פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עריסה שהופכת למיטת תינוק.
    דוד
    03/09/2023

שלום וברכה התלבטנו אם לקנות גם עריסה או שזה בסדר שהתינוק ישן בעגלה? זה שאלה ראשונה.

בכל מקרה התלבטנו בשני דגמים 1. של סופר בייבי עם שלבים, הכולל מזרון שעוונית./ או נושם ב-450₪
    2. דגם שלגיה שהוא מעץ מלא גם עם שלבים. 550₪
    המטרה שלנו שיספיק לעיקר השנים ומדם ימשיך למיטה רגילה.
    ההבדלים שראינו :
    עץ מלא מול פלסטיק.
    מידות פנימיות - 100 מול 90.
    השלגיה מגיע עם מזרון עבה, זה חשוב?

ממש מעריכים את כל העזרה תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עריסה שהופכת למיטת תינוק.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דגם שלגיה זו מיטה ולא עריסה

קובי סופר
    03/09/2023

שלום דוד,

דגם שלגיה זו מיטה ולא עריסה. נקרא מיטת מטר. היתרון זה משך שימוש ארוך יותר. מצד שני, היא רחבה מאוד, המטרה בעריסה זה האפשרות לנייד אותה ברחבי הבית, בגלל הרוחב הצר זה עובר במפתני הדלתות בין החדרים לסלון. בדרך כלל במיטות מטר זה לא מתאפשר. אם אצלכם זה מתאפשר, הייתי הולך לכיוון המיטה.
    הפלסטיק גם רחבה אבל הן בדרך כלל עוברות ברוב המפתנים. יותר קל לנקות והן יותר זולות.

בכל מקרה, שני המוצרים הם לא מיטה לטווח רחוק, הן נוחות מקסימום עד גיל שנה. הפלסטיק לדעתי אפילו עד חצי שנה.
    לאחר מכן הן צפופות מאוד וצריך מיטה גדולה. אז לקחת זאת כשיקול, רוב הסיכויים שתרכשו עוד מיטה.

לגבי שינה בעגלה, תלוי בעגלה, אם יש מזרן נושם. טכנית, רוב העגלות לא נבדקו כעריסה (יש תקינה כזו באירופה!) ולכן לא מומלץ שישנו בעריסה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו5 וסל קל בי סייף
    רון
    03/09/2023

יש מבצע outlet לבוגבו בי5 , איך העגלה הזאת? ומה שונה בינה לבין בי 6
    ומקבלים סל קל במתנה של בי סייף האם הוא טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    בוגבו5 וסל קל בי סייף

הוספת תגובה

• הבי 5 עגלה טובה

קובי סופר
    03/09/2023

שלום רון,

הבי 5 עגלה טובה. היא קלה מהבי 6 וזולה ממנה. אלו היתרונות. מצד שני לבי 6 גלגלים יותר גדולים לכן היא יותר נוחה לניוד, בעיקר יורגש בדרך משובשת. היא יותר גבוהה בשל כך. האמבטיה יותר גבוהה, הרבה יותר קל לשלוף את האמבטיה. יש פתחי איוורור.
    כמוכן, הבי 5 לא מיוצרת, מה שנמכר ישב המון זמן במחסן, גם מוצר מאוחסן סופג בלאי קל. לגבי חלפים, למרות שהרבה חלפים של בי 6 יתאמו, עדיין ככל שיעברו השנים, יהיה יותר קשה לקבל עליה שירות, הכוונה בעיקר לשלב של אחרי האחריות.

לגבי הסלקל, הסלקלים של בי סייף מעולים בטיחותית. יש טובים מהם אבל לא בהרבה. כן מומלץ לבדוק תוקף כי בניגוד לעגלה, לסלקל יש תוקף של 6 שנים מתאריך הייצור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציוד לתינוק ראשון- הולכת לאיבוד עם כל ההצעים
    רינה
    03/09/2023

היי
    שלום לך ותודה על המאמצים שאתה משקיע בנו. אני ובן זוגי נהפוך להורים לפעם הראשונה, ואין לנו עם מי להתייעעץ לגבי הדברים האלה ואני הולכת לחפור לך (מתנצלת מאוד)
    1) איזו עגלה את ממליץ לי לתינוק ראשון, חשוב לי יציבות ונוחות לילד, ונוחות לי ולבן זוגי, מבחינת קיפול + ומקום בבגאז. (יש לי רכב פולו)
    אין הגבלת תקציב אבל רוצה משהו טוב שיחזיק מעמד לילדם הבאים.
    2)סל קל כדאי או עדיף כסא ביטחותי מגיל 0, או גם וגם , ואיזה דגמים אתה ממליץ?
    ואני מקשה עלייך עוד קצת (סורי), יש לי בבית 2 רכבים התינוק יסע ברכב שלי הרבה יותר, האם כדאי לקנות 2 כיסאות ביטחות או להעביר מרכב לרכב?
    3) ולגבי מיטות ועריסות, מיטה מתחברת, עריסה, מיטת מטר?

בכללי אין הגבלת תקציב אבל לא מעוניינת לבזבז כסף סתם (בכל זאת עובדים קשה מאוד בשביל הכסף הזה ) 😂

הוספת תגובה

• ממליץ על עגלות בייבי בוס שלנו

קובי סופר
    03/09/2023

שלום רינה,

1. ממליץ על עגלות בייבי בוס שלנו. בדיוק למי שמעריך את הכסף שלו. בדיוק למי שרוצה לקבל את הטוב ביותר מבלי לשלם סכום מופקע על מותג. אני משוחד ולכן תמיד ממליץ לבדוק לבד.
    לשים משקל של תינוק בעגלה 12 ק"ג לפחות, לנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לקפל עם הטיולון ולפתוח פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנוסת להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב.
    כמובן לקחת עוד דגם או שניים של מותגים אחרים ואז להחליט לבד מי עגלה טובה יותר לצרכים שלכם.
    מעבר ליתרון בעלות, במוצר הטוב גם מקבלים 5 שנות אחריות מלאות כך שאפשר להיות רגועים שיש לכם מוצר שימשוך להמון שנים. השקנו את העגלות בדור הראשון לפני 6 שנים ויש לנו לקוחות שכבר עם הילד השלישי שלהם על העגלה כך שגם במבחן הזמן יש לנו תוצאות נהדרות.

2. סלקל או כיסא זה שיקול מכיוון שכיסא חוסך לנו לא מעט כסף! מצד שני, בסלקל יותר נוח לתינוקות, לפחות בחודש עד שלושה חודשים ראשונים, תלוי בהתפתחות, קצב הגדילה אחוזון וכו'.
    אם רוכשים סלקל, אפשר בהתחלה לעבוד רק איתו ולנייד בין רכבים, זה היתרון הנוסף והגדול יותר של סלקל, הניידות, גם בין הרכבים, גם בתחב"צ אם צריך, נוסעים עם ההורים וכו'. כמוכן אם התינוק נרדם אפשר לנייד בסלקל מבלי להעיר וגם חלק מהדגמים מתחברים לעגלות. מצד שני, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות. קשה לי להמליץ מה נכון, כל אחד ושיקוליו על בסיס היתרונות/חסרונות שציינתי.
    ברגע שתיסגרו מה הכיוון, אוכל להמליץ על הדגמים הכי בטיחותיים.

3. גם כאן לכל דבר יתרון וחיסרון. אני עם ילדי עבדתי עם מיטת מטר, לדעתי זה יותר נוח לתינוקות כי הן יותר רחבות, בחודשים הראשונים זה לא יתרון, הם דווקא מעדיפים צר. אבל לאחר 3 חודשים לדעתי זה מעולה. כמוכן המזרן יותר גבוה ולכן פחות צריך להתכופף. זה גם ישרת הכי הרבה זמן.
    לגבי עריסות נצמדות, זה יתרון שהתינוק צמוד אליכם. בהאכלה, הנקה, מוצץ שנפל וכו'. השימוש בהן יחסית קצר. כמוכן זה תחום אפור בתקינה, יש מספר דגמים שמכון התקנים אישר כעריסה רגילה ונמכרים כעריסה נצמדת לכן, אם זה הכיוון, לבדוק עם מכון התקנים את שם הדגם, שם היצרן ואיך הם אישרו את המוצר!
    לגבי עריסה רגילה, היתרון הוא במחיר, אם רוכשים עריסה מפלסטיק אז משך השימוש יותר ארוך, המחיר יותר זול מכלל האופציות, יותר קל לניקוי. לרכוש עריסה רגילה מעץ לדעתי פחות שווה גם כי זה יקר מפלסטיק, גם משך השימוש רק עד 3 חודשים, ברוב המקרים זו עריסה שצריך להרכיב ולפרק ולא מתקפלת כמו פלסטיק.
    כמוכן, אם יש מקום בחדר הורים, אפשר גם לדלג על העריסות ולחסוך ולהתחיל ישר ממיטה.
    החיסרון זה שהן ממש ענקיות לתינוק שנולד.

כמוכן, חשוב לציין, מטרת העל של עריסה זה הניוד בבית, לנייד מחדר הורים לחדר תינוק, לסלון וכו'. המטרה שתעבור במפתני החדרים. מיטת מטר, ברוב המקרים לא עוברת, אצלנו כן עברה לכן כל עריסה אחרת לא הייתה שיקול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון קל משקל
    נסי
    03/09/2023

שלום!
    מחפשת טיולון קל משקל בגלל כאבי גב שלי ומדרגות בכניסה לבית.
    אך יחד עם זאת מחיר בסביבות ה1000שח (לא כמו יויו)
    ועגלה יציבה יחסית (תינוק שובב)
    מתלבטת בין הפג פרגו סלפי לבין הסילבר קרוס דגם קליק.
    אשמח לשמוע מה דעתך?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיולון קל משקל

