מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מושב בטיחות מסתובבסופי08/11/2023
היי קובי. יש לנו בת עוד מעט 10 חדשים שמנה. עד עכשיו השתמשנו בדונה, מחפשים עכשיו מושב בטיחות חדש.
מה שחשוב לנו: עדיף שיהיה צר ולא רחב, שנוכל לסובב אותו להכניס ולהוציא אותה, שתהיה אופציה שכיבה. מה לא דחוף לנו- שיגדל אותה לאורך המון זמן כי יש לנו עוד מושב בטיחות לגדולים יותר, תוצאה גבוהה במבחנים בטיחות כלשהם וכד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דירוג גבוה במבחנים = לא מסתובב
קובי סופר09/11/2023שלום סופי,
דירוג גבוה במבחנים = לא מסתובב.
לכן אם רוצים ללכת על מקסימום בטיחות, הייתי ממליץ לוותר על המסתובב.
יש מסתובבים עם דירוגי בטיחות טובים אבל, יש עדיפים מהם ואני תמיד בעד בטיחות לפני הכל. כמוכן, המסתובבים עם הדירוג הטוב הם בתקינה אירופאית. בתקינה האמריקאית המסתובבים מקבלים דירוגים נמוכים (לפחות כל אלו שנבדקו).
הדגמים המומלצים: צ'יקו נקספיט זיפ, כל סדרת ברייטקס קליקטייט: מרתון, בולווארד ואדבוקט. אני ממליץ על הבולווארד או מרתון. האדבוקט יקר ורחב.
אם הייתי צריך לרכוש כיום כיסא, זה היה אחד מהרשימה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
סופי09/11/2023כפי שציינתי, דירוג גבוה לא חשוב לנו ותקנים אירופאים סבבה לנו. כן חשוב שיסתובב ובעדיפות לצר. יש משהו שעונה לקריטריונים? יש לחברה מושב של ג'ואי 360 שהיא אוהבת אבל אני לא בטוחה לגבי הרוחב. ועכשיו ראיתי באינטגרל של מישהו מאמריקה כיסא שקוראים לו נונה ראב שגם נראה חמוד אבל לא יודעת בכלל אם מוכרים את זה מחוץ לארצות הברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דירוג גבוה זה הדבר הכי חשוב!
קובי סופר10/11/2023שלום סופי,
דירוג גבוה זה הדבר הכי חשוב!
מה זאת אומרת דירוג גבוה לא חשוב?
במקרה של תאונה כיסא עם דירוג גבוה בסבירות גבוהה יותר יציל את התינוק מפציעות או חלילה ממוות!
מושבי 360 הם יחסית רחבים בגלל הבסיס של ה-360 שתופס יותר מקום.
אם בכל זאת מתעקשים על 360 ומוכנים לקחת מוצר פחות בטיחותי, 360 Revolve של אוונפלו קיבל דירוגים יחסית טובים, הוא מסתובב וגם יחסית צר.
כמו שציינתי, אם אישית הייתי לרכוש כיום מושב, הייתי מוותר על התענוג של 360 תמורת בטיחות עדיפה לתינוק.
סדרת ברייטקס קליקטייט וצ'יקו נקסטפיט זיפ קיבלו את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר. נתקלתי במקרי תאונות (כולל קשות) שבהם היו מעוברים הכיסאות האלו, התינוקות יצאו ללא שריטה! בעוד ההורים כן נפגעו!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת בייבי ביורן מיניאפרת07/11/2023
שלום,
אשמח לשמוע חוות דעת על מנשא בייבי ביורן מיני.
חשוב לי שהמנשא יתאים מגיל לידה, יהיה נח לתפעול, ניו בורן לא ״יבלע״ בתוכו, מפתח הרגליים לא יהיה מוגזם, ויספק לגב תמיכה כמה שיותר.
מה דעתך על הבייבי ביורן מיני? או האם ישנו מנשא אחר מומלץ העומד בדרישות הנ״ל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ למדוד
קובי סופר08/11/2023שלום אפרת,
ראשית, במנשאים אני ממליץ למדוד טרם הרכישה, יחד עם התינוק כמובן. לשים לבד, לסגור, להתנייד בחנות כמה דקות אפילו רבע שעה.
