מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם כהה סביב קרסול הרגלסיגל אמון30/12/2010
שלום רב
בני בן 4.7 שנים לאחרונה הופיעה סביב קרסול הרגל בחלק העליון בין השוק לקרסול כתם רחב בצבע כחול כהה הכתם נראה כמו יובש מסביב אני מרחתי קרם אבל זה לא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה סביב קרסול הרגל - תגובה
ד``ר טל סולומון31/12/2010שלום, קצת קשה לי לדעת מהות הנגע,
הכי טוב לפנות לרופא ילדים והוא ידע באם מדובר בנגע ממקור כלי דם או נגע עורי אחר, ויוכל להפנות אותך להמשך הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה29/12/2010
שלום לרופאים
קראתי מחקר שיש קשר בין מי שסבל ממיגרנה יסבול חס ושלום או משבץ מוחי או מבעיה לבבית האם לדעתכם זה נכון? ואיך ניתן למנוע זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר טל סולומון29/12/2010שלום אילנה,
העולם הרפואי עוסק כל הזמן במחקרים והסקת מסקנות, חלק "נכונות" וחלק נמצאות כ"לא מדוייקות".
לא שמעתי על מחקר זה, ואיני יודע באיזה מקום פורסם (ירחון רפואי, מדע פופולרי, מדיה אלקטרונית וכו'). יתרה מזאת, מסקנות אלו אינן ביחס ישיר למקצוע "כלי דם" למרות שישנה נגיעה מסויימת לארועים מוחיים.
אשמח אם תאירי את עיני במקור המחקר, ואולי אוכל לחוות את דעתי לתוצאותיו.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפורל ארטריטיסאורית22/12/2010
ד"ר שלום
באוגוסט השנה גילו שאימי סובלת מטמפורל ארטריטיס
מקבלת פרנדיזון במינון של 35 מ"ג ליום
מטופלת אצל ראומוטולוג , הפנים שלה מאוד נפוחות , ויוצאים לה כתמים אדומים בעור
שבאים והולכים , האם לפנות לרופא עור?, האם יש שייכות ללקיחת פרדניזון ?
מה עושים עם הנפיחות ? האם מינון כמו שאימי לוקחת יכול חלילה לפגוע בתיפקוד הכליות?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפורל ארטריטיס - תגובה
ד``ר טל סולומון22/12/2010שלום אורית,
מינון של 35 מ"ג הוא מינון בינוני, אך הוא הטיפול הרצוי בדלקת עורקית ממנה סובלת אמך.
תגובות העור והבצקות הן תופעת לוואי נלווית לטיפול בסטירואידים היכולות להופיע, ויש להיוועץ עם הראומטולוג לגבי המשך תרופתי/שינוי מינון או החלפת התרופות.
בד"כ סטירואידים לא מפריעים לתפקוד כלייתי, ובמחלות מסויימות הוא לטיפול בכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת ורידים בצוואר אצל אישה בהריוןיריב_33421/12/2010
מדובר בבחורה בת 26 בשבוע 10 (IVF) שאחרי כאבי תופת בכתף וביד שמאל נתגלה אצלה קריש דם בחלק השמאלי של הצוואר (DVT) ,הבחורה מקבלת זריקות קלקסן ומאושפזת בבי"ח ,יש לי כמה שאלות בנושא:
1. הרופא אמר שהגוף אמור להתגבר לבד על קריש הדם , כמה זמן תהליך כזה יכול לקחת ?
2. האם האשה בסכנה כל עוד הקריש קיים ?
3. יכול להיות שייקח לגוף כמה שבועות עד שהקריש ייעלם ?
4. האם הקריש יכול לנוע בגוף לכיוונים אחרים או להתפרק וקרישים קטנים ואז לנוע בגוף ?
5. האם זה אומר שהבחורה תסבול תמיד מקרישי דם או שרק בהריון היא בסכנה כזאת ?
תודה ,יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת ורידים בצוואר אצל אישה בהריון - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/12/2010שלום לך
הגוף אכן מפרק קרישים באופן טבעי והדרגתי, אם כי לא בכל מקרה. תהליך כזה יכול לארוך מס' חודשים ואף יותר משנה. יש אכן סיכון מסויים לתסחיפים לכיוון הריאות וזה מצב מסוכן. ולכן היא מטופלת בתרופות נוגדות קרישה, על מנת להפחית הסיכון למצב זה ולמנוע התקדמות הקריש. מצב של הריון מעודד יצירת קרישי דם. עם זאת, ישנם בדיקות דם המאתרות נטיה לקרישי דם. אם נמצאת נטייה כזו, יש לשקול מתן תרופות נוגדות קרישה לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאים וריד עם דםסיגל17/12/2010
שלום.
אני חולת לוקמיה AML לשעבר ובהפוגה מזה שנה וחצי (לאחר השתלת מח עצם).
מאז ומתמיד היתה בעיה למצוא וריד עם זרימת דם, גם לפני שחליתי, ולפעמים גם הטובים שבדוקרים לא הצליחו למצוא בקלות.
מה שמוזר לי זה, שבכף היד בדרך כלל היו לי ורידים בולטים, ובכל השנה וחצי האחרונות הוציאו לי דם משם.
אך השבוע לא יצא דם משם, והתקשו למצוא ודקרו אותי מספר פעמים במקומות שונים עד שמצאו משהו (במקרה זה דקרה אותי מישהי באמת מומחית יחסית).
יש לציין שבדיקות הדם היו בסדר (אין חוסר או חריגה בהמוגלובין/טסיות/כדוריות לבנות)
שאלתי-
מה ניתן לעשות בכדי שתהיה זרימה בורידים כמו לרוב האנשים?
האונקולוגית אמרה לי שאעשה יותר פעילות גופנית. האם יש בזה משהו? (אמנם אני פעילה גופנית, אבל לא באובססיביות. ממוצע של 3 שעות בשבוע).
אולי יש צורך בהתעמלות מסוימת לידיים?
תודה. סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוצאים וריד עם דם - תגובה
ד``ר יאיר גלילי21/12/2010שלום לך.
טיפולים כימוטרפים הניתנים לתוך הוריד גורמים במקרים רבים לסגירת הוריד.
יש אנשים רבים להם נטייה לורידים דקים. לצערי, אין דרך לגרום לורידים להתרחב, אולם יש אמצעים כגון פנסים מיוחדים המאפשרים איתור ורידים חבויים. הבעיה היא שרוב הרופאים והאחיות אינם משתמשים במיכשור זה. לדוגמה , מכשיר הvenilite* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תגובתכם בנושא דליות באגן....יסמין16/12/2010
שלום לך. ראי תגובתי בהמשך לשאלתך המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תגובתכם בנושא דליות באגן.... - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/12/2010שלום לך.
ורידים מורחבים ומרובים באגן יכולים להיות נורמלים או ביטוי להתפתחות לא תקינה של כלי דם. יש לשקול יחד עם מומחה לרדיולוגיה של כלי דם האם מדובר בבעיה או במצב תקין. ממליץ שתפני להתייעצות עם הצילום למרפאת מלפורמציות וסקולריות שניתן למצוא באחד מבתי החולים המרכזיים. צורך בטיפול ואופן הטיפול ייקבעו במרפאה הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק אדומה ונפוחהתומר16/12/2010
שלום
כאשר השוק באזור הברך נעשית אדומה קשה ונפוחה מה המשמעות?
האם יתכן אלרגיה למשחה מסוימת לדוגמה וולטרן או אפשרות אחרת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוק אדומה ונפוחה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/12/2010עלולות להיות מספר סיבות לכך. האחת, דלקת בברך, 2. דלקת ברקמות התת עוריות שיכולה להיות קשורה לבעיה בורידים. לכן ממליץ על בדיקת אורטופד ואם לא מוצא סיבה, לבצע דופלקס ורידי רגלים ולהודיע לי את התשובה כי ניתן לטפל בבעיות ורידים באופן יעיל מאד בלא צורך בניתוח. בכל מקרה, ממליץ לפנות לרופא המשפחה בהקדם האפשרי כי ייתכן ויש צורך לטיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה ו-DVTפלוני14/12/2010
שלום רב,
בן 22 בריא בדר"כ, כשנה לאחר התפרצות DVT בשוק שמאל, עקב ארטרוסקופיה בברך שמאל (נמצא במעקב המטולוגי, לא נמצאה נטייה לקרישיות יתר).
לאחרונה אובחנה אצלי באמצעות בדיקת US של המפשעות,בלוטת לימפה במפשעה שמאל, ורופא המשפחה חושד כי יש קשר ל-DVT.
1. רציתי לשאול האם ידוע לך על אפשרות לקשר כלשהו בין הדברים?!
2. שאלה נוספת הקשורה ספציפית ל-DVT. האם ייתכן כי הקריש ממנו אני סובל גורם לתחושה של קור בכף הרגל, ולעיתים למן תחושת נמלול (לא נמלול רגיל, אלא משהו עמום יותר)?!
3. שאלה שלישית הפסקתי עם הקומדין לאחר חצי שנה של טיפול,אמנם חל שיפור עקב הקומדין אך עדיין נשאר חסימה חלקית בווריד אחד לפחות. האם הקרישים שנשארו נמסים עם הזמן?!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה ו-DVT - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/12/2010שלום לך
ייתכן קשר לDVT ולבלוטת במפשעה , כיון שבלוטות לימפה יכולות להגיב לדלקת ובDVT ישנו מרכיב דמוי דלקת. עם זאת, יש להתייעץ בשלב ראשון עם הרופא המטפל כי עלולות להיות סיבות נוספות להגדלת בלוטות.
רוב חסימות הורידים נפתחות בהדרגה בשל פעילות של חומרים מפרקי קרישים וצלקות בדם. הבעיה שעלולה להיות היא אי ספיקת ורידים שדורשת איבחון וטיפול מומחה כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלילי תודה על התשובות
פלוני16/12/2010אשמח גם לתשובה בנוגע לשאלה השניה שכתבתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלילי תודה על התשובות - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/12/2010תחושת קור ונימלול אינה קשורה בד''כ לDVT אם כי איני יכול לשלול זאת בביטחון כיוון שיש מצבים בהם לחץ על עצב תחושתי בעקבות הרחבת הוריד עלול לגרום לשינויי תחושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פלוני16/12/2010חשבתי שאולי זה בגלל שאין זרימת דם נורמלית לכף הרגל... אני מבין שזה לא כך?!
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות באגןיסמין12/12/2010
שלום רב,
בת 42, (11 שנה לאחר לידה אחרונה) בחודשיים אחרונים הופיעה נפיחות באזור פרינאום, בעיקר צד ימין, בולטת לעין, בבדיקת MRI אגן : דליות רבות בשני צדדים של הנרתיק, יותר מימין דליות מאחורי הנרתיק, ריבוי כלי דם והאדרה מוגברת של הלביה מימין (תמונה מתאימה לדליות), פלקסוס הורידי באגן בולט מהרגיל.
שאלותיי: ממה יכול להגרם הדליות הללו? האם דורשות טיפול (לציין שיש אי נוחות רבה בעיקר בצד ימין באזור) והאם חייב להיות פתרון ניתוחי? האם יש בעייתיות עם הממצאים הללו בהקשר של יחסי מין? והאם הדליות הללו יכולות להוות לסיבוכים כגון פקקת ורידים/דלקת ורידים/כיבים וכו', האם זה יכול להחמיר (למשל להופיע גם בצד שמאל...)
מתנצלת על השאלות המרובות
תודה רבה מראש!!
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות באגן - תגובה
ד``ר יאיר גלילי16/12/2010שלום לך.
ורידים מורחבים ומרובים באגן יכולים להיות נורמלים או ביטוי להתפתחות לא תקינה של כלי דם. יש לשקול יחד עם מומחה לרדיולוגיה של כלי דם האם מדובר בבעיה או במצב תקין. ממליץ שתפני להתייעצות עם הצילום למרפאת מלפורמציות וסקולריות שניתן למצוא באחד מבתי החולים המרכזיים. צורך בטיפול ואופן הטיפול ייקבעו במרפאה הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד וכל טוב
יסמין16/12/2010שמחתי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד וכל טוב - תגובה
ד``ר יאיר גלילי17/12/2010שמחתי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באצבעות הרגלייםנטע06/12/2010
שלום רב,
מזה מספר ימים, אני סובלת מחוסר תחושה בשני הבהונות ברגליים, כאשר התופעה בולטת יותר בצד שמאל.
האזור חסר התחושה הוא בחלק החיצוני-צידי של הבוהן. זה מדאיג אותי מאוד.
אציין כי לפני שבוע נעלתי לראשונה נעליים שלחצו על האצבעות. מייד לאחר הנעילה- לא חשתי בשינוי, אלא כעבור יומיים בערך.
האם ייתכן שהלחץ מהנעליים גרם לחוסר התחושה?! האם לחכות שהתופעה תיעלם או לפנות לרופא, ואם כן באיזה תחום? האם עלי לדאוג?
תודה רבה, חנוכה שמח,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באצבעות הרגליים - תגובה
ד``ר טל סולומון07/12/2010שלום נטע,
איני יודע מה גילך מאילו מחלות רקע את סובלת ובאם את נוטלת טיפול תרופתי על בסיס קבוע.
בהתייחס רק לתלונותייך, יש מצב שהלחץ המקומי על הבהונות הביא לירידה בתחושה. האם העדר תחושה מלווה בכאב?
עלייך לפנות בהקדם לרופא המטפל שיבחן את הבהונותלחפש באם מקור ירידה בתחושה מקורו באספקת הדם או בפגיעה עצבית כלשהיא.
הרופא המטפל יוכל לאבחן ולשלוח אותך במידת הצורך לרופא מומחה בנושא
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך
נטע07/12/2010אני בת 29, לא סובלת ממחלות ולא נוטלת תרופות. יש לי טריגליצרדים גבוהים וכולסטרול גבוה, ומעט השמנה. זה יכול להיות קשור? האמת היא שנלחצתי מהתשובה שלך... .
תודה ( :.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד פרט- אין שום כאב רק תחושה
נטע07/12/2010של אין תחושה מוזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד פרט- אין שום כאב רק תחושה - תגובה
ד``ר טל סולומון08/12/2010ו...תחושה מוזרה זה סימן שהדבר חוזר לקדמותו...אבל...כדאי שאיש מקצוע יבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך - תגובה
ד``ר טל סולומון08/12/2010כפי שציינתי, את צריכה להבדק ע"י רופא המשפחה...לדעתי נוירולוג צריך לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, חנוכה שמח!
נטע08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
or07/12/2010אז אני מבינה שאתה ממליץ את שיטת האולטראסאונד. מדוע הרופאים שהתוועצתי איתם כלל לא סיפרו לי על השיטה? והיכן ניתן לבצע אותה? אגב הם טענו שכל טיפול אחר אינו יעיל עבורי. אשמח להבין מדוע הבעיה חוזרת בחומרה רבה יותר אחרי ניתוח להוצאת ורידים אבל לא אחרי הטיפול באולטראסאונד?
שוב תודה רבה וחג שמח
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי07/12/2010ביחס לשאלתך הראשונה, הסיבות עלולות להיות מחוסר עידכון וידע אודות השיטות הנהוגות כיום שלצערי זו תופעה נפוצה. ישנן סיבות נוספות שעלולות לגרום לכך אולם כיון שאינן קשורות לרפואה, איני מפרטן. .
לגבי הסיבה לכישלון ניתוח הורידים לעומת הצלחת הטיפול מונחה אולטרהסאונד היא שהניתוח מבוסס רק על חוש הראיה של הרופא המנתח אשר בחלק גדול מהמקרים מוצא תוך שימוש בעיניו רק חלק מהורידים הפגומים ומשאיר חלק ניכר מהם ברגל של המנותח, ובכך מנציח את הבעיה גם לאחר הניתוח. דרך אגב, עקרונות ניתוח הורידים לא השתנו בהרבה מאז תואר לראשונה לפני 3000 שנה, בעוד שבאמצעות האולטרהסאונד שהגיע לדרגת הדיוק הרצויה רק בעשורים האחרונים, ניתן לאתר במדויק את מיקומו של כל וריד פגום ולטפל בו ביעילות ממוקדת ובנוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה...
or08/12/2010תודה על התשובה. הבנתי את העקרון פחות או יותר. אך מה עם העיניין שהזכיר הרופא בדבר קשירת הוירד אחרי הוצאתו , האם וכיצד מטופל העיניין הנ"ל באולטרסאונד? ואשמח לדעת מהם אחוזי ההצלחה של הניתוח. לאחריו ולאחר מספר שנים. במיוחד לאחר לידות.
אגב לא ייתכן שהרופאים שפגשתי לא מיודעים בטיפול באולטראסאונד משום שהם רופאים בכירים בתחום. אשמח לקבל חוות דעת רפואית בלבד. אני מבינה שאתה מטפל באולטראסאונד? אשמח לדעת מהי הפרוצדורה בנושא , היכן אתה מקבל? האם הניתוח פרטי? או שניתן להגיע להסדר דרך קופח?
שוב תודה רבה על תגובותך המפורטות,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה... - תגובה
ד``ר יאיר גלילי12/12/2010שלום לך
אין משמעות לקשירת הוריד במקום מסויים לאחר הוצאתו במידה ומשאירים קטעים אחרים לא תקינים ברגל כפי שקורה ברוב המקרים.
בטיפול המונחה באולטרהסאונד מאתרים במדוייק את הוריד הפנימי שהוא מקור הבעיה ואת הענפים שלו , כך שרופא המיומן בשיטה מסוגל לפתור את כל הבעיה בלי להשאיר אזורים לא מטופלים כפי שקורה לרוב בניתוח. .
כפי שהזכרתי, לניתוח רגיל שיעורי כישלון גבוהים של יותר מ50 ואף מ70 אחוז במיוחד לאחר הריונות נוספים.
בקשר לפרטים הנוספים ששאלת, התשובות ניתנו באי מייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע ניתוח להוצאת ורידיי רגלייםor04/12/2010
שלום רב,
אני בת 31, לפני הריונות.אני סובלת מאי ספיקה ורידית קשה בעוצמתה בשתי הרגליים. (הורידים בולטים ונפוחים וישנם כאבים בעמידה ממושכת).
הומלץ לי לעבור ניתוח רגיל (לא לייזר ולא הזרקות) בשתי הרגליים.
רציתי לקבל חוות דעת לגבי ניתוח שכזה. אשמח לקבל חוות דעת של רופא לגבי ביצוע הניתוח והייעילות שלו, בעיקר נוכח העובדה שאני רוצה להכנס להריון ממש לאחר הניתוח, האם כדאי לחכות אחרי הלידה?(הראשונה לפחות) כיוון שאיני רוצה להמשיך ןלסבול מהמצב כפי שהוא.
כמו כן אשמח מאד לשמוע חוות דעת של מי שעבר ניתוח להוצאת ורידים , במה הניתוח כרוך ומה המצב לאחר מספר שנים.
תודה רבה וחג שמח,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע ניתוח להוצאת ורידיי רגליים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי05/12/2010שלום לך
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך.
or07/12/2010לצערי מתגובתך לא הבנתי מה אתה חושב לגבי ניתוח רגיל. דברת על שיטת האולטרסאונד המומלצת או הלייזר הפחות מומלצת , אך לא הזכרת ניתוח רגיל. מה דעתך על ניתוח מסוג זה? פשוט במצבי נאמר לי שזהו הניתוח המתאים ל"חיסול" מירבי של הבעיה.
אשמח לקבל את תגובתך
חג שמח ומאיר
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך. - תגובה
ד``ר יאיר גלילי07/12/2010שלום שוב.
השורה הבאה לקוחה מתשובתי הקודמת ותוכל למצוא אותה שם בין שאר המידע שרשמתי- ''ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר''.
וכל המוסיף, גורע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..גיא28/11/2010
לפני כחודש וחצי עברתי דופלר ורידי הרגלים ניצפה תהליך דלקתי חריף בספנה הארוכה וענפיה, לא קיים מעורבות של המערכת העמוקה.
ניתבקשתי להמתין כחודש וחצי ולחזור על הבדיקה , במהלכו ניצפה שיפור ניכר אך לפני שבוע החלו כאבים ואודם חזק על הירך , בנוסף עברתי שלל בדיקות דם שהחריגה היתה בדיקת homocystein בעלת תוצאה 29.5 אני בן 37 . מה המשמעות של תוצאה זו?
אני מתחיל להרגיש תיסכול מרוב הרופאים שאני נישלך אליהם מי הוא הרופא שיכול ליפתור את בעית הורידים וקרישה ,האם אין צורך באישפוז לשם החלטה על היתערבות כירוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.. - תגובה
ד``ר טל סולומון28/11/2010שלום גיא,
פקקת או דלקת מערכת ורידים שטחית מהווה אתגר טיפולי רב מערכתי!
כאשר הפקקת ממוקמת במערכת השטחית בלבד, ומרוחקת מצומת מערכת שטחית-עמוקה, הטיפול בה בנוגדי דלקת ומנוחה, ואינה מהווה התוויה לטיפול פולשני, ובודאי לא לאישפוז.
הבעיה היא מקור הפקקת אשר מחייב ברור וטיפול. על פניו, נראה כי יש לך ערכי הומוציסטאין מוגברים, שזה מכניס אותך לקבוצת סיכון להתפתחות קרישי דם, ויש להיוועץ בהמטולוג לגבי המשך הטיפול. שוב, לא להתבלבל, הפקקת עתה במערכת השטחית, מלווה בדלקת, ומרוחקת מהמערכת ורידים העמוקה אינה מהווה בשלב זה סכנה או צורך להטיפול אגרסיבי.
במידה והפקקת חודרת או סמוכה למערכת העמוקה, מתייחסים למחלה כ DVT או במילים אחרות פקקת מערכת עמוקה. מצב זה לעטמת הקודם, מהווה סכנה ומצריך טיפול. באם הארוע הוא חריף וחדש ישנן שתי אסכולות טיפוליות - אחת גורסת כי יש לנתק את נמערכת השטחית מהעמוקה, בזה נפתרת בעיית הסכנה של פקקת ואפשרות לתסחיף ריאתי. אסכולה אחרת סוברת כי באם ההתייחסות היא כמו לפקקת מערכת עמוקה, הרי יש לטפל בה בנוגדי קרישה לתקופה ממושכת. אני משתייך לאסכולה ההראשונה הסוברת כי ניתוח קצר יכול לפתור אותך מטיפול ארוך טווח בנוגדי קרישה, ולמנוע מעבר ל DVT אמיתי.
אני סבור שבילבלתי אותך...אך ההחלטות מורכבות ולא פשוטות.
לסיכום: 1. מכיוון שמדובר בפקקת רק במערכת העמוקה, והמרוחקת מהמערכת ורידים העמוקה, אינך נזקק לטיפול כירורגי, והטיפול שלך עתה הוא בהרמת רגל, תחבושת אלסטית, נוגדי דלקת, משחת וולטרן, מנוחה, 2. אתה זקוו לייעוץ המטולוגי לגבי טיפול מונע לעתיד, בהתאם לפרופיל הקרישה שלך, 3. באם הפקקת הגיע עד לצומת מערכת ורידים שטחית -עמוקה, יש להיוועץ בכירורג כלי דם לגבי אופציה טיפולית ניתוחית או תרופתית....וללא קשר להשלים ברור וטיפול ביתר קרישיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גיא28/11/2010תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר טל סולומון29/11/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי29/11/2010שלום לך
בנוסף לתשובתו של דר' סלומון רציתי להוסיף עוד כמה נקודות חשובות.
התוצאה הנפוצה לפקקת שטחית היא אי ספיקה שעשויה להיות קיימת עוד לפני הופעת הפקקת ומהווה גורם להופעתה או שמופיעה בעקבות הפקקת. אי ספיקה זו לרוב דורשת טיפול שמטרתו לכווץ ולנטרל את מערכת הורידים השטחיים שכעת אינה תקינה.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מחפשת נתונים על תופעת ה CVIסטודנטית25/11/2010
כמו שכיחות כללית ושכיחות על פי דרגות המחלה בישראל בהשואה לעולם. לא מצאתי שום מאמר בנושא. האם יש לך מידע בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחפשת נתונים על תופעת ה CVI - תגובה
ד``ר טל סולומון25/11/2010שלום,
אשמח אם תשתפי אותי ברזי הקיצור הנ"ל (שיכול להיות של הרבה דברים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחפשת נתונים על תופעת ה CVI - תגובה - תגובה
ד``ר יאיר גלילי25/11/2010אם הכוונה לchronic venous insufficieny, אוכל לתת לך נתונים רק תגידי לצורך מה ובאיזה היקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםכואב הלב ..!!24/11/2010
שלום לכם .. אמא יש לה ורידים בולטים ברגליים הופנתה לבדיקות ואז אמרו שאי אפשר לעשות ניתוח והם ישארו כך שאלתי האם קיימת אפשרות להפטר מורידים בולטים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/11/2010שלום לך
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ורידים בולטיםמיכאל17/11/2010
שלום.אני חושב לעבור ניתוח חוזר העלמת ורידים בולטים.הניתוח ראשון עברתי לפני 6 שנים בערכך כשמשקלי היה 120 קילו היוםאני שוקל70 .האם יש סיכוי שזה לא יחזור עוד הפעם?ועוד שאלה אם אתם יודעים מי כירורג כלי דם בבית חולים בצפת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ורידים בולטים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי24/11/2010שלום לך
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)