מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת כלי דם בלחי?רועי12/08/2011
אני בן 16 ולפני כחצי שנה התחלתי לנטול כדורי מינוציקלין לטיפול באקנה (פצעי בגרות)
מאז שהתחלתי לנטול את הכדורים הופיע לי כתם אדום וגדול בלחי הימינית וזה נראה כאילו אני מסמיק..
חשבתי שזה פיגמנטציה אבל רופא העור אמר שזה הרחבה של כלי דם וסביר להניח שזה יעבור אחרי שאני אסיים את נטילת הכדורים.
כבר לפני 3 חודשים סיימתי לנטול את הכדורים, והמצב השתפר טיפה אבל עדיין יש כתם אדום לא יותר מדיי בולט - לפעמים זה נוטה לגוון אדום-חום כזה.
כיצד אוכל לטפל בבעיה זו ?
האם יש טעם לחכות והכתם\אדמומיות הזאת תעבור עם הזמן ?
זה לא מכוער, אבל זה מפריע לי כי זה נראה כאילו אני מסמיק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת כלי דם בלחי? - תגובה
ד``ר טל סולומון12/08/2011שלום רועי,
אני מניח כי התופעה תחלוף, אך עליך להיות במעקב רופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייאשתי......יוליה10/08/2011
שלום לכם!אני בת 30 יצאו לי ברגליים ורידים וגם נימי דם (מין שבילים כאלה) שהתפשטו בכל הרגליים. אני בהירת עור וזה ממש נהיה בולט....זה מונע ממני לשים שמלות וחצאיות שאני מאוד אוהבת. גם בים אני מרגישה אי נוחות עם זה, אין לי תלונות למראה החיצוני שלי אך הורידים הללו גורמים לי ממש לבעיה אסטטית....מה הטיפולים שאתם יכולים להציע לי חוץ מניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייאשתי...... - תגובה
ד``ר יאיר גלילי10/08/2011שלום לך. הסדר הנכון הוא קודם טיפול בורידים בולטים אם מדובר באי ספיקת ורידים ורק לאחר מיכן ניתן לטפל בהזרקות שטחיות או בלייזר בנימים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלרחסויה08/08/2011
היי ..אני בת 38 עקב כאבים ,נפיחות קלה, וורידים בולטים הופנתי לבדיקת דופלר..
ברצוני לדעת האם מומחה לכלי דם יכול לראות עם יש בעיה כל שהי בבדיקה זו או שאצטרך לעבור בדיקה נוספת..??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר - תגובה
ד``ר יאיר גלילי09/08/2011שלום לך
הבדיקה שנקראת דופלקס ורידי רגלים אמורה בהחלט להשיב האם קיימת בעיה בורידים בשם אי ספיקה. אם אכן קיימת בעיה כזו, ניתן לטפל ביעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותחכון אושרה07/08/2011
סובלת מ DVT ברגל שמאל נשלחתי לעשות סיטי אנגיו
והתוצאות
וריד האיליאקלי החיצוני משמאל חסום,
ויש כמות קנה של נוזל בדוגלס
רציתי לדעת מה זה אומר
כרגע מטופלת בקלקסן 40 מ"ג פעמיים ביום + קומדין 7.5 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי07/08/2011שלום לך
המשמעות היא שיש קריש דם חוסם בוריד המקשר בין הרגל השמאלית לוריד הבטן הגדול ושיש מעט נוזל בחלל האגן. הטיפול שאת נוטלת מתאים. לא ציינת מתי התגלתה הבעיה, אך לרוב חסימות כאלה נפתחות חלקית לפחות ע''י הגוף בהדרגה במהלך של מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
חכון אושרה07/08/2011ה DVT התגלה ב 2.11 מאז הייתי מאושפזת פעמיים כנראה מתוצאה של גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה
חכון אושרה07/08/2011האם זה יעבור בסוף?
האם יהיה אפשר לנתח את הורידים בעתיד
אסטטית זה גם לא יפה
אני סה"כ בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ברגל באיזור הורידים הבולטים...גלי26/07/2011
שלום.האם כתם סגול כחול על הרגל באיזור שיש ורידים ברגל זו.יכול להיות מעיין "פיצוץ" של הוריד.כשאני לוחצת על זה.זה כואב אתמול הכתם היה יותר קטן היום מעט יותר גדול.עליי לציין שאני בחורה בת 45.עם חולשת פלג גוף שמאל אותו צד מימנו אני סובלת הייתי בריאה לחלוטין עד לפני כשנתיים.שאירע אירוע זה.נמצאה לי מעט קרישיות יתר האם זה שייך לבעיה שיש לי?אבקש את תשובתך תודה גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם ברגל באיזור הורידים הבולטים... - תגובה
ד``ר יאיר גלילי26/07/2011שלום לך
יתכן ''פיצוץ'' של וריד דק וכך נוצר שטף דם תחת העור שנספג בהדרגה. לרוב אין קשר לבעיית קרישיות יתר אלה אם נוטלים תרופות נוגדות קרישה שמעודדות דימום. ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים, ואם אכן יש, תודיעי לי כי ניתן לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך המהירה.עוד פרט..
גלי26/07/2011מודה לך מאוד על תשובתך המהירה. האם את הבדיקה:דופלקס ורידים אני מקבלת מהרופא משפחה?
ושכחתי לציין שאני נוטלת קרטיה 100 מ"ג.
מודה לך מאוד ד"ר.גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על תשובתך המהירה.עוד פרט.. - תגובה
ד``ר יאיר גלילי26/07/2011אכן זו בדיקה שאת מקבלת אליה הפנייה מרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבישה אחרי זריקת קצףאסנת20/07/2011
אני מתעניינת בטיפול הזרקת קצף לווריד, נמסר לי כי אפשר לתפקד כרגיל אחר הזריקה ,שאלתי היא האם יש המלצות נוספות- כגון חבישת הרגל ולכמה זמן החבישה אחרי הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבישה אחרי זריקת קצף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/07/2011שלום לך
בעקרון ניתן לתפקד כרגיל לאחר הטיפול ולרוב ממליצים לא לעסוק בספורט מאומץ ביממה הראשונה. אולם יש רופאים הממליצים על מנוחה לאחר הטיפול ויש דווקא הממליצים על הליכה מוגברת.
גם נושא החבישה אינו אחיד בקרב הרופאים המטפלים. יש רופאים שכלל אינם חובשים לאחר טיפול. יש כאלה שחובשים רק מטופלים מסויימים לפי נרחבות בעיית הורידים ויש החובשים את כולם. גם זמני החבישה אינם אחידים. יש החובשים ל3 שב', יש למס' ימים , ויש כאלה החובשים ליום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שקוף ורידים ברגלייםד``ר טל סולומון19/07/2011
אני בת 28 ומאז ומעולם סבלתי ממראה עור "שקוף" בכל הגוף, אך בעיקר ברגליים. כלומר, כל הורידים נראים מבעד לעור. יש לציין כי הורידים אינם נפוחים או בולטים מעל העור. האם יש דרך לטפל בכך מבחינה אסטתית, בייחוד באיזור הרגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי20/07/2011שלום לך
יש אכן אנשים עם מבנה וצבע עור בו הורידים נראים לעין. מדובר לרוב בורידים תקינים שלא זקוקים לטיפול. טיפול לפעמים עלול אף להזיק. במצב כזה ממליץ להתייעץ עם קוסמטיקאית בנושא הוספת גוון לעור באמצעות קרמים מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה - מולדנופית12/07/2011
שלום,
אני בת 22 ונולדתי עם המנגיומה בכמה איברים בגוף באופן מפוזר ולא אחיד. מגיל קטן ידענו שישנם מקומות שההמנגיומה חיצונית ורואים אותה על פני העור וישנה המנגיומה פנימית שאינה ניראת לעיין ואצלי שנייהם קיימים.
אני פונה אליך כיוון שאני רוצה לעשות ניתוח להגדלת חזה ואני רוצה לדעת האם אני צריכה לעבור איזשהי בדיקה מקיפה לגביי המיקום המדוייק של ההמנגיומה בכל הגוף ואם כן היכן זה מיתבצע? והאם זה בהכרח משהו שצריך להילקח בחשבון בלכתחילה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה - מולד - תגובה
ד``ר טל סולומון12/07/2011שלום נופית,
המנגיומות הנן גידול שפיר (מסוגים שונים) של כלי דם, ומיקומן משתנה - עורי או באיברים פנימיים. ברוב המקרים, הנגע לא צריך טיפול מיוחד, למעט מקרים בהם הגדילה מהירה או מדממת או כיו"ב.
אין צורך לבדיקות למיקום המנגיומות לפני הגדלת שד, ועל כך יוכל לתת דעתו הפלסטיקאי שמטפל בך. לגבי ההמנגיומות, אני משוכנע שאת במעקב מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת כלי דםיונתן09/07/2011
אני בן 16,
לפני ככמעט חצי שנה התחלתי לנטול כדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין בהוראת רופא עור - לטיפול בפצעי אקנה.
כבר מהימים הראשונים שהתחלתי עם הכדורים, הופיע לי כתם אדום גדול בלחי בצד ימין.
חזרתי לרופא עור הוא אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור ברגע שאפסיק לקחת את הכדורים..
כבר עבר חודש וחצי מאז שסיימתי עם הכדורים, והכתם האדום עדיין קיים, אומנם חל שיפור מסויים והוא פחות בולט אבל זה עדיין מפריע לי זה אדום וזה נראה כאילו אני מסמיק ! וזה רק בלחי בצד ימין!
שמעתי שיש טיפולים בלייזר להסרת הרחבת כלי הדם והכתם הזה, רציתי לשאול האם הוא מסוכן והאם רצוי לעשות אותו במידה והכתם מפריע לי?
או שיש טעם לחכות עוד והכתם יעבור לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת כלי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון09/07/2011שלום יונתן,
קצת בעייתי לתת לך חוו"ד מבלי לראות את הנגע.
אתה יכול לצלם ולשלוח ואז אוכל יותר להתייחס.
בכל מקרה, במידה ויש שיפור בנגע לאחר הפסקת התרופה, הייתי מתאפק ולא מבצע שום פעולה פולשנית להעלמת הנגע, כולל לייזר וכד'.
תוכל להיוועץ גם עם רופא העור ופלסטיקאי לגבי אפשרויות הטיפול והתוצאות לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל כחולהטיפאני05/07/2011
סביב הקרסול הרגל כחולה לגמרי מרוב ורידים או נימים. על שטח גדול. האם ניתן לטפל באופן אסתטי. אין כאבים. בת 60. בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל כחולה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/07/2011שלום
כעיקרון ניתן לטפל בבעיה אך ממליץ שתעברי קודם דופלקס ורידי רגלים בשאלה של קיום וריד חבוי במצב של אי ספיקה, כי אז צריך לטפל בו קודם, וכבר הטיפול בו יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוזיס בהריוןלימור04/07/2011
שלום,
אני כרגע נמצאת בשבוע 34 בהריון הרביעי שלי, לאחרונה עקב כאבים ברגליים והחמרת הורידים גילו לי פקקת ורידית בוריד שטחי באיזור המפשעה. לאחר התלבטות רבה התחלתי לטפל בקלקסן פעמיים ביום. כעת הכאבים חלפו רציתי לשאול האם יש חובה להמשיך בטיפול או האם ניתן להוריד מינון, בנוסף, אני די מודאגת מכך שהקלקסן ישפיע על העובר, ויש לי חששות רבות לגבי הלידה היות וגילו שיש לי בעיית קרישיות הטרוזיגוטית בפקטור 5. אשמח לדעת מה השפעת העיניין על העובר ובכלל על הלידה ומהם הסיכונים. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוזיס בהריון - תגובה
ד``ר יאיר גלילי04/07/2011שלום לך
לרוב אין צורך להמשיך בטיפול בקלקסן אלה במקרה שקריש הדם סמוך מאד לוריד הראשי העמוק.
קלקסן לא עובר שיליה לכן אינו משפיע על העובר. נטילת קלקסן סמוך ללידה עלול לגרום לדימום גדול יותר מהרגיל, אך שאלה זו ממליץ שתפני [על השפעת הקלקסן במהלך לידה] לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכף הרגל לאחר זריקותספיר30/06/2011
ביום רביעי האחרון עברתי זריקות כהל לורידים בקרסול וכף הרגל אחר כך חבשו לי את הרגל בערב הורדתי את התחבושת ראיתי שהרגל התנפחה בחלק התחתון מהקרסול ומטה האים זוהי תופעה ידועה או שזה משהו שדורש בדיקה דחופה
אשמח אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בכף הרגל לאחר זריקות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי01/07/2011שלום לך
נפיחות באזור בו בוצעו הזרקות כוהל בהחלט יכולה להיות כחלק מהמלך הצפוי כאשר בהמשך צפויה ירידה הדרגתית בנפיחות. עם זאת, אין כמובן אפשרות להשיב על שאלה זו בלי בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שריריםטיפאני28/06/2011
כשאני הולכת לישון מתחילות התכווצויות שרירים ברגליים מתחת לברך והשרירים קופאים ומעוותים את הרגליים. גם כשאין כיווץ משתק אני חשה את השרירים זזים.
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות שרירים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי28/06/2011סיבות להתכווצויות יכולות לנבוע מבעיה בעמוד שדרה, משינויים ברמות מלחים מסויימים בגוף ועוד. ממליץ לקחת תוספי מזון של מגנזיום, ויטמין אי וכן לשתות מי טוניק המכילים קינין. בנוסף, ממליץ להיבדק ע''י רופא אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים ברגלייםצא27/06/2011
בת 37, יש לי נימים באזור הירכיים, אני בעלת עור בהיר ולכן הם בולטים יותר, במשך השנים ראיתי שנהיו לי יותר, מה הדרך לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי28/06/2011כעיקרון ניתן לטפל בהזרקות או בלייזר. לרוב לייזר מתאים לנימים אדומים ודקים בעוד שהזרקות מתאימות לכחולים העבים יותר. הצלחת הטיפול תלוייה בנסיון המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בקרסולרוני26/06/2011
שלום לפני 14 שנה עברתי די וי טי כל השנים הללו לבשתי גרב לחץ והלכתי ושמרתי ככל יכולתי והרגל נראתה טוב
כעת בצידי הקרסול יש לי גרד איום ונורא בעיקר שאני הולכת ושני פצעים קטנים ביותר ביותר אני בפחד היסטרי שזה סימן להתחלת כיב כעת שוב הפצעים קטנים ושטחיים ביותר והגרד בלתי אפשרי מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בקרסול - תגובה
ד``ר יאיר גלילי28/06/2011DVT גורם בחלק גדול מהמקרים לאי ספיקת הוריד הראשי ולתופעות של נפיחות, שינוי צבע, גרד , דלקות ואף כיבים.
ראשית, ממליץ שתיבדקי ע''י מומחה לכלי דם. גרב אלסטי וכן הגבהת הרגל מעל גבה החזה בשכיבה יכולים לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)