פורום טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    תמי
    17/11/2010

שלום רב,
    לפני כ 8 שנים שמתי לב לתופעה מוזרה והיא שאנשים בסביבתי חשים בריח חריף( דמוי ריח ביצה) אותו אני לא חשה בכלל. הדבר החל כשבוע לאחר שנטלתי תרופה שאת שמה אינני זוכרת שהומלצה לי ע"י רופא נשים- אינני יודעת אם יש קשר לדבר.
    ניסיתי לשנות את הרגלי התזונה אך ללא הועיל.
    כיום אני בת 26 ,חשוב לי לציין כי ניקיון והגיינה נורא חשובים לי ואני דואגת לשמור עליהם בהתאם. הדבר מאוד מעיק על ההתנהלות היומיוית שלי.
    פניתי לרופא המשפחה אך לא הצלתי לקבל מענה

אודה לדעה/ המלצה/ הפנייה למוקד בו אוכל לקבל פיתרון
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    17/11/2010

שלום תמי,
    לא נשמע כי מקור הבעיה שלך וסקולרי (בעיית כלי דם)
    את יכולה להתחיל בברור אצל רופא הנשים, או בבעיות ריח ניתן להתייעץ עם רופא אא"ג או נוירולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות המלצותכם המועילות
    אלמונית
    12/11/2010

שלום רב,

לפני 3 שבועות כתבתי על שטף דם וקיבלתי את המלצותכם לפנות גם לרואומטולוג.
    קיבלתי ממנו הפניה לבדיקות ששניים מהם יצאו מאוד חריגות.כפי שכתבתי לכם אז, אני סובלת שנה שלמה מבלי להבין מדוע ואוליי הבדיקות יעזרו סוף סוף להבחן אותי.
    ANTI CARDIOLIPIN IgM:149
    A.B2 GLYCOPROTEI IgM:29
    הערך המקסימלי הנורמלי הוא 12 בשני הבדיקות.
    התור שלי לראומטולוג הוא בעוד 3 חודשים.
    יוקל לי מאוד אם תעזרו לי שוב ותתנו לי מידע לגבי הערכים האלו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעקבות המלצותכם המועילות

הוספת תגובה

• בעקבות המלצותכם המועילות - תגובה

ד``ר טל סולומון
    13/11/2010

שלום לך,
    תוצאות הבדיקות חריגות במעט.
    IGM היא מולקולה המעידה על תהליך חיסוני חריף בגוף, או יותר נכון תגובה חריפה לתהליך בגוף. הערכים הגבוהים יכולים להיות בשלל מחלות, ושילוב של הרבה מדדים יכול לכוון לאבחון.
    אבחון בראומטולוגיה מושטת על ממצאים קליניים, בדיקות דם וגם הדמיה.
    שתי הבדיקות הן חלק מתמונה שלמה שלא נמצאת מולי, וגם אם הייתה, לא הייתי מצליח להגיע לאבחנה כי הבדיקות מאשרות או שוללות אבחנות אפשריות ולא להפך כלומר,הבדיקות לכשעצמן הן לא המוקד של האבחנה (אני מקווה שסיבכתי אותך :) )...בשורה התחתונה, מכיוון שהסימפטומים שלך מינוריים, והמחלה לא נשמעת לי סוערת (לכל מחלה שתהיה), תתאזרי בסבלנות לתור לראומטולוג שיאבחן ויטפל בך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף כמה דברים

אלמונית
    13/11/2010

קודם כל תודה על תשובתך.
    אני מבינה בגדול מה שכתבת בקשר לבדיקות.
    בשנה האחרונה כפי שכתבתי אני מאוד סובלת.אני לא יכולה לזוז ללא משככי כאבים בוקר וערב(אני לא מגזימה,זה ממש סיוט).במהלך השנה בלוטת התריס שלי הפסיקה לתפקד כראוי ולא יכולתי לעבוד יותר מחודשיים כי היו לי בעיות של ערנות וריכוז.כך שמבחינתי הסמפטומים מאוד מפרעים וכרגע אני עוד במצב טוב ביחס למה שהיה לפני מספר חודשים.אבל אני מרגישה שזה זמני עד לגל הבא ואוליי משהו אחר יתקלקל אצלי.
    קיוויתי שיש רשימה של מחלות שגורמות לבדיקות ליהיות חריגות ואוכל לקשר בין אחת מהם לבין מה שיש לי.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף כמה דברים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    13/11/2010

