מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלותמוריה30/08/2023
היי קובי
אשמח לשמוע את המלצתך,
אנחנו מתלבטים בין Nuna triv next
לבין sport line fold
חשוב לנו שהעגלה תהיה קלה, כי יש לנו הרבה מדרגות לבית
ובלי להתפשר על הנוחות של התינוק בעגלה.
אם יש לך המלצה לעגלות נוספות נשמח לשמוע,
אנחנו מירושלים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הפולד פחות מוצלחת מדגמי הסיילו
קובי סופר30/08/2023שלום מוריה,
לדעתי הפולד פחות מוצלחת מדגמי הסיילו של ספורטליין. מצד שני, היא הרבה יותר קלה מהן.
לדעתי הניוד שלה בינוני, הקיפול דורש תרגול ועדיין, הקיפול לדעתי מסורבל ודורש מספר פעולות. לדוגמא בשלב האמבטיה בכל פעם שפותחים את העגלה (כשמוציאם מהרכב לדוגמא), הבסיס שעליו יושבת האמבטיה נפול וצריך להרימו. פעולה נוספת שבאף עגלה אחרת אין צורך לעשות.
הנונה לדעתי עדיפה אבל, הרבה יותר יקרה.
היא יותר קלה, יותר נוחה לניוד וגם הקיפול והפתיחה יותר נוחים. אני פחות אוהב את המושב שלה שעשוי מרשת. בפולד הגב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה. בנוסף, רשת עלולה להקרע וזהו חלק שאינו מכוסה באחריות.
אבל אם צריך לבחור מבין ה-2 ואין שיקול של עלות, הנונה לדעתי תהיה עדיפה כמעט בכל פרמטר.
אפשר לבדוק את עגלות הבייבי בוס שלנו. בובקט מאוד דומה לנונה אבל קלה ממנה, יותר נוחה לקיפול לדעתי, המושב יצוק מפלסטיק כמו בפולד. הגגונים יותר גדולים, כל הבדים יורדים לכביסה. ברוב העגלות רק חלק מהבדים יורדים. יש 5 שנות אחריות לעומת שנה בספורטליין ולדעתי גם שנה בנונה.
המחיר באזור המחיר של הפולד ככה שלדעתי מקבלים את התמורה הכי טובה לכסף!
מצד שני, אלו עגלות שלי אז יתכן ואני משוחד ולכן כמו תמיד, ממליץ לעשות את הבדיקה לבד:
לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה עם המשקל בפנים.
לנסות לקפל לבד עם הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב.
ככה תקבלו החלטה של מי מהן עדיפה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס איזי S פלוס טוויסט 2אורי29/08/2023
הי קובי,
רציתי לרכוש את העגלה הנ"ל מכיוון שהיא די עונה לצרכים שלי.
כשהגעתי לחנות ראשונה (רשת גדולה) וביקשתי אותה אמר לי המוכר שהם הפסיקו להביא את הדגם הזה ספציפית של סייבקס, לא שאלתי למה והלכתי לחפש אותה בחנות אחרת.
בחנות שניה (חנות פרטית) אמר לי המוכר שהפסיק להביא את הדגם הזה כי חוזרים איתו עם המון תקלות.
בחנות שלישית (שוב רשת גדולה) ביקשתי לראות אותה ואמר לי המוכר אותו הדבר בדיוק שהם לא מביאים אותה כי לקוחות חוזרים עם הרבה תקלות, וכששאלתי מה לדג' אמר למשל שמושב הטיולון הופך ל190 מעלות ועוד תקלות..
ראיתי שאתה דווקא ממליץ עליה והיא אכן מתאימה לי אבל אני ממש חושש בגלל דברי המוכרים.
אשמח לשמוע את חוות דעתך, האם שמעת על זה? האם בכל זאת כדאי לי להמר?
תודה רבה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ בלית ברירה לא כי הוא טוב
קובי סופר29/08/2023שלום אורי,
אני ממליץ בלית ברירה לא כי הוא טוב. לצערנו אין בשוק טיולונים דו כיווניים. הסייבקס נכון להיום הוא היחיד. האופציה האחרת היא לרכוש עגלה. כאן כבר מדובר בסיפור יקר ולא הכי פרקטי.
עוד אופציה זה לרכוש טיולון חד כיווני. לכן, אם צריך טיולון לפני גיל שנה, סביר שאמליץ על הסייבקס.
לגבי החנות, הדגם הספציפי הזה שווק בלעדית בשילב לכן מה שאמר בעל החנות אינו מידע אישי. הייתה בעיה בדגם החד כיווני אבל המושב שונה בדגם הדו כיווני.
לגבי הפסקת השיווק, צריך לברר עם היבואן, זה המידע הכי נכון. כפי שאני אומר תמיד, לבעלי חנויות ואנשי מכירות יש אינטרס למכור כאן ועכשיו, מה שיש להם למכור ולא בהכרח מה שחסר במלאי או טוב ללקוח.
הסיבה שזה הטיולון היחידי הדו כיווני בשוק לדעתי נועצה בכך שאין ביקוש למוצר כזה. אנחנו העברנו תקן למוצר דומה ולאחר סקר שוק קטן הבנו שאין ביקוש למוצר כזה בשוק.
אנשים מעדיפים מוצר חד כיווני למרות שזו טעות לדעתי.
לסיכמו של דבר, מדובר בטיולון סביר. לא טוב ולא גרוע. יש יותר פרקטיים ממנו, יש יותר נוחים ממנו לתינוקות, לניוד וכו' אבל זה או טיולון חד כיווני או, עגלה עם אמבטיה וגם אם ימכרו לכם ללא אמבטיה, עדיין יהיה סיפור יקר יחסית וסביר שיצריך רכישת טיולון נוסף בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש להתאים את התקן של כיסא הבטיחות לרכב?אורי29/08/2023
הי קובי,
לגבי כיסא בטיחות הבנתי שיש להסתכל בספר הרכב האם יש צורך בכיסא עם תקן בטיחות אמריקאי או אירופאי ואם בתקינה הישנה או החדשה.
בדקתי בספר הרכב שלי (יונדאי I20 2012) וראיתי שמדובר בתקן אירופאי תקינה ישנה.
רציתי לקנות את הצ'יקו נקסטפיט זיפ לפי המלצתך, וראיתי שהוא אכן מאושר לפי התקן האירופאי אך לפי התקינה החדשה ולא הישנה כפי שאני כביכול צריך.
האם זה דבר שאני באמת צריך לבדוק?
או לחילופין מה קורה במידה וקונים רכב אחר והכסא לא מתאים לתקן הרכב החדש?
אודה לתשובתך.
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא רלוונטי
קובי סופר29/08/2023שלום אורי,
זה לא רלוונטי. בישראל כל הרכבים מאושרים בתקינה אירופאית! גם אמריקאים בייבוא אישי, חייבים לעבור התאמות לתקינה אירופאית.
עם זאת, חגורות הבטיחות, איזופיקס והתקן טיאטרלי זהים בשתי התקינות. לכן זה לא משנה איזה כיסא רוכשים, שנה, תקן וכו'.
ההתקנה תהיה זהה עם איזופיקס או חגורה.
כל עוד אין תקינה חדשה או שינוי משמעותי זה לא רלוונטי. סביר שלא יהיו כאלו כי מבנה החגורות לא השתנה עשרות שנים. האיזופיקס נכנס לדרישה מתחילת שנות ה-2000 וגם כאן, לא צפוי שינוי בשנים הקרובות ואף הרחוקות.
יותר צפוי שיחזרו להשתמש בהתקנה עם חגורת בטיחות ויזנחו את האיזופיקס. לזה כל הכיסאות בנויים בכל מקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייביביורן סינרג'י או וואןשני28/08/2023
היי קובי,
יש לי תינוקת בת חודש ושלושה שבועות ועד עכשיו היינו עם מנשא לופיקס, עכשיו עוברות למנשא ילקוט. יש לי את הבייביביורן סינרג'י שקיבלתי אבל הבנתי שהוא פחות מומלץ בגלל הפיסוק. האם זה משמעותי או שההבדל בינו לבין הוואן זניח ולהשאר עם הסינרג'י?
תודה!!
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הוואן עדיף
קובי סופר29/08/2023שלום שני,
לדעתי הוואן עדיף. אכן תנוחת הפיסוק עדיפה. בסינרג'י הרגליים מתוחות מטה. היות והיה לבני את הסינרג'י ואחרי שיועצת התפתחותית ואורטופדית אמרו את אותו הדבר, זנחנו את הסינרג'י. שהייה ארוכה עם רגליים ישרות, עלולים לעכב את התפתחות הזחילה.
יש לציין שאין בעיה עם הסינרג'י!
הוא גם מעולה לגילאים היותר בוגרים, לדעתי אחד המנשאים הכי נוחים שיש להורים! וכן, גם לתינוקות. למעט החיסרון של התנוחה.
אז לדעתי אפשר להשתמש בסינרג'י אבל, הוואן עדיף לגילאים צעירים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שני31/08/2023תודה רבה על התשובה המפורטת!
אני אחליף את המנשא, רציתי לשאול האם ישמנשא שאפילו עדיף על הוואן לגיל הזה והלאה?
תודה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש את דגמי ארגו
קובי סופר31/08/2023שלום שני,
יש את דגמי הארגו שחלקם עם תנוחת ערסול. חלק מראש מובנים כך וחלק מצריכים רכישת מתאם.
אני לא יודע לומר מה עדיף, תנוחת ערסול או תנוחת פיסוק, ששאלתי יועצות התפתחות, אמרו לי ששתי התנוחות מעולות להתפתחות.
ההמלצה שלי, לגשת לחנות, למדוד עם התינוק, לטייל רבע שעה עם כל מנשא בחנות, ככה תראו מה נוח לכם ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות Chicco NextFit\Chicco NextFit maxבתאל28/08/2023
ראיתי שיש 2 דגמים של כסא בטיחות NextFit Zip ו- NextFit Zip max.
קראתי באתר של צ'יקו והבנתי שב- NextFit Zip max בוצעו כמה שידרוגים אבל מצד שני כתוב שהוא מדורג במקום השלישי לעומת ה- NextFit Zip שדורג במקום הראשון.
(מבחינת המחיר אין כזה הבדל גדול בין שניהם)
אודה לך אם תעזור לי להחליט מה עדיף.
תודה,
בתאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תטרח לענות לי
בתאל28/08/2023אל תטרח לענות לי, עכשיו אני רואה שענית על שאלה כזאת בדיוק היום בבוקר.
עימך הסליחה,
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלות צ'יקו וואן פור אבר וטוויגי מיליסאלחנן28/08/2023
שלום,
אשמח לשמוע את חוות דעתך על העגלות: צ'יקו וואן פור אבר וטוויגי מיליס (עם אמבטיה לתינוק שנולד)
תודה רבה,
אלחנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי שתיהן לא מוצלחות
קובי סופר29/08/2023שלום אלחנן,
לדעתי שתיהן לא מוצלחות. אם בכל זאת אחת מהן, לדעתי צ'יקו קצת יותר מוצלחת, בעיקר בגלל הקיפול ופתיחה אשר יותר קלים.
באופן כללי, לדעתי יש בשוק מוצרים הרבה יותר מוצלחים, גם באזור המחיר שלהן אבל אם מטפסים טיפה במחיר, יש אלטרנטיבות עוד יותר טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע חוות דעתך
אלחנן אברהם29/08/2023סליחה שאני נודניק ושואל שוב, בעקרון אין לי הגבלת מחיר ולא בגלל זה שאלתי על שתיהן, פשוט בדקתי את כ-ל העגלות בחנות שהן בעלות משקל סביר (עד 8.5) ואמבטיה וטיולון דו צדדי ושהן מתקפלות בקלות והגודל של הקיפול שלהן קטן יחסית ומתאים לרכב הקטן שלי ורק הן ענו על כל הדברים הנ"ל.
לכן אני ממש אודה לך אם תוכל לפרט לי את החסרונות כדי שאוכל לקחת החלטה מושכלת.
תודה רבה!
אלחנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני רושם תמיד להתנסות לבד
קובי סופר29/08/2023שלום אלחנן,
ראשית, אני רושם תמיד להתנסות לבד. נראה לי שקיפלו לכם את העגלות בחנות ולא התנסיתם לבד. הטוויגי מאוד מסורבלת לקיפול ופתיחה. לכן תמיד אני ממליץ, לגשת לחנות, לחבר את הטיולון, פעם לכיוונכם ולנסות לקפל ופעם לכיוון הנסיעה ולנסות לקפל. כמובן, לאחר מכן לפתוח. לעשות הכל לבד ללא איש מכירות לצידכם!
לקפל רק שלדה זה ממש קל, כמעט בכל עגלה אבל הכל משתנה כשיש מושב מורכב!
שנית, אני ממלץ תמיד לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. אני בטוח שלאחר שתנסו את אלו, תראו שיכולת הניוד של 2 הדגמים בינונית. יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה כי אין להן ידית מתארכת.
לצ'יקו יש חיסרון גדול, כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. מאוד יהיה קשה להתנייד שהמושב באזור הברכיים של ההורה. בנוסף, לא יהיה ניתן לתלות תיק או כל דבר על ידית האחיזה.
הגגונים של שתיהן די קטנים, בייחוד בצ'יקו בטיולון.
אם להיצמד לתקציב, אז ספורטליין סיילו בייסיק נמכרת באותו המחיר +- והרבה יותר מוצלחת אם כי, יותר כבדה.
דגם הXL שלהם לדעתי עוד יותר מוצלח כי יש רשתות איוורור, גלגלים יותר טובים אבל, הוא יותר יקר ועוד יותר כבד.
אם רוצים קל, אפשר לבדוק את בייבי בוס בובקט שלנו, היא שוקלת 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון. יש ידית מתארכת, גגונים ענקיים, יכולת ניוד מדהימה. קיפול ופתיחה קלים שבקלים גם עם המושב שהוא פונה לכל כיוון. הקיפול קומפקטי. יש 5 שנים אחריות וכל הבדים יורדים לכביסה. הן לא זמינות בהרבה חנויות, בעיקר במגזר החרדי שם הן מהעגלות הנמכרות ביותר כיום.
המחיר יותר יקר מצ'יקו וטוויגי אבל יותר זול מהמותגים כמו בוגבו או סייבקס ולדעתי גם מקבלים מוצר הרבה יותר שלם.
מהמותגים היקרים, לדעתי בי 6 היא הכי מוצלחת אבל, היא כבדה ביותר מ-2 ק"ג מהמשקל הנדרש, יקרה, האמבטיה מאוד קטנה.
יש את נונה טריב שדומה לבייבי בוס בהרבה דברים אבל, גב המושב מרשת, לדעתי זה פחות תומך ויכול להיקרע. כמוכן, היא הרבה יותר יקרה מהבייבי בוס ולכן אני לא רואה סיבה לשלם הרבה עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כסא בטיחותעינת28/08/2023
היי,
אנחנו משתמשים כרגע בסלקל של ג׳ואי ברכב. אני מרגישה שהילד (בן4 חודשים עוד רגע) שוקע פנימה ואולי זה מה שלא נח לו. האם מעבר לכסא בטיחות יכול לעזור? והאם יש לך המלצה לכסא בטיחות שעבר מבחנים ובמחיר סביר- עד 1000?
בנוסף, אם אתה יודע לענות - האם אפשר לשים כסא בטיחות מקדימה(עם ביטול כריצ אוויר כמובן), כמו סלקל? כשאני נוסעת איתו לבד. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש כרית פנימית לסלקל צריך להוציא
קובי סופר28/08/2023שלום עינת,
אם יש כרית פנימית לסלקל צריך להוציא. ברוב הסלקלים יש כרית כזו ורוב ההורים לא מוציאים. הכרית טובה עד גיל חודש גג 3 חודשים. לאחר מכן היא מורידה מהנוחות של המוצר לתינוק.
לגבי כיסא, ממליץ טיפה לעלות בסכום. המומלצים ביותר באזור התקציב הם: ברייטקס מרתון קליקטייט או צ'יקו נקסטפיט זיפ. שניהם חורגים מהתקציב במעט. במבצעים הם ממש באזור התקציב ולכן לדעתי שווה לחכות לאזור החגים ולרכוש אחד מהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוק קטןנעמה28/08/2023
היי, קודם כל תודה ענקית על הפורום. קראתי לאורך ולרוחב ועזר לי המון. נותרתי עם התלבטות בכל זאת ואשמח לעצתך.
כשהבן שלי יהיה בן שלושה חודשים ניסע לכמה ימים לחו"ל, רוצה להתנייד שם עם טיולון קל יותר מהעגלה שבה אנחנו משתמשים כעת (ארמדילו של מאמאס אנד פאפאס). אם כך, קריטריונים: מתקפל ביד אחת (לא חייב לגודל מאוד קטן), שכיבה מלאה, קל ככל שאפשר. אידיאלית, כשנחזור לארץ נחזור למאמאס אנד פאפאס (בגלל דו כיווניות) אבל בתקווה הטיולון ה"קל" יהיה בשימוש בהמשך.
ראיתי את הספורטליין וייפר ואהבתי בסה"כ. אבל כתוב שמתאים עד 15 ק"ג, בעייתי מאוד כי התינוק גדול וכבד. תכלס, חוץ מזה נראה די מוצלח, אהבתי את הגגון הגדול ואת זה שיש פתח גדול להסתכל על התינוק.
ההתלבטות העיקרית אם לא הוא זה איזיווקר ג'קי. מעדיפה את הוייפר בגלל הגגון.
יש עוד משהו ששווה שנשקול?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הטיולונים כיום הם עד 22 ק"ג
קובי סופר28/08/2023שלום נעמה,
כל הטיולונים כיום הם עד 22 ק"ג. התקן השתנה וזו הדרישה. לכן אני מניח שגם בוייפר, בדגמים מהמשלוחים האחרונים הטיולון הוא עד 22 ק"ג. מתחת לזה והמוצר לא מאושר. עדיין מסתובבים בשוק דגמים מהתקינה הישנה, עד 15 ק"ג. אי לכך, אתם צריכים לבדוק ולוודא.
לדעתי הוייפר בהחלט עונה טוב לדרישות.
יש את סייבקס ביזי החדש שדומה לוייפר אבל שינוי המצבים בו עם שרוך ולא לחצן. זה פחות נוח לתפעול אבל מצד שני מוריד מעט משקל. הוא יותר יקר.
הגגון שלו טוב, בוייפר הגגון לדעתי הטוב ביותר לטיולונים.
הג'קי פחות מוצלח לדעתי. הXS שלהם עם זמין לדעתי אחד הטיולונים הטובים ביותר שיש. אם הוא לא זמין, סילבר קרוס ווינג 1 זהה לו וכן זמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נעמה29/08/2023תודה רבה על התשובה המלומדת. מה היתרונות של איזיווקר XS לעומת וייפר?
אני רואה שסייבקס ביזי החדש דווקא סביב 8 ק"ג, בדומה לוייפר (7.5). יש טיולון מתחת ל-7 שכדאי לנו לשקול, או שהמשמעות היא ויתור גדול מדי על ניוד לטעמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בירידה במשקל מוותרים על דברים אחרים
קובי סופר30/08/2023שלום נעמה,
בירידה במשקל מוותרים על דברים אחרים. אין נוסחאות קסם שיאפשרו משקל קל ושמירה על מרבית הדברים.
בדרך כלל כשיורדים במשקל אז הגלגלים יותר קטנים, מחומר, פחות איכותי, קפיצים יותר קטנים, גגון קטן, ללא מעקה או מדרך רגליים וכו'.
הXS גם לא קל. מצד שני הוא מאובזר היטב, נוח לניוד והוא סוס עבודה של אמינות. רוב הטיולונים בגלל המבנה העדין שלהם עדינים.
הXS או הסילבר ווינג לדעתי מעולים מכל הבחינות אבל גם הם, יחסית כבדים.
הביזי החדש כבד בגלל הגלגלים והקפיצים. הוא חדש אבל עושה רושם שיהיה אמין ועמיד ולכן המלצתי עליו.
גם הוייפר מעולה. יש לו יתרון ענק בשינוי מצבים יותר נוח וגם הגגון שלו ענק.
אז לדעתי כל ה-3 מעולים. צריך פשוט להתנסות בהם לבד, לשים את התינוק, לנייד בחנות ומחוצה לה. לשנות מצבים. לנסות לקפל לבד, להרים ואז להחליט מה מהם עדיף לכם.
לגבי אופציה קלה יותר, זה בעיקר יויו שהוא יקר ומגיע לא מאובזר וגם ללא שכיבה מלאה. אבל הוא חזק, אמין ויחסית נוח לניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
נעמה30/08/2023אתה פשוט עושה עבודת קודש וחוסך המון זמן וכסף להורים מבולבלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקו נקסט פיט מקסתמר28/08/2023
היי קובי,
יש לך חוות דעת על הציקו נקסט פיט מקס לעומת הרגיל?
הבת שלי ארוכה יחסית והבנתי שזה עם הארכה ברגליים וכל מיני שיפורים של בד נושם וכו מול הרגיל, ראיתי בדוח מבחני בטיחות שהוא קיבל 2 נקודות פחות מהציקו נקסט פיט הרגיל . זה משמעותי לדעתך או שאפשר לקנות את המקס?
כמוכ יודע אם מבחינת רוחב הכסא והמקום שהוא תופס ברכב זה אותו דבר?
תודה רבה
תמר
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל משמעותי בינו לרגיל מלבד התוספת
קובי סופר28/08/2023שלום תמר,
אין הבדל משמעותי בינו לרגיל מלבד התוספת לרגליים.
כל השאר הבדלים זניחים ולא משמעותיים. לגבי הרוחב, גם כאן, זה זהה. הסיבה להארכה היא התקנה נגד הכיוון, מי שרוצה למשוך ככל שאפשר, התוספת מאפשרת לילדים לשבת בנוחות מבלי שהרגליים יתקעו במשענת הגב של הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחני ריסוק
איתי28/08/2023גם אני בדיוק מתלבט בין שניהם, אם כך למה כתוב באתר עצמו של צ'יקו שהרגיל מדורג מקום ראשון והמקס במקום שלישי???
האם באמת יש עדיפות לקחת את הרגיל?
תודה,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההבדל זניח
קובי סופר29/08/2023שלום איתי,
ההבדל זניח. זה לא שפער הבטיחות עצום. הפער ממש זניח. השאלה אם בכלל יש צורך במקס?
המטרה והסיבה המרכזיים לרכוש אותו הם אפשרות התקנה נגד הכיוון עם יותר נוחות לתינוקות.
בסך הכל, גם הזיפ הרגיל יכול להיות נגד הכיוון עד אותם משקלים וגובה. ההבדל היחידי שבמקס, בגלל אזור רגליים ארוך יותר, רגלי התינוקות לא יגעו או לא יתקפלו בגלל מגע עם משענת גב הרכב.
אז, אם מטרתכם להתקין נגד הכיוון ככל שניתן, אני ממליץ ללכת על המקס, הבדל הדירוג זניח ומצד שני, ילדים/תינוקות שיושבים נגד כיוון הנסיעה יותר בטוחים מאשר אלו שעם!
משמע, שלמרות שהזיפ הרגיל דורג יותר גבוה, אם יש לי תינוק בן שנה וחצי והוא בזיפ הרגיל עם כיוון הנסיעה. לעומת זאת אותה סיטואציה עם הזיפ מקס רק שהכיסא נגד כיוון הנסיעה.
בשני המקרים עוברים תאונה זהה, התינוק בזיפ מקס יהיה יותר בטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון נשכב לתינוקת בת 3 חודשיםאפרת27/08/2023
היי קובי,
רכשנו עגלת יויו אמבטיה וטיולון, הבת שלי בת 3 חודשים ב"ה וכרגע נראה שהאמבטיה אוטוטו קטנה לה וגם לה כל כך ביטחותית כי היא התחילה להתהפך, הבעיה שהטיולון של היויו לא נשכב ומתאים מגיל 6 חודשים לפי מה שהבנתי.. האם כדאי לקנות טיולון חדש שנשכב 180 מעלות בשביל 3 חודשים? יש לך המלצה לטילון כזה ? נורא חשוב לנו שהטיולון יהיה קל וקומפקטי כי אנחנו גרים בקומה 4 . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבל שלא שאלתם כאן לפני שרכשתם
קובי סופר28/08/2023שלום אפרת,
חבל שלא שאלתם כאן לפני שרכשתם. זו אחת הסיבות המרכזיות שאני לא ממליץ על היויו.
אני ממליץ לרכוש עגלה חדשה. הסיבה השנייה שאני לא ממליץ על היויו הוא המושב החד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים, יש יתרונות עצומים לכך שתינוק יושב מול ההורה עד גיל שנה +. ביויו או כל טיולון חד כיווני זה לא מתאפשר.
לצערי אין בשוק טיולונים דו כיווניים למעט דגם אחד של סייבקס. שאר האופציות הם טיולונים של עגלות שזה סיפור יקר. או לחלופין רכישת עגלה שלמה עם אמבטיה.
אם אם בכל זאת רק טיולון, סייבקס איזי S פלוס טוויסט לדעתי האופציה הכי טובה. הוא דו כיווני, עם שכיבה טובה, מתקפל נוח וקטן כמעט כמו יויו. מבחינת משקל הוא 2 וחצי ק"ג יותר מהיויו. יש להם גרסא ללא הS יותר קלה אבל, לדעתי הטיולון לא מוצלח כי הגלגלים קטנים ובשילוב המבנה והמשקל יכולת הניוד לא טובה בעיניי.
אם הולכים על עגלה, אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס פנתרה שלנו. היא יצירת מופת הנדסית לדעתי.
מקבלים עגלה במשקל של יויו 6.2 ק"ג לשלדה וטיולון אבל מה שמקבלים בניגוד ליויו:
אמבטיה גדולה ומרווחת עם גגון ענק, מזרן נושם, יצוקה מפלסטיק ולכן חזקה ומגינה יותר.
טיולון דו כיווני, אחד המרווחים בשוק! אחד הארוכים בשוק, שכיבה כמעט מלאה, מאושר מגיל לידה!
שינוי מצבים עם לחצן ולא שרוך. גגון ענק, ידית מתארכת, סל גדול, מדרך רגליים מתכוונן ומעקה. בקיצור, המון דברים שאין ביויו והמשקל די זהה, גודל הקיפול טיפה יותר גדול מהיויו אבל מדובר בעגלה פול סייז ולא טיולון מיני.
היא לא זולה ועולה כמו יויו חדשה אפילו מעט יותר.
היא לא זמינה בהרבה חנויות רק ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי ובחנות מקס בייבי באור יהודה.
ההמלצה שלי, למכור את היויו כיד 2 ולרכוש עגלה חדשה, זה יהיה הרבה יותר נכון לתינוקת לדעתי. ואם לא, אז הסייבקס שהמלצתי או אולי, בוגבו בי טיולון מיד 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחותאפרת זקן27/08/2023
היי קובי, אשמח שתמליץ לי על כיסא בטיחות לסבא וסבתא שיעזרו לי מדי פעם עם הבת שלי בת 3 חודשים. מדובר בנסיעות קצרות מאוד אז אשמח להמלצה לכיסא בטיחות לא יקר אבל בטיחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוסקו סנרה
קובי סופר28/08/2023שלום אפרת,
קוסקו סנרה הוא כיסא זול, ברמת בטיחות גבוהה, מתאים מגיל לידה. הוא די בסיסי ולכן מחירו הזול. הוא לא הכי נוח ומפנק אבל, לנסיעות קצרות הוא בהחלט מספיק לדעתי.
הוא לא תמיד זמין לרכישה. אם כך הדבר אז אוונפלו טריביוט או הסונס מהווים תחליף ראוי, אותו טווח מחיר ורמת הבטיחות כמעט זהה. הסונס קצת יותר נוח מכולם ולכן גם טיפה יותר יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל בייבי בוס פלומה או טוויגי באפלוחנה27/08/2023
שלום,
ראיתי באתר שיש לכם כיסא אוכל חדש בייבי בוס פלומה. הוא נראה לי ממש כמו טוויגי באפלו שראיתי בחנות. מה ההבדלים ביניהם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא נראה דומה אבל הוא שונה
קובי סופר27/08/2023שלום חנה,
הוא נראה דומה אבל הוא שונה. כמובן שאני משוחד למוצר שלי ולכן אני תמיד ממליץ, לא להסתמך עלי, לעשות את הבדיקות לבד.
בכל מקרה ההבדלים:
פלומה מואשר לשימוש מגיל לידה. טוויג מגיל חצי שנה.
לפלומה 8 מצבי גובה. טוויגי 7.
בפלומה המגש ניתן לכיוון (הרחקה/הקרבה/הוצא) ביד אחת.
בפלומה המגש מתקפל כלומר, שרוצים לקפל את הכיסא, ניתן לקפל את המגש ואז הקיפול יותר קטן. בטוויגי או שמשארים ואז המגש בולט או, מפרקים ואז וצריך לתכופף ולתלות על ווים בחלק התחתון והאחורי של הכיסא. כלומר עוד כמה פעולות שפלומה אין בהן צורך.
בפלומה מסילות המגש פנימיות, בטוויגי חיצוניות, לדעתי זה מגן טוב יותר מהיתפסות אצבעות אם ההורה עייף ולא שם לב.
אני לא יודע בוודאות, צריך לבדוק זאת, בפלומה יש 2 מגשים בטוויגי לדעתי רק 1. המגש השני נשלף/מתחבר בקלות למגש הראשי, אין לו משקל ולכן יותר קל ונוח לשטוף אותו בכיור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין המליו למליו קרבוןבתאל27/08/2023
הי קובי,
מה ההבדל בין המליו למליו קרבון (חוץ מזה שהקרבון מעט קלה יותר) ומי עדיפה מבין שתיהן?
תודה רבה,
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה ההבדל היחידי
קובי סופר27/08/2023שלום בתאל,
זה ההבדל היחידי, המשקל טיפה יותר קל בגלל הקרבון שהוא חומר יותר קל. הוא גם אמור להיות יותר חזק אבל לא נראה לי שזה ישנה כל-כך בעגלת תינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה מיוס 3 או ליקלארעדן27/08/2023
היי קובי
צריכה עזרה בקשר לעגלה לילד ראשון שמצפה שתמשיך איתי הלאה, כרגע גרים בבית עם מדרגות אבל עתידים לעבור בקרוב לבית חדש מקבלן. אני ובעלי לא גבוהים במיוחד ולכן ירדתי מכל העגלות הגדולות ונשארו לי כמה אופציות:
1. סייבקס מיוס 3 - חושבת שזאת העגלה הכי נמכרת בארץ. היא יפה ונראית איכותית מאוד ושמעתי עליה המון המלצות, החיסרון שלה הוא הקיפול שהוא לא ביד אחת, והאמבטיה שהיא נורא קטנה.
2. Leclerc- את העגלה הזו אפשר להשיג אך ורק במאדרלנד תל אביב, היא מתקפלת ביד אחת וקלה מאוד במשקל והאמבטיה שלה גדולה יותר מה מיוס 2, מבחינתי החיסרון שלה זה הנראות ואני לא יודעת כמה היא יציבה. הלכתי איתה ועם המיוס ברחוב שתיהן היו נראות לי אותו עיקרון.
3. נונה טריב/ טריב נקסט- שמעתי עליה גם דברים טובים ורציתי להבין מה היתרונות שלה.
מבחינת מחירים בגלל הנחות חבר וכו שיש לי ההבדל בין אחת לשניה לא עובר את ה300 שח כך שהמחיר לא באמת משנה אלא חשוב לי שהעגלה עצמה תהיה טובה.
אשמח מאוד לעזרתך בנושא🙏🏻
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה שמוצר הוא הכי נמכר בארץ לא בהכרח עושה אותו להכי טוב
קובי סופר27/08/2023שלום עדן,
זה שמוצר הוא הכי נמכר בארץ לא בהכרח עושה אותו להכי טוב. על אחת כמה שכמדובר במוצר כמו עגלת תינוק, זה מוצר מאוד אינדיבידאולי, לכל אחד יש יכולות פיזיות שונות, רכב שונה, אזור מגורים שונה וכו'. לכן אם זו עגלה מושלמת ל-1, יתכן ולשני היא תהיה גרועה. לכן תמיד אני ממליץ:
א. לא להסתמך על עיקרון העדר אם לכולם יש אז זה בטח משהו טוב.
ב. לא להסתמך על המלצות, בטח ובטח לא של אנשי מכירות להם יש אינטרס למכור מה שטוב לעסק שלהם ולא מה שבהכרח טוב לכם.
ג. לעשות את הבדיקות לבד! לשים משקל של תינוק בכל עגלה, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל את העגלות עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה (אם מתאפשר כמובן). להרים במצב מקופל עם המושב כדי להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל מושג איך יראה הניוד והתפעול שלכם ביומיום.
אם יש פרמטרים שונים כמו מושב וכו' אז כמובן לשקלל את זה.
ועכשיו לשאלותייך. מיוס ניתנת לקיפול ביד אחת, די ברור לי למה אמרו לך שלא, מנסים למכור לך מוצר יותר רווחי לעסק שהראה לך.
את הלקלרק אני פוסל מראש. אני לא ממליץ על עגלות שבהן הטיולון חד כיווני. לדעתי וזה ע"פ מחקרים בנושא ולא בנושא (שמחזקים את אלו שבנושא). הוכח חד משמעית שתינוק שהיה מול הוריו עד גיל שנה + היה משכיל יותר, דיבר בשלב מוקדם יותר, ישן טוב יותר בלילה, היה יותר רגוע, הקשר עם ההורה היה חזק יותר. לכן אני אישית מראש פוסל ולא ממליץ על עגלות חד כיווניות.
שאר היתרונות לא רלוונטיים ברגע שיש חיסרון ענק.
לגבי הנונה, אם נשווה למיוס, הניוד של הנונה יותר נוח, יש לה ידית מתארכת ככה שזה גם יותר נוח להורים, יותר נוח לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, ניתן לקפלה עם המושב כשהוא פונה לשני הכיוונים, המיוס רק לכיוון הנסעה. לכן אני חושב שנונה עדיפה. היא גם יותר זולה כרגע כי מקבלים כיסא בטיחות מתנה.
כמובן, כפי שרשמתי, ממליץ להתנסות לבד כפי שרשמתי ואז להחליט. לנייד עגלה ללא משקל לא נחשב, ההבדל עצום כאשר יש תינוק בפנים ותיק וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, ומה אתה חושב לגבי הנונה אטיב נקסט? או לגבי החדשה של צ’יקו?
עדן28/08/2023לגבי המיוס אני מאוד אהבתי אותה פשוט הקיפול שלה לי אישית היה פחות נוח והאמבטיה הקטנה נורא הפריעה לי במיוחד במדובר בתינוק חורף אני פשוט לא יודעת כמה זה קריטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מה לעשות ויהיו פשרות שצריך לעשות
קובי סופר28/08/2023שלום עדן,
אין מה לעשות ויהיו פשרות שצריך לעשות. מי שרוצה עגלה קלה צריכה להבין, כדי להגיע למשקל קל, דברים מצטמצמים בעגלה! זה אמבטיה יותר קטנה, טיולון יותר קטן וכו'.
ברוב העגלות, ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה כך שאם צפוף, אין בעיה לעבור לטיולון. טרם הקניה, צריך לבדוק בספרי ההוראות של כל עגלה רלוונטי, מאיזה גיל מאושר הטיולון לשימוש. או מלידה או מחצי שנה. את אלו שמחצי שנה, הייתי פוסל אם אין להם אמבטיה גדולה.
על הנונה כבר רשמתי בתשובה הקודמת האקטיב מציעה גלגלים מעט יותר גדולים ולכן, יכולת ניוד יותר טובה בדרך משובשת מאוד, מצד שני, הקיפול יותר גדול. אז זה לשיקולכם.
הצ'יקו חדשה, יותר מרווחת במעט אבל, היא יותר כבדה. לדעתי פחות נוחה לניוד בהשוואה לנונה.
לגבי מיוס, הקיפול שלה דווקא קל. דורש תרגול קצר. לא ניתן לקפלה עם המושב שהוא פונה אליכם, זה לדעתי החיסרון שלה בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב קטןגלי26/08/2023
שלום רב
אני מחפשת כיסא בטיחות לרכב קטן (שברולט ספארק), הכיסא צריך להיות מאחורי מושב הנהג ולכן מחפשת כיסא קטן (לא צר) כדיי שלא יהיה צפוף מידי במושב הנהג. יש לציין שמדובר ברכב שני, המשמש לנסיעות קצרות בלבד ולכן מחפשים משהו יחסית זול. אשמח לשמוע המלצות. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוסקו סנרה
קובי סופר27/08/2023שלום גלי,
לדעתי קוסקו סנרה יעשה את העבודה טוב. הוא ברמת בטיחות גבוהה, יחסית קטן. הוא מאוד בסיסי לטוב ולרע. לרכב שני לדעתי הוא בהחלט מספיק. הוא לא תמיד זמין לרכישה בארץ אז אפשר גם לבדוק את דגמי אוונפלו: טריביוט או סונס שדומים לקוסקו. הקוסקו מקבל דירוגים טיפה יותר טובים ולכן הוא עדיף מה-3. אם אוונפלו אז הסונס עדיף על הטריביוט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)