כך תוכלו לדעת אם המנשא נוח לך לתפעול, נוח על הגב (למרות שצריך לקחת בחשבון שמשקל התינוק יטפס די במהירות). בנוסף תראו אם זה נוח לתינוק והוא לא נבלע כפי שציינת.
זה דבר שאני לא יכול לענות עליו, זה אינדיבידואלי ומשתנה בין התינוקות.
לגבי המנשא עצמו, הוא די בסיסי לטוב ולרע.
מומחי התפתחות ואורטופדיים ששאלתי בנוגע למנשאי גב המליצו דווקא להפך, שיהיה מפתח רגליים גדול.
כאשר המפתח קטן רגליי התינוק יהיו ישרות. המטרה שהרגליים יהיו בצורת זחילה ומפתח רחב מאפשר זאת, זה מכין את התינוקות לשלב של זחילת גחון, שלב חשוב להתפתחות התינוקות.
יש גם מנשאים עם תנוחת ערסול, בעיקר הדגמים היקרים של ארגו כמו האדפט 360.
בכל מקרה, ההמלצה שלי להתנסות יחד עם התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד!
אפרת08/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת recaro lexa eliteאני06/11/2023
הי למישהו יש את העגלה הזאת וממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ
קובי סופר06/11/2023שלום,
אני פחות ממליץ. אלא אם המטרה לרכוש כטיולון דו כיווני, אז יש למוצר יתרון מסויים.
מעבר לכך, יש מוצרים עדיפים בשוק. השאלה מה מחפשים?
עגלה מגיל לידה?
טיולון?
הפלוס היחידי של המוצר הוא המושב המסתובב.
מעבר לכך, יכול הניוד עם תינוק בפנים בינונית ותתאים בעיקר לדרך עירונית. יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכה גבוהה.
הגגון קטן ולא מתאים לאקלים בארץ לדעתי.
יש חיסרון ענק כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה, ברגע שמשכיבים אותו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. לדעתי פחות נוח להתנייד כך ובעייתי לתלות תיק או שקיות על הידית.
אם זה מגיל לידה, צריך לבדוק אם מכון התקנים אישר את המוצר מגיל לידה ללא אמבטיה.
המוצר חדש גם ברמה העולמית כך שאין מידע ממשתמשים אודות אמינות, כושר שרידות וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי רכישת סלקלבר05/11/2023
היי,
כרגע יש לנו סלקל דונה, אהבנו את האופציה להוציא את התינוקת ישר עם הסלקל החסרון הבולט זה הצפיפות + המגבלת זמן של התינוק בתוך הסלקל
התינוקת לרוב נרדמת בתוך הסלקל והעברה הופכת את הסיפור ללא רלוונטי..
רצינו לדעת אם יש סלקל שפותר את בעיית הזמן (מגיע לשכיבה מלאה) ומתחבר לעגלה כדי שיהיה נוח להוציא..
העגלה שיש לנו היא בוגבו
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש סלקלים נשכבים
קובי סופר06/11/2023שלום בר,
יש סלקלים נשכבים. לדוגמא סייבקס Z2.
אלו סלקלים שאני פחות ממליץ עליהם מכמה סיבות:
1. הם ממש אבל ממש כבדים, נוסיף לזה תינוק וזה דורש הורים מאוד מאוד חזקים להרים מהרכב ולהניח על העגלה
2. סופר יקרים, היות וסלקל משרת לתקופה קצרה לדעתי זו הוצאה מיותרת. אצלכם בייחוד כשזו לא רכישה לתינוק שרק נולד.
3. בטיחותית יש סלקלים עדיפים אבל, הZ2 נחשב לבטיחותי מאוד.
4. השכיבה רלוונטית רק כאשר הסלקל על העגלה. ברכב הסל קל חייב להיות במצב ישיבה.
5. כמו הדונה, כל הסלקלים יחסית צרים בטח ובטח בהשוואה לעגלה או כיסא בטיחות.
לצערי אין פתרון חכם ויעיל בניוד סלקלים. תמיד מומלץ להעדיף להעביר את התינוק מהסלקל לעגלה אשר הרבה יותר נוחה, בריאה ומרווחת לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה תקופה קצרה?
בר06/11/2023תודה רבה
הבנתי שיש דגם של נונה שנקרא ארט נקסט שהוא יחסית קל ונשכב
מה הכוונה לתקופה קצרה?
ראיתי שהוא משמש עד 13 חודשים, בפועל זה פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשקל לא רלוונטי
קובי סופר06/11/2023שלום בר,
המשקל לא רלוונטי. הסלקלים צרים וצפופים ומהר מאוד לתינוקות לא נוח בהם. בשימוש בחורף זה עוד גובר. מניסיון שלי, הגיל הממוצע שבו מסיימים להשתמש בסלקל הוא גיל 8 חודשים. 13 ק"ג זה גיל שנה/שנה +.
אם רוכשים מלידה ניחא. אבל אם זה לא מלידה, לדעתי חבל על הכסף.
הנונה סלקל טוב, כמו סייבקס, ממליץ לבדוק פיזית בחנות עם התינוק וגם להרים. קל זה מושג יחסי, עם תינוק בפנים זה עולם אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס בליוס או ספורט ליין פרו?קורל02/11/2023
מתלבטת בין שני הדגמים האלו ואשמח לשמוע את חוות דעתך או ניסיון אישי קודם של משתתפים אחרים בפורום.
מחפשת עגלה נוחה, קלה ומעוצבת
חשוב לי שתהייה ידית גבוה ומספיק מרווח בפנים (בעלי ואני גבוהים)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתיהן כבדות מאוד
קובי סופר05/11/2023שלום קורל,
ראשית, לקחת בחשבון: שתיהן כבדות מאוד!
אני ממלץ תמיד, לגשת לחנות, לקפל את העגלות עם מושב הטיולון, לאחר מכן לנסות להרים במצב מקופל! לבדוק ברכב וכו'.
רשמת שאתם מחפשים עגלה קלה, שתיהן לא רק שלא קלות אלא מהכבדות בשוק.
בחנויות יש נטייה לבלף לקוחות, מקפלים להם את שלדת העגלות ללא המושב, אז נותנים להורה להרים ואז מרגיש שהמשקל קל יחסית. בחיי היומיום מקפלים את העגלות עם מושב הטיולון ומרימים לרכב כך.
מעבר לכך, אם בכל זאת אחת משתיהן זו הבחירה שלכם:
אני נוטה להמליץ על הסיילו, לדעתי היא יותר נוחה לניוד, תפעול, קיפול. בנוסף, לבליוס יש הנדסת אנוש לא מוצלחת לדעתי. כאשר אנחנו בשלב הטיולון והטיולון פונה לכיוון הנסיעה, במידה והתינוק נרדם ורוצים להשכיב את המושב, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה, הדבר גורם לטיולון להיות באזור הברכיים של ההורה, לא מאפשר לתלות תיק או כל דבר על הידית.
אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, כך תראו מי נוחה יותר לניוד.
לאחר מכן לנסות לקפלת לבד עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. באותה הזדמנות שהמושב פונה לכיוון הנסיעה, להשכיבו עד הסוף בבליוס ולנסות לנייד את העגלה כדי להבין אם מה שרשמתי מעלה חיסרון גדול עבורכם או זהו משהו שאפשר לחיות עימו בשלום.
לאחר הקיפול, לנסות להרים במצב מקופל עם הטיולון ולבדוק ברכב איך הן נכנסות.
כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין דגם הספורט לייןגלית02/11/2023
היי קובי
תוכל לומר לי מה בידיוק ההבדל חוץ מגלגלים קצת יותר גדלים ומושב מתארך בדגמי ספורטליין בייסיק לבין ספורט ליין unique? ועל מה אתה יותר ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם זה משמעותי הגב שמתארך? (לא בדקתי בכמה)
גלית02/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מספר הבדלים
קובי סופר05/11/2023שלום גלית,
יש מספר הבדלים:
1. כפי שציינת הגלגלים אבל ההבדל לא רק בגודל, יש הבדל גם בחומר. בXL (יוניק זה סיילו XLׂ), הגלגלים מגומי לעומת סיליקון בבייסיק. גלגל גומי יוצר יכולת ניוד יותר טובה, יותר חלקה, יותר שקטה, בלימת זעזועים טובה יותר ולסיום, אורך חיים ארוך בהרבה.
בנוסף, גודל הגלגל הגדול יותר עושה את הXL ליותר גבוהה.
2. באמבטיה יש רשתות איוורור
3. המושב מתכוונן ולדעתי זה דבר שפחות קריטי, בפועל רוב ההורים משאירים את גובה המושב במצב קבוע ולא מתעסקים בזה.
מצד שני, כל אלו גורמים לXL להיות יותר כבדה בקילו +.
לדעתי הXL הוא הדגם המוצלח ביותר של ספורטליין. היקרים יותר מציעים בעיקר יותר עיצוב והמשקלים ממשיכים לטפס למשקלים כבדים.
הבייסיק לדעתי יותר מידי בייסיק. אני לא הייתי מוותר על רשתות איוורור באמבטיה, יש לזה יתרונות רבים להתפתחות התינוק אם יודעים לנצל זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסיס לרכב של סייבקסשילת01/11/2023
כבר קצת התבלבלתי מכל הסוגים.
האם הבסיס לרכב aton base 2
מתאים לסלקל aton b2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בדקתי פיזית
קובי סופר02/11/2023שלום שילת,
לא בדקתי פיזית ולכן אני ממליץ לבדוק פיזית טרם הרכישה.
ככל הידוע לי כל דגמי סייבקס מתחברים לכל דגמי הבסיסים אלא אם זה דגם יעודי עם בסיס משלו.
האטון B2 מתחבר כמו שאר דגמי סייבקס לבסיס ולכן לדעתי יתאים לכלל הבסיסים.
מה שכן, אני ממליץ לרכוש רק את הבסיס האירופאי של סייבקס ולא האמריקאי שמסתובב בשוק.
בישראל נמכר הסלקל האירופאי של סייבקס!
במבחני הריסוק הסלקל האירופאי נבחן עם בסיס אירופאי.
הסלקל האמריקאי שונה מהאירופאי והוא נבדק עם הבסיס שלו.
אני לא יודע איך מאשרים לדבר כזה להימכר בארץ!
לכן ממליץ לשים לב שרוכשים בסיס אירופאי.
צריך להיות רשום על הבסיס את התקן האירופאי:
ECE-R44 או ECE-R129
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מומלץ לתקן אירופאיספיר01/11/2023
שלום, מחפשים כסא בטיחות ראשון, עדיף במחיר עד 2000.
בספר הרכב שלנו (קיה פיקנטו) כתוב שצריך מערכת ריסון רק בתקן ECE-R44 או ECE-R129. אילו כסאות בטיחות מגיל לידה מומלצים?
רוב הכסאות בתקן האירופאי שראינו הם כאלה מסתובבים - האם זה פחות בטיחותי?
ובכללי, האם זה באמת חשוב ללכת לפי ספר הרכב? בחנות אמרו לנו שלא, אבל מקריאה באינטרנט יצאתי מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לרכוש אמריקאי ולדעתי עדיף
קובי סופר02/11/2023שלום ספיר,
אפשר לרכוש אמריקאי ולדעתי עדיף.
בספר הרכב מתרגמים העתק/הדבק מהספר האירופאי. בתכלס אף אחד לא בדק לעומק, רק העתיקו את הכתוב מהספר של גרמניה לצורך העניין ותרגמו.
אם משרד התחבורה מאשר מכירת מושבים אמריקאים זה אומר שהם מתאימים לשימוש ברכב אירופאי.
כמעט ואין הבדל בין רכב אירופאי לאמרקאי, בטח שלו בשורות המושבים ועיגוני האיזופיקס, בטח שלא בחגורת הבטיחות. לכן אין בעיה להתקין מושב אמריקאי ברכב אירואפי.
לגבי המלצה, השניים המומלצים ביותר הם צ'יקו נקסטפיט זיפ.
סדרת קליקטייט של ברייטקס, לדעתי המומלצים ביותר הם המרתון או הבולווארד, אם אין שיקול של עלות הייתי ממליץ יותר על הבולווארד שמגיע עם הגנות טיפה יותר טובות לראש.
לגבי אינטרנט, הכותבים, בטח שבארץ מונעים מאינטרסים אישיים לטובת הכיס שלהם.
התקנתי בחיי עשרות אלפי מושבי בטיחות אמריקאים ברכבים אירופאים, אני מכיר לא מעט מקרים של תאונות קשות בהם היו מעורבים מושבים אמריקאים והתינוקות יצאו ללא שריטה.
אגב, כל הרכבים בישראל הם לפי התקינה האירופאית, גם דגמים אמריקאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגם העגלה שנמצאת בתמונה?הדס01/11/2023
איזה דגם העגלה שנמצאת בתמונה?
האם זו הפנתרה?
(יש לי אפשרות להשיג פנתרה אחת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתמונה זו בובקט
קובי סופר02/11/2023שלום הדס,
בתמונה זו בובקט.
הפנתרה דומה מאוד לבובקט, העיצוב של השלדה זהה. יש רק 2 הבדלים, הברזלים בפנתרה יותר דקים והגלגלים יותר קטנים.
לא ניתן להשיג, בימים האחרונים בדקתי אצל כל המשווקים ולאף אחד לא נותר, אפילו לא בתצוגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליחה שאני נדחפת לשאלה. ..
עדן02/11/2023ומה ההבדל במשקל בין הבובקט לפנתרה בטיולון?
וגם אשמח לשאול בהמשך לשאלה שנשאלה... האם המושבים זהים של האמבטיה והטיולון?
ולמה באתר אתם מוכרים רק את הבובקט והטייגר.. הבנתי שיש עוד דגמים כמו הציטה?
ומי הדגם הקטן והקל ביותר (אחרי הפנתר שלא במלאי) מבין כולם ואיפה ניתן להשיג אותו?
אשמח גם לראות תמונה של הפנתר או סרטון.. לא מוצאת כלום באינטרנט עליה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפנתרה שוקלת 2 ק"ג פחות מבובקט
קובי סופר05/11/2023שלום עדן,
הפנתרה שוקלת 2 ק"ג פחות מבובקט. היא העגלה הכי קלה בליין שלנו. הבובקט הקלה ביותר אחריה. מבחינת משקלים שלדה + טיולון וגלגלים: 6.2 ק"ג פנתרה. 8.2 בובקט.
הצ'יטה יותר כבדה במעט מהבובקט והטייגר יותר כבדה מהבובקט בחצי ק"ג.
לגבי הפנתרה, הבאנו את הדגם לרשת חנויות במגזר החרדי, מכיוון שפחות רלוונטי להם סרטונים לא צילמנו סרטון שלה.
היא לא באתר שלנו מכיוון שאין במלאי.
צפי החזרה רחוק, באזור ינואר. האמת שלא חשבנו שקצב המכירות שלה יהיה כלכך מהיר...
כל שאר הדגמים דווקא כן באתר שלנו כולל הצ'יטה.
בכל הדגמים שציינתי: האמבטיה, טיולון קיפול, תפעול זהים לחלוטין! ההבדלים הם בשלדים, עיצוב, גודל גלגל וקפיצים, רוחב וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות שני לילדאדם קובי31/10/2023
אהלן
יהיו לנו בקרוב 2 מתחת לשנתיים ואנחנו מחפשים כיסא שני
רצינו להתקין את הכיסא השני במושב האמצעי אבל זה לא יתאפשר לצד הכיסא הראשון כי הרכב קטן מידי.
לא בא לנו לחסום את כל המושב האחורי כך שנשאר רק את הקידמי
מה אומרים על האופציה הזו היא נוראה מבחינת בטיחות?
וגם קובי, איפה החנות שלך והאם אפשר להגיע ולנסות להקין אצלך כיסאות שונים כדי לראות מה מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתקין במושב הקדמי
קובי סופר01/11/2023שלום אדם,
אפשר להתקין במושב הקדמי. יש לקחת בחשבון שיש לזה חסרונות:
1. זהו המושב הכי פחות בטיחותי ברכב באופן סטטיסטי, ע"פ נתוני חברות הביטוח, זה המקום עם הכי הרבה פגיעות.
2. אם מחברים כיסא בטיחות, ברוב המקרים גב הכיסא יסתיר את המראה הימנית.
אפשר לחבר סלקל במקום כיסא אבל הסלקל לתקופה ממש קצרה.
לגבי המלצה, אם אחת מהילדים מעל גיל שנה וחצי, הייתי ממליץ לרכוש עבורו בוסטר רצועות, הם גם יותר צרים במעט, גם לתקופה ארוכה יותר ומעט יותר זולים. הדגם המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
והכיסא הראשי יועבר לתינוק.
אולי יש סיכוי שיתאפשר להתקין את הגרקו באמצע, זה כמובן מצריך בדיקה.
לי אין חנות. אפשר לגשת לחנויות טוילנד בכפר סבא, יש שם מתקינים שיוכלו גם למצוא את המוצר המתאים. גם בבייבי סטאר יש את אבי שפיר, לרוב בסניף נתניה.
כמוכן יש את מקס בייבי באור יהודה.
בכל המקומות יש מתקינים מורשים ואנשי מקצוע מקצועיים. רק צריך לברר מראש מתי הם נמצאים לאור המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה דו כיוונית ללא אמבטיהעדן31/10/2023
היי.
אני מעוניינת לקנות עגלה עם טיולון דן כיווני, אך ללא אמבטיה כדי להוזיל עלויות (יש לי עגלה בבית עם אמבטיה ורוצה לחדש לשלב הטיולון) אציין שאני לא אוהבת את הטיולונים הרגילים שלא מסתובב הכיסא כלפי ההורה והם מאוד קלים ברמה שהתיק עגלה מפיל את העגלה. אני אוהבת עגלה נוחה לניוד.. לא רחבה, מושב נוח וארוך וגגונים גדולים.
שקלתי את הבייבי בוס אבל אני רואה שנמכרים רק עם אמבטיה וגם מבחינת מחירים מתחילים מ3000 ומעלה במקס בייבי.
יש לך המלצה לטיולון שיענה על הדרישות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי בייבי בוס
קובי סופר01/11/2023שלום עדן,
לגבי בייבי בוס,
ניתן לרכוש עם אמבטיה ב- 2500 דרך האתר שלנו חלק מהדגמים.
כמוכן, יש לנו דגם שניתן לרכוש ללא אמבטיה, צריך ליצור קשר דרך צור קשר באתר שלנו לפרטים נוספים.
המחיר ללא אמבטיה הוא באזור 1790-1990 תלוי בדגם. לקחת בחשבון שזה מוגבל בצבעים..
לגבי אופציות אחרות, לצערי אין הרבה כאלו בשוק.
יש את סייבקס איזי S טוויסט, הניוד שלה לא הכי מושלם לדעתי, הקיפול מצריך תרגול ודורש מספר פעולות.
אופציה נוספת זה לרכוש עגלה מלאה או חלק מעגלה אבל זו גם אופציה יקרה, ברוב המקרים זה יהיה לרכוש עגלה מלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין הדגמים של בייבי בוסהדס30/10/2023
מה ההבדל בין ציטה, יגואר, בובקט ופנתרה?
ואיזה דגם הכי מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין דגמי בייבי בוס
קובי סופר01/11/2023שלום הדס,
לפני הכל אענה לשאלה הקודמת:
פנתרה כרגע לא זמינה במלאי, כל המלאי נמכר בקצב הרבה יותר מהיר ממה שחשבנו. המלאי יתחדש רק בעוד כחודשיים...
לגבי ההבדלים, הבחירה תלויה בצרכים, אזור מגורים, סוג רכב, האם צריך יכולת ניוד גבוהה וכו'.
המלל ארוך מידי כדי שאוכל לרשום כאן, אפשר ליצור קשר מולנו דרך צור קשר באתר בייבי בוס, אז אוכל לרשום את כל ההבדלים בין כלל הדגמים.
לגבי ההבדל מול נונה, לדעתי בנונה משלמים מחיר יקר רק בגלל שהיא נמכרת ברשת אחת, אין תחרות ולכן הרשת יכולה לגבות כל מחיר שהיא רוצה. לדעתי בבייבי בוס מעבר לעובדה שנשלם פחות נקבל יותר.
באמבטיות ההבדלים זניחים.
בטיולון, הטיולון שלנו יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי תמיכת הגב יותר טובה כי בנונה הגב מרשת. רשת גם עלולה להיקרע וזהו חלק שאינו מכוסה באחריות. רשת צוברת אבק ובחורף נכנס אוויר קר.
הגגונים בבייבי בוס יותר גדולים ואצלנו כל הבדים 100% יורדים לכביסה. לדעתי יכולת הניוד אצלנו יותר טובה.
בכל אופן, ההמלצה שלי תמיד, לא להסתמך עליי או על כל אחד אחר ולא על אנשי מכירות. להסתמך רק על עצמנו.
לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה כך תראו מי יותר נוחה לניוד. לאחר מכן לקפל את העגלה עם מושב הטיולון. פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. כך תראו מי יותר נוחה לקיפול.
להרים את העגלות במצב מקופל עם הטיולון כדי להרגיש את המשקלים, כך תראו מי יותר קלה ונוחה להרבה.
לבדוק ברכב כדי לראות שנכנס ומי תופסת פחות מקום.
כך תוכל לקבל החלטה מושכלת מי מהדגמים עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס פנתרה ונונה טריב נקסט ריבייטדהדס30/10/2023
איזו עגלה עדיפה?
ואיך ניתן להשיג את בייבי בוס פנתרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התייעצות לגבי עריסה מתחברתאסתר30/10/2023
שלום רב,
רציתי לבקש המלצה לעריסה מתחברת בטיחותית, קומפקטית ובונוס - כזו שתוכל לשמש (כעריסה רגילה) עד גיל מאוחר ככל האפשר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי המלצה
קובי סופר30/10/2023שלום אסתר,
אין לי המלצה, בניגוד לעגלות שיש הבדלים טכניים או כיסאות בטיחות שבהם יש הבדלי בטיחות, בעריסות או מיטות ההבדלים הם בגדלים, בעיצוב, בחומר אבל בשורה התחתונה, כולם יעשו את אותה העבודה.
ההמלצה שלי היא לבדוק פיזית ולרכוש מוצר בהתאם למידות הרצויות אצלכם בבית/בחדרים. לאחר מכן, לוודא שליצרן ולדגם הספציפי שאותו אתם רוצים לרכוש יש אישור מכון התקנים, חשוב לבדוק שזהו אישור לעריסה נצמדת ולא עריסה רגילה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כיסא בטיחות שנינעמה29/10/2023
קובי שלום,
אשמח לעזרתך בנוגע לכיסא בטיחות נוסף.
יש לנו יונדאי איי 30 (רכב סטיישן, יחסית מרווח) ושני ילדים- אחת בת 2.5 ותינוק שעוד מעט בן שנה. כרגע משתמשים בברייטקס קליק בייט ובסל קל של סייבקס. לקראת יום הולדת שנה מחפשת למצוא כיסא נוסף לרכב (או בשביל הקטן או בשביל הגדולה). השאיפה היא שהכיסא החדש יהיה צר, כדי שעדיין אדם שלישי יוכל להיות במושב האחורי (וגם בשאיפה שסל קל נוסף יכנס שם מאחורה בעתיד...), אבל לא רוצה להתפשר על רמת הבטיחות. הבנתי שכיסאות צרים פחות בטוחים, אבל מבין האופציות הקיימות- על מה היית ממליץ (ללא שיקולי מחיר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעל גיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר רצועות
קובי סופר30/10/2023שלום נעמה,
מעל גיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר רצועות.
הם גם מעט יותר צרים מכיסאות אם כי לא בהרבה.
גם טיפה יותר זולים והם לטווח הרחוק, עד גיל 12 שנים.
הדגם המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. הוא קיבל את דירוג הבטיחות הגבוהה ביותר. אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שגם קיבל דירוג גבוה מאוד.
ביחס לגרקו הוא יותר יקר אבל, אולי בגלל שיש לכם הכרות עם המותג והמערכת זו יכולה להיות אופציה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)