שלום,
    בפנייתך הראשונה לא זכור לי שציינת את מצבך הכללי עם הכאבים ותפקוד בלוטת התריס...
    נראה כי את צריכה להיבדק ולהיות מוערכת באופן יסודי על יד רופא משפחה ואולי גם פנימאי. יש יותר מדי דברים, וקשה בצורה של התכתבות לנסות לאבחן אותך ולטפל בך כראוי....מה גם שזה לא המקצוע שלי.
    כדאי שתזמיני תור קרוב לרופא משפחה, ותנסי להעביר את כל (ואני מדגיש כל) סימפטום שלך, ולפי זה תהיה אפשרות להרכיב לך תכנית ברור מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    ויקי ()
    11/11/2010

אימי עברה בדיקת MRI לאחר תלונות של נימול בחצי פנים וחולשה וכאבע ראש , יש לציין שברקע סובלת מפולינוירופתיה גנטית תורשתית , מעשנת ככופסא ליום היא בת 47 גובה 162 משקל 70 .
    להלן תוצאות הMRI :
    מודגמים נגעים מרובים בחומר הלבן הסופרה טנטוריאליים,
    הפריקלוסלי.
    אין עדות לנגעים ברורים סביב החדרים או בקורפוס קלוסום עצמו.
    מודגם נגע קטן בצרבלום משמאל , עשוי להתאים לאוטם.
    הממצאים בכללותם נראים פחות מתאימים לנגעים דמיאלנטיביים
    אלא יותר על רקע וסקולרי , אולם אין לשלול בוודאות את האפשרות הראשונה.
    סיכום : ממצאים כמתואר עם ממצא שעשוי להתאים לאוטם ישן בצורת יתד בצרבלום משמאל.
    מצמאים מרובים בחומר הלבן העליון מעל הקורפוס קלוסום.
    אין עדות להאדרה פתולוגית או להפרעה בדיפוזיה , עשויים להתאים לנגעים על רקע וסקולרי / הפרעה בקרישה.
    להמשך בירור.
    מה אומרות התשובות ? כמה חמור מצבה ? ומה ניתן לעשות בכדי לעזור לה חוץ מהפסקת עישון שאני כבר שוחחתי עימה לגביו .
    ואיך בעצם מטפלים בבעית הורידים (טרשת עורקים כניראה ?) שישנה במוח ?
    תודה מראש ויקי ביתה הכול כך מודאגת .

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/11/2010

שלום ויקי,
    לפי התיאור של מצבה של אימך, יחד עם תיאור ה MRI אימך עברה אוטם "שקט" - דהיינו עורקיק למוח נסתם, האזור של מתאר העורק מת, ונשאר סימן לכך בצורת אוטם ישן...ולמעשה אין תלונה קלינית לאוטם, לכן הוא "שקט".
    כאשר אדם עובר אוטם אחד, הסיכון לאוטם הבא הולך וגובר, ופעם הבאה הוא יכול להיות חמור יותר, לכן יש חשיבות לטיפול מניעתי, בייחוד בגילה הצעיר (!!!) של אמך.
    האוטם, לפי התיאור, הגיע אל המוח דרך מערכת העורקים לחלק אחורי של המוח, ומקורו כנראה ממערכת עורקי חוליות הצוואר, ופחות מתאים לעורקי התרדמה (הקדמיים יותר).
    אמך צריכה לעבור הדמיית דופלר עורקי צוואר על מנת לברר באם יש מחלה טרשתית בעורקי הצוואר, ובאם מידת המחלה מצריכה טיפול או מעקב.
    ללא קשר לאבחון, יש לטפל מניעתית - הפסקת עישון לאלתר, להתייעץ עם רופא משפחה באם אין התווית נגד ליטול אספירין במינון 100 מ"ג ליום, לברר ולטפל בסוכרת, יתר לחץ דם ושומני דם. יש צורך גם בהפחתת משקל קלהץ
    מקור לאוטם מוחי, אינו לאו דוקא מעורקי הצוואר, אלא יכול לבוא מקשת האאורטה או מהלב - זאת יש לברר בנוסף לעורקי הצוואר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר טל סולומון היקר

