פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• סייבקס בליוס 4 מול אינגלזינה אלקטה 2023
    שלומי
    21/09/2023

לפני רכישת עגלה
    מתעניינים בעגלה עם סל שכיבה גדול
    וטיולון המשך קל ונוח לתפעול
    מה ההבדל בין בליוס 3 ל בליוס 4?
    איזה עגלה יותר מומלצת אלקטה 2023 או בליוס 4?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלו 2 עגלות שאני פחות מחבב ועם חיסרון זהה גדול

קובי סופר
    24/09/2023

שלום שלומי,

אלו 2 עגלות שאני פחות מחבב ועם חיסרון זהה גדול.
    בשני הדגמים כאשר אתם בשלב הטיולון והמושב פונה לכיוון הנסיעה. כאשר התינוק נרדם ורוצים להשכיב את המושב עד הסוף, מה שיקרה זה שגב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה. ממליץ לגשת לחנות ולחבר את המושב שיפנה לכיוון הנסיעה, להשכיבו כדי להבין.
    מה שקורה זה שגב המושב מגיע כמעט לאזור הברכיים של ההורה, זה גם פחות נוח להתנייד כך, לא מאפשר לתלות כלום על ידית העגלה, בהמשך אם יהיה צורך לחבר טרמפיסט לאח נוסף, הטרמפיסט יצטרך להיות מורכב רחוק מאוד ההגב, הדבר ירחיק מאוד את ההורה מידית האחיזה.
    בשל הסיבה הזו אני לא ממליץ על אף אחת מהן כי שתיהן סובלות מהחיסרון הגדול הזה.

מבין ה-2 האינגלזינה הרבה יותר קלה, הרבה יותר קלה לקיפול והאמבטיה שלה יותר מרווחת. הבליוס הרבה יותר נוחה לניוד, יש לה ידית מתארכת שבאנגלזינה הידית קבועה, זה גם יתרון להורים עם הבדלי גובה וגם טיפה מקל בעליה וירידה ממדרגה גבוהה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא ביטיחות ברייטקס או גרקו
    רינה
    21/09/2023

מתלבטת בין ברייטק בולוורד או oneforlfe, או גרקו טרושילד?
    חשוב לנו ביטחות
    ונוחות לילד
    ואם זה משנה (רכשתי סל קל להתחלה)
    ניידות מרכב לרכב (לא הכי קריטי לי)

הוספת תגובה

• אם בטיחות אז בולווארד

קובי סופר
    24/09/2023

שלום רינה,

אם בטיחות אז בולווארד. הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הכי טובים מכל ה-3.
    כמוכן, באופן כללי אני פחות מחבב את הכיסאות משולבי הבוסטר. זה מוצר שמיועד מגיל לידה עד גיל 12. לדעתי אין דרך יעילה לכסות באופן מושלם את כל טווח הגילאים.
    הבולווארד הוא כיסא יעודי לשני שלבים גיל לידה עד שנה וממשיך עד גיל 6 שנים בממוצע.
    הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר יחד עם המרתון וצ'יקו נקסטפיט זיפ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות על עגלת בייבי בוס טייגר
    ברכה
    21/09/2023

רכשתי ליפני שנה וחצי בערך עגלת ביבי בוס טייגר שחורה
    ונשבר לי הלחצן של הבלם מול מי אני מממשת את האחריות

הוספת תגובה

• לגבי אחריות

קובי סופר
    21/09/2023

שלום ברכה,

לגבי אחריות, פונים לחנות ממנה נרכשה העגלה. ניתן גם ליצור קשר מולנו דרך צור קשר באתר של בייבי בוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכסא משולב בוסטר
    נדב
    21/09/2023

שלום
    יש לנו סקודה קארוק
    מאחורה ברייטקס grow with you קליקטייט וסייבקס סירונה.
    כרגע רוצים לרכוש כסא משולב בוסטר לרכב השני בו יש ברייטקס grow with you.
    השיקולים שלנו הם בטיחות, נוחות והיתכנות לשילוב כסא שלישי במושב מאחורה בעתיד.
    אנחנו מרוצים מהברייטקס אבל מבינים שישדגמים צרים יותר שעדיין מומלצים מבחינת בטיחות כמו צ׳יקו מייפיט.
    נשמח להמלצה מבין שני הדגמים.
    והאם בסקודה קארוק ניתן לשלב ברייטקס grow with you, צ׳יקו מייפיט וכסא שלישי נוסף בעתיד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לכסא משולב בוסטר

הוספת תגובה

• לגבי 3 מושבים קשה לי לענות

קובי סופר
    21/09/2023

שלום נדב,

לגבי 3 מושבים קשה לי לענות. אני לא מכיר את הרכבים מקרוב. להערכתי כל עוד יש גרואו ווית' יו + כיסא/בוסטר צר אז כמעט בכל רכב יהיה ניתן לשלב 3 מושבים.

לגבי המלצה הצ'יקו לא צר בהרבה מהברייטקס, רוב הדגמים האלו הם טיפה יותר צרים מכיסא בטיחות אבל לא בהרבה.
    יש כיום כיסאות בטיחות משולבי בוסטר, לדעתי זו אופציה פחות טובה מכיסא בטיחות נטו, כמוכן פחות טובה מבוסטר רצועות.
    עם זאת, עדיין יש דגמים מעולים, כולם של גרקו:
    טרילוג'י המוביל, אחריו מיילסטון וטיפה מאחוריהם יש את הסלים פיט של גרקו, הוא מאוד צר ושילוב שלו אמור לאפשר להתקין 3 מושבים. הפלוס שהוא מתאים מלידה. המינוס, כמו כל הדגמים בסגמנט זה מוצר שיורה לכל הכיוונים סלקל, כיסא בטיחות, בוסטר רצועות ובוסטר רגיל ולכן מפספס לא מעט בדרך.
    דירוגי הבטיחות שלו טובים מאוד אבל כל דגמי הקליקטייט של ברייטקס מקבלים דירוגים עדיפים גם מול הטרילוג'י מוביל הקטגוריה.
    אותו כנ"ל לגרואו ווית' יו.

אני עדיין ממליץ על הגרואו ווית' יו גם מבחינה בטיחותית וגם, הוא יחסית צר בהשוואה לכיסאות, שילוב שלו עם כיסא ועוד דגם צר לדעתי יאפשר התקנה של 3 מושבים בכל רכב. אבל אם רוצים ללכת על בטוח מבחינת רוחב, לדעתי גרקו סלים פיט 3 זו האופציה המוצלחת ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי , אשמח לחוות דעת
    גלי
    21/09/2023

אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לטיולון COAL JOIE

לקביעת תור
    סגירה
    היי קובי , אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

• זה יותר עגלה מטיולון

קובי סופר
    21/09/2023

שלום גלי,

זה יותר עגלה מטיולון. זה דגם מיושן מאוד שלהם. בעבר נקרא מיוז.
    בכל אופן, הפלוסים הם מרחב פנימי מעולה לתינוק, גלגלים יחיסת גדולים ולכן יכולת הניוד די טובה אבל לא יותר מידי, הגלגלים מחומר פשוט. סל ענק.
    חסרונות: ביחיס לטיולון הוא כבד, הגגון יחסית קטן. הקיפול גדול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי להתרשם מעגלת הבייביבוס
    נור
    20/09/2023

אז נסעתי שעה לסניף בחיפה, הסניף הכי קרוב אליי בעקבות ההמלצות, המוכר לא ממש ידע איך לקפל ולהסביר על העגלה
    ממש התבאסתי והיה חשוב לי להגיד לך את זה

הוספת תגובה

• כן מודע לבעיה

קובי סופר
    20/09/2023

שלום נור,

כן מודע לבעיה. זאת אחת הסיבות שאנחנו לא פרוסים בהרבה חנויות. לצערי בצפון לא מצאנו אף חנות מקצועית טובה. רוב החנויות כיום מוכרים מה שהלקוח מבקש. יודעים לתפעל עגלה או 2. צר לי על כך. זו הסיבה שאנחנו כן מוכרים הרבה במגזר החרדי. שם המשתמשים כבר מוכרים את העגלות שלנו עוד לפני שהלקוח מגיע לחנות. גם החנויות יותר מקצועיות כי יש להם פחות דגמים בתצוגות. אולי שווה להגיע לרכסים לגולד בייבי שם ידעו לתת הסבר יותר מקיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון, תודה רבה!
    מוריה
    20/09/2023

