מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסיותרון04/03/2011
אפשר לעשות משהו כדי שיהיה לי יותר טסיות ?
עשיתי בדיקת דם והטסיות נמוכות אפשרל עשות איזשהוא ניתוח משהו לא יודע משהו אם הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות - תגובה
ד``ר טל סולומון04/03/2011שלום בן,
הייתי שמח לדעת בן כמה אתה, מה מספר הטסיות שלך, מה מחלות הרקע שלך, אילו תרופות אתה לוקח, בכלל למה בדקו לך את מספר הטסיות.
יש ניתוחי שמטרתם להעלות מספר הטסיות דם, אך ישנן התוויות לכך.
אשמח לענות לך באם תפרט קצל יותר לפי מה שרשמתי מעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות
רון05/03/2011היי אני בן 17 ומספר הטסיות מה שהיה רשום 124
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות - תגובה
ד``ר טל סולומון05/03/2011שלום,
124 הם 124,000, והמספר קרוב לתחום הרגיל ואין עם זה בעיה.
לא ציינת מדוע נבדקת והאם ישנן מחלות רקע.
ייתכן כי בדיקת הדם נעשתה (במקרה שאין מחלות רקע כרוניות!!) לאחר מחלת חום או משהו חולף.
אם אתה מאוד מודאג או ישנם סימפטומים, תחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות ותראה האם קיים שינוי לרעה , טובה או מצב סטטי. תוכל גם להשוות בדיקות דם ישנות שלך באם אולי זה המצב הקבוע שלך.
בכל מקרה, ערך זה של טסיות לא ממש צריך התייחסות, וצריך קורלציה לתמונה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים קרות באופן שגרתילינוי02/03/2011
שלום רב,
הידיים שלי כמעט תמיד קפואות, וקרות, בייחוד כשבחוץ קר (מן הסתם), והבעיה היא שזה מפריע לי לנגינה. אני מנסה לחמם אותן, והן כאילו לא מתחממות, וגם אם כן אז רק למס' רגעים ושוב קור. בני משפחתי תמיד יותר חמים ממני בכפות הידים, ולכן רציתי לשאול האם זו יכולה להיות בעיה רפואית? ואולי תופעת רנו?
איך אפשר לאבחן תופעת רנו ולמי פונים? כי הבדיקת TSH שלי הייתה בסדר (1.43)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים קרות באופן שגרתי - תגובה
ד``ר טל סולומון02/03/2011שלום לינוי.
אכן יכול להיות שמדובר ברנו, אך יכולות להיות סיבות אחרות.
איני יודע מה גילך, מחלות רקע, ובאם את מעשנת. כפי שציינתי יכולות להיות סיבות רבות לתחושת הקור. אבחון רנו נעשה ע"י ראומטולוג , ובאם מדובר בבעיית כלי דם גדולים יותר כמקור לקור בידיים, תצטרכי להיוועץ עם כירורג כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים קרותאנונימי01/03/2011
אני בן 14 והיידים שלי ממש אדומות וכאלה מוזרות ממש לפעמים הם כחולות בלי קשר שאני קר או חם ויש נקודות אדומות כאילו זו אלרגיה ...
וזה כבר איזה שנתיים ולא נראה כאילו משחה תעזור הם יבשות גם וכאלה כמו של "זקנים"
כולם אומרים לי......
אין איזה משהו שאפשר להזריק לא יודע מה חומר כלשהוא.......
הנה תמונה הלכתי לרופאה אבל היא אמרה לשים משחה אבל זה לא קשור .........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים קרות - תגובה
ד``ר טל סולומון01/03/2011שלום, לפי מראה התמונות, איני רואה משהו חריג.
אני חוזר להמלצתי, לחזור לרופאת העור ולרופא משפחה, ואם נראה לו כי ישנה בעיית כלי דם, הוא יפנה אותך.
אגב, לא ענית באם מדובר מלבד השינויי בצבע תחושות כאב? חום? קור? אילחוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידיים
אנונימי01/03/2011לא לא כואב לי בכלל וזה קורא גם בחום ובקור הם נהיים כחולים כאלה...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידיים - תגובה
ד``ר טל סולומון01/03/2011תבקש מרופא המשפחה שלך ייעוץ של ראומטולוג.
בינתיים אתה יכול לחפש באינטרנט חומר על תסמונת רינאולדס )"רנו"(
http://en.wikipedia.org/wiki/Raynaud%27s_phenomenon* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימי02/03/2011נגיד יש לי את הרנו אי אפשר לעשות משהו? אני הרי לא רוצה כל החיים לקחת משחות או כדורים או לא יודע אין משהו שאפשר להזריק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר טל סולומון03/03/2011ישנן מחלות כרוניות אשר צריך ללמוד לחיות עימן. אני משוכנע כי לא קיים חולה עם תסמונת רנו אשר "רוצה" להמשיך לטפל במחלה בתרופות ומשחות כל חייו. אני חושב שאתה קצת מקדים את המאוחר, עלייך להגיע ראשית לאבחון, ייתכן כי אתה בריא וזו רק תחושה שיש לך בעיה או מחלה. התאזר בסבלנות, ותגיע למסקנות טיפוליות לאחר שתהיה אבחנה - אגב, אתה לא לא במין הנכון או בגיל המתאים להתפתחות המחלה, אך הכל יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים אדומותאנונימי28/02/2011
לא אין לי הזעת יתר אבל כן היידים שלי לפעמים כחולות כאלה ואדומות ולא קשור לקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
אנונימי28/02/2011הנה תמונה וזה ובמציאות זה הרבה יותר גרוע היא כזאת נראת כמו של זקנים ואני רק בן 14
אין איזה משהו שאפשר להזריק לא יודע מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
אנונימי28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה - תגובה
ד``ר טל סולומון28/02/2011מצטער, אבל לא רואים קובץ מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים אדומותאנונימי27/02/2011
אני בן 14 והיידים שלי ממש אדומות וכאלה מוזרות ממש לפעמים הם כחולות בלי קשר שאני קר או חם ויש נקודות אדומות כאילו זו אלרגיה ...
אני לוקח ראוקטון בלי קשר עשיתי בדיקות דם אלה התוצאות בתמונה יש משהו בגלל זה ?
לגבי הטסיות משהו כזה אמרו לי שזה חריג אבל גם לאמא שלי יש כזה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים אדומות - תגובה
ד``ר טל סולומון27/02/2011שלום. לא הבנתי מפניתך האם מלבד צבע ידיים אדום, עם הכחלה מדי פעם מלווה בסימנים נוספים כמו כאב, תחושת קור, גרד וכד".
בדיקות הדם שלך לא ממש ברורות (הצילום), אך נראה כי הרוב בגדר התקין.
לטעמי עליך להיבדק ע"י רופא עור, ממנו אתה מקבל את הרקוטן, והוא יוכל להפנותך להמשך ברור.
האם יש לך גם הזעת יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטיפול ב UGS כואב?רות21/02/2011
רציתי לשאול מה מידת הכאב של פעולת הזרקת הקצף לוריד,
האם זה נעשה בהרדמה מקומית?
האם ניתן להמשיך בתפקוד רגיל ביום הטיפול לאחר ההזרקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הטיפול ב UGS כואב? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/02/2011שלום לך
לרוב רמת הכאב בטיפול עצמו פחותה מכאב של לקיחת דם, אין צורך בהרדמה וניתן לרוב להמשיך כבר באותו יום בפעילות רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טרומבוציטופניה היא נכות?אנדי רוט19/02/2011
ד"ר נכבד אני חולה טרומבוציטופניה כבר כ - 7 שנים ועברתי כריתת טחול והמון טיפולים והמחלה קיימת. אני סובל גם מחולשה רבה, לחצים בראש, ושיכחה מאז הכריתה כיום מטופל ב immuran .
לאור הנסיבות הללו, יש לי בעיות תפקוד חמורות ביום יום בכל תחום, שאלתי היא האם יש למצבי תקווה לשיפור? והאם מחלה זו מהווה נכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טרומבוציטופניה היא נכות? - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/02/2011שלום לך
טרומבוציטופניה יכולה להיגרם ממספר סיבות שחלקן ממוקדות יותר והבעיה משתפרת ונפתרת לחלוטין עם כריתת הטחול, וחלקן קשורות לבעיות במערכות נוספות בגוף. כיוון שמעל דפי הפורום לא ניתן להיכנס לכל הדקויות של הבעיה ממנה אתה סובל, ממליץ שתפנה שאלות אלה לרופא העוקב אחריך מתחום ההמטולוגיה קרוב לודאי והוא ישקול האם צריך לערב רופאים מומחים מתחומים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה מכירורג כלי דםפלוני15/02/2011
לפני כשנה שוחררתי לשנה עקב DVT שנוצר עקב ניתוח בברך במהלך שירותי הצבאי.
טופלתי בקומדין חצי שנה.
אני מוזמן לוועדה רפואית של צה"ל בסוף החודש.
כיום, שנה אחרי, אני עדיין סובל מקריש שחוסם חלקית את הטיבאליס המשותף בשוק. משתמש בגרב אלסטית.
מבחינה רפואית האם זה נקרא שאני עדיין עם DVT?
שאלה שנייה, האם כירורג יודע מהו הפרופיל שמתאים לי (כמובן לאחר בדיקה), כי הצבא ביקש חוות דעת בנודע למצבי, אבל איני יודע אם לכירורג יש את הידע להתאים פרופיל...
אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה מכירורג כלי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון15/02/2011שלום.
DVT הוא פקקת מערכת ורידים עמוקים. עם הזמן, הגוף מפרק את קריש הדם, לעיתים בצורה מלאה, לעיתים באופן חלקי. עליך לדעת ש DVT בעבר יכול להוות גורם סיכון להתהוות DVT חוזר באותו וריד.
פרופיל רפואי נקבע על ידי ספר פרופילים הנמצאים ברשויות הצבא.
למרות שמדובר בפקקת ורידית, הטיפול הכרוני כמעט בכל המקרים נעשה ע"י המטולוג ופנימאי בקביעת משך נטילת נוגדי קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סולומון
פלוני15/02/2011לא הבנתי משהו, אין בידי הכירורג/המטולוג ספר פרופילים? אם לא, כיצד אני אמור לקבל חוות דעת ממנו?
ובנוגע לצבא אנסה להבהיר משהו- לאחר שקיבלתי את ה-DVT הרופא של צה"ל אמר לי כי ל'צבא' לא משנה היכן הפקקת, ואפילו אם היא מתחת לברך, מבחינתם אני עדיין בסיכון, והם רוצים אותי מחוץ לצה"ל.
האם לדעתך מבחינת הצבא כיום הסיכון הוא אותו סיכון? כי אני חושש שהם יטענו שבגלל שכבר עברה שנה, הקריש כבר לא מסוכן כמו שהיה...
(לא שאני רוצה להיות בסיכון, פשוט אני לא רוצה במצבי לחזור לצבא)
אשמח לשמוע את דעתך,
ותודה על התשובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף SVTטאטי13/02/2011
חייבת תשובה במהירות {|סליחה} .
הריון שבוע 18 כאשר התגלה ע"י דופלר קרישי דם {אומנם שטחיים} ברגל אחת
אני מטופלת ע"י קלקסן וגרביים אלסטיות .
חשוב לציין כי אחרי שבועיים של קלקסן ביצעתי דופלר חוזר ואין שום שינוי אלא התקדמות של וריד לכיון מפשעה.
אני עובדת
7 שעות ביום בישיבה מול מחשב ולפעמים חוזרת עם רגל מאוד נפוחה וכואבת + כאבים לכיוון מפשעה ולמעלה יותר.
הריון קודם הייתי בשמירת הריון אבל זזתי המון עד כמה שאפשר והקלקסן מאוד עזר .
האם אני חייבת להפסיק את עבודתי האם יש גורם לסיכון בדבר ?
אם כן למי אוכל לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף SVT - תגובה
ד``ר יאיר גלילי13/02/2011לרוב אין צורך למנוחה מוחלטת בפקקת שטחית = SVT. ניתן לטפל גם בקומפרס חם ואם הגינקולוג מאשר, גם במריחת קרם וולטרן על האזור שכואב.
במידה ויש במקרים נדירים חדירה של הפקקת למערכת הורידים העמוקים שביטויה במקרים רבים נפיחות ניכרת של הרגל והחמרה בכאב ובתלונות, אז יש צורך במנוחה לשבועיים וטיפול מלא בנוגדי קרישה. ניתן לאבחן זאת בבדיקת דופלקס חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון
טאטי13/02/2011לצערי אני כבר יודעתאת כל זה . השאלה מה קורה במצב שלי שאני כל היום בישי לא על מנת לשבת בבית אלא להפך לזוז יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון  - תגובה
ד``ר יאיר גלילי13/02/2011לרוב אין משמעות לתזוזת יתר לעומת ישיבה במצבים של SVT. עם זאת, מציע שבזמן הישיבה, כל 10 דקות תניעי את כפות הרגלים 10 פעמים בתנועות של כיפוף וישור של כף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםהדר07/02/2011
הי יש לי שאלה האם ניתוח של טיפולי ורידים הבולטים ברגל יש בו סיכונים ? מישוםם שאמרו לי שזה עושה דלקות ? והאם הניתוח משפיע במאה אחוז ? מישום שגם לגבי זה אמרו לי שזה עוזר לתקופה קצרה לאחר מכן הורידים יוצאים שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/02/2011שלום לך. לרוב ניתוחי ורידים רגילים נכשלים והבעיה חוזרת.
קיימים היום טיפולים יעילים ונוחים במידה רבה מניתוח.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםשלום,06/02/2011
שלום,
אני בת 22 ויש לי עור מאוד בהיר לפני כ 4 שנים
הופיע לי עיגול קטן של נימים מתחת לעין, במשך שנתיים הוא היה מאוד קטן ולא מובחן אבל בשנתיים האחרונות אני שמה לב שהוא נהיה גדול יותר וזה כבר נראה ממש לא אסטתי ולא יפה,
מה זה יכול להיות? ואיך ניתן לטפל בזה?
יש אפשרות לטפל בזה בקרמים? או שזה מחייב היוועצות עם רופא
ובנוסף, יש סיכון בטיפול בדבר כזה? כי בכל זאת זה יחסית באמצע הפנים ואני מפחדת ליצור נזק גדול יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/02/2011שלום
לרוב ניתן לטפל בתופעה כזו באמצעות IPL שזה מעין לייזר מוחלש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםשי03/02/2011
שלשום בבוקר קמתי עם כתם שחור מתחת לעין שנראה כשטף דם לא ברור ממה נוצר.אני נוטל מינוציקלין. האם קשור? האם יחלוף מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
ד``ר טל סולומון06/02/2011קשה לי לקבוע מהו אותו שטף דם
כדאי לפנות לרופא משפחה שיתרשם ויוכל להפנות אותך בהתאם לממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נים דם כואב באגודל יד ימיןעדי30/01/2011
שלום,
מזה כשבוע-שבועיים אני חש כאב בנים דם שנמצא באגודל יד ימין,
הכאב מתחזק בעיקר כאשר אני משחק ולוחץ על המקום ומזיז את הנים
שבתוך האגודל.
אני חושב שהכאב החל במכה מקרית של האגודל במשטח קשיח, אבל זו השערה בלבד.
לפי מה שנראה נכון לעכשיו אין נפיחות בולטת יחסית לאגודל ביד השניה.
מה יכול להיות מקור הכאב המציק?
(סה"כ זה לא מפריע ממש לתפקוד היומיומי)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נים דם כואב באגודל יד ימין - תגובה
ד``ר טל סולומון30/01/2011שלום עדי,
לפי התיאור שלך מדובר בטראומה לאגודל. נים בד"כ לא כואב, אלא אם ישנה מחלה נוספת המסתתרת שם.
ממליץ להבדק ע"י אוטופד, ובאם הוא חושב שמקור הכאב בעורק/וריד/נים, ידע להפנותך לכירורג כלי דם לבחינת הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקוליטיס - האם מחלה מסוכנת?ד``ר טל סולומון30/01/2011
אחי בן 57 חולה סכרת מטופל בגלוקופז. לפני כעשר שנים עבר הסרת גידול ממאיר במוח הוא מטופל בדנטואין . יש לו בצקת ברגליים ,פצעים ודימום מסביב לציפורניים , הרגליים נראים ממש לא טוב.
לאחרונה הופיעו פצעים זה התחיל ברגליים וזה מתפשת בכל הגוף.
הוא מרגיש כאילו חותכים את כפות הרגליים בסכין.הרופא אמר לו שזה וסקוליטיס.
אני מבקשת לדעת מה הטיפול והאם זאת מחלה מסוכנת.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס - תגובה
ד``ר טל סולומון30/01/2011שלום דניז,
וסקוליטיס הנה דלקת של עורקים (לא זיהום!).
סיווג סוגי הוסקוליטיס הוא לפי מיקום העורקים, גודלם וטיב הדלקת. מקור המחלות לרוב לא ממש ידוע, וישנה סברה כי הם ממקור אוטואימוני. הטיפול ברוב המצבים הוא כרוני, מאובחן ומטופל ע"י ראומטולוגים.
בהתייחס לאחיך - קשה לחוות דיעה באם מדובר בוסקוליטיס או מדובר על פצעים ממקור אסכמי (אספקת דם לקויה לרגל) או קיימת אי ספיקה ורידית.
חשוב לדעת באם המאבחן של ה"וסקוליטיס" הוא ראומטולוג או זו אבחנה זמנית אפשרית!
בכל מקרה, הייתי מפנה אותו בהקדם לבדיקת כירורג כלי דם סמוך למקום מגוריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסקוליטיס
דניז31/01/2011מודה לך מאוד על התגובה
דניז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דםשרון29/01/2011
שבת שלום,
בשנים האחרונות קורה אחרי כל מכה קטנה שאני מקבלת יום אחרי מופיע שטף דם.
דוגמאות למכות - התקלות קלה שולחן, ברהיט כלשהו או אפילו שמישהו רק מחזיק לי את היד קצת חזק.
עשיתי בדיקות דם כולל תפקודי קרישה והכל בסדר.
מה יכול להסיר את התופעה?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון30/01/2011שלום שרון,
אינני יודע בת כמה את, מה מחלות הרקע ואילו תרופות את נוטלת. האם שטפי הדם תמיד באותו מקום? ייתכן כי מדובר גם בורידים ברגלייך אשר מגבירים תופעה זו. ממליץ בדיקת כירורג כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם
שרון30/01/2011תודה על התשובה
בעקרון אני בריאה, לא נוטלת תרופות, ואין לי ורידים בולטים ברגליים.
שטפי הדם מופיעים בכל מקום בו אני מקבלת מכה - יד, רגל, בטן וכו'
האם בכל זאת כדאי לפנות למומחה כלי דם?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון30/01/2011את מתארת מצב של דימום קל, נשמע יותר כבעיית קרישה ולא של כלי דם, אם כי לא הייתי שולל בעיית כלי דם קטנים, ואז מומלץ להיוועץ גם עם ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם
שרון30/01/2011תודה, זה היה מהיר :-)
מקבלת את המלצתך
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון30/01/2011לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)