ויקי ()
    12/11/2010

תודה ענקית על תשובתך המפורטת שעזרה בהחלט להבין בדיוק במה מדובר ,
    אימי כבר התחילה עם אספרין 100 , כדור נגד כולסטרול , כדור נגד לחץ דם גבוה ובנוסף לזה היא גם לוקחת כדור לדיכאון ולשינה .
    עברה דופלר אתמול עדיין אין תשובות , EEG שבוע הבא ומופנת למומחה לקרשיות יתר .
    אני מאוד מודאגת ומקווה לבשורות טובות ,
    אתה כניראה רופא מדהים שנותן התיחסות מדהימה לכלל החולים שלך בפעם הראשונה שאני נתקלת בפורמים ברופא שעונה בצורה כול כך מפורטת ממש מעביר את דאגתך דרך המילים .
    ישר כח מי יתן ותזכה לעריכת ימים ואושר .
    שוב תודה ויקי .
    *אשמח להתיעץ איתך שוב בהמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר טל סולומון היקר - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/11/2010

תודה,
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בהספקת הדם
    דניאל
    07/11/2010

שלום, אני בת 30, אחרי תסחיף בריאה ואירוע מוחי חולף.
    הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
    סביב האירועים שהיו לי, ומידי פעם מתנפחת לי רגל שמאל והיא נורא כואבת לי.
    דופלרים תמיד יצאו תקינים.
    בדיקת דופלר עורקי הרגליים במנוחה ולאחר מאמץ, הדגים הפרעה קלה בעורקי הדיסטלייו.
    הבדיקה נעשתה תחת קלקסן 80.
    הלכתי לפרופ' מומחה לכלי דם ששאל אותי האם באותם אירועים בדקו לי את האגן לראות אם שם יש קריש, אמרתי שלא.
    הוא הפנה אותי לMRI אנגיו, לראות האם יש הצרות או DVT כרוני באגן.
    האם לאור העובדה כי הייתה הפרעה באספקת הדם (אומנם קלה) תחת קלקסן, יכולה להיות הפרעה חמורה יותר ללא קלקסן??
    ומה דעתכם האם ייתכן וישנה הצרות בכלי הדם ומשם נובע כל הכאב והנפיחות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בהספקת הדם

הוספת תגובה

• הפרעה בהספקת הדם - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    07/11/2010

שלום לך.
    תלונותיך מרמזות על בעיה במערכת הורידים ולא בעורקים. לפי כך, ממליץ שתבצעי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים או שיירים של פקקת בעבר ותשובי אלינו עם התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרומבוזה ברגל
    לאה
    06/11/2010

אני בגיל 60 ויש לי טרומבוזה ברגל ,נבדקתי אצל מומחים ,אחד הורה לי לא ללכת הרבה ולנוח ואחר אמר שאין בעיה שאני אלך .
    מה עליי לעשות והאם יש טיפול מיוחד לכך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טרומבוזה ברגל

הוספת תגובה

• טרומבוזה ברגל - תגובה

ד``ר טל סולומון
    07/11/2010

שלום לאה,
    הפרטים שמסרת אינם מספיקים על מנת לחוות את דעתי.
    האם מדובר בטרומבוזה בוריד? (מערכת שטחית?, עמוקה?) בעורק? מה התסמינים שלך? ממתי? באיזה איזור ברגל? (שוק? ירך?), מחלות רקע? תרופות שאת נוטלת....לכל אחת מהבעיות יש מקור לבעיה אשר יש לטפל בה, וכן לטפל אח"כ בסימפטומים ברגל.
    אשמח לעזור בהמשך עם המידע שתתני
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי טרומבוזה ברגל

רז
    05/07/2011

הרופאים הפנו אותי לכל מיני מקומות ואני לא יודעת מה לעשות? אתה יכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי טרומבוזה ברגל - תגובה

ד``ר טל סולומון
    05/07/2011

שלום רז.
    מי אמר לך שיש לך "טרומבוזה"?
    בעורק?
    וריד? - איזה: עמוק? שטחי?
    נבדקת ע"י רופא? רופא כלי דם?
    ממתי התלונות?
    עברת הדמיה (אולטראסאונד? דופלר? דופלקס?)
    נתנו לך טיפול?
    מה הם "כל מיני מקומות" אליהם הופנית?
    מין? גיל? מחלות רקע? תרופות קבועות?

כפי שאתה/את מבין/נה קצת קשה לייעץ לפי הרישום הר"מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקצוצים-ה ברגליים
    אחד
    30/10/2010

שלום רב,

יצא שהיה לי שבוע שבו ישבתי הרבה זמן על כסא מול מחשב,
    מאז אותו שבוע וכבר כמה ימים(3 בערך) יש לי הרדמויות,עיקצוצים,כאבים ברגליים בעיקר כשאני מתיישב על כסא ואפילו ל5 דקות(לפעמים גם סתם שאני עומד ולא יושב).
    זה בעיקר בירך אבל גם בשוק.(2 הרגליים)

אני מתחיל להיות לחוץ מהנושא ולא יודע למי עליי לפנות ומה עליי לעשות,
    אשמח לקבל ייעוץ\אבחון ראשוני במידה והגעתי לפורום המתאים.

