מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות שני לילדאדם קובי31/10/2023
אהלן
יהיו לנו בקרוב 2 מתחת לשנתיים ואנחנו מחפשים כיסא שני
רצינו להתקין את הכיסא השני במושב האמצעי אבל זה לא יתאפשר לצד הכיסא הראשון כי הרכב קטן מידי.
לא בא לנו לחסום את כל המושב האחורי כך שנשאר רק את הקידמי
מה אומרים על האופציה הזו היא נוראה מבחינת בטיחות?
וגם קובי, איפה החנות שלך והאם אפשר להגיע ולנסות להקין אצלך כיסאות שונים כדי לראות מה מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתקין במושב הקדמי
קובי סופר01/11/2023שלום אדם,
אפשר להתקין במושב הקדמי. יש לקחת בחשבון שיש לזה חסרונות:
1. זהו המושב הכי פחות בטיחותי ברכב באופן סטטיסטי, ע"פ נתוני חברות הביטוח, זה המקום עם הכי הרבה פגיעות.
2. אם מחברים כיסא בטיחות, ברוב המקרים גב הכיסא יסתיר את המראה הימנית.
אפשר לחבר סלקל במקום כיסא אבל הסלקל לתקופה ממש קצרה.
לגבי המלצה, אם אחת מהילדים מעל גיל שנה וחצי, הייתי ממליץ לרכוש עבורו בוסטר רצועות, הם גם יותר צרים במעט, גם לתקופה ארוכה יותר ומעט יותר זולים. הדגם המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
והכיסא הראשי יועבר לתינוק.
אולי יש סיכוי שיתאפשר להתקין את הגרקו באמצע, זה כמובן מצריך בדיקה.
לי אין חנות. אפשר לגשת לחנויות טוילנד בכפר סבא, יש שם מתקינים שיוכלו גם למצוא את המוצר המתאים. גם בבייבי סטאר יש את אבי שפיר, לרוב בסניף נתניה.
כמוכן יש את מקס בייבי באור יהודה.
בכל המקומות יש מתקינים מורשים ואנשי מקצוע מקצועיים. רק צריך לברר מראש מתי הם נמצאים לאור המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה דו כיוונית ללא אמבטיהעדן31/10/2023
היי.
אני מעוניינת לקנות עגלה עם טיולון דן כיווני, אך ללא אמבטיה כדי להוזיל עלויות (יש לי עגלה בבית עם אמבטיה ורוצה לחדש לשלב הטיולון) אציין שאני לא אוהבת את הטיולונים הרגילים שלא מסתובב הכיסא כלפי ההורה והם מאוד קלים ברמה שהתיק עגלה מפיל את העגלה. אני אוהבת עגלה נוחה לניוד.. לא רחבה, מושב נוח וארוך וגגונים גדולים.
שקלתי את הבייבי בוס אבל אני רואה שנמכרים רק עם אמבטיה וגם מבחינת מחירים מתחילים מ3000 ומעלה במקס בייבי.
יש לך המלצה לטיולון שיענה על הדרישות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי בייבי בוס
קובי סופר01/11/2023שלום עדן,
לגבי בייבי בוס,
ניתן לרכוש עם אמבטיה ב- 2500 דרך האתר שלנו חלק מהדגמים.
כמוכן, יש לנו דגם שניתן לרכוש ללא אמבטיה, צריך ליצור קשר דרך צור קשר באתר שלנו לפרטים נוספים.
המחיר ללא אמבטיה הוא באזור 1790-1990 תלוי בדגם. לקחת בחשבון שזה מוגבל בצבעים..
לגבי אופציות אחרות, לצערי אין הרבה כאלו בשוק.
יש את סייבקס איזי S טוויסט, הניוד שלה לא הכי מושלם לדעתי, הקיפול מצריך תרגול ודורש מספר פעולות.
אופציה נוספת זה לרכוש עגלה מלאה או חלק מעגלה אבל זו גם אופציה יקרה, ברוב המקרים זה יהיה לרכוש עגלה מלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין הדגמים של בייבי בוסהדס30/10/2023
מה ההבדל בין ציטה, יגואר, בובקט ופנתרה?
ואיזה דגם הכי מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין דגמי בייבי בוס
קובי סופר01/11/2023שלום הדס,
לפני הכל אענה לשאלה הקודמת:
פנתרה כרגע לא זמינה במלאי, כל המלאי נמכר בקצב הרבה יותר מהיר ממה שחשבנו. המלאי יתחדש רק בעוד כחודשיים...
לגבי ההבדלים, הבחירה תלויה בצרכים, אזור מגורים, סוג רכב, האם צריך יכולת ניוד גבוהה וכו'.
המלל ארוך מידי כדי שאוכל לרשום כאן, אפשר ליצור קשר מולנו דרך צור קשר באתר בייבי בוס, אז אוכל לרשום את כל ההבדלים בין כלל הדגמים.
לגבי ההבדל מול נונה, לדעתי בנונה משלמים מחיר יקר רק בגלל שהיא נמכרת ברשת אחת, אין תחרות ולכן הרשת יכולה לגבות כל מחיר שהיא רוצה. לדעתי בבייבי בוס מעבר לעובדה שנשלם פחות נקבל יותר.
באמבטיות ההבדלים זניחים.
בטיולון, הטיולון שלנו יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי תמיכת הגב יותר טובה כי בנונה הגב מרשת. רשת גם עלולה להיקרע וזהו חלק שאינו מכוסה באחריות. רשת צוברת אבק ובחורף נכנס אוויר קר.
הגגונים בבייבי בוס יותר גדולים ואצלנו כל הבדים 100% יורדים לכביסה. לדעתי יכולת הניוד אצלנו יותר טובה.
בכל אופן, ההמלצה שלי תמיד, לא להסתמך עליי או על כל אחד אחר ולא על אנשי מכירות. להסתמך רק על עצמנו.
לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה כך תראו מי יותר נוחה לניוד. לאחר מכן לקפל את העגלה עם מושב הטיולון. פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. כך תראו מי יותר נוחה לקיפול.
להרים את העגלות במצב מקופל עם הטיולון כדי להרגיש את המשקלים, כך תראו מי יותר קלה ונוחה להרבה.
לבדוק ברכב כדי לראות שנכנס ומי תופסת פחות מקום.
כך תוכל לקבל החלטה מושכלת מי מהדגמים עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס פנתרה ונונה טריב נקסט ריבייטדהדס30/10/2023
איזו עגלה עדיפה?
ואיך ניתן להשיג את בייבי בוס פנתרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התייעצות לגבי עריסה מתחברתאסתר30/10/2023
שלום רב,
רציתי לבקש המלצה לעריסה מתחברת בטיחותית, קומפקטית ובונוס - כזו שתוכל לשמש (כעריסה רגילה) עד גיל מאוחר ככל האפשר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי המלצה
קובי סופר30/10/2023שלום אסתר,
אין לי המלצה, בניגוד לעגלות שיש הבדלים טכניים או כיסאות בטיחות שבהם יש הבדלי בטיחות, בעריסות או מיטות ההבדלים הם בגדלים, בעיצוב, בחומר אבל בשורה התחתונה, כולם יעשו את אותה העבודה.
ההמלצה שלי היא לבדוק פיזית ולרכוש מוצר בהתאם למידות הרצויות אצלכם בבית/בחדרים. לאחר מכן, לוודא שליצרן ולדגם הספציפי שאותו אתם רוצים לרכוש יש אישור מכון התקנים, חשוב לבדוק שזהו אישור לעריסה נצמדת ולא עריסה רגילה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כיסא בטיחות שנינעמה29/10/2023
קובי שלום,
אשמח לעזרתך בנוגע לכיסא בטיחות נוסף.
יש לנו יונדאי איי 30 (רכב סטיישן, יחסית מרווח) ושני ילדים- אחת בת 2.5 ותינוק שעוד מעט בן שנה. כרגע משתמשים בברייטקס קליק בייט ובסל קל של סייבקס. לקראת יום הולדת שנה מחפשת למצוא כיסא נוסף לרכב (או בשביל הקטן או בשביל הגדולה). השאיפה היא שהכיסא החדש יהיה צר, כדי שעדיין אדם שלישי יוכל להיות במושב האחורי (וגם בשאיפה שסל קל נוסף יכנס שם מאחורה בעתיד...), אבל לא רוצה להתפשר על רמת הבטיחות. הבנתי שכיסאות צרים פחות בטוחים, אבל מבין האופציות הקיימות- על מה היית ממליץ (ללא שיקולי מחיר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעל גיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר רצועות
קובי סופר30/10/2023שלום נעמה,
מעל גיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר רצועות.
הם גם מעט יותר צרים מכיסאות אם כי לא בהרבה.
גם טיפה יותר זולים והם לטווח הרחוק, עד גיל 12 שנים.
הדגם המומלץ ביותר הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. הוא קיבל את דירוג הבטיחות הגבוהה ביותר. אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שגם קיבל דירוג גבוה מאוד.
ביחס לגרקו הוא יותר יקר אבל, אולי בגלל שיש לכם הכרות עם המותג והמערכת זו יכולה להיות אופציה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת צ'יקו מיסה chicco mysaספיר28/10/2023
אשמח לשמוע חוות דעת על העגלה. היא יצאה לשוק לפני פחות משנה ולכן לא הצלחתי למצוא עליה ביקורות. ממה שראיתי מאוד התלהבתי ממנה (היא לא מהקטנות מדי ולא מהגדולות מדי, מאוד נוחה לקיפול, מרגישה איכותית, והרבה פיצ'רים טובים). נראה שהשכיבה של הטיולון היא קצת פחות מעגלות אחרות, וזה מה שמטריד אותי (אם כי משווקת כ"שכיבה מלאה", אבל בסרטונים ובמציאות רואים שהיא נפתחת קצת פחות).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן היא חדשה
קובי סופר29/10/2023שלום ספיר,
אכן היא חדשה מאוד, נמכרת פחות משנה. גם בעולם בקושי נמכרת, כלומר לא בכל מדינה שצ'יקו משווקת הדגם הזה נמכר.
לכן קשה לי ללקט מידע אודותיה נכון להיום.
זה אומר שאני לא יודע לומר כיצד תתפקד לטווח הארוך. אמינות, חסרונות משמעותיים וכו'.
מבדיקה פיזית שעשיתי, אני חושב שאמבטיה טובה אין יותר מידי מה לפרט, מרווחת, שכיבה מלאה, מזרן טוב.
לדעתי הטיולון הוא הדבר החשוב יותר כי משך השימוש בו ארוך הרבה יותר מהאמבטיה.
לגבי השכיבה, למרות השיפוע השכיבה היא בסדר, כל עוד עוברים לטיולון בגיל חצי שנה. אם כן, זהו שיפוע קל ולא בעייתי. הדרישה היא שתמיד יהיה שיפוע קל, בצ'יקו הוא טיפה יותר בשיפע אך זה לא קריטי לדעתי. המטרה שהדם בגוף התינוק יזרום מטה בצורה תקינה ללב. בשכיבה שטוחה זה לא קורה, בנוסף, כאשר יש שכיבה שטוחה לעיתים משקל ראש התינוק (אשר יותר כבד מהגוף) עלול למשוך את המושב לשכיבת יתר. זהו מצב שאינו בריא לתינוקות. לכן גם באמבטיות הזווית טיפה נוטה מטה לכיוון הרגליים.
בכל אופן, הדבר שהכי פחות אהבתי זו הזווית של ידית האחיזה, היא יותר מידי מעלה ולא אלכסונית כמו במרבית העגלות. הדבר גורם לכמה חסרונות:
1. יהיה פחות נוח להתנייד
2. לדעתי להורה גבוה הידית תהיה רחוקה ולהורה נמוך טיפה גבוהה. אפשר לשחק עם הגובה אבל אז היא תהיה פחות נוחה לניוד.
לסיום, אני חושב שהמחיר המבוקש עליה גבוה ביחס לתמורה, כל זאת מכיוון שהיא נמכרת ברשת של היבואן, היא כן נמכרת לעוד חנויות במספר מצומצם אבל המחיר די זהה אצל כולם.
אני חושב שבמחיר זול יותר אפשר לרכוש דגמי סיילו של ספורטליין או את העגלות שלנו של בייבי בוס. מקבלים מוצרים יותר ותיקים, משלמים פחות ולדעתי מקבלים מוצרים יותר מוצלחים.
בכל מקרה, ההמלצה שלי תמיד, לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תוכלו לראות אם המוצר נוח לכם לניוד.
לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון. להרים במצב מקופל לבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין 2 סוגים של בוסטרים לילדה בת 6שלומי27/10/2023
הגדולה שלנו כבר לא מוכנה לשבת בצ'יקו מיי פיט שלה ואנחנו מתלבטים בין 2 בוסטרים ללא רצועות
ברייטקס סקייליין וגרקו AFFIX Stargazer
נשמח לשמוע מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם טובים
קובי סופר29/10/2023שלום שלומי,
שניהם טובים. רוב הבוסטרים עם גב ללא רצועות, בעיקר של המותגים המובלים מקבלים דירוג בטיחותי גבוה. בפועל הם רק מושב הגבהה ובניגוד לכיסאות בטיחות, הם לא אלו שמגינים על הילדים בזמן תאונה, למעט הגנות ראש קלות. מה שמגן זו חגורת רכב, לכן אין כאן העדפה למי מהם. שניהם טובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו דרגונפליי או ספורטליין סיילו פרו?עדי27/10/2023
היי קובי,
אשמח לשמוע מה דעתך על שתי העגלות הללו ומה ההבדלים העיקריים ביניהן (למעט מחיר) שעליי לקחת בחשבון?
תודה רבה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן המחיר הוא הבדל משמעותי מאוד
קובי סופר29/10/2023שלום עדי,
אכן המחיר הוא הבדל משמעותי מאוד. לדעתי משלמים לא מעט רק עבור המיתוג של בוגבו.
מבחינת אמבטיה, בשני המקרים מקבלים אמבטיה גדולה ומרווחת, גגונים טובים ככה שהבדל גדול כאן אין לדעתי.
מבחינת טיולון, כאן לדעתי הטיולון של ספורטליין מנצח בענק. הוא הרבה יותר רחב, לדעתי הטיולון של הדרגון פליי צר וצפוף מאוד ביחס לרוב העגלות בשוק. תינוקות צריכים מרווח פנימי, בייחוד אלו שיעבדו עם הטיולון בחורף, אם יש תינוק באחוזון גבוה וכו'. הדרגון מאוד צר ולדעתי יהיה מאוד צפוף לתינוקות.
מצד שני, הסיילו רחב ולכן לדעתי תינוקות ישבו בנוחות רבה יותר בו.
מצד שני, יש לקחת בחשבון שהפרו מאוד מאוד כבדה! אני תמיד ממליץ לגשת לחנות, לקפל את העגלה עם הטיולון ולנסות להרים לבד. לנסות להרים לרכב, להוריד וכו'. לקחת בחשבון שאלו פעולות שעושים לא מעט, מניסיוני, רוב ההורים מתייאשים די מהר מעגלה כבדה, בסופו של דבר זה גורם להם לעבור מהר מאוד לטיולון, אז עוברים לטיולון עוד יותר צר מהדרגון, חד כיווני, גלגלים קטנים וכו'. כלומר למוצר הרבה יותר פשוט.
לכן אני ממליץ לרדת לדגמי הסיילו XL, הם פחות מעוצבים אבל יורדים במשקל בערך בקילו. זה גם כבד וגם כאן אני ממליץ להתנסות בהרמה במצב מקופל עם הטיולון.
הדרגון מעט יותר קלה עם טיולון. רוחב השלדה צר יותר באופן משמעותי, זה יתרון במעברים צרים. האחריות ארוכה יותר וכל הבדים יורדים לכביסה, בסיילו יש חלק מהבדים שלא ניתנים להסרה.
הקיפול של הדרגון לדעתי מסורבל, דורש תרגול והורה נמוך יצטרך להתאמץ המון כדי לקפלה. לדעתי דגם הבי שלהם עדיף כי המושב יותר רחב, הקיפול טיפה יותר קל. האמבטיה מאוד קטנה וזה חיסרון גדול אבל, מה שמשרת יותר זמן זה המושב.
אני אישית די פוסל את הדרגון בעיקר בגלל המושב וביחס למחיר שמשלמים אני חושב שלא מקבלים מוצר תואם למחיר.
לסיכום: אם ספורטליין, אני חושב שהXL עדיפה. אם בוגבו לדעתי הבי עדיפה על הדרגון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בבחירת עגלהעדי שטראוס26/10/2023
היי מתלבטת בין עגלת ספורטליין פולד2023(חדשה)
לבין סייבקס מיוס 2/3(יד שנייה)
ההתלבטות היא האם הסייבקס באמת כלכך שווה את המחיר שלו? אם ההבדלים בין הדגמים לא כאלה גדולים אז כמובן שאעדיף את הספורט ליין.. שאקנה חדשה באותו מחיר של יד שניה
אציין שחשוב לי אמבטיה נוחה לתינוק , קיפול קל וקומפקטי אבל אם זאת יציבות לעגלה. בדים רחיצים ושאיפה לעגלה לטווח ארוך
לדעתי 2 הדגמים לא מוצלחים ביחס לדגמים מקבילים
קובי סופר27/10/2023שלום עדי,
לדעתי 2 הדגמים לא מוצלחים ביחס לדגמים מקבילים.
אני אסביר:
לדעתי הפולד עגלה לא מוצלחת. היא קלה וקומפקטית שזה עונה לדרישות. לדעתי אבל הקיפול שלה לא נוח לביצוע. כמוכן הניוד שלי בינוני. לדעתי דגמי הסיילו הרבה יותר מוצלחים. החיסרון ביחס לפולד הוא המשקל הפולד שוקלת סביב 9 וחצי ק"ג והסיילו באזורים של 12 ק"ג לכן, הם הרבה יותר כבדים. עם זאת הם מרגישים יותר יציבים, הקיפול יותר נוח, האמבטיה יותר גדולה ומרווחת וכך גם הטיולון. יש לציין שרוב הבדים יורדים לכביסה אך לא הכל. אותו כנ"ל לסייבקס.
לגבי סייבקס, לדעתי אין ספק שמשלמים המון על המיתוג!
אני תמיד ממליץ למי שמגיע למחירים האלו, ללכת על בוגבו בי 5 או 6.
היא יותר נוחה לניוד, הטיולון שלה לדעתי יותר מוצלח וניתן לקפל דו כיווני, בסייבקס צריך לפרק את הטיולון כשהוא פונה אליכם טרם הקיפול. ניתן לקפל עם הטיולון רק שהוא פונה לכיוון הנסיעה.
בנוסף, גב הטיולון של הבי יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה ממושב שעשוי מרשת. גם בכל דגמי ספורטליין הגב יצוק מפלסטיק (לשים לב שזה רק מדגמי 2023 במידה ורוכשים יד 2).
החיסרון של הבי זו האמבטיה, מאד קטנה אבל, לדעתי בשקלול העובדה שהעגלה תשרת בין שנה וחצי ל-3 שנים (תלוי אם נרכוש טיולון בהמשך). משך השימוש במושב הטיולון הרבה יותר ארוך מהאמבטיה, לכן אני נוטה לכיוון הבי.
מבחינת משקלים הסייבקס שוקלת באזור ה-10 ק"ג והבי באזור 11 ק"ג.
אני גם ממליץ על עגלת בייבי בוס בובקט שלנו.
הבובקט שוקלת רק 8.2 ק"ג ולכן הרבה יותר קלה מכלל הדגמים. האמבטיה די מרווחת כמו בדגמי הסיילו או המיוס.
הטיולון מרווח כמו בסיילו וגם ארוך מאוד! מקבלים גגונים גדולים. הכל כולל הכל יורד לכביסה. יש 5 שנים אחריות. המחיר לעגלה חדשה מתחיל ב-2500 ש"ח.
לדעתי יותר נוחה לניוד מכלל הדגמים המוזכרים. יש 5 שנים אחריות.
החיסרון הגדול שהיא לא נפוצה בהרבה חנויות. נמכרת בעיקר בחנויות במגזר החרדי שם היא אחת העגלות הכי נמכרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב - ילד ראשוןניצן26/10/2023
היי קובי,
לא הצלחתי לענות בתגובה נוספת לתגובתך אז כותבת שוב.
קודם כל תודה רבה על המענה.
הכיוון שלנו נוטה דווקא לכיסא בטיחות מגיל לידה אז אשמח להמלצתך עבור כיסאות אלו :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדגמים עם דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר הם
קובי סופר27/10/2023שלום ניצן,
הדגמים עם דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר הם:
ברייטקס מרתון או בולווארד קליקטייט. ביניהם לדעתי עדיף ללכת על הבולווארד, יש לו הגנות ראש טיפה יותר רציניות. עם זאת, במבחנים זה לא השפיע על הדירוג. עדיין אני נוטה אליו אם אין שיקול תקציבי כי בכל זאת הוא יקר יותר. המבחנים נעשים במעבדות, מהירות נמוכה כך שלמען השקט הנפשי אני חושב שעדיף ללכת על תוספת ההגנה.
בנוסף, צ'יקו נקסטפיט זיפ, הוא אפילו קיבל דירוג טיפונת יותר גבוה. עם כי ההבדל זניח.
היתרון המרכזי של צ'יקו מול ברייטקס, בחודשים הראשונים, זווית השכיבה שלו יותר טובה משל ברייטקס, זה יתרון משמעותי מכיוון שהתינוקות בחודשים הראשונים לא יודעים להחזיק את הראש שלהם שכבד מהגוף. ככל שהשכיבה יותר טובה כך התינוק ישכב ביותר נוחות.
מצד שני, היתרון של ברייטקס הוא בקלות ההתקנה. את הצ'יקו ניתן להתקין עם איזופיקס, אז ההתקנה יחסית קלה. ממשקל 29 ק"ג משקל הילד והכיסא יחד, צריך להתקין עם חגורה, אז בצ'יקו זה נעשה טיפה יותר מסורבל.
בברייטקס יש פטנט קליקטייט שיוצר התקנה קלה יותר עם חגורה ככה שלא צריך להסתמך על האיזופיקס. מסתמכים על חגורה בטיחות שגם יודעת להחזיק משקלים יותר גבוהים, לכן אני חושב שההתקנה של הברייטקס מנצחת בענק.
את הזווית ניתן לשפר בעזרת ספוג מגביהה. עם זאת אני עדיין חושב שבחצי שנה הראשונה בצ'יקו יהיה יותר נוח לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי, קודם כל תודה על המענה המפורט!
ניצן27/10/2023ועוד שאלה קטנה - האם גם בכיסא בטיחות מגיל לידה (למשל כמו הדגמים שציינת) צריך להוציא את התינוק לאחר כ40 דק'? או שבגלל המנח של הכיסא ניתן להשאירו קצת יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן כן
קובי סופר29/10/2023שלום ניצן,
אכן כן. הזווית אינה בריאה לתינוקות ולכן שהייה ארוכה לא טובה עבורם. זה גם פוגע בדרכי הנשימה וגם לא בריא אורטופדית.
אם יש נסיעות ארוכות, לצורך העניין 3 שעות נסיעה. מה שצריך לעשות זה לעצור כל 30-45 דק', להוציא את התינוק מהסלקל או הכיסא, לאוורר ולהחזיק או להניח בעגלה בצורה תקינה. לאחר מכן להמשיך בנסיעה.
חשוב להדגיש, ככל שהם גדלים, כך אפשר להאריך את משך השהייה, בהתאם לקצב ההתפתחות והגיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לרכב - ילד ראשוןניצן25/10/2023
שלום קובי,
ילד ראשון, וקצת הלכנו לאיבוד מבחינת מותגי כיסאות בטיחות לרכב והסוגים השונים (אם זה משנה, יש לנו יונדאי וניו).
אנחנו כנראה נקנה עגלת נונה טריב נקסט, ואנחנו מתלבטים האם כדאי לקנות סלקל שמתחבר גם לעגלה ובהמשך כשהילד גדל לקנות כיסא בטיחות לרכב? או שכדאי לקנות מראש כיסא בטיחות לרכב שמתאים מגיל לידה?
אשמח גם להמלצה שלך לגבי המותגים השונים, מרגיש שבכל מקום אומרים משהו אחר.
נשקיע כל סכום שצריך עבור הבטיחות.
תודה רבה ובשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קודם צריך להיסגר על מה רוצים
קובי סופר26/10/2023שלום ניצן,
קודם צריך להיסגר על מה רוצים.
סלקל או לדלג ולהתחיל יש עם כיסא. זו כבר החלטה שלכם ואין כאן נכון או לא נכון. טוב או לא טוב. לאחר שתחליטו אז אוכל לתת המלצה על הדגמים הכי בטיחותיים שיש.
היתרון המרכזי של סלקל זהו החיבור לעגלה. אם התינוק נרדם בנסיעה, מבלי להעיר אפשר לחבר לעגלה ולנייד. עם זאת, חשוב להבין שזה לא בריא לתינוקות שהייה ארוכה בסלקל. הורים רבים נוטים להנות יתר על המידה מהאפשרות לחבר לעגלה, עושים טיולים ארוכים כשהתינוקות בסלקלים. לדעתי זה מעודד עצלנות.
בכיסא היתרון המרכזי הוא שנחסוך לא מעט כסף באי רכישת הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון בדגש על נוחות התינוקמילי24/10/2023
שלום רב,
מלידה ועד היום (7 חודשים) השתמשנו באמבטיה של פג vivace והיינו מאוד מרוצים ממנה. הטיולון של vivace לעומת האמבטיה מרגיש מאוד עדין ודי חשוף (למרות נוחות גבוהה בשימוש וקיפול), גם לא נראה שהשלדה תשרוד שימוש רב במדרכות של רמת גן.
התחלתי לחפש טיולון מאסיבי ויציב (כמו כורסה) עם שיכוך טוב לשימוש יומיומי בנוסף לטיולון של פג. כרגע האופציה שנראית טובה זה בוגבו פוקס 3.
האם יש עוד משהו שיכול להתאים ? הדגש על נוחות הילדה, אין בעית מקום ברכב או מעלית.
תודה רבה,
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה גם
מילי24/10/2023בתקופה הקרובה צפויים לנסוע לאירופה. ראיתי ששם יש אפשרות לקנות רק טיולון של עגלה משולבת וגם יש הרבה יותר מבחר של עגלות full size מנגד לשוק המקומי שמציע בעיקר עגלות קומפקטיות. האם כדאי לקנות שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני פחות ממליץ על הפוקס
קובי סופר25/10/2023שלום מילי,
אני פחות ממליץ על הפוקס. בעיקר בגלל הטיולון.
לדעתי האמבטיה מעולה אך זה לא רלוונטי. השלדה מעולה ויכולת הניוד מעולה. החיסרון הגדול לדעתי הוא המושב.
הוא מרווח ונוח אך אין לו מצב שכיבה שטוח. לדעתי זו זווית פחות נוחה לתינוקות, כמעט כל המותגים בעולם שמכרו מושב עם זווית כמו של הפוקס החליפו את המושבים למושב עם שכיבה שטוחה. בפוקס, זו שכיבה בתנוחת ערסול כלומר יש שקע בין הישבן לגב. זה לא מאפשר השכבה על הבטן לדוגמא, התינוקות די צריכים להיות סטטיים במצב השוכב, שהייה ארוכה במצב השוכב פחות טובה לדעתי בהשוואה לשהייה ארוכה בשכיבה ישרה. בנוסף, היא לא נוחה לקיפול יחד עם המושב וגם ענקית ולכן, רצוי לפרק את המושב טרם הקיפול. זה דבר שמתסכל הורים רבים לאורך זמן וגורם להם לרכוש טיולון בשלבים מוקדמים מאוד.
לגבי המלצות, לקחת בחשבון שנכון, באירופה זה בדיוק ההפך מישראל, כמעט אף אחד לא רוכש שם עגלות עירוניות, שם חושבים קודם כל נוחות התינוק ולאחר מכן נוחות הניוד ורק בסוף נוחות ההורה. בישראל זה בדיוק ההפך.
מצד שני, עגלות כאלו מאוד מסורבלות בקיפול, כבדות וגדולות. צריך להיות מוכנים נפשית לחסרונות האלו. הרווח הגדול זה שאני נותנים נוחות לתינוק וגם נוחות הניוד יותר טובה, נוחות ניוד טובה = גם נוחות לתינוקות שפחות מרגישים רעידות וטלטלות.
לגבי המלצות, צריך לדעת מה האופציות, קשה לי לזרוק המלצות.
בנוסף, אם רוכשים באירופה, רצוי לרכוש מותג שיש לו יבואן רשמי בארץ, למקרה של תקלה שיהיה לאן לפנות, זה אולי יהיה כרוך בתשלום אך לפחות תהיה כתובת.
אפשרות שאני חושב שיכולה להיות מעניינת היא לרכוש פג ולוצ'ה, צריך לבדוק, אולי האמבטיה שיש לכת תתחבר אליה (האמת שלא בדקתי את זה משהו שאני לרוב עושה...).
אז תרוויחו עגלה מלאה לתינוק הבא. בניגוד לויוצ'ה מקבלים נוחות ניוד הרבה יותר טובה, מושב יצוק מפלסטיק שיספק תמיכה ונוחות הרבה יותר טובים לדעתי ממושב צר ומרשת.
בארץ אפשר לרכוש אייביסי דיזיין סלסה אם מתפשרים על הצבע, היא נמכרת ב-2000 ש"ח עם אמבטיה וטיולון. הפלוס זה הטיולון שהוא כורסה, יש לה את מערכת הקפיצים הכי טובה שיש לדעתי בכלל העגלות בעולם. 2 קפיצים רציניים מחת לתינוק ולא בגלגלים כמו בשאר העגלות. אפשר גם לרכוש באירופה. אז יהיה מבחר צבעים רחב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו דרגונפליי או ספורטלייןהריונית22/10/2023
היי קובי,
אשמח לשמוע מה דעתך על העגלה החדשה של בוגבו.
ובהשוואה בין החברות על מה היית ממליץ?
הבוגבו מצאה חן בעיני בגלל שנכנסת לתא המטען של המכונית הקטנה שלנו.
תודה מראש😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הן שונות מאוד
קובי סופר23/10/2023שלום,
הן שונות מאוד. ראשית הפער במחיר מאוד משמעותי.
שנית, המבנה, והקיפול טיפה שונים.
אני נוטה שלא להמליץ על הדרגון מסיבה עיקרית אחת. לדעתי מושב הטיולון שלה מאוד צר. תינוקות בחורף עם לבוש עבה ישבו שם בצפיפות גדולה לדעתי. הקיפול טיפה מסורבל ודורש תרגול ובסוף, משלמים סכום מכובד. זהו מוצר שרק הושק ולכן גם אין חוות דעת של משתמשים.
ההמלצה שלי תמיד מלבד הבדיקה ברכב, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה עם משקל של 12 ק"ג לפחות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לתפעל לבד וגם לקפל לבד, עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לאחר מכן לקבל החלטה של מה נכון לכם.
לדעתי דגם הבי של בוגבו הרבה יותר מוצלח מהדרגון וגם הוכיח עצמו מעל לעשור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותחגית20/10/2023
היי,
תינוק ראשון, מתלבטת בין מספר עגלות, הכי חשוב לי שתהיה בריאותית, נוחה לתינוק וקלה.
מתלבטת בין מיוס 2, מיוס 3, צ'יקו mysa.
בהנחה שגרה בעיר, יכולה להשיג את שלושתן באותו המחיר, הגובה שלנו הוא ממוצע (166, ו174) ויש לי טיולון משומש של מקלארן קוואסט מאחותי.
מה הכי עדיף ולמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיוס 3 עדיפה על 2
קובי סופר20/10/2023שלום חגית,
ראשית, לדעתי מיוס 3 עדיפה על 2. ההבדלים זניחים בינהן אבל, מיוס 2 שכבה המון זמן במחסן, יש בלאי למוצר גם שהוא ארוז בקרטון. לכן, אם אין הבדלי מחיר אז עדיף ללכת על ה-3.
בין ה-3 לצ'יקו.
לצ'יקו יש מספר יתרונות:
1. ידית מתארכת, זה נוח בגלל הבדלי הגובה, זה גם משמש כמנוף בעליה וירידה של מדרגה.
2. ניתן לקפלה עם המושב לשני הכיוונים. בסייבקס שהמושב פונה לכיוון ההורה (וכך מומלץ ללכת עד גיל שנה ואפילו מעבר), צריך לפרק את המושב טרם הקיפול. זה מעיק ולא הכי נוח.
3. הגלגלים בצ'יקו יותר גדולים ולכן יכולת הניוד עדיפה, זה בא לידי ביטוי בדרך משובשת. בעיר לא יורגש הבדל גדול.
4. המושב של סייבקס מרשת, לדעתי זה מושב שמספק תמיכה פחות טובה וגם, רשת עלולה להיקרע וזה חלק שאינו מכוסה באחריות. כמוכן בחורף, נכנס אוויר קר דרך הרשת.
מצד שני, הסייבקס עם קיפול טיפה יותר קטן.
הידית בזווית יותר נוחה למרות שאינה מתארכת. לדעתי הידית של צ'יקו בזווית ממש לא מוצלחת. היא גבוהה מידי וזה בעייתי בתליית תיק או כל דבר על הידית. המושב חוצה את קו ידית האחיזה במעט כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו.
בנוסף, צ'יקו מייסה ממש תקופה קצרה בשוק, לא נמכרו המון עגלות, אי לכך, אין מידע לגבי המוצר ואיך הוא ישרוד או יעבוד בהמשך. הסייבקס המון זמן בשוק 1, 2 או 3 זה לא משנה כי הבסיס לא השתנה.
ההמלצה שלי תמיד, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד אותן בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר כל אלו להרכיב את מושב הטיולון, לקפל את העגלות לבד. להרים במצב מקופל. לאחר מכן לבדוק ברכב איך הן נכנסות.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל החלטה מושכלת של מה נכון לכם.
המלצה נוספת, לנסות לבדוק גם את הבייבי בוס בובקט שלנו. לדעתי מוצר יותר שלם. יותר קלה, יותר נוחה לניוד משתיהן, הידית מתארכת בזווית יותר מוצלחת מהצ'יקו. המושב יצוק מפלסטיק, הגגונים יותר גדולים, כל הבדים יורדים לכביסה, בצ'יקו ובסייבקס הרוב יורד אך לא הכל.
היא לא זמינה בהרבה חנויות וזה החיסרון הגדול. לדעתי שווה אבל לעשות את המאמץ.
לגבי המקלארן, לדעתי טיולון מעולה. ההמלצה אבל שהתינוקות יהיו מול ההורה עד גיל שנה וחצי או מינימום עד שנה. אז אני ממליץ לרכוש עגלה עם מושב דו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה!
חגית22/10/2023האם כל הדגמים, כולל זה שהזכרת של בייבי בוס, מתיישרים ל180 מעלות בטיולון?
בנוגע לבייבי-בוס, למה המלצת לי דווקא על העגלה הזו, כלומר, מה ההבדל בינה לבין הדגמים האחרים של החברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השכיבה כמעט שטוחה
קובי סופר23/10/2023שלום חגית,
השכיבה כמעט שטוחה, כ-178 מעלות. אין טיולון שהוא 180.
לגבי ההמלצה, מכיוון שציינת שאת גרה בעיר, לדעתי הבובקט מושלמת להורים עירוניים. היא קלה מאוד, סופר נוחה לניוד, הקיפול נוח וקטן.
יש דגם צ'יטה שדומה לה מאוד אבל יותר יקר בגלל העיצוב ולמעט זה אין הבדלים טכניים.
ויש דגם טייגר שמגיע עם גלגלים טיפה יותר גדולים, קפיצים יותר גדולים ולכן היא יותר כבדה ומעט יותר רחבה. מצד שני יש לה יכולת ניוד יותר טובה בדרך משובשת מאוד. השאלה אם יש צורך בכך? בניוד עירוני לא יורגשו הבדלים.
כמוכן יש דגם יגואר שהוא מציע קיפול סופר קטן ונוח אבל הוא יותר כבד. בנוסף פחות נוח לניוד משאר הדגמים. גם כאן, בניוד עירוני ההבדלים לא גדולים, זה יורגש רק בדרכים משובשות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)