הוספת תגובה

• לדעתי סילבר קרוסו ווינג עדיף על הקליק

קובי סופר
    03/09/2023

שלום נסי,

לדעתי סילבר קרוסו ווינג עדיף על הקליק. הוא יותר חזק לדעתי, יותר נוח לניוד ולכן לדעתי עדיף.
    הסלפי גם מעולה, יותר קל, יותר נוח לניוד מהסילבר קרוס ולדעתי גם אופציה מעולה. ממליץ להתנסות בהם עם התינוק, להושיב, לנייד בחנות ומחוצה לה, לשנות מצבים. לאחר מכן לקפל, להרים להרגיש את המשלק ולפתוח. כך תראו מה נכון לכם.
    לדעתי בהתאם לתקציב הדגמים המצויינים מעולים ואין לי משהו אחר להמליץ מעבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה משולבת המתאימה לשטח או כבישים משובשים
    אלינה
    03/09/2023

היי קובי,
    אשמח להתייעץ איתך. קראתי המון פה בפורום והולכת כבר לאיבוד,לא מצליחה להסגר על עגלה שתתאים לצרכים שלנו.
    אנחנו גרים בישוב קטן, כך שיש פה גם דרכים משובשות ולא סלולות. כך שאחד הדברים החשובים לי שתהיה עגלה יציבה עם עבירות טובה בכל שטח ושהתינוק לא מטלטל בפנים.
    אך אם זאת מחפשת גם עגלה לא כבדה מאוד ונוחה לקיפול.( יודעת שזה שני קריטריונים שמתנגשים). מתניידים הרבה ברכב אז שלא יהיה כבד להרים כל פעם לאוטו. היה לנו פעם בוגבו קמיליון שהעניין של לפרק את הטיולון מהשלדה כל קיפול של עגלה שבר אותנו בסוף.
    שקלנו את האי בי סי דיזיין סלסה בזכות העבירות שלה אבל הבנתי שהיא לא מתקפלת יחד עם הטיולון כשהוא פונה כלפני ההורה ומסורבלת.
    האם יש לך רעיונות מה יכול להתאים לדרישות שלנו? אין הגבלה של תקציב, מתכננת לקנות יד שניה.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• כפי שהבנת אף עגלה לא תהיה מושלמת

קובי סופר
    03/09/2023

שלום אלינה,

כפי שהבנת אף עגלה לא תהיה מושלמת.
    הסלסה נניח מושלמת בניוד לדעתי והקפיצים שלה עובדים מושלם במניעת טלטלות. עם זאת היא כבדה, גדולה בקיפול, לא מתקפלת באמת עם המושב שהוא פונה אליכם. בקיצור, מעולה לתינוק, ההורה צריך לעבוד קשה יותר לעומת עגלות אחרות.

אפשר לבדוק את דגמי פג פרגו בוק S קצת מיושנות אבל נוחות לניוד, אין להן קפיצים טובים אבל הגודל של הגלגל והחומר יעזרו קצת. הקיפול קל שבקלים עם המושב לשני הכיוונים.

עוד אופציה דומה לפג אבל קלה יותר במשקל, בייבי בוס טייגר שלנו. לקוחות שלי מספרים לי שהיא מתניידת בדרכים סופר קשות בלי בעיה. היא סופר קלה פחות מ-9 ק"ג, סופר נוחה לקיפול עם המושב לשני הכיוונים. לא יקרה. לדעתי יותר נוחה לניוד מהקמיליון כך שאם הקמיליון עבדה טוב, גם הטייגר תעבוד מעולה.
    הפלוס גם בפג וגם בטייגר, הן יחסית לא יקרות ולכן אפשר לרכוש חדש ולא יד 2.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות סייבקס ובוגבו
    נועה
    03/09/2023

מחפשת עדלה יציבה, נוחה לתינוק ושתמש אותי לעוד ילדים בהמשך.
    רוצה עגלה לא כבדה ומסורבלת במיוחד, יכולת קיפול טובה, ופרקטית
    הלכתי למקום אחד שהיה בו מיוס 3 ובוגבו ב6, התרשמתי מהן אבל עדיין רוצה לראות עוד דגמים אחרים , איזה דגמים אתה ממליץ לי לבדוק שעונות לציפיות שלי ואולי במחיר יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עגלות סייבקס ובוגבו

הוספת תגובה

• בייבי בוס

קובי סופר
    03/09/2023

שלום נועה,

אני תמיד ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו.
    לדעתי העגלות שלנו מספקות מקסימום תמורה למחיר. הן עולות כמעט מחצית מבוגבו וסייבקס.
    מקבלים יכולת ניוד עדיפה על שתיהן בזכות גלגלים יותר גדולים וצמיגים יותר איכותיים, מנגנון קיפול יותר נוח. אמבטיה מרווחת, טיולון מרווח יצוק מפלסטיק כמו בבי, ידית מתארכת כמו בבי, משקל קל משתיהן, כל הבדים יורדים 100% לכביסה לא חלקים אלא ממש הכל. יש 5 שנות אחריות מלאות בלי כוכביות והרשמות באתר. לסיכום: מוצר יותר טוב לדעתי ובהרבה פחות.
    עכשיו, אני משוחד, אלו עגלות שלי, פיתוח שלי, שיווק שלי ולכן מן הסתם יש לי אינטרס להמליץ עליהן!
    אז אני תמיד רושם, לא להסתמך עלי. לגשת לחנות, לעשות את הבדיקות לבד ולקבל החלטה.
    ראשית, לשים בכל עגלה משקל של תינוק כ-12 ק"ג לפחות, זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה.
    לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כאשר הידית פתוחה עד הסוף (במיוס זה לא אפשרי כי הידית קבועה). לנסות לקפל כל אחת לבד, פעם שהטיולון פונה אליכם ואז לפתוח. לאחר מכן לקפל שהטיולון פונה לכיוון הנסיעה ואז לפתוח. להרים את העגלות עם המושב במצב מקופל להרגיש משקלים. לבדוק ברכב. לאחר כל אלו תחליטו לבד מה נכון לכם. ממליץ לעשות את כל הדברים שציינתי לבד, ללא איש מכירות לצידכם.

אם בכל זאת בי 6 או מיוס 3. לדעתי הבי עדיפה. מלבד האמבטיה שזה החיסרון הגדול בבי, היא קטנה ומבד לא מגן. השלדה עדיפה כי יש ידית מתארכת. מושב הטיולון יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה ממושב רשת כמו במיוס. כמוכן, רשת עלולה להיקרע וזהו חלק שלא מכוסה באחריות.
    הגלגלים בבי יותר איכותיים ולכן לדעתי היא יותר נוחה לניוד, בשילוב הידית המתארכת שאיתה יותר קל לעלות ולרדת ממדרכה גבוהה הבי תהיה יותר נוחה ביומיום לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תינוק קלה ובמחיר נורמלי
    מאי
    02/09/2023

מעוניינת בעגלה עד 3000, קלה,מתקפלת בקלות וקומפקטית, הטיולון מגיע למצב שכיבה
    מתלבטת בין אינגליזינה אלקטרה , יויו (לא כל כך אהבתי את הבדים), וספורטליין לא סגורה על איזה דגם לבחור, מה ממליץ לי?

הוספת תגובה

• ספורטליין לא קלות למעט דגם פולד

קובי סופר
    03/09/2023

שלום מאי,

ספורטליין לא קלות למעט דגם פולד שהוא לדעתי הכי פחות מוצלח שלהם. שאר הדגמים מעל 11 ק"ג, זה נחשב כבר על גבול הכבד. בכל אופן מספורטליין לדעתי עדיף ללכת על הסיילו XL או הבייסיק. הן כבדות אבל הרבה יותר מוצלחות בניוד, בקיפול, תפעול מהפולד.

על יויו אני בכלל לא ממליץ! אם הייתי צריך לבחור עגלה לילדים שלי, עגלות מסוגה בכלל לא היו עולות על הפרק.
    הטיולון מאושר לשימוש מגיל חצי שנה! האמבטיה די קטנה, ברוב המקרים שראיתי החזיקה ל-3 עד 4 חודשים. מה עושים בין לבין?
    כמוכן, הטיולון שלה חד כיווני, אני מראש לא ממליץ על עגלות שבהן התינוק לא מול ההורה עד גיל שנה או יותר. יש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה גם בשלב הטיולון.

האלקטה עונה לדרישות, היא קלה מאוד רק 8 ק"ג עם טיולון. יש בה פשרות כדי להגיע למשקל אבל היא עונה לכל מה שרשמת.

הייתי ממליץ לבדוק גם את עגלות בייבי בוס שלנו:
    בובקט שוקלת 8.2 ק"ג עם טיולון. הרבה יותר נוחה לניוד מהאלקטה לדעתי, יש ידית מתארכת שאין באלקטה, הקיפול יותר קטן והמחיר באזור התקציב.
    יש גם דגם זהה יותר קל בשם פנתרה, ההבדל שהגלגלים יותר קטנים ופשוטים וזה מוריד 2 ק"ג מהשמקל והיא שוקלת 6.2 ק"ג די במשקל היויו, להבדיל מהיויו מקבלים אמבטיה יותר גדולה, טיולון מאושר לשימוש מגיל לידה, דו כיווני, ידית מתארכת, מעקה, מדרך רגליים מתכוונן, גגונים יותר גדולים והמחיר די זהה ליויו. החיסרון הגדול שלא ניתן לראות את העגלות בהרבה חנויות.
    רק ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי או בחנות מקס בייבי באור יהודה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מאי
    03/09/2023

תודה על המענה.
    אם מתעלמים מעניין המשקל מה הייתה ממליץ לי ספורטליין או אלקטה
    ואיפה יש את ביבי בוס באזור הגליל המערבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי ספורטליין

קובי סופר
    03/09/2023

שלום מאי,

לדעתי ספורטליין. באמבטיה יש לאינגלזינה יתרון קל וכמובן גם במשקל.
    בשלדה והטיולון, הספורטליין עדיפה לדעתי.
    בשלדה יש ידית מתארכת, זה גם יותר נוח בהתאם לגובה ההורים.
    כאשר היא פתוחה עד הסוף, הרבה יותר קל לעלות ולרדת ממדרכה גבוהה, פחות צריך להפעיל מאמץ. כאשר יש 2 ילדים ואחד מהם על טרמפיסט. כשיש ידית מתארכת הוא נמצא בתוך הידית. כאשר אין, הוא נמצא מאחורי הידית מה שאומר שההורה צריך ללכת בצורה לא נוחה רחוק מהעגלה.
    ואז יש את החיסרון הכי ענק בכל הסיפור. באלקה כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. ממליץ לגשת לחנות ולהשכיב כדי להבין מה הבעיה בזה.
    כאשר הולכים כך עם העגלה אז הברכים של דוחף העגלה עלולות להיתקל במושב במהלך ההליכה.
    אי אפשר לתלות דברים על הידית כי הם יפגעו במושב והתינוק.
    לדעתי הנדסה לא מוצלחת של היצרן.

בספורטליין יש גלגלי גומי, זה מקנה הליכה יותר נוחה, יותר רכה עם בלאי הרבה יותר נמוך לגלגלים. כמוכן הנסיעה יותר שקטה.
    מושב האלקטה רחב מאוד ואין לו כנפיים צדדיות, לדעתי זה חיסרון כי אין מה שיתחום תינוק שקשה לו להחזיק עצמו.

לגבי בייבי בוס, זה רק להגיע לאזור חיפה לחנות סופר בייבי או, לגולד בייבי ברכסים. לדעתי זה שווה את המאמץ מכיוון שכל היתרונות שציינתי בספורטליין קיימים בבייבי בוס רק שיורדים 4 ק"ג במשקל! כמוכן מקבלים 5 שנות אחריות לעומת שנה ספורטליין. כמוכן כל הבדים יורדים 100$ לכביסה הכל כולל הכל, ברוב העגלות רק חלקים מסויימים יורדים.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף
    הדר עודי
    01/09/2023

שלום קובי,
    אנחנו מחפשים כסא בטיחות נוסף.
    יש לנו כרגע גרקו טרנזישן, בהמלצתך.
    יש לנו ילדה בת 3.7, וילד בן 1.8, כלומר צריך להוסיף כסא אחד, למי אתה ממליץ להוסיף כסא ואיזה? אנחנו רוצים כסא צר בלי להתפשר על הבטיחות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות נוסף

הוספת תגובה

• אפשר לרכוש גרקו טרנזישיין נוסף

קובי סופר
    01/09/2023

שלום הדר,

אפשר לרכוש גרקו טרנזישיין נוסף. לדעתי 1.8 זה הגיל המינמלי שאפשר לעבור בו לבוסטר עם רצועות. אז הגרקו גם מתאים במשקל וגם לגיל, גם צר וגם ברמת בטיחות גבוהה. יש כיום את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שמקבל דירוגי בטיחות יותר גבוהים מגרקו אבל הוא יותר יקר באופן משמעותי.
    מבחינת רוחב הוא די במימדים של הטרנזישיין כך שהוא גם מתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש כסא צר יותר?

הדר עודי
    02/09/2023

או שאלו המידות הכי צרות שיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש יותר צרים אבל לא בהרבה

קובי סופר
    03/09/2023

שלום הדר,

יש יותר צרים אבל לא בהרבה. בנוסף זה כיסא יותר יקר ודירוג הבטיחות של הטרנזישיין יותר גבוה כך שלדעתי זה פחות מומלץ.
    יש את גרקו סלים פיט או דיונו רדיאן שהוא נמכר רק ברשת בייבי סטאר. הם הכי צרים שיש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל מאושר מתחת לגיל חצי שני?
    גפן
    31/08/2023

שלום,
    איזה דגמים של כיסאות אוכל מאושרים לתינוקת פחות מחצי שנה? מגיל 4 חודשים להתחיל טעימות ולשתות מבקבוק. עם שכיבה טובה כמובן.
    אשמח לדגמים יוצר זולים (עד 500 ש"ח) וגם יותר יקר אם יש משהו שווה (לא יותר מ850 ש"ח בכל זאת).
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• אני לא יודע לענות בוודאות

קובי סופר
    31/08/2023

שלום גפן,

אני לא יודע לענות בוודאות כי אני לא מכיר מה אושר על ידי מכון התקנים ואיך. את זה צריך לברר מול המכון.

אני כן יודע לומר שלכיסא אוכל שלנו של בייבי בוס דגם פלומה, יש אישור מכון התקנים לשימוש מגיל לידה.
    הוא זול מאוד כרגע במבצעי ראש השנה, אפילו פחות מ-400 ש"ח בחנויות ואתרי אונליין מסוימים.
    לדעתי התמורה הכי טוב לכסף אבל, אני קצת משוחד אז ממליץ תמיד לבדוק לבד.
    אני מניח שאותו כנ"ל לאינפנטי אניס כי זה כיסא מאוד דומה. אז סביר שמאושר מלידה. הוא יותר יקר מהבייבי בוס.
    לגבי כל השאר, צריך להיסגר על הדגם מסוים ולברר מול מכון התקנים כיצד אושר או, לבדוק בספר ההוראות, גם שם אמור להיות מצוין מאיזה גיל המוצר מתאים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לילד עם צרכים מיוחדים
    תמר
    31/08/2023

שלום,
    מה היית ממליץ לגבי כסא בטיחות לילד בן 5 עם צרכים מיוחדים נגד כיוון הנסיעה (מתאים למשקל 19 ק"ג 112 ס"מ)
    joie i-prodigi
    axkid one 2
    אם יש דגם אחר, נשמח להכיר.

הוספת תגובה

• הג'ואי יחסית חדש

קובי סופר
    31/08/2023

שלום תמר,

הג'ואי יחסית חדש. קשה לדלות עליו מידע בשלב זה.
    האקסיד יותר ותיק, למותג יש יותר ניסיון בתחום המושבים נגד הכיוון מעבר לגיל שנתיים. זאת בגלל דרישות הבטיחות בשבדיה, שם מחויבים להתקין מושבים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4.
    בשבדיה אחוז מקרי הפציעות והמוות הנמוך בעולם! רוב ההורים שם עם אקסקיד ולכן, סטטיסטית, הייתי בוחר באקסקיד ולא בדגם חדש.

בישראל אין דרישה כמו בשבדיה. עד גיל שנה חובה להתקין נגד הכיוון, לאחר מכן עם הכיוון. רוב ההורים בישראל לא מודעים לחשיבות! אלו שכן, מאמצים את ההמלצות האמריקאיות של התקנה נגד הכיוון עד גיל שנתיים. הדגמים האמריקאים שאותם אני מחבב יותר, לצערי לא מתאימים למשקל של הילד ולכן לא רלוונטים ולכן, אין המלצות נוספות. השוק בארץ דל במושבים בתקינה שבדית, כפי ששמת לב, הם סופר סופר יקרים.
    בישראל מעדיפים להשקיע בעגלה יקרה ופחות בכיסאות. עגלה רואים, כיסא יושב ברכב אף אחד לא יראה...

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לעגלת ציקו מיסה
    גלית
    31/08/2023

היי האם יש לך כבר יתרונות/ חסרונות בנוגע לצ׳יקו מיסה?

הוספת תגובה

• תלוי מול מה להשוות

קובי סופר
    31/08/2023

שלום גלית,

תלוי מול מה להשוות. באופן כללי, לדעתי היא יקרה ביחס לתמורה שהיא נותנת. דומה לספורטליין ולדעתי הגלגלים בספורטליין עדיפים (מדגם XL ומעלה), הידית לא מתארכת מספיק לדעתי. השילוב של 2 החסרונות האלו מייצר יכולת ניוד פחות טובה. תצריך מאמץ בכל עליה וירידה ממדרכה גבוהה כשיש משקל של תינוק בעגלה. כמוכן, כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, הוא חוצה במעט את קו ידית האחיזה, לא יהיה נוח לתלות עליה תיק.
    אז אם אני משווה לספורטליין, גם משלמים עליה פחות וגם מקבלים מוצר יותר שלם לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יויו לעומת נונה trvl
    מאי
    31/08/2023

מעוניינת לקנות טיולון לתינוק גדול (שנתיים) לאחר כוגבו בי 6
    מתלבטת בין יויו מוכרת ואמינה לבין נונה trvl הפחות נפוצה אך ראיתי פרמטרים טובים.
    חשוב לי עגלה חזקה שנוסעת טוב ומתאימה גם לגיל הגדול

לקביעת תור
    סגירה
    יויו לעומת נונה trvl

הוספת תגובה

• הנונה חדש מאוד

קובי סופר
    31/08/2023

שלום מאי,

הנונה חדש מאוד. קשה לי להמליץ עליו. כמוכן, הוא נמכר רק ברשת אחת. אין תחרות משמע, הרשת יכולה לבקש כל מחיר שנראה להם שישלמו. לו הייתה תחרות, אני די בטוח שהמחיר היה זול משמעותית.

יויו זה ללכת על בטוח אבל, לקחת בחשבון שאין שכיבה מלאה. דורשת תוספות כמו מדרך רגליים ומעקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לנזכר לעיל
    מעין
    31/08/2023

שלום,
    עכשיו מבינה שבעגלה הכוונה לא לאמבטיה אלא שניתן להרכיב על עגלה טיולון ל2 הכיוונים, סליחה פספסתי את זה קודם,
    אז בעצם אולי אחדד יותר, האם עדיף, מבחינת האיפיונים הנ"ל (שכיבה מלאה/כמעט מלאה, עמידות, עליית מדרגות, קיפול קל, תיק שלא נתקע בראש, וקל משקל) ומשהו שיהיה מספיק חזק כשנחבר אליו טרמפיסט עם בת כמעט שנתיים -
    - טיולון דו כיווני מסתובב של סייבקס
    - עגלה שאפשר להרכיב עליה טיולון לשני הצדדים, ראינו שיש עגלות לא מאוד יקרות, שעולות פחות או יותר כמו הסייבקס הנ"ל, האם זה עדיף על הטיולון של סייבקס? (לא קריטי לנו שיהיה מסתובב דווקא), בהקשר זה גם עגלה יותר יקרה שתתאים יותר מבחינת האיפיונים הנ"ל יכולה להיות רלוונטית, נגיד עד סביבות 2000 ש"ח
    - טיולון חד כיווני
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לנזכר לעיל

הוספת תגובה

• קצת הלכתי לאיבוד

קובי סופר
    31/08/2023

שלום מעין,

קצת הלכתי לאיבוד ואני לא מבין מה הכיוון.

נעשה את זה פשוט, יש 3 אופציות מבלי להיכנס עכשיו לדגמים.

1. לרכוש טיולון חד כיווני, יש לא מעט עם שכיבה מלאה, גגון טוב, יכולת ניוד טובה וכו'. הם חד כיווניים, זה לדעתי חיסרון גדול למי שמשתמש לפני גיל שנה. בנוסף, הם די בסיסיים, ידית קבועה, גלגלים יחסית קטנים ברוב המקרים, צרים וכו' אבל בכל זאת, זה טיולון. המטרה שיהיה קל, קופמקטי ונוח לקיפול.
    יש מספר דגמים שמתאימים מגיל לידה, הרוב מגיל 6 חודשים.

2. טיולון דו כיווני, כפי שהסברתי בשאלות אחרות, לצערי אין בשוק אופציה כזו. היחידי נכון להיום הוא סייבקס איזי S טוויסט.
    זה לא משנה מסתובב או מתפרק שאפשר להרכיב לשני הכיוונים. הכוונה זהה, אין מלבדו טיולון אחר עם מושב דו כיווני שניתן לרכוש רק כטיולון. לכן יש אופציה 3.
    הסייבקס כטיולון לדעתי סביר, יש לו גללגים טובים, המשקל סביר, הקיפול טיפה מסורבל אבל זה עניין של תרגול והוא יחסית קטן.

3. לרכוש עגלה או חלק מעגלה. יש מספר דגמים בשוק שניתן לרכוש ללא האמבטיה. זה עדיין סיפור יקר כי הקיזוז של האמבטיה לא משמעותי. בנוסף זו עגלה על כל המשמעות, יותר כבד מטיולון, יותר מסורבל וגדול בקיפול וסביר שיותר כבד.
    זה אומר שבהמשך, בסבירות גבוהה תרכשו עוד טיולון נוסף וזה אחרי שהלכתם על האופציה היקרה.
    מצד שני, תעניקו לתינוק טיולון דו כיווני, מושב מרווח יותר, גגון גדול יותר, ברוב המקרים ידית מתכווננת או מתארכת, גלגלים יותר טובים וכו'.
    יש גם עגלות מתחת ל-2000 ש"ח עם אמבטיה.
    משהו שכן לקחת בחשבון, את העגלות אפשר למכור כיד 2 בהמשך ולהחזיר חלק מההשקעה ואולי עם זה לרכוש טיולון.

אז תרשמי לי מה משלושת האופציות רלוונטי ואז אוכל לכוון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה עם הפנים להורה
    מעין
    30/08/2023

שלום קובי,
    אשמח להמלצה על טיולון שהילד עם הפנים להורה (מחפשת בעקבות המלצות שלך בתשובות קודמות, לא הייתי מודעת לזה קודם ויש לנו בבית 2 טיולונים עם הפנים כלפי חוץ), בעיקרון לתינוק בן 5 חודשים, ואם יוכל לשמש גם לביתנו בת השנה ו8 עוד יותר טוב.
    מבינה שהאפשרויות הן עגלה (כלומר אמבטיה?), טיולון דו כיווני מסתובב שזה רק הדגם של סייבקס, או טיולון חד כיווני, האם יש גם טיולון דו כיווני לא מסתובב- שאפשר לשים או כלפי ההורה או כלפי חוץ?
    עגלה לא רלוונטי לנו כי הילד גבוה וגדול יחסית (8 ק"ג) וצפוף לו כבר באמבטיה (אז החלפנו לו לטיולון).
    ראיתי את ההתכתבות על הדגם של סייבקס איזי s פלוס טוויסט 2, ומבינה שהוא הדגם הדו כיווני היחיד - אתה חושב שעדיף אותו או שאם אין לנו בעיה עם חד כיווני או דו כיווני לא מסתובב יש דגמים שעדיפים על הסייבקס?
    בעיקרון מחפשים כאמור טיולון חד/ דו כיווני עם הפנים להורה, משהו עם שכיבה מלאה, עמיד, נוח במדרגות (קומה 1 וחצי בלי מעלית), מתקפל בקלות, שהתיק לא נתקע בראש התינוק כשתולים מאחורי העגלה, גגון גדול ממש יעזור, וקל במידת האפשר אחרי כל הבקשות האלה... וגם, לא על חשבון הנ"ל אבל אם יש גם סל גדול, וכיסויים מתכבסים בכלל מושלם.
    וגם- שאפשר לחבר אליו טרמפיסט לילדה בת השנה ו8 - ואם תוכל לתת גם המלצה על דגם של טרמפיסט מתאים יעזור מאוד!
    תודה רבה!!

הוספת תגובה

• מזרן לתינוק בן שלושה חודשים
    אפרת זקן
    30/08/2023

היי קובי
    בהודעה קודמת המלצת לנו על 3 מזרנים נושמים למיטת תינוק. התעניינתי באימג'ן והרגשתי שהוא יחסית מזרן רך והמוכרת התעקשה שלאימג'ן יש שני צדדים והצד השני הוא יותר קשיח. האם זה נכון? לפי המבנה של המזרן נראה שיש צד אחד שאמורים לישון עליו.
    בנוסף התעניינתי בנומו ולפי מה שהבנתי הוא יחסית קשה. האם הוא קשה כמו הצד הקשיח במזרן דו צדדי כך שיש לו יתרונות של מזרן נושם וקשיח? ואם זה כך האם הוא מתאים מעל גיל שנה? לא ראיתי אותו כי בירושלים אין חנות שמוכרת אותו למיטב ידעתי.

הוספת תגובה

• האימג'ן הוא מזרן רך

קובי סופר
    30/08/2023

שלום אפרת,

האימג'ן הוא מזרן רך. הוא לא דו צדדי כלומר, אין לו שני צדדים, אין לו צד קשיח. הוא תמיד רך!
    הנומו יותר קשיח.

מה שכן, צריכים להבין דבר חשוב מאוד:
    מי שקונה מזרן נושם לא צריך מזרן קשיח/צד קשיח וכו'.
    המטרה במזרנים עם צד קשיח היא מניעת חנק. המטרה שאם התינוק מגיע למצב שבו הוא שוכב על הבטן, הצד הקשיח מונע מהראש לשקוע בספוג, כך יש מניעה של חנק מכיוון שהתינוקות לא יכולים להרים את עצמם לבד. לכן בשנות ה-90, זה היה הפתרון הכי מוצלח למניעת חנק ואכן, מקרי המוות הצטמצמו מאוד יחד עם ההמלצה להשכיב על הגב. מה שכן קרה, תופעת ראש שטוח. בגלל שתינוקות שכבו על הגב על משטח קשיח, החלק האחורי של הראש לא התפתח. אין אם זה בעיה בריאותית אבל כן אסתטית.
    וכאן באים המזרנים הנושמים.
    מכיוון שיש מעבר חופשי של אוויר, אין צורך משטח קשיח. גם אם הראש של התינוק בתוך המזרן, יש אוויר ואין סיכון של חנק.
    לכן, אין בעיה שהמזרן יהיה רך! לדעתי זה אפילו עדיף כי זה מצמצם את הסיכוי של הראש השטוח.
    כמוכן, אני חושב שלרוב התינוקות יותר נוח לשכב על משטח רך. לילדים שלי היו מזרנים דו צדיים, לצערי בתקופתם עדיין לא היו מזרנים נושמים למעט נומו שהוא קשיח. עוד לפני גיל שנה הפכנו צד לצד הרך כי הרגשנו שלא נוח להם המשטח הקשיח.

לגבי הנומו, צריך לברר עם המשווק היכן נמכר. צריך לקחת בחשבון שאין ביקוש בשוק למזרנים נושמים, לצערי אנשים לא מבינים את הנושא!
    אני פחות מחבב את הנומו בגלל הקשיחות שלו, זה אכן כמו הצד הקשיח של מזרן נושם. אין בעיה להשתמש בו גם מעבר לגיל שנה. כן יש שכבת נוחות שאפשר לרכוש בנוסף, משפרת את הרכות אבל, אימג'ן או מולטיפלואו יהיו יותר רכים. היתרון של נומו הוא בכך שהוא רק רשת מתוחה, זה מזרן הכי נושם שיש, באימג'ן או מולטיפלואו יש סיבים, עדיין יש מעבר חופשי של אוויר אבל בנומו יש רק אוויר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה