מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי לטפל בדליותרינת28/05/2011
אני אשה בת 28 משקלי 80 קילו והגובה שלי 180 יש י שתי בנות ועוד כמה חודשים אני רוצה לכנס להיריון נוסף אבל יש לי דליות עם ורידים נפוחים ונימים כואבים וזה מאד מדכא אותי ,אז מתי לטפל בזה עכשיו או אחרי שאני נכנסת להיריון ואחרי הלידה אב זה מאוד מקשה עליי וגם כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לטפל בדליות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי29/05/2011שלום לך
מכיון שכל הריון מחמיר בדרך כלל בעיית ורידים קיימת, אני ממליץ מאד לטפל בורידים לפני הכניסה להריון הבא.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה מעל העיןנחמה23/05/2011
שלום,
אני בת 68. לפני כ-10 ימים, נפלתי בבית ונחבלתי באזור הגבה. היתה נפיחות רבה באזור זה ולכן פניתי למיון. שם נאמר לי להפסיק למשך כשבוע ליטול אספירין (שאני מקבלת עקב CVA), ולמעשה לא בוצע כל טיפול נוסף.
ברצוני לשאול:
1. מה ההבדל בין המטומה לאקימוזיס, וכיצד ניתן להבדיל ביניהם?
2. נכון לעכשיו יש ירידה קלה בנפיחות, אך עדיין האזור נפוח, אם כי ללא כאבים. האם הדבר מצביע על-כך שאין זיהום?
3. הכירורג במיון טען כי אין צורך באנטיביוטיקה, ואילו רופא המשפחה טען כי כדאי לקבל אנטיביוטיקה. איזו טענה יותר סבירה?
בתודה,
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה מעל העין - תגובה
ד``ר טל סולומון24/05/2011שלום נחמה.
לגבי אספירין, הייתי חוזר לטיפול באספירין, אך כדאי להיבדק ע"י רופא לראות באם שטף הדם בנסיגה. כמו כן איני יודע אם אין לך דימום תוך גולגולתי!
אכימוזיס, המטומה, שטף דם תת עורי הן מילים נרדפות.
דם הפורץ מחוץ לכלי הדם, ומתרכז מתחת לעור וברקמות מתחת יוצר לחץ על הרקמות (כאב) ויש שינוי בצבע עקב נוכחות דם מחוץ לכלי הדם. דם זה נספג עם הזמן, ותהליך הספיגה מביא לשינויי צבע ומידת נפיחות וכאב משתנים.
זיהום - מלווה בדלקת (נפיחות, אודם, רגישות/כאב מקומי)
לגבי אנטיביוטיקה - דם הוא קרקע מזון מצויין לחיידקים לגדול בהם!, אך אם העור לא פקע (כלומר העור שלם מעל ההמטומה, אין פצע או שריטה!), הרי שהדם והרקמות מתחת לעור הן סטריליות ואין צורך באנטיביוטיקה. יתרה מזה, אם עברו 10 ימים מהחבלה, ואין סמני דלקת או זיהום במקום, אין כל סיבה לטפל באנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו-2 שאלות המשך
נחמה24/05/20111. אני מבינה שבמשך הזמן הדם המצוי בהמטומה צפוי להיספג. מה הכוונה ב- "ספיגה" - האם הכוונה שהדם נספג חזרה בורידים/עורקים?
2. האם האספירין משפיע לטובה או לרעה (מזרז או מאט) על תהליך הספיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו-2 שאלות המשך - תגובה
ד``ר טל סולומון24/05/2011הדם מכיל נוזל, תאים וחלבונים. כל אחד מהמרכיבים נספג בשיטה שונה קצת, למערכת ורידית ולימפטית ומשוחזר
לאספירין אין השפעה על הספיגה, אבל אם כלי הדם שנקרע מדמם עדיין, אסיפירין יגביר את הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליט דחוףףףףףףףרבקה23/05/2011
שלום אני בת 44 ויש לי בעיית צלוליט ברגליים ומאוד מפריע לי האם יש טיפול שיכול לעזור אשמח לקבל תשובה דחוףףףףףףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליט דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/05/2011שלום לך
ממליץ לפנות עם שאלה זו לרופא פלסטיקאי. קיימים טיפולים הן בשאיבת שומן והן בלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליט דחוףףףףףףף - תגובה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/05/2011תתארי לי בבקשה כיצד זה נראה - מה שאת מגדירה כצלוליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליט דחוףףףףףףףףףףף
רבקה24/05/2011שלום בהמשך הפניתה אותי לפלסטיקאי או שאיבה או לייזר לא נראה לי שזה הטיפול הנכון יש לי צלוליט מעט וזה מפריע לי לייתר דיוק אני בת 44 שוקלת 62 קילו ומידה מכנס 38 או 40 תלוי אשמח לקבל תגובה מה עלי לעשות תודה רבה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליט דחוףףףףףףףףףףף - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/05/2011שלום. ממליץ שוב שתפני לייעוץ פלסיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.. פניתי אלייך במייל
שימי01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליים שנעשים בולטים ומכועריםד``ר טל סולומון20/05/2011
שלום רב ..אני בת 38 לאחר 2 לידות (מזמן) ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי ורידים ברגלים אך עם השנים הם נעשו בולטים ומכוערים ..בעיקר בחלק האחורי של הרגל(מאחורי הברך)ברגל שמאל הוריד מאוד בולט ונפוח ואפילו נראה מסולסל\מכווץ..באותה הרגל לאחרונה כשבועיים לערך אני סובלת מנפיחות קטנה באזור הקרסול קצת מעליו ואדמומיות (קצת מלחיץ) אין לי מושג לאן פונים?מה עושים ?
חשוב לי לציין שאני אישה בריאה לא נוטלת תרופות (לא מכירה את הרופאים-תודה..) בחמש שנים האחרונות אני עובדת בצורה מסיבית אשר מצריכה ממני עמידה על הרגליים כ 10 שעות ביום ללא הפסקה .
לפני כשנה עברתי ניתוח פלסטי שבמהלכו פגעו לי בוריד\עורק ראשי בבית החזה נאלצתי לקבל 2 מנות דם בדחיפות -הייתי מספר פעמים בביקורות ואף עברתי בדיקת אמ.אר.אי בכדי לדעת שהכל תקין ואכן כך ברוך השם!!!
מקווה שהפרטים מספיקים ..מחכה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי20/05/2011שלום לך
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאותה בעיה זקוקה לייעוץ
שימי01/10/2011יש לי וריד אחד מסולסל עם בועות ברגל ימין כמעט לכל אורך הרגל. לאחרונה החלו אצלי כאבי קרסול בעיקר בבקרים שאני כמה מהמיטה ממש צולעת או לאחר מנוחה ואז עם הפעילות הכאב עובר..
השאלה שלי- האם זה קשור לוריד הבולט? האם אפשר לקבל טיפול כמו שציינת (הזרקות קצף) במסגרת קופ"ח? אני במכבי עם מגן זהב. אם כן אשמח להמלצה של רופא כלי דם שיוכל לעזור לי תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' פרטים
שימי01/10/2011אני בת 29 לאחר שתי לידות BMI 35 סובלת מ סכרת מאוזנת עי גנואט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאותה בעיה זקוקה לייעוץ - תגובה
ד``ר יאיר גלילי01/10/2011שלום לך
כאבי קרסול יכולים להיגרם כתוצאה מבעיה בורידים או כתוצאה מבעיה אורטופדית במפרק הקרסול, ובלא בדיקה לא ניתן להחליט מה הסיבה.
ניתן בהחלט לטפל בורידים הלא תקינים.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה. באשר לשאלותיך הנוספות , ממליץ שתצרי קשר במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.. פניתי אלייך במייל
שימי01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון שמאל ובשוקיוני16/05/2011
ביצעתי דופלר עורקי רגליים להלן התוצאות: ישנה הפרעת זרימה בסגמנט ileo- pem-
pop. ברגל שמאל מימין הבדיקה תקינה.
בבדיקה נמושים היטב דפקים לכל אורך רגל ימין. ורק במפשעה שמאל דופק מעט מוחלש לעומת ימין. לא נמושו יתר הדפקים משמאל. מדובר במחלה אילייקלית ופמורו פופליטאלית משמאל.
אדגיש כי ישנם כאבים עזים בגב תחתחון במפרק המתחבר לאגן וכן כאבים בשוק ברגל שמאל.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון שמאל ובשוק - תגובה
ד``ר יאיר גלילי18/05/2011שלום לך
אתה מתאר מצב שבו קיימת הפרעה חסימתית בזרימת הדם לרגל שמאל וכן קרוב לודאי בעיה בעמוד שדרה תחתון. ממליץ שתפנה למומחה כלי דם אשר יתחקר אותך וכן יבדוק אותך וכך יתרשם מחומרת הבעיה וצורך באיבחון נוסף כגון צינתור ובטיפול אפשרי. במקביל פנה לרופא אורטופד שיבצע וישקול אותם דברים על סמך התרשמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בגב תחתון שמאל ובשוק - תגובה
ד``ר טל סולומון18/05/2011שלום אבי,
הייתי שמח לקבל מספר פרטים לגביך - גיל, מחלות רקע, תרופות, עישון? סוכרת? בעית לב. כמו כן, מדוע ביצעת בדיקת דופלר רגלים? האם ישנם מספרים רלוונטיים לגבי אותה בדיקת דופלר?
אני מצטרף לדעתו של ד"ר גלילי, שבסופו של דבר, תצטרך הערכת כירורג כלי דם ואורטופד, אך המשך דיון צריך להעשות בהתאם לתלונותיך, ולא להסתמך רק על תוצאות הדופלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמישהי15/05/2011
שלום
אני בחודש 6 להריון, סובלת מדליות באזור הוגינלי (כל השפה הימנית נפוחה מדליות )
האם ניתן לקיים יחסי מין?זה לא ממריץ את הדם וגורם לנפיחות גרועה יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה..
מישהי18/05/2011שלום לך
דליות בנרתיק בזמן הריון הן תופעה שכיחה יחסית אשר נגרמת כתוצאה משילוב של לחץ הרחם על ורידי האגן וכן השפעת הורמוני השיליה הגורמים להרחבת הורידים והופעת דליות. תופעה זו לרוב משתפרת ואף נעלמת לאחר הלידה. בנושא קיום יחסי מין, ממליץ שתתיעצי עם גינקולוג, אם כי לא נראה לי שאמורה להיות בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין אוויסטה לחסימת עורק צווארידד13/05/2011
אימי בת 63 לוקחת אוויסטה כ 15 שנים.
האם יש קשר בין נטילת אוויסטה לחסימת עורק צווארי. תודה
דד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין אוויסטה לחסימת עורק צווארי - תגובה
ד``ר טל סולומון13/05/2011שלום,
התרופה מקבוצת HRT - תחליף הורמונלי בנשים באל-וסת, נחקר בכיווני מחקר שונים. שנים רבות הודגם כמגן על מערכת עורקים כליליים, אך לאחרונה מחקרים שוללים ייתרון זה.
לגבי מחלה טשרתית של עורקי התרדמה - הודגם במחקר כי הוא מפחית את עובי אחת השכבות בעורק, בנשים הנוטלות טיפול הורמונלי תחליפי לעומת קבוצת הבקורת. הבעיה היא שערך עובי שכבת אינטימה של עורק התרדמה, לא מהווה כיום ערך מקובל כמדד לסיכון ללקות בשבץ מוחי.
לסיכום: עד כה אין הוכחה חד משמעית באם התרופה מגנה, מחמירה או לא משפיעה על מחלה טרשתית בעורקי גוף שונים. עבור כל חולה יש לבחון את התועלת מול הנזק האפשרי מהתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ואודם ברגליים לאחר הליכהמאיה12/05/2011
שלום,
חמותי הינה אישה בריאה וספורטיבית בת 75. מרבה לטייל . בימים חמים או כאשר היא הולכת עם מכנסיים ארוכים יש לה בסוף הטיול נפיחות ואדמומיות פנימית ברגליים שעוברת לאחר כמה ימים. מה ניתן לעשות כדי למנוע את זה, האם יש משכה מונעת? היא רוצה להמשיך לטייל..
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ואודם ברגליים לאחר הליכה - תגובה
ד``ר טל סולומון12/05/2011שלום,
ייתכן כי מדובר באי ספיקה ורידית, אשר ניתן לבדוק אותה בבדיקת דופלר,
מומלץ להיוועץ גם עם כירורג כלי דם המתמחה בטיפול בורידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמממממך בדםאלעד09/05/2011
אימי עברה ניתוח להסדרת פוליפים במעיים, כאשר היא נותחה בפעם הראשונה , לאר יומיים נוצר זיהום פנימי (בתוך המעי)ומחוצה לו ונאלצו לנתח אותה שוב על ממממת הסיר את הזיהום , היום כמעט שבועאחרי הניתוח השני היא מאושפזת בביה''ח ןמקבלת מיד פעם מנות דם בגלל חוסר המוגלובין (7.3) , היום הרופא המטפל החליט כי הוא לא נותן לה מנות דם יותר כיוון שהוא חו שהגוףשלה יעמודברמ הזו ויעלה את רמת הומוגלובין באופן עצמאי בלי התערבות של מנות דם. (אימי בת 53 ) שאלתי היא האם מהלך זה נכון? , האם קיים סיכון בניתן מנת דם כאשר ההמגלובין גבוה מ7 ? והאם יש שם או הסבר לתופעה הזו שהרופאים לא מצליחים להסביר בבירור.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמממממך בדם - תגובה
ד``ר יאיר גלילי11/05/2011שלום
תפקיד הרופא הוא להעריך את התועלת לעומת הנזק האפשרי כתוצאה מטיפול וזו על סמך כל הנתונים הרבים שנמצאים בידיו. יש מצבים בהם יש החלטה לא להוסיף מנות דם למרות המוגלובין נמוך מחשש לתגובות של הגוף למתן הדם. ייתכן וזהו המצב שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלובין נמממממך בדם - תגובה - תגובה
ד``ר טל סולומון11/05/2011מתן תוצרי דם היא במטרה להחזיר חסרים של אותם תוצריםהחסרים, במידה והגוף זקוק להם ואינו יכול ליצרם בקצב הרצוי.
מתן כוריות דם דחוסות, הן לצורך העלאת רמות ההמוגלובין בדם. תוצרי דם מכילים נוגדנים זרים לגוף, והגוף יכול להגיב אליהם, כמו כן, במקרים נדירים התוצרים הללו יכולים לכלול גם מזהמים (חיידקים או וירוסים). מנות דם ותוצרי דם נבדקים בצורה מאוד יסודית לפני שניתנים, אך לעולם אין 100% נקיון התוצרים מחלבונים ומזהמים זרים. חולה הנזקק לתוצרים מהסיבות השונות, ייקבלן, תוך נטילת אותו סיכון, אך במידה ויאן הכרח במנת דם, והרופא המטפל רואה כי הגוף יכול בעצמו ליצר את אותם מרכיבי דם החסרים, אז עדיפה הדרך השניה. עצם המספר 7, של המוגלובין בדם מהווה התוויה למתן כדוריות דם, וישנם שיקולים קליניים למתן הדם. לצורך העניין יש כאלו עם המוגלובין 6 שלא יקבלו דם, וישנם כאלו עם המוגלובין 10 שיקבלו דם. תלוי בנסיבות הקליניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי09/05/2011
מה שלומכם?
יש לי שאלה ואשמח את חוות דעתכם.
אני בת 29, לפני כשבוע אובחן אצלי DVT (טרומבוזה) בשוק רגל שמאל.
לאחר אשפוז הכולל כדורי קומדין (2.5 מ"ג פעם ביום) וזריקות מדללי דם
(קלקסן לבטן פעמיים ביום), נראה כי אחד הגורמים
העיקריים להופעת הטרומבוזה היה השימוש שלי בגלולות ולאחר מכן
במדבקת 'אוורה' .נאמר לי להפסיק עם אמצעי מניעה אלו לאלתר.
גם נאמר לי כי לרוב מדובר בתופעה המאפיינת גילאים מאוחרים יותר.
אינני מבינה מה יש לי בדם שבגללו פיתחתי את ה-DVT, הרי נראה כי
אמצעי המניעה ההורמונליים שנטלתי החמירו ואף גרמו להופעת ה-DVT.
האם היה לי עד כה בגוף דם סמיך או דליל מהרגיל?
האם הכדורים והזריקות שאני נוטלת כעת, עלולים לסכן אותי בדרך כלשהי?
האם קיים חשש לסבול מזה שוב גם בעתיד?
אודה לכם מאוד על תשובתכם, יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי11/05/2011שלום לך
ממליץ שתעברי בירור לקרישיות יתר = טרומבופיליה ותופני לייעוץ במרפאה המטולוגית העוסקת בקרישה. זוהי בדיקת דם מיוחדת הנעשית במסגרת קופות החולים. למי שהיה אירוע אחד עלול להיות גם אירוע קרישה נוסף וזו הסיבה לטיפול שאת נוטלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
shai12/05/2011ולגבי פעילות גופנית מה יש לעשות?
הודיעו לי שאסור לעשות דברים שימריצו את מחזור הדם או הלב דברים כגון ריצה התעמלות ספא וכו'
ממה כדאי להיזהר ואם זה נכון איך בכל זאת אפשר להתעמל או משו אחר ..
תודה רבה על כל התשובות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית - תגובה
ד``ר טל סולומון12/05/2011בעקורן אתה יכול לעסוק בפעילות גופנית.
אבל לכל דבר יש סייג!
הקריש דם במערכת הורידים העמוקה שלך מסכנת אותך שיעוף לריאות, יסתום אותם, ויסכן את חייך.
הקומדין תפקידו למנוע גדילת נפח הקריש דם ( ולא תפקידו להמיס את קריש הדם!!!). הגוף עושה מספר תהליכים - ראשית הקריש דם מתארגן ומתקשה, אח"כ עובר תהליך הצמדות מאוד יסודי לדופן הוריד, ואח"כ (או למעשה במקביל) הגוף ממיס אותו.
אתה אמור כחודש-חודשיים להמנע מפעילות גופנית, בזמן שקריש הדם לא יציב ולא דבוק לדפנות, מחשש שייעוף לריאות, לאחר תקופה זו, הפעילות הגופנית היא רק לטובתך. אני ממליץ לך לבצע את הפעילות עם גרב אלסטית (אותה ניתן לקנות בחנויות לציוד אורוטפדי - מרשם אצל כירורג כלי דם), ולהתחיל פעילות בהדרגה. כמו כן, הפעילות היא גם סוג של פיסיוטרפיה - הרי אם יש לך DVT מתאונה, הרי שסביר ששברת עצמות - הפעילות מחזירה אותך לפעילות התקינה של הגפה מבחינת זרימת דם, שרירים, עצמות ומפרקים.
מה שכן, תמנע מספורט אתגרי או ספורט של מגע - מפחד לפציעות אשר אצלך ייגרו לדימומים קשים, בגלל הקומדין. אכן הקומדין היא "חרב פיפיות". לסיום, מכיוון שאני לא מכיר את המקרה שלך לפרטיו, הייתי מתייעץ עם המטולוג לגבי תזמון תחילת הפעילות הגופנית, אולי כדאי לחזור על דופלר ורידים לפני כן, ולבקש מרופא היחידה הפנייתך להמטולוג. הרבה הצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטולוג
שי12/05/2011תודה רבה על התשובה המעמיקה
אני עדין לא התגייסתי אלא עתודאי של הצבא בגלל זה שאלתי לגבי הפרופיל מקודםל...
ולצערי הרב רופע המשפחה שלי טוען שבגלל שהמומיחות שלו היא כלי דם אז אין צורך לפנות להמטולוג ביקשתי הרבה פפעמים ובכל פעם לא נתן לי את ההפניה
אכן כן של אותי לבדיקת דופלר חוזרת..היש דרך לעקוף אותו בלי לשלם על כך הרבה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטולוג - תגובה
ד``ר טל סולומון12/05/2011מומחה כלי דם אינו לא המטולוג ולא רופא משפחה. תבקש ממנו בצורה אדיבה הפניה להמטולוג ולבדיקת דופלר חוזרת, במידה ולא תענה, ניתן לפנות בצורה מכובדת למנהל הסניףבבקשה חוזרת - מבלי להעליב או לעקוף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדים בשירות תבאישי08/05/2011
שלום רב
אני בחור בן 20 עברתי תאונת דרכים בפבואר השנה לפני שבוע הוסר הסד לאחר שבועיים שלפני היה גבס עד הכתף שלי
הבעיה שלי היא שנוצר לי גם DVT ברגל השמאלית ואני נוטל 2 כדורי קומדין בכל 24 שעות הבנתי שלצבא יש בעיה עם זה
האם תוכלו לעזור לי להגיד לי מה הן עמדות הצבא לגבי זה והאם זה גורם לשחרור מידי מצהל כמו שקראתי במקומות שונים ואם לא בכמה ירד הפרופיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדים בשירות תבאי - תגובה
שאלה זו צריכה להיות מופנה לרופא היחידה שבידיו הנתונים הדרושים על מנת לענות עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומדין
שי11/05/2011ולגבי קומדין ואלכוהול רשום שיש אפשרות לשתות רק 25 מ"ל
האם זה נכון? יש אפשרות לשתות כמות גדולה יותר תוך כדי נטילת הכדורים (2 ביממה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומדין - תגובה
ד``ר טל סולומון11/05/2011הקומדין משפיע על מאזן פקטורי קרישה המיוצרים בכבד.
אלכוהול משפיע באופן ישיר על הכבד.
הייתי נמנע מכל שתיית אלכוהול בעת נטילת קומדין!
יש לקרוא הייטב את הוראות נטילת התרופה - היא מושפעת ע"י פקטורי תזונה ותרופות אחרות - חלקן גורמות להשפעת יתר, וחלקן להשפעת פחת של מינון התרופה.
איזון התרופה קריטי להשפענ טובה. הינך נדרש לדלל במידה מסויימת את קרישת הדם שלך, והינך נדרש להיות בטווח אשר הוגדר עבורך. דימום יתר או קרישיות יתר הן מצב לא רצוי, על כן עליך להקפיד באופן נטילת התרופות ולהמנע מדברים המשבשים את הריכוז של התרופה.
אין הרבה תרופות בהן נדרשת תשומת לב כזו, אך לצערנו, אין עדיין אמצעי טוב מזה לטיפול במצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלראיילת07/05/2011
שלום רב,
אמי בת ה63 לפני שבוע ביצעה בדיקת דופלר של כלי דם בצוואר. לאחרונה התחילה לבלוט אצלה במקצת עין אחת ורופא המטפל שלה אמר שאולי יש קשר לתיפקוד של בלוטת התריס, בדיקות דם של הורמוני בלוטת התריס יצאו תקינות.
רציתי לשאול מה המשמעות של המשפט "קשריות באונה שמאלית של בלוטת התריס באקוגניות שונות"? האם ישנה פה בעיה כלשהי ויש צורך בהמשך בירור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר - תגובה
ממצא של קישריות מחייב בירור וממליץ להפנות לאולטרהסאונד בלוטת התריס אם עדיין לא עברה בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בכפות הרגליים ובכפות הידייםאיציק06/05/2011
אני בן 80 סובל מהצרות בחוליות ע"ש השידרה בL 4-5 זה שנים רבות במרפאות הכאב טיפלו בי במתן זריקות עם שיקוף. אך התוצאות היו. דלות. בזמן האחרון אני סובל מתופעה מוזרה בכפות הרגליים ,הידיים וכן הפנים. התופעה משנה את צבע העור העור לאדום בהיר
מלווה בנפיחות וכאבים. תופעות אלה חחוזרות על עצמן כמה פעמים ביום. רופאה המשפחה וכן הארטופד עומדים משתאים וולא תשובה! הטיפיל שמצאתי הוא השריית הרגליים והידיים במי קרח וכן הרמתת כפות הידדים והרגליים למעלה. ההתקף הזה כאמור מלווה בצריבה ובנפיחות. האם אפשר לייחס תופעה זו לכלי הדם? או לאינטרקציה בין תרופות! אודהלכם על המלצותיכם בנדון. בתודה ובברכה, איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בכפות הרגליים ובכפות הידיים - תגובה
ד``ר טל סולומון06/05/2011שלום איציק.
התקפים של סומק לחיים ידיים ורגליים מראה כי ככל הנראה מדובר במשהו סיסטמי (=מערכתי) ולא ממוקם. בעיות כלי דם הן לרוב בעיות ממוקמות, או בעיית כלי דם קטנטנים אשר מושפעים מתופעות סיסטמיות.
איני יודע מה התרופות אותן אתה נוטל.
האם אודם/סומק זה מלווים בכאב ראש? שינויי לחץ דם?
ייתכנו שינויים הורמונליים התקפיים הגורמים להרחבת כלי דם או לכיווצן.
הייתי בודק לחץ דם במהלך היום יחד עם מדידתו בעת התקף.
אולי להמליץ לרופאה משפחה אשפוז יום-יומיים במחלקה פנימית לברור הסוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בקרסולנננ03/05/2011
הופיעו לי בצקות ב2 הרגליים באזור הקרסוליים.
מה עלי לעשות?ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בקרסול - תגובה
ד``ר טל סולומון03/05/2011שלום,
איני יודע בן כמה אתה, מה מחלות הרקע שלך, ומה התרופות שאתה נוטל.
בצקות ברגליים יכולות לנבוע מבעיה "מקומית" שיכולה לערב ורידים עמוקים, שטחיים, דרכי לימפה או ששילוב שלהם, או בעיה מערכתית אשר מקורה אי ספיקה לבבית, ירידה בערך חלבוני הדם, אי ספיקה כלייתית, תרופות שאתה נוטל וכד'.
לסיכום - ישנה רשמיה ארוכה של בעיות אותן יש לברר כמקור לבצקות. אשמח לייעץ, אך עלי לדעת פרטים נוספים.
דרך אבחון טובה יכולה להעשות דרך רופא המשפחה, אשר מכיר אותך, יוכל לראות אותך ולקבל מושג לגבי טיב הברור ומקורות אפשריים לתופעה.
בהתאם לממצאים יוכל להפנותך (במידת הצורך) לבדיקות וייעוצים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקות ברגליים
נננ03/05/2011בהמשך למה שנכתב קודם לכן ,אני בת 38 בריאה בדכ,נוטלת ציפרלקס ופרולול.
יש מעט נפיחות בורידי הרגליים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקות ברגליים - תגובה
ד``ר טל סולומון03/05/2011כפי שאת מתארת מדובר באי ספיקה ורידית שטחית/עמוקה/משולבת.
את צריכה לעבור בדיקה והערכה של ורידי הרגליים בבדיקת כירורג כלי דם, כמו כן בדיקת הדמיה של דופלר ורידי רגליים - במכון אשר מומחה בנושא, ולעבור טיפול המתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידיםמיכל02/05/2011
שלום, אני בת 32, עברתי 2 לידות.
יש לי עור בהיר מאוד. מאוד מפריע לי שרואים לי ורידים ברגליים, האם ניתן העלים ורידים בולטים וגם כאלו שאינם בולטים? לא כואב לי, רק הרגליים עצמן אם עומדת או הולכת הרבה. הענין יותר אסטתי.
מה הטיפול המומלץ? מה סיכויי ההצלחה? טווח מחירים? מקום מומלץ?
מניחה שעוד כשנתיים אשקול להכנס להריון שוב, האם עלי להמתין? זה יחזור בטוח? או שניתן לעשות טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת ורידים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי02/05/2011שלום לך
ניתן להעלים ורידים מכל הסוגים אותם הזכרת. ממליץ שתעברי בדיקת דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
ממליץ לפנות ישירות למרפאה העוסקת באופן פעיל ומתמקדת בטיפול בורידים, עובדה הגורמת לצבירת ניסיון רב בטיפול ולעבור בדיקה וייעוץ ובמידת הצורך גם טיפול. לניסיון יש משקל חיוני ורפואי בכל טיפול רפואי בכלל ובטיפול בורידים בפרט.
עלות הטיפול תלויה בסוג וכן במקום בו הטיפול מבוצע. איננו נוהגים לעסוק במידע על עלויות טיפול אלה מתמקדים בתוכן הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)