שלום קובי,
    אנחנו משתמשים בעגלת בייביבוס טייגר (בהמלצתך) כבר ילדה שניה ומאוד מרוצים ב"ה🙂 תודה!
    אני מעוניינת כרגע לקנות טיולון קליל (לא חלק מעגלה משולבת). השתמשנו בטיולון של צ'יקו עם שלושה ילדים וצריך כבר חדש.
    מה שחשוב לנו:
    עגלה קלת משקל
    נוחה לעליה וירידה במדרגות (השכונה מלאה במדרגות)
    מתקפלת ונפתחת בקלות, עדיף ביד אחת
    בונוס- גגון גדול, סל חפצים גדול.

שמעתי המלצות על ספורט ליין וייפר. מה דעתך עליה?
    ואם יש עוד המלצות אשמח לשמוע.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיולון, תודה רבה!

הוספת תגובה

• הוייפר עונה טוב לדרישות

קובי סופר
    20/09/2023

שלום מוריה,

הוייפר עונה טוב לדרישות. מדרגות זה עקב אכילס של כל העגלות והטיולונים. לוייפר גלגלים גדולים יחסית כך שלדעתי הוא ידע להתמודד טוב.
    אפשר לבדוק את סייבקס ביזי, הוא טיפה יתר יקר, יש לו גללגים דומים לוייפר אבל, יש לו קפיצים הרבה יותר גדולים וטובים. לדעתי ישרוד טוב יותר מדרגות. גם סילבר קרוס ווינג לדעתי מצוין למדרגות. בקיפול כל ה3 יחסית דומים אבל הוייפר טיפה יותר גדול. גם במשקל הם די זהים כולם. סילבר קרוס מעט יותר קל.
    אני ממליץ לגשת לחנות, להושיב את הילדה בטיולונים, לחגור, לנייד בחנות ומחוצה. לעלות ולרדת מדרגה. לשנות מצבים. לקפל לבד, להרים במצב מקופל ולבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

מוריה
    27/09/2023

אשמח לדעת מה דעתך על הדגמים הבאים לעומת הוייפר:
    רויאל של אינפנטי
    Myavo של גרקו
    Ace או oto של מאם
    בלטימור של טוויגי.
    ראיתי שחלקם יותר קלים מהוייפר, אשמח לדעת אם הם עדיפים לדעתך (חשוב לי נוחות במדרגות, קיפול ופתיחה ביד אחת וגודל קטן כשמקופל).
    תודה רבה על כל התשובות והסבלנות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל קל מגיע על חשבון דברים אחרים

קובי סופר
    28/09/2023

שלום מוריה,

משקל קל מגיע על חשבון דברים אחרים. לדוגמא, ברוב הדגמים שציינת, שינוי המצבים הוא עם שרוך לעומת מנגנון מכאני עם לחצן בוייפר. לדעתי המנגנון בוייפר הרבה יותר נוח ואמין אבל מצד שני, מוסיף משקל.

לגבי הדגמים:
    רואיל, מאוד פשוט ובסיסי, רק אם יש תקציב נמוך אני ממליץ, כמעט בכל פרמטר הוייפר עדיף.
    הגרקו חדש מידי, קשה לי להמליץ על מוצר שנמצא רק יומיים בשוק למרות שהוא נראה די טוב ומבטיח ביחס למחיר.
    ACE אותו כנ"ל כמו גרקו. האוטו של מאמ פחות נוח לניוד מוייפר, הגגון הרבה יותר קטן. המשקל כמעט זהה. הוא יותר נוח לקיפול וגם יותר קטן. מכאן שיקול שלכם אילו יתרונות עדיפים.

בלטימור טוויגי, מאוד בסיסי, כמו ברואיל, רק אם התקציב נמוך. אם אין שיקול של העלות הוייפר עדיף עליו כמעט בכל מפרמטר.

אף אחד לא יהיה נוח למדרגות, אלא אם מקפלים ונושאים ביד כשזה מקופל. אם בכל זאת, הוייפר עדיף בגלל הגלגלים הגדולים.
    הקיפול ביד אחת בכולם, יש כאלו זה יותר קל ומהיר אבל, לדעתי בסופו של דבר לאחר תרגול זה יהיה קל בכולם.
    צריך לקחת בחשבון, עליה וירידה ממדרגות יקריסו את כל הדגמים בסוף. חלק בשלב מהיר וחלק ישרדו יותר זמן. הוייפר לדעתי כזאת, אם התקציב לא מוגבל, סילבר קרוס בכלל, סוס עבודה. אני מוכר את העגלות שלנו במגזר החרדי, שם כמעט כולם עולים ויורדים מדרגות, אני נחשף למה חוזר מהר לתיקונים.
    הסילבר קרוס הוא אחד האמינים ביותר גם ליורדי המדרגות.
    הוייפר גם הוא מעולה וגם אינפנטי מון.
    סייבקס ביזי גם מומלץ לדעתי, דגם חדש רק חצי שנה בשוק. עד עכשיו עושה רושם מעולה. טיפה כבד וגם יקר כמו הסילבר קרוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

מוריה
    28/09/2023

על הסבלנות והפירוט.
    חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין מספר טיולונים
    לירון שטרית
    20/09/2023

היי הבן שלי בן 8 חודשים ואני מחפשת לו טיולון, הדגשים שחשובים לי בבחירה הם:
    1) שיהיה שכיבה מלאה
    2) נוח עבורו
    3) קיפול ותפעול נוח
    ועדיפות לטיולון שמאושר לעליה למטוס
    הדגמים שמתי עליהם עין הם- של חברת joie דגם parcel, או Tourist
    או של cyber מדגם 2 Eezy S Twist, או beezy

הוספת תגובה

• לדעתי הג'ואי פחות מוצלחים

קובי סופר
    20/09/2023

שלום לירון,

לדעתי הג'ואי פחות מוצלחים.
    לגבי הסייבקס, האיזי טוויסט לדעתי נותן יתרון עד גיל שנה / שנה + בכך שהוא דו כיווני, זה הרבה יותר נכון ובריא לתינוקות להיות מול ההורה. לפחות עד גיל שנה.
    מצד שני, הוא יחסית כבד, מסורבל לקיפול, פחות נוח לניוד והמושב יחסית צר. כמוכן, אני לא בטוח שהוא מתקפל למימדים שמאושרים על ידי חברות התעופה. זו בדיקה שאתם צריכים לעשות, לבדוק מידות טרולי מאושרות בחברה שאתם טסים בה. לאחר מכן לבדוק מידות המוצר במצב מקופל.
    זה אותו כנ"ל לגבי הביזי, גם הוא יחסית גדול לאחר הקיפול אך יתכן ויאושר ברוב החברות.
    הביזי יותר נוח לניוד, יותר מרווח, לדעתי גם יהיה מאוד חזק. לדעתי עדיף על הטוויסט בכל פרמטר למעט זה שהוא חד כיווני.
    אם אפשר יהיה למשוך עם העגלה עד גיל שנה. הייתי ממליץ על הביזי יותר.
    בטווח המחיר של הביזי יש את סילבר קרוס ווינג שמתקפל יותר קטן ונותן די את אותם יתרונות של הביזי, שווה לבדוק גם אותו לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהתלבטות על סלקל/כיסא בטיחות
    יערה
    19/09/2023

היי, אשמח לחוות דעתך.
    בהריון שני, כשאלד הבכור יהיה בן שנתיים וחמישה חודשים.
    ברכב יש כיסא של ברייטקס one4life שהבכור איתו מלידה, מתלבטת מה לקנות עכשיו, אני שומעת הרבה על כך שעם ילד שני יותר נוח סלקל בהתחלה להתניידות קלה, במיוחד כשיש סלקלים חדשים שנשכבים ואפשר להיות בהם יותר מ 45 דק.
    אז אשמח לעזרתך:
    1. לקנות לבכור כיסא בטיחות חדש משולב בוסטר לגילו (אשמח להמלצה) ואת הניו בורן להעביר לברייטקס?
    2. לקנות לניו בורן סלקל ולאחר מכן להעביר לברייטקס?
    3. האם הסלקלים החדשים בשכיבה מומלצים? אשמח להמלצה שלך (אם אלך על סלקל אז חייבת שיתחבר לספורטליין pl שיש לי)
    4. רעיון אחר?
    כל זה בהנחה ותקציב הוא לא שיקול.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ על סלקל נשכב

קובי סופר
    20/09/2023

שלום יערה,

אני לא ממליץ על סלקל נשכב. מהסיבה הפשוטה שזה כבר לא סל קל אל סל כבד, יחד עם תינוק זה כבד מאוד.
    מכאן כל עניין הניוד לא כזה פשוט. כמוכן, חשוב לציין, זווית הסלקל ברכב חייבת להיות יושבת. היתרון היחיד שמרווחים הוא ניוד בחוץ על העגלה.

1. אם רוכשים כיסא, אני לא ממליץ משולב בוסטר כי הלא משובלים מקבלים דירוגים עדיפים. לדעתי עדיף צ'יקו נקסטפיט זיפ או ברייטקס בולווארד קליקטייט. אם בכל זאת משולב בוסטר, גרקו טרילוג'י סנאגלוק מקבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר למשולב, יותר מONE 4 LIFE.
    2. לגבי סלקל, אם רוצים בטיחות גבוהה ונשכב, אלו רק הדגמים של סייבקס. הם גם יקרים מאוד, גם כבדים יחסית וזה לתקופת שימוש יחסית קצרה. אני פחות ממליץ אבל זה שיקול שלכם.
    3. הסייבקס יכול להתחבר לספורטליין.
    4. אין לי רעיון אחר, די לבד סגרת את כל הכיוונים. מכאן זה שיקול שלכם לאיזה כיוון ללכת.
    אם הכיוון סלקל, הייתי שוקל סלקל רגיל ולא נשכב, גם לחסוך כסף שתשקיעו אחר כך בכיסא. גם יותר קל מבחינת משקל.
    ג'ואי אייג'ם 3 לדעתי המומלץ ביותר מאלו המתחברים לספורטליין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות נוסף
    שיר
    19/09/2023

היי קובי
    איזה כיף שהפורום הזה קיים תודה!!
    בקרוב נצטרך לרכוש כיסא בטיחות נוסף. כרגע יש לנו צ׳יקו נקסטפיט זיפ מקס שמשמש את הפעוטה, היא תהיה בת שנה ועשרה חודשים (יושבת כרגע נגד כיוון הנסיעה). האם ישנה עדיפות מבחינה בטיחותית בין בוסטר עם רצועות לכיסא בטיחות נוסף? הכי חשוב לנו שיהיה בטיחותי , התקציב הוא לא שיקול
    נשמח להמלצות על הדגמים שנחשבים כיום להכי בטיחותיים .

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות נוסף

הוספת תגובה

• בטיחותית אין הבדל למעט אחד שהוא שיקול שלכם

קובי סופר
    20/09/2023

שלום שיר,

אין הבדל למעט אחד שהוא שיקול שלכם.
    כלומר, הבוסטר רצועות (בניגוד לכיסא משולב בוסטר), הם כמו כיסא בטיחות, הם אף יותר קלים במשקל וגם עם פחות חלקים, דברים כאלו משפרים את רמת הבטיחות של המוצר.
    לכן בקטע הזה אין חשש.
    ההבדל היחידי שכן משפיע הוא ההתקנה, בוסטר רצועות ניתן להתקין רק עם הפנים לכיוון הנסיעה. התקנה נגד הכיוון יותר בטוחה. ההמלצה היא עד שנתיים אך, גם מעבר זה יותר בטיחותי לילדים.
    אז מכאן זה שיקול שלכם כי אם תרצו נגד הכיוון צריך יהיה לרכוש עוד כיסא או סלקל לתינוק.
    אם בוסטר רצועות, ההמלצה שלי היא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט, הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר נכון להיום. לדעתי גם כרגע במבצעים לתקופת החגים. אם פיספסתם אז מומלץ לחכות לנובמבר אז יהיו מבצעים אגרסיביים.
    אני לא ממליץ על דגם אחר אם אין שיקול של תקציב כי הוא יקר. הוא קיבל דירוגים עדיפים משמעותית על שאר הדגמים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת בייבי בוס יגואר
    נטע
    19/09/2023

שלום רב,
    מעוניינת לרכוש בייבי בוס יגואר עם גגון לבן אך הוא דמוי עור. לפי מיטב ידיעתי רוב המוצרים דמוי עור מכילים פתלאטים. האם ניתן לבקש גגון לבן מבד עבור עגלה זו? ולרכוש דרך האתר של בייבי בוס רק את הטיולון ללא האמבטיה?

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת בייבי בוס יגואר

הוספת תגובה

• הלבן הוא דמוי עור

קובי סופר
    20/09/2023

שלום נטע,

הלבן הוא דמוי עור. הוא נבדק במכון התקנים הישראלי ואינו מכיל כימקלים או פאתלתים. לצערי אין גגון כזה מבד אבל, כפי שציינתי אין חשש מהדמוי עור.
    גם כיסאות האוכל, רובם מבדים דמוי עור, כנ"ל פגושי העגלות, כל העגלות והכיסאות בתקינה החדשה נבדקו שאינם מכילים פאתלתים לכן אפשר להיות רגועים.

לגבי רכישת טיולון, תצרי קשר דרך הצור קשר באתר. אברר אם ניתן למכור רק טיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עגלה ללא כימיקלים
    סיון
    19/09/2023

שלום רב,
    מחפשת עגלה עם בדים ללא מעכבי בעירה מסרטנים. יודעת שרק חברת בריטקס מתחייבת לכך. האם צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עגלה ללא כימיקלים

הוספת תגובה

• כיום כל העגלות בתקינה החדשה ללא כימיקלים

קובי סופר
    20/09/2023

שלום סיוון,

כיום כל העגלות בתקינה החדשה של מכון התקנים הישראלי ללא כימיקלים.
    התקן השתנה לפני כשנה.
    אחת הדרישות וההחמרות שנעשו היא לגבי רעילות בדים. כמוכן נוספה בדיקת פאתאלתים (נמצאים בעיקר בפלסטיק ודמוי עור כמו בפגושי העגלות, זה אפילו יותר מסכן מכימקלים בבד).
    לכן כל העגלות בישראל, לפי התקן החדש אינן מכילות כימיקלים או פאתלתים. חשוב לציין, התקן הישראלי!
    איך מזהים עגלה לפי התקן החדש?
    יש סימון כחול של מקס' 22 ק"ג. לשים לב שהמקס' בעברית ולא אנגלית. כל העגלות ללא הסימון הזה בתקינה הישנה. יש גם מדבקה וולנטרית שאנחנו לדוגמא שמים, עם סימון של מת"י, עגלות עם מדבקה כזו גם הן נבדקו בתקינה החדשה.
    אגב, בדיקות הרעילות והפתאלתים נדרשות בעיקר רק על ידי מכון התקנים בישראל. באירופה אין דרישה כזו, רק ליצרן שרוצה מעבר. לכן עגלות בתקינה האירופאית ייתכן ומכילות. לכן אני מניח שברייטקס מציינים/מתחייבים לכך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על בוסטר צר
    דרור
    17/09/2023

אשמח להמלצה על בוסטר צר שיכול להיכנס בין שתי כסאות בטיחות ברכב משפחתי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על בוסטר צר

הוספת תגובה

• קשה לי להמליץ

קובי סופר
    18/09/2023

שלום דרור,

קשה לי להמליץ.
    א. אני לא יודע באיזה רכב מדובר גם לו ידעתי, אני לא מכיר את גדלי הרכבים.
    ב. אני לא יודע מה כבר קיים.
    ג. בוסטר מתחלק ל-2: בוסטר הגבהה עם גב או ללא. בוסטר רצועות. תלוי לאיזה גיל זה מיועד.

אם ללכת על הכי צר וברמת בטיחות גבוהה, גרקו סלים פיט 3 הוא כיסא בטיחות שהופך גם לבוסטר. הוא צר מאוד וברמת בטיחות גבוהה עם רצועות. הוא יקר יחסית. כמוכן, יש בטוחים ממנו אבל גם רחבים יותר. אז הכי בטיחותי מהצרים זה הסלים פיט 3.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על בוסטר צר

דרור
    18/09/2023

תודה
    הבוסטר מיועד לבן 4.5 שיחסית גדול פיזית. ברכב כרגע צ'יקו מייפיט וצ'יקו נקסט פיט.
    אשמח להסבר קצר על הסוגים השונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לרכוש בוסטר גב ללא רצועות

קובי סופר
    19/09/2023

שלום דרור,

ניתן לרכוש בוסטר גב ללא רצועות לגיל הזה. אני פחות ממליץ. לדעתי עדיף בוסטר עם רצועות כמו המייפיט.
    זה יותר בטיחותי. יש בוסטר הגבהה ללא גב, עליהם אני כלל לא ממליץ, יש מדינות בעולם שהם מחוץ לחוק אפילו. בוסטר גב, בוסטר גב עם רצועות. ההבדל שבוסטר גב מניחים ברכב, אז חוגרים עם החגורה את הילד. בוסטר רצועות מותקן כמו כיסא, אז חוגרים את הילד עם רצועות הבוסטר, זה יותר בטיחותי מאשר בוסטר גב ולכן לדעתי מומלץ למשוך עם הרצועות ככל שניתן.
    יש גם כיסאות בטיחות משובלים עם בוסטר, הם לדעתי פחות מוצלחים מבוסטר גב עם רצועות, גם כי היעוד שלהם זה מגיל לידה ולדעתי לא ניתן להנדס מוצר שיתאים לתינוק מלידה וגם לילד בן 12 שנים בצורה טובה, ללא פשרות על שום שלב של הגילאים. מצד שני, בסגמנט הזה יש את הסלים פיט של גרקו שהוא צר מאוד יותר מדגמי בוסטר הרצועות השונים בשוק.

בבוסטר רצועות, הדגם המוביל הוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. החסרונות, הוא יקר, הוא לא רחב אבל יש דגמים צרים ממנו בשוק. אז לגבי הכנסה לרכב, צריך לבדוק פיזית טרם הרכישה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה למוניטור נשימתי
    יובל ארביב
    15/09/2023

היי קובי, מה שלומך?
    אני מחפשת מוניטור נשימתי טוב- מעדיפה שיהיו אזעקות שווא מאשר שהוא לא יתריע בזמן אמת.
    ראיתי שיש את הדגם של הייסנס- בייביסנס 7 אבל הבנתי שאם אני מניחה אותו במטחברת מבד הוא עלול לקלוט גם אותי כקלט ולא לדווח בזמן אמת.
    כרגע אני משווה אותו לשני הדגמים של SNUZA- שהם HERO ו-PICO2. מצד שני, בדגמים אלה אני חוששת מאוד מעניין הקרינה.
    האם יש מוניטור נשימתי טוב ואמין ללא קרינה כלל? או מהי ההמלצה למוניטור כזה עם כמות קרינה נמוכה ככל האפשר?
    תודה,
    יובל

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה למוניטור נשימתי

הוספת תגובה

• לדעתי במוניטור נשמתי יש פחות קרינה אם בכלל

קובי סופר
    18/09/2023

שלום יובל,

לדעתי במוניטור נשמתי יש פחות קרינה אם בכלל. אני זוכר שבדגמי העבר של בייבי סנס כלל לא הייתה או שהייתה בכמות ממש זניחה.
    הקרינה יותר באינטרקומים/מצלמות, בטח שכאלו עם חיבור WIFI. עם זאת, גם שם התקנים בודקים והיצרנים צריכים להיות בגבול מסוים שכמובן לא מסכן. לכן ממליץ לא לרכוש מוצרים מסוג זה באתרים מחו"ל כדוגמא עליאקספרס.

