודגשת חשיבותה של בדיקה זו. במאמר גם מודגשת חשיבות מדידת לחץ הדם המרכזי, העדיפה על מדידת לחץ הדם בזרוע. לצערי לא נאמר בכתבה אם מדובר במדידות זמינות לכל אחד, ואיך ואיפה מבצעים אותן. מה אתם יכולים לומר בנושאים אלו ?

הוספת תגובה

• גמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי. - תגובה

ד``ר טל סולומון
    18/08/2011

שלום חנן,
    בעולם הרפואה ישנם לא מעט מחקרים רפואיים, בחלקם מהווים מדד מחקרי, ורק למיעוט יש גם אימפליקציה טיפולית.
    טרשת עורקים הנה מחלה אשר פוגעת בשקיעת רבדים טרשתיים בעורקי הגוף. תחילת המחלה אצל כל האוכלוסיה מאז גיל ינקות, אך מהירות התקדמות המחלה נובעת מסיבות מולדות ומסיבות נרכשות, ולמעשה שילוב שלהן. ידוע כי סוכת, עישון, יתר שומני דם ויתר לחץ דם תורמים למימדי המחלה ולמהירות התקדמותה. כפי שציינתי, כולנו סובלים במידה זו או אחרת מהמחלה, אך הטיפול כיום מכוון ברמות שונות - המניעה או האטת המחלה ע"י איזון גורמי סיכון, הפסקת עישון פעילות גופנית וכד', יחד עם מפחיתי שומנים ותרופות למניעת איגור טסיות (ועוד תרופות אשר יעילותן מוגבלת יותר) מאידך, ישנם חולים אשר הטיפול השמרני והמניעתי לא הספיקו, ויש לטפל בהם ניתוחים וצנטורים (המקצוע בו ני עוסק).
    אומדן מידת המחלה ומיקומה קריטי. מחקרים רבים נמצאים היום בעיצומן, אשר מנסות למדוד לחץ דם, מהירויות זרימת דם גמישות עורקים ועובי דופן העורק - כולם למעשה מהווים אומדן למידת המחלה. איני סבור שיש התוויה לבדיקות סקירה כאלו לכלל האוכלוסיה, עקב מחירן, הזמן שהן נוטלות, ובגלל המסקנות המאוד לא חד משמעותיות שלהן. אביא מספר דוגמאות:
    מדידת לחץ דם נעשית ע"י האזנה לזרימה בעורק בגפיים, בעת שלחץ מופעל על העורק ופוחס אותו. ההנחה בבדיקה זו כי העורק מספיק רך על מנת לפחוס ולהפסיק בו את הלחץ/זרימה, ואת הלחץ המועבר מודדים. אך אצל חולים עם פגיעה בדופנות העורקים, ישנה בעיית גמישות העורקים, ואז הערך מספרי לא מדוייק. מכאן, שניתן למדוד בדרכים עקיפות לחץ, כמו מדידת זרימה וכד'.
    בבדיקת דופלר מודדים שינוי בגל זרימה בעת שינוי מהירות זרימה. מהירות הזרימה משתנה כאשר הצינור בו זורם הנוזל, משנה קוטרו - לדוגמא בהצרות עורקית עקב מחלה טרשתית.
    לסיכום - בדיקות מודרניות אלו חשובות לצורך אומדן מצב העורקים. אין צורך בבדיקה על בסיס קבוע שלהן, אלא כאשר ישנה מחשבה על צורך או מעקב צמוד אחר חולה עם בעיה עורקית או לחץ דם, אשר הבדיקות הזמינות כיום (פשוטות, לא חודרניות, מדוייקות וזולות!!) אינן עונות על שאלות אבחון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות כלי דם, לחץ דם מרכזי,

חנן
    20/08/2011

שלום ד"ר סלומון, תודה על התשובה המפורטת. אני מתייחס לפיסקה בתשובתך שדנה בשיטה הרגילה למדידת לחץ דם, ובכך שהשיטה מניחה גמישות מסוימת של כלי הדם. אנחנו, באתר מוטקה, כבר אנשים זקנים, ואני בטוח שכלי הדם שלנו כבר פחות גמישים מהממוצע. לכן נדרש יותר לחץ כדי לפחוס אותם. אני והבנות שלי מודדים לחץ דם באותה שיטה, והרופא שלנו רוצה שאני אגיע לאותו לחץ דם כמו הצעירים. משהו נראה לי לא הגיוני בזה. אני טועה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה