מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום גבוההיוסי25/06/2011
שלום,
רציתי לדעת בקשר לחולה קשיש שהיה לו שבירה ברגל אחרי הסתבכות בניתוח, היום אושפז ויש לו חום של 39 מעלות, מצב יציב וכנראה הזיהום מהרגל התפשט לכל הגוף.
הקשיש מחובר להרבה מכשירים, אנטבויטיקה בוורידים, מכונת הנשמה..
האם יש סיכוי שיחלים מהזיהום ? מה היא התקופה שיכול הקשיש לשרוד ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוהה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי28/06/2011שלום
קשה מאד לדעת מה יקרה. לחולים קשישים עם זיהום פעיל יש יכולת התנגדות נמוכה יותר של מערכת החיסון מלאדם צעיר יותר.
אני מניח שהצוות המטפל נוקט בכל הפעולות הדרושות ומקווה שיחול שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםשירי22/06/2011
שלום....אני בת 29 ואם לשני ילדים
רציתי לברר מס' דברים:
-האם גלולות למניעת הריון מגביר כמות הוורדים ברגליים?
-מה היא השיטה הביטוחה להעלמת וורדים מהרגליים?
-אך אפשר למנוע הדרדרות מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי23/06/2011שלום לך.
אכן גלולות מניעה עלולות בנשים מסויימות להחמיר בעיית ורידים קיימת.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי צריך לפנות
שירי25/06/2011תודה על ההסבר....
רציתי לברר למי לפנות האם יש אפשרות לטפל בבעיה דרך קופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי צריך לפנות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי25/06/2011פרטים נוספים במייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם ברגל אחרי הליכהשני18/06/2011
שלום, אתמול החלטתי שאני מתחילה לעשות הליכה,
אני בת 20, , ולא בעודף משקל(60 ק"ג על 1.70 גובה). לוקחת גלולות, וסובלת מתופעת "רנו" בחורף.
יממה לאחר ההליכה הופיעו לי כמה כתמים אדומים\כחולים כמו שטפי דם ברגל
ואני בטוחה שלא קיבלתי מכה...
זו תופעה מוכרת?
אציין שמעולם לא עשיתי ספורט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם ברגל אחרי הליכה - תגובה
ד``ר טל סולומון19/06/2011בוקר טוב שני,
ראשית, ברכות על ההחלטה להתחיל פעילות גופנית.
האם אותם כתמים ברגל עדיין שם או נעלמו?
האם את נוטלת תרופות על בסיס קבוע - מדללי דם?
האם כחלק מהרנו ממנו את סובלת אובחנת גם עם בעיה המטולוגית - בעיות קרישה?
האם מלבד טראומה ישירה לרגל לא עיקמת (נקעת) את הרגל?
האם התופעה דו צדדית או חד צדדית?
בעקרון, שטף דם ספונטני, ללא טראומה צריך לעורר שאלה לגבי מצב תפקוד קרישת הדם שלך.
עלייך לפנות לרופא המשפחה, כדי שעין מיומנת תראה את הכתמים ובהתאם יוכל להמשיך הברור לכיוון המתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שני19/06/2011הכתמים התבהרו אבל לא עברו.
אני לא לוקחת מדללי דם, ולא ידעו לי על ביות בקרישה לי או למשפחתי
אבל אני לוקחת גלולות כבר 5 שנים...
מהרנו אני סובלת בעיקר בחורף, פשוט מכחילה ונורא קר לי, אבל אין לי עוד בעיה מעבר.
לא עיקמתי את הרגל, אבל יש לציין שהנעליים לא היו לי ממש נוחות כי הן חדשות.
מה הכוונה לחד או צו צדדית?
זה הופיע ברגל אחת כמה כתמים וברגל השני אחד קטן.
איך אפשר להעביר את הכתמים כמה שיותר מהר ?
יש לי אירוע מחר....
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אינפורמציה שאולי חשובה...
שני19/06/2011בפעם האחרונה שביצעתי בדיקות דם (חצי שנה) רמות הB12 היו בגבול התחתון אבל לא קיבלתי טיפול, וחומצה פולית הייתה נמוכה ואכן קיבלתי חומצה פולית ( לא יודעת מה המצב עכשיו)
לאחרונה ירדתי מעט במשקל(2 ק"ג), אבל אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה ובריאה למרות שאני לא אוכלת כמעט בכלל בשר חוץ מעוף ולפעמים דגים כי אני לא אוהבת בשר.
יש סיכוי שיש קשר בים הדברים?
ויש לציין שנתפס לי השריר ברגל הזו...
ושוב חשוב לי לדעת אם יש דרך לעזור לזה להחלים...
אגב אני חיילת, אני אצטרך לחכות כמה ימים לבדיקות דם... לפחות שבוע
ואני לא ממש רגועה עכשיו בגלל זה אני רוצה עוד אינפורמציה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דםנזאר17/06/2011
אני בן 40 חולה סכרת בבדיקה אחרונה אצל רופא סכרת אמר לי כלי דם קטניים קניתי תרופה בשם חומצה אלפא ליפאית בלי לתיעץ עם הרופא האם מותר לי לקחת את התרופה בלי אשור רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011ראה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דםנזאר17/06/2011
אני בן 40 חולה סכרת בבדיקה אחרונה אצל רופא סכרת אמר לי כלי דם קטניים קניתי תרופה בשם חומצה אלפא ליפאית בלי לתיעץ עם הרופא האם מותר לי לקחת את התרופה בלי אשור רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלי דם - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011ראה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלי דםנזאר17/06/2011
ד``ר טל סולומון17/06/2011איני מכיר תופעות לוואי לתרופה זו.
יש מחקרים אשר מראים יעילות בטיפול בנוירופטיה סוכרתית.
ממליץ להיוועץ עם רופא סוכרת ונוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד צפאלי נראה משונהעומר15/06/2011
שלום
לפני כשבוע התחילה לי תופעה מוזרה - הווריד הצפאלי (על השריר הדו ראשי בזרוע שמאל) נראה "מקווקו". בדר"כ הוורידים ביידים שלי בולטים וכרגע הווריד הנ"ל נראה בצצורה מוזרה (התיאור הכי טוב שאני יכול לתת זה שהוא מקוטע למראה כמו מעבר חציה - חלק נראה - חלק לא נראה לאורך כ4 מקטעים כאלה) כאשר החלק הנראה קשיח יותר מהווריד הנורמלי ביד השניה.
רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם זה משהו שאני צריך לטפל בו באופן דחוף או שניתן לחקות כחודש וחצי (רק אז יש לי תור לרופא כלי דם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד צפאלי נראה משונה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/06/2011ייתכן ואין כל משמעות רפואית לתופעה שתארת אבל ייתכן שמדובר בקריש דם. בשלב ראשון, ממליץ שתפנה לבדיקת רופא המשפחה שייתרשם מהמצב ויחליט האם דחוף או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוח וכואב במגע באצבע בכף הידענבל14/06/2011
שלום רב,
מזה כמה חודשים מופיע לי וריד קטן ונפוח שכואב מאוד במגע, כל פעם באצבע אחרת
לאחר כמה זמן זה נעלם אך זה מציק מאוד
כרגע יש לי וריד כזה בזרת, כמו גולה קטנה נפוחה וכחולה
ממה זה יכול לנבוע? האם אני צריכה להבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח וכואב במגע באצבע בכף היד - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/06/2011שלום לך
ממליץ להיבדק אצל מומחה לכלי דם בזמן שיש וריד בולט ומכאיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה , כשאני נחשף לשמש הכושרשלום12/06/2011
הגופני שלי עולה. ויש לי יותר כח בגוף..
כמו כן בחשיפה לשמש אני רואה וריד בולט במצח ליד הרכה.
כשאין שמש אין לי כח כזה ויש לי סחרחורת, ואני לא רואה וריד.
מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה , כשאני נחשף לשמש הכושר - תגובה
ד``ר טל סולומון12/06/2011שלום לשלום,
אין לי הסבר מדוע אתה בעל יכולות אנרגטיות טובות יותר בחשיפה לשמש, לא יודע לי על מערכת ממירה אנרגיית אור בגוף האדם (כמו שיש בצמחים לדוגמא).
לגבי הופעת וריד - ורידים יכולים לשנות קוטרם בצורה מאוד משמעותית, בייחוד נראים לעין ורידים שטחיים.
הסיבה להרחבתם יכולה להיות עקב עודף דם בתוכם, תגובה לחום או שינויים רגשיים והורמונליים. אין לי הסבר ספציפי לגביך, אך נראה כי אם התופעה באה והולכת, היא לא מאוד משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה משהו בבקשה
שלום17/06/2011נאמר לי שיכול להיות שזה בגלל זרימת דם פריפרית התרחבות של נימי דם בגלל החשיפה.
מחלות אוטואימוניות.
אם זה נכון אני יכול לגרום להתרחבות הזאת בלי החשיפה ?
אני מרגיש תלוי בשמש...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה משהו בבקשה - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011חום הוא גורם להרחבת כלי דם.
ישנם אנשים עם רגישות יתר לשמש.
רצוי אכן להתייעץ עם אימונולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בודק אימונולוג ?
שלום17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בודק אימונולוג ? - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011מחלות אוטואימוניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר את מערכת החיסון ?
שלום17/06/2011בבדיקת דם ?
תודה על הכיוון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר את מערכת החיסון ? - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011לא רק בבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עם מחטים או רק בדיקה עם היד ?
שלום17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עם מחטים או רק בדיקה עם היד ? - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011אתה צריך להיבדק ואז יסבירו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניין לדעת לפני פחות או יותר
שלום17/06/2011מה זה הבדיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניין לדעת לפני פחות או יותר - תגובה
ד``ר טל סולומון17/06/2011איני רופא אימונולוג, עלייך להיוועץ עימו לגבי אבחון של בעייתך, והוא יסביר לך בתהליך זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדי עצותהשואל08/06/2011
אשתי עם עבר של סרטן שחלות בעבר הרחוק (לפני יותר מעשר שנים). מזה כמה חודשים חשה חולשה בכל הגוף ונימול באחת הידיים. בדיקות דם וגופניות רגילות לא העלו דבר. בשבוע האחרון החולשה התחזקה והיא מתקשה אפילו לעמוד או ללכת - גורם לדפיקות לב מואצות. האם יכול להיות קשור ללב לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדי עצות - תגובה
ד``ר טל סולומון08/06/2011שלום,
קצת קשה לחוות דיעה לפי פרטים כל כך כלליים.
האם קיבלה כמוטרפיה? קרינה? האם יש לה כאבים? האם התייעצתם עם הגיניקו-אונקולוג שלה?
יש להתייעץ עם אנשי המקצוע שטיפלו בה, שתיבדק ולאחר בדיקות הדמייה ניתן למקד יותר טוב את הדיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת קצףרועי07/06/2011
שלום רב,
אמי סובלת מזה שנים רבות משטף דם בשוק רגל ימין שגורם לתחושת גירוי וכאב שמקרין לעצם. אחרי בדיקות רבות שביצעה (כולל ביופסיה) אחד הרופאים הסביר לה שהבעיה היא התרחבות של שסתום בווריד שגורם להתפשטות דם באזור. המלצתו הייתה הזרקת-קצף בארבעה טיפולים ולטענתו הטיפול יהיה יעיל לכ-15 שנה. מהי בדיוק הזרקת קצף? האם היעילות שלה מוכחת? האם יש יתרון לטיפול בלייזר אותו הציע לה מומחה אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת קצף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי07/06/2011שלום. רק אם ההזרקה נעשית תחת הנחיית אולטרהסאונד ובידי מטפל מנוסה , יש לפעולה זו ייתרון של יעילות וגם נוחות יחסית למטופל. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של משהו לא בסדר בזרימת דם בידענבר05/06/2011
לפני כשעתיים אחותי תפסה לי ביד חזק כי לקחתי לה משהו, היא אחזה ולחצה ביד שלי ממש ממש חזק (בשורש כף היד). אחרי כמה דקות בודדות הרגשתי משהו לא בסדר בזרימת הדם ביד שמאל, ניסיתי להשוות בין צבעי כפות הידיים אבל שניהם היו אותו דבר. עכשיו, כעבור שעתיים, ההרגשה של "זרימת דם ביד" התחזקה עוד יותר ואפילו יש הרגשה כזאת ביד השנייה אבל פחות. אני מאוד מאוד חוששת שזה משהו רציני. אשמח לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של משהו לא בסדר בזרימת דם ביד - תגובה
ד``ר טל סולומון06/06/2011בוקר טוב,
אני מקווה שהבוקר הכל חזר לעצמו,
באם אין שינויי צבע, טמפרטורה או תחושות עצביות (נוירולוגיות) אז הכל משהו חולף.
אם בכל זאת את מודאגת, תפני לרופא,
ולאחותך תגידי נונונו
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם פתאומיים וכואבים בכף הידB31/05/2011
שלום
מדי פעם אני מרגישה כאב חד ופתאומי במפרקים\אצבעות בכף היד, ואז מופיע שם שטף דם שנעלם לאחר יומיים-שלושה.
פעם זה היה קורה לי אחת לכמה חודשים אבל נראה לי שזה קרה לי איזה שלוש פעמים בחודש האחרון.
מה זה יכול להיות?
ועוד שאלה שאני לא יודעת לאיזה פורום להפנות:
לאחרונה כף הרגל שלי צהובה, חשבתי שזה קשור למאכלים צהובים שאכלתי אבל זה נמשך כבר כמה שבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם פתאומיים וכואבים בכף היד - תגובה
ד``ר טל סולומון31/05/2011שלום, לגבי הכאב ביד - קשה לי להעריך מקור לתופעה, אבל הייתי בודק מול ראומטולוג לסיבת הכאבים.
לגבי כפות רגליים צהובות - ייתכן שאת על דיאטת גזר?
כמו כן אולי כדאי לבצע בדיקות של תפקוד קרישה מול המטולוג (יכול להסביר גם בעייה בכפות רגליים וגם בכאב וכחלון במפרקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
B31/05/2011דיאטת גזר? יש דבר כזה?
אני אוכלת מאוד מגוון, ולא יוצא לי לאכול הרבה גזר בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא - תגובה
ד``ר טל סולומון31/05/2011אוקיי,
את צריכה להראות צבעים אלו רופא עור שיחווה את דעתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין דופק במפשעהטל שוקי29/05/2011
ביום רביעי עברתי אבלציה של הקישרית בלב כשהפרופסור ניסה להכניס את הצנטר הוא לא מצא דופק במפשעה ברגל ימין ובסופו של דבר צינטר אותי ברגל ימין הוא אמר שאני צריך ליבדוק כלי דם רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה תמיד חשבתי שהכאב ברגל בגלל פריצת דיסק שיש לי בגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דופק במפשעה - תגובה
ד``ר טל סולומון29/05/2011העדר דופק במפשעה יכול בהחלט להעיד על בעיה עורקית של עורקי האגן.
יש צורך בקורלציה קלינית לממצא זה.
ממליץ שתגיע לבדיקת כירורג כלי דם סמוך למקום מגוריך להערכה מתאימה וביצוע הדמייה בהתאם.
החלטה טיפולית תעשה בהתאם לסבל שלך , לממצאים בבדיקתך, ולממצאים בהדמיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כחוליםרינת28/05/2011
לבת שלי בת ה 5 שנים יש כתמים כחולים שמופיעים ברגליים ובבטן לפעמים אחרי חבלה או משהו קל אב זה נשאר ולא מובהר ממה זה נובע והאם יש צורך לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כחולים - תגובה
ד``ר טל סולומון29/05/2011שלום,
ככל הנראה שאלו שטפי דם שהם "נורמליים" לאחר חבלה, אבל אם את בתור אמא מודאגת, וחושבת ששטפי הדם הם חמורים מהנורמה, יחסית לטראומה מינימלית, הרי שיש לפנות לרופא הילדים, וייתכן שיש לבצע בדיקות דם לתפקוד קרישה או בעיה המטולוגית אחרת. בכל מקרה, זה לא נשמע כבעיה בכלי הדם, אלא במרכיב הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)