לגבי מוניטור נשימה. אני עדיין בעד הבייבי סנס הותיק והטוב. כן, יש אזעקות שווא אבל, זה לא בתדירות גבוהה עם בכלל. לגבי הנצמדת, זה תחום חדש, עדיין לא מכיר בעיות. כן בעייתי אבל עריסות בד, המזרנים בהם לא קשיחים או שאין משטח קשיח מתחתיהם. לכן בהחלט זה יכול לגרום לאזעקות שווא. גם כאן, בייבי סנס צמצמו אותן משמעותית בדורות האחרונים.
    אגב, יש מקרים של אזעקת שווא שהיא לא כזו, פשוט יש הפסקת נשימה ארוכה ואז הצפצוף מעיר את התינוק והוא חוזר לנשום ולנו נראה שהייתה אזעקת שווא.
    כמוכן, כל מוניטירי הנשימה אינם שווים דבר אם אין ידע במתן עזרה ראשונה לתינוקות!

לגבי הדגמים של סנוזה, אני פחות מכיר. הם יחסית חדשים בשוק וגם לא נמכרים בקצב המכירות של בייבי סנס. הם לדעתי כן יהיו יותר יעילים בשלב העריסה. עם זאת, זה בא במגע ישיר עם התינוק ומתחבר לאפליקציה. לכן, לדעתי הפשוט והטוב של הבייבי סנס עדיין עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקנת כסא בטיחות ברכב
    דרור
    15/09/2023

האם אפשר לחבר לאטצים שונים לאותה נקודת עיגון ברכב?

לקביעת תור
    סגירה
    התקנת כסא בטיחות ברכב

הוספת תגובה

• לא

קובי סופר
    18/09/2023

שלום דרור,

לא. כל כיסא ללאטצים שלו. אם אין לאטצ במרכז המושב אז לחגור עם חגורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכיסא בטיחות ללא בעית תקציב

נוי אלבז
    25/09/2023

היי, איזה דגם של כסא בטיחות הכי מומלץ מגיל 0?
    השיקול הכלכלי אינו פרמטר כל עוד מדובר במוצר טוב ובטיחותי.
    אשמח גם לאפשרות לדגם של כסא מסתובב.
    והאם יש צורך לבדוק האם הדגם מתאים להמלצה שרשומה ברכב?

תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל סוגי המושבים מתאימים לכל הרכבים

קובי סופר
    26/09/2023

שלום נוי,

כל סוגי המושבים מתאימים לכל הרכבים. אין צורך לבדוק אם מתאים. הסיבה היחידה לבדיקה היא במידה ויש כבר 2 מושבים וצריך להתקין את השלישי. אז צריך לבדוק שהכל נכנס.
    כשמדובר בכיסא אחד אין צורך כזה כי זה יתאים בוודאות לכל הרכבים.

לגבי הדגמים המומלצים:
    לדעתי המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ.
    ראשית, הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים נכון להיום.
    שנית, יש לו את זווית השכיבה הכי טובה שיש, כמעט כמו סלקל ולכן לדעתי בחצי שנה הראשונה, מדובר בכיסא הכי נוח שיש. זה לא שלאחר מכן הוא לא נוח, פשוט אז כבר פחות יש צורך בזווית השכיבה שלו והשאר הדגמים כבר זהים לו מבחינת הנוחות.

מלבד הצ'יקו דגמי ברייטקס מרתון ובולווארד קליקטייט מומלצים גם הם. הם מקבלים דירוג בטיחותי כמעט זהה לצ'יקו. לדעתי הם יותר נוחים להתקנה כך שיש להם יתרון, בייחוד למי שמנייד מרכבים שונים. מצד שני, אין להם את הזווית של הצ'יקו ולכן אני נוטה יותר להמליץ על צ'יקו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה