מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- דגמי נובה קיופלישמעון03/10/2023
היי
משום מה לא יכול להגיב להודעה שעניתה לי
ראיתי שיש כמה דגמי נובה
אתה מתכוון לנובה ניילו Q Play NOVA Niello
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל דגמי הנובה די זהים
קובי סופר04/10/2023שלום שמעון,
כל דגמי הנובה די זהים. ההבדלים הם בגימורים, בדים, תוספות וכו'. טכנית המוצר יהיה זהה לא משנה תת הדגם.
לכן לא משנה איזה נובה תרכשו כלכך.
מה שכן, בעבר היה נובה עם גלגלי אוויר, הדגם הזה פחות מומלץ. לדעתי כבר לא זמין בחנויות אבל אם כן, מומלץ לוותר על גלגלי אוויר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני שניתן לקיפול לשני הצדדיםInbar Sendler03/10/2023
היי קובי היקר
מעוניינים בטיולון לבת השבעה חודשים שלנו
חשוב לנו שהטיולון יהיה יחסית קליל
וניתן לקיפול לשני הכיוונים
עלתה האופציה לאיזי טוויסט s2+ עם הגלגלים המשופרים מה דעתך על הדגם הזה? ובמידה וחא איזה אופציות נוספות יש בשוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האמת שזו די האופציה היחידה
קובי סופר03/10/2023שלום ענבר,
האמת שזו די האופציה היחידה.
שאר האפשרויות אלו עגלות עם אמבטיה, גם לו ניתן לרכוש ללא אמבטיה, יהיה מדובר בסיפור יחסית יקר, כמוכן, אלו עגלות לטוב ולרע.
האפשרויות הנוספות זה טיולונים חד כיווניים.
לכן זה משאיר את הסייבקס כאופציה הכי ראילית.
זה לא טיולון מושלם, הוא יחסית צר, הקיפול טיפה מסורבל ודורש תרגול. עם זאת, הקיפול קטן, נוחות הניוד טובה ביחס לרוב הטיולונים בשוק, זאת בזכות הגלגלים הגדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת סלקל בטיחותיספיר02/10/2023
היי,
קצת אבודה בקשר לבחירת סלקל.. חשוב לי שיהיה כמה שיותר טוב מבחינה בטיחותית, קל יחסית ועם בסיס ושתהיה אפשרות לחבר אותו לרכב גם בלי בסיס.. אשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אם רוצים גם לחבר לעגלה
קובי סופר03/10/2023שלום ספיר,
השאלה אם רוצים גם לחבר לעגלה.
אם לא, הסלקל המומלץ ביותר הוא צ'יקו קייפיט 30.
הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר שיש.
הוא אחד הנוחים ביותר שיש לתינוקות, קל להתקנה והדבר הכי יפה הוא המחיר, הוא עולה כמו רוב הסלקלים המובילים אבל להבדיל מהם, המחיר שלו כולל בסיס לרכב. בסיס עולה כמעט כמו סלקל כך שיש כאן חיסכון גדול.
עדיין הוא לא חף מחסרונות:
1. כפי שציינתי, הוא לא מתחבר לאף עגלה
2. לא ניתן לחגור ללא הבסיס, אם יש 2 רכבים זה אומר שצריך לרכוש בסיס נוסף.
אם 2 אלו חסרונות משמעותיים אז אני ממליץ על ג'ואי אייג'ם 3.
הוא גם ברמת בטיחות גבוהה מאוד, ניתן לחגור ללא בסיס, המחיר יחסית סביר, עדיין יהיה יותר יקר מהצ'קו כי יש לרכוש את הסלקל לחוד ואת הבסיס בנוסף.
הוא מתחבר לרוב העגלות בשוק. הוא נוח מאוד ויש לו גגון מצוין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על VAMOS osannגלית01/10/2023
היי קובי
ראיתי את הדגם osamn VAMOS
מאוד מזכיר את הספורטלייןמשמעותית גם זול יותר
ייש לך חסרונות/יתרונות בנוגע לדגם הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המלצות על VAMOS Beigeגלית01/10/2023
היי קובי
ראיתי את הדגם VAMOS Beige
מאוד מזכיר את הספורטלייןמשמעותית גם זול יותר
ייש לך חסרונות/יתרונות בנוגע לדגם הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש בעיקר חסרונות
קובי סופר01/10/2023שלום גלית,
יש בעיקר חסרונות. היתרון היחידי הוא במחיר. מכאן, כל השאר זה חיסרון.
אם נשווה לסיילו XL. בסיילו מקבלים גלגלים יותר איכותיים, אמבטיה עם פתחי איוורור ומזרן יותר טוב, גגון מתארך.
טיולון הספורטליין גם הוא יותר איכותי.
בשורה התחתונה, לדעתי שווה להוסיף את ההפרש ולקבל מוצר יותר טוב. אם רוצים להיצמד למחיר, יש את ספורטליין סיילו בייסיק שנמכרת אף פחות מהואמוס ולדעתי עדיפה עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן nova או Redlicconשמעון29/09/2023
הי קובי מה שלומך
אני מתלבט בין שני דגמים
Qplay nova או Twigy Redliccon
מה אתה חושב מבחינת איכות התל אופן
תודה רבה על כל העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנובה עדיף
קובי סופר29/09/2023שלום שמעון,
הנובה עדיף לדעתי. ראשית הוא בנוי ממתכת, הטוויגי רובו פלסטיק. שנית, הגלגלים של הנובה יותר טובים כך שיכולת הניוד, תמרון וגם רכיבה של הילד (אם תהיה כזו) יעשו יותר בקלות.
בנוסף, הנובה כבר נמכר כ-4 שנים בשוק לעומת הטוויגי שהוא חדש. לכן לדעתי עדיף ללכת על בטוח עם מוצר שהוכיח עצמו מאשר להתנסות במשהו חדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם תלת אופן מומלץ
שמעון01/10/2023איזה דגם אתה הכי ממליץ של החברה qplay
מבחינת איכות וזמן שימוש ארוך ונוחות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הנובה מעולה
קובי סופר01/10/2023שלום שמעון,
לדעתי הנובה מעולה, קל לתפעול, יחסית נוח בקיפול ובמחיר סביר. גם סדרת הריטו שלהם טובה אך הם גדולים יותר וגם טיפה מגושמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוגר סיטי תור לאקס כטיולוןאשלי29/09/2023
שלום וברכה
מחפשת טיולון טוב שפונה לכיוון ההורה חזק שמתקפל קטן.
אך גם יודעת שאין כאלו מלבד הסייבקס איזי 360..
לא אהבתי אותו הוא קטן מאוד ובלי חיזוק במשענת גב לדעתי.
יש לי אופציה לרכוש את הסיטי תור לאקס (חדש ב 1000ש"ח ..מבצע.. וקופונים)
איך העגלה הזו מבחינת ניוד ביחס לטיולונים... ולא בהשוואה לעגלות?
יש לי טיולון גולז אייר ואני מרוצה (אך צריכה עכשיו טיולון עם כיוון להורה)
קראתי כאן שהגלגלים לא הכי נוחים אך האם זה באופן כללי בהשוואה לעגלות ואם אני משווה את זה לגלגלים של טיולונים אז הגלגלים דווקא בסדר?
נאמר לי שהעגלה הזו מורשת לעלות לטיסה, האם זה נכון? כי לא מוצאת על זה באינטרנט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *
א29/09/2023א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הוא לא נוח לניוד
קובי סופר29/09/2023שלום אשלי,
הוא לא נוח לניוד גם בהשוואה לטיולונים. ממליץ לשים את הילד בעגלה, לנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה ואז להחליט אם הוא מספיק נוח לכם או לא.
להבדיל מטיולון, המבנה שלו שונה, המשקל יותר כבד ואלו משפיעים לרעה על יכולת הניוד כאשר יש גלגלים קטנים.
בסך הכללי אבל, הוא יכול לעשות את העבודה. לתינוק יהיה נוח כי יש לו גב יצוק שזה מעולה, שינוי מצבים עם לחצן. אז כאן אנחנו לא מתפשרים על נוחות הילד אבל כן על הנוחות שלנו.
בניוד שזה לבדיקתכם.
בקיפול שהוא די מסורבל וכך גם הפתיחה לאחר הקיפול. גם כאן, תתנסו בחנות ותחליטו לבד אם זה קריטי או לא. בסוף זה אינדיבידואלי, מה שקשה לאחר קל לשני.
לגבי טיסות, הקיפול קטן אבל אני לא בטוח שכל חברת תעופה תאשר עליה! הדרך לבדוק, לקחת מידות שלו במצב מקופל, לבדוק מה מידת הטרולי המאושרת של חברת התעופה, כך תדעו בוודאות אם יאושר או לא.
בכל מקרה, אפשר לטוס עם ג'ולז או, אם התור לא מאושר אז מוסרים בגייט ומקבלים מיד עם הנחיתה כך שזה לא קריטי לדעתי.
עוד אפשרות, אנחנו נשחרר כמה טיולונים של בייבי בוס למכירה בקרוב, דרך האתר שלנו. של דגם בובקט. המחיר יהיה לא זול. כ-1790 ש"ח. הפלוס מול התור זה יכולת ניוד הרבה יותר טובה, גגון יותר גדול, קיפול ופתיחה יותר נוחים, מושב יותר ארוך.
המינוס: מחיר יותר יקר, קיפול יותר גדול, בוודאות לא מאושר לעליה למטוס. אם זה מעניין אפשר ליצור קשר דרך צור קשר באתר שלנו: בייבי בוס מוצרי תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עגלות קלות יותר שמתאימות
אשלי29/09/2023היי תודה רבה על התשובה המפורטת.
ראשית המון הצלחה בעגלה החדשה שלכם, זה יהיה טיולון דו כיווני?
יש משהו שנמצא כעת בחנויות שיכול לתת מענה
עגלה אחרת
קלת משקל כמו טיולון יותר
קטנה לקיפול
ודו כיווני
במחיר סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עם מושב דו כיווני זה בעייתי
קובי סופר29/09/2023שלום אשלי,
עם מושב דו כיווני זה בעייתי. כפי שציינת, השוק ריק מעגלות כאלו. הסייבקס בדרך כלל זו האופציה היחידה. הג'וגר זה משהו חדש שנמכרת ללא אמבטיה. מעבר לכך אין אופציות אחרות, אלו רק עגלות עם אמבטיה. גם ללא האמבטיה, עדיין מדובר בעגלות שהן כבדות בהשוואה לטיולון.
הבובקט שהמלצתי היא ממש לא חדשה, נמכרת רק עם אמבטיה, פשוט היו לנו כמה מכירות של אמבטיות לחוד ולכן נשארו עגלות ללא אמבטיות שנציע למכירה בקרוב.
מלבד אלו זה רק ללכת על טיולון חד כיווני שכבר יש לכם.
או, עגלה עם אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש קשה במדרכות?
אשלי29/09/2023היי
תודה רבה
(זה יוצא בנדל עם האמבטיה) בלי יוצא אותו הדבר כי המבצע על הכול
לא יודעת.. אולי כי יפסיקו להביא את הדגם הזה.
לאור זאת שאין אופציות, היא כל כך גרועה בניוד, יהיה קשה ממש במדרכות וכד? הרבה יותר קשה מהגולז אייר נגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי כן קשה להתנייד איתה
קובי סופר01/10/2023שלום אשלי,
לדעתי כן, קשה להתנייד איתה.
הדרך הכי טובה להבין אם זה נורא או לא, בסוף זה אינדיבידואלי ויכול להיות שלכם היא תהיה סבבה.
לגשת לחנות, לשים את התינוק/ת בתוך הג'וגר, לנייד בתוך החנות, מחוץ לחנות אם יש מדרכה מעולה. ככה תוכלו לדעת איך זה להתנייד איתה ביומיום. בין לבין תוכלו לראות אם לתינוק/ת נוח במושב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cielo Basic מול Cielo XL של Sportlineרויטל28/09/2023
מתלבטים בין 2 הדגמים הנ"ל, כחדשים.
ההפרש במחיר, נכון להיום, הוא 400 ש"ח.
1) מה ההבדלים העיקריים ביניהם?
2) האם כשכותבים רק Cielo 2023 מתכוונים לדגם ה-Basic?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ב-2023 נעשו שינויים משמעותיים
קובי סופר29/09/2023שלום רויטל,
ב-2023 נעשו שינויים משמעותיים אז הכוונה לא רק לבייסיק אלא לכלל הדגמים.
אז אם לא צוין צריך לבדוק מה מקבלים. ב-2023 שינוי את המושב לגב יצוק מפלסטיק, זווית הישיבה יותר טובה, בכל הדגמים למעט הבייסיק שופרו הגלגלים ועוד כל מיני שינויים.
עם זאת, חשוב לציין שהשינויים הוסיפו משקל רב לעגלות! כיום דגמי הסיילו כבדים מאוד. אני ממליץ לבדוק בחנות את העגלות במצב מקופל יחד עם הטילון, לנסות להרים לבד אם מתאפשר כדי להחליט אם המשקל לא כבד מידי עבורכם.
לגבי הבדלים. לדעתי הXL עדיף. גם מקבלים אמבטיה עם פתחי איוורור שאין בבייסיק. בנוסף הגלגלים יותר איכותיים ולכן יכולת הניוד עדיפה, גם בלאי הגלגלים יהיה נמוך משמעותית.
מצד שני, הXL יותר כבדה וכפי שציינת יותר יקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישה כיסאות במושב האחוריחן28/09/2023
היי קובי, יש לנו טויוטה קורולה שנת 2015 ואני רוצה לדעת אם ייכנסו במושב האחורי שני צ'יקו נקסטפיט עבור תאומים ניובורן ועוד כיסא לילדה בת 3. אם כן, על איזה כיסא לבת 3 אתה ממליץ שיהיה בטיחותי ושיצליח להיכנס?
בנוגע לצ'יקו - אולי אתה ממליץ לא ללכת עליהם כי הם גדולים מדי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר את הרכבים
קובי סופר29/09/2023שלום חן,
הבעיה שלי כאן שאני לא מכיר את הרכבים. קשה לי לייעץ בלי הנתון הזה. זה דבר שחייבים לבדוק פיזית! עדיף בחנות עם מתקין מורשה ומנוסה בהתקנת 3 מושבים. לדוגמא: טוילנד בכפר סבא או, ברשת בייבי סטאר, לחפש את אבי שפיר!
אני מעריך שזה יהיה מאוד גבולי אם לבת ה-3 יהיה כיסא צר מאוד. בנוסף, 2 הצ'יקו יצטרכו להיות נגד הכיוון, להערכתי 1 מהם מאחורי הנהג, זה אומר שהנהג יצטרך למשוך את הכיסא קדימה, אם הוא גבוה ואפילו בגובה ממוצע, יתכן וזה לא יהיה נוח לנהיגה!
במקרה וצ'יקו לא יכנסו, ההמלצה שלי היא גרקו סלים פיט 3, מדובר בכיסאות מאוד צרים שמאפשרים הכנסת 3 מושבים כמעט בכל רכב, לבת ה-3 אפשר יהיה להשאיר את הקיים או, לרכוש בוסטר רצועות או עוד סלים פיט אחד נוסף, ככה בכלל לא תהיה בעיה להתקין 3.
החיסרון הגדול לעומת הצ'יקו הוא הנוחות, הם לא שוכבים כמו צ'יקו, הם גם בוסטרים ככה שהמבנה לא הכי נוח לתינוקות ניו בורן. בנוסף, בטיחותית צ'יקו מקבל דירוג עדיף עליהם! עם זאת הסלים פיט עדיין נחשב לאחד מכיסאות המשולבי בוסטר הטובים ביותר שיש מבחינה בטיחותית!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות אחרת
חן29/09/2023אני חושב שאצטרך לוותר על הצ'יקו, אחרת אצטרך להחליף רכב, כי אני מבין ששני צ'יקו ועוד בוסטר רצועות כנראה לא ייכנסו יחד. בכל זאת אולי אגש לבדוק את זה.
אני מבין ממך שגרקו סלים פיט 3 הוא מומלץ כי הוא צר אבל יש לו חסרונות לניו בורן - השכיבה והנוחות, שאלה פרמטרים חשובים. האם זהו הכיסא הצר המומלץ ביותר לניו בורן? יש לך עוד המלצות לשני כיסאות צרים לניו בורן שאליהם יצטרף בוסטר רצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא מכיר את הרכבים ולכן חייבים לבדוק פיזית
קובי סופר01/10/2023שלום חן,
אני ממליץ על הגרקו מכיוון שזה כיסא שאני בטוח ב-99.9% שיכנס. כמובן שצריך לבדוק.
לגבי המלצות נוספות, כפי שציינתי, אני לא מכיר את הרכבים ולכן חייבים לבדוק פיזית. אוכל להמליץ רק אם תרשמו לי אילו דגמים נכנסו. אני ממליץ לגשת לטוילנד בכפר סבא, הם מתמחים בהתקנות מושבים, יוכלו לכוון לדגמים שיתאימו בהתאם לגילאים, רכב ורמת הבטיחות והנוחות.
אפשר גם לחפש אבי שפיר מתקין כיסאות בטיחות בפייסבוק, הוא יוכל לכוון אולי מבלי להתנייד. הוא מכיר את כל הרכבים כי הוא כל היום מתקין מושבי בטיחות.
אפשר גם לשקול להעביר צ'יקו אחד למושב הקדמי והמובגר יצטופף מאחור. אבל שוב, קשה לי לכוון כי אני לא מתקין מושבים, אני לא מכיר את הרכבים ולכן רק יכול להעריך ולא הרבה מעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות לתאומים בייבי מונסטרסחן28/09/2023
היי קובי, מעיון בפורום אני רואה שבייבי מונסטרסט העגלות המומלצות ביותר לתאומים. אני רואה שכיום נמכרים שני דגמים - דגם 3.0 לייט שעולה כ-2700 שקל ודגם 4.0 שעולה כ-3500 שקל. השאלה שלי אם ההבדל ביניהן שווה את ההפרש במחיר ומה עדיף. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני אשתדל למנות את ההבדלים
קובי סופר29/09/2023שלום חן,
אני אשתדל למנות את ההבדלים ומכאן זו החלטה שלכם האם ההבדלים מצדיקים את ההפרש.
1. הקיפול של 4 יותר נוח ומתאפשר חלקית ביד אחת.
2. היא תהיה טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול. בנוסף, יש לה קיפול קלין פולד, זה אומר שבד העגלה מכונס כלפי פנים בגמר הקיפול, זה שומר על הבד (היכן שהתינוקות יושבים/שוכבים) נקי וסטרילי, בייחוד ברכב ואם בתחב"צ אז בכלל.
בנוסף, נשארת לעמוד בגמר הקיפול.
3. היא טיפה יותר קלה
4. לדעתי יותר נוחה בניוד בגלל המשקל והמבנה
מצד שני ה-3 ותיקה והוכיחה אמינות מעולה וחוזק בלתי רגיל. ב-4 מוקדם לדעת כי היא ממש חדשה, מעריך אבל שזה יהיה דומה. יש חיסכון במחיר כמובן.
כמו תמיד, ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל מושב! לנייד בחנות ומחוצה לה, לנסות לקפל לבד, להרים במצב מקופל. אם מתאפשר אז מאוד חשוב גם לבדוק ברכב איך הן נכנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן מתקפל רדליקוןדניאל27/09/2023
הי קובי
מה אתה חושב על התלת אופן מתקל של טווגי רדליקון
יש אליו מבצע בחנות אחרת ב 400 מבחינות איכות ומה שיש לו להציע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר
קובי סופר29/09/2023שלום דניאל,
אני לא מכיר את הדגם. מתמונות וקריאה אודות הדגם עושה רושם נחמד של תמורה למחיר.
הגלגלים שלו נראים מאוד פשוטים ולכן נוחות הניוד תהיה בינונית לדעתי, כמובן שצריך לבדוק זאת פיזית עם הילד טרם הרכישה. אני לא בדקתי וזו רק הערכה.
המושב לא הכי מרופד והגגון קטן. אבל ביחס למחיר מקבלים הרבה פיטצ'רים.
כמובן, אם אפשר למתוח את התקציב, תמיד אמליץ על סמארטרייק, כאן תלוי מה הצרכים? מושב מסתובב או שאין צורך כי אז המחיר ממש יקר. בכל מקרה, הם רמה אחת מעל אם לא יותר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכב שבעה מקומות ו4 ילדיםהדס26/09/2023
שלום קובי תודה על הזכות להיעזר!
יש לי תאומות בנות 7.4 אחת שוקלת 23.5 וגבוהה לגילה, השניה 18 (נמוכה ממנה) - כרגע יש להן בוסטר רצועות גרקו טרנזישן (בעצתך)
בן כמעט 4 שוקל 18.5 - כרגע יש לו אוונפלו כלשהו אבל הוא כבר פג תוקף כל רגע, וחכן את הכסא הזה נשליך לפח..
ותינוק בן 10 חוד' (שוקל 8.5) - בסלקל עדין...
יש לנו רכב 7 מקומות אבל מאוד רוצים לא להשתמש במושב השביעי שכן זה תוספת די הכרחית לתא המטען.
אנחנו שואפים להכניס 3 כסאות בספסל האמצעי (שמאחורי הנהג) ששם יש את אחיזת האיזופיקס.
חושבים להעביר לצורה הבאה:
הגדולה בספסל האמצעי במושב האמצעי עם בוסטר ללא גב או כעם גב ללא רצועות צר מאוד (וללא האיזופיקס) - מה תמליץ?
התינוק עם הסלקל (ובהמשך לעבור לכסא בטיחות שאפשרי נגד כיוון הנסיעה, מה תמליץ?)
ובן הכמעט 4 עם הטרנזישן
והתאומה הקלה יותר מאחורה עם הטרנזישן השני...
מה אתה חושב? מהן המלצותיך? סליחה על האירוך בדברים... מקווה שהובנתי בברוך🥴* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית לגדולה לא מומלץ בוסטר הגבהה ללא גב
קובי סופר27/09/2023שלום הדס,
ראשית לגדולה לא מומלץ בוסטר הגבהה ללא גב. אם עוברים לבוסטר הגבהה ואין בעיה למשקל והגיל אז, רק בוסטר הגבהה עם גב! בוסטר הגבהה ללא גב פחות בטיחותי. במדינות מסוימות גם יצא מהחוק.
לגבי התאומה השניה אין בעיה להישאר עם הטרנזישיין. + העברת טרנזישיין לבן ה-4. לדעתי כל ה-3 יכולים להיכנס בכל רכב בשורת המושבים.
לגבי התינוק, כאן זה כבר תלוי איפה הכיסא שלו יותקן. אין בעיה עם או נגד הכיוון, יש המון דגמים שיתאימו.
אם זה יהיה בשורת המושבים במקום בוסטר ההגבהה או אחד הטרנזישיין, אז צריך ללכת על דגם צר. אז אמליץ על גרקו סלים פיט 3.
אם זה מאחור אז אין שיקול של רוחב אבל יש שיקול של ללכת על דגם בטיחותי עם חגורה. אז אמליץ על ברייטקס מרתון קליטייט.
לדעתי יותר הגיוני שהבוסטר הגבהה עם הגב יהיה מאחור, כי מאוד קשה לחגור כאשר יש כיסא ליד. ככה שהוא מאחור, מלמדים את הילדה הגדולה לחגור את עצמה. גם אם אנחנו נחגור, יהיה טיפה יותר קל להקליק, אולי טיפה מאתגר כי זה בשורה האחרונה אבל, להקליק שיש בוסטר או כיסא ליד זה יכול להיות סיוט ברכבים מסויימים.
כמוכן, אני לא מכיר את גדלי הרכבים, כל מה שרשמתי מצריך בדיקה של הכל טרם הרכישות השונות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
הדס28/09/2023באמת עשינו המשך בדיקות
יש אפשרות בספסל שמאחורי הנהג לשים כסא אחד בלבד באיזופיקס (מושב יחסית רחב) והשניים הנוספים צריכים להיות מעוגנים עם חגורת הרכב (יש לנו את הלוקינג קליפ) ושיהיו יחסית צרים
בעצם מתוך 2 כסאות חדשים שאנחנו נקנה פלוס השניים הטרנזישנים- מהן המלצות הקניה ומהן המלצות מיקומי הכסאות..
(למשל לקנות כסא בטיחות לבן ה10 חודשים נגד כיוון הנסיעה כזה שמתאים לאיזופיקס וכסא בטיחות/בוסטר רצועות שבטיחותי בעגינה ע"י חגורת הרכב +לוקינג קליפ שיתאים לבן ה4)
עוד 2 שאלות נוספות:
א. האם יש עניין (או שלא) להשתמש בעיגון השלישי של האיזופחקס *כשמעגנים ע"י חגורת הרכב*?
ב. באיזה גיל/גובה עוברים מבוסטר גב לישיבה על מושב הרכב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף להימנע מהלוקינג קליפ
קובי סופר29/09/2023שלום הדס,
עדיף להימנע מהלוקינג קליפ. הסבר בסוף בהתאם להמלצות.
לגבי עיגון שלישי, אני מניח שהכוונה לעיגון טריאטרלי בגב המושב? אם כן, צריך לעגן גם אליו, גם אם מתקינים עם איזופיקס וגם אם נתקין עם חגורה. אם הכוונה לחגור עם חגורה וגם עם איזופיקס, כאן יש איסור מוחלט. זה רק אחד מבין השניים.
לגבי גיל וגובה, תלוי מאוד בדגמים. בכל מקרה ההמלצה:
נגד הכיוון מינימום עד שנתיים אבל ככל שתמשכו, כך יותר בטיחותי אפילו עד גיל 4 שנים.
בוסטר/כיסא רצועות, גם כאן, אפשר לעבוד לבוסטר גב ללא רצועות בגיל 3 שנים. מומלץ כמובן למשוך עם רתמות הכיסא/בוסטר ככל הניתן, גם עד גיל 8 שנים אם מתאפשר. אפשר לעבור לבוסטר גב בגיל 6-7 שנים אבל שוב, יותר בטיחותי עם רצועות. עם זאת, לא כל הילדים מאפשרים ככה שזה תלוי בגורמים המשתנים מסביב.
לגבי מה לקנות, לבן 10 חודשים עדיף משהו שנגד הכיוון, אפשר ללכת על צ'יקו נקסטפיט, ההתקנה שלו עם איזופיקס (אפשר גם חגורה אבל יותר קשה להתקנה). אפשרות נוספת, ברייטקס מרתון קליקטייט (אפשר בולווארד אבל המרתון טיפה יותר צר).
ההתקנה שלהם עם חגורה, התקנה מאוד קלה. לדעתי הם עדיפים על צ'יקו כי הם יאפשרו לכם מרחב תמרון, התקנה בכל מקום ברכב בלי שיקולי איזופיקס!
לבן ה-4, אם זה יכנס לרכב, גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו! בדגש על סנאגלוק ובדגש על גרואו! זה בוסטר הרצועות עם דירוג הבטיחות הגבוה ביותר נכון להיום, קיבל דירוג מרשים ביותר. ההתקנה קלה כמו הקליקטייט של ברייטקס, מאפשר התקנה עם החגורה כך שלא תלויים באיזופיקס.
גם בברייטקס וגם בגרקו שהמלצתי, אין צורך בלוקינג קליפ, זה פלוס אדיר כי הלוקינג קליפ גורם לטעויות אנוש בהתקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
הדס01/10/2023חידשת לגבי הלוקינג קליפ
אם כך, יש עוד המלצה מלבד גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו? כי הוא רוחב של 50 ס"מ...
ומתי כבר אין צורך בשום מושב בטיחות שהוא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה פחות או יותר הרוחב של רוב הבוסטרים
קובי סופר01/10/2023שלום הדס,
זה פחות או יותר הרוחב של רוב הבוסטרים עם רצועות, לפחות המובילים בדירוג. אחרי הגרקו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שקיבל דירוג מעולה, הבעיה שהוא די במימדי הגרקו.
ויש את הטרנזישיין שאתם מנוסים איתו, הם באמת יותר צרים, רמת הבטיחות נמוכה יותר מהגרקו החדש אבל, עדיין מדובר באחד מהדגמים המובילים מבחינה בטיחותית.
יש טרנזישיין סנאגלוק שהוא מומלץ יותר מהרגיל, הבעיה שאין לו יבוא סדיר לארץ, לדעתי כרגע לא זמין בחנויות ולא ידוע אם יהיה זמין. צריך לברר מול היבואן במבינו קינג.
אם הנאוטילוס או הברייטקס לא מתאימים אז הייתי ממליץ על טרנזישיין נוסף. סנאגלוק אם מתאפשר ואם לא, הגרסא הרגילה עד 30 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על תלת אופןנעמה26/09/2023
הי,
רציתי לשאול איזה תלת אופן מומלץ יותר, של דונה ליקי s 3/5/7או של סמארט טרייק str 3/5/7
בהנחה שהבייבי שמנמנה וגדולה ואני רוצה שיהיה לה נוח, עם אפשרות הישענות לאחור ומנח לרגליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי סמארטרייק עדיפים
קובי סופר27/09/2023שלום נעמה,
לדעתי סמארטרייק עדיפים. בעניין הנוחות כמעט שאין הבדלים.
בSTR של סמארטרייק ככל שנעלה במספרים כך נקבל יותר פיטצ'רים שהם לשיקולכם אם יש בהם צורך או לא.
הסיבה המרכזית שאני ממליץ על סמארטרייק היא בגלל פטנט ההיגוי שלהם, הרבה יותר נוח לנייד אותם מאשר כל תלת אופן אחר.
בסמארטרייק הניוד כמו בעגלה, דוחפים את הידית ופונים רגיל כמו בעגלה על מנת לפנות. בשאר החברות צריך לעבוד עם הגה וכל סיבוב לסובב את ההגה/ידית. זה גם דורש הרבה יותר עבודה מההורה וגם לא תמיד הגלגל מתיישר כאשר סיימנו לפנות ורוצים להמשיך ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסל קל לכסא תינוק באוטו קטןירון26/09/2023
הי,
יש לנו רכב קטן, ואשמח לדעת האם עבור תינוק בן שנה וחודשיים מומלץ יותר לעבור מסל-קל לכסא בטיחות convertible כמו הצ'יקו נקסט-פיט זיפ, או לכסאות all-in-one כמו ה- Graco TURN2ME.
ספציפית,
1) האם יש הבדל מבחינת הבטיחות בין כסאות Convertible לבין all-in-one?
2) האם כסאות שיש להם פונקצייה של סיבוב 360 מעלות הם פחות בטוחים מאלו שלא מסתובבים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי עדיף כיסא נטו ולא משולב
קובי סופר27/09/2023שלום ירון,
לדעתי עדיף כיסא נטו ולא משולב.
1. כיסא Convertible תוכנן לילדים מגיל שנה עד גיל 6-7 שנים בממוצע. על ידי תוספת מקטינים ושיפור הטיית המושב התאימו אותם מגיל לידה.
כיסאות AIO עובדים על עיקרון דומה רק שהם מתאימים עד גיל 12 שנים בממוצע. לדעתי לא ניתן להנדס מוצר כך שיכסה טווח גילאים כלכך גדול ויכסה ביעילות את כל השלבים. כמוכן מבחינת הנוחות.
בנוסף, בדירוג הבטיחותי הכללי, כיסאות Convertible המובילים בדירוג מקבלים דירוג כללי טוב יותר מהמובילם בAIO.
2. זה משהו שהיה קיים בעבר וכשל. כיום חוזר שוב, בעיקר בדגמי המדבקה הסיניים. גם היצרנים הגדולים מתחילים להיכנס לנישה. בשורה התחתונה, כל הכיסאות של היצרנים המובילים לא מתקרבים לדירוג הבטיחותי של הדגמים הקבועים, לא רוצה לחשוב מה זה אומר על הסיניים.
ה-360 נועד נטו לנוחות ההורה, בענייני בטיחות לדעתי כל הפינוקים והנוחות של ההורה צריכים לזוז הצידה ובראש ובראשונה ללכת על מוצר בטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיולון אתה ממליץ?פ21/09/2023
היי,
אשמח לחוות דעת לגבי איזה טיולון כדאי:
ראיתי את האינפנטי מון ואת הבוגבו בטרפליי.
אמנם הם בטווח מחירים קצת אחר אבל רוצה לדעת על איזה אתה ממליץ ולמה. (ואם ממליץ דוקא על משהו אחר אשמח לשמוע)
חשוב לי:
יציבות, נסיעה חלקה ונוחה, גגון מצל, שהבדים יוכלו לרדת לכביסה, קיפול קל ונוח.
תודה רבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף...
פ21/09/2023רוצה רק להוסיף שיש לי כבר עגלה ששל UPPABABY CRUZ- גם את הטיולון שלה,
כך שמחפשת עכשיו טיולון שיהיה קל , קומפקטי ופשוט יותר לניוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי המון עדיף
קובי סופר24/09/2023שלום,
לדעתי המון עדיף. ראשית הוא הרבה יותר זול. שנית הוא יותר נוח לקיפול, שינוי המצבים בו יותר נוח. הבוגבו יותר נוח לניוד והגגון שלו יותר גדול אבל לדעתי 2 אלו לא מצדיקים את הפער. לדעתי גם איכות ההרכבה והבניה של המון יותר מוצלחים.
באוזר המחיר של המון יש את ספורטליין וייפר. הוא יותר גדול בקיפול וטיפה יותר מסורבל לקיפול מהמון (דומה לבאטרפליי ככה שזה לא באמת מסורבל פשוט למון יש קיפול מדהים). יש לו גגון ענק והוא יותר נוח לניוד גם מהבטארפליי לדעתי. שינוי המצבים כמו במון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)