תודה רבה!

נ.ב.
    כדאי לי להתחיל קצת בהליכות או אם ח"ו יש לי איזה קריש דם אולי זה דווקא יכול להזיק לי?

לקביעת תור
    סגירה
    עיקצוצים-ה ברגליים

הוספת תגובה

• תיקון הכותרת:עיק וכאב

אחד
    30/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון הכותרת:עיק וכאב - תגובה

ד``ר טל סולומון
    30/10/2010

ראה הערות קודמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקצוצים-ה ברגליים - תגובה

ד``ר טל סולומון
    30/10/2010

שלום,
    התלונות נשמעות כבעיה במערכת העצבים, תיתכן בעיית גב, או יציבה.
    לא נשמע כי מדובר בבעיית כלי דם, אך מומלץ להיוועץ עם רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנימי דם
    אמא
    26/10/2010

האם ישנו טיפול טיבעי לפיתרון בעיית נימי דם באזור הפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנימי דם

הוספת תגובה

• טיפול בנימי דם - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    26/10/2010

שלום לך
    הטיפול המקובל לנימי דם בפנים הוא באמצעות קרן אור ממוקדת -IPL שזה כמו לייזר חלש יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US
    דניאל
    24/10/2010

שלום, אני בת 30. עברתי לפני כ שנתיים PE ובהמשך TIA חולף.
    בירור שערכתי סביב האירוע נמצא גם PFO. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע בשל קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II.
    בנוסף אני סובלת בכולסטרול גבוהה, מטופלת מגיל 23!! בתרופות. כעת אני על קרסטור 40 איזיטרול 10. ולאחרונה הצלחתי לרדת לערכי LDL-100.
    לפני כשנתיים בערך עשו לי בדיקת IMT0 להערכת רבדים טרשתיים.
    עובי IMT בעורק התרדמה המשותף:
    ימין- ממוצע 0.53מ"מ מקסימאלי 0.66 מ"מ
    שמאל- ממצוע 0.58מ"מ מקסימאלי 0.80 מ"מ.
    הבדיקה הייתה תקינה.
    שבוע שעבר נשלחתי לבצע US קורוטיס

ימין: 84 ס"מ/שניה שמאל: 85 ס"מ/שניה DIST CC
    ימין: 76 ס"מ/שניה שמאל: 54 ס"מ/שניה EC
    ימין: 57 ס"מ/שניה שמאל: 47 ס"מ/שניה ICA PROX
    ימין: 85 ס"מ/שניה שמאל: 69 ס"מ/שניה ICA DIS
    האם יש הבדל בין הבדיקות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    US

הוספת תגובה

• US - תגובה

ד``ר טל סולומון
    24/10/2010

שלום דניאל,
    היותך בת 30 עם שלל הבעיות שרשמת, מעמיד אותך בקבוצת סיכון לארועים טרומבוטיים וטרומבו-אמבוליים במערכת כלי הדם העורקיים והורידיים.
    לגבי עורקי התרדמה - ישנם סוגי הדמיה והערכה לגבי מחלת העורק. משלל הבדיקות, המקובלת היום (ושנבדקה והוכחה כאמינה) היא מידת ההצרות בעורק, עקב המצאות פלאק טרשתי עליו. הסיכון לארוע אמבולי מהפלאק, הוא ביחס למידת ההצרות. מדידת ההצרות נעשית בשיטה עקיפה, ע"י דופלר עורקי צוואר אשר מודד שינויי מהירות זרימת הדם ביחס למידת ההצרות, ושינויי המהירות מתורגמים לאחוזי ההצרות.
    כאשר יש צורך בהחלטה טיפולית בעורקי התרדמה, נכנסים גורמים נוספים לתמונה, אשר אינם עומדים בפני עצמם כהתוויה לטיפול בעורק כגון מין החולה, מחלה בצד שני, הוכחה לארוע מוחי ישן וכד'.
    לפי המדדים שכתבת, אין התוויה כעת לטיפול בעורקי התרדמה, וכדאי להמשיך במעקב צמוד באותו סוג של הדמיה, והייתי מחמיר ואומר, באותו מכון. זה מאפשר לראות ערכים של מידת ההצרות, ובמקביל דינמיקה (באם קיימת) והחמרה בהצרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל
    יעל
    23/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/10/2010

שלום יעל,
    לפי התיאור שלך, הבעיה נשמעת לי ממקור פריצת הדיסק, אך הייתי פונה לאורטופד מומחה גב לאבחון והמלצות.
    לגבי פעילות גופנית - תהליך פריצת הדיסק הוא ממקור ניוון מרכיבי תמיכת הגב (גידים שרירים, סחוס וכו').
    הטיפול בפריצת דיסק מורכבת ממספר תחומים - במידה ויש לחץ חמור סימפטומטי על חוט השדרה, יש לשחרר את הלחץ בשיטות חודרניות (כולל ניתוחי גב וקיבועים). יתר הטיפול הוא במניעת החמרת הפריצה או נסיון מניעת פריצת דיסק במקום אחר - ע"י התעמלות מחזקת חגורת שרירי גב, פיזיוטרפיה וכו'. לגבי פעילות גופנית אירובית - מירה פעילויות גופניות מערבות את הגב, ויש ללמוד לעשות אותם בצורות קשצת שונות על מנת למשיך את הפעילות הגופנית, אך בד בבד, לא לגרום נזק לגב - יש להיוועץ עם אורטופד מומחה גב ורופא ספורט שיוכלו לנתב אותך לגבי פעילות זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל שלום רב !!

נינט
    14/12/2010

לחשוב שהמצב שאת נמצאת בו נמשך לאורך שנים, מפחיד בלשון עדינה ! אני בת 47 לאחר טיפולים של פריצת דיסק ועם בעיה של הירדמות באצבעות רגל שמאל-הקושי הגדול בהתנהלות (רוב הזמן, אני לא מספיקה דבר מתוכניות היום) אני כותבת לך שורות אלו משום שהסיפור שלך נגע בי והייתי מעונינת לדעת מי מכל הרופאים באמת עזר לך . (ולא זרק אותך מרופא לרופא מ-מומחה למומחה וכ"ו) הרבה בריאות וכוח. בברכה נינט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם מוזר על הירך
    ד``ר טל סולומון
    22/10/2010

לפני כשבוע כשקמתי בבוקר ראיתי על הירך שטף דם בקוטר של 5-6 ס"מ.
    אני בטוחה שלא קיבלתי מכה באזור שבו הופיע שטף דם מה גם שיש לו צורה מוזרה:טבעת סגולה שמקיפה עור לבן שקצת מגרד.
    הלכתי לרופאה ולא היה לה מושג מה זה וקבענו שאם יופיע שוב נבדוק יותר.
    האם יש מקום לדאגה או צריך לחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם מוזר על הירך

הוספת תגובה

• שטף דם מוזר - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/10/2010

שלום יהודית,
    קצת קשה לי לעזור באבחנה, למרות התיאור שלך.
    משהו נקודתי כזה לא נשמע כ"בעיית כלי דם".
    תנסי להוסיף תמונה כתגובה.
    לי נשמע הנגע כעקיצה עכביש. העור יכול לעבור שינויי צבע מקומיים עד לכדי פצע לא יפה, אך שוב, זו "יריה באפלה" כי איני רואה וממשש את הנגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות של עקיצה

אלמונית
    23/10/2010

תודה על תשובתך המהירה.
    אפשרות של עקיצה נשללה ע"י הרופאה,כנראה כי העור היה חלק לגמרי,ממש כמו שטף דם רגיל.לא היה שום פצע,ראש של עקיצה,נפיחות וכדומה...
    עם זאת עכשיו שזה כמעט מבריא,ישנה נקודה מרכזית של חצי ס"מ כהה יותר מהשוליים ואוליי בכל זאת היתה עקיצה....

צלמתי את המקום בסלולר אך לצערי אין לי אפשרות טכנית להעלות את התמונה.

בשנה האחרונה אני סובלת מנפיחות בידיים תמידית וכאבי שרירים קשים בילתי מוסברים למרות בדיקות מרובות שעברתי.לכן אני שואלת לגבי כל דבר היכול ליהיות אוליי קשור לאבחון אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות של עקיצה - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/10/2010

עקיצת עכביש יכולה להראות כך, גם משך ההחלמה הממושך תומך בזה, אך שוב, קשה לי על סמך הכתוב להתקדם באבחנה.
    לגבי ידיים נפוחות - את צריכה לעבור דופלר ורידים של היד.
    איני יודע מה גילך ופרטים נוספים, כך שכדאי שתיבדקי ע"י רופא כלי דם, אשר יוכל לכוון אותך לבדיקות או מומחים אחרים למציאת סיבת הנפיחות בידיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אלמונית
    23/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! - תגובה

ד``ר טל סולומון
    23/10/2010

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות של עקיצה - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    23/10/2010

שלום לך
    רציתי להוסיף על תשובתו של דר' סלומון, שכדאי גם שתפני לבדיקת מומחה לראומטולוגיה עם התלונות שלך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם נקודתי

ורד אלוני
    02/02/2011

לא זכור לי שקיבלתי מכה באצבע
    יש לי כמו נקודה סגולה כזו כמו מכה יבשה למרות שלא זכור לי שקיבלתי שום מכה באצבע האגודל של יד ימין
    אני חולת סכת סוג 2 האם יש מצב שזה כתוצאה מהסכרת? או שאין לי מה לידאוג? זה ממש נקודה קטנטונת
    ואם זה שטף דם קטן, תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
    והאם זה מסוכן?
    הודה אם רופא יענה לי על זה בהקדם תודה מראש ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין DVT לטרומבופובליטיס
    פלוני
    18/10/2010

אני סובל מ-DVT ברגל, שנוצר לאחר ניתוח.

בוועדה רפואית שעברתי, נקבעו לי אחוזי נכות ע"פ טרומבופובליטיס.(סעיף של כלי הדם)

אני מתפלא שלא שייכו את הקרישים לסעיף של מחלות הדם (הפרעות בהקרשת דם).

האם יש קשר בין DVT לטרומבופובליטיס?

יש סיבה מוצדקת (במישור הרפואי) לקביעה שלהם?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• קשר בין DVT לטרומבופובליטיס - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/10/2010

שלום פלוני.

אין דין DVT כדין טרומבופלביטיס.
    טרומבופלביטיס הינה חלק מהגדרה ונקראת Superficial thrombophlebitis ומשמעה פקקת עם דלקת של מערכת הורידים השטחית, לעומת DVT שפירושה Deep vein thrombosis או בעברית פקקת ורידים עמוקים.

בעוד הפלביטיס גורם לכאב ואי נוחות ברגל (גרידא), ובמירב המקרים אינו מסכן את החיים או את הגפה, הרי שאחותו הגדולה ה DVT היא מחלה מסכנת חיים וגפה מעורבת.

איני מכיר את הגדרות וסעיפי הועדה שלך, אך עליך לברר באם הטרומבופלביטיס הנה טעות או שם עגה בועדה לפקקת ורידים עמוקים.

לגבי שיוך המחלה - רוב הפקקות של הורידים מטופלות ע"י פנימאי ו/או המטולוג ורק מיעוט המקרים מגיע לכדי טיפול פולשני ע"י כירורג כלי דם, ולכן אינו מסווג כבעיית כלי דם גרידא.
    לגבי הקשר בין המחלות שציינת - מכיוון שמערכת הורידים השטחית מתנקזת למערכת הורידים העמוקה, פקקת של המערכת השטחית יכולה "לפלוש" ולהתקדם לתוך המערכת העמוקה, ואז היא הופכת מטרומבופלביטיס ל DVT - אגב זו אחת מסיבות להתערבות כירורגית, כאשר הפקקת השטחית מתחילה להיות בסמיכות יתר לורידים העמוקים, מפרידים ביניהם כירורגית (קושרים את הוריד השטחי בכניסתו למערכת העמוקה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסחיף ריאתי מסיבי
    יעל
    18/10/2010

שלום רב, אבי בן 56 ללא שום מחלות עד שלפני 4 חודשים התגלה סרטן מעי גס גרורתי. הוא נותח והתחיל טיפול כימוטרפי יחד עם אווסטין. לפני כחודש וחצי התחיל להתלונן על כאבים ברגל ימין. נשלח לדופלקס - קיבלנו תשובה שהכל תקין. מאז כל הזמן כואבת הרגל. אתמול הופנה למיון, שם בוצע דופלס גפיים תחתונות שוב והתגלה DVT בfemural vein. ביצעו CT ריאות וגילו גם massive pulmonary embolism. התחילו לתת קלוקסן פעמיים ביום והיום התחילו בנוסף 5מ"ג קומדין. עד כמה המצב חמור ומסכן חיים? האם אחרי הטיפול בקומדין ניתן להיות רגועים או שיש חשש לחייו? כבר "פיספסו" את הבעיה לפני חודש וחצי כשעוד היה אולי ניתן למנוע תסחיף ריאתי, אז אני מפחדת שגם הפעם יפספסו משהו.... הדופק שלו תקין, לחץ דם תקין. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תסחיף ריאתי מסיבי

הוספת תגובה

• תסחיף ריאתי מסיבי - תגובה

ד``ר טל סולומון
    19/10/2010

בוקר טוב יעל.
    DVT הנה פקקת של מערכת הטרידים העמוקה.
    ורידים בגוף מביאים דם מהגוף אל הלב הימני, ומשף הדם עושה דרכו אל הריאות לשחלוף פחמן דו-חמצני/ חמצן.
    כאשר יש קריש דם בתוך מערכת הורידים, הם יכולים להנתק ולעשות דרכם אל הריאות, ולסתום כלי דם גדול המגיע אליו = תסחיף ריאתי.
    תסחיף ריאתי הוא דבר מסוכן מאוד ומסכן חיים.
    הטיפול בנוגדי קרישה מסוג קלקסן והפרין הוא למנוע גדילת קריש הדם בפקקת המקורית ובריאות, ולאפשר לגוף להמיס את הריש באופן עצמוני, ובעצם בכך, למנוע את התסחיף הריאתי הבא.
    לגבי שאלותיך - להגיד לא להיות מודאג הנה אמירה לא נכונה. הטיפול בנוגדי קרישה היא נסיון מניעת הארוע הבא, אך אין 100% ולעיתים יש להוסיף פרוצדורות כירורגיות ופולשניות אחרות לפעולה זו.
    לגבי "פספוסים" - ובכן, אני מעדיף לא להגיע לעמדת שיפוט, אך יש להבין שגוף האדם אינו מכונה במוסך שכשיש חשש למשהו אז מחליפים חלק ומקסימום הוצאנו כסף מיותר. גם ההדמיה הרפואית אינה מדוייקת - לכל בדיקת הדמיה יש תיקנון דיוק, ובטח שבדיקת אולטראסאונד היא דוגמא לכך.
    אני מבין שקיים תסכול כאשר מתריאים שיש כאבים ונפיחות ברגל, ובסופו של דבר בפעם השניה גילו DVT עם תסחיף ריאתי, ולא בפעם הראשונה. בתור "נציג" המערכת הבריאותית אני יכול רק להצטער ולהתנצל על כך, ואני יודע שעוד יהיו "פיספוסים" כאלו בהמשך, כי אין מתכון בטוח לא לאבחון ולא לטיפול באנשים.
    אני מאחל לאביך בריאות ואריכות ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלמת ורידים ודליות
    גלילית
    18/10/2010

עברתי את הטיפול בהזרקת קצף ואכן הוא עזר לי מבחינת המראה אך נוצרו כתמים מכוערים שאינני יודעת איך נוצרו באם עשיתי את כל הטיפול אשר הייתי אמורה לעשות בבית, קומפרסים ועוד, יחד עם זאת ידוע כי משקלו של האדם משפיע ישירות על תופעת דליות ורידים וטרומבופובליטיס, לכן אני מאד ממליצה קודם כל לשמור על משקל גוף, אני אומרת דברים אלו אך ורק מתוך נסיון, והעיקר רק בריאות ושמחת חיים, יום ניפלא לכולם, גלילית,

לקביעת תור
    סגירה
    העלמת ורידים ודליות

הוספת תגובה

• העלמת ורידים ודליות - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    18/10/2010

הופעת שינוי עור לרוב זמנית ותלויה בריכוז וכמות החומר בו טופלת , בתגובת העור שלך וכמובן בנסיון הרופא המטפל ומיומנותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלמת דליות וורידים ברגליים

כהן גלילית
    18/10/2010

בוקר אור, ד'ר גלילי,

נכון אתה צודק, את הטיפול עברתי דוקא אצלך, ומאד שמחתי על כי רגליי ניראות כיום
    הרבה יותר אסתטיות, אך מה אוכל לעשות על מנת להפחית את הכתמים שנוצרו ?

ושוב בתודה , והמשך בוקר ניפלא, גלילית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלמת דליות וורידים ברגליים - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    18/10/2010

יש בגופך מנגנונים שיעלימו את הכתמים עם הזמן, תני לזמן לעשות את שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות דופלר
    גיא
    17/10/2010

אבחנת הדופלר : ברגל ימין ספנה ארוכה וענפיה חסומים עיי תהליך דלקתי חריף. התהליך נימשך עד סמוך לחיבור הספנו פנמורלי. לא קיימת מעורבות של מערכת הוורידית העמוקה.
    אני בן 37
    השאלה מה דרך הטיפול (אני סובל מכאב וצליעה)??
    מה הסיבה לדלקת זו , הבודק ציין שהדבר לא מאפיין את גילי וצריךליבדוק מחלות רקע ..למה הכוונה?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות דופלר

הוספת תגובה

• תוצאות דופלר - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    17/10/2010

שלום לך.
    מדובר בטרומבופלביטיס של הוריד השטחי ברגל ימין. מצב כזה יכול להיגרם מאי ספיקה של הוריד הנ''ל, מנטייה לקרישת יתר - טרומבופיליה או משילוב שלהם.
    לא ציינת ממתי החלו התלונות. בכל אופן במצבים מסוג זה צריך לטפל בהתאם לתלונות, כלומר אם כואב, ניתן לטפל בתרופות NSAID בקרם או בכדור. בעוד כמה חודשים יש לחזור על בדיקת הדופלקס ולשקול טיפול באי הספיקה. במקביל, ממליץ על בדיקה לקרישיות יתר אליה ישלח אותך רופא המשפחה. תשובה זו כמובן אינה מהווה תחליף לבדיקה והתייעצות עם מומחה לכלי דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת MRI
    חסויה
    15/10/2010

שלום רב
    עברתי בדיקת MRI בעקבות ניתוח שעברתי בשד שמואל .במהלך הניתוח היה דימום ניכר מכלי דם גדול שהצריך את עצירתו ובמתן 2 מנות דם..את תוצאות הבדיקה קיבלתי על דיסק אותו אני לא יודעת לפענח (במכתב אשר היה מצורף לדיסק רשום שאותו כלי דם חסום ע"י סיכות ניתוחיות!!)
    שאלתי האם צריך מומחה לכלי דם אשר יפענח ויראה לי את מיקום הסיכות??
    מאיזה חומר הן עשויות???
    האם במהלך השנים צריך להוציא אותן?האם יש מצב שיגרמו לדלקת באזור זה?.

סליחה על השאלות אך איני רגועה תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• בדיקת MRI - תגובה

ד``ר טל סולומון
    16/10/2010

בוקר טוב,
    איני יודע איזה כלי דם דימם, ומה נסגר...אך אני מניח שעברת גם כריתת בלוטות בבית השחי, ואחד הורידים הגדולים נסגר.
    סגירת כלי דם עם קליפים הוא דבר מקובל (הדרך הכי מקובלת!). הקליפסים עשויים מטיטניום או מתכות אחרות אינרטיות - לא מגביות עם רקמת הגוף, ואין כל דאגה מהם. מכל הגופים הזרים בהם משתמשים בזירה הכירורגית, הקליפים הללו גורמים לאפקט המינימלי ביותר על רקמות סמוכות .הקליפים לא להוצאה, ולא נמסים.
    לסיכום: אם מקור "הבעיה" היא הקליפסים - הסירי כל דאגה מליבך.
    במידה ותרצי להתעדכן לגבי כלי הדם, צטטי לי בדיוק את שמו הרשום בדו"ח הניתוח
    יום טוב, החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    16/10/2010

תודה רבה על התשובה המהירה!!
    אך לא ציינתי שהניתוח שעברתי הוא הגדלת חזה הכלי דם הוא מאזור הסופרו-מדיאלי בשד שמואל.
    בתוצאות הMRI רשום:בדופן בית החזה הפנימי העליון משמואל באזור מוצא ענף כלי הדם הראשי המספק את השד שמוצאו מהעורק הממרי הפנימי משמואל ,מודגמות מספר סיכות ניתוחיות .ענף זה אינו עובר מילוי לאחר הזרקה.
    האם סיכות אלו פתוחות (כמו סיכות שדכן)?
    אני כחצי שנה לאחר הניתוח ועדיין מרגישה עיקצוצים באזור זה האם זה קשור לסיכות??
    תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד``ר טל סולומון
    16/10/2010

שלום,
    מדובר בענף לא חיוני שניתן היה לסגור.
    הקליפסים סגורים, ואינם גורמים לעיקצוצים.
    ככל הנראה מתח על העור ועל עצבי תחושה הם מקור